Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2014.09.13. 19:28:26

Kifejezetten biztató a csapat, de nagyon az út elején járunk még. A védelem nagyon rendben lehet ebben a szezonban, csak még idő kell a srácoknak össze szokni, várom a belgát nagyon a BL-ben remélem bemutatkozik. Ma Neymar jelentette a különbséget, Messi olyan labdákat osztott, szeme volt, de senki se volt képes belőni őket, hát jött a brazil és ami tavaly hiányzott belőle, az most ott van, higgadt volt és profi. Jó lesz ez, de még sok-sok meccs kell, hogy igazán össze szokjunk és ütőképesek legyünk. Montoyának is sokkal több meccs kell, nem lehet egy meccs után lehurrogni.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Gali
Capitá del Barça

2014.09.13. 19:22:04

Barcaman1993 írta: Akkor mi nem tetszik? Teljesen gólképtelen a brigád. A helyzeteink meg vannak, de be is kéne lőni őket. A 3 meccsen 15 gólt simán lőhettünk volna, annyi helyzetünk volt. Erre a 3-ból 2 meccset csak az utolsó pillanatokban sikerült behúznunk.
Az tény, hogy ma is lőhettünk volna legalább egy ötöst, de nézzük meg hogy Messi mellett kik alkották a csatársort.
Pedro, aki ugyan gürizik, mint az állat, de teljesen értékelhetetlen teljesítményt tesz le az asztalra. Támadásban nettó emberhátrányt jelent.
Munir, aki egy 19 éves ifjonc, 3 meccsel a háta mögött. Nyilván még fel kell vennie a La liga ritmusát, bele kell szoknia ebbe a légkörbe, nem beszélve arról, hogy nem egy Eibarnál, hanem a Barcanál dobták a mélyvízbe. Azonban, ha majd lesz 20-30 meccs a lábában, akkor nem fog ennyi lehetőséget kihagyni.
Ráadásul Suarez még nem, Neymar pedig alig játszott az első 3 fordulóban.
Ahogy írtad, a védelmünk eddig rendben van és addig amíg kapott gól nélkül hozzuk le a meccseket, elöl meg lövünk egyet vagy kettőt, nem lehet baj.
Annál kényelmesebb helyzetet meg el sem tudok képzelni, hogy 9 ponttal vezetjük a tabellát és csak annyi a dolgom, hogy 8-kor a fotelban ülve, sörrel a kezemben megnézzem a madridi rangadót, amelyen nem születhet olyan eredmény, ami nekünk ne lenne jó.
Azért a Real veresége miatt természetesen nem lennék szomorú. :mrgreen:
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
kristop
Entrenador del Barça

2014.09.13. 18:58:17

visca el barca írta:azért ebben nagy szerepe volt a bilbaonak, aki azért ha nem is tul aktivan, de próbalt tamadni. ilyen csapatok ellen mindig jobban megy...
szerintem is. szinte egész meccsen nyíltan játszottak, nagyon ritkán húzódtak be, de mégse tudtak olyan hatalmas zavart okozni, hiába próbáltak támadni. mondjuk mi se tudtuk annyira kihasználni a helyzeteinket.

a játék képe pedig nem csak a mi játékunktól függ, ha ők is beálltak volna 11 emberrel, más típusú meccs lett volna. nem ilyen kontrázgatós, szaladgálós.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2014.09.13. 18:55:34

Nekem ami tetszett ma, hogy pár alkalommal, amikor a Bilbaonak sikerült egy kicsit megtartania a labdát, akkor mi rendezetten felhúztunk két védelmi vonalat a kapunk elé. (Mintha 4-4-1-1-ben védekeztünk volna, nem? vagy csak a játékszituációk miatti véletlenek hozták így). És ez egyértelműen LE munkájának köszönhető. Lehetne itt Thiago Silva meg Benatia..., ha csapatszinten nincsen megszervezve a védelem, akkor tök mindegy, hogy ki van hátul.

A másik, ami tetszett, hogy Dani Alves távollétében végre Alba volt az offenzív szélsővédő, és hasznosabban segítette a támadásokat, mit az előző meccseken Alves.

llletve láttam a mai meccsen egy életképes fejelőmozdulatot az ellenfél kapuja előtt! :lol:
Kár hogy a kapusba bólintotta a labdát Munir, nagyon szép jelenet volt.
Kép
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.09.13. 18:46:46

visca el barca írta:azért ebben nagy szerepe volt a bilbaonak, aki azért ha nem is tul aktivan, de próbalt tamadni. ilyen csapatok ellen mindig jobban megy...
Igaz! Viszont, amikor rendeződött a védelmük, akkor az esetek nagy többségében nem éreztem azt a fajta tanácstalanságot és körülményes labdajáratást, ami nem is olyan rég jellemezte a csapatot.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
visca el barca
Presidente del Barça

2014.09.13. 18:43:06

Barcaman14 írta:Az első két fordulóban nem teljesen voltam elégedett, de ma nyomokban sem emlékeztetett a játékunk a tavalyira. Végre intenzíven járattuk a labdát és meg is lett az eredménye. Rengetegszer sikerült megbontani a védelmüket, egyedül a helyzetkihasználást lehet felróni.
A letámadásunk is tökéletesen működött ma, túl sokszor nem jutottak el a kapunkig.
Minimum ilyen teljesítmény kell hosszútávon és nem lesz gond.
azért ebben nagy szerepe volt a bilbaonak, aki azért ha nem is tul aktivan, de próbalt tamadni. ilyen csapatok ellen mindig jobban megy...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2014.09.13. 18:39:47

Eddig ez volt a legjobb a meccsünk, ráadásul a formaidőzítés is teljesen rendben volt. A védelem rég nem látott szervezettségről tett tanúbizonyságot, Mathieu kifejezetten korrekt volt, de ezúttal Mascherano is jól látta el feladatait (már amíg pályán volt). A kulcs ebben talán nem is a védősor összetétele, hanem a Rakitic-Busquets duó alázatos munkája, szépen és jól szűkítették a területeket, a kontráknál is igyekeztek kisegíteni. Ezért hatalmas plusz jár Enriquenek, remélhetőleg a továbbiakban is így megy majd.

A támadójáték is sokkal eredményesebb volt, a tili-toli helyett gyakran operáltak hosszú átadásokkal, ami igencsak bezavart a Bilbaónak. Ráadásul így talán már mi is kamatoztathatjuk a támadóink sebességét, mert ha nem is Bale-Ronaldo szint, azért nálunk is vannak "Gyalogkakukkok", sőt!

A sok kihagyott helyzet is inkább azt erősíti meg, hogy jó úton halad a csapat, mert jól tudja megbontatni az ellenfél védelmét. Munirnak nem jött össze a gól, de elképesztő a srác, az üresbe mozgás/védőktől elszakadás hihetetlenül megy neki, a gólszerzésben még javulhat. És fog is. 8)
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.09.13. 18:37:04

Szerintem meg gyengék voltunk, igaz a Bilbao egy munkáscsapat, ellenük nem lehet szépen játszani. Nagyon kellett Neymar, nélküle nem lett volna győzelem. A lényeg a 3 pont, semmi mást nem lehet elmondani jót a mai meccsről. Főleg a játékvezetésről nem, ami katasztrófa volt.
Kép
Kép
Kép
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.09.13. 18:34:00

Az első két fordulóban nem teljesen voltam elégedett, de ma nyomokban sem emlékeztetett a játékunk a tavalyira. Végre intenzíven járattuk a labdát és meg is lett az eredménye. Rengetegszer sikerült megbontani a védelmüket, egyedül a helyzetkihasználást lehet felróni.
A letámadásunk is tökéletesen működött ma, túl sokszor nem jutottak el a kapunkig.
Minimum ilyen teljesítmény kell hosszútávon és nem lesz gond.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
MOF
Barça B

2014.09.13. 18:33:25

kristop írta:a védelmünket minden egyes meccs előtt szidjuk, de valahogy csak nem sikerül gólt kapnunk. ehhez mondjuk hozzátartozik, hogy iszonyatosan megy most csapatszinten ez, az ellenfeleknek eddig csak ilyen ad hoc jellegű helyzeteik voltak, kidolgozni nem nagyon bírnak soha semmit.
Így van. Az első 2 meccs után pl. nem volt még a kapunkat eltaláló lövés sem. Nekem is ez tetszik leginkább, hogy kidolgozott támadást nem tudtak még végig vinni ellenünk, és kisegítik egymást. Volt olyan is, amikor Iniesta zárt vissza Alba helyére, pedig ő eddig nem erről volt híres.
Nem is tudom mikor volt rá példa, hogy 3 egymást követő meccsen ne kapott volna gólt a csapat.

Én egyelőre nagyon biztatónak látom a helyzetet. Bár Titóval és Tatával is erősen kezdtük a bajnokságot, de most látom azt, hogy tényleg van változás a csapat hozzáállásában és játékában is.
Amiben javulni kellene, az a helyzetkihasználás. Sokkal előbb el lehetett volna dönteni ezt, és az előző meccset is.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.09.13. 18:33:11

Barcaman1993 írta:Akkor mi nem tetszik? Teljesen gólképtelen a brigád. A helyzeteink meg vannak, de be is kéne lőni őket. A 3 meccsen 15 gólt simán lőhettünk volna, annyi helyzetünk volt. Erre a 3-ból 2 meccset csak az utolsó pillanatokban sikerült behúznunk.
Nem kötekedni szeretnék, de szerintem ma csak a Munir-Pedro duó volt gólképtelen és mikor Ney pályára lépett, Messinek volt "játszótársa". :)

Amúgy szerintem Messi+Neymar=MEGÁLLÍTHATATLAN!
Ja, és még van egy Suarez-ünk is! :D

Félelmetes...
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2014.09.13. 18:24:50

szégyen hogy idén 3 meccsen eddig 0 gólt kaptunk. "montolya" meg pont h jó volt ma.[/quote]
Mit szívsz mess2009, mert az biztos, h ütős. Szerintem meg pont, h jobb lett a védelem mert nem volt lyuk a helyén és visszazárt amikor kellett. Sokkal inkább látnám őt a kezdőben mint Alvest.[/quote]
éppenséggel Montolyának a góltalan három meccshez sok köze nem volt...! amúgy ma nem játszott rosszul -önmagához képest- harmad annyi beadásból ugyanolyan rossz átlagot hozott mint Alves szokott....
ha már a védelmet dícsérjük, a változást az agyon gyalázott Mathieu hozza ...
viszont utólag elismerem, hogy van abban ráció, hogy a kifárasztott ellenfélre úgy a 70. perc körül erősítünk (Neymar) Messi a másodikban szuper volt, Neymar pedig végra hozta a gólokat is.
végül is jó kis meccsvolt....
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.09.13. 18:22:00

Én sokakkal ellentétben nem látom ilyen fényesnek a helyzetet. A védelmünkre rá se lehet ismerni olyan szervezetten védekeznek, Iniesta és Rakitic nagyon jól forgatják a csapatot, a csatáraink kivétel nélkül jól játszottak. Akkor mi nem tetszik? Teljesen gólképtelen a brigád. A helyzeteink meg vannak, de be is kéne lőni őket. A 3 meccsen 15 gólt simán lőhettünk volna, annyi helyzetünk volt. Erre a 3-ból 2 meccset csak az utolsó pillanatokban sikerült behúznunk.

Jó látni a lelkesedést, jó látni a küzdést, a hajtást, de ez nem ér semmit, ha képtelenek vagyunk gólt lőni. Annyi szerencsénk volt ismét, hogy Messi ismét és most Neymar is villantottak a klasszisukból.

Azzal meg lassan kezdek megbarátkozni, hogy állandóan a Munir-Pedro-Rafinha 3-as fog kezdeni, Neymar meg 30 percekre beáll a meccsek végén... :evil:

Az Apoel ellen egy Messi-Neymar csatárpárost kérek és egy felforgatott csapatot.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
gg86
Jugador d'estrella

2014.09.13. 18:14:33

Ez a meccs feladta a leckét a kritikusoknak (vicces visszaolvasni a meccs előtti kommenteket :) ), de a szokásos Masch-Bartra-Busi adukat elő lehet venni, úgyhogy nem aggódom. A meccshez gratulálok a Csapatnak, jó újra látni az életkedvet a fiúkon, amihez ma kellő lendület és ötlet is párosult így megérdemelt a győzelem. Bízom a hasonló (vagy ha lehetséges még jobb) folytatásban. :)
kristop
Entrenador del Barça

2014.09.13. 18:13:09

a védelmünket minden egyes meccs előtt szidjuk, de valahogy csak nem sikerül gólt kapnunk. ehhez mondjuk hozzátartozik, hogy iszonyatosan megy most csapatszinten ez, az ellenfeleknek eddig csak ilyen ad hoc jellegű helyzeteik voltak, kidolgozni nem nagyon bírnak soha semmit.

elől munir nekem nagyon tetszik, folyamatosan az ellenfél nyakán liheg és emellett mindig helyzetbe kerül. de ez a különbség egy klasszis és tehetség között, ami most neymar és munir között volt. sokat lépünk előre, ha végre kezdhet neymar, talán hamarabb eldöntjük ezeket a meccseket.

alba, montoya tök jó volt mindkettő. (habár montoya játékstílusát még mindig nem bírom, meg ahogy változik a csapat az ő játékával. az első félidőben rakitic kábé jobbszélsőt játszott, de ettől még jó volt)

neymar sok hibával kezdett, utána belelendült és eldöntötte messivel a meccset. messivel mintha szerelmesek lennének egymásba, miután ráéreztek csak egymással voltak hajlandóak játszani (szegény sandro bánatára) :D

nekem ma csak iniesta volt, aki nem tetszett, plusz szerintem az első félidőben jobbak voltunk, mint a másodikban, de a meccset csak a végén tudtuk eldönteni. a ciprusiak ellen meg megint forgatva lesz a kezdő majd szerintem.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
hank1ee
Director del Fútbol

2014.09.13. 18:08:59

Ez remek volt. 8) Nagyon tetszett a hozzáállás, a játék, az iram, Luis Enrique eddig kiváló munkát végez, nem véletlen, hogy ő maga is okos, rafinált játékos volt, tudja, mit kell játszatni ezzel a lendületes, fiatalos csapattal. Senkiről nem tudok rosszat szólni, mindenki megfelelt az elvárásaimnak, Mathieu tanár, Sergio észrevehetetlenül tökéletes volt. Ha ezzel a mentalitással állunk ki a továbbiakban, röhögve behúzzuk a ligát (de akár mást is)!

Ráadásul tippjátékban is telibetaláltam! Ney =D>
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
defender3
Entrenador del Barça

2014.09.13. 18:08:35

visca el barca írta:
mess2009 írta:na ez fa....a! a védelem Montolya révén gyengébb a tavalyi átlagnál
szégyen hogy idén 3 meccsen eddig 0 gólt kaptunk. "montolya" meg pont h jó volt ma.
Mit szívsz mess2009, mert az biztos, h ütős. Szerintem meg pont, h jobb lett a védelem mert nem volt lyuk a helyén és visszazárt amikor kellett. Sokkal inkább látnám őt a kezdőben mint Alvest.
ozsimiki
Adminisztrátor

2014.09.13. 18:03:53

Messi mesteri, Neymartól minimum ennyit várok,h a ziccereket belője, ma hozta tökéletesen. A maximumról ne beszéljünk,majd a Blben meg a rangadókon :)

Lendületesen játszottunk,nagyon tetszett, Enrique ha tartja ezt a motivációs szintet mindenki ellen,akkor nem lesz ronda,és szégyelnivaló szezonunk az biztos. Középpálya és a védelem még egy kicsit hangolódjon egymáshoz jobban,és már-már készen vagyunk a kihívásokra.

FORCA BARCAAA!!!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.09.13. 18:00:14

mess2009 írta:na ez fa....a! a védelem Montolya révén gyengébb a tavalyi átlagnál
szégyen hogy idén 3 meccsen eddig 0 gólt kaptunk. "montolya" meg pont h jó volt ma.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
roby122
Entrenador del Barça

2014.09.13. 17:59:38

Messi és Neymar nagyon érzik egymást , már tavaly is látszódott , de idén már a Gamper kupén már egyre jobban észrevehető volt. Mondjuk azért Messin látszott már a végefele , hogy nem nagyon tetszik neki a helyzet , hogy ő még nem lőtt gólt.
Suárez helyét kell már csak megtalálni , és akkor remélhetőleg egy világverő csapat leszünk! Így tovább , szép volt Fiúk!!
Ui.: Reméljük , hogy ma a Reál megszenved az Atletico ellen.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.09.13. 17:54:00

3 pont megvan, végén csak bepattant kettő is, szép volt fiúk így tovább.

Jelezném, hogy nem kaptunk még gólt sem, s ma se volt túlzott helyzete az ellenfélnek. Ha a védekezés rendben van abból lehet építkezni, s csapatszinten jobban muzsikál a gárda. Minden meccset megnyerünk 1:0 vagy 2:0-ra nagy baj nem lesz év végén.
Kép
Kép
Kép
Erxy
Entrenador del Barça

2014.09.13. 17:01:01

Iniesta és Messi kissé szürke, Munir lehetne határozottabb, bár egy tizenegyest fújni kellett volna róla, két kézzel lökték, a labda a közelbe sem volt, nálam egyértelmű büntető.
Pedro komolytalan, a védekezés rendben van, szélen volt pár necces szitu. Illene beverni a helyzeteket, nem kellene a végére hagyni. :D
Jó lesz ez, csak találjunk be.
Kép
Rumig
Entrenador del Barça

2014.09.13. 16:02:35

Amellett, h én se értem Bartra helyzetét, azért az is érdekes, hogyha Lucho is védőként, ráadásul kezdő védőként számol Masch-sal, akkor miért kellett két középhátvédet is igazolni? Így 5-en vannak a két posztra. :roll:
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
defender3
Entrenador del Barça

2014.09.13. 16:00:40

Semmi nem változott ami a védelmet illeti. Rivaldo11 ha szerinted nem üti meg a szintet akkor miért kapott válogatott meghívót? Szerintem itt arról szól minden, h a neveknek kell mindenhol szerepelni. Most lehet utálni fogtok de örülnék ha Masch miatt kapna ki a csapat, h észrevegye LE, h nincs értelme őt védőként erőltetni.
crixus
Entrenador del Barça

2014.09.13. 15:59:23

ZBarca írta: Én is ellenzem ezt a hátvédsort, de félek, hogy most csak ők voltak alkalmasak. Ugye Piquénél mostanában még egy teknős is jobb teljesítményt nyújt - és igaz, hogy most mintha kezdene visszatalálni régi önmagához, de le kell ültetni a padra, hogy elgondolkodjon egy kicsit - , Bartrával nem tudjuk mi van, de nem hiszem, hogy véletlen lenne a padoztatása, Vermaelen meg még biztos nem 100%-os és az első ütközésnél/fejelésnél/becsúszásnál megsérülne...
Vermaelen-t én sem raknám be, de ha Piqué már kezd belelendülni, ráadásul nem is fáradhatott el a válogatott meccsen, akkor ott lenne a helye. Bartra-nak pedig abszolút. Ezzel azt érjük csak el, hogy Bartra elmegy majd a szezon végén és máshol fog kibontakozni. Pont, mint Thiago. Mi meg kereshetünk újra hátvédet... vicc az egész.
Válasz küldése