Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Néha hallod(olvasod) is amit mondasz(írsz) vagy csak egy meccs után telefröcsögöd a fórumot?connor írta:Új stadion helyett inkább új csapat kellene...![]()
Hasoló a helyzet nálunk is, mint a Manchester-nél, csak kevésbé látványos a különbség a bajnokság alacsony színvonala és a játékoskeretünk erőssége miatt. Leköszön(nek) a korábbi sikerkovács(ok) Pep(Tito) a Mu-nál pedig Sir Alex, egyből visszaesik a csapat. És ahelyett, hogy egy kerethez méltó edzőt hoznánk, hozunk egy (relative) senkit, egy bábot. És várunk egy új Guardiola-ra. Csak épp ez nem fog bekövetkezni. Ahogy szükségszerű volt a megújulás Rijkaard után, úgy most is az (lett volna). A stadion felújítására szánt összegből kellene egy:
1. Új edző, lehetőleg olyan, aki tudja, hogy a világelit köreiben mit is neveznek futballnak (nem pedig sokad rangú ligákban "edződött" tréner kellene, mert ennyi erővel Pintér Attila is lehetne a Barca edzője...)
2. A középpálya megújítása. A Xavi-Iniesta tengely nem működik. Xavit akármennyire is fáj, vissza kell vonultatni, Iniesta-t pedig padra ültetni, egy Gündogan-Fabregás támadó kp. pedig ideális iehetne.
3. A 4-3-3-as rendszerben át kell állni (vagy vissza) a középcsatáros játékra. Egyrészt így Messi rá lenne kényszerítve a futásra, mert az utóbbi időben ez a meglehetősen egyszerű gyakorlat nem megy neki, illetve
connor írta: genetikai módosítással keresztezzük Piqué-t és Mascherano-t, Shakira-val pedig hordassuk kis a kis világsztárunkat, aki egyszerre bírna Mascherano gyorsaságával és Piqué magasságával, illetve még énekelni is tudna, ezzel is megzavarva az ellenfelek támadóit.
A jó támadójáték nem a szélsőhátvédek (jelen esetben Alves) jó teljesítményén múlt. Albaval még egyet is értek, de ő "ésszel" csinálja. Tudja mikor kell felhúzódni, ezzel létszámfölényes helyzetet teremteni, Alves ezzel szemben sokszor indokolatlanul sokat lép fel. Ez még nem is lenne akkora gond, de mostanában úgy tűnik nem is nagyon "akar" visszajönni. Többször is egy-egy labdavesztés után szinte sétálgatott vissza és Alexisnek kellett sprintelnie hátra. Emiatt Piquének kell kiváltani a helyére, akire ráadásul lendületből vihetik, ráadásul Albanak kell középre behúzódni (volt egy eset is, amikor neki kellett kereszteznie, ami ha nem sikerül Valdezre vihették volna 1vs1-ben) ezért játszik sokszor Pedro balbekket.Yokozuna írta:A támadó játék azért lehetett jobb, mert a szélső hátvédek jó teljesítményt nyújtottak. Alves szinte jobbszélsőt játszott, Alexis beljebb húzódott, bár így sem sok veszélyt jelentett a kapura.
Hiába bíráljuk Alvest, Montoya nem tud alternatívája lenni. Alves akkor volt jobb, mikor még Messivel együtt kényszerítőztek a jobb oldalon, most kicsit magára maradottan vív szélmalomharcot.
Yokozuna írta:Nem Alexisre akartam kihegyezni, tényleg jó volt tegnap. De aki annyi lehetőséget kap, mint ő annak előbb utóbb bizonyítania kell. Lehet, hogy türelmetlen vagyok vele, de régóta itt van, és csak várjuk, hogy meghatározó csatár legyen. Megpróbálom ezentúl reálisan értékelni.looka írta: Ezek után nem értem, hogy lehet kijelenteni olyat, hogy nem sok veszélyt jelentett a kapura.Komolyan, nonszensz.
![]()
szerintem abban a többség egyetért, hogy Alves támadójátéka enyhén szólva is "lyukas"! jó, mert támadásba lendíti a csapatot, fárasztja a védelmet, nálunk tartja a labdát! nem jó, mert nem tudja hatékonyan befejezni - többnyire a hatástalan - beadásai miatt.Yokozuna írta:A támadó játék azért lehetett jobb, mert a szélső hátvédek jó teljesítményt nyújtottak. Alves szinte jobbszélsőt játszott, Alexis beljebb húzódott, bár így sem sok veszélyt jelentett a kapura.
Hiába bíráljuk Alvest, Montoya nem tud alternatívája lenni. Alves akkor volt jobb, mikor még Messivel együtt kényszerítőztek a jobb oldalon, most kicsit magára maradottan vív szélmalomharcot.
Nem Alexisre akartam kihegyezni, tényleg jó volt tegnap. De aki annyi lehetőséget kap, mint ő annak előbb utóbb bizonyítania kell. Lehet, hogy türelmetlen vagyok vele, de régóta itt van, és csak várjuk, hogy meghatározó csatár legyen. Megpróbálom ezentúl reálisan értékelni.looka írta: Ezek után nem értem, hogy lehet kijelenteni olyat, hogy nem sok veszélyt jelentett a kapura.Komolyan, nonszensz.
![]()
Már több hsz-ed után is reagálni akartam erre a bántó, indokolatlan és egész egyszerűen értelmetlen Alexis-ellenességre, ami már nagyon régen szúrta a szemem, de eddig mindig nyeltem egyet vagy kettőt, és elgörgettem inkább... De most már nem bírom tovább.Yokozuna írta:A támadó játék azért lehetett jobb, mert a szélső hátvédek jó teljesítményt nyújtottak. Alves szinte jobbszélsőt játszott, Alexis beljebb húzódott, bár így sem sok veszélyt jelentett a kapura.