Kalap1988 írta:
de azért bármennyire is több millió csillagrendszer van, semmi sem bizonyítja, hogy még egy helyen van biztosan evolúció. Víz és még egy-két életfeltétel lehet, de az evolúció képességét semmi sem támasztja alá és számomra itt válik el a tudományosságtól a dolog. Ha látok egyet, akkor elismerem, addig pedig keresztény vagyok ( bocsánat, rosszul fogalmaztam, aztán is az leszek persze

) . Ez olyan dolog, amin kár vitázni szerintem.
A második résszel teljesen egyetértek, kiegészítve a mentálist, a lelki kifejezéssel. Gondolom érted, hogy miben más és több ez a kifejezés.
A technikai fejlődésről: Ha teljesen lecsupaszítva a technikát nézzük, akkor létezik fejlődés, de ahogy írtam a világ 10-ből 9, vagy 100-ból 99 tényező esetén szerintem ( szigorúan szerintem) nem előre megy. Az értékek,. amik a fennmaradásunkhoz szükségesek lennének ( az élet és a természet tisztelet példának okáért) sorra tűnnek el vagy válnak jelentéktelenné.
Ezekhez tudok hozzászólni

A darwini evolúció több helyen buktatható, szval ameddig nem ismerjük teljesen az evolúciót addig nehezen határozható meg mennyi az esélye annak hogy egy idegen bolygón kialakuljon.
Az életfeltételek is nehezen határozhatóak meg. Ugye sokáig megdönthetetlennek hitték hogy az életnek van 6 alapfeltétele 6 elem. Hidrogén,nitrogén,oxigén kettő nem jut eszembe meg a foszfor.
Nem is rég pár hónapja találtak olyan egysejtüeket amelyek arzént építettek be foszfor helyett. Alapjaiban dőlt meg ez is.
A környezetvédelemmel kapcsolatban még annyi hogy én úgy állok hozzá hogy az ember okos állatfaj és lesz annyi eszünk hogy nem akkor döbbenünk rá a dolgokra mikor már nincs visszaút.
Azért szerencsére egyre nagyobb figyelmet szentelünk a környezetvédelemnek, megújuló energiaforrások tökéletesítése stb stb.