Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
shutterisland
Director del Fútbol

2014.02.01. 18:33:27

egy valamiben továbbra is a világ legjobbjai vagyunk!
abban, hogyan kell visszahozni az ellenfelet a meccsbe.
Chino
Llegenda del Barça

2014.02.01. 18:30:09

connor írta:Új stadion helyett inkább új csapat kellene... :roll:
Hasoló a helyzet nálunk is, mint a Manchester-nél, csak kevésbé látványos a különbség a bajnokság alacsony színvonala és a játékoskeretünk erőssége miatt. Leköszön(nek) a korábbi sikerkovács(ok) Pep(Tito) a Mu-nál pedig Sir Alex, egyből visszaesik a csapat. És ahelyett, hogy egy kerethez méltó edzőt hoznánk, hozunk egy (relative) senkit, egy bábot. És várunk egy új Guardiola-ra. Csak épp ez nem fog bekövetkezni. Ahogy szükségszerű volt a megújulás Rijkaard után, úgy most is az (lett volna). A stadion felújítására szánt összegből kellene egy:

1. Új edző, lehetőleg olyan, aki tudja, hogy a világelit köreiben mit is neveznek futballnak (nem pedig sokad rangú ligákban "edződött" tréner kellene, mert ennyi erővel Pintér Attila is lehetne a Barca edzője...)
2. A középpálya megújítása. A Xavi-Iniesta tengely nem működik. Xavit akármennyire is fáj, vissza kell vonultatni, Iniesta-t pedig padra ültetni, egy Gündogan-Fabregás támadó kp. pedig ideális iehetne.
3. A 4-3-3-as rendszerben át kell állni (vagy vissza) a középcsatáros játékra. Egyrészt így Messi rá lenne kényszerítve a futásra, mert az utóbbi időben ez a meglehetősen egyszerű gyakorlat nem megy neki, illetve
Néha hallod(olvasod) is amit mondasz(írsz) vagy csak egy meccs után telefröcsögöd a fórumot?
Nemrég még mindenki el volt ájulva Tata-tól, Messi-től, Ini-től, Valdes-től stb. Most meg...
Nagyot változik hirtelen a világ. #-o
Forca Barca!!!!
Tivornya
Capitá del Barça

2014.02.01. 18:24:10

Nem az a nemnormális, hogy kikaptunk, hanem az, hogy nem fér bele egy bajnoki versenyfutásba egy hullámvölgy. Nem fér bele, hogy valamikor is a srácok kifújják, rendbeszedjék, összeszedjék és felspanolják magukat, vagy egyszerűen csak elgondolkozzanak...Vagyis beleférne, ha nem olyanok lennének a megmondóemberek, akik 10 évvel ezelőtt még a Barca közelében sem voltak.
Egy Vale-val belefér egy ki-ki meccs és sajnos most ők jöttek ki jól ebből :(
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
hank1ee
Director del Fútbol

2014.02.01. 18:20:50

connor írta: genetikai módosítással keresztezzük Piqué-t és Mascherano-t, Shakira-val pedig hordassuk kis a kis világsztárunkat, aki egyszerre bírna Mascherano gyorsaságával és Piqué magasságával, illetve még énekelni is tudna, ezzel is megzavarva az ellenfelek támadóit.
:mrgreen:
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
connor
Jugador d'estrella

2014.02.01. 18:17:10

Új stadion helyett inkább új csapat kellene... :roll:
Hasoló a helyzet nálunk is, mint a Manchester-nél, csak kevésbé látványos a különbség a bajnokság alacsony színvonala és a játékoskeretünk erőssége miatt. Leköszön(nek) a korábbi sikerkovács(ok) Pep(Tito) a Mu-nál pedig Sir Alex, egyből visszaesik a csapat. És ahelyett, hogy egy kerethez méltó edzőt hoznánk, hozunk egy (relative) senkit, egy bábot. És várunk egy új Guardiola-ra. Csak épp ez nem fog bekövetkezni. Ahogy szükségszerű volt a megújulás Rijkaard után, úgy most is az (lett volna). A stadion felújítására szánt összegből kellene egy:

1. Új edző, lehetőleg olyan, aki tudja, hogy a világelit köreiben mit is neveznek futballnak (nem pedig sokad rangú ligákban "edződött" tréner kellene, mert ennyi erővel Pintér Attila is lehetne a Barca edzője...)
2. A középpálya megújítása. A Xavi-Iniesta tengely nem működik. Xavit akármennyire is fáj, vissza kell vonultatni, Iniesta-t pedig padra ültetni, egy Gündogan-Fabregás támadó kp. pedig ideális iehetne.
3. A 4-3-3-as rendszerben át kell állni (vagy vissza) a középcsatáros játékra. Egyrészt így Messi rá lenne kényszerítve a futásra, mert az utóbbi időben ez a meglehetősen egyszerű gyakorlat nem megy neki, illetve újra eszébe kellene juttatni, hogy a 2. lecselezett ember után talán át is adhatná másnak a labdát vagy 3 szorosan egymás mellett álló emberbe ne menjen fejjel neki...
Másrészt az ellenfelek két középső védőjének valami feladata is lenne a meccseken, ha nem az üres légteret felügyelnék, mert Messi épp a kp-án xavi seggében játszik. :roll: Én mondjuk Falcao-val kiegyeznék vagy van Persie-vel.
4. Ha már több 100 millió áll a rendelkezésünkre, akkor ugyan ne fukarkodjunk a védelemmel sem, genetikai módosítással keresztezzük Piqué-t és Mascherano-t, Shakira-val pedig hordassuk kis a kis világsztárunkat, aki egyszerre bírna Mascherano gyorsaságával és Piqué magasságával, illetve még énekelni is tudna, ezzel is megzavarva az ellenfelek támadóit.
(Vagy csak vegyük meg David Luiz-t és rakjuk párba Bartra-val a védelem közepén).
5. Kapus. Mindenképp kell, elvileg meg is van a jelölt. Ha kell, akkor vegyün kegy tartalékkapust, de akár fel is hozhatunk valakit a B-ből arra a 10 meccsre, amin véletlenül nem Ter Stegen védene.

Ter Stegen-Alves,Bartra, D. Luiz, Alba - Busquets-Gündogan,Fabregás-Messi,Neymar, Falcao
pad: Iniesta, Pedro/Sánchez, Deulofeu, Rafinha, Montoya, Adriano, Piqué, Pinto/más, Song

A pénzügyi hátteret esetleg a stadionra szánt pénz mellett biztosítani lehetne, ha a Sánchez-Pedro duóból az egyik, Tello, Dos Santos, Afellay, Cuenca, Mascherano, Xavi és Puyol távoznának (visszavonulnának - akire vonatkozik) és nem egy csomag ropit (se) kapnánk értük, mint Valdes-ért.
Chino
Llegenda del Barça

2014.02.01. 18:11:16

Először is adjuk el az egész csapatot. Na jó, tartsuk meg Messit és talán-talán Neymart mert még csak rövid ideje van itt.

Piquével kapcsolódóan bizakodó voltam, egyre inkább úgy tűnt, hogy összeszedi magát, erre mit csinál!? Vagyis mit nem csinál.
Most kiütközött xavi miért is nem kezdőszintű játékos a csapatban. Rengetegszer lehetett volna tenni a labdát, de ő megállítja, szétnéz, addigra már mindenkinek ott lóg egy ember a nyakán. Ez itt a gond vele. Ezt úgy tűnik Tata is észrevette és hozta Init.
Csak azt nem értem, hogy ha az első félidőben tudtunk úgy focizni, hogyan felejtettünk el utána. Már ott eldönthettük volna a meccset.

Ezek a teljesítmények mellett is simán nyerhettünk volna, de az igazi okot abban látom, hogy képtelenek vagyunk berúgni a ziccereket. 2-3:0 után erősen kétlem, hogy felállt volna a Valencia, ráadásul a szerencsével is hadilábon álltunk. A Vale meg kis túlzással ahányszor eljutott a kapuig, gól.
Ami nagyon idegesít, hogy mostanában Messi is rendre hagyja ki a nagyobbnál-nagyobb helyzeteket. A végén is. Ezt a sérülése előtti Messi tízből-tízszer berakja a hosszúba. Vagy átok ül rajta, vagy valmi gond van vele fejben.
Nagyon naggyá tettük Alvest.
Alba kiállítása meg vicc kategória, habár tudjuk, hogy minket tolnak a bírók.
Forca Barca!!!!
Boixos
Llegenda del Barça

2014.02.01. 18:10:25

írta vki az élő-topikban, h mindig is megvoltak ezek az év eleji pauzáink, csak régebben 100 pont előnnyel futottunk bele az ilyenekbe. sajnos most más a szitu, így nem is marad sok idő arra, h összekapja magát a csapat, mert ha sokáig keringünk úgy, mint a gólyafos a levegőben, akkor lazán legyorsul minket mindkét madridi brigád és a bl-ből is kiszórnak.
más. anno nagyon ugattam thiago ellen, h mire veri magát a 13 évével, de lehet, h meg kellett volna vele egyezni, mert mostanra pont a legnagyobb erősségünk, a középpályánk nem ér egy kalap szrt sem...
PUYOL-XAVI-INIESTA
mvik
Jugador d'estrella

2014.02.01. 18:05:35

hát ma k.... sz... játszottunk, egyszerűen nem értem a fiúkat h mi történt velük ma. én ezt nagyrészt Busi nyakába varróm akárki akármit mond (bár nem csak rajta múlt), a 3. gólnál csak sétálgatott a tizenhatoson belül ahelyett h megtámadta volna azt a szerencsétlent, na meg Alba kiállítása is lényegében az ő hibája volt mert eladta azt a k... labdát (bár maga a szabálytalanság nem ért szerintem lapot). középpálya ma egy nagyon nagy nulla volt, nem jártak vissza a kontráknál így volt amikor 4-5-en jöttek a 2-3 védőnkre mert Busi és a többi sétálgatva jön vissza védekezni. ezt a Tello-Fabre cserét se értettem, pont h még kellett volna ember a kp-ra erre lehoz mégegyet onnan. 2 szélső támadónk a második félidőbe mintha pályán se lett volna. ezzel nagyon nagy lehetőséget adtunk most a két madridi üldözőnknek ami lehet (ne adj isten) a bajnokságba kerül.
mvik
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.02.01. 18:00:33

Na, nem emiatt lettem Barca-drukker.
Gyalázat volt, amit műveltek.
Messi is, ahogy elvesztette a labdát, megállt. Egy lépésre tőle az ellenfél, és ő áll, nézi, lesz..rja.
A védelmünk meg... Sehol nem volt. Vicckategória volt, amit csináltak.
Hihetetlen, hogy egy ilyen kiherélt, vérszegény Valencia három gólt képes rúgni nekünk.
Rajtunk röhög az egész világ.
A cserék is nullák voltak, Iniesta hátba rúgja Messit, kész kabaré volt.

De könyörgöm, azt magyarázza meg valaki, hogy 30 perc teperés után hogy lehet egyik pillanatról a másikra így leállni? Vicckategória. És az egész csapat, nem csak egy-két játékos.

Titot akarják elzavarni? Vagy mi?
Hát nem tudom, de valami büntit azért én kitalálnék nekik.

Ha ez így fog tovább menni, akkor a City úgy fog kivégezni minket, mint tavaly a BM.
kadarzsolt85
Jugador del Barça

2014.02.01. 17:59:50

Hajra Barca semmi nincs meg veszve csak egy bajnoksag jovore meglehet probalni de ez az iden nem lesz eleg semmire sajnos elszorakoztak.IDIOTAK :::::::::
Barca Barca Baaarca
maister6000cm3
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2014.02.01. 17:59:14

Hát ma nagyon nem jött ki a lépés... Ami kijött, az az összes létező hiba, ami előfordult az utóbbi években. Kezdem hátulról: Már az első Valencia gól előtt volt egy szöglet, ahol valdés brutál sz*rul jött ki a kapuból, de abból még nem lett gól. A 3. gólban annyira nem volt benne mint az első kettőben. Macherano nem védő!!! Piqué a 16-oson belül bizonytalan, JORDI ALBÁT el a csapattól... Egyszerűen ez a gyerek egy gy*kér, akár jogos a 2. sárga akár nem. 1-1-be megverik, eljátssza a hattyúk halálát és fetreng. Majd pattog és keménykedik a 20 kilójával. Hiába gyors, hiába ügyes a labdával, ide nem ő kell. Alves szokásosan nem ad be jól, nem jön vissza... Xavival nem volt bajom, nem lógott ki annyira. Cesc nem volt éles. Pedro nem volt ma elég bátor, Sanchez túl sokszor jött hátra (Alves helyett). És a tetőpont: Messi marha önzően játszott az első félidőben. Írta valaki, hogy sokat veszélyeztetett. Aha... Egyáltalán nem volt veszélyes. Volt egy szitu amikor vitte vitte és a gyerek, aki hátulról utolérte, csak elpöckölte a labdát. Nagyon kiszámítható lett. Ettől még egy zseni, de nem nyújtja azt, amit egy támadónak illene.
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.02.01. 17:58:23

A második félidő milyen volt? Mert az elején (48-49. perc) elment a streamem, és miután 20-25 perc alatt sem találtam egy normálisat sem helyette, feladtam, és eredmenyek.com-on követtem a meccset...
connor
Jugador d'estrella

2014.02.01. 17:21:37

Maritino: "Nincs több hibalehetőség!"
Barcelona-Valencia: 63. perc, 2-3 :lol: :lol: :lol:
Megint jól ki lett dolgozva a taktika, működik a védekezés és a támadójáték is. :roll:
robozsog
Barça C

2014.02.01. 15:51:39

Nyerni kell!!! :D
hank1ee
Director del Fútbol

2014.02.01. 15:44:56

Bartra kezdhetett volna, de sebaj. Egyébként Neymar tegnap ért a rehabja utolsó szakaszához, így már vissza tudott térni a pályára, de külön a társaktól, a fizioterapeutával, tehát még valószínű nem edzett teljes értékűen.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
SuperMessi
Capitá del Barça

2014.02.01. 15:20:37

Jó kezdő. Bizakodó vagyok. Nem szabad pontokat hullajtani. Ney már teljesértékűen edz, vagy még külön?
StickyFingaz
Capitá del Barça

2014.02.01. 15:05:00

Barcelona line-up: Valdes - Alves Mascherano Pique Alba - Xavi Busquets Cesc - Alexis Messi Pedro #fcblive

Bench Barcelona: Pinto, Bartra, Adriano, Song, Iniesta, Sergi Roberto, Tello #fcblive
Alcantara
Director del Fútbol

2014.01.31. 07:02:44

Erre a gyöngyszemre a nem túl veretes portálon bukkantam.

http://barcanoticias.blog.hu/2014/01/30 ... divisionba" target="_blank

Érdekes lesz.
Chino
Llegenda del Barça

2014.01.28. 15:01:35

Yokozuna írta:A támadó játék azért lehetett jobb, mert a szélső hátvédek jó teljesítményt nyújtottak. Alves szinte jobbszélsőt játszott, Alexis beljebb húzódott, bár így sem sok veszélyt jelentett a kapura.
Hiába bíráljuk Alvest, Montoya nem tud alternatívája lenni. Alves akkor volt jobb, mikor még Messivel együtt kényszerítőztek a jobb oldalon, most kicsit magára maradottan vív szélmalomharcot.
A jó támadójáték nem a szélsőhátvédek (jelen esetben Alves) jó teljesítményén múlt. Albaval még egyet is értek, de ő "ésszel" csinálja. Tudja mikor kell felhúzódni, ezzel létszámfölényes helyzetet teremteni, Alves ezzel szemben sokszor indokolatlanul sokat lép fel. Ez még nem is lenne akkora gond, de mostanában úgy tűnik nem is nagyon "akar" visszajönni. Többször is egy-egy labdavesztés után szinte sétálgatott vissza és Alexisnek kellett sprintelnie hátra. Emiatt Piquének kell kiváltani a helyére, akire ráadásul lendületből vihetik, ráadásul Albanak kell középre behúzódni (volt egy eset is, amikor neki kellett kereszteznie, ami ha nem sikerül Valdezre vihették volna 1vs1-ben) ezért játszik sokszor Pedro balbekket.
Nem akarom Alvest savazni mert még mindig top 3,-as szélső védő és nem szabad elengedni, de az ellenfél se hülye és rendre ott vezetik a kontráikat.

Vasárnap is volt olyan helyzet, amikor vezethettünk volna kontrát mert fent ragadt a Malaga, de nem volt kit indítani, mert Pedro és Alexis sem tudott felérni. Ez nyilván nem csak Alves hibája, nem akarom csak rajta elverni a port, de sok múlik ezen.

Ha vissza tudna úgy érni mint Alba, AS-nek is több lehetősége lett volna támadni a kaput, de még így is a legveszélyesebb támadónk volt, csak valaki elmondhatná neki, hogy vegyen fel eggyel nagyobb számú gatyát, mert kabaré ahogy néha feszül a combján. :D
Forca Barca!!!!
Petr
Entrenador del Barça

2014.01.28. 09:42:52

OFF, akár Alexis topikba is mehetett volna:
Yokozuna írta:
looka írta: Ezek után nem értem, hogy lehet kijelenteni olyat, hogy nem sok veszélyt jelentett a kapura. :D Komolyan, nonszensz. :D
Nem Alexisre akartam kihegyezni, tényleg jó volt tegnap. De aki annyi lehetőséget kap, mint ő annak előbb utóbb bizonyítania kell. Lehet, hogy türelmetlen vagyok vele, de régóta itt van, és csak várjuk, hogy meghatározó csatár legyen. Megpróbálom ezentúl reálisan értékelni.

Ja, 12 gólt lőtt a bajnokságban, adott 5 gólpasszt és eldöntötte az El Clásicót. Mindez csak a bajnokságban. Ezen felül hatalmas a mezőnymunkája (elmozgások, védekezés), és idén felvállalja az egy az egy ellenit. Mi kell még? Ahhoz képest, hogy most elvileg objektív vagy ez még mindig szubjektív. Az alibitények helyett elég annyit írni, hogy nem bírod.
mess2009
Director del Fútbol

2014.01.28. 08:24:13

Yokozuna írta:A támadó játék azért lehetett jobb, mert a szélső hátvédek jó teljesítményt nyújtottak. Alves szinte jobbszélsőt játszott, Alexis beljebb húzódott, bár így sem sok veszélyt jelentett a kapura.
Hiába bíráljuk Alvest, Montoya nem tud alternatívája lenni. Alves akkor volt jobb, mikor még Messivel együtt kényszerítőztek a jobb oldalon, most kicsit magára maradottan vív szélmalomharcot.
szerintem abban a többség egyetért, hogy Alves támadójátéka enyhén szólva is "lyukas"! jó, mert támadásba lendíti a csapatot, fárasztja a védelmet, nálunk tartja a labdát! nem jó, mert nem tudja hatékonyan befejezni - többnyire a hatástalan - beadásai miatt.
van azonban ennek még egy kára, amit tegnap már Messin is láttam nem is egyszer: feleslegesen futtatja a társait! ez egy idő után demoralizáló, mert vagy nem is mozdulnak rá, vagy csak tessék-lássék módon, gondolva, hogy úgyis elszáll ez is..... az hogy időnként lekésik mint védő már régi nóta... de sajna igaz
a hátra játékról: én régebben már rengeteget írtam erről, Tata óta határozottan javult a helyzet!!
és különösen javult Pedrónál!!! ő volt ebben az etalon. vasárnap inkább Fabregas érthetetlen hátra passzai tűntek fel nekem, főként olyankor amikor előtte nyílt folyósó volt... azt persze látni kell, hogy egy egy hátrapassz olyankor jön(indokoltan) amikor a delinkvesnek épp nincs levegője, mert egy sprint után kínálták meg...
Yokozuna
Entrenador del Barça

2014.01.27. 23:30:01

looka írta: Ezek után nem értem, hogy lehet kijelenteni olyat, hogy nem sok veszélyt jelentett a kapura. :D Komolyan, nonszensz. :D
Nem Alexisre akartam kihegyezni, tényleg jó volt tegnap. De aki annyi lehetőséget kap, mint ő annak előbb utóbb bizonyítania kell. Lehet, hogy türelmetlen vagyok vele, de régóta itt van, és csak várjuk, hogy meghatározó csatár legyen. Megpróbálom ezentúl reálisan értékelni.
looka
Capitá del Barça

2014.01.27. 22:28:26

Már több hsz-ed után is reagálni akartam erre a bántó, indokolatlan és egész egyszerűen értelmetlen Alexis-ellenességre, ami már nagyon régen szúrta a szemem, de eddig mindig nyeltem egyet vagy kettőt, és elgörgettem inkább... De most már nem bírom tovább. :D

Sánchez tegnap Albával egyetemben a legjobbunk volt, deal with it. Meg is indokolhatom neked: egy az egyben rengeteg párharcot nyert, labdákat szerzett, Alves helyett zárt vissza rengetegszer, rúgott egy gól, rúghatott volna akár többet is, helyzetbe került, szép labdákat osztott (gondolj arra a löbbölésre, amit Fábregas kapott, és amit ha a spanyol bead, tuti gól) stb... Ezek után nem értem, hogy lehet kijelenteni olyat, hogy nem sok veszélyt jelentett a kapura. :D Komolyan, nonszensz. :D

Azt megértem, hogy van egy szubjektív ítéleted, de ezt ne állítsd be légyszíves objektívnak, amikor nyilvánvalóan helytelen.

Az Alves-Montoya résszel egyetértek, a spanyol nem egyenrangú helyettes, ez így van.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2014.01.27. 21:29:39

A támadó játék azért lehetett jobb, mert a szélső hátvédek jó teljesítményt nyújtottak. Alves szinte jobbszélsőt játszott, Alexis beljebb húzódott, bár így sem sok veszélyt jelentett a kapura.
Chino
Llegenda del Barça

2014.01.27. 21:16:33

balintbarca írta:Szerintem idegesítő volt a tegnapi meccs, sajnos. Látszott, hogy ez a Malaga egy nagy Sz*ar nem bántva de nem tud semmit. Erre megelégszünk a 2, 3-mal, míg ilyen helyzetekben Reál lő 8-at, meg rugatnak rinyával 3-4-et, atletiko szintén , nálunk mért nem? Amugy a győzelemnek örülök.

A helyzeteink nekünk is megvoltak bőven a 8-hoz. :)
Nem azon múlt a "kisebb" arányú győzelem, hogy nem akartak gólt rúgni, hanem, hogy mindent kihagytak elől.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése