Barça a Bajnokok Ligájában
-
- Capitá del Barça
Szerintem csak az első gólig lesz nehéz.
Amennyire pechesek voltak a fiúk most, annyira szerencsések lesznek kedden.
Szerintem már az első negyed óra végén vezetni fogunk.
Ha ez meg lesz, és futószalagon termeljük majd a helyzeteket,
akkor a Chelsea totál meg lesz zavarodva.
A fiúk képesek arra, hogy akár a szünetet lehozzák már 3-0-val
Amennyire pechesek voltak a fiúk most, annyira szerencsések lesznek kedden.
Szerintem már az első negyed óra végén vezetni fogunk.
Ha ez meg lesz, és futószalagon termeljük majd a helyzeteket,
akkor a Chelsea totál meg lesz zavarodva.
A fiúk képesek arra, hogy akár a szünetet lehozzák már 3-0-val
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
1. nem fogja,mert szerintem védik az 1-0t.samy85 írta: Csak akkor mi van ha a Chelsea a Torrest is kezdeti D.D. mellett!?
2. és ha kezd? szerencsétlen emberre nem kell védőt pazarolni. szerintem a meccseken azt sem tudja,hogy merre támadnak. nem sok vizet zavar
3. ha kezd,az azt jelenti,hogy még az előző meccsnél is kevesebb védekező emberrel állnak ki és az öngyilkosság.
ki kell a chelseanek menni 5 védővel és stabil kp-val. széleken mata és maluda,elöl drogba. aztán bízni a kontrákban és abban,hogy ismét kihagy a barca 30 helyzetet
-
- Capitá del Barça
Nem éppen csak DV-ra gondolok itt. Jöhetne bárki más hasonló kvalitású játékos.LG írta:Persze, mindig az hiányzik, aki épp nincs. De mikor Villa egészséges volt az utóbbi időkben, általában a jogos kritikákat kapta csak, a gyenge játékáért, néhány meccs volt ez alól csak kivétel.mes írta:
Most speciel lehet, hogy egy Ibrával jól jártunk volna, bármennyire is utálom őt. Neki lehetett volna fejre ívelgetni a labdát akár. Egy fejesünk volt csak, az is Messitől 16 méterről. Sok felívelést simán visszafejeltek.
Mondjuk azért, mert ha betalálnak, akkor valószínűleg elment a továbbjutás. Sztem nem kéne 3 védővel kezdeni, mert azért kockázatos, és 4 védővel is valószínűleg meglesznek elől a helyzeteink, csak be kell majd lőni őket. Ha ez nem sikerül, akkor majd mondjuk a félidőben lehozhatunk egy védőt.mes írta:Tetszenek a lenti otletek, de minek 4 vedo egy ilyen Chelsea ellen ?:D
Persze, mindig az hiányzik, aki épp nincs. De mikor Villa egészséges volt az utóbbi időkben, általában a jogos kritikákat kapta csak, a gyenge játékáért, néhány meccs volt ez alól csak kivétel.Szerény meglátásom szerint egy vérbeli befejező csatár hiányzik. Nagyon megérezzük DV hiányát, aki a 16os sarkáról is simán betekerte a bal felsőbe.
- samy85
- Capitá del Barça
Valahogy a Daffy felállás számomra is az, amely a legjobb lehet kedden! (fura h még mindig a Chelsea ellen vagyunk elfoglalva, pedig holnap clásícó)
Piqué játéka mindenképp kellene Drogbáéhoz! Csak akkor mi van ha a Chelsea a Torrest is kezdeti D.D. mellett!? Akkor már eleve halott a 3 védős rendszer, ugye. Alvesnek meg jobban kell figyelni a visszazárásokra... Pont azért mert itt is az odavágón annyira tudtunk dominálni, h Dani bealudt a labdajáratásnál, a kontragólt megelőzően! Mondjuk Di Matteo nagyot húzott azzal h Ramirest tette balra! Erre szerintem senki nem számított... Alves el is támadta magát! Mondjuk mi sem vagyunk hozzászokva hogy a Messi labdát veszt a kp közepén... ez volt... most kicsit rendezettebbnek kellene lennie a védelemnek... Mondjuk Piqué szereplése, helyezkedése talán Drogba játékát visszaveti!!! Cuenca is a gyorsaságra építi a játékát! ezért nem tom hogy jó lenne e a játszatása... hely nagyon felgyorsulni nem lessz!
a megoldás talán a szabadok/sárgák kiharcolása lehet. eggyel kevesebb emberrel már jóval nagyobb az áttörés esélye... ergo fejben is jobban fáradnak! így meglehet a továbbjutás! De mindez csak elmélet! majd a Kedden 20:45! Csak a Barca!
Piqué játéka mindenképp kellene Drogbáéhoz! Csak akkor mi van ha a Chelsea a Torrest is kezdeti D.D. mellett!? Akkor már eleve halott a 3 védős rendszer, ugye. Alvesnek meg jobban kell figyelni a visszazárásokra... Pont azért mert itt is az odavágón annyira tudtunk dominálni, h Dani bealudt a labdajáratásnál, a kontragólt megelőzően! Mondjuk Di Matteo nagyot húzott azzal h Ramirest tette balra! Erre szerintem senki nem számított... Alves el is támadta magát! Mondjuk mi sem vagyunk hozzászokva hogy a Messi labdát veszt a kp közepén... ez volt... most kicsit rendezettebbnek kellene lennie a védelemnek... Mondjuk Piqué szereplése, helyezkedése talán Drogba játékát visszaveti!!! Cuenca is a gyorsaságra építi a játékát! ezért nem tom hogy jó lenne e a játszatása... hely nagyon felgyorsulni nem lessz!
a megoldás talán a szabadok/sárgák kiharcolása lehet. eggyel kevesebb emberrel már jóval nagyobb az áttörés esélye... ergo fejben is jobban fáradnak! így meglehet a továbbjutás! De mindez csak elmélet! majd a Kedden 20:45! Csak a Barca!

Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
- Andris
- Adminisztrátor
Abszolút daffyé a legjobb. Esetleg Alexis helyett Cesc, de szinte mindegy.
lentebb láttam valahol: Xavi nélkül kezdeni?
viccnek is rossz.
lentebb láttam valahol: Xavi nélkül kezdeni?

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
- József Attila
[quote]-------------------Valdés-------------------
Alves-Piqué vagy Puyol-Masche-Adriano
---------------Busquets--Cesc-------------
------Messi-------Iniesta------Alexis------
--------------------Pedro--------------------
Én is teljesen ezt a felállást használnám, de estleg 3 védővel.
Én is teljesen ezt a felállást használnám, de estleg 3 védővel.
”A bajnokságban nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a Madrid nagyon jó állapotban van. De nyerjék meg ők maguknak, mi nem fogjuk még meg is lökni őket a cél felé.”
?? 11 védő ellen minek ilyen biztosíték?Renesans írta: -------------------Valdés-------------------
----------------valdes-------------
-----puyol-----pique---masch----
alves-----busi-------xavi-------ini
-----cuenca---messi----alexis----
szerintem ez a jobb döntés. a chelsea nem fogja a kapuhoz szorítani a barcát. alves oldalán busi biztosít,xavi ini mellett,a helyén. ini-alexis gyors szélső páros. cuenca megmondom őszintén a "mert jobb nincs" választás.
1. Cesc szvsz nem csatár, hanem egy speciális szerepkörrel rendelkező középpályás.Renesans írta:Összefoglalva tehát:
- elfelejteni Cescet, mint csatárt
- Xavi nélkül kezdeni, de szükség szerint egy védő helyett korán becserélni
- Messi játsszon szélen, Iniesta pedig középen
- Pedro játsszon centerben
2. Ez nem elvetendő ötlet, elsősorban Thiago jöhetne számításba, mert szvsz vele nagyobb tempót tudunk diktálni és egyéni villanásokra is képes. Hátránya, hogy Xavi-val ellentétben sokkal kevésbé gólveszélyes, ami miatt bizonyos játékhelyzetekben lutri a szerepeltetése. Nem mellékesen a BL-ben nagyon fontos rutin is Xavi mellett szól (bár ezzel sokra nem mentünk a tegnap).
3. Messi dinamikája és sebessége elvész a pálya szélén, másrészt a leggólérzékenyebb játékosunk kerülne még távolabb a kaputól, ráadásul kinek adná be szélről a lasztit, ha szinte csak ő tud gólt lőni? A szélről nem lehetne olyan rágyorsításokat csinálni, mint pl a tegnapi meccs utolsó perceiben, amiből majdnem gólt lőttünk. Iniesta középen szerepeltetése megint nem jó ötlet. Az ő labdabiztossága gyakorlatilag meghalna a pálya közepén ha folyamatosan fizikális fölényben vannak ellene a szűrők. Nem mellékesen borzasztó a helyzetkihasználása és a középen oly fontos robbanékonyság sem éppen jellemző rá.
4. Ez még viccnek is rossz. A vasággyal együtt is kb 60 kilós Pedro verekedne a 100 kilós verőemberekkel? Még az amúgy keménykötésű Alexis sem sót evett meg köztük, ráadásul Pedro idei góltermését nézve megint az idegbaj kerülgetne 90 percen át. Azért mert volt egy majdnemjó tekerése a tegnap, még nem lesz automatikusan a legjobb befejezőemberünk.
Nekem kifejezetten szimpatikus volt a tegnapi Chelsea magatartása. Egyedül Drogba volt kritikán aluli és gusztustalan, a többiek viszont többnyire keményen, de tisztán játszottak. A meccs előtt arra számítottam, hogy irgalmatlan csontzene lesz a pályán a 3 évvel ezelőtti tüskék miatt, de meglepően úriember módjára játszottak. A lényeg tehát, hogy lehet normális kemény focival is eredményes egy csapat, nem csak a Real-féle ámokfutással.Sanama írta:Azért fair játékosok vanak a Chelsea-ban, Lampard meg Drogba is elmondta,hogy makkoltak azért.
-
- Capitá del Barça
http://www.origo.hu/sport/focivilag/201 ... asban.html
Szerény meglátásom szerint egy vérbeli befejező csatár hiányzik. Nagyon megérezzük DV hiányát, aki a 16os sarkáról is simán betekerte a bal felsőbe. Ez hiányzott most is. Nem kellene Messit ennyire eröltetni. Öten figyeltek rá. Bezzeg Adrianot meg simán hagyták, hogy végigmenjen a fél pályán, és végül kapura durrantsa. Egyszerűen annyira Messire figyeltek, hogy sokszor a többi barcásról totál megfeledkeztek. Ezt ki kellene valahogy használni. Messi magára húzza a védőket, és aztán egy elegáns bepassz, ahogy megszoktuk tőle.
Rengetegszer megfigyelhető ez a bajnokikon, hogy mikor az ember azt hinné, hogy már nem tudja elpasszolni, akkor is megteszi.
Csakhogy most nem jöttek az üresbe az emberek!
És igenis próbálkozni kell távoli lövésekkel is, hogy a védelmet kicsalogassuk a kapu elől. Kénytelenek lennének kilépni, és akkor jöhetnek megint a bepasszok.
Én felállást nem tippelnék, de az biztos: Fabret nem nagyon kezdetném.
Az még egy dolog, hogy kihagyta a helyzeteket. De a második félidőben nem is emlékszem egy jó passzára sem, és sajnos ez nem csak tegnapra igaz.
Nagyon hiányzik egy vérbeli befejező csatár előről.
Szerény meglátásom szerint egy vérbeli befejező csatár hiányzik. Nagyon megérezzük DV hiányát, aki a 16os sarkáról is simán betekerte a bal felsőbe. Ez hiányzott most is. Nem kellene Messit ennyire eröltetni. Öten figyeltek rá. Bezzeg Adrianot meg simán hagyták, hogy végigmenjen a fél pályán, és végül kapura durrantsa. Egyszerűen annyira Messire figyeltek, hogy sokszor a többi barcásról totál megfeledkeztek. Ezt ki kellene valahogy használni. Messi magára húzza a védőket, és aztán egy elegáns bepassz, ahogy megszoktuk tőle.
Rengetegszer megfigyelhető ez a bajnokikon, hogy mikor az ember azt hinné, hogy már nem tudja elpasszolni, akkor is megteszi.
Csakhogy most nem jöttek az üresbe az emberek!
És igenis próbálkozni kell távoli lövésekkel is, hogy a védelmet kicsalogassuk a kapu elől. Kénytelenek lennének kilépni, és akkor jöhetnek megint a bepasszok.
Én felállást nem tippelnék, de az biztos: Fabret nem nagyon kezdetném.
Az még egy dolog, hogy kihagyta a helyzeteket. De a második félidőben nem is emlékszem egy jó passzára sem, és sajnos ez nem csak tegnapra igaz.
Nagyon hiányzik egy vérbeli befejező csatár előről.
Azért fair játékosok vanak a Chelsea-ban, Lampard meg Drogba is elmondta,hogy makkoltak azért.
Állítólag, hangsúlyozom, állítólag - mivel nem nézek Chelsea meccseket - a többi meccsen is ilyen.Capon írta: Szerintem meghallja hogy Barca és mint a seregbe a repülő balról vezényszóra hasra dobja magát.
- Capon
- Llegenda del Barça
Iszonyatosan szánalmas volt Drogba, de nem lepődtem meg, annak idején ugyan ezt csinálta ellenünk.S.Agüero írta:"Drogba. Te egy jó játékos vagy, de kérlek, kelj fel." - írta Twitteren Wayne Rooney, a Manchester United csatára.
"Hahaha, Drogba annyira vicces, egész idő alatt a földön fekszik" - így az Ajax védője, Gregory van der Wiel.
"Drogba lol lol néz mi történik körülötted, ha állva maradsz a lábadon!" - viccelődött a már visszavonult walesi középpályás, Robbie Savage.
Szerintem meghallja hogy Barca és mint a seregbe a repülő balról vezényszóra hasra dobja magát.
Egyébként meg pont meccs közben gondolkodtam ezen, hogy vajon nem szégyenli magát már? Tényleg max 2 percenként a földön feküdt és ezt biztos vissza fogja hallani más meccseken is az ellenfél játékosaitól.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Én megértem, hogy őrültségnek tűnik amit írtam, de kifejtenéd bővebben, hogy miért is nem értesz egyet? Ez nem egy alap taktika lenne, hanem kifejezetten erre a meccsre szánt, valami amit mindig is hiányoltam a Barcából, hogy nem képesek egy-egy meccsre koncentrálni, hanem mindig egyféle játékot játszanak, holott rengeteg lenen a variáció, a játékosaink minden poszton megállják a helyüket. Xavi nem játszatása az egyedüli meredek elképzelés szerintem, lehet, hogy jobb lenne Xavival és 3 védővel kezdeni. Az elképzelésem azon kívánt változtatni, hogy nincs a kapu előtt elég befejző ember, sőt már majdnem ott tartunk, hogy Messin kívül senki sem képes gólt rúgni a csapatban - ha ő nem rúg, akkor senki. Jelenleg nincs alkalmas ember Messin kívül erre a csapatban (Pedro és Alexis nem azok), de próbálkozni lehet, mindenesetre elszomorító a helyzet, hogy nincs aki berúgja a ziccereket. Ezért volt szerintem - így utólag meggondolva - hatalmas érvágás Villa kiválása. Valószínűleg csak az mondatja velem, hogy nagy kedvencem a srác, de ő egy olyan ember aki imád gólt rúgni - csakúgy mint Messi, ami ilyen helyzetekben megteremtheti a szükséges pluszt.zola8787 írta:Remélem Guardiola nem olvassa az eurobarcát a meccsig. Ha mégis: a te hozzászólásodat ne vegye észre.Összefoglalva tehát:
Remélem Guardiola nem olvassa az eurobarcát a meccsig. Ha mégis: a te hozzászólásodat ne vegye észre.Összefoglalva tehát:
Őszintén bevallom nem erre az eredményre számítottam, a játék képe alapján sokkal jobbak voltunk, szerintem nincs két meccs, hogy ilyen balszerencsések legyünk. Azért úgy érzem a Camp Nouba meglesz a 2 gólos előny és akkor ott leszünk Mücnhenbe. Ti optimisták vagytok?
”A bajnokságban nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a Madrid nagyon jó állapotban van. De nyerjék meg ők maguknak, mi nem fogjuk még meg is lökni őket a cél felé.”
A meglátás nem rossz, hogy taktikai változatás kell a győzelemhez és a továbbjutáshoz. A visszavágóra és egyáltalán betömörülő védelmek ellen én a mostani taktikát, hogy Ini szélen és Messi középen játszik, eleve elhibázottnak tartom. Kettőjük szerintem cseréljen helyet, Iniesta is képes középen lefogni 2-3 védőt a cseleivel, ami jelenleg Messi szerepe védekező csapatok ellen, meg aztán szerintem klasszisokkal jobb is Ini a pálya közepén. Így Messi a szélről futhat fel, talán nem lesz annyiszor szemben a kapuval, mint szokott, de mégis közelebb kerül ezáltal a kapuhoz, márpedig neki van olyan technikája, hogy szélről, kiszorított helyzetből is húzzon valami váratlant, netán kapura is tudjon lőni. Persze ha így is Messire mennek rá a védők, akkor nyert ügyünk van, mert akkor középen óriási üres területek maradhatnak - éppen ezért ez nem is valószínű. A másik meglátásom az, hogy Xavi szerepe is majdnem feleslegessé vált, legalábbis a jelenlegi formája miatt biztos. Sajnos már meccsek óta látszik, hogy valami nincs rendben a Mester körül, sérülést, fáradást érzek a háttérben. Szerintem a padon kellene kezdenie, helyette viszont egy olyan megoldást javasolnék, amit az elmúlt években elvetett a csapat, de most pont ezzel lephetjük meg az ellenfelet: egy feltolt ék játszatását. Ez a bizonyos ék Pedro lenne, és így jóval közelebb lenne a kapuhoz, mintha a szélről cselezne befelé. A tegnapi mérkőzésen a játékosok átlagos pozícióját figyelve (az UEFA honlapján megtalálható) feltűnt, hogy míg Pedro a becserélése után a jobb szélre került, Cuenca beállításával bement középre, és rögtön helyzetbe is került: hihetetlen balszerencse kellett, hogy ne rúgjon gólt és a kapufán csattanjon a lövése. Ezzel azt is megléphetnénk, hogy Messi centerezhetne kissé jobbról, a tizenhatos széléről a középről érkező Pedronak - egyébként nagyon hasonlítana ez a Real játékára, mikor Ronaldo fut fel a szélen és adja a lasztit Benzemának/Higuaínnak. Így jobban ki lehetne használni Messi gyorsaságát, robbanékonyságát is véleményem szerint, mint most, hogy beküldik a darálóba. És ha Pedro nem is kerülne folytonosan a kapu elé, mégis többet segítene középen, egyfajta "előretolt Keitaként" összeszedve a labdákat. Összességében a felállás a következő lenne:adam_1519 írta: A mi játékunkat szerintem gólhelyzeteknél egyértelműen Messire kell/ kéne kihegyezni mivel teljesen egyértelmű ő maradt aki tud gólt rúgni, de az ő játéka, gólveszélye teljesen kihalt tegnap mert annyira távol állt a kaputól, ha átvitte 3 emberen még várt rá a védelem. Ezért én ezt úgy oldanám meg Pep helyett, Ini Xavi Messi trióból Xavi játszana legfelül akire lehetne nyomni a labdákat ő meg kis kényszerítőkkel megjátszaná Init vagy Messit, így Messi gyorsaságából fakadóan megverné a középpályát a visszakapott labda előtt és lendületből vezetheti a védőkre, így a 6 megverni való játékos helyett marad 2-3, tudom, hogy ez leírva szép és jó, de megvalósítani nem tudom meglehet-e.vélemények?
-------------------Valdés-------------------
Tehát tulajdonképpen egy 4-2-3-1-es felállás, Cesc venné át Xavi helyét, mivel semmi szükség nincs rá a kapu előtt, ha ilyen impotenciával rendelkezik újabban a kapuralövések terén. Ha nem sikerül gólt rúgnunk és soknak találtatik a 4 védő, magyarul már Drogba is visszazár, akkor egyikük lehozásával jöhet Xavi. Ezt a lépést szükség szerint akár az első félidőben, akár már a 30. perc környékén is (!) meg kell lépni - főleg ha netán gólt kapunk - hiszen ekkor nincs más választás, mint az "eszetlen" támadás. A két szélen Messi és Alexis (vagy aki játszik helyette, mivel hallom, hogy megint sérülést szedett össsze) akár cserélgethetik is a helyüket, ezzel is zavarva az ellenfél szélső hátvédjeit. Ha Alexis nem épül fel, én Cuencát javaslom, aki remek lapos beadásokat adhat Pedrónak középre, de Tello sem rossz választás, bár én őt inkább csereként vetném be. Ha sikerül 2 góllal elhúznunk, akkor Cesc helyére jöhetne Keita, és egy labdatartóbb felfogás. A labdatartásról annyit, hogyha Xavi nem kezdene, sokkal kevésbé lenne labdatartás-centrikus a játékunk, és ez egy direktebb, támadóbb felfogást kölcsönözhet a csapatnak, és pontosan ez az amire a jelen helyzetben szükségünk van. Az általám felvázolt taktika általánosságban arról szól, hogy minél több csatár érkezzen a kapu elé a helyzetbe kerülő középpályások helyett, mert a középpályások hajlamosabbak rossz megoldást választani a befejezéseknél. Összefoglalva tehát:
- Subinho
- Director del Fútbol
tudtuk, hogy erre lehet számítani, ezért lett volna nagyon fontos a gól, mert a Camp Nouban még inkább be fognak állni védekezni, mi még inkább előre megyünk és komolyan oda kell majd figyelni a kontrákra, mert a kb. 2 helyzetből be fognak varrni 1-et... így nekünk alapból 3 gólra kell legalább játszani!!!!!
egyébként sokszor írtam már, most is az a véleményem, hogy ha alex legelől van, előretolt csatárként, mögötte Messi visszavont ékként, akkor a legjobb a felállás, mert Messi amúgy is visszalép, nem klasszikus center, szélen meg kell 2 ember aki megbontja a védelmet!!!
szinte tuti, hogy 3 védővel fog játszani Pep, mert a ruszkik úgysem fognak támadni, ha meg elindul 1-2 ember kontrákban, akkor 3 stabil belső védő hátul...
ha a srácok kihasználják a helyzeteket és a Camp Nou adottságait (gondolok itt a szélességére) akkor sima 3-0, ha megint elbaltázzák őket, akkor 0-0 és kiesés!!! Cescnek pihennie kéne kicsit és Pedronak játszani helyette.
Hajrá! Én bízom a srácokban!!!
egyébként sokszor írtam már, most is az a véleményem, hogy ha alex legelől van, előretolt csatárként, mögötte Messi visszavont ékként, akkor a legjobb a felállás, mert Messi amúgy is visszalép, nem klasszikus center, szélen meg kell 2 ember aki megbontja a védelmet!!!
szinte tuti, hogy 3 védővel fog játszani Pep, mert a ruszkik úgysem fognak támadni, ha meg elindul 1-2 ember kontrákban, akkor 3 stabil belső védő hátul...
ha a srácok kihasználják a helyzeteket és a Camp Nou adottságait (gondolok itt a szélességére) akkor sima 3-0, ha megint elbaltázzák őket, akkor 0-0 és kiesés!!! Cescnek pihennie kéne kicsit és Pedronak játszani helyette.
Hajrá! Én bízom a srácokban!!!
Kár, hogy nem Villas-Boas a Chelsea edzője...abban biztos vagyok, hogy az ő csapata nem védekezett volna így.
De ezen már hiába rágódunk.
Vegyes érzéseim vannak a visszavágó előtt...ma az egyik Reálos ismerősöm mondta, hogy a Barca simán megveri ezt a Chelseat 3-4 góllal...hát úgy legyen!!
Azért elég durva, hogy az egész szezonunk 2 meccsen múlik, ráadásul mindkettőn, csak a győzelem elfogadható...
Szombaton jó lenne egy 3-0-ás győzelem, mert az megadhatná a lökést a csapatnak.
Lehet hülyeséget kérdezek, de van olyan, hogy a bl-címvédő automatikusan indulhat a következő kiírásban?