Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.04.17. 16:39:00

Deluigi írta:
2025.04.17. 12:42:43
Kounde helyett beraknam Fortot.
Már nem is emlékszem, mikor játszott utoljára, és akkor is eléggé leépültnek tűnt. Azért az első fél évben úgy néha-néha még focizott. Úgy legyen, de azon sem lepődnék meg, ha ő már nem lép idén pályára. Ő a Flick éra nagy vesztese egyértelműen. De hát ennyi belefér, ha közben ilyen szinten focizunk. :)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2025.04.17. 12:58:53

Esélytelenség nyugalmával írhatom Gavi helyére Torrét, gondolom Gavi/Fermin között vacilál Flick, én mégis Torréban látnám most a frissességet, kreativitást.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.04.17. 12:42:43

Kounde helyett beraknam Fortot.
ab1daL
Director del Fútbol

2025.04.17. 12:29:04

Hétvégére kezdő szerintetek? Muszáj lesz minimálisan rotálni, még akkor is, ha a Celta nem lesz sétagalopp otthon sem, és a 3 pontra nagy szükség van a kiélezett versenyfutás miatt a bajnokságban.

Én erre szavaznék: Szczesny - Koundé, Cubarsi, Inigo, Gerard Martin - Eric, Pedri - Raphinha, Gavi, Ferran - Lewa
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.04.13. 20:37:50

Nem szokásom más csapat játékosairól irkálni, de ezt meg kell nézni!
4:24-nél!!!

https://youtu.be/VUwsttOQXTk?si=-sohvwK6D6R9itYO
gránit
Director del Fútbol

2025.04.13. 14:05:36

Troym írta:
2025.04.13. 13:57:36
Akkor miért hozná vissza Vallét? Ha látna benne valamit, fejlesztené. Elengedte, nem fog visszajönni. Van 2 balhátvédje, akiről mindegy a mi véleményünk, ő használja őket, bízik bennük.
Mert erős szezont fut, szintet lépett, és hosszabbítottunk is vele.

https://www.fcbarcelona.com/en/news/409 ... tball-club

Azt meg hozzátettem, hogy ÉN hoznám vissza. Flick valószínűleg nem fogja, ha a ki nem próbált Martinnal elégnek találta a felhozatalt nyár végén, akkor a kipróbált és bevált Martin után nem valószínű, hogy visszahozná. Én visszahoznám, mert kell a mélység. Nem önmagamnak mondok ellent, hanem Flick-nek, aki nem gondolkodik olyan mennyiségi mélységben, mint én. Nem rotál, ha nem muszáj. Koundét sem rotálja. Gyakorlatilag csak a belső védőket rotálja, meg a Pedri melletti "vkp" posztját, a többi poszton padlógázzal végigtolja a szezont, rotáció nélkül (az eredmények egyelőre igazolják őt). Fatival kapcsolatban helyesen értelmezted a célzásomat, valóban róla szólt.
Troym írta:
Mingueza mellett sem szól semmi a vételárán túl (a fizetését nem ismerem). Középhátvéd van 5 db a keretben, mindenkinek van szerződése Inigon kívül, Tah ott áll és vár még, jobbhátvédben meg Mingu iszonyú gyenge volt nálunk.
Többek között az szól mellette, hogy több poszton bevethető. Vigóban legtöbbször balszélső. Emellett olcsó, és ismerve a helyzetünket, nála olcsóbb játékost ilyen szinten nem nagyon találunk. Nem biztos, hogy sok játékost be tudunk majd a nyáron illeszteni, így az olcsósága elég nagy érv, Vigóban "csak" 1 millió eurót keres. Tah-ot meg sajnos nem biztos, hogy be tudjuk illeszteni, az FSR miatt. Valószínűleg olcsó megoldásokban kell majd gondolkodunk. Négy bevethető középhátvédünk van jelenleg, viszont Martinez szerződése automatikusan meghosszabbodott, 2026. június 30-ig.

https://www.capology.com/club/celta-vigo/salaries/
https://www.fcbarcelona.com/en/news/423 ... ed-to-2026
Troym
Llegenda del Barça

gránit írta:
2025.04.13. 13:39:27
Szerintem Martin nagyon szépen összeszedte magát tavaszra. ...
Flick nagyon jól felfejlesztette a botrányos ősz után.
Ebből is látszik, hogy Flick nem mond le játékosról, ha lát benne fantáziát. Akiről lemond, az olyan is.
Nyáron meg mélyítésnek visszahoznám a több poszton, balszélsőként is bevethető Vallét és Minguezát, utóbbi főleg nagyon erős szezont fut. Válogatott, és az erős 7. helyen futó Celta alapembere. Potom pénzért visszahozható.
gránit írta:
2025.04.13. 13:14:48
Tényleg nem tudom, mit várunk még ettől a történettől. Flick nem tart igényt rá.
Ellentmondasz önmagadnak egymást követő hozzászólásokban.
Fatira nem tart igényt, oké.
Ha lát valakiben valamit, fejleszti, ez is oké.
Ha lemond valakikről "olyan is", oké.

Akkor miért hozná vissza Vallét? Ha látna benne valamit, fejlesztené. Elengedte, nem fog visszajönni. Van 2 balhátvédje, akiről mindegy a mi véleményünk, ő használja őket, bízik bennük.
Szerintem 3-7 millió között el fogjuk adni.

Mingueza mellett sem szól semmi a vételárán túl (a fizetését nem ismerem). Középhátvéd van 5 db a keretben, mindenkinek van szerződése Inigon kívül, Tah ott áll és vár még, jobbhátvédben meg Mingu iszonyú gyenge volt nálunk.
gránit
Director del Fútbol

2025.04.13. 13:39:27

Szerintem Martin nagyon szépen összeszedte magát tavaszra. Nagyon jó szerelései vannak, előrejátékban is használató. Flick nagyon jól felfejlesztette a botrányos ősz után. Ebből is látszik, hogy Flick nem mond le játékosról, ha lát benne fantáziát. Akiről lemond, az olyan is. Nyáron meg mélyítésnek visszahoznám a több poszton, balszélsőként is bevethető Vallét és Minguezát, utóbbi főleg nagyon erős szezont fut. Válogatott, és az erős 7. helyen futó Celta alapembere. Potom pénzért visszahozható.
Chino
Llegenda del Barça

2025.04.13. 12:45:31

bence0330 írta:
2025.04.12. 23:47:15
soadroli írta:
2025.04.12. 23:40:14
Alejandro Balde will be OUT for 3 weeks.
He has a biceps femoral injury. @fansjavimiguel

kupadöntő érdekes lesz nélküle.
Meg minden más is. :( BL elődöntő még simán beleesik ebbe az időszakba, az első meccs mindenképp, és aztán még bele is kell lendülnie. Gerard Martinon a világ szeme...
bence0330 írta:
2025.04.12. 23:47:15
soadroli írta:
2025.04.12. 23:40:14
Alejandro Balde will be OUT for 3 weeks.
He has a biceps femoral injury. @fansjavimiguel

kupadöntő érdekes lesz nélküle.
Meg minden más is. :( BL elődöntő még simán beleesik ebbe az időszakba, az első meccs mindenképp, és aztán még bele is kell lendülnie. Gerard Martinon a világ szeme...
Sajnos Baldee nélkül a kupadöntő csak egy dolog. Utána még off a két elődöntőre is és még ott a Real elleni bajnoki, ami nagyon fontos lehet.
Egyrészt mentálisan másrészt, lehet, hogy ott el is el tudnánk dönteni a bajnokságot vagy éppen elbukni. Ha addig jön egy váratlan vereség (plusz az utolsó két fordulóban Villarreal, illetve Bilbao idegenben), akkor ki-ki meccs is lehet az első helyért, nem mellesleg nekik lehet, hogy már csak az marad. Nagyon necces lehet még ez a bajnokság én távolról sem vagyok nyugodt, max. ha addig bejön nekik egy váratlan bukó. Ami nagyobb bizonyosságra ad okot, hogy az idei Realra nem látok olyan mentális erősséget.

Feljavult a kezdeti játékához GM, a tegnapi gólban is neki volt aa legnagyobb szerepe + 3 assist, de Balde idei teljesítményét és fontosságát tekintve összehasonlíthatatlanok. Én őt inkább egy szükség esetén beküldhető, harmadik számú védőnek tartom. Nem feltétlenül azért mert életveszély lenne, hanem nincs igazi plusz benne. Ezt nem csak arra alapozom, amit idén mutat, hanem főleg a tavalyi szezonjára. A kicsiknél is inkább egy megbízható, kezdő szint volt, de annál több semmiképp. Nem egy Casádó, aki évről évre bizonyította, hogy az Atletic egyik legfontosabb játékosa, így olyan hatalmas meglepetés nem is volt, hogy itt szerepet kapott, legfeljebb, hogy ennyire stabilan.

Ezért tartom a szélső után a csere balhátvédet a legégetőbb pozíciónak erősítés szempontjából.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.13. 09:05:55

grgly50 írta:
2025.04.13. 08:19:10
Minden játékost kedvelek. Számomra azonban egyik nagy szimpi Araujo. Nagyon szurkolok neki. Nem tudom, mi van vele. A téli igazolási időszakban sikerült maradásra bírni, de azóta is elég sokat mellőzik. Igaz, vannak tőle jobb formában lévők, elég sokat hibázik is. Nem tudom mi van a háttérben. Nem beszélnek róla.
Én is kedvelem. Flick azt nyilatkozta, fájdalmat érzett a lábában. Kicsit kezd sok lenni ez a sérülés nála, a szerepléseihez képest. Ezen kívül nekem olyan érzésem van (teljesítményük alapján), hogy sok játékos nincs 100%-os formában (rövid a keret és heti 2 meccs) ami a játékukra és játszatásukra is visszahat. Pl. Olmo, Araujo, De Jong, de hozzátenném Lewyt, Yamalt, Raphinhat, Balde, Inigot és Cubarsit is. Mindegyikről olvastam egy adott időben, hogy van fizikai problémája, most ehhez hozzátehetjük Araujot is Flick nyilatkozata alapján.
Kész csoda, hogy még ennyire is képesek
Nyáron viszont el kell gondolkodni hogyan tovább, mert a keretet erősíteni kell.
torotam
Jugador d'estrella

2025.04.13. 09:02:34

Nem tudtam a meccs minden percét nézni, így nem tudom, hogy Araujot miért cserélték le olyan hamar. Lehet tudni az okot?

A 3 pont nagyon fontos volt, egy fordulóval megint kevesebb és a 4 pont előnyünk biztosan megmaradt.
Balde sérülése viszont nagyon rossz hír, olvasom hogy 3 hétre esik ki. Én nem igazán kedvelem GM-et, de most bizonyíthat. Illetve itt most nagyon jól jöhet, hogy Flick bízott benne és elég sokszor bevetette már.
Visca el BARCA!
barcaforca
Barça C

2025.04.13. 08:46:48

Sziasztok.
Valaki tud rá magyarázatot adni arra,hogy miért van ennyi bekötött kézfejű játékosunk. A múltkor láttam Gavit,Lamalt,most Lewa Raphinha. Mit csinálnak ezek a srácok az edzéseken,karatéznak? :D
ONLY BARCA!
grgly50
Capitá del Barça

2025.04.13. 08:19:10

Minden játékost kedvelek. Számomra azonban egyik nagy szimpi Araujo. Nagyon szurkolok neki. Nem tudom, mi van vele. A téli igazolási időszakban sikerült maradásra bírni, de azóta is elég sokat mellőzik. Igaz, vannak tőle jobb formában lévők, elég sokat hibázik is. Nem tudom mi van a háttérben. Nem beszélnek róla.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.13. 08:07:46

Nagyon fontos győzelem. Nagyon fáradtnak tűntek a játékosok. Balde kiesése nagyon érzékeny lehet, az egész bal szélt ő játssza be, és ezzel lehet Raphinhának is szélebbre kell húzódnia, ami az ő erősségeiből is elvész. Gerard Martin jól szállt be, most majd bizonyíthat.
Nem tudom ki lehetne a meccs embere, nagyon rossz teljesítményeket láthattunk.
Nagyon remélem, hogy bírni fogják ezt a pár meccset, legalább a bajnokságot jó lenne behúzni, és továbbra is heti 2 meccs.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.04.12. 23:20:20

Vegul a kapus lett a MOM (a mienk), meg is erdemelte...
bence0330

2025.04.12. 23:02:22

A végén, mikor szenvedtünk, Inigo zseniális megoldásán kívül kiemelnék még egy jelenetet, amin látszik, mennyire észnél vagyunk, Fenkie sárgáját. Azt ott meg kellett állítani és kész, nem úriembereskedtük el. Nagyon céltudatosan tudunk már focizni.

A Leganes nem véletlenül veri/nehezíti meg sorra a nagyok dolgát, nem csak jól védekeznek, nem is veszélytelenek előrefelé. Meglepően jók voltak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2025.04.12. 22:58:21

"Ilyen meccsekkel lehet bajnokságot nyerni"

Ez ma tényleg inkább a nagy mentésekről szólt, Raphinha és Inigo 2 villanása hátul hozta ezt a mait. Nagyon szenvedős volt, talán ennél "csúnyább" győzelemre nem is emlékszem az elmúlt hónapokból.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Alcantara
Director del Fútbol

2025.04.12. 22:56:14

Az ilyen győzelemtől lesznek a bajnokok. Rettentő fontos három pont volt.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.04.12. 22:55:37

Szenvedve is tudtunk nyerni, nagyon fontos 3 pont.

Nálam a meccs embere Inigo, egy hajszállal megelőzve Pedrit.

Sempre! ❤️💙
,,Azt hitted, hogy mi történt."
bence0330

2025.04.12. 22:55:17

Igazán fényes senki nem volt, de a meccs embere azért nálam Rapha, az összes helyzetünket ő alakította ki gyakorlatilag, és támadóként mentett utolsó emberként 100%-os ziccerben kontrában, ami egészen extra. Inigo, Pedri is lehetne persze kb ugyanannyi erővel, és Tek is ott volt, ahol kellett, lehet ő lenne nálam a másik fő jelölt.

Nyertünk, néha csúnyán kell, ez is sikerült. :)
soadroli
Llegenda del Barça

2025.04.12. 19:44:10

Szczesny - Koundé, Iñigo Martínez, Araujo, Balde - Eric, Pedri, Fermín - Lamine Yamal, Raphinha, Lewandowski
Kép
Troym
Llegenda del Barça

2025.04.07. 20:33:00

Peter írta:
2025.04.06. 23:14:51
Hiányzott minden a középpályáról ami a támadások előkészítését szolgálná.

Megnyugtató, hogy létezik ennél élettel telibb és az ellenfélre valódi nyomást kifejteni képes középpályánk.
Önmagáért beszél, hogy a 2.félidő többek között Eric és Fermín cserék után mozgalmasabbá vált, miközben Raphi ugyanolyan szürke volt, mint Ferran.

Flick bizony meg akarta nyerni ezt a meccset, ugyanakkor a kezdők ennyire voltak képesek, a cserék pedig mozgalmasabbá tették ugyan a játékot, de a gól elmaradt.
Jól összefoglaltad.
Nem tragédia maga a döntetlen, csak ezzel a hármassal nem szabadna játszani egyidőben. Mindegyikük használható különböző szinten, Pedri klasszis szinteket hozott eddig, Frenkie elfogadható volt, Gavi meg csereként oké, de ezt a hármast ilyen formában még Fermin, Torre, EG is felülmúlta volna és nem is mondanám, hogy a véletlen, vagy a fáradtság az oka.
Megpróbáltam megnézni, hogy Gavi, Pedri, FdJ mikor alkotta a középpályát és a 2-2 Atalanta, 1-0 Rayo, 4-1 Sevilla meccseken, előbbi kettőn sem ment jól a középpályának, utóbbi meccsen meg szünetben lekapták Gavit és a helyére beálló Ferminnel szereztünk vezetést. Plusz ugye volt az Osasuna elleni győzelem, de ott inkább Olmo volt a 3. kp és Gavi előrébb játszott.
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.04.07. 18:51:25

torotam írta:
2025.04.06. 21:53:20
csababarca írta:
2025.04.06. 19:51:34
Remélem, hogy ez csak egy egymeccses rövidzárlat volt a csapattól, kár volt érte, mert a 6 pontos előny durván erős lett volna, de igaza van Flicknek, 1 ponttal növeltük az előnyünket, örüljünk most ennek.
Én is nagyon sajnáltam az elszalasztott esélyt, az a +6 pont fontos lett volna ilyen sűrű versenynaptár és ilyen rövid (minőségi)pad mellett.
Így a Madrid még simán lőtávon belül maradt.
De miután elolvastam Flick nyilatkozatát, átértékeltem ezt. Ugye mi itt ülünk jó messze a csapattól, a képernyőn nézzük épp hogyan játszanak, de abba nem látunk bele, hogy éppen mennyire is fáradt a brigád, milyen mentális állapotban vannak, hogy milyen az öltözői légkör, stb. Azért komoly sorozatot nyomtak a fiúk és nagyon sűrű is lesz a következő pár hét. Flick pedig nem véletlenül mondta azt amit, valószínűleg most tényleg pozitív eredmény az 1 pont is, annak ellenére, hagy alapból hazai pályán egy Betist nem ördögtől való dolog lett volna lenyomni.
Van négy pontunk a Madrid előtt egy hazai classicoval, a bajnokság sorsa saját kézben van, ez fontos.
Szerencsére már a 4 pontos előny elvesztéséhez is legalább két meccs szükséges.
Drukkolok, hogy ne kelljen ezen izgulnunk, de ilyen egy bajnokság.
Peter
Director del Fútbol

2025.04.06. 23:14:51

Troym írta:
2025.04.06. 19:15:21
Láttunk egy rotált középpályát. Most kényszerből, de máskor egyéb okokból is lesz ilyen.
A teljesítmény semmiben sem különbözött attól, amit a korábbi években láttunk tőlük.
Meddő, ötlettelen focizgatás. Azt nem lehet mondani, hogy ne próbálkoztak volna, de ebből a sorból, ebből a trióból ennyi jön ki jelenleg, ha az ellenfél némi ellenállást képes kifejteni.
Ritmusváltások, távoli lövések, gyors kényszerítők, csiki csuki a támadókkal.....stb nélküli statikus játék.

Ráfogható, hogy ez a megfelelő "jól álcázott" védekezés, mert addig sincs az ellenfélnél a labda, de nyomásgyakorlás és kreativitás hiányában ennek semmi köze a valódi dominanciához.
(jól passzolnak, jók a statok.....de mi mégis azt láttuk amit láttunk... :D )
Ez nem más, mint eredmény nélküli labdatartás zéró hatékonysággal, ami mondjuk egy már megnyert meccsen 3-0 után a 60.perctől rendben is lehet.
Hiányzott minden a középpályáról ami a támadások előkészítését szolgálná.

Megnyugtató, hogy létezik ennél élettel telibb és az ellenfélre valódi nyomást kifejteni képes középpályánk.
Önmagáért beszél, hogy a 2.félidő többek között Eric és Fermín cserék után mozgalmasabbá vált, miközben Raphi ugyanolyan szürke volt, mint Ferran.

Flick bizony meg akarta nyerni ezt a meccset, ugyanakkor a kezdők ennyire voltak képesek, a cserék pedig mozgalmasabbá tették ugyan a játékot, de a gól elmaradt.
torotam
Jugador d'estrella

2025.04.06. 21:53:20

csababarca írta:
2025.04.06. 19:51:34
Remélem, hogy ez csak egy egymeccses rövidzárlat volt a csapattól, kár volt érte, mert a 6 pontos előny durván erős lett volna, de igaza van Flicknek, 1 ponttal növeltük az előnyünket, örüljünk most ennek.
Én is nagyon sajnáltam az elszalasztott esélyt, az a +6 pont fontos lett volna ilyen sűrű versenynaptár és ilyen rövid (minőségi)pad mellett.
Így a Madrid még simán lőtávon belül maradt.
De miután elolvastam Flick nyilatkozatát, átértékeltem ezt. Ugye mi itt ülünk jó messze a csapattól, a képernyőn nézzük épp hogyan játszanak, de abba nem látunk bele, hogy éppen mennyire is fáradt a brigád, milyen mentális állapotban vannak, hogy milyen az öltözői légkör, stb. Azért komoly sorozatot nyomtak a fiúk és nagyon sűrű is lesz a következő pár hét. Flick pedig nem véletlenül mondta azt amit, valószínűleg most tényleg pozitív eredmény az 1 pont is, annak ellenére, hagy alapból hazai pályán egy Betist nem ördögtől való dolog lett volna lenyomni.
Van négy pontunk a Madrid előtt egy hazai classicoval, a bajnokság sorsa saját kézben van, ez fontos.
Visca el BARCA!
Válasz küldése