Barcaman14 írta:Az 1. fordulóban is többet vártam, de akkor azért jobban megtaláltuk a réseket, ami részben az Elche védelmének köszönhető. Ma is megvoltak ugyan a lehetőségek, de sokszor ugyanazt az impotens játékot láttam, mint tavaly jó párszor. Jócskán van még min javítani Luis Enriquének és bízzunk benne, hogy előbb utóbb ez a pályán is meg fog látszani.
A középpályánkat eléggé súlytalannak éreztem, ami nagy részt Rafinha számlájára írható. Láthatóan idegenül mozog még a csapatban, mert egyelőre csak vergődik a pályán többnyire.
Rakitc megint dicséretet érdemel. Bár a forintos labdák ezúttal elmaradtak, de megint elképesztően sokat melózott.
Mathieu pedig ezúttal komolyabb feladatok elé is volt állítva, azzal a lendülettel el is tűnt az a magabiztosság, amit az Elche ellen produkált.
Értékes 3 pont, nagyon sok mindenben kell még javulnia, változnia(!) a csapatnak.
Én most félig tele akarom látni a poharat inkább

Sok hiba, sok gond van még, de azt majd nézzük meg hány csapat tud ezen a pályán nyerni. Nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy a Real és az Atletico közül sem fog mindkettő nyerni itt, lehet egyik sem. Ez a Villareal egy nagyon jó csapat, gondolom mindenki látta, nagyon jól szervezett, nagyon jól összerakott, harcos csapat. Mi meg legyőztük messze nem tökéletes játékkal, ez biztató.
Volt hogy rezgett a léc, pl. a kapufájuknál 0-0-nál, de ilyen a foci. Az ma látható volt, hogy Pedro és Munir súlytalan egy ilyen kaliberű ellenfél ellen, Pedrónak azért volt két lehetősége, de elbaltázta, Munirhoz még a labda sem nagyon jutott el, ha igen akkor rövid úton elveszítette, neki sok volt még ez a Villareal, de majd lesz máshogy is idővel.
Mathieu-nek volt három kapitális hibája, amit középső védőnek szinte elsőnek tanítanak, hogy nem vágunk ki labdát röviden középre, ezt megcsinálta kétszer ( az egyik után lőtte a kapufát a Villareal ), plusz egyszer 16-oson belül rápasszolta Busquetsre a labdát bután, onnan is ellenfélhez pattant, de az is kimaradt. Hát, nagyon könnyen kaphattunk volna gólt ma róla, szerencsére nem történt meg. Ezzel szembe tudom állítani, hogy gyakran kiválóan tisztáz, fizikálisan pedig egészen kiváló játékos, ha felmegy fejelni mindenkit elnyom a levegőben pl. Remélem le tudja vetkőzni ezeket a kihagyásokat és akkor tényleg nagyon jó is lehet hosszú távon.
Előre játékban az a baj mindenki a Pep érához hasonlítja a csapatot tudat alatt is akár, én is sokszor. Hát az már nem jön vissza. Rakitic, Rafinha nem rossz játékosok, főleg a horvát, de egyik sem Xavi vagy Iniesta, ezt el kell fogadni.
Van 6 pontunk egy nagyon könnyű és egy nagyon nehéz ellenfél után, ennek lehet örülni. Sokat kell még dolgozni LE-nek ezzel a csapattal, de hát ezt tudtuk.