Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.04.20. 09:27:39

vidra írta:
2025.04.20. 04:35:08
Nagyon minimális olyan régi-guardiolás biztonságot érez ebben a csapatban az ember (vagy a barcás időszakában nála is ez volt, a City-nél már nem?). Inkább ez a totál freestyle. Valahol mindig van néhány igazán f*s meg néhány igazán jó teljesítmény. Olyan, mint a kaja, amit hajnalban főzöl abból, amit a hűtőben találsz.
Flickes támadó káosz őrület. Az a vicces, hogy emiatt tart tőlünk mindenki, mert nem lehet tudni, mi fog történni a meccsen.
Ha Yamal rossz, akkor ott egy jobb Torres, vagy Lewa. Ha ők se, akkor előkerül egy jobban teljesítő Rafi meg Olmo. Vagy ha az utóbbiak rosszak, akkor az előbbiek jók.
Aztán ott van Pedri, aki elég stabil, de néha ő is rossz, dehát van Fermin is meg Gavi.

Hátul mindenki viszonylag rossz, de ha mégis valaki kicsit jobb, akkor megnyerjük a meccset, mert kevesebb gólt kapunk, mint rúgunk.
Ha már ez a káosz van amúgy, Fati miért nem játszhat? Mé' ne!

Amúgy a feltolt védvonal elég biztos pont az ellenfelek számára, kezdik is ügyesen kihasználni, amikor éppen sikerül. Ha nem, akkor 80 les van egy meccsen, ha igen, mint most, akkor meg megfordítjuk.
Tököm se érti, de próbáltam összefoglalni :D.
Tőlem szokatlan módon egy mondatban megpróbálnám összefoglalni a szerintem általad jól megfogott játékfelfogás lényegét: "Akármennyit rúghattok, mi úgyis többet rúgunk :D"
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
vidra
Entrenador del Barça

2025.04.20. 04:35:08

Nagyon minimális olyan régi-guardiolás biztonságot érez ebben a csapatban az ember (vagy a barcás időszakában nála is ez volt, a City-nél már nem?). Inkább ez a totál freestyle. Valahol mindig van néhány igazán f*s meg néhány igazán jó teljesítmény. Olyan, mint a kaja, amit hajnalban főzöl abból, amit a hűtőben találsz.
Flickes támadó káosz őrület. Az a vicces, hogy emiatt tart tőlünk mindenki, mert nem lehet tudni, mi fog történni a meccsen.
Ha Yamal rossz, akkor ott egy jobb Torres, vagy Lewa. Ha ők se, akkor előkerül egy jobban teljesítő Rafi meg Olmo. Vagy ha az utóbbiak rosszak, akkor az előbbiek jók.
Aztán ott van Pedri, aki elég stabil, de néha ő is rossz, dehát van Fermin is meg Gavi.

Hátul mindenki viszonylag rossz, de ha mégis valaki kicsit jobb, akkor megnyerjük a meccset, mert kevesebb gólt kapunk, mint rúgunk.
Ha már ez a káosz van amúgy, Fati miért nem játszhat? Mé' ne!

Amúgy a feltolt védvonal elég biztos pont az ellenfelek számára, kezdik is ügyesen kihasználni, amikor éppen sikerül. Ha nem, akkor 80 les van egy meccsen, ha igen, mint most, akkor meg megfordítjuk.
Tököm se érti, de próbáltam összefoglalni :D.
gránit
Director del Fútbol

2025.04.20. 01:50:11

A kapusposzt nyáron a legfontosabb feladat. Szörnyű, amit ez az ember művel. Nem állhatunk ki jövőre ezzel a két veteránnal, a már sokadszorra lesántult ter Stegennel és az ideinél még korosabb Szczesny-vel.

Az elmúlt hetekben agyondicsérgetett de Jong egy igazi kerékkötő. Véleményem szerint semmit nem javult a teljesítménye a közelmúltban sem, a csapat fejlődött körülötte akkorát, hogy elbírja ezt a bénázást, de de Jong maradt, aki volt. Szerencsétlen, körülményes, erélytelen, teszetosza, gyenge, béna. A Betis ellen is ugyanígy bénázott, csak az a támadó elbénázta a 100%-os ziccert, Borja Iglesias meg nem bénázta el.

Imádom ezt a klubot és ezt csapatot, többek között azért, mert 1-0-nál sem ülünk rá az eredményre, hanem megyünk a 2., 3., 4. stb gólért. De azt gondolom, az Inter ellen a legpragmatikusabb felfogásra lesz ehelyett szükség. Ellenük nem szabad úgy felhúzódni, mint most. Most szereztünk 4 gólt, de az Inter ellen nem valószínű, hogy fogunk négyet lőni. Ott nem valószínű, hogy belefér majd, hogy hármat kapjunk. Ha ott sikerül belőni az első találatot, el kell dugni a labdát, és clean sheettel le kell hozni a meccset. Ott aligha fér majd bele 3 kapott gól.

Igazi 2010-es évek végi feeling volt ez, amikor sorozatban kaptuk az ilyen bohócgólokat. Minden mezőnyjátékos az ellenfél alapvonalánál, aztán labdavesztés után az ellenfél begyalogol a kapunkba. Ez nem valószínű, hogy az Inter ellen bele fog férni. Fegyelmezett célfutballal nem eszetlenül felhúzódni, hanem clean sheettel lehozni a párharcot. Amit tegnap műveltünk, az aligha lesz nyerő taktika az elődöntőben.
Peter
Director del Fútbol

2025.04.20. 00:03:40

Engem ez a mai meccs ismételten csak arról győzött meg, hogy mindösszesen nagyon szűkösen létezik egy kezdőnyi olyan játékosunk akikkel valóban lehet számolni a komolyabb célok eléréséért.

Ezt a nehézséget csak tovább fokozza az a szomorú tény, hogy ettől a 11 játékostól - sajnos - nem elvárható, hogy valamennyi pályáralépésük alkalmával 100%-os teljesítményt nyújtsanak.

Valamennyi címért folytatott versenyben ráfordultunk a célegyenesre, de egyre inkább érezni a csapat játékán, hogy egyelőre képes ugyan reagálni a célegyenes által megkövetelt kihívásokra, de ehhez már az éppen aktuális ellenfél közreműkédése, kvázi hibái is szükségesek.

Szóval nincs annyira kézben az a kormány, hogy határozottan kézbentartva legyen és egyelőre még mi irányítjuk a sorsunkat, úgy alakulnak az események, ahogyan szeretnénk, de itt ott már érintgetjük a banánhéjak széleit.

Ugyanakkor amennyiben a teherhodó 11 játékos sérülésmentesen bírja a célegyeneseket és valóban képes erősödni ezekből a tanulságos meccsekből, akkor megvan bennük minden ahhoz, hogy a kormány végig saját kézben maradjon.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.04.19. 23:02:23

Fuh bakker, a mai nap éreztem a legkevésbé 1-3-nál hogy vissza tudnánk jönni, erre megint sikerült :lol: =D> Írtam hogy remélem Yamal-Olmo kettős tud jönni 30 percre, szerencsére Flick is így gondolta, hamar meg is lett az eredménye, sokkal frissebben játszottunk, sokkal nagyobb volt a hajtás is, testileg is, de szerintem inkább fejben van elfáradva a csapat és nehéz felpörögni, de már nem sok van hátra. Bajnokit valahogy haloványan de hozni, CDR döntő 1 meccs, BL elődöntő 2 meccs és jók lehetünk.

Előny hogy Yamal az elmúlt 2 meccsen nem 180-200 percet játszott összesen hanem 70+30-at így talán sikerül friss állapotúra felhozni a sorsdöntő CDR-BL meccsekre, Pedri szintén pihenhetett egy kicsit a BL meccsen és csak 30 percet játszott kedden, így talán ő is frissebb lesz.
Raphinhát kellene kicsit rotálni még a Mallorca ellen, talán az elegendő lenne neki.
Olmo meg kellett mint egy falat kenyér, nagyon tudja hogy hol kell felbukkanni szűk területeken, létfontosságú lesz az Inter ellen, remélem kibírja addig.
Baldé a BL-re szintén elengedhetetlen lesz, és ha visszatér szerencsére ő is frissen. GM előre nem szint sajnos és ezen az sem segít hogy FT nem balszélső, folyton Lewandowski mellett trappol ösztönösen.

A védelmet viszont muszáj összekapni, végre stabilak voltunk és kevés gólt kaptunk, erre sikerül 2 meccsen 6 gólt kapni, amiből több bohóc/amatőr megoldás. Azért Flick szólhatna a srácoknak hogy az ellenfelet saját térfelén ne próbálják már lesre állítani mert nem fogja benézni úgy a bíró/partjelző mint pár meccsel ezelőtt :lol:

FDJ-re szintén ráférne egy kis pihenő, megint előjött a bohóckodós totojázós énje, Christensent a következő meccsen bedobnám 30-40 percre ha már meccsek óta egészséges.
Lewandowski kiesése nagy hátrány(bár a Dortmund elleni duplán kívül az utolsó 4-5 meccsen elég halovány volt, szóval amúgy is ráfér a kényszerpihenő), nagyon remélem hogy a Cápa nem fogja fejben elizgulni a dolgot, de talán ezen is javított(Atleti elleni odavágó VS visszavágó)

Közben az Atleti utolsó perces góllal kikapott így szinte végleg kiszállt a bajnoki versenyfutásból, reménykedjünk hogy a RM holnap is pontot bukik, de ha nem fog akkor sem leszek csalódott, veszettül kellett ez a mai győzelem különben a 2 BL meccs közötti bajnokin igazi nagyon nagy érvágás lett volna úgy kimenni hogy "ha bukunk valószínű hogy oda a bajnokság".
Chino
Llegenda del Barça

2025.04.19. 22:42:20

bence0330 írta:
2025.04.19. 21:03:38
Troym írta:
2025.04.19. 20:51:31
Talán a Frenkie féle bénázások visszatérése, ami talán még jobban megingatta a védelmet, többet vezetik rájuk a labdákat a támadók.
Ma olyan volt, mint az elmúlt években, remélem csak kisiklás volt. De azért az is igaz, hogy még az átlagnál is extrábban toltuk fel a védelmet, és a Celta készült fel a lescsapdánkból idén talán a legtudatosabban. Nagyon okosan csinálták, szerintem jár nekik is elismerés ebben, mi meg kicsit beleestünk az ő csapdájukba, sokszor használták ki pl. a félpályás kivételt a lesszabályban.
A védekezés és a támadójáték is kicsit megtévesztő, mert hátrányban (főleg két góllal) már a megszokottnál sokkal jobban feltoltuk a védekezést, gyakorlatilag egy ember maradt biztosítani, amivel többször nem is lett volna gond, ha nincsenek olyan egyéni hibák. Inigo borzasztó meccset hozott le, a második gólnál is inkább ő volt benne, mint de Jong. Nyilván mindketten hibáztak, de ha IM elfejeli, ahogy akarta vagy hagyja a hollandnak nem lett volna gond.
Én inkább azon csodálkoztam, hogy Flick nem küldte be Araujot, egyértelmű volt, hogy a vigóiak a védőkkel való versenyfutásra játszanak, amiben egyik kezdő sem túl erős.
De alapvetően a támadásban sem lesz ekkora -jó értelemben vett- agresszivitás.

Viszont Baldé iszonyatosan hiányzik mind támadásban mind védekezésben. Szinte folyamatosan üres volt az a terület, ahová mindig fellépett vagy épp visszazárt. Tegyük hozzá, ez eddig talán a leggyengébb meccse volt, még az első pár mérkőzéséhez képest is, a túlnyomó részét korrekten lehozta. De pont emiatt is tartom a szélső után a legégetőbbnek egy megfelelő balhátvéd igazolását Baldé mögé.

Ami viszont nagyon aggasztó, az Lewandowski cseréje. Egy döntetlent is kevésbé bánnék, mint az ő elvesztését, főleg a szezon legfontosabb időszakának küszöbén.

Ezt az újabb fordítást viszont ismét nagyon jó volt látni. Még mindig elcsodálkozom rajta, pedig sokadjára láthatjuk már ezt a csapattól idén. Többek között ezért sem félek annyira a BL-elődöntőtől, mert egy esetleges odavágón szerzett hátrány után is tudnék bízni a továbbjutásban, akár idegenben.
Bízok egy baszk pontszerzésben, de inkább otthon a Getaféban. Jó lenne, ha sikerülne egy kétmeccses előnyt összeszedni, akkor már mehetne minden ami a csövön kifér a BL-ben a kupadöntő után és nem kéne a Clasicóig a bajnokikat kisdöntőként felfogni.
Forca Barca!!!!
Asensi
Jugador del Barça

2025.04.19. 22:27:11

Sajnos vagy hál istennek nem láttam a meccset, csak pittyegett a telefonom a góloknál.
1-3-nál úgy gondoltam minden elúszott.3-3 -nál azt mondtam, hogy ezt még meg is nyerhetjük.
Nagy szó!
Nem alaptalan, az Atletico , vagy a Benfica ellen is produkált ilyet ez a csapat. Az ilyen csapatok megérdemlik a címeket. Bár ettől még nem nyertük meg őket. Nem tudom meddig tart a csapat ereje. De nagyon panaszkodni nem lehet. Ezt szerettük volna. BL-ben négy között vagyunk (max 3 meccs), Király-kupa döntő (+1 meccs), bajnokság 6 fordulóval a vége előtt legalább 4,5 pontelőny.(fél pont a 4-0 miatt)
vidra
Entrenador del Barça

2025.04.19. 22:06:08

Ez a magas védvonal, amit írtok, szerintem teljesen felesleges volt ma. Szerencsével győztünk egy kis csapat ellen, amit stabilabban is megverhettünk volna.
Lehet, hogy ez valami kísérleti dolog volt a következő, nagyobb meccsekre Flick-től? Nem tudom, nem áll azért annyira biztosan a bajnokság, hogy itt próbálgasson.

Nem gondoltam volna, de Balde iszonyúan hiányzik.
bence0330

2025.04.19. 21:03:38

Troym írta:
Talán a Frenkie féle bénázások visszatérése, ami talán még jobban megingatta a védelmet, többet vezetik rájuk a labdákat a támadók.
Ma olyan volt, mint az elmúlt években, remélem csak kisiklás volt. De azért az is igaz, hogy még az átlagnál is extrábban toltuk fel a védelmet, és a Celta készült fel a lescsapdánkból idén talán a legtudatosabban. Nagyon okosan csinálták, szerintem jár nekik is elismerés ebben, mi meg kicsit beleestünk az ő csapdájukba, sokszor használták ki pl. a félpályás kivételt a lesszabályban.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

Saviola írta:
2025.04.19. 19:16:16
Ezt adom, G. M. borzalmas, mennyire testidegen.

Tek azért javított párszor ma, de sajnos benne van a hiba.

Továbbra is azt érzem, elfogytunk, idő kérdése, hogy kiderüljön, mibe fog ez kerüni.
Tek olyan, mint anno Valdes. A legkeményebb helyzetek megfogja, majd jön egy banális beadás, ívelés és mellényúl. Évekig ment ez a műsor olyan 15 évvel ezelőtt, nekem egy az egyben deja vu. Talán Tek kevesebbet lepkézik, csak nehogy elszóljam magam.
Elfogytunk-e nem tudom, mert ma is a 60-100 perc között lőttünk 3 gólt, inkább az a baj, hogy összevissza inog a játék minősége még meccs közben is.
A védelem mindenképp gatyául áll, most ott senki nem jó Kounde, Inigo, EG, Cubarsi, Araujo random dobálják a hibákat, holott ott volt talán a legtöbb friss láb. (GM-re nem térek ki megint, full felesleges) Talán a Frenkie féle bénázások visszatérése, ami talán még jobban megingatta a védelmet, többet vezetik rájuk a labdákat a támadók.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.04.19. 20:30:38

Aki ellenunk mesterharmast szerez, a végén csúnyán pórul jár. Hát, én is bőven elégedett lettem volna a döntetlennel is, mert 1:3 után még csúnyább verés is kinézett. Csodálatos győzelem ez így, megha mazlink is volt sokszor.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.04.19. 19:16:16

Troym írta:
2025.04.19. 18:54:47
Gyermeteg védelmi hibák és szuper cserék.
A meccset Olmo és Yamal beállítása változtatta meg.

Hátul viszont sürgősen tenni kell valamit, én Balde felépüléséig kiraknám balhátvédnek Inigot, mert GM minden szempontból katasztrófa és EG - Araujo mehetne középre. Inigo is rengeteget bénázott ma, de GM-re tudatosan rájátszik minden ellenfél 10-20 beadás érkezik mellőle.
Kapusposzton nincs ötletem, szerintem ezt a meccset Penával simán bukjuk, mondom ezt az óriási Tek hiba ellenére.
Raphinha meg jobb oldalon visszavedlik közepes játékossá, kár akár egy percig ott használni.

Izgis meccs volt, én sem hittem már a győzelemben.
Ezt adom, G. M. borzalmas, mennyire testidegen.

Tek azért javított párszor ma, de sajnos benne van a hiba.

Továbbra is azt érzem, elfogytunk, idő kérdése, hogy kiderüljön, mibe fog ez kerüni.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Troym
Director del Fútbol

2025.04.19. 18:54:47

Gyermeteg védelmi hibák és szuper cserék.
A meccset Olmo és Yamal beállítása változtatta meg.

Hátul viszont sürgősen tenni kell valamit, én Balde felépüléséig kiraknám balhátvédnek Inigot, mert GM minden szempontból katasztrófa és EG - Araujo mehetne középre. Inigo is rengeteget bénázott ma, de GM-re tudatosan rájátszik minden ellenfél 10-20 beadás érkezik mellőle.
Kapusposzton nincs ötletem, szerintem ezt a meccset Penával simán bukjuk, mondom ezt az óriási Tek hiba ellenére.
Raphinha meg jobb oldalon visszavedlik közepes játékossá, kár akár egy percig ott használni.

Izgis meccs volt, én sem hittem már a győzelemben.
vidra
Entrenador del Barça

2025.04.19. 18:47:39

Jók vagyunk elől, de a védelem szerintem nem BL elődöntő szint. A kapus sem, bármennyire is igyekszik meg lelkes, néha teljesen ad hoc dolgokat csinál.

Persze fel lehet tenni a kérdést, hogy milyen lenne a védelem, ha a taktika olyan lenne, hogy létezik is valóban egy védősor és akkor a kapust is úgy lehetne minősíteni hozzá, ha nem állandóan valami freestyle nindzsa mozdulatot kéne bemutatnia, hogy elkerülje a gólt.
bence0330

2025.04.19. 18:42:08

Saviola írta:
2025.04.19. 18:40:49
bence0330 írta:
2025.04.19. 18:31:56
Szerintem a brazil azért úszta meg, mert mellkast lökött, de közel volt a piroshoz, ja. Nem panaszkodhatunk ma a játékvezetésre, a tizi egyértelmű volt, de volt két olyan esetünk is, amit kicsit rosszabb indulattal be lehetett volna fújni pirosnak.

A Madridnak nagyon-nagyon nehéz meccse jön holnap, szerintem a Bilbao van olyan jó csapat, mint ők, teljes 50-50. Hátha.
Inigo szituja megvan, melyik a másik?
Pont, amit írtál, Rapha lökése a végén, 90. perc körül, nem tudom pontosan már. :) Simán lehetett volna erőszakos cselekedetnek minősíteni. Mondjuk az Mbappés esethez képest ez egy bájcsevegés volt, szóval tényleg nem tudni már, mit mikor fognak fújni.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.04.19. 18:40:49

bence0330 írta:
Szerintem a brazil azért úszta meg, mert mellkast lökött, de közel volt a piroshoz, ja. Nem panaszkodhatunk ma a játékvezetésre, a tizi egyértelmű volt, de volt két olyan esetünk is, amit kicsit rosszabb indulattal be lehetett volna fújni pirosnak.

A Madridnak nagyon-nagyon nehéz meccse jön holnap, szerintem a Bilbao van olyan jó csapat, mint ők, teljes 50-50. Hátha.
Inigo szituja megvan, melyik a másik?
bence0330

FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.04.19. 18:29:17

Alcantara írta:
2025.04.19. 18:21:44
Szerintem ma nagy lépést tettünk mentálisan a bajnoki címhez. Régen stresszeltem ennyit egy meccsen. Csodálatos győzelem.
Izgalmas volt... =D>

Amikor mindenki feltolva támad és eladjuk a labdát, elég előrevágni... :(

Raphinhának egyre gyakrabban gurul el a gyógyszer... [-X
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.04.19. 18:23:58

1 forintot nem adtam volna ezért.

Szerintem Inigo esete akkor piros, ha elesik a gyerek, így semmi.

Viszont Raphina szerintem pirosat kellett volna kapjon Aspas elleni szituért.

A tizi jogos volr, ismét felálltunk.
Alcantara
Director del Fútbol

2025.04.19. 18:21:44

Szerintem ma nagy lépést tettünk mentálisan a bajnoki címhez. Régen stresszeltem ennyit egy meccsen. Csodálatos győzelem.
bence0330

2025.04.19. 18:21:30

Olmo remélem végre egészséges marad, mert nagyon nem mindegy...

Le a kalappal a csapat előtt, egy újabb elképesztő fordítás. Ferrán is jó volt, Yamal is jól szállt be, Olmo pláne, Rapha meg szokás szerint felcsavarta a gólpontgépet a második félidőre, és helyén volt a szíve megint a sorsdöntő pillanatban.
A védelmünk tragédia volt ma, a középpályásaink sem most futották a legnagyobb meccseiket.

Szegény Borja, MVP is lett, de hát...

Itt elmehetett volna a bajnokság, de tudunk győzni.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.04.19. 16:00:52

Yamal pihentetése jó döntés, rá is fér, aztán vagy ma nem is játszik vagy bejön 30 percre a fáradt Celta ellen ha az eredmény úgy kívánja.

Következő meccsen meg lehet a másik oldalon Raphinhát pihentetni, így talán megoldható hogy mindketten frissek legyenek a kulcsfontosságú CDR-BL meccsekre
szbsz
Capitá del Barça

2025.04.19. 15:13:26

Saviola írta:
2025.04.19. 15:07:24
Hát, nagy rotálás nincs. Yamal pihen és ennyi.
Nem is lehet, jönni fog a Celta mint gép...
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.04.19. 15:07:24

Hát, nagy rotálás nincs. Yamal pihen és ennyi.
bence0330

2025.04.17. 16:39:00

Deluigi írta:
2025.04.17. 12:42:43
Kounde helyett beraknam Fortot.
Már nem is emlékszem, mikor játszott utoljára, és akkor is eléggé leépültnek tűnt. Azért az első fél évben úgy néha-néha még focizott. Úgy legyen, de azon sem lepődnék meg, ha ő már nem lép idén pályára. Ő a Flick éra nagy vesztese egyértelműen. De hát ennyi belefér, ha közben ilyen szinten focizunk. :)
Válasz küldése