Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
jelwaz
Entrenador del Barça

2013.03.04. 01:22:11

sörvirsli írta:
Barcelona UnityIsStrenght írta:Ja egyébként szombaton természetesen csak Jordi Albát mutatták... Most teljesen véletlenül ezt találtam: http://www.mozogj.com/foci/ronaldot-fot ... ttak-kepek
Valószínűleg ezért mutatott be. Semmi esetre sem volt szükség Jordi Alba mutatványára, de azért láthatjuk, hogy nem magától jutott eszébe.
Ebből is látszik,hogy a mi szurkolóink kulturáltak míg az övék pont olyan alja népség mint amilyen az egész csapatuk! (kivéve Iker)
Én se szívelem a madridistákat, nagyon nem. De ezek focisták, akiket hétről hétre mutat a kamera. Nem a szintjükre kell lesüllyedni, hanem a pályán a játékkal befogni a szájukat. Sajnos ezt a játékosok nem fogják fel.

Abban az egyben bízom a BL-t illetően, hogy az elmúlt meccsek felbőszítették a játékosokat, és csak "isznak egy kis vért". No meg talán abban, hogy a Milan azért sok helyzetből tud veszíteni, és blamálni is tudnak (amellett, hogy az előző meccs miatt csak elismerően lehet beszélni róluk). Egy korai gól újra nyitottá teheti a párharcot. Ja, és muszáj lesz távolról lőni.
sörvirsli
Capitá del Barça

2013.03.04. 00:45:46

Barcelona UnityIsStrenght írta:Ja egyébként szombaton természetesen csak Jordi Albát mutatták... Most teljesen véletlenül ezt találtam: http://www.mozogj.com/foci/ronaldot-fot ... ttak-kepek
Valószínűleg ezért mutatott be. Semmi esetre sem volt szükség Jordi Alba mutatványára, de azért láthatjuk, hogy nem magától jutott eszébe.
Ebből is látszik,hogy a mi szurkolóink kulturáltak míg az övék pont olyan alja népség mint amilyen az egész csapatuk! (kivéve Iker)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.03.03. 22:13:23

visca el barca írta:pff... érdekes. gondolom majd az uj edző a milan ellen meccsig kialakitja saját taktikáját :lol: ez most már késő... akkor kellett volna, mikor kiderült h tito nem két hétig lesz távol
az esetek többségében egy új arc ha időlegesen is de feldobja az adott csapatot,még ha a problémák meg is maradnak.
Lehet itt is ez lenne.
Luis Enrique valahol edző most egyébként?
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Barcelona UnityIsStrenght
Jugador del Barça

2013.03.03. 22:10:08

(megtaláltam) Nem is arról van szó, hogy egyből meg lesz az új taktika az új edzővel, de legalább most valami cselekedetet látunk, hallunk, hogy jobb irányba billenjenek a dolgok.
Barcelona Unity is Strenght!
visca el barca
Presidente del Barça

2013.03.03. 22:05:02

pff... érdekes. gondolom majd az uj edző a milan ellen meccsig kialakitja saját taktikáját :lol: ez most már késő... akkor kellett volna, mikor kiderült h tito nem két hétig lesz távol
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2013.03.03. 22:10:25-kor.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Jugador del Barça

2013.03.03. 21:48:41

Linkeld légyszíves, ez érdekel engem is!
hady
Director del Fútbol

2013.03.03. 21:46:55

Az FC Barcelona elnöke, Sandro Rosell hétfőre válságtanácsot hívott össze. Hétfőn akár új edzőt is választhatnak...........
Jugador del Barça

2013.03.03. 21:40:33

Ja egyébként szombaton természetesen csak Jordi Albát mutatták... Most teljesen véletlenül ezt találtam: http://www.mozogj.com/foci/ronaldot-fot ... ttak-kepek
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2013.03.03. 21:34:20

Jó lenne végre a visszavágón egy igazi Barcát látni. Remélem hogy a srácok nem csak a mezüket viszik majd fel a Milan ellen hanem küzdenek a győzelemért. Szerintem lesznek változtatások a kezdőben (Villa,Thiago) de
ez mit sem ér akkor ha Messi megint bent örlődik két védő gyűrüjében.Illetve
jó lenne elbeszélgetni a srácokkal a meccs ellőt és helyrerakni a dolgokat a
fejekben.
ghighi írta:Hali srácok !
Akkor most hol közvetítik a keddi Barca-Milan meccset ??
A sport1 a real mu-t adja . Itt meg azt irja az oldal a következő meccsek ablakban : kedd Sport1 20.45 .
Ki tudja ???
Március 12. Kedd. Sport1 20:45
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
MatyiG
Adminisztrátor

2013.03.03. 21:33:01

ghighi írta:Hali srácok !
A sport1 a real mu-t adja . Itt meg azt irja az oldal a következő meccsek ablakban : kedd Sport1 20.45 .
Ki tudja ???
Nem egy nap van a meccs.
ghighi
Barça C

2013.03.03. 21:27:53

Hali srácok !
Ki tudja ???
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.02. 22:18:30

én is elsősorban abban bízok, hogy 4 nagy meccsen egymás után (real,milan,real,real) nem maradunk nyeretlenek.
persze a győzelem kevés, de egyszer csak kijön már a lépés.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.03.02. 22:14:19

ilyen játékkal kilátástalan a helyzet.
Védelem minden idők egyik,hanem a leggyengébb barca védelme.
Kp most nagyon üres, megoldani ennyi idő alatt nagyon nehéz.
Viszont ha meg lenne oldva a kp, akkor a védekezés is jobban menne,plusz a támadóknak is sokkalta könnyebb lenne.
Messi kiugratásából kéne több,mint ma is az az egy, meg is oldotta. ezeket kéne erőltetni, mert Messi is tud alázni,ha van előtte 20-25 méter terület, 1 védővel.

Nem tudom, azt érzem,hogy ilyen rossz periódus után, nem jöhet még egy blama. Szakadjanak meg a srácok,aztán meglátjuk mire lesz elég.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Xavi001
Jugador d'estrella

2013.03.02. 22:12:27

Azért jól készül a Milán Ránk !

http://www.eredmenyek.com/merkozes/tGZ0 ... sztikaja;0
Kép
miihii
KHAL

2013.03.02. 22:08:50

BritishKnight írta:És mi lenne, ha továbbjutnánk? Jönne egy másik épkézláb csapat és egyszerűen kiejtene minket. HA továbbjutnánk óriásit kellene változni a csapat játékának, hogy eredményt érjünk el a BL-ben.

De nem fogunk...
Ha továbbmennénk a Milan-on, az még adhatna egy nagy lökést a srácoknak. Valószínűleg nagyot kell küzdenünk és ha ez meg tudjuk tenni és továbbverekedjük magunkat, akkor onnét el lehetne indulni fölfelé.

Most elég kilátástalanul távolinak tűnik a BL cím (továbbjutás...) , de egyelőre van még egy visszavágó, ahol lenne még lehetőség kicsit összerántani a renomét és megmutatni, képesek vagyunk még focizni.

Ha továbbjutunk, utána már akármi lehet, ez még egy fontos fordulópontja lehet a szezonnak. Remélem a fejükhöz kapnak a srácok és fel tudják rázni egymást. Idejük, mint a tenger... :lol:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
BritishKnight
Capitá del Barça

2013.03.02. 20:04:33

És mi lenne, ha továbbjutnánk? Jönne egy másik épkézláb csapat és egyszerűen kiejtene minket. HA továbbjutnánk óriásit kellene változni a csapat játékának, hogy eredményt érjünk el a BL-ben.

De nem fogunk...
"Gloria Victis, dicsőség a legyőzötteknek, kik győzhetetlenek."
sörvirsli
Capitá del Barça

2013.03.02. 18:23:23

A Barca mai produkciója után én annak örülnék a legjobban ha le sem kéne játszani a Milan elleni meccset (továbbjutottak az olaszok oszt jóvan),nem hiányzik még egy zakó!
Nem vigasz de az utóbbi vereségekkel tarkított időben legalább megtudjuk,hogy milyen érzés lehetett Real szurkolónak lenn az elmúlt 5 évben! :evil:
recrea
Llegenda del Barça

2013.03.02. 12:24:21

visca el barca írta:
recrea írta:Szerintem továbbjutunk. :D
Kíváncsi vagyok milyen oddsok lesznek, gondoltam megteszem a Barcát továbbjutóra, de eszembe jutott, h még így is lehet jobban fog fizetni a Milan továbbjutás. Nagy oddsok gondolom nem lesznek, bár nem vagyok tippmix guru.
barca 2.1
milan 1.65

ez a madrid elleni zako előtt is ugy volt, és sztem a holnapi clasico sem fog már ezen változtatni.
Egy tizessel lehet inkább a Milant éri megtenni. :D
Alcantara írta:recrea!

Az első meccsen a következő odds is volt: Milan-Barcelona (0:1) hazai:15,5.

Sajnos nem játszottam meg! :cry:
Na jó, de ki a túró merte volna ezt megtenni, veszett pénznek tűnt. :oops:
gergo9
Director del Fútbol

2013.03.02. 10:00:24

MichaaBee írta:Egyrészt semmi sem tarthat örökké, már Guardiola utolsó évében is felfedezhető volt nagy meccseken az, ami most megy, mert valóban a MU elleni 2011-es BL-döntő óta nem nagyon volt jó meccsünk nagy csapat ellen és ez gáz... Vagyis még itt volt Pep, amikor valami elkezdett rossz irányba menni (mondták is rossz nyelvek, hogy Pep ugrik a süllyedő hajóról, bár erről most sem vagyok meggyőződve, hogy ezért ment volna el). Egyszerűen kiismerték a játékunkat és mostmár a gyakorlatban is tudják alkalmazni azt a taktikát, ami semlegesíti a tikitakát.
Pep utolsó évében szuperkupát nyertük Madrid ellen majd bajnokin nyertünk Madridba , vittük a kupát is ellenük egyetlenegy meccs hozható fel az itthoni bajnoki klasszikus. Talán még a kupavisszavágó hogy nagyon kiengedtünk a második félidőre. BL-ben is helyzeteink megvoltak hogy megalázóvá tegyük a különbséget a cselzi ellen.
Kiismerték? Ez is rendre visszatér már nagyon régen a Rijkaard korszak óta persze ettől még nem igaz. Ilyen tetűlassú és sablonszr mozgásnélküli játékot amit most játszunk azért nem nagy kihívás.
Mikaos
Director del Fútbol

2013.03.02. 01:35:59

Alapvetően én is egyetértek az írással, de szerintem csak egyetlen komoly hibája van a csapatnak: a kevés mozgás, az egyre kevesebb mozgás. Ez kihat támadásra és védekezésre is.
Hogy a játékunk egy fokkal felgyorsult, az jól látható mind a lőtt és a kapott gólok számában - ezzel nincs semmi baj...egészen addig, amíg tudjuk tartani azt a receptet, hogy legalább 1-el több gólt lövünk, mint az ellenfél.

A Madrid elleni meccs első 10 perce rendben volt, így kellett volna folytatni. Aztán egyszer csak megállt mindenki, és jöttek a labdaeladások - a Madrid nem változtatott semmit az addigi taktikáján, nem támadtak le jobban, nem tolták fel totálisan a védekezésüket.
Ha mind holnap, mind a Milan ellen maximális fordulatszámon pörgünk, akkor sima győzelmeket aratunk (főleg az olaszok ellen).

Nem hiszek abban, hogy véget ért egy korszak. Mármint a játékstílus, a játéktudás nem változott. Amikor focizunk, amikor tényleg akarunk, akkor bárkit megverünk. Olyan technikai fölényben vagyunk az összes nagy csapattal szemben, hogy az már nevetséges. De ahhoz, hogy ez kijöjjön: futni és akarni kell.

Nyugodtan várom a BL-találkozót. Nincs vesztenivalónk. Ha bekapunk 1 gólt, akkor is képesek vagyunk 4-et vagy 5-öt lőni - abban az esetben, ha 90 percig komolyan vesszük a meccset.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2013.03.02. 00:14:46

Tim írta:Olvastam egy nagyon érdekes elemzést arról hogy hogyan változott meg a csapat játéka. Link. Érdemes elolvasni,mert bizony jól látja a fickó.
Valóban jó kis olvasmány. Viszont abban annyira nem értek egyet vele, hogy Tito taktikai újításai a Pep-szisztéma meghazudtolását jelentenék. Egyrészt semmi sem tarthat örökké, már Guardiola utolsó évében is felfedezhető volt nagy meccseken az, ami most megy, mert valóban a MU elleni 2011-es BL-döntő óta nem nagyon volt jó meccsünk nagy csapat ellen és ez gáz... Vagyis még itt volt Pep, amikor valami elkezdett rossz irányba menni (mondták is rossz nyelvek, hogy Pep ugrik a süllyedő hajóról, bár erről most sem vagyok meggyőződve, hogy ezért ment volna el). Egyszerűen kiismerték a játékunkat és mostmár a gyakorlatban is tudják alkalmazni azt a taktikát, ami semlegesíti a tikitakát. Ezért szükségszerű volt valamit újítani és nekem személy szerint tetszett az a direktebb stílus, amit Tito bevezetet. Egyszerűen a belem kifordul, amikor lehetne kontrázni, de inkább visszahúzzuk, megvárjuk míg feláll a védelem és mondjuk csatlakozik a támadáshoz még 2 emberünk, aztán megy a tilitoli, elveszítjük, lekontráznak, gól... Nem hiszem, hogy "meghazudtolnánk" önmagunkat, ha néha átadnánk minmálisan a teret, hogy több helyünk legyen lendületből megindulni. Legalább az olyan meccseken, ahol teljesen betömörülnek középre... Az egyik problémát én ebben látom, a szűkös taktikai repertoárban. Egy dolgot tudtunk 4 éven át, de azt valami veszettül jól. Ha viszont az éppen nem volt sikeres, akkor meg voltunk lőve és ment az elképzeléstelen játék...

Másrészt én tényleg gyanakszom motivációhiányra. Bárki bármit mond, meg kell nézni, hogy milyen sebességi fokozaton volt a csapat a 2-6-nál, az 5-0-nál, vagy akármelyik BL-döntőben. Aztán vetni kell egy pillantást mondjuk az elmúlt hetek zakóira és mintha megye kettőt nézne az ember... Egyszerűen nincs elég mozgás labda nélkül. Lehet, hogy menthető lenne a tikitaka, de ahhoz futni kell, üres területekbe kell bemozogni, nem lehet csak helyezkedni valahova és várni a passzt, aztán ugyanolyan tempóban továbbtenni... Belassult nagyon a játék és számomra érthetetlen okból képtelenek ezt felpörgetni.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.02. 00:07:13

ha tényleg nem lesz xavi, úgy vélem, nőnek az esélyeink.

első verzió szerint iniesta, aki már már szerintem simán túlnőtte őt, mehet a középpályára, az eredeti posztjára, ami nagy lökést fog adni, és nem 2, hanem 3 támadóval állunk fel (MVP).

a másik verzió, hogy thiago játszik xavi helyett, amivel direktebb lesz a focink.
normál esetben, mikor van idő, és nem kell kockáztatni, xavi a jobb megoldás (még), viszont amikor futni kell (jelen esetben rohanni, mert legalább 3 rúgott gól kelleni fog egy bekkelő olasz csapat ellen) az eredmény után, akkor thiago, és a vele felvállalt kockázat szükséges szvsz.
Brian 20

2013.03.01. 22:30:45

visca el barca írta:
recrea írta:Szerintem továbbjutunk. :D
Kíváncsi vagyok milyen oddsok lesznek, gondoltam megteszem a Barcát továbbjutóra, de eszembe jutott, h még így is lehet jobban fog fizetni a Milan továbbjutás. Nagy oddsok gondolom nem lesznek, bár nem vagyok tippmix guru.
barca 2.1
milan 1.65

ez a madrid elleni zako előtt is ugy volt, és sztem a holnapi clasico sem fog már ezen változtatni.
Ne tedd! Az lesz a Milán a rúg egy gólt kontra/szöglet a meccs elején... a 70-80 percben egyelítünk... és ennyi. Mint tavaly a Chelsea ellen.
Tim
Mezei fórumozó

2013.03.01. 21:05:35

Olvastam egy nagyon érdekes elemzést arról hogy hogyan változott meg a csapat játéka. Link. Érdemes elolvasni,mert bizony jól látja a fickó.
Kép
Subinho
Director del Fútbol

2013.03.01. 20:46:22

sjd írta:Én nagyon meglepődnék, ha megpróbálná a csapat lendületből átvinni a középpályán a labdát, ilyenkor szokott az lenni, hogy a labdás ember visszafordul és bevárja a többieket. Amiben reménykedek, hogy a letámadással sikerül labdát szerezni, mert akkor szokott ez a forgatókönyv érvényesülni, és számomra ezért lenne fontos Sanchez játszatása, mert eszméletlen sok labdát szed össze a támadóharmadban.
A középcsatárhoz annyit, hogy ha Villa egyszer sem ér labdához, már akkor is nagy szolgálatot tett a csapatnak. Nagyon fontos, hogy ott legyen valaki, aki megosztja a védők figyelmét, folyamatosan nyomás alatt tartja a két középhátvédet, és amikor Messi belép a középpálya mögé, akkor Mexesék nem tudják nyugodtan szerelni, ha közben Villa elindul a kapu felé. Arról nem is beszélve, hogy Alba/Alves beadásaira végre lesz érkező, mert jó eséllyel a szélen tudjuk majd elfuttatni az akciókat. Nem tudom, hogy emlékeztek-e még tavalyi ilyenkor Sanchez milyen húsdarálóban játszott a Real ellen, de végső soron bár alig kapott labdát, a feladatát kiválóan elvégezte.
Így van, ezt favorizálom én is! Írtam pár napja pont ezt, hogy milyen jól működött, amikor Alexis9 volt elől a darálóban Ramosékkal és Messi szabadabban focizhatott Iniestáék előtt! Akkor Messi és Alexis is szenzációs volt. Messi nem kis zsugákat adott, Alexis meg nem gyenge gólokat vert be! Kell Alexis előre, hogy lekösse a védőket és harcoljon!
Válasz küldése