Bajnoki Mérkőzések
-
- Entrenador del Barça
Életmentő volt Xavi, de Flick nagysagrenddel jobban menedzsel mindent, testet és lelket, a sajtót meg pláne.
Eshat a játék, öröm leulni meccset nézni, mégha be is csúszik néha borzalmas teljesítmény.
Eshat a játék, öröm leulni meccset nézni, mégha be is csúszik néha borzalmas teljesítmény.
Én meg örülök, h nem Xavi az edző! Az a kapcsolat elfáradt ès komédia is volt ( elmegy marad stb) nyílván az ő munkássága alatt is voltak jó meccsek, de én jobban szeretem amit látok FlicknèlBob_Marley írta: ↑2024.12.04. 22:32:27Xavival is óriási menetelesek voltak, tavaly sokat nyomott a latba a sérülés hullám. És kezdés se volt éppen rossz. Új seprű jól seper elven meglehetett a lendület most is.
Bajnoki ezüst melyről, csodálatos bajnoki cím és ismételten egy bajnoki ezüst. Utolsó év nagyon hektikus volt,alairom. Nálam meg lett volna a bizalom,mert látható volt a fejlődés szerintem. Yamal, Fermin,Cubarsi beillesztese előrevetítette hogy kezd kialakulni egy jó alap. Vezetők nem így gondolták, elfogadom,mint írtam több pontunk van mint tavaly, fejlődtünk. Ha nem lenne összehasonlítási alap, mennénk mindig valami nihillben egyebkent.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Xavival is óriási menetelesek voltak, tavaly sokat nyomott a latba a sérülés hullám. És kezdés se volt éppen rossz. Új seprű jól seper elven meglehetett a lendület most is.
Bajnoki ezüst melyről, csodálatos bajnoki cím és ismételten egy bajnoki ezüst. Utolsó év nagyon hektikus volt,alairom. Nálam meg lett volna a bizalom,mert látható volt a fejlődés szerintem. Yamal, Fermin,Cubarsi beillesztese előrevetítette hogy kezd kialakulni egy jó alap. Vezetők nem így gondolták, elfogadom,mint írtam több pontunk van mint tavaly, fejlődtünk. Ha nem lenne összehasonlítási alap, mennénk mindig valami nihillben egyebkent.

Elfogadom, de kérdezek:
Hogyan sikerült a foci szempontból rövid nyár alatt a fiatal, La Masia-ra épülő srácoknak úgy magáévá tenni azt amit Flick rájuk erőltetett, ahogyan azt az őszi rajt megmutatta?
Miért nem sikerült ugyanez vagy hasonlóan Xavinak 2 és fél alatt, akinek a csapatába gördülékenyen kellett volna illeszkednie minden saját nevelésű játékosnak, hiszen ugyanazt szívták magukba a La Masia-n, amit "kellene" játszanunk?
Ha a megszokottól eltérőt néhány hét alatt képes volt Flick megtanítani a srácoknak, akkor a megszokott játékot Xavi miért nem volt képes hozni velük?
Miért kellett kívülről milliókért igazolni vagy arra hivatkozni, hogy nincs, miközben a La Masia mutatja, hogy van utánpótlás?
Már olyannyira belesüppedtünk a nézhetetlen Luis Enrique-Valverde-Setien-Koeman-Xavi-korszakba, hogy el is felejtettük, mi a Barca-stílus, és sokan már a fent említettet vélik annak.
Ma sokkal barcásabban játszunk, mint az elmúlt években. Amikor a leghátsó mezőnyjátékosunk a felezővonalnál áll, akkor nem kontrázunk, hanem kiugratunk. A Barca-stílus egyik alapja. Amit az utóbbi években mintha elfelejtettük volna. A kiugratások jelentik a játékunk egyik alapját, csak sokáig nem alkalmaztuk, ehelyett, tanácstalanul tötymörögtünk, és ez olyan sokáig ment, hogy mára már elhittük, hogy a tötymörgés a Barca-stílus.
Nem a tötymörgés a Barca-stílus, legfeljebb a paródiája. Ahogy a lassú, komótos passzolgatás sem Barca-stílus, csak már ezt szokta meg a szemünk. A legeredményesebb szezonokban úgy kentünk-vágtuk az egyérintőket, villámgyors cikk-cakk passzokat, hogy az ellenfél csak kapkodta a fejét. Ha az ellenfél mögé játszuk be a labdát, lyukra futtatunk, az nagyon is Barca-játék, és ilyenből én most többet látok, mint 9 év óta bármikor.
Ma sokkal barcásabban játszunk, mint az elmúlt években. Amikor a leghátsó mezőnyjátékosunk a felezővonalnál áll, akkor nem kontrázunk, hanem kiugratunk. A Barca-stílus egyik alapja. Amit az utóbbi években mintha elfelejtettük volna. A kiugratások jelentik a játékunk egyik alapját, csak sokáig nem alkalmaztuk, ehelyett, tanácstalanul tötymörögtünk, és ez olyan sokáig ment, hogy mára már elhittük, hogy a tötymörgés a Barca-stílus.
Nem a tötymörgés a Barca-stílus, legfeljebb a paródiája. Ahogy a lassú, komótos passzolgatás sem Barca-stílus, csak már ezt szokta meg a szemünk. A legeredményesebb szezonokban úgy kentünk-vágtuk az egyérintőket, villámgyors cikk-cakk passzokat, hogy az ellenfél csak kapkodta a fejét. Ha az ellenfél mögé játszuk be a labdát, lyukra futtatunk, az nagyon is Barca-játék, és ilyenből én most többet látok, mint 9 év óta bármikor.
- szbsz
- Capitá del Barça
A passzaink többsége, tanácstalan oldalpassz volt a kp.-n, a Koeman-Setien-Xavi érában, elképzeléstelen labdázgatás... Szóval igazad van senkit nem érdekelnek azok a statok, mert semmit nem értünk velük!Bob_Marley írta: ↑2024.12.04. 20:03:44Elfogadom, a statisztika olyan mint a bikini, sok mindent megmutat de a lenyeget eltakarja.
Elemzések vannak,mennyire más amit játszunk, ami megszokott. Én is írtam múltkor hogy jóval kevesebb passz,rosszabb hatékonyság. Ez is egy statisztika,ez pedig nem a német mellett szól.
Év végén kiderül, fogadjatok el,nem mindenki örül ennek ami van. Csak mi nem kiabaljuk egesznap ezt. Én is pl higgadtan figyelem az eseményeket,s szurkolok a csapatnak. Végén kiderül mire elég a játékunk, akkor le lehet vonni konzekvenciákat.

Folyamat nyomja itt egy (gondolom) madridista troll a primitív, csipkelődő dumáját, amire a fórum 90%-a nem kiváncsi, szóval akkor ki is kiabál mégis?!?! Mi a többség csak csendben élvezzük, hogy végre van edző a csapat élén mittomén hány év óta!

VISCA
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
A többi oké, nyilván a te dolgod (nem értem, hogy lehet 1 gólos, lassú meccseket jobban szeretni a 4-7 gólosoknál, de ez egyéni szoc problémám), viszont azért egy olyan kijelentés, hogy Flick-kel főleg kontrázgatunk, objektíve téves. Ezt mondjuk asszem te nem is írtad.Bob_Marley írta: ↑2024.12.04. 20:03:44Év végén kiderül, fogadjatok el,nem mindenki örül ennek ami van. Csak mi nem kiabaljuk egesznap ezt. Én is pl higgadtan figyelem az eseményeket,s szurkolok a csapatnak. Végén kiderül mire elég a játékunk, akkor le lehet vonni konzekvenciákat.
Azt nem tudom, milyen konzekvenciát tudunk levonni, amikor minden év más. Hogy hasonlítanád össze a tavalyi évvel? Kiesett vagy távozott 5,5 ember a kezdőből, Felix fél évig kezdő volt, fél évig remek csere, a többieket felsoroltuk, mind távoztak. A keret óriásit gyengült. Az ATMA közben potenciálisan a története egyik, de az elmúlt éveknek mindenképp a legerősebb keretével jön a nyári gigaberuházásai után az első két helyért, jóval komolyabb kerettel, mint a miénk, miközben a BL meg pláne lutri, Xavival is kétszer estünk ki az EL-ből hamar, és egyszer olasz 9. csapatot megverve mentünk egy kört. Egyik sem volt korrekt eredmény, pont a kettő közt volt reálisan a csapat (főleg azért vicces, mert a még jó formában lévő csapattal zúgtunk ki az EL-ekből, és a már szétesettel mentünk a negyeddöntőig), de mihez hasonlítod, mi alapján vonod le a konzekvenciát?
Szerintem eddig csak arról lehet beszélni, amit eddig elértünk. Szinte folyamatos gólzáporos győzelmek, mumus agyonverésével, Reál agyonverésével, látványosabb meccsek, egyénenként az esetek többségében feljavult játékosokkal (Fort kivétel, illetve Fermín, de mondjuk ő EB-Olimpia után nem csoda). Az is egyértelmű, hogy a plafonunk sokkal magasabb, mint LE óta bármikor volt. Nekem ez a legjobb érzés, hogy ténylegesen benne van bárki ellen 4 gól, reálisan. Ilyen LE óta nem volt. Az volt a kérdés évek óta, tudunk-e lőni kettőt, és megússzuk-e valahogy az alatt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Elfogadom, a statisztika olyan mint a bikini, sok mindent megmutat de a lenyeget eltakarja.
Elemzések vannak,mennyire más amit játszunk, ami megszokott. Én is írtam múltkor hogy jóval kevesebb passz,rosszabb hatékonyság. Ez is egy statisztika,ez pedig nem a német mellett szól.
Év végén kiderül, fogadjatok el,nem mindenki örül ennek ami van. Csak mi nem kiabaljuk egesznap ezt. Én is pl higgadtan figyelem az eseményeket,s szurkolok a csapatnak. Végén kiderül mire elég a játékunk, akkor le lehet vonni konzekvenciákat.

- bence0330
No igen, a tények makacs dolgok. Többet birtokoljuk a labdát Flick "kontra" stílusa alatt. És ez csak az objektív szám, tippre a kontrollban még nagyobb a valós különbség, hiszen Xavi alatt rendszeresen l'art pour l'art alapon tartogattuk a lasztit, ha Flick ezt akarná, lehet 75% körül állnánk. De ő kockázatot vállal belőle, ergo többször "vesztjük el" kapuralövéssel, merész passzokkal a labdát. Elképesztő, hogy még ezzel a felfogással is jobban uraljuk a játékot. Az utolsó előtti mondat meg szerintem leírta, miért nem szerette Raphinhát, ő nem volt partner az oldalpasszokban, állandóan próbálkozott valamivel a beste.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.04. 18:43:01https://m.aiscore.com/hu/tournament-cad ... 3id9xbl7ev
Idén 67% labdabirtoklás
Tavaly 64%
Idén:
Kontra gól 7 15%
Open play 31 65%
Set piece 7 15%
Penalty 3 6%
Attack side
33%
36%
31%
Action Zones
Own third 24%
Middle third 44%
Opposition third 33%
Szerk: itt is volt cikk, hogy az Espanol ellen már a 9. találat született a 16-on kívülről, ehhez biztosan hozzátettek párat
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- szbsz
- Capitá del Barça
Lehetelen belekötni Flick papa zsugájába az a nagy helyzet gyerekek
. Lendületes támadófocit játszunk, kreatív kulcspasszokkal eljutva az ellenfél kapujáig, szinte tökéletes lescsapdával operálva hátul, pluszba megspékelve villámgyors kontrákkal...
Akinek ez nem elég így kezdésnek, annak azt tudom javasolni, hogy nézzen Koeman, Xavi meccseket felvételről, ahogy percekig megy a kp-n a kilátástalan passzolgatás, jobbról balra...

Akinek ez nem elég így kezdésnek, annak azt tudom javasolni, hogy nézzen Koeman, Xavi meccseket felvételről, ahogy percekig megy a kp-n a kilátástalan passzolgatás, jobbról balra...

"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
-
- Entrenador del Barça
https://m.aiscore.com/hu/tournament-cad ... 3id9xbl7ev
Idén 67% labdabirtoklás
Tavaly 64%
Idén:
Kontra gól 7 15%
Open play 31 65%
Set piece 7 15%
Penalty 3 6%
Attack side
33%
36%
31%
Action Zones
Own third 24%
Middle third 44%
Opposition third 33%
Szerk: itt is volt cikk, hogy az Espanol ellen már a 9. találat született a 16-on kívülről, ehhez biztosan hozzátettek párat
Szerk: pontosan 11 azóta.
9 a bajnokságban, 2 a BL-ben
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.12.04. 19:53:50-kor.
- bence0330
Én sem tudom, mi ez a kontra téma. Eleve roppant szórakoztató lenne kontrázni úgy, hogy a leghátsó emberünk a félpályán áll (nem mindig, nyilván van, hogy kicsit beszorulunk, de nem ez az alapértelmezett helyzet). Mintha az emberek olyan sokáig nézték volna ezt a halott lassú passzos semmit, hogy az már kontrának számít, ha labdaszerzésekből gyorsan megyünk előre, nem nyolcszöges passzolgatással negyed óra alatt, hogy az ellenfél egy sátor felverése közben még megsüthessen nyárson pár mályvacukrot, mire odaérünk. A tiki-taka szülőatyja nem hajlandó már erre, Pep is ugrani akar a kapu felé 1-2 húzásból már régóta. LE ugyanez volt.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.04. 18:08:21https://www.whoscored.com/Teams/65/Show/Spain-Barcelona
Szerintem nem ugyanazokat a meccseket nézzük
Átlagban
BL 60%
Bajnokság 67% a labdabirtoklás
BL 18
La Liga 48
Rúgott gól.
87%
87%
Passzhatékonyság
Vagy lehet, hogy megszokottá vált a tiki takás passzív oldalpasszolgatás?
A keretek között elég nagy a különbség, főleg, ha figyelembe vesszük a sérülteket és a felépülőket is.
Kicsit csalódtam, hogy ennyi időt szántam az eggyel lentebbi kommentemre![]()
Ami érdekes, hogy alapvetően Xavi is ehhez hasonló direkt focival próbálkozott rengetegszer, csak nem volt valami kiforrott a dolog. Bayern meg PSG-k ellen meg amúgy a félpályát csak annyiszor léptük át alatta erősebb kerettel, ahányszor esetleg gólt rúgtunk. Kizárólag kontrázni tudtunk ilyen csapatok ellen, csak nem túl jól. Most meg jól csináljuk, ha erre kerül sor.
Nincs statod Xavi alatt a labdabirtoklásról? Kétlem, hogy 67% felett lenne jelentősen, 1-2% különbséget tudok elképzelni, de ebben sem vagyok biztos.
A lényeg hogy az idei keret bárhogyan is nézzük gyenge, nincs igazi jobb hátvédje a csapatnak, hivatalosan a bal oldalinak nincs cserére, bal szélső is hiányzik, a többi poszton legalább papíron megvagyunk. Ahhoz képest nem állunk rosszul. Nem is gondoltam volna erre agusztusban. Kár a gyenge november miatt. Mert akkor még szebb lenne a tabella.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.04. 15:15:56Flick kapta: Olmo, és Pau-t
Koeman Depay, Aguero, 18 éves Pedri, Dest, Luuk (kölcsön) + Trincao, Fernandes és Pjanic susmus, már előre lezsírozva
Volt egy bürofaxos távozni akaró Messi és Umtiti, Lenglet + a többiek a 8-2 után
Xavi: Aubameyang, Ferran, Alves, Adama, Lewandowski, Kounde, Raphinha, Christensen, Kessie, Alonso, Bellerin, Gündogan, Felix, Cancelo, Romeu, Roque (a 2 portugál és Adama kölcsönben)
Ezzel nem az edzők érdemeit akarom kissebbíteni!
TM-en hivatalos a ráfordított összegek érkezők/távozók
És láthattuk az eredményeket és a mutatott játékot.
Év végén el lehet végezni a kiértékelést
Idén 66 lőtt gól, ennyit javítanék.
Koeman idejében +114 millió
Xavi idejében -100
Flick idejében -20
Volt a keretre fordítva és az "ingyen érkezők".
TM szerint (Ferran Xavi alatt jött, így oda vettem)
Szerk: az elvárásokat is érdemes ehhez igazítani. Azóta ha jól számoltam 6 milliót költöttünk a keretre, (FFP miatti távozók, Suarez, Rakitic, Vidal, Semedo stb.)
és a változókat (Ferran, Raphinha, Lewy, Kounde), ami a TM-en nem szerepel.
Idén az alapokat kell összerakni, nagyjából sikerült, télen tovább építkezni akár csak kölcsön játékosokkal, nyáron viszont nagyon hatékonynak kell lenni a piacon és akkor már jöhetnek a sép eredmények
-
- Entrenador del Barça
https://www.whoscored.com/Teams/65/Show/Spain-Barcelona
Átlagban
BL 60%
BL 18
La Liga 48
Rúgott gól.
87%
87%
Passzhatékonyság
A keretek között elég nagy a különbség, főleg, ha figyelembe vesszük a sérülteket és a felépülőket is.
Kicsit csalódtam, hogy ennyi időt szántam az eggyel lentebbi kommentemre

Átlagban
BL 60%
BL 18
La Liga 48
Rúgott gól.
87%
87%
Passzhatékonyság

Kicsit csalódtam, hogy ennyi időt szántam az eggyel lentebbi kommentemre

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Én Bartimeust megértem, nekem is vannak problémáim ezzel a stílussal bőven. Abszolút nem Barcelona játék számomra, ritkán tudjuk kontrollálni a meccseket. Nálam alapból az kontrazik aki nem tud a másik felé kerekedni,nem feltétlenül erény nálam. Elfogadom másnak ez tetszik, a végén dől el úgyis mire volt ez elég. Egyelőre ott vagyunk a tűz közelében és remélem kitart. Tavaly pont ekorul kezdtünk bezuhanni, kikaptunk a Gironatol a 16ik fordulóban. Ez a számbeli különbség tavalyhoz képest,most nyertünk van 37 pontunk,tavaly 34 volt. Korai még bármit mondani,de talán meglehet érteni,aki nem ezen szocializálódott,nem ezt a focit szereti,hogy rohanunk,hibázunk,rohanunk az full dicséretes kell legyen. Lőtt gólok nem érdekelnek,ahogy most sokszor minden beesik,úgy ha a játék megvan,párosul hozzá a siker is. Játék szerintem egyelőre nincs meg,de ez szubjektív, nekünk Bartimeusszal biztosan nincs meg 

-
- Entrenador del Barça
Flick kapta: Olmo, és Pau-t
Koeman Depay, Aguero, 18 éves Pedri, Dest, Luuk (kölcsön) + Trincao, Fernandes és Pjanic susmus, már előre lezsírozva
Volt egy bürofaxos távozni akaró Messi és Umtiti, Lenglet + a többiek a 8-2 után
Xavi: Aubameyang, Ferran, Alves, Adama, Lewandowski, Kounde, Raphinha, Christensen, Kessie, Alonso, Bellerin, Gündogan, Felix, Cancelo, Romeu, Roque (a 2 portugál és Adama kölcsönben)
Ezzel nem az edzők érdemeit akarom kissebbíteni!
TM-en hivatalos a ráfordított összegek érkezők/távozók
És láthattuk az eredményeket és a mutatott játékot.
Év végén el lehet végezni a kiértékelést

Idén 66 lőtt gól, ennyit javítanék.
Koeman idejében +114 millió
Xavi idejében -100
Flick idejében -20
Volt a keretre fordítva és az "ingyen érkezők".
TM szerint (Ferran Xavi alatt jött, így oda vettem)
Szerk: az elvárásokat is érdemes ehhez igazítani. Azóta ha jól számoltam 6 milliót költöttünk a keretre, (FFP miatti távozók, Suarez, Rakitic, Vidal, Semedo stb.)
és a változókat (Ferran, Raphinha, Lewy, Kounde), ami a TM-en nem szerepel.
- Chino
- Llegenda del Barça
ElBartimaeus írta: ↑2024.12.04. 12:05:54A gond az, hogy veszélytelenek vagyunk felépített támadásokból. Jó elem a kontra, illetve a gyors, direkt játék is, hogy egyből ugratjuk a támadókat, de egy ponton borzasztóan unalmassá válik a huszadik felívelés, amikor arra várunk, hogy a védők alászaladjanak, vagy belerúgják a saját kapusukba a labdát.
Azért ki ne találjuk már, hogy mikor a bajnokságban hozunk 16 meccs után egy 3 gól/meccs átlagot (amit csak a Bayern közelít meg, de 12 meccs után), a Bl-ben 3,6-ot (toronymagasan a legtöbb), (összesen 3,2) akkor kontrára és az ellenfél hibáira építünk. Miközben szinte az összes erős ellenfelünket elintéztük (többnyire bucira vertük)
Itt nem esett ki a kp?!. Még ott vagyunk számra legjobban meg, de aki eddig aki konstans rendelkezésre állt az Pedri és Casádó. (Xavinál kifelejtetted pl. Fermint, aki kb. annyira volt kényszer, mint most Casádó) És a szezonunk MVP-je végig egészséges volt és szinte minden meccsen játszott. végigjátszott.ElBartimaeus írta: ↑2024.12.04. 12:05:54Igen, kiesett a teljes középpályája nem is egyszer, de stabilan 2 olyan hiányzó volt onnan, akik a legjobb teljesítményt hozták a sérüléseik előtt. Volt Gavi? Több, mint a fél szezont sérülten töltötte. Pedri nem volt játékban, De Jong a fontos szakaszra kidőlt, vkp amúgy sem volt, mert egy Romeura futotta a nyáron (aki szerintem sose volt túl jó, de De Jong mellett letett egy vállalható játékot az asztalra). Chris azért került a kp-ra, mert nem volt oda ember. Raphi azért került oda, mert nem volt oda ember. Casadót fel lehetett volna hozni nyáron, nem tudhatjuk, mennyire állt készen, 1 év sok idő ebben a korban. Télen a fontos szakaszra felrángatni meg életveszély, amit akár meg lehetett volna próbálni is, de szerintem érezhető a kockázat benne. Xavinál játszott bal szélsőt Baldé pl, amikor hiányosak voltunk.bence0330 írta: ↑2024.12.04. 09:58:32Kiesett a teljes kezdő középpálya? Kettős mérce? Kivel van most több? Egy Casadóval, akit Xavi nem volt hajlandó felhozni, pedig volt rá lehetősége, Casadó nem fiatal. Chris, aki Xavi középpályáját néha stabilizálta tavaly, meg Gündogan, aki szezon MVP volt, hol vannak? (...) Konkrétan nincs szélsőnk, akit betehetnénk. Ilyen gondja azért Xavinak nem sűrűn volt, max rövid időszakokra, tavaly télen volt egy sérüléshullám asszem, Rapha-Felix kidőltek.
A kiemelt részhez meg, az egész szezonunkban 5-6 kulcsember hiányzott egyszerre a csapatból, most 2 Araújoval és Stegennel. Na ez egy hatalmas különbség. Keret mélysége ide, vagy oda, ha a kezdőd 90%-a elérhető, akkor jobb oddsokkal indulsz neki a meccsnek, mintha az 50%-a elérhető.
Mellette Baldé cseréjének is volt egy Cancelo, akit felesleges GM-el még csak összehasonlítani is.
Itt is bőven voltak hiányzók, sőt!. A jó részük még csak most kezd visszatérni. Emellett ha összehasonlítod annak a keretnek a mélységét és az ideit melyiket vágja jobban földhöz 3-4 ember kiesése. És a kp. megszervezése is ég és föld. Elég csak Pedri teljesítményét megnézni, szinte ssosem ment még ekkorát.
Ter Stegent sem lehet így elintézni. A bajnokságot leginkább neki köszönhetjük, de tavaly is zongorázni lehetett a különbséget, amikor ő vagy Pena védett. Amikor tavaly utóbbi állt a kapuban kaptunk 10 meccsen 18 gólt, ahogy visszatért a német ez lett 10/9. Idén detto. Véletlen? (amit a bravúrokon kívül még hozzátesz azt most hagyjuk is) És a mostani teljesítménye is kicsit fals. Lehet, hogy a statja aránylag rendben van, de a helyzetek száma inkább a védelmen múlik. A Las Palmasnak is talán 2-3 igazi helyzete volt (a gólok is bőven foghatóak lettek volna) tegnap a Mallorcának egy.
Ez a megszervezett védelem sokkal hatékonyabb. Xavin nagyon támaszkodott a a kapusra, Flicknek erre sincs esélye.
Erre csak ugyanazt tudom mondani, hogy kiemelsz néhány gólt abból a 61(!!!)-ből, amit eddig lőttünk. Persze ezek mind véletlenek, ellenfél bénázásai meg Lewy 22x lekontrázta az ellenfelet. Raphinha 21 meccs után lassan annyinál tart, mint az előző két szezonjában összesen 87 meccs alatt. És ebből kapott a Bayern, Real, Villarreal stb. De az assistok számához is rendesen közelít. (most az olyan egyebeket nem is említem, mint a játékszervezés, védekezés, letámadás hatékonysága stb.)ElBartimaeus írta: ↑2024.12.04. 12:05:54Raphinha futott egy felívelésre, azt nézte be Mingueza, nehogy már itt bárkinek a zsenijéről beszéljünk. Adtunk egy rossz hosszúlabdát, mert egyértelműen a védő volt jobb helyzetben hozzá. Torres szaladt, túl sok méterrel lemaradva. Ilyen helyzetben nem szabad hibáznod, ez egyenlő a semmi nyomással, 2 ütem előnyöd van, ami rengeteg a fociban. Celta második gólnál Lewy kiugrott és kapott egy rossz labdát, aminél a védő volt előnyösebb helyzetben, azt meg is szerezte és ahelyett, hogy tisztázott volna, belerúgta a futásból megmaradt lendülettel szaladó Lewybe. Semmi letámadás nem volt itt sem. A Brest ellen Lewy egy tiszta felívelést kapott (mi voltunk itt is támadásban) és a kapus ordenáré rossz ütemben próbálta azt elütni, szintén hihetetlen rossz döntést hozva. Képzeld el, ha bármelyiket a mi játékosunk csinálná, mennyire lenne elővéve? Pena olyanokért volt lehordva, hogy nem fog elég beadást, hanem öklözi, vagy hogy később lép ki 1-1 területre berúgott labdára (amit így is megoldott, csak nem tetszett a sebessége). Cubarsí lassú, mert egyszer megfutják úgy, hogy mélységből lendületből elszaladnak mellette. Araújo PSG elleni hibájára máig emlékszünk, az volt az egyetlen fentiekkel összevethető mértékű bénázás.bence0330 írta: ↑2024.12.04. 09:58:32Így van, Raphinha nem hagyta élni Minguezát, volt egy 80km/h-s orkán is a pályán, de ha nem zargatjuk, nem hibázik bele. Orkán nekünk is volt. Ha Torres nincs ott, a védők nem hibáznak bele, kapkodtak, belehibáztak. Ha jól rémlik, a 2. Celta gól Rapha labdaszerzéséből született, színtiszta letámadás eredménye. Ha Lewy nem támadja le a Brest kapusát, nem üti le.
Ezek a gólok annyiban voltak a mi érdemünk, hogy ott kellett lenni, hogy megtörténhessenek, semmi másban. Sem nyomás, sem pontos sem gyors játék nem volt bennük. Ahogy írtam, az első két gólunk nagyja így születik. Kívánom, hogy ne így legyen, kívánom, hogy szép támadásvezetésből lőjünk gólokat, vagy egy jó egyéni villanásból, egy pontos indításból, legyen bármi is.
Korábban milyen támadások voltak! Nagyrészt kézilabdáztunk az ellenfél tizenhatosa előtt.
Nem bántom Xavit, mert nagyon sok pozitívuma volt. Kezdetben mentálisan is nagyon jól dolgozott a játékosokkal. Hatalmasat mentett Koeman után, beillesztette Cubarsít, Fermint, Baldét, voltak kifejezetten élvezetes meccsek. Az a szuperkupa döntő máig hatalmas kedvencem, de tavaly már sem szinten tartani nem tudta a csapatot, sem fejlődni pozitív irányba.
Én tisztelem a véleményed, de szerintem nagyon elvakultnak kell lenni, ha összehasonlítva a tavalyi (sőt tavalyelőtti) játékot, csapatot az ideivel ne az az utóbbi felé dőljön a mérleg nyelve.
Forca Barca!!!!
- szbsz
- Capitá del Barça
Hát a fórum többsége szerint meg az az ótvar amikor próbáljuk utánozni a "Nagy Idők" Barca csapatainak játékát, de csak annyi jön össze belőle, hogy oldalra passzolgatunk egy felállt védelmű kiscsapat ellen, aztán valahogy egyéni villanásból bemákolunk egy nyamvadt gólt (ha), közben az edzőnket felküldik a lelátóra, mert idegösszeroppanást kapott...ElBartimaeus írta: ↑2024.12.04. 12:05:54
Igen, ez feltűnt, hogy amíg vannak gólok, addig mindegy, milyen a játékunk és hogy hogyan is érjük el ezeket. A focit gólra játszák, a kupákhoz ez kell, ettől még lehet ótvar a játék. Amiben hatalmasat fejlődtünk, az a meccsek lezárása, 2 gólos előny után nem visszább állunk, hanem kivégezzük az ellenfelet. Ez teljesen új és naaagyon hiányzott. Ez teljesen illik abba, amit alapból is akar csinálni a csapat.

- szbsz
- Capitá del Barça
Tavaly már kitárgyaltuk, hogy az hogy ennyi sérült volt, egyértelműen Xavi és az amatőr stábjának a rossz döntései miatt volt... Miután erősíteni kellett fizikálisan, túlhajtották a játékosokat, aminek sérüléshullám lett a vége! Ha azt nézzük még most is miattuk szívunk, nem volt elég az a két és fél év amíg itt pusztítottak...ElBartimaeus írta: ↑2024.12.04. 12:05:54
A kiemelt részhez meg, az egész szezonunkban 5-6 kulcsember hiányzott egyszerre a csapatból, most 2 Araújoval és Stegennel. Na ez egy hatalmas különbség. Keret mélysége ide, vagy oda, ha a kezdőd 90%-a elérhető, akkor jobb oddsokkal indulsz neki a meccsnek, mintha az 50%-a elérhető.

- bence0330
Amúgy mielőtt nagyon lekiscsapatoznánk a Mallorcát, hatodikak voltak a Ligában. Idegenben egy liga 6., eddig beton csapat ellen 1-5, az elég meggyőző.
- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
A gond az, hogy veszélytelenek vagyunk felépített támadásokból. Jó elem a kontra, illetve a gyors, direkt játék is, hogy egyből ugratjuk a támadókat, de egy ponton borzasztóan unalmassá válik a huszadik felívelés, amikor arra várunk, hogy a védők alászaladjanak, vagy belerúgják a saját kapusukba a labdát.
Igen, kiesett a teljes középpályája nem is egyszer, de stabilan 2 olyan hiányzó volt onnan, akik a legjobb teljesítményt hozták a sérüléseik előtt. Volt Gavi? Több, mint a fél szezont sérülten töltötte. Pedri nem volt játékban, De Jong a fontos szakaszra kidőlt, vkp amúgy sem volt, mert egy Romeura futotta a nyáron (aki szerintem sose volt túl jó, de De Jong mellett letett egy vállalható játékot az asztalra). Chris azért került a kp-ra, mert nem volt oda ember. Raphi azért került oda, mert nem volt oda ember. Casadót fel lehetett volna hozni nyáron, nem tudhatjuk, mennyire állt készen, 1 év sok idő ebben a korban. Télen a fontos szakaszra felrángatni meg életveszély, amit akár meg lehetett volna próbálni is, de szerintem érezhető a kockázat benne. Xavinál játszott bal szélsőt Baldé pl, amikor hiányosak voltunk.bence0330 írta: ↑2024.12.04. 09:58:32Kiesett a teljes kezdő középpálya? Kettős mérce? Kivel van most több? Egy Casadóval, akit Xavi nem volt hajlandó felhozni, pedig volt rá lehetősége, Casadó nem fiatal. Chris, aki Xavi középpályáját néha stabilizálta tavaly, meg Gündogan, aki szezon MVP volt, hol vannak? (...) Konkrétan nincs szélsőnk, akit betehetnénk. Ilyen gondja azért Xavinak nem sűrűn volt, max rövid időszakokra, tavaly télen volt egy sérüléshullám asszem, Rapha-Felix kidőltek.
Raphinha futott egy felívelésre, azt nézte be Mingueza, nehogy már itt bárkinek a zsenijéről beszéljünk. Adtunk egy rossz hosszúlabdát, mert egyértelműen a védő volt jobb helyzetben hozzá. Torres szaladt, túl sok méterrel lemaradva. Ilyen helyzetben nem szabad hibáznod, ez egyenlő a semmi nyomással, 2 ütem előnyöd van, ami rengeteg a fociban. Celta második gólnál Lewy kiugrott és kapott egy rossz labdát, aminél a védő volt előnyösebb helyzetben, azt meg is szerezte és ahelyett, hogy tisztázott volna, belerúgta a futásból megmaradt lendülettel szaladó Lewybe. Semmi letámadás nem volt itt sem. A Brest ellen Lewy egy tiszta felívelést kapott (mi voltunk itt is támadásban) és a kapus ordenáré rossz ütemben próbálta azt elütni, szintén hihetetlen rossz döntést hozva. Képzeld el, ha bármelyiket a mi játékosunk csinálná, mennyire lenne elővéve? Pena olyanokért volt lehordva, hogy nem fog elég beadást, hanem öklözi, vagy hogy később lép ki 1-1 területre berúgott labdára (amit így is megoldott, csak nem tetszett a sebessége). Cubarsí lassú, mert egyszer megfutják úgy, hogy mélységből lendületből elszaladnak mellette. Araújo PSG elleni hibájára máig emlékszünk, az volt az egyetlen fentiekkel összevethető mértékű bénázás.bence0330 írta: ↑2024.12.04. 09:58:32Így van, Raphinha nem hagyta élni Minguezát, volt egy 80km/h-s orkán is a pályán, de ha nem zargatjuk, nem hibázik bele. Orkán nekünk is volt. Ha Torres nincs ott, a védők nem hibáznak bele, kapkodtak, belehibáztak. Ha jól rémlik, a 2. Celta gól Rapha labdaszerzéséből született, színtiszta letámadás eredménye. Ha Lewy nem támadja le a Brest kapusát, nem üti le.
Ezek a gólok annyiban voltak a mi érdemünk, hogy ott kellett lenni, hogy megtörténhessenek, semmi másban. Sem nyomás, sem pontos sem gyors játék nem volt bennük. Ahogy írtam, az első két gólunk nagyja így születik. Kívánom, hogy ne így legyen, kívánom, hogy szép támadásvezetésből lőjünk gólokat, vagy egy jó egyéni villanásból, egy pontos indításból, legyen bármi is.
Igen, ez feltűnt, hogy amíg vannak gólok, addig mindegy, milyen a játékunk és hogy hogyan is érjük el ezeket. A focit gólra játszák, a kupákhoz ez kell, ettől még lehet ótvar a játék. Amiben hatalmasat fejlődtünk, az a meccsek lezárása, 2 gólos előny után nem visszább állunk, hanem kivégezzük az ellenfelet. Ez teljesen új és naaagyon hiányzott. Ez teljesen illik abba, amit alapból is akar csinálni a csapat.
- szbsz
- Capitá del Barça
A tegnapi meccs iskolapéldája volt, hogyan kell kis-és középcsapatokat félgőzzel megverni, egy lötyögős félidőt követően a másodikban fokozatosan felőrölve az ellent!
Bravó Hans te vagy a mi megmentőnk! Ha az EV óta tartó oldalpasszos, 1 góllal nyerős posványból kirángat minket már akkor megérte idehozni! Én komolyan kezdek bizakodó lenni, hogy az EV-vel kezdődő, és a "mesterhármason" (
) át tartó biztonsági, oldalpasszos dögunalom ezennel véget ért... 

- bence0330
Nem, nem is ezt mondtam. Xavi biztonsági játékot játszott, nem kockáztatott igazán az első másfél évében. Addig annyira nem is húzódtunk fel. Prgamatikus focink volt, nem volt egyáltalán felépített támadásunk, ha itt mázlira fogsz 1-1 gólokat, akkor mit mondasz a sok 1-0-ás megnyert meccsre? Betanult elemeknek nyoma sem volt, de volt olyan állományunk, akik tudtak meccsenként villanni egyet. Xavi elég jól megszervezte a védekezést, de ehhez valami 7-8 kapott gól kellett szezonban, amihez élete formájában lévő TS és a világ legjobb védője is kellett. Penával és Inigóval nem ment volna nyilván. Flick ennél rizikósabb fociz játszik, minden meccsen benne van a kapott gól (így sem sok!), de cserében simán bennünk van a 4-5 gól BÁRKI ellen. Teljesen más úgy felmennie a csapatnak, hogy tudják, hogy oké, be is sülhetnek épp az adott meccsen, de azt is tudják, hogy a plafon a csillagos ég.ElBartimaeus írta: ↑2024.12.04. 02:35:50Szóval ha Flick kap meccsenként 1 gólt, akkor jól van rendszerszinten összerakva a védelem, de ha egyet sem kapunk, akkor azt egy játékos hozza le? Ehh, Araújo elképesztő védő és nem kétlem, hogy erősítés lesz, de Cubarsí futótűzként robbant be, a csávó igenis világklasszis szintet hoz. Inigo tavaly sem volt rossz, ha kapott pár meccset egyhuzamban, amit sajnos nem nagyon kapott meg, Chris főleg labdával jobb volt és ameddig Cubarsí nem játszott (ugye a szezon nagyjában), addig nem volt lábbal igazán stabil középsővédőnk (Araújo nem az). Ezért nem nagyon volt lehetősége többet játszani.bence0330 írta: ↑2024.12.04. 00:52:33És hogy miért lehetett 1 gólos meccsekkel egy darabig még eredményesnek is lenni? Mert nálunk volt a világ legjobb védője. Aki most nincs. Tavaly is csak lélekben volt, kaptuk is a 3-5 gólokat. Araujo hozta a bajnoki aranyat, ha egy embert kell mondanom, és mellette Chris is kb másfélszer olyan gyors, mint Inigo vagy Cubarsi. Flick legalább rendszerszinten összetette ezt a védelmet, az erényükre alapozva, de azért ők ketten nem világklasszis védők, finoman szólva.
Xavi egy biztonsági játékot játszott. Hogy nem full kontrát a 16-oson védekezve, tény, de mindennemű kockázatot nélkülözőt. A játék képe, ahogy kinézett, az élvezhetőség, az eredmények Mou volt. Taktikailag nem, ez tény. Kiemelhetsz meccseket, meg más meccseket is, sok olyan volt idén, amikor az ellen kétszer lépte át kb a félpályát. De ha nem tudjuk épp uralni a középpályát (ami Flicknél nem az elsődleges taktikai elem), akkor remekül kontrázunk is. Ez miért baj?ElBartimaeus írta: ↑2024.12.04. 02:35:50A mostani játékfelfogásunk közelebb áll Mourinhojéhoz sok tekintetben, mint Xavié volt, a portugál erősen épített a kontrákra és a terület átadására, amit többek között ezen a meccsen is megtettünk legalább egy bő fél óráig a 25. perctől kezdve (itt csatlakoztam be) és a harmadik gólunkig. Utána meg szétfutottuk őket a teljesen kinyílt védelemmel szembe. Csak nem a 16-osunkon húzzuk meg a védelmi vonalat, hanem a félpálya környékén.
Kiesett a teljes kezdő középpálya? Kettős mérce? Kivel van most több? Egy Casadóval, akit Xavi nem volt hajlandó felhozni, pedig volt rá lehetősége, Casadó nem fiatal. Chris, aki Xavi középpályáját néha stabilizálta tavaly, meg Gündogan, aki szezon MVP volt, hol vannak? Kessié hol van? Bajnoki aranyból Busi hol van? (Őt nem sírom vissza, de az akkori játékhoz pokolian kellett, bajnokikon kitűnő volt, az EL-BL-ben volt kevés.) Gavi meg egészséges volt. DJ végig egészséges volt (őt nem tartom nagyon sokra, de nyilván teljesen más szint volt egészségesen) Egyedül Pedrit tudom mondani, hogy hol volt hol nem volt.ElBartimaeus írta: ↑2024.12.04. 02:35:50Ugye tudod, hogy a sok kapott gólos meccsek főleg a teljes kezdő középpálya elvesztését követően jöttek? Itt egy Yamal elvesztése szétveri a játékot, ott 3 full kezdő elvesztése egyértelműen az edző hibája. Mekkora kettősmérce ez?bence0330 írta: ↑2024.12.04. 00:52:33De az igazán érdekes Xaviban, hogy a Mou-s stílus hozott egy aranyat, aztán megpróbálta dacból tavaly bizonyos periódusokban azt, amit most Flick tol, félpályás védelemmel. Pedig még jobb védői is voltak. Remélem, nem kell felidéznem azokat a meccseket a 3-5 kapott gólokkal. Remélem fejlődik, akár most Flicktől is tanul (elvileg jóban vannak), és majd hasonlóan jól meg fogja tudni valósítani az elképzeléseit.
Itt sem egyedül Yamal elvesztése volt a gond. Volt hogy kivette a kp-ról Pedrit (Flick hibája, attól még, hogy zseni, belehibázgat, remélem látod, hogy bármikor kritizálom, amikor megteszi), meg volt hogy Casadó hiányzott, pont Yamal elvesztésével borult a kp. Közben Fermínnek sok volt a nyár, DJ meg sérülten focizik. És remélem érezhető, miért nagyobb baj a világklasszisunk kiesése ahhoz képest, mint amikor Dembélé meg Felix meg Depay ült a "padon". Konkrétan nincs szélsőnk, akit betehetnénk. Ilyen gondja azért Xavinak nem sűrűn volt, max rövid időszakokra, tavaly télen volt egy sérüléshullám asszem, Rapha-Felix kidőltek.
Így van, Raphinha nem hagyta élni Minguezát, volt egy 80km/h-s orkán is a pályán, de ha nem zargatjuk, nem hibázik bele. Orkán nekünk is volt. Ha Torres nincs ott, a védők nem hibáznak bele, kapkodtak, belehibáztak. Ha jól rémlik, a 2. Celta gól Rapha labdaszerzéséből született, színtiszta letámadás eredménye. Ha Lewy nem támadja le a Brest kapusát, nem üti le.ElBartimaeus írta: ↑2024.12.04. 02:35:50Ja, teljesen a támadóink érdeme, hogy 3 védő pont úgy rúgja össze a labdát az 5 méterre lemaradó Torres vérmes jelenléte miatt, mert agyon vannak presszionálva, hogy az elé pattan. Vagy Mingueza is azért fejelt alá a labdának, mert teljes nyomás alatt tartottuk őket, igaz? De még a második gólunk a Celta ellen is egy borzasztó egyéni hiba volt Lewybe rúgni ott a labdát, holott 2 méter lemaradásban volt a lengyel. A Brest kapusa is azért ütötte le Lewyt 2 ütemkéséssel, mert letámadtuk, ugye? Ez megint csak a valóság torzítása, hogy minden a fantasztikus letámadásunk miatt van (ami amúgy tényleg jól működik, de tök más alapokon, mint Xavié)
Hogy ettől törvényszerű-e, hogy minden meccsen hibázni fognak ellenünk? Nem, és nem is teszik. De logikus, hogy erősen megnövekszik a kikényszerített hibák száma? Persze.
Ettől még le tudják hozni a védők hiba nélkül a meccset, de ilyen szintű letámadás mellett le a kalappal előttük, ha megteszik. Teljesen egyértelmű az összefüggés. Individuálisan mindegyiket meg lehet magyarázni, de nagy mintában egyértelműen mi vagyunk a kiváltó okok, és ebből is kiemelkedően a brazil. De Yamal, Lewy, és a fellépő középpályás, vagy épp a szélen feltolódó Baldé is kiváló munkát végeznek ilyen téren is. De rendszerszinten is kiváló és tudatos a letámadásunk. Mondom, ebben Xavi sem volt rossz épp, de most sokkal jobb. Lehet tévedek a következővel, mert csak érzésre megy, de mintha kicsit még feljebb támadnánk le, mint Xavival, a célja meg egyértelműen más. Xavinál szimplán a labdabirtoklás visszaszerzése volt, ha nem nagycsapattal játszottunk, akkor hatalmas kontrollt akartunk, kockázatvállalás nélkül, most meg bikaként támadjuk belőle a kaput. Én 1-0-ák helyett örülök az 5 gólos meccseknek, emiatt ülök le nézni.
Tegnap egy felejthető első félidő után Yamal zseniális megmozdulásai hozták el a fordulatot.
Ismét bebizonyosodott, hogy a 17 éves gyerek a legfontosabb láncszem a játékban, Raphinha is félkaru óriás ha Yamal nincs a pályán.
Nagyon kell rá vigyázni!
Ne felejtsük el, hogy Belgrádban 5:2 állásnál a hosszabbításban egy fölösleges cselsorozat miatt rugatta magát bokán az egyik feldühödött szerb játékossal, ami közel egy hónap kiesést (lásd novemberi gyalázatos eredményeket) hozott.
Ismét bebizonyosodott, hogy a 17 éves gyerek a legfontosabb láncszem a játékban, Raphinha is félkaru óriás ha Yamal nincs a pályán.
Nagyon kell rá vigyázni!
Ne felejtsük el, hogy Belgrádban 5:2 állásnál a hosszabbításban egy fölösleges cselsorozat miatt rugatta magát bokán az egyik feldühödött szerb játékossal, ami közel egy hónap kiesést (lásd novemberi gyalázatos eredményeket) hozott.
-
- Entrenador del Barça
https://www.football-espana.net/2024/12 ... ier-league
Tegnap erről írtam a La Liga topicban.
A szövetségek is tehetnének azért, hogy jobb legyen a bajnokság, és szerintem nem minden mással kellene foglalkozni.
Végigolvastam. Egyetértek veletek, kivéve Elbarimeus-sal.
Ezért érzem fontosnak kiemelni, hogy mennyire gyenge a keret, ami nem Flick hibája.
Csoda, hogy ilyen jól teljesítünk.
Tavaly és a mostani keret között, ha Casado-Romeu, Olmo-Gündogan, Roque-Pau helyettesítésével megoldódott, hiányzik
Cancelo, Felix, Araujo, Christensen, Stegen és többé kevésbé De Jong és Gavi idáig.
Tegnap erről írtam a La Liga topicban.
A szövetségek is tehetnének azért, hogy jobb legyen a bajnokság, és szerintem nem minden mással kellene foglalkozni.
Végigolvastam. Egyetértek veletek, kivéve Elbarimeus-sal.
Ezért érzem fontosnak kiemelni, hogy mennyire gyenge a keret, ami nem Flick hibája.
Csoda, hogy ilyen jól teljesítünk.
Tavaly és a mostani keret között, ha Casado-Romeu, Olmo-Gündogan, Roque-Pau helyettesítésével megoldódott, hiányzik
Cancelo, Felix, Araujo, Christensen, Stegen és többé kevésbé De Jong és Gavi idáig.