Barça a Bajnokok Ligájában
- 18Barca99
- Capitá del Barça
Hát csak maradt Pena a kapuba... 

Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
Iñaki Peña - Koundé, Cubarsí, Iñigo Martínez, Balde - Casadó, Pedri, Fermín - Lamine, Raphinha, Lewandowski

- Chino
- Llegenda del Barça
Azzal egyetértek, hogy a papírforma és a kevésbé meglepő eredmény egy német győzelem lenne, legfeljebb egy-két csapatot tudok mondani, aki ellen nem esélyesebbként mennének fel a pályára, akár idegenben is, de abban azért nem vagyok biztos, hogy ez a csapat annyira megzuhanna. A tavalyira ez mindenképpen jellemző volt, de idén a Monaco elleni vereség után három nappal már egy ötöst gurítottunk idegenben a Villarrealnak lehengerlő játékkal, az Osasuna után három meccsen 13:1-es gólarányt hoztunk úgy, hogy a második félidőben már pihentetni lehetett.Barcaman1993 írta: ↑2024.10.22. 10:31:39Szerintem nem kérdés, hogy ez Bayern jobb csapat nálunk. Igazából az lesz az érdekes, hogy ezt a különbséget egyéni villanásokkal tudjuk-e kompenzálni? Ha igen, akkor lehet esélyünk, de nyilván a papírforma itt a vendég siker lenne. A Real ellen jobbnak látom az esélyeinket, csak a probléma, hogy velük meg pont ez a meccs után játszunk. Fordított sorrendben jobb lenne. Sajnos ez a csapat már rengetegszer bizonyította, hogy egy rossz eredménnyel képes maga alá zuhanni, akár jó játék esetén is. Persze nyilván reméljük a legjobbakat, az a dolgunk.![]()
Nyilván nem Bayern szintű csapatoknak, de az azért látszik, hogy a fejekben nem a tavalyi szezon van. Akkor az első igazi pontvesztés után jöttek a döntetlenek, vereségek, a győzelmek is elég szenvedősek voltak, a Clasícó után pedig teljesen szétesett a csapat.
A BL pedig idén még nem mérvadó. A Monaco ellen idegenben szinte egy teljes meccset játszottunk emberhátrányban egy csapatra való sérülttel, a Young Boys pedig nem egy kategória volt, főleg otthon. Szerencsétlenségünkre pedig most a bajorokat kaptuk ki. Nem tudom a játékosoknak most mi van a fejében, de ez a BL lebonyolítás is olyan, hogy egy-egy ilyen vereség még bele is fér, amiatt nem igazán kell aggódni, hogy ne jutnánk tovább, legfeljebb a plusz meccs ami komolyabb tét.
Ezért lehet, hogy, akár tudatalatt, de a Clasícó, amire inkább koncentrálnak. Fura, de az előbbiben talán korrigálni is jobban lehet. Ha megússzuk sérülés nélkül egy szűk vereséget sem tartanék katasztrófának.
Ami esély lehet számunkra, hogy az ő védősoruk sem a legacélosabb, ismerősöktől nagyon sok panaszt hallok arra az Upamecano-Kim duóra, plusz jobbhátvéddel is híján vannak és Davies sem a betonvédekezéséről híres. Ez a Raphinha-Lewy-Yamal trió JELENLEG talán a legjobb formában lévő támadóalakzat Európában, ha jó napot fognak ki és koncentráltak lesznek a befejezéseknél lehet meglepetés.
És a bajorok is elég kétarcúak idén, főleg a Bl-ben. Összességében egy döntetlennel én teljesen elégedett lennék, nem a Bayern az akit kötelező megverni, vagy erődemonstrációt tartani, lehet, hogy papíron nem állnánk jól, de a nehezén legalább túl lennénk. A fontos inkább, hogy ússzuk meg sérülések nélkül.
Inkább a Real ellen kellene nagyon a pont(ok). Ha ott sikerülne esetleg egy győzelem, ami, ha a két csapat formáját tekintve nem lehetetlen feladat el tudnék felejteni egy szerdai vereséget.
Forca Barca!!!!
- 18Barca99
- Capitá del Barça
Mondjuk szerintem "ez" a csapat (értsd: Flick csapata) ezt még speciel nem bizonyította. Eddig mindkét vereségre nagy arányú győzelemmel reagáltunk (Monaco után 5-1 a Villarreal ellen és az Osasuna után 5-0 a Young Boys ellen). Szerintem ez lehet a különbség idén, hogy nem azt látják a játékosok, hogy partvonalon ugrál bakkecske módon az edző ha nem megy (ha épp ott van és nem állíttatta ki magát), hanem nyugodtan kezeli a necces szituációkat is. Szóval alleszusammen sztem ha a Bayern ellen megégünk, az a Clasicora különösebb hatással nem lesz, de ha lesz, akkor maximum pozitívan. Én csak annyit kérek, hogy ne sérüljön meg senki, minden más eredmény még bőven javítható.Barcaman1993 írta: ↑2024.10.22. 10:31:39Sajnos ez a csapat már rengetegszer bizonyította, hogy egy rossz eredménnyel képes maga alá zuhanni, akár jó játék esetén is.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Szerintem nem kérdés, hogy ez Bayern jobb csapat nálunk. Igazából az lesz az érdekes, hogy ezt a különbséget egyéni villanásokkal tudjuk-e kompenzálni? Ha igen, akkor lehet esélyünk, de nyilván a papírforma itt a vendég siker lenne. A Real ellen jobbnak látom az esélyeinket, csak a probléma, hogy velük meg pont ez a meccs után játszunk. Fordított sorrendben jobb lenne. Sajnos ez a csapat már rengetegszer bizonyította, hogy egy rossz eredménnyel képes maga alá zuhanni, akár jó játék esetén is. Persze nyilván reméljük a legjobbakat, az a dolgunk. 

Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Csak nem mindegy, hogy egy 24 vagy egy 15 fős felnőtt keretből van 6 sérülted. Flick a bajnoki meneteléssel félek, hogy egy teljesen irreális képet adott a keret erejéről a 4 támadó poszttól hátrafelé, és ezzel valamiféle a kerethez képest teljesen irreális elvárást hozott létre (ami alapból megvan a katalán sajtóban és drukkerekben). Mostanában több sajtót követem, és látom, hogy a lelkes Barca-drukkerek ilyen "ready to win a BL" meg "ready to reclaim the throne" meg destroy bayern meg hasonlókkal dobálóznak. Nagyon elszálltak az elvárások (részben pech, mert 99%, hogy lesz itt koppanás bőven, részben meg szerencsére, mert legalább volt mi miatt elszállniuk
)

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ez a meccs most lesz, ez nem kívánságműsor. Sérültek mindíg voltak, vannak, lesznek, de az aktuális ellenfeleknél sincs ez másként.
Amúgy pedig annó ki gondolta volna, hogy a csikó Ajax vagy éppen a csikó Monaco mire lesz képes?
Aki sérült, eddig is sérült volt vagy nem épült még fel és ilyen olyan okok miatt nem játszhatott mégsem forgott emiatt visszafelé a föld.
Mindíg az a legerősebb 11, aki a pályán van és én erre leszek kíváncsi.
- bence0330
Igen, az a gond, hogy még tavaly is több fővel bővebb felnőtt keretünk volt, pedig már az is nagyon gázos volt. Egy átlag topcsapat is nehezen bírna a két legjobb védőjük kiválásával, de ők még fizikailag meg tudják oldani. Nekünk nincs 11 felnőtt körú, már kezdő játékra kész, legalább La Liga felsőház szintű játékosunk. Inigo, Baldé, Koundé, Pedri, Fati, Torre, Raphinha, Lewy, és Fati sincs igazából normálisan bevethető állapotba. 7 ember. Pena és Martin felnőttkorú, fitt játékosok még, de hát ők nem ütik meg a LL szintjét, nemhogy a BL-ét, és a BL egyik legjobb csapatáét. Casadót ha nagyon akarom, ide vehetem, még ha nyilván sehol nincs Kimmichekhez képest, és ha azt veszem, hogy Yamalnál mindegy a kora (nem szabadna), akkor őt is. És ez így 11 ember, és már ez is picit szedett-vedett, de még so-so minőség. Még tavaly is úgy másfélszer ilyen erős keretünk volt, alsó hangon.
A Beyernnek kb kétszer olyan erős kerete van, mint nekünk, ez a szomorú realitás. Remélem beszabadulunk télen a piacra, és a rájátszásra már egy értelmezhető kerettel állhatunk ki.
Ebből nem nagyon lehet semmilyen következtetést levonni, szerintem senki a fórumon nem állítja, hogy a Barca jelenleg top BL szintű csapat. Max hogy támadásban top, de odáig el kéne jutni. A Bayern az alighanem top3 esélyese a sorozatnak jelenleg, alsó hangon európai top5 kerettel.
A Beyernnek kb kétszer olyan erős kerete van, mint nekünk, ez a szomorú realitás. Remélem beszabadulunk télen a piacra, és a rájátszásra már egy értelmezhető kerettel állhatunk ki.
Ebből nem nagyon lehet semmilyen következtetést levonni, szerintem senki a fórumon nem állítja, hogy a Barca jelenleg top BL szintű csapat. Max hogy támadásban top, de odáig el kéne jutni. A Bayern az alighanem top3 esélyese a sorozatnak jelenleg, alsó hangon európai top5 kerettel.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Csak ebből semmit se fogsz látni, Stegen, Araujo sérült, Gavi, Olmo, Frenkie, most jött vissza nem tudnak hozzátenni, Fati egészséges, de belőle bármi lehet, így hirtelen ez egy fél csapat, és a mi rövid kispadunkkal főleg meg fogjuk érezni. Nekem egy null-null tökéletes eredmény lenne, a világ legélvezhetetlenebb játékával is. Amúgy a jövőt egyre fényesebben látom, nagyon sok játékosban hiszek, de nem szerdán fog ez előjönniPeter írta: ↑2024.10.21. 16:46:23Furcsa helyzet ez a mostani és talán éppen ezért számomra a meccs képe érdekesebb lesz, mint maga az eredmény.
Ha nem is élet vagy halál meccs jön, de a Bayern lesz az ellenfél a BL himnusz után.
Érdekes lesz látni, hol is állunk a lépésről lépésre fejlődés közepette.
Furcsa helyzet ez a mostani és talán éppen ezért számomra a meccs képe érdekesebb lesz, mint maga az eredmény.
Ha nem is élet vagy halál meccs jön, de a Bayern lesz az ellenfél a BL himnusz után.
- Chino
- Llegenda del Barça
Szerintem pont rosszkor jön ez a meccs. Azért a Bayern megkockáztatom a City mellett jelenleg a legerősebb csapat, de az, hogy top 3 szerintem vitán vetül áll. Plusz egy nappal korábban is játszottak, de ami a legfontosabb, hogy hétvégén a bajnokság legnehezebb meccse vár még ránk.LG írta: ↑2024.10.21. 14:49:38Azt túlzásnak tartom, hogy jókor jön ez a meccs, a Klasszikus előtt közvetlenül szerintem senki sem akar egy ilyen rangadót lenyomni. Okés, a Realnak sem lesz könnyű meccse, de nehogy az legyen, hogy mi megzuhanjuk egy vereségtől, a Real pedig önbizalmat kovácsoljon a Dortmund legyőzéséből. Jobban örültem volna, ha lenyomjuk először a Klasszikust, aztán jönnek ezek a BL-rangadók.
Talán két dolog szól mellettünk, az egyik, hogy hazai pályán vagyunk. Otthon azért mindig magabiztosak vagyunk. Hiába néz ki szűkös győzelemnek a Bilbao vagy a Getafe, a játék képét tekintve egyiküknek sem volt sok esélye, ráadásul még a mostaniakhoz képest is több hiányzó volt. A németek viszont hajlamosak közép/felsxőközép kategóriás csapatok ellen megszenvedni idegenben. A másik, hogy Raphinhának nagyobb esélye lehet fickándozni így, hogy Stanisic (és Boey) kiesett. Guerreiro a jobboson azért nem a legélesebb kés a fiókban, ha Kimmichet teszi ki Kompany a jobbosra középen Palhinhát zavarba lehet hozni, még ha Goretzka is lesz mellette. Ugyanakkor, ha Davies sokat kolbászol előre Yamalnak nyílhatnak területei (Kimre is elég sokat panaszkodnak)
De az edzők párbajában is inkább felénk dől a mérleg nyelve, pláne hogy Flick ismeri is a Bayernt.
Ha lenne egy-két héttel később játszanánk, a Gavi-Olmo-Fermin-De Jong-Fati ötös (jó eséllyel) már több perccel a lábában, komolyan hadra fogható lenne, nem ilyen félórás, az orvosi szobából beesett játékosokként (talán Fatit lehet már komolyabban venni). Velük azért nagyot lendülne a csapat. Egy De Jong-Gavi duó azért más lenne, mint Casádó-Pedri Ugyanakkor legalább most van lehetőség minőséget becserélni a padról, mert eddig ez volt a legfontosabb hiányzó láncszem.
Nekik inkább Musiala lehet fájdalmas, ha egyáltalán hiányozni fog, kicsit más mint egy Müller a támadók mögött.
Én egy sokgólos szoros meccsre tippelek, mindkét csapat inkább a támadóerejére épít, a pontosság/hatékonyság önmagában simán dönthet a végeredményről és sajnos Pena miatt ebben a faktorban komoly előnyben vannak. MAtS nélkül nem csak arra számítunk hiába, hogy majd ziccereket fog a kapusunk, hanem hogy egyáltalán a kötelezők meglesznek-e.
Nagyon remélem, hogy megússzuk sérülés(ek) nélkül, talán még a végeredménynél is fontosabb. Ha a visszatérők is már 100 %-osak lennének, néhány meccsel a lábukban valamennyit ugranának a százalékok, ezért kellett volna még egy kis idő. Ha hangolnánk a Clasicóra egy Red Star ellen és utána jönnének a németek már más lenne a leányzó fekvése ( Szczęsnyről nem is beszélve).
Forca Barca!!!!
- 18Barca99
- Capitá del Barça
Az a baj ebbe a nagyon jó kezdőbe még mindig nem lesz egy vagy kettő jó védekező középpályás.Kovbal88 írta: ↑2024.10.21. 12:58:18Ez egy nagyon jó erőfelmérő lesz, viszonylag jókor jön a meccs, többen tudtak pihenni a válogatott meccs miatt.
ÚGY néz ki egy egész jó kis kezdőt ki lehet állítani.
és még cserepadon is lehet pár ember.
Nagyon várom a mérkőzést remélem nem lesz megint egy óriási csalódás
Jó-jó amit látunk hétről hétre a bajnokságban, de 0 nyomás van a középpályánkon. Ficánkolnak ebbe a kis csikóink, de a Bayern ellen messze nem ez lesz. Aztán ne legyen igazam, végülis a Busi-Xav-Ini kp se volt fizikálisabb, de én azért még inkább tartok ettől a meccstől, mint várom.

Azt túlzásnak tartom, hogy jókor jön ez a meccs, a Klasszikus előtt közvetlenül szerintem senki sem akar egy ilyen rangadót lenyomni. Okés, a Realnak sem lesz könnyű meccse, de nehogy az legyen, hogy mi megzuhanjuk egy vereségtől, a Real pedig önbizalmat kovácsoljon a Dortmund legyőzéséből. Jobban örültem volna, ha lenyomjuk először a Klasszikust, aztán jönnek ezek a BL-rangadók.
Ez egy nagyon jó erőfelmérő lesz, viszonylag jókor jön a meccs, többen tudtak pihenni a válogatott meccs miatt.bunga írta: ↑2024.10.21. 11:51:18Kétségtelen, hogy idegenben is a Bayern az esélyes. De ez Flick meccse lesz igazában. A Bayernről mindent tudnia kell. Nomeg a saját keretéről is. Tőle függ az összeállítás és a taktika és ezeken meccs közben is igazíthat. Miért ne produkálhatna egy jó kis meglepetést? De ha ez netán nem sikerülne, akkor se az edző fejét kellene követelni.
ÚGY néz ki egy egész jó kis kezdőt ki lehet állítani.
és még cserepadon is lehet pár ember.
Nagyon várom a mérkőzést remélem nem lesz megint egy óriási csalódás
Kétségtelen, hogy idegenben is a Bayern az esélyes. De ez Flick meccse lesz igazában. A Bayernről mindent tudnia kell. Nomeg a saját keretéről is. Tőle függ az összeállítás és a taktika és ezeken meccs közben is igazíthat. Miért ne produkálhatna egy jó kis meglepetést? De ha ez netán nem sikerülne, akkor se az edző fejét kellene követelni.
- Chino
- Llegenda del Barça
Nyilván nem garancia semmire, de azok a nagyobb csapatok akik valami miatt (kemény sorsolás, sérüléshullám, formaingadozás stb.) nem jutottak be a top 8-ba, a 9-12/13. helyet nagy eséllyel elfoglalják és akkor azért nem jönnek olyan veretes ellenfelek, akiket főleg visszavágóval ne lépnének le. Legalábbis nagyon pechesnek kell lenni, hogy erős csapatot kapjanak.Peter írta: ↑2024.10.04. 00:59:52
Rossz forma avagy jó forma előre kiszámíthatatlan, ahogyan több meccsen több ellenféllel szemben változó pályaválasztói joggal nagyobb a kiszámíthatatlanság valószínűsége is.
A "nagyok" vélhetően nagyobb eséllyel 8 meccs után a 9-24-be odaérnek, de az még önmagában semmire sem garancia a következő 2 meccsükre nézve, amikor is eldől, hogy kiesnek vagy sem.
Annyiban talán kedvez ez a lebonyolítás nekünk, hogy több sanszunk van javítani. Ha mondjuk belekerülünk egy Bayern-Monaco-Brest csoportba és így kapunk ki a franciáktól már baromi bajban vagyunk mert egy visszavágós X-el már szinte biztosan ki is hullunk akkorra még a sérültjeink sem biztos, hogy felépülnek.
Most, ha mondjuk kikapunk a Bayerntől még ott van a 2 kiscsapat és a 2 hónapos BVB-Benfica-Atalanta trióval már a korábbihoz képest klasszisokkal erősebb kerettel vághatunk neki. (még ha 2-3 ember ki is esik). Ez szerintem így inkább nekünk kedvez.
Forca Barca!!!!
Rajtunk, elsősorban saját magunk segíthetünk, ahogy mindenki más is saját magán.LG írta: ↑2024.10.03. 21:40:29Tartom, amit írtam, hogy nehezebb KIESNI. A régi rendszerben 50, itt csak 25 százalék esik ki egyenes ágon. Viszont nehezebb továbbjutni is egyenes ágon, régen 50, most csak 25 százalék. Rossz formában lévő nagy csapatokon segít ez a rendszer, hiszen a 24 valószínűleg úgyis odérnek, és mire rájátszást játszanak, javulhatnak. Rajtunk nem segít, mert vékony kerettel nekünk a minnél kevesebb meccs a jobb.
Innen ugyanúgy 16 jut tovább (ami nem 24), csak az első 8 automatice, az utána lévő 16 pedig pótselejtezik.
A pótselejtező ugyanakkor szerves része a lebonyolításnak az elnevezésétől teljesen függetlenül, mivel további 8 csapat számára ez ugyanolyan kiesést jelent, mint a 25.-36. közöttiek kiesése.
Tehát a 36 csapatból mindenképpen 20 kiesik, ami több az 50 százeléknál, így matematikailag semmi esetre sem lehet nehezebb kiesni.
Rossz forma avagy jó forma előre kiszámíthatatlan, ahogyan több meccsen több ellenféllel szemben változó pályaválasztói joggal nagyobb a kiszámíthatatlanság valószínűsége is.
A "nagyok" vélhetően nagyobb eséllyel 8 meccs után a 9-24-be odaérnek, de az még önmagában semmire sem garancia a következő 2 meccsükre nézve, amikor is eldől, hogy kiesnek vagy sem.
- bence0330
33,33% esik ki, nem a 25%, illetve 22,22% megy tovább egyenes ágon, 44,44% játszik rájátszást.
Nagy relevanciája nincs persze
Igen, direkt kiesni nehezebb ősszel, persze nyolc idő előtt ki fog utána, szóval...
Viszont ha az EL-es folytatást, illetve annak idei hiányát is belevesszük, akkor ugye az előző kiírásban csak 25% esett ki az európai körforgásból, most meg 33%, szóval ha innen nézzük, kicsit még keményebb is, mert azért az jó vigaszdíj volt, a Sevilla tudna mesélni. Ez a rájátszásos rendszer elég ciki lehet majd, mert ezzel elvesztette a kieső csapat az EL lehetőségét, és még igazából nem is mondhatja el, hogy a legjobb 16-ban, szóval már értékelhető helyen zárt, ez amolyan senkiföldje. Nagyon sokan lesznek így csalódottak, meglepődnék, ha ez jövőre is így lenne.

Viszont ha az EL-es folytatást, illetve annak idei hiányát is belevesszük, akkor ugye az előző kiírásban csak 25% esett ki az európai körforgásból, most meg 33%, szóval ha innen nézzük, kicsit még keményebb is, mert azért az jó vigaszdíj volt, a Sevilla tudna mesélni. Ez a rájátszásos rendszer elég ciki lehet majd, mert ezzel elvesztette a kieső csapat az EL lehetőségét, és még igazából nem is mondhatja el, hogy a legjobb 16-ban, szóval már értékelhető helyen zárt, ez amolyan senkiföldje. Nagyon sokan lesznek így csalódottak, meglepődnék, ha ez jövőre is így lenne.
Tartom, amit írtam, hogy nehezebb KIESNI. A régi rendszerben 50, itt csak 25 százalék esik ki egyenes ágon. Viszont nehezebb továbbjutni is egyenes ágon, régen 50, most csak 25 százalék. Rossz formában lévő nagy csapatokon segít ez a rendszer, hiszen a 24 valószínűleg úgyis odérnek, és mire rájátszást játszanak, javulhatnak. Rajtunk nem segít, mert vékony kerettel nekünk a minnél kevesebb meccs a jobb.Peter írta: ↑2024.10.03. 17:43:09Ezért mondtam a neked a korábbiakban, hogy ez a kiírás izgalmasabbnak ígérkezik.LG írta: ↑2024.10.03. 16:35:57Az idei szezon tanulsága eddig az, hogy csak néhány töltelékcsapat van, akik tényleg pofozózsákok csupán, a többségre azonban oda kell figyelni. A középmezőny nagy és erős, minden pontért mennek, mint a mérgezett egér, és ezzel egy jobb napot kifogva meglephetik a nagyokat is, akik még nincsenek a toppon. .
Hogy milyen lesz, majd kiderül, de a gondolata és logikája ennek a formának nem nevezhető unalmasnak akkor sem, ha lehet benne számunkra érdektelen párosítás is
Nincs lazsa, nincs félváll, nincs félgőz és ezek csak jók.
Szer.: na ezt BL topicba szántam ott válaszoltam LG-re....érdekes, vagy valamit nagyon benéztem...![]()
Nem túl szerencsés számunkra, hogy a nagy csapatok pontotkat veszítenek Real, Bayern, City. A Monaco elleni vereség még fájni fog, főleg ha ezen múlik a legjobb nyolc közé kerülni, ha viszont nem akkor nincs baj. Sajnos a Bayern elleni meccsen még nem, vagyis októberben még nem leszünk jók. De novembertől, ha a sérültek felveszik a ritmust nem lesz gond. Sokat fog érni az a két-három friss ember meccsenként.gránit írta: ↑2024.10.03. 14:31:08Még a Monaco elleni meccsen is, amin alárendelt szerepet játszottunk, simán benne volt idegenben egy döntetlen, ha a pálya számunkra legkritikusabb pontján van egy játékosunk, aki a második gól előtt elfejeli a labdát. Az Osasuna elleni meccsen is, ami nagyon nem a mi meccsünk volt, benne volt a döntetlen, ha a legkritikusabb ponton van egy játékosunk, aki kétszer becsúszik, odalép, szerel, a második és negyedik bekapott gól előtt.
Azt gondolom, hogy a töltelékmeccseken nyújtott teljesítményünket rendre túlbecsüljük, a csapat potenciálját pedig alábecsüljük. A csapat idén ott volt a negyeddöntőben. Néhány igazolás hiányzik, ha télen érkezik egy vkp, szerintem van keresnivalónk.
A tabellát még felesleges nézni, össze-vissza fog még változni.
A kapusoktól kicsit félek...
A többivel is teljesen egyetértek. Ezt azért emelem ki, mert ez különösen fontos. Nagyon várom már a Bayern és a Dortmund elleni meccseket. A mostani kiírásban ezeket a visszajelzéseket már az őszi szezonban megkapjuk. Az előző kiírásban derült égből jöttek tavasszal a villámcsapások. A mostani felhozatallal is két oda-vissza győzelem két töltelékcsapat ellen, és máris megvan a továbbjutás, a Monaco ellen otthon a csoportelsőségért játszottunk volna. Most azért tisztábban fogjuk látni decemberben, hogy hol is tartunk, és ez a vezetőséget is motiválhatja a téli változásokra.
Mi itt a fórumon bármit megfordíthatunk, de a pályán történteket sajnos nem tudjuk megfordítani, ahogyan befolyásolni sem.
A megfellebezhetetlen ítéletet mindíg a pálya mondja ki.
Ezzel viszont véletlenül sem azt akarom mondani, hogy Flick főszereplésével nem történtek jelentős változások, mert tisztán látszik, hogy komoly pozitív változásokon megyünk keresztül.
Az az első jelentős lépés, változás megtörtént, hogy a velünk szemben kisebb ellenállást kifejtő csapatok ellen már magabiztos, látványos és szórakoztató játékot láthatunk. Ez már önmagában biztató alap a következő lépésekhez, a fejlődés következő fázisaihoz, amikor is majd a saját súlycsoportunkban is magabiztosan versenyképesek lehetünk.
Ehhez viszont az is szükséges, elengedhetetlen, hogy az alacsonyabb súlycsoportban könnyedén mozgó és jól teljesítő játékosok a saját súlycsoportjukban is képesek legyenek stabilan, magabiztosan, tartósan ugyanolyan teljesítményre.
Tehát bizonyítási kényszer van rajtuk ellenállással, széllel, nyomással szemben is.
Erre és ehhez - szerintem - tökéletes és ideális ez a BL kiírás. Az első szakasza kicsit bajnokság jellegű, különféle súlycsoportú ellenfelekkel szemben kialakul egy életszerű rajtsorrend, aztán jöhet aminek jönnie kell.
Ezen kívül minden más csak képregény lehet.
- bence0330
Teljesen ugyanaz a lényege ennek, mint az előzőnek volt. Több a csapat kicsit, de még így is van, hogy egy topcsapat 5 gyengét kap, a másik meg 3-at, ráadásul nekünk a plusz két meccs még annyira sem hiányzott, mint a legtöbb csapatnak. De nem is az a baj, jelenleg a liga rendszerű sem feküdne, mert egyszerűen nincs keretünk több versenysorozatra, és mindenhol bőven irreális elvárásoknak akarunk megfelelni, a sajtóban mindenki elit topcsapatnak emleget minket a nevünk miatt.
Eddig az volt a baj, hogy nem megy a kupa lebonyolítású rendszerben történő helytállás, nem vagyunk elég élesek, nyugodtak, stressz van, most meg az a gond, hogy ligarendszerű a BL?
Valamilyennek lennie kell. A szuperliga is ilyen lenne...
Valamilyennek lennie kell. A szuperliga is ilyen lenne...
A szmájli alapján azt gondolnám, hogy viccnek szántad, pedig nem az. Neuer már messze nincs azon a szinten, mint néhány éve, és igen, én pl. a jelenlegi Bayern legsebezhetőbb pontjának érzem.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.03. 15:24:46
Ha így nézzük, ott van Neuer. A Real elleni hibája után tegnap is hibázott. Lehet, hogy rendszerszintű problémája a Bayernnek
Az előző témához visszatérve: nem azt akartam én sem mondani, hogy veszélyben van a továbbjutásunk, hanem azt, hogy meg kell érte szenvednünk. Az idei szezon tanulsága eddig az, hogy csak néhány töltelékcsapat van, akik tényleg pofozózsákok csupán, a többségre azonban oda kell figyelni. A középmezőny nagy és erős, minden pontért mennek, mint a mérgezett egér, és ezzel egy jobb napot kifogva meglephetik a nagyokat is, akik még nincsenek a toppon.
Az új lebonyolítás nekünk kifejezetten kellemetlen, hiszen alapből vékony a keretünk, és még sérültünk is van bőven. Idéntől pedig alapból +2 meccset kell játszanunk, nagyon sűrű az őszi program így. És azért a top 8-ba így nehéz lesz bekerülnünk, szóval valószínű, hogy még +2 meccset kell majd játszanunk. Ez nekünk komoly érvágás, mert ugyan van potenciál a csapatban, tudunk nagyon játszani, ahogy azt már láttuk, de ahhoz vékonyak vagyunk, hogy egész szezonon keresztül nyomjuk végig magas szinten.