Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
É n nagyon nem hiszek az UFOkban, vagy bármilyen földönkívüliben, élet biztos van más bolygón is, de civilizált???Amíg nem nem látom nem hiszem!S.Agüero írta:http://neon.hu/bulvar_rovat/dobbenetes- ... ol-231942/
érdekes...
Lehet hülyeség, de szerintem ezek tényleg UFO-k lehetnek. Mi más lehetne ilyen gyors? Trükk lehet még esetleg, de nem hiszem...![]()
Ti mit tippeltek mi az
Így már más, elsőre azt hittem, hogy az ösztönök alatt azokat a gyarló dolgokat érted, amik példának okáért a Sigmund Freud-i pszichoanalízisben szerepelnek. A többi, alapvetően pozitív ösztön kapcsán igazad van és szinte szóról-szóra egyetértek. A végéhez: Szerintem is-is, részben az ember gyarlósága, részben pedig a társadalmak bűnei okozták, hogy ennyire eltávolodtunk az egészséges erkölcsöktől. Szerintem mindkettőben van igazság, egyik sem természetszerűleg jó vagy rossz, hiszen ahogy te is írtad: Vannak értékalapú és érdekalapú kisebb és nagyobb közösségek is ( példának okáért azért a nagy világvallások, az összes hibájukkal együtt, sokkal inkább értéket közvetítenek, mintsem érdekeket képviselnek. Persze ez koronként változott, de ha egyben nézzük a történetüket, akkor ez szerintem kimondható). Mint ahogy az ember sem természetszerűleg jó vagy rossz.Asys írta:Végig olvastam elég jól kifejtetted, hogy mit gondolsz, viszont pár dolgot hozzátennék a saját kérdéseimhez, ami az írásod miatt jutott eszembe.
A gyarlóság, én ezt nem Isten és az általa teremtett szabad akarat következményének tekinteném, ugyanis ha csak magát az akaratot nézzük az tényleg szabad, de az általa kiváltott cselekvés már korlátok közé van szorítva, ennél a pontnál válik el a szellemi-lelki világ a fizikaitól.
Szóval, az akaratunk szabadsága egyenlő a gondolati és lelkiismereti szabadsággal. Ebben szerintem egyetérthetünk.
Én csak arra próbáltam korábbi hozzászólásom kérdéseivel kilyukadni, hogy ha az emberi életet nézzük, akkor egyértelműen azok az ösztönök irányítják amelyek vele születtek, s itt most nem az elborult elmék vágyairól beszélek.
Elfelejtettem leírni, hogy a különböző eltérő természetes ösztönök, amilyen például az önfenntartás vagy a fajfenntartás és az egyik legfontosabb, az alapvető igazságérzet, ezek egyensúlya biztosítja az ember boldogságát.
A gondolkodás folyamata, alapvetően ezen ösztönök megfogalmazására irányulnak az, hogy ez miért alakult ki így, azt nem tudom megmondani, hogy célja lenne Istennek velünk azt se, csak annyit tudok, hogy leléptünk arról az útról amiben a természet és ember harmóniában élt, ez a lét lehet régebben közelebb volt az állati léthez.
De ahogy beléptünk a társadalmakba talán pont természetes ösztöneink védelme miatt cselekedtünk így, maga a társadalom került előtérbe és ez vált értékmérővé és nem saját természetünk. Hogy miért történt ez? egyes emberek gyarlósága miatt, lehet bár az egész emberi nem gyarlóságát megkérdőjelezném. S, még abban se vagyok teljesen biztos, hogy nem maga a társadalom váltotta ki az egyes emberek gyarlóságát.
Ami a társadalmat illeti, itt nem az interperszonális kapcsolatokról (pl: barátságok) és nem is a családról, mint első társadalmakról beszéltem, hanem az ennél nagyobb méretű és nem érzelmi kötődésű, hanem pusztán érdek alapján álló közösségek megjelenéséről, ezen formációkra utalok fentebb, mint számomra természet ellenes csoportokra.
Remélem sikerült rávilágítanom, hogy nem elmúlt idők aranykorát sírom úgymond vissza, mert az idő visszafordíthatatlan, csak arra próbáltam rámutatni, hogy az emberi gyarlóság a társadalmak hibája és nem az embereké akik természetüknél fogva egyensúlyra, békére azaz boldogságra törekszenek önmagukkal és a világgal, mert, jónak születtek és születnek ma is, csak később megrontják őket, hamis boldogság képzetekkel. (Legyen az akár vallás, pénz, politika, illem stb.)
Elveszik tőlük, azt, hogy saját lelkiismeretükön keresztül hallják, meg Isten, az igazság, a természet, a jóság (nevezzük akárhogyan) hangját.
Elnézést, ha hosszú lett. További szép napot!
De az...bence-barca írta:Ez nem a Star Warsból az Ezeréves sólyom?barca99 írta:Az UFO-s videónak van folytatása...
Ez nem a Star Warsból az Ezeréves sólyom?barca99 írta:Az UFO-s videónak van folytatása...
Ezek teljesen jogos és helyüket megálló felvetések és kérdések. Nem mindre lehet pontosan válaszolni, de a saját véleményem szerint próbálkozom.Asys írta:Kalap!
Te, hogy képzelnéd el az erkölcsi regenerálódást vagy, ha nem regenerálódást szeretnél, akkor az új erkölcsök meghonosítását?
Azt se értem, igazából, hogy mit értesz általános erkölcsi értékeken, Kant kategorikus imperatívuszát? Vagy a keresztény dogmatikát?
Mert, egyrészről rendben van, hogy léteznek erkölcsök, de én azt kérdezném meg magamtól elsősorban, hogy azok mennyire önnön természetem sajátjai?
Másodszor: Melyek azok az ösztönök amik velem születnek és nevezhetem e őket erkölcsnek és ha úgy élek erkölcsös vagyok e?
Harmadszor: Nem e az a igazán erkölcsös ember aki természetes ösztöneinek fenntartások nélkül engedelmeskedik?
Mert, ha feltételezzük Isten létét és alkotó nagyszerűségét, akkor az embert jónak teremtette, azaz alap természete is jó, szóval, ha természetesen viselkedik akkor lesz erkölcsös nem?
Viszont akkor nincs szükség Bibliára, dogmára, vallásra? Sőt akkor, maguk a szélesebb társadalmak, nagyobb közösségek szokásai, szabályai sőt törvényei is elnyomják ezeket az erkölcsöket nem? S mivel gátolják kiteljesedését valójában a társadalmak, közösségek létjogosultsága is megkérdőjelezhető?
Te nem sértetttél meg senkit, de voltak durva megjegyzések, még szerencse, hogy nem vagyunk sértődős típusokgergo9 írta:Remélem amit most írok az belefér.Kalap1988 írta:.
Gergő: Számomra mendemonda és mese, mert nem láttam egyet sem, de ha valaki vallás szinten akarja kezelni az UFO dolgot, akkor hihet benne látatlanul is, mint ahogy én Istenben. Ez ilyen egyszerű, nem azt mondtam, hogy ti tekintsétek mendemondának, ebben az égvilágon semmi sértő sem volt, ellentétben mások megjegyzéseivel.
Nem vallásszinten kezelem hanem tényekből következtetünk a valószínűségére ami egészen pár ezred %-nyi hogy nincs.
Olyan mintha egy teherautónyi mákból kiveszünk egy szemet és azt mondjuk nincs még1 ugyanolyan alakú v súlyú az autón. Meglehet de azt mondani hogy biztos hogy nincs több mint bátorság.
És a teherautó nagyságára csak nagyjából tudunk következtetni. Röviden.
Nem gondolom hogy akárkit megsértettem volna.
Ezek meg teljesen mentális kérdések. Ezért tartom én is hasznosnak a vallást.Sebaj, én hiszek abban, és a történelem is sokszor igazolta már, hogy egyrészt a halálos ágyán mindenki elkezd hinni Istenben, másrészről a kor sok mindent átértékel, és egyre inkább eltávolodunk a kézzel fogható, materiális élettől, ahogy idősödünk és bölcsebbek leszünk
Példát hozva volt olyan hogy én is úgy mentem vizsgázni hogy 70ből 5tételt tudtam a vizsga előtt közvetlenül mentálisan elhittem hogy abból fogok húzni ám vizsga előtt és után pár nappal tudtam hogy ennek nincs ill nem volt realitása. Ám a vizsga előtti órákat megkönnyítette mert hittem benne.
Ezt meg nem teljesen értem.Ezt nem kell magyarázni és nem érdekel a 21. század tudományos fejlődése, ami csak részben megy előre.
Mért te nem tudnál kiírni egy ilyet? most komolyan...... Ha a 20. század közepén élnénk, még el is hinném, de így.... MichaaBee összehasonlítása tökéletes példa.S.Agüero írta:a videó elején ki van írva, h vannak más videók is ugyanerről az esetről, bizonyítandó, h nem volt fakeMessithebest írta:21. század van, ma már az emberek többsége röhögve oda tud rakni videóra egy ilyet, filmezni meg ráveszem az embereket 1 kis pénzért, adok kamerát meg mindent, tök hiteles... vagy csak szimplán teló elő vagy fényképező, azt cső...S.Agüero írta: mi lehet ebben a fake? mondd már meg. hogy?![]()
Remélem amit most írok az belefér.Kalap1988 írta:.
Gergő: Számomra mendemonda és mese, mert nem láttam egyet sem, de ha valaki vallás szinten akarja kezelni az UFO dolgot, akkor hihet benne látatlanul is, mint ahogy én Istenben. Ez ilyen egyszerű, nem azt mondtam, hogy ti tekintsétek mendemondának, ebben az égvilágon semmi sértő sem volt, ellentétben mások megjegyzéseivel.
Ezek meg teljesen mentális kérdések. Ezért tartom én is hasznosnak a vallást.Sebaj, én hiszek abban, és a történelem is sokszor igazolta már, hogy egyrészt a halálos ágyán mindenki elkezd hinni Istenben, másrészről a kor sok mindent átértékel, és egyre inkább eltávolodunk a kézzel fogható, materiális élettől, ahogy idősödünk és bölcsebbek leszünk
Ezt meg nem teljesen értem.Ezt nem kell magyarázni és nem érdekel a 21. század tudományos fejlődése, ami csak részben megy előre.
Mert aztán több videóra valóban nem lehet feltenni egy fehér pöttyöt...S.Agüero írta:a videó elején ki van írva, h vannak más videók is ugyanerről az esetről, bizonyítandó, h nem volt fake![]()
"Bármiben is legyél jó, mindig van egy ázsiai, aki jobban csinálja nálad"S.Agüero írta:http://mindentaszemnek.blog.hu/2011/06/ ... ud_valamit
a videó elején ki van írva, h vannak más videók is ugyanerről az esetről, bizonyítandó, h nem volt fakeMessithebest írta:21. század van, ma már az emberek többsége röhögve oda tud rakni videóra egy ilyet, filmezni meg ráveszem az embereket 1 kis pénzért, adok kamerát meg mindent, tök hiteles... vagy csak szimplán teló elő vagy fényképező, azt cső...S.Agüero írta: mi lehet ebben a fake? mondd már meg. hogy?
S.Agüero írta:http://mindentaszemnek.blog.hu/2011/06/ ... ud_valamit
21. század van, ma már az emberek többsége röhögve oda tud rakni videóra egy ilyet, filmezni meg ráveszem az embereket 1 kis pénzért, adok kamerát meg mindent, tök hiteles... vagy csak szimplán teló elő vagy fényképező, azt cső...S.Agüero írta:mi lehet ebben a fake? mondd már meg. hogy?Messithebest írta:Szerintem fake, de kitudja....
Jó... ez nagyon kedves volt... szerintem az ilyen véleményeket privátban. Mert nekem például rosszul esett. Mindenkinek meg van a maga véleménye, ha közzé teszi, próbálja úgy, hogy az érintetteket ne sértse vele.johdepp írta:Ez ebben a formában vicces, ne haragudj.Kalap1988 írta:Hívőként, amíg nem láttam kötelességem nem hinni benne, hiszen Isten a Földre teremtett életet....
Istent láttad már, hogy hiszel benne? A Bibliát/Szentírást miért tartod Isten művének, mikor emberek írták? Én is írhatnék egy könyvet most, jó hosszút, egy rakás baromsággal, amit majd 1000 év múlva valami szerencsétlen megtalál, aztán az Új Isten igéjeként terjeszti. A Bibliát emberek írták, úgy írták meg, ahogy gondolták, ahogy jól esett nekik, ahogy érdekükben állt, ahogy a legjobban lehet manipulálni az embereket.
Lehetne erről naphosszat vitázni, de valóban nem ide való téma egyébként. Azért váltanék Veled pár emailt erről, mert érdekelne, hogy minek köszönheted a hited ebben a világban, amikor már tudományosan kb mindent lehet magyarázni és bizonyítani. Régen, mikor pici voltam, én is elhittem a mendemondákat és a meséket, jártam még templomba is...
Ez ebben a formában vicces, ne haragudj.Kalap1988 írta:Hívőként, amíg nem láttam kötelességem nem hinni benne, hiszen Isten a Földre teremtett életet....
Vagy hogy egy klasszikust idézzek"Nem bontották ki az igazság minden részletét"Kalap1988 írta:..Ha látnék UFO-t akkor sem lennék aeteista, maximum azt mondanám, hogy a Bibliában nem fejtettek ki mindent....