Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.06.29. 23:07:36

S.Agüero írta:http://neon.hu/bulvar_rovat/dobbenetes- ... ol-231942/
érdekes...
Lehet hülyeség, de szerintem ezek tényleg UFO-k lehetnek. Mi más lehetne ilyen gyors? Trükk lehet még esetleg, de nem hiszem... :roll:
Ti mit tippeltek mi az :?:
É n nagyon nem hiszek az UFOkban, vagy bármilyen földönkívüliben, élet biztos van más bolygón is, de civilizált???Amíg nem nem látom nem hiszem!
Viszont ezzel a videóval van egy kis gond, kísértetiesen hasonlót láttam 5-10 perce :lol:
Videóm nincs, mindenki bízzon a szavahihetőségemben :lol: De basszus 2 éles gömb alakú fény ment az égen!Pár perccel később jelent meg a második mint az első!Nem, nem raboltak el az ufok, s lehet csak valami esetleg műhold volt, vagy franc se tudja, de nem repülő, mert annak azért van hangja, s jelzőfényei!
Ez meg egy éles fénypont, ráadásul kva gyorsan is ment!Megmagyarázni nem tudom mi volt az, s azért túl sok jelentőséget nem kerítek neki, amíg nem találkozok E.T-vel addig földönkívüliek számomra tabuz, de érdekes volt mindenesetre :shock:

Vagy csak egy jel, hogy szokjak le a dohányzásról, s ne gyújtsak rá fél 11kor az eget bámulva :lol:
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.06.29. 12:44:51

Miért van az,hogy minden oldalon a betűméretem összement,de maga az oldal mérete nem?
Elég zavaró,és hiába állítgatom a betűméretet,nem változik semmi.
legújabb mozilla firefox-om van.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.06.29. 12:22:35

Asys írta:Végig olvastam elég jól kifejtetted, hogy mit gondolsz, viszont pár dolgot hozzátennék a saját kérdéseimhez, ami az írásod miatt jutott eszembe.

A gyarlóság, én ezt nem Isten és az általa teremtett szabad akarat következményének tekinteném, ugyanis ha csak magát az akaratot nézzük az tényleg szabad, de az általa kiváltott cselekvés már korlátok közé van szorítva, ennél a pontnál válik el a szellemi-lelki világ a fizikaitól.
Szóval, az akaratunk szabadsága egyenlő a gondolati és lelkiismereti szabadsággal. Ebben szerintem egyetérthetünk.

Én csak arra próbáltam korábbi hozzászólásom kérdéseivel kilyukadni, hogy ha az emberi életet nézzük, akkor egyértelműen azok az ösztönök irányítják amelyek vele születtek, s itt most nem az elborult elmék vágyairól beszélek.
Elfelejtettem leírni, hogy a különböző eltérő természetes ösztönök, amilyen például az önfenntartás vagy a fajfenntartás és az egyik legfontosabb, az alapvető igazságérzet, ezek egyensúlya biztosítja az ember boldogságát.

A gondolkodás folyamata, alapvetően ezen ösztönök megfogalmazására irányulnak az, hogy ez miért alakult ki így, azt nem tudom megmondani, hogy célja lenne Istennek velünk azt se, csak annyit tudok, hogy leléptünk arról az útról amiben a természet és ember harmóniában élt, ez a lét lehet régebben közelebb volt az állati léthez.

De ahogy beléptünk a társadalmakba talán pont természetes ösztöneink védelme miatt cselekedtünk így, maga a társadalom került előtérbe és ez vált értékmérővé és nem saját természetünk. Hogy miért történt ez? egyes emberek gyarlósága miatt, lehet bár az egész emberi nem gyarlóságát megkérdőjelezném. S, még abban se vagyok teljesen biztos, hogy nem maga a társadalom váltotta ki az egyes emberek gyarlóságát.

Ami a társadalmat illeti, itt nem az interperszonális kapcsolatokról (pl: barátságok) és nem is a családról, mint első társadalmakról beszéltem, hanem az ennél nagyobb méretű és nem érzelmi kötődésű, hanem pusztán érdek alapján álló közösségek megjelenéséről, ezen formációkra utalok fentebb, mint számomra természet ellenes csoportokra.

Remélem sikerült rávilágítanom, hogy nem elmúlt idők aranykorát sírom úgymond vissza, mert az idő visszafordíthatatlan, csak arra próbáltam rámutatni, hogy az emberi gyarlóság a társadalmak hibája és nem az embereké akik természetüknél fogva egyensúlyra, békére azaz boldogságra törekszenek önmagukkal és a világgal, mert, jónak születtek és születnek ma is, csak később megrontják őket, hamis boldogság képzetekkel. (Legyen az akár vallás, pénz, politika, illem stb.)
Elveszik tőlük, azt, hogy saját lelkiismeretükön keresztül hallják, meg Isten, az igazság, a természet, a jóság (nevezzük akárhogyan) hangját.

Elnézést, ha hosszú lett. További szép napot!
Így már más, elsőre azt hittem, hogy az ösztönök alatt azokat a gyarló dolgokat érted, amik példának okáért a Sigmund Freud-i pszichoanalízisben szerepelnek. A többi, alapvetően pozitív ösztön kapcsán igazad van és szinte szóról-szóra egyetértek. A végéhez: Szerintem is-is, részben az ember gyarlósága, részben pedig a társadalmak bűnei okozták, hogy ennyire eltávolodtunk az egészséges erkölcsöktől. Szerintem mindkettőben van igazság, egyik sem természetszerűleg jó vagy rossz, hiszen ahogy te is írtad: Vannak értékalapú és érdekalapú kisebb és nagyobb közösségek is ( példának okáért azért a nagy világvallások, az összes hibájukkal együtt, sokkal inkább értéket közvetítenek, mintsem érdekeket képviselnek. Persze ez koronként változott, de ha egyben nézzük a történetüket, akkor ez szerintem kimondható). Mint ahogy az ember sem természetszerűleg jó vagy rossz.
További szép napot neked is! Élmény volt!
Initom
Entrenador del Barça

2011.06.29. 11:40:52

bence-barca írta:
Ez nem a Star Warsból az Ezeréves sólyom? :lol:
De az... :D És még hallani ezt is: Chewi add rá a tartalékot... :lol:
Abi & Tito
Tdavid
Entrenador del Barça

2011.06.29. 11:22:48

Nem nagyon szoktam ide írni...
De most ehhez az Ufo-s témához hozzászólnék.
Azt hiszem a hidegháború során is voltak furcsa dolgok az égen, amire azt hitték az emberek hogy Ufok.Na ez mára kiderült hogy csak a "nemlétező" 51-es körzet titkos lopakodó repülőit tesztelték.

Elképzelhető hogy a videóban lévő kis pontok valóban ott voltak, viszont nem űrlények.
Én eltudnám képzelni hogy a C.I.A vagy épp valami más nagyobb szervezet tesztelgeti titokban a jövő technológiáit.

(De lehet hogy csak túl sok sci-fit nézek :lol: :lol: )
Kép
Asys
Entrenador del Barça

2011.06.29. 11:07:40

Végig olvastam elég jól kifejtetted, hogy mit gondolsz, viszont pár dolgot hozzátennék a saját kérdéseimhez, ami az írásod miatt jutott eszembe.

A gyarlóság, én ezt nem Isten és az általa teremtett szabad akarat következményének tekinteném, ugyanis ha csak magát az akaratot nézzük az tényleg szabad, de az általa kiváltott cselekvés már korlátok közé van szorítva, ennél a pontnál válik el a szellemi-lelki világ a fizikaitól.
Szóval, az akaratunk szabadsága egyenlő a gondolati és lelkiismereti szabadsággal. Ebben szerintem egyetérthetünk.

Én csak arra próbáltam korábbi hozzászólásom kérdéseivel kilyukadni, hogy ha az emberi életet nézzük, akkor egyértelműen azok az ösztönök irányítják amelyek vele születtek, s itt most nem az elborult elmék vágyairól beszélek.
Elfelejtettem leírni, hogy a különböző eltérő természetes ösztönök, amilyen például az önfenntartás vagy a fajfenntartás és az egyik legfontosabb, az alapvető igazságérzet, ezek egyensúlya biztosítja az ember boldogságát.

A gondolkodás folyamata, alapvetően ezen ösztönök megfogalmazására irányulnak az, hogy ez miért alakult ki így, azt nem tudom megmondani, hogy célja lenne Istennek velünk azt se, csak annyit tudok, hogy leléptünk arról az útról amiben a természet és ember harmóniában élt, ez a lét lehet régebben közelebb volt az állati léthez.

De ahogy beléptünk a társadalmakba talán pont természetes ösztöneink védelme miatt cselekedtünk így, maga a társadalom került előtérbe és ez vált értékmérővé és nem saját természetünk. Hogy miért történt ez? egyes emberek gyarlósága miatt, lehet bár az egész emberi nem gyarlóságát megkérdőjelezném. S, még abban se vagyok teljesen biztos, hogy nem maga a társadalom váltotta ki az egyes emberek gyarlóságát.

Ami a társadalmat illeti, itt nem az interperszonális kapcsolatokról (pl: barátságok) és nem is a családról, mint első társadalmakról beszéltem, hanem az ennél nagyobb méretű és nem érzelmi kötődésű, hanem pusztán érdek alapján álló közösségek megjelenéséről, ezen formációkra utalok fentebb, mint számomra természet ellenes csoportokra.

Remélem sikerült rávilágítanom, hogy nem elmúlt idők aranykorát sírom úgymond vissza, mert az idő visszafordíthatatlan, csak arra próbáltam rámutatni, hogy az emberi gyarlóság a társadalmak hibája és nem az embereké akik természetüknél fogva egyensúlyra, békére azaz boldogságra törekszenek önmagukkal és a világgal, mert, jónak születtek és születnek ma is, csak később megrontják őket, hamis boldogság képzetekkel. (Legyen az akár vallás, pénz, politika, illem stb.)
Elveszik tőlük, azt, hogy saját lelkiismeretükön keresztül hallják, meg Isten, az igazság, a természet, a jóság (nevezzük akárhogyan) hangját.

Elnézést, ha hosszú lett. További szép napot!
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.06.29. 10:57:40

Ez nem a Star Warsból az Ezeréves sólyom? :lol:
barca99
Llegenda del Barça

2011.06.29. 10:51:10

Kalap1988
Director del Fútbol

2011.06.29. 10:28:17

Asys írta:Kalap!

Te, hogy képzelnéd el az erkölcsi regenerálódást vagy, ha nem regenerálódást szeretnél, akkor az új erkölcsök meghonosítását?

Azt se értem, igazából, hogy mit értesz általános erkölcsi értékeken, Kant kategorikus imperatívuszát? Vagy a keresztény dogmatikát?

Mert, egyrészről rendben van, hogy léteznek erkölcsök, de én azt kérdezném meg magamtól elsősorban, hogy azok mennyire önnön természetem sajátjai?

Másodszor: Melyek azok az ösztönök amik velem születnek és nevezhetem e őket erkölcsnek és ha úgy élek erkölcsös vagyok e?

Harmadszor: Nem e az a igazán erkölcsös ember aki természetes ösztöneinek fenntartások nélkül engedelmeskedik?

Mert, ha feltételezzük Isten létét és alkotó nagyszerűségét, akkor az embert jónak teremtette, azaz alap természete is jó, szóval, ha természetesen viselkedik akkor lesz erkölcsös nem?

Viszont akkor nincs szükség Bibliára, dogmára, vallásra? Sőt akkor, maguk a szélesebb társadalmak, nagyobb közösségek szokásai, szabályai sőt törvényei is elnyomják ezeket az erkölcsöket nem? S mivel gátolják kiteljesedését valójában a társadalmak, közösségek létjogosultsága is megkérdőjelezhető?
Ezek teljesen jogos és helyüket megálló felvetések és kérdések. Nem mindre lehet pontosan válaszolni, de a saját véleményem szerint próbálkozom.
Nagyobb részt regenerálódást szeretnék, mert annak előtte sokkal inkább jelen voltak az erkölcsök az emberiség mindennapjaiban, kisebb részt viszont új erkölcsöket, hiszen egyik kor emberisége sem volt szent, mindég is gyarlók voltunk. A tökéletes világ, Föld, nem létezett, hiszen ha csak minden kor irodalmát tekintjük, akkor az köszön vissza korról-korra, hogy az azt megelőző "Aranykort" sírják vissza. Ez természetes, így azt mondom, hogy az én szavaimban is van egy efféle nosztalgia, elfogultság, de másrészről, mint racionális történész, azért rengeteg objektív tényező is létezik, amik miatt ezt írom. Hogyan képzelem el ennek meghonosítását? Ez már fogósabb kérdés, mert nincs rá egy jó válasz sem. Amondó vagyok, hogy mindenkinek a maga környezetében kell megtennie mindent azért, hogy ez így legyen, mert többre mi emberek nem biztos, hogy képesek vagyunk. Egyikünk sem Jézus Krisztus ugyanis. Hiszek benne, hogy a lassú víz partot mos. Fontosnak tartom még egyszer kihangsúlyozni a saját környezetet, mert sokszor ütközök abba, hogy emberek, emberek csoportjai, abszolút jó szándékkal, tőlük 1000 kilométerekre lévő emberekért aggódnak és értük tüntetnek, rajtuk próbálnak segíteni mindenáron, de hatástalanul ( itt az átlag emberre gondolok, akinek a lehetőségei nem engedik meg, hogy akár anyagilag, akár odautazva segítsen), miközben a saját szomszédaikat és azok problémáit egyáltalán nem ismerik. Épp ezért, ha mindenki a saját környezetén próbálna segíteni, akkor valószínűleg ez a világ is más volna. Ennél jobb receptet nem ismerek és sajnos többre nem is vagyunk képesek.
Mivel keresztény vagyok, így a második felvetésre nagyrészt a keresztény dogmatika a válasz ( de nem mereven értelmezve) kiegészítve eleink természettiszteletével és saját gondolatokkal.
Az embert alapvetően Isten a szabad akaratból is fakadóan gyarlónak teremtette, a jó sajátja, a rossz pedig nem alaptermészete, de a gyarlósága és az ösztönei miatt létező tulajdonsága. Tehát valahogy úgy képzelem el, hogy mindenkiben benne rejlik a jó, míg a rossz egyfajta a gonosz által sugallt ösztön, amit mindenáron el kell fojtanunk. Szerintem az ösztönök közt van jó és rossz is egyértelműen és az ezeknek való feltétel nélküli engedelmesség épp a gonosz megnyilvánulása, hisz azért kaptunk szabad akaratot, eszet és szívet is, hogy ne csak az elemi, gyarló ösztöneink, hanem az isteni tanítás is vezéreljen ( nevezzük ezt bárhogy, nem feltétlen a keresztény hitre kell gondolni). Szerintem Isten alkotásában épp az a gyönyörű és felemelő, hogy nem csak jót teremtett, hanem egy színes, csodás világot, melyben minden ember más és más. Épp ezért optimális esetben a vallás és a közösségek is azért jöttek létre, hogy az ösztönöket elnyomják, korlátok közé tereljék és igyekezzenek meghonosítani a jót a gyarló emberiségben. Más kérdés, hogy minden ilyen kísérletnek szerves része a gyarló ember, így mind máshogy és máshogy alakult. Hol jól, hol kevésbé jól vagy épp nagyon rosszul. Az ember társas lény, szüksége van közösségekre, társadalmakra és vallásokra is, a kérdés csupán az, hogy mennyire van jelen a gyarlóság ezekben a közösségekben és, hogy miért jöttek létre? Ugyanis vannak olyan közösségek is egyértelműen, melyek létrehozásának szándéka is gyarló. Valahogy így képzelem el, de a filozófia nem a fő terepem :)
Asys
Entrenador del Barça

2011.06.29. 09:18:14

Kalap!

Te, hogy képzelnéd el az erkölcsi regenerálódást vagy, ha nem regenerálódást szeretnél, akkor az új erkölcsök meghonosítását?

Azt se értem, igazából, hogy mit értesz általános erkölcsi értékeken, Kant kategorikus imperatívuszát? Vagy a keresztény dogmatikát?

Mert, egyrészről rendben van, hogy léteznek erkölcsök, de én azt kérdezném meg magamtól elsősorban, hogy azok mennyire önnön természetem sajátjai?

Másodszor: Melyek azok az ösztönök amik velem születnek és nevezhetem e őket erkölcsnek és ha úgy élek erkölcsös vagyok e?

Harmadszor: Nem e az a igazán erkölcsös ember aki természetes ösztöneinek fenntartások nélkül engedelmeskedik?

Mert, ha feltételezzük Isten létét és alkotó nagyszerűségét, akkor az embert jónak teremtette, azaz alap természete is jó, szóval, ha természetesen viselkedik akkor lesz erkölcsös nem?

Viszont akkor nincs szükség Bibliára, dogmára, vallásra? Sőt akkor, maguk a szélesebb társadalmak, nagyobb közösségek szokásai, szabályai sőt törvényei is elnyomják ezeket az erkölcsöket nem? S mivel gátolják kiteljesedését valójában a társadalmak, közösségek létjogosultsága is megkérdőjelezhető?
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.06.29. 08:43:36

gergo9 írta:
Kalap1988 írta:.
Gergő: Számomra mendemonda és mese, mert nem láttam egyet sem, de ha valaki vallás szinten akarja kezelni az UFO dolgot, akkor hihet benne látatlanul is, mint ahogy én Istenben. Ez ilyen egyszerű, nem azt mondtam, hogy ti tekintsétek mendemondának, ebben az égvilágon semmi sértő sem volt, ellentétben mások megjegyzéseivel.
Remélem amit most írok az belefér.
Nem vallásszinten kezelem hanem tényekből következtetünk a valószínűségére ami egészen pár ezred %-nyi hogy nincs.
Olyan mintha egy teherautónyi mákból kiveszünk egy szemet és azt mondjuk nincs még1 ugyanolyan alakú v súlyú az autón. Meglehet de azt mondani hogy biztos hogy nincs több mint bátorság.
És a teherautó nagyságára csak nagyjából tudunk következtetni. Röviden.

Nem gondolom hogy akárkit megsértettem volna.

Sebaj, én hiszek abban, és a történelem is sokszor igazolta már, hogy egyrészt a halálos ágyán mindenki elkezd hinni Istenben, másrészről a kor sok mindent átértékel, és egyre inkább eltávolodunk a kézzel fogható, materiális élettől, ahogy idősödünk és bölcsebbek leszünk
Ezek meg teljesen mentális kérdések. Ezért tartom én is hasznosnak a vallást.
Példát hozva volt olyan hogy én is úgy mentem vizsgázni hogy 70ből 5tételt tudtam a vizsga előtt közvetlenül mentálisan elhittem hogy abból fogok húzni ám vizsga előtt és után pár nappal tudtam hogy ennek nincs ill nem volt realitása. Ám a vizsga előtti órákat megkönnyítette mert hittem benne.
Ezt nem kell magyarázni és nem érdekel a 21. század tudományos fejlődése, ami csak részben megy előre.
Ezt meg nem teljesen értem.
Te nem sértetttél meg senkit, de voltak durva megjegyzések, még szerencse, hogy nem vagyunk sértődős típusok :) Nem állítottam, hogy te vallás szinten kezeled a dolgot, de azért bármennyire is több millió csillagrendszer van, semmi sem bizonyítja, hogy még egy helyen van biztosan evolúció. Víz és még egy-két életfeltétel lehet, de az evolúció képességét semmi sem támasztja alá és számomra itt válik el a tudományosságtól a dolog. Ha látok egyet, akkor elismerem, addig pedig keresztény vagyok ( bocsánat, rosszul fogalmaztam, aztán is az leszek persze :D ) . Ez olyan dolog, amin kár vitázni szerintem.
A második résszel teljesen egyetértek, kiegészítve a mentálist, a lelki kifejezéssel. Gondolom érted, hogy miben más és több ez a kifejezés.
A technikai fejlődésről: Ha teljesen lecsupaszítva a technikát nézzük, akkor létezik fejlődés, de ahogy írtam a világ 10-ből 9, vagy 100-ból 99 tényező esetén szerintem ( szigorúan szerintem) nem előre megy. Az értékek,. amik a fennmaradásunkhoz szükségesek lennének ( az élet és a természet tisztelet példának okáért) sorra tűnnek el vagy válnak jelentéktelenné. Egy írásomban úgy fogalmaztam ( nem a mai és a régi kultúráról, hanem két régi kultúrát hasonlítottam össze), hogy egy civilizációnak 3 nem objektív mércéje van: 1. Az anyagi kultúra 2. A szellemi termékek 3. És a mindkettőhöz kapcsolható, általam életmódnak nevezett tényező, mely alatt a földi világgal való harmóniát és az általános erkölcsi normákat értem. Ezek közül az anyagi a leginkább objektív, a szellemi megítélése teljes mértékben relatív, míg az életmód azt mutatja meg, hogy a szellemi szinten megfogalmazódó elvek, értékek, mennyiben jelennek meg a hétköznapokban és válnak általánossá. A hétköznapok világában mindez milyen mértékben teremt harmóniát ember és természet, ember és ember, Isten és ember között ( a nem hívők hagyják ki Istent, az a rész "nem kötelező" :D ) . Szerintem éppen ebben áll a mai világ rettenetes mód rosszul. ennél bővebben nem mennék bele, kiemelhetnénk részterületeket ( demográfia, általános erkölcsök, a természet rombolása és a többi), de felesleges, azzal azért elég sokan tisztában vannak, hogy ezek tekintetében sosem álltunk annyira rosszul, mint mostanság.
Messithebest
Director del Fútbol

2011.06.29. 08:36:43

S.Agüero írta:
Messithebest írta:
S.Agüero írta: mi lehet ebben a fake? mondd már meg. hogy?
21. század van, ma már az emberek többsége röhögve oda tud rakni videóra egy ilyet, filmezni meg ráveszem az embereket 1 kis pénzért, adok kamerát meg mindent, tök hiteles... vagy csak szimplán teló elő vagy fényképező, azt cső...
a videó elején ki van írva, h vannak más videók is ugyanerről az esetről, bizonyítandó, h nem volt fake :)
:wink:
Mért te nem tudnál kiírni egy ilyet? most komolyan...... Ha a 20. század közepén élnénk, még el is hinném, de így.... MichaaBee összehasonlítása tökéletes példa.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
gergo9
Director del Fútbol

2011.06.29. 00:48:38

Kalap1988 írta:.
Gergő: Számomra mendemonda és mese, mert nem láttam egyet sem, de ha valaki vallás szinten akarja kezelni az UFO dolgot, akkor hihet benne látatlanul is, mint ahogy én Istenben. Ez ilyen egyszerű, nem azt mondtam, hogy ti tekintsétek mendemondának, ebben az égvilágon semmi sértő sem volt, ellentétben mások megjegyzéseivel.
Remélem amit most írok az belefér.
Nem vallásszinten kezelem hanem tényekből következtetünk a valószínűségére ami egészen pár ezred %-nyi hogy nincs.
Olyan mintha egy teherautónyi mákból kiveszünk egy szemet és azt mondjuk nincs még1 ugyanolyan alakú v súlyú az autón. Meglehet de azt mondani hogy biztos hogy nincs több mint bátorság.
És a teherautó nagyságára csak nagyjából tudunk következtetni. Röviden.

Nem gondolom hogy akárkit megsértettem volna.

Sebaj, én hiszek abban, és a történelem is sokszor igazolta már, hogy egyrészt a halálos ágyán mindenki elkezd hinni Istenben, másrészről a kor sok mindent átértékel, és egyre inkább eltávolodunk a kézzel fogható, materiális élettől, ahogy idősödünk és bölcsebbek leszünk
Ezek meg teljesen mentális kérdések. Ezért tartom én is hasznosnak a vallást.
Példát hozva volt olyan hogy én is úgy mentem vizsgázni hogy 70ből 5tételt tudtam a vizsga előtt közvetlenül mentálisan elhittem hogy abból fogok húzni ám vizsga előtt és után pár nappal tudtam hogy ennek nincs ill nem volt realitása. Ám a vizsga előtti órákat megkönnyítette mert hittem benne.
Ezt nem kell magyarázni és nem érdekel a 21. század tudományos fejlődése, ami csak részben megy előre.
Ezt meg nem teljesen értem.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2011.06.29. 00:11:22

S.Agüero írta:a videó elején ki van írva, h vannak más videók is ugyanerről az esetről, bizonyítandó, h nem volt fake :)
Mert aztán több videóra valóban nem lehet feltenni egy fehér pöttyöt... :roll: Meg aztán mi lenne, ha mutatnák is azokat a videókat, nem csak állítanák, hogy léteznek. De mondom mégegyszer, nem nagy dolog ugyanazt a pöttyöt többször is odatenni valahová.

Ha ennek az esetnek tényleg jelentősége lenne, akkor nem csak egy nóném szájt bulvárrovatában találtál volna rá... :wink:
Ez olyan, mint az átigazolási hírek. Ha valódi, akkor a BBC-től kezdve minden leadja, ha nem, akkor csak a blikkben fogod látni.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
sjd
Llegenda del Barça

2011.06.28. 23:45:52

"Bármiben is legyél jó, mindig van egy ázsiai, aki jobban csinálja nálad"
MatyiG
Adminisztrátor

2011.06.28. 23:41:43

Messithebest írta:
S.Agüero írta: mi lehet ebben a fake? mondd már meg. hogy?
21. század van, ma már az emberek többsége röhögve oda tud rakni videóra egy ilyet, filmezni meg ráveszem az embereket 1 kis pénzért, adok kamerát meg mindent, tök hiteles... vagy csak szimplán teló elő vagy fényképező, azt cső...
a videó elején ki van írva, h vannak más videók is ugyanerről az esetről, bizonyítandó, h nem volt fake :)
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.06.28. 23:41:13

Srácok! Az a baj, hogy nem értettétek, amit írtam! Innentől nem vinném tovább a témát sem privátban sem itt. Senkit nem neveztem hülyének, aki hisz az UFO-kban, higgyen, én mivel hívő vagyok, nem hiszek addig amíg nem láttam egyet sem. Ilyen egyszerű. A vallás pedig egy teljesen más dolog, amit nem kell racionális érvekkel magyarázni ( van aki számára az UFO-kat sem, de ez az ő dolguk, az is lehet egy vallás, mert szabadság van, remélem nekem is...), számomra sokat adott és fog is, a világ számára pedig még többet. Nem kötelező hinni Istenben, nem kell szeretni egyik vallást sem, innentől mit zavar titeket, hogy miben hiszek ? Engem sem zavar az, hogy ha valamelyikőtök hisz az UFO-kban ( még akkor sem, ha a vallással ellentétben annak nem látom a hasznát számotokra), hát titeket se érdekeljen, hogy én miért hiszek. Ezt nem kell magyarázni és nem érdekel a 21. század tudományos fejlődése, ami csak részben megy előre. Sajnos a világ 10-ből 9 dolog tekintetében inkább hátra halad... Ettől függetlenül szívetek joga ezt is szeretni és senkit sem akarok meggyőzni.
Sebaj, én hiszek abban, és a történelem is sokszor igazolta már, hogy egyrészt a halálos ágyán mindenki elkezd hinni Istenben, másrészről a kor sok mindent átértékel, és egyre inkább eltávolodunk a kézzel fogható, materiális élettől, ahogy idősödünk és bölcsebbek leszünk. Ez sem kötelező persze senkire, mielőtt belekötne valaki :)
Ozsi! Miattam nem kell izgulnotok, a vallásról nem fogok vitázni, csak ezt tisztába kellett tenni, mert egyesek nem értették, amit írtam és ellentmondást kerestek olyan mondatokban, amik a hitélet és nem a racionális érvek fejleményei. Ez szerintem butaság, a vallásról nem fogok vitázni ( a szektákról esetleg, de ez itt nem téma :D), mert az egyáltalán nem objektív, a politikában vannak számomra legalábbis objektív kérdések, amik miatt követtem el itt egy-egy kihágást :D Ebben nem fogok :)
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalap1988 2011.06.28. 23:53:48-kor.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.28. 23:13:14

Innentől a Vallási nézeteket is tessék teljesen hanyagolni innen! Legalább -ha nem jobban- annyira el tud mérgesedni egy ilyen vita, mint a politika esetében. Akarva akaratlanul megsértitek a másikat. Szóval NINCS HELYE ITT, hogy ki miben, miért hisz. Mert sajnos legtöbbször nem az lenne a reakció, hogy okés neked is igazad lehet, de én mégis másban, hanem az, hogy elkezdenétek bizonyítani a másik hülyeségét, naivságát, vagy hívjátok bárminek...Mindenkinek joga van abban hinni, amiben akar, de nem itt fogjátok meggyőzni a másikat,hogy miért ne abban higgyen amiben akar....

Köszönjük.

:shock: az ilyen zsenik előtt mindig emelem a kalapom, elképesztő :)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Messithebest
Director del Fútbol

2011.06.28. 22:52:47

S.Agüero írta:
Messithebest írta:Szerintem fake, de kitudja....
mi lehet ebben a fake? mondd már meg. hogy?
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
MatyiG
Adminisztrátor

2011.06.28. 22:46:09

@@Laguna@@
Jugador del Barça

2011.06.28. 22:06:18

johdepp írta:
Kalap1988 írta:Hívőként, amíg nem láttam kötelességem nem hinni benne, hiszen Isten a Földre teremtett életet....
Ez ebben a formában vicces, ne haragudj. :D
Istent láttad már, hogy hiszel benne? A Bibliát/Szentírást miért tartod Isten művének, mikor emberek írták? Én is írhatnék egy könyvet most, jó hosszút, egy rakás baromsággal, amit majd 1000 év múlva valami szerencsétlen megtalál, aztán az Új Isten igéjeként terjeszti. A Bibliát emberek írták, úgy írták meg, ahogy gondolták, ahogy jól esett nekik, ahogy érdekükben állt, ahogy a legjobban lehet manipulálni az embereket.
Lehetne erről naphosszat vitázni, de valóban nem ide való téma egyébként. Azért váltanék Veled pár emailt erről, mert érdekelne, hogy minek köszönheted a hited ebben a világban, amikor már tudományosan kb mindent lehet magyarázni és bizonyítani. Régen, mikor pici voltam, én is elhittem a mendemondákat és a meséket, jártam még templomba is...
Jó... ez nagyon kedves volt... szerintem az ilyen véleményeket privátban. Mert nekem például rosszul esett. Mindenkinek meg van a maga véleménye, ha közzé teszi, próbálja úgy, hogy az érintetteket ne sértse vele.
"Amikor elkezdesz szurkolni egy csapatnak nem a trófeákért, a játékosokért, a csapat múltjáért teszed. Sokkal inkább azért, mert megtalálod magad valahol a csapatban, megtalálod a helyet, ahová tartozol."
johdepp
Jugador d'estrella

2011.06.28. 22:01:38

Kalap1988 írta:Hívőként, amíg nem láttam kötelességem nem hinni benne, hiszen Isten a Földre teremtett életet....
Ez ebben a formában vicces, ne haragudj. :D
Istent láttad már, hogy hiszel benne? A Bibliát/Szentírást miért tartod Isten művének, mikor emberek írták? Én is írhatnék egy könyvet most, jó hosszút, egy rakás baromsággal, amit majd 1000 év múlva valami szerencsétlen megtalál, aztán az Új Isten igéjeként terjeszti. A Bibliát emberek írták, úgy írták meg, ahogy gondolták, ahogy jól esett nekik, ahogy érdekükben állt, ahogy a legjobban lehet manipulálni az embereket.
Lehetne erről naphosszat vitázni, de valóban nem ide való téma egyébként. Azért váltanék Veled pár emailt erről, mert érdekelne, hogy minek köszönheted a hited ebben a világban, amikor már tudományosan kb mindent lehet magyarázni és bizonyítani. Régen, mikor pici voltam, én is elhittem a mendemondákat és a meséket, jártam még templomba is...
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2011.06.28. 21:53:28

ha nem nagy baj akkor megkérnélek titeket, hogy kedveljétek a következő linket:

http://www.facebook.com/pages/Egymillio ... 73?sk=wall

Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
Tim
Mezei fórumozó

2011.06.28. 21:52:55

Kalap1988 írta:..Ha látnék UFO-t akkor sem lennék aeteista, maximum azt mondanám, hogy a Bibliában nem fejtettek ki mindent....
Vagy hogy egy klasszikust idézzek"Nem bontották ki az igazság minden részletét" :lol:
Viszont arra kíváncsi lennék,ha bebizonyosodna a földönkívüli értelmes élet
mi lenne az egyház reakciója. Meglehet hogy kiadnának egy Biblia 2.0 verziót..
Kép
Válasz küldése