Tim írta:Olvastam egy nagyon érdekes elemzést arról hogy hogyan változott meg a csapat játéka.
Link. Érdemes elolvasni,mert bizony jól látja a fickó.
Valóban jó kis olvasmány. Viszont abban annyira nem értek egyet vele, hogy Tito taktikai újításai a Pep-szisztéma meghazudtolását jelentenék. Egyrészt semmi sem tarthat örökké, már Guardiola utolsó évében is felfedezhető volt nagy meccseken az, ami most megy, mert valóban a MU elleni 2011-es BL-döntő óta nem nagyon volt jó meccsünk nagy csapat ellen és ez gáz... Vagyis még itt volt Pep, amikor valami elkezdett rossz irányba menni (mondták is rossz nyelvek, hogy Pep ugrik a süllyedő hajóról, bár erről most sem vagyok meggyőződve, hogy ezért ment volna el). Egyszerűen kiismerték a játékunkat és mostmár a gyakorlatban is tudják alkalmazni azt a taktikát, ami semlegesíti a tikitakát. Ezért szükségszerű volt valamit újítani és nekem személy szerint tetszett az a direktebb stílus, amit Tito bevezetet. Egyszerűen a belem kifordul, amikor lehetne kontrázni, de inkább visszahúzzuk, megvárjuk míg feláll a védelem és mondjuk csatlakozik a támadáshoz még 2 emberünk, aztán megy a tilitoli, elveszítjük, lekontráznak, gól... Nem hiszem, hogy "meghazudtolnánk" önmagunkat, ha néha átadnánk minmálisan a teret, hogy több helyünk legyen lendületből megindulni. Legalább az olyan meccseken, ahol teljesen betömörülnek középre... Az egyik problémát én ebben látom, a szűkös taktikai repertoárban. Egy dolgot tudtunk 4 éven át, de azt valami veszettül jól. Ha viszont az éppen nem volt sikeres, akkor meg voltunk lőve és ment az elképzeléstelen játék...
Másrészt én tényleg gyanakszom motivációhiányra. Bárki bármit mond, meg kell nézni, hogy milyen sebességi fokozaton volt a csapat a 2-6-nál, az 5-0-nál, vagy akármelyik BL-döntőben. Aztán vetni kell egy pillantást mondjuk az elmúlt hetek zakóira és mintha megye kettőt nézne az ember... Egyszerűen nincs elég mozgás labda nélkül. Lehet, hogy menthető lenne a tikitaka, de ahhoz futni kell, üres területekbe kell bemozogni, nem lehet csak helyezkedni valahova és várni a passzt, aztán ugyanolyan tempóban továbbtenni... Belassult nagyon a játék és számomra érthetetlen okból képtelenek ezt felpörgetni.