Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Chino
Llegenda del Barça

2014.05.18. 14:49:13

Nekem elég furcsa érzéseim vannak. A tegnapi meccs miatt -meglepetésemre- nem vagyok annyira elkenődve. Nem játszottunk jól, főleg a második félidőben, de nem egy olyan lelketlen társulatot láttam a pályán, mint az utóbbi időben. Még Messi is ment az elvesztett labdáiért, ha kellett odacsúszott. (teszem hozzá normális esetben ez lenne a minimum, de amit láttunk mostanában, ahhoz képest üdítő volt) A hozzáállásért nem tudom igazán lehúzni a csapatot.

Ami viszont tényleg azt eredményezi, hogy ennek a kupának az Atletico kezében kellett landolnia (teljesen jogosan), az a tavaszi teljesítményünk néhány kivételtől eltekintve. Mert amit műveltek a legtöbbször az botrányos volt. Csak remélni merem, hogy ezután tényleg belátják a változás szükségességét és TESZNEK IS ÉRTE. Személy szerint mielőtt bármit is lépnénk először az edzőkérdésben és a vezetőségben kell rendet tenni. Az előbbi már úgy néz ki megtörtént, az utóbbi pedig létkérdés lenne. Ez a dilettánsokkal teli bagázs gyökereiben mérgezi a klubot.

Láttam már több ilyent tavaszt, amit ebben a szezonban produkáltunk, de nem ilyen játékosokkal. Ahol Messik, Busquetsek, Xavik, Fabregasok, Neymarok szaladgálnak a teljesség igénye nélkül nem engedhető meg ez. Mert ez nem a játékosok tudásán múlik. Ha egy Cityt oda vissza tudunk verni, vagy a Realnak négyet rúgni a Bernabeu-ban, (csak tavasszal), akkor itt nem a képességekkel van a baj. Dehát ezt tudjuk.

Szóval én nem a tegnapi meccs miatt vagyok haragszom a csapatra, hanem amit a a szezon második felében láttam leginkább a kiscsapatok ellen. Talán egyedül Alvesről, Albaról, Bartraról, Iniestarról, Neymarról és Alexisről lehet elmondani, hogy amikor amikor játszottak megpróbálták oda is tenni magukat. De ami a legszomorúbb, hogy ebből kettő szinte állandóan sérült, az egyiket csak akkor játszatják, ha már nincs más, Alves pedig hiába hajt legtöbbször mínusz egy ember. Így pedig nem lehet egy csapat sikeres.

Tegnap is nem hittem el, hogy Mascherano van a kezdőben Bartra helyén. Még a hülye is tudta, hogy az Atletico a pontrúgásokra, beívelésekre fog nagyon hajtani, erre a magas, szinte mindig stabil és higgadt védőnk helyett az argentint teszik be. Rá is fáztunk. Persze nem biztos, hogy ha Bartra van ott elkerüljük a gólt, de hogy kevesebb esélyük lett volna az biztos.
Tegnap pedig detto kijött a Pinto és Valdes közötti különbség megspékelve egy botrányos védelemmel.

Mindent összevetve, ez a szezon már így alakult, már csak abban bízhatunk, hogy Lucho nem egy báb lesz és tényleg olyan játékosok érkeznek, akik lendíteni tudnak majd a csapaton.
Forca Barca!!!!
corol
Entrenador del Barça

2014.05.18. 11:55:04

Gratula az Atletico-nak, így kell küzdeni idegenben, a legjobbjai nélkül, a bajnoki címért. Gratula a közönségnek, amelyik elismerte ezt a nagyszerű hozzáállást.
barlacy
Jugador del Barça

2014.05.18. 11:14:02

A vejem Valenciából kérdezte:szomorú vagyok-e? Mondtam neki, hogy igazából nem, inkább mérges.Elmondtam neki, hogy ezt a középszerű semmi edzőt azonnal cserélni kell, el kell távolítani a csapatból Alvest, Mascheranot,Songot, Affelayt, Tellot, Qencat,D.Santost,Sanchezt,Pótolni kell Valdest , Pintot , Puyit,kell még egy belső védő pl.Laporte,Xavi lassan mehetne nyugdíjba, őt is pótolni kellene? -Vissza kell hozni a kölcsönbe adottakat, ott a Barca 2, az ifik ,van utánpótlás lehetőség is bőséggel.
A csapatépítést a korábbi, szerintem normális módszerrel kell folytatni!
Elkerülendő olyan hiba, ami Neymar érkezésével kialakult:felborult az az értékrendszer a csapaton belül amely hosszú éveken keresztül érlelődött ki.
Egyet nem lehet: a vezetőség megújítását halasztgatni!Ilyen amatőr hibákat, melynek eredményeként nemcsak a Madrid nyúkálhat alánk, hanem a Fifa is kellemetlenkedhet--ezen a szinten tilos elkövetni!!Sokat vesztettünk a tekintélyünkből az imázsunkból emiatt!A tekintélyt a presztizst nehéz kiépíteni ,ám igen könnyű elveszíteni.( nemcsak a kupákat...)
zola8787
Director del Fútbol

2014.05.18. 10:49:39

menczel írta:szánalom milyen emberek vannak itt, hogy örülnek hogy az atletico nyert, meg hogy Bartra távozzon nyugodtan wtf?!?!?! [auto_cenzúra] tavaszunk volt ez tény. de a vicc az h a mai teljesítmény hellyel közzel elfogadható volt. egyébként is ahogy az angol mondja sore looser vagyok, de pofán tudtam volna vágni mindenkit a stadionban mikor elkezdték megtapsolni az atleticot. ha fele ennyit tapsoltak volna szurkolás gyanánt... pedig ezen a meccsen a szokásossal ellentétben hasonlított távolról egy szurkoláshoz amit csináltunk (vicces h ennyire nemzetköziek lettünk a szurkolásra negatív hatással van, a mellettem ülő németek egyet se ismertek a szokásos kántálásokból)
Az Spanyolország, ez Magyarország. A spanyol nép megtapsolja még az ellenfelet is, HA megérdemelten előzte meg a kedvenc csapatukat. A magyar mentalitás pedig az, hogyha nem a kedvenc győz, akkor undorító, csalás, szégyen, gáz, ordítsuk az anyjukba az ellenfelet. Le se írom, hogy melyik mentalitás a jobb.
Jester
Barça B

2014.05.18. 10:31:45

szánalom milyen emberek vannak itt, hogy örülnek hogy az atletico nyert, meg hogy Bartra távozzon nyugodtan wtf?!?!?! [auto_cenzúra] tavaszunk volt ez tény. de a vicc az h a mai teljesítmény hellyel közzel elfogadható volt. egyébként is ahogy az angol mondja sore looser vagyok, de pofán tudtam volna vágni mindenkit a stadionban mikor elkezdték megtapsolni az atleticot. ha fele ennyit tapsoltak volna szurkolás gyanánt... pedig ezen a meccsen a szokásossal ellentétben hasonlított távolról egy szurkoláshoz amit csináltunk (vicces h ennyire nemzetköziek lettünk a szurkolásra negatív hatással van, a mellettem ülő németek egyet se ismertek a szokásos kántálásokból)
Rohadtul egyedül vagy a véleményeddel úgy látom... :wink:

Szerintem is roppant szimpatikus volt az Athletico megtapsolása.

Az pedig, hogy a teljesítmény elfogadható volt:

http://i0.kym-cdn.com/entries/icons/ori ... stewie.png" target="_blank
100% pure awesomeness
Deptusac
Barça C

2014.05.18. 10:26:04

Atridente írta:
Rinku írta:
menczel írta:szánalom milyen emberek vannak itt, hogy örülnek hogy az atletico nyert, meg hogy Bartra távozzon nyugodtan wtf?!?!?! [auto_cenzúra] tavaszunk volt ez tény. de a vicc az h a mai teljesítmény hellyel közzel elfogadható volt. egyébként is ahogy az angol mondja sore looser vagyok, de pofán tudtam volna vágni mindenkit a stadionban mikor elkezdték megtapsolni az atleticot. ha fele ennyit tapsoltak volna szurkolás gyanánt... pedig ezen a meccsen a szokásossal ellentétben hasonlított távolról egy szurkoláshoz amit csináltunk (vicces h ennyire nemzetköziek lettünk a szurkolásra negatív hatással van, a mellettem ülő németek egyet se ismertek a szokásos kántálásokból)
Sportszerűség, igazságérzet, lelkiismeret, becsület. Ismeretlenek? Szr lehet.
Ha fel is robbansz, az Atletico volt az, amely kiérdemelte ezt a kupát. Szégyellném magam, ha erre a vérlázító, nevetséges hulladékra - amit a Barca tavaszi idénynek hív - bajnoki címet adnának. Minden volt ez, csak nem bajnokhoz méltó. De hőbörögni attól még persze lehet, csak röhejes, hogy mindenképpen dögöljön meg a szomszéd tehene, legyen bármi is.
Minden eggyes szavaddal eggyetérzek!
Csatlakozom. - A jobb megértés kedvéért azt is tudni lehet, hogy a csapat teljes kudarcát segít elviselni, ha remélhetjük, minél nagyobb pofont kapnak, annál inkább észreveszik, hogy zsebbenyúlós igazolásokra van szükség!
Deus
Boixos Nois

2014.05.18. 10:08:04

KépKép
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.05.18. 10:07:19

Gratula az Atléticónak. Megérdemelték. Mi nem. Változás kell. Köszönjük Martino! Jöhet a vb.
Kép
Kép
Kép
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.05.18. 09:10:19

Az egész idényről írnék pár gondolatot:
Gondolom nem lesznek újkeletűek ezek.

1. Dani Alves:
Két dolog vele kapcsolatban:
nem tudom ki találta ki ezt, hogy ő adja be a labdákat veszettül, de nagyon eröltették. Nem vette észre senki, hogy ez egy nagy baromság? Nem is adja be jól, és nincs is kinek. És ezáltal teljesen lehalt a jobb oldalunk. Alexis fölöslegesen kolbászolt ott állandóan.
a másik, és ez a legfontosabb: egyszerűen nem törődött a védekezéssel. Szökőévben egyszer jött hátra. Állandóan Alexis vagy Pedro jött vissza védekezni helyette, mert ő elől kolbászolt. És ebből rengeteg gólt kaptunk. Arról nem beszélve, hogy mikor meg bejött középre, akkor is sokszor rosszul helyezkedett, és ezekből is sok gólt kaptunk.

2: Mascherano: Elég érdekes egy emberke. Úgy veszem észre, hogy ő KH poszton nem igazán érzi jól magát. Rengeteg hibát követett el idén ő is: béna labdalevételek, elpasszolás, stb. De ugyanakkor rengeteg hasznos és létfontosságú mentése is volt. Szóval ő az, akit nem tudok hova tenni. Lehet, hogy kéne adni neki egy esélyt KVK poszton Busi mellett.

3.: Piqué: ő ugyanolyan rapszódikus volt, mint MAsch. Csakhogy ő KH, és nem egy kényszermegoldás. Neki kellett volna a védekezést irányítania, de erre ő teljesen alkalmatlan. Ő egy olyan védő, akit rugdosni kell. Puyol megtette, ezért voltak hatékonyak.

A védelmünk ezért katasztrófális. Nincs egyszerűen egy olyan vezér hátul, mint amilyen Puyol volt. Aki irányítja a védőket, ki hova mozogjon.

4: Messi. Hát nem tudom mi baja van, de jó lenne, ha elmondaná. De az biztos, hogy -finoman szólva- nem tetszett az, amit művelt az utóbbi időben. Az egész őszi idénye kicsúcsosodott abban, mikor pár hete az ötösről stadioncsúcsot rúgott, illetve a tegnapi szabadrúgása. Amilyen flegmán belerúgta a sorfalba. Kíváncsi leszek, hogy a VB-n mennyire fog megszakadni.

5.: Edző
A szomorú az, hogy egyedül ő volt az, aki ki merte mondani, hogy igen, hibás abban, ami idén történt. Pedig nem csak ő a felelős. Az egész vezetőség. Egy csapaton meglátszik, ha gondok vannak. És itt idén volt épp elég: adócsalás, igazolási botrány, fifa-szemétkedése, stb.
Persze lehet azt mondani, hogy most rászálltak a Barcára. Az mindenesetre érdekes, hogy hirtelen ennyi pénzügyi botrány pattant ki a csapat körül. Aztán hogy ezekből meg mi igaz és mi nem, sosem fogjuk megtudni.

Én nagyon remélem, hogy egy tökös, keménykezű edző fog jönni a klubhoz, aki letöri Messi szarvát is. Tudatosítani kell benne, hogy ő is csak egy játékos. Lehet bármekkora tehetség, ha nincs mögötte egy ilyen csapat, akkor ő sem tud teljesíteni. Ez csapatsport, ő is csak egy játékos, az edző mondja meg, hogy mi legyen a pályán.
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.05.18. 08:53:49

Ha a szünetben Simeone nem szedi össze a csapatát, akár bajnokságot is lehetett volna nyerni azzal az egy Alexis góllal. De összeszedte és a második félidőben egy szervezett, tudatos, harcos csapat állt szembe egy lagymatag, szétesett, elgondolás nélküli 11-el. Miről beszélünk?
Atridente
Barça C

2014.05.18. 08:17:56

Rinku írta:
Ha fel is robbansz, az Atletico volt az, amely kiérdemelte ezt a kupát. Szégyellném magam, ha erre a vérlázító, nevetséges hulladékra - amit a Barca tavaszi idénynek hív - bajnoki címet adnának. Minden volt ez, csak nem bajnokhoz méltó. De hőbörögni attól még persze lehet, csak röhejes, hogy mindenképpen dögöljön meg a szomszéd tehene, legyen bármi is.
Minden eggyes szavaddal eggyetérzek!
Léfe
Entrenador del Barça

2014.05.18. 06:25:56

Egyetlen egy gólhelyzetünk sem volt a meccsen. De mostanában alig szerzünk gólokat, azokat is nehezen. És ez a rémitő középpálya se nem támad se nem védekezik. Elöbb kellett volna lecserélni nehány játékost most jobb lenne a kép.
menczel
Entrenador del Barça

2014.05.18. 05:57:27

Rinku írta:

ebből egyedül a sportszerűség jogos a többi témához nem kapcsolódó irreleváns fogalom a témában. te láthatóan a hatkupás Barca álomvilágában élsz. a bajnoki címeket így szokták nyerni a csapatok, ahogy most eldőlt, gusztustalan meccseket játszva, esélytelen ellenfél ellen botladozva váratlan fordulókban. mi ez a 'megérdemelte' szentimentális igazságosztás? az érdemli meg aki győz. minden más magyarázkodás. esetleg ha pontozásos sportról van szó akkor van helye ilyen érvelésnek. mint mondtam, nem vagyok 'jó' vesztes, de az önostorozásba hajló polkorrektség nagyon böki a csőrömet.
trey88
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2014.05.18. 02:19:13

Amúgy beírom a szokásos hülyeségem: napsütésben nem tud játszani a Barcelona. Az összes idei napfényes meccsünk undorító volt nemhogy tévén, de élőben is. Oké egyet kivéve. Persze ez nem kifogás, csak érdekesség. Meg amúgy is, Dani Alves egy vicsorgó vámpír :P
Rinku
Director del Fútbol

2014.05.18. 01:44:11

Football, bloody hell. /SAF/
Varatrix
Director del Fútbol

2014.05.18. 01:14:28

menczel írta:Odaírtam, h sore looser vagyok, egy vereséget nem tudok könnyen feldolgozni. De a fölényeskedő stílusod nagyon irritál.
Nem értem mi köze hozzád.

A stílus? Innen már nehéz olyat írni a te stílusodra ami nem hat fölényeskedőnek.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
menczel
Entrenador del Barça

2014.05.18. 00:52:50

Varatrix írta:
Hunter91 írta:Xavi nyugodtan mehet. Nem fogom megkönnyezni őket.
FIFA generáció! Respekt! :oops:
Odaírtam, h sore looser vagyok, egy vereséget nem tudok könnyen feldolgozni. De a fölényeskedő stílusod nagyon irritál.
Varatrix
Director del Fútbol

2014.05.18. 00:49:44

Hunter91 írta:Xavi nyugodtan mehet. Nem fogom megkönnyezni őket.
FIFA generáció! Respekt! :oops:
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
ZEKO
Barça C

2014.05.18. 00:00:11

Nekem erről a mecsről pl a Rijkaard idejéből az utolsó mecsek jutnak eszembe hogy alig várták már hogy vége legyen a szezonnak hajtottak is meg nem is igazából lélekben már nem is voltak ott hatni sem lehetett rájuk TATA PAPA sem tudott Majd jött egy új edző és minden megváltozott.Nagyon remélem most is így lesz a következő szezonban Lelke is lesz a csapatnak nem csak teste. A Vereségeink végén mindig jöttek a fogadalmak na majd most ezért meg azért meg hogy tanultunk a hibáinkból és majd most ! Majd megint jöttek a fogadalmak . Ezen is változtatniuk kellene mondják ki a tutit ha kell nem kell itt az ámitás mert sajnos még ők is el hitték azt amit mondattak velük
Hunter91
Capitá del Barça

2014.05.17. 23:55:32

Nem vagyok csalódott. Számítottam rá, hogy ez lesz.
Így legalább a vezetőség nem tud már mit kitalálni, hogy miért nem nyúl MÉLYEN a zsebébe. Kell egy egész védelem és egy sokat futó pontos, KREATÍV középpálya. Egy vérbeli középcsatár.

Messi sajnos a klub fölé nőtt, amit soha nem lett volna szabad megengedni. Sikeresen megadtuk neki amit akart és erre jól pofán csapott minket a lélektelen játékával.

Pedro, Sanchez, Xavi, Song, Masch, Pinto, Afellay, Tello, Bartra, Montoya, Alves nyugodtan mehet. Nem fogom megkönnyezni őket.

Messi is mehetne, mivel elszállt. Egy olyan edző kellene, aki lehozza ismét a földre. Luiz Enrique nem ilyen edző lesz...
Atridente
Barça C

2014.05.17. 23:33:05

Örülök hogy végre vége!
És annak is hogy az atletico nyerte teljesen megérdemelten a bajnokságot, és nem ez a töketlen nyámlila, nyápic barcelona.
Legszívesebben egyesével köpnék minden eggyes játékos arcába , hogy is képzelitek ezt hónapok óta? Nem szégyellitek magatokat? Nem azért mert nem nyertük meg az utolsó meccset, semmi tippmix meg hasonlok... Férfiként harcolni , küzdeni, párharcokat nyerni még talán akkor is illett volna ha talán a történelem legjobb csapatának korszakát zártuk le most végérvényesen. Hogy már honapok óta azt érezzük ez nem csapat, csak egy ügyeskedő bagázs. Teli jo játékosokkal de szenvedély tűz és győzni akarás nélkül. Ez már nem az a győztes tipusu nagybetűs csapat, aki mégha bajban is volt összekapta magát, hanem egy kishitű gyáva beszari , ámde öntelt és gőgös sztáralakulat, amiért mindig is utáltam a realt. ez az atletico példát mutatott, példás férfi emberként viselkedve futbalozott harcolt és győzött , megint ! Gratulálok nekik!
bojankrkic27
Jugador d'estrella

2014.05.17. 23:22:09

az eurobarca fb oldalán láttam a képet Bartra-rol, hogy mennyire megviselte a vereség. és jobban belegondoltam, hogy miért az a nyüzgeteg gyökér Mascherano kezdett helyette? olyan emberek kellenének mint Bartra. Sajnos Iniesta játéka is kiábrándító volt az utolsó meccsen úgy mint az egész szezonban. :S

Itt komoly nagytakarításra van szükség. Nálam biztos távozók lennének: Masch, Pedro, Song, Dani Alves

Egy nagyon fontos dolog még a jövőre nézve: annak okán, hogy minden komoly ellenfél totálisan le tudja védekezni a Messi féle falskilences taktikát, két megoldás marad a megújítás felé:
1. Messi elé egy center és két szélső támadó, ez egyben a középpályáról vagy a védősorból venne el egy embert.
2. Messi kimegy jobb oldalra.

Ammenyiben marad Messi pozíciója az idei, előre megmondom, hogy komoly csapat ellen semmire nem megyünk. Egyszerűen nincs átütő ereje ennek a taktikának egy min10 emberrel védekező szervezett csapat ellen.
ZEKO
Barça C

2014.05.17. 23:09:04

Mindenféle képen újítani kell valamit nem elég csak az utánpótlásban bízni új edző LE jöhet a többit meg rá bízni . Nem várom ell tőle hogy nyerjünk meg mindent / BÁR JÓ LENNE /de remélem a következő szezon ettől jobb lesz .
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2014.05.17. 22:44:35

Nem kell drámázni, nincs nagy baj. a juvenil a megnyerte az ifi BL-t a barca B dobogós a másodosztályban. nem szabad eszetlen költekezésbe fogni. erős a bázis, bízni kell bennük. nem ilyen mascherano féle fogalmatlanokkal végigtolni a szezont középső védőként. új kapus kell meg középső védő, és egy jobbbunkó. jön vissza Deulofeu, illetve Rafinha a középpályán és elől megleszünk. jó edző, egy jó menedzser és egy új elnök kell ennek a csapatnak. nem eszetlenül elszórt 10 milliók.
Boixos
Llegenda del Barça

2014.05.17. 22:18:17

azt hittem, h most, miután meg van messi kicsi pénze, cipóra verjük az atleticót, de nem jött össze. most sem.
mindegy, már az is meglepetés volt, h egyáltalán leeshetett volna a bugi így az uccsó fordulóban...
az atleticónak gratulálok, megérdemelték, idén ők voltak a legjobbak. remélem, a bl-döntőben megteszik azt a szívességet, h a gyengébbik madridi csapatnak elbozzák a nyári szünetét.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Válasz küldése