Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2012.02.20. 12:45:12

Én amellett vagyok hogy otthon is hasonlóan lehet fejlődni, ha ugyanúgy állsz hozzá a dolgokhoz.
Meg eleve nem szükséges mindenféle gépet használni, a súlyzókkal is el lehet érni ugyanazokat az eredményeket, csak jól kell kiválasztani a gyakorlatokat.

A gyors fejlődéshez úgy érzem a táplálkozás a legfontosabb szempont, ha jó az étrended, akkor egy rosszabb edzéstervvel is szépen lehet fejlődni (egy bizonyos szintig).
gorkilist
Barça C

2012.02.20. 04:23:50

És neked milyen eszközeid voltak otthon + mennyi súlyod?

Tegyük fel, hogy megveszem ezeket, amiket írtam és rendesen csinálom (semmi facebbook, msn :D ) + kaja, akkor mi az ami miatt nem tudnék fejlődni? :?:
Mi az a gyakorlat, amit nem tudok itthon megcsinálni és annyira kihagyhatatlan? :?:

Én jobb szeretek egyedül, nyugodtan edzeni! Sajnos nem tudnék úgy edzeni teremben, mintha egyedül otthon edzenék! Lehet szégyenlős vagyok kicsit, ami a testalkatomhoz köthető! Nem tudnék az edzésre figyelni, mert azt érezném h mindenki engem néz a vézna gyereket! :D

A gép valsz meglesz, kárba nem veszne mivel bátyám is használná! Ő biztos nem fog terembe járni szóval nem lenne kidobott pénz! :D

szerk: és shutter mennyit fejlődtél a 3 hónap alatt teremben (testúlyodban mennyit híztál)?
shutterisland
Director del Fútbol

2012.02.20. 03:59:34

figyelj...

először is annyit, hogy én évekig edzettem itthon, és az utolsó fél évben (ami alatt már volt étrendem meg edzéstervem) fejlődtem annyit, mint konditeremben 3 hónapa alatt.
szóval nem kérdés, tényleg jobb a terem minden tekintetben.

ja és az árak...most ha veszel itt egy csomó gépet, egy raklap súlyt meg rudat, akkor szerintem abból az árból (főleg ha diák vagy) vagy 5 évig el tudsz járni konditerembe.
az alatt szerintem meg úgyis megunod az egész gyúrást, ha pedig nem adod fel, akkor pár év alatt azért (főleg megfelelő étrenddel, stb.) jó nagy állat leszel :D

arról pedig nem beszélek, hogy otthon sokszor csináltam olyat, hogy két sorozat között leültem frissíteni egyet a facebookot, vagy msn-en visszaírogattam...na ez maximálisan elcseszte szerintem az intenzítást meg koncentrációt is.

ja, és ha full kezdő vagy, akkor jó ötlet egy kis otthoni edzés, de ehhez ne vásárolj mindent, elég ha van két kézisúlyzód, esetleg egy rúd, meg a saját testsúlyos gyakorlatok (tolózkodás,fekvő,húzódszkodás) mind elég ahhoz, hogy 1-2 hónap alatt kicsit megmozgasd magad, felkészítsd a konditermes edzésre a tested, ízületeid, izomzatod.
persze lehet egyből terembe menni, szerintem teljesen mindegy, de ha ennyire otthon edzés párti vagy, akkor egy kis felvezetés otthon, aztán pár hónap múlva irány a konditerem.

de te tudod.
gorkilist
Barça C

2012.02.19. 23:46:59

Erről nekem az a véleményem, hogy akinek nincs kedve edzeni, az ne is menjen motiválatlanul a terembe!
Ha valaki pedig szeretne változtatni magán az úgy is fog érte tenni (otthon vagy teremben)! :D

De hát nem muszáj, hogy ugyanúgy gondolkozzunk! :D
Sanama
Llegenda del Barça

2012.02.19. 23:30:50

gorkilist írta::D
Nem a felszereltség miatt irta szerintem. Hanem lélektanilag nem veszed úgy rá magad... Még 1-2honapig csak-csak,de utana lankadni fog a kedved. jajj most inkabb tv,gép,telefon,alvas,stb.
Terembe meg lemész, akkor edzel és kész.(kivéve akik pofáznak:D)

Terembe ott a bérlet,látod,hogy kifizetted,menni kell,nincs kifogás!
gorkilist
Barça C

2012.02.19. 23:25:49

Ezeket már elolvastam, de azért kössz! :D

Edzéstervem van + étrendem is!

Igazából nem vagyok vmi erős, szóval fekvenyomás 80 kg-vel nekem vmi hatalmas eredmény lenne!

Mint már mondtam van itthon fekpadom (állítható a szöge), rudam, egykezes + súlyok amennyire szükségem van (ha kevés lesz veszek még súlyokat :D )! Combnyújtó és combhajlítóm szintén van!

Most tervezem ezt vagy egy hasonló gépet, amivel tudok nyakhoz/vállhoz húzni + evezni + csigás letolást csinálni!

+ tervezek még egy francia rudat!

Mindent meg tudnék itthon csinálni, ami az edzéstervemhez szükséges!

Kivéve lábtoló (de arra nagyjából jó a guggolás) + ülő vádligép!

Szóval nem tudom miért kellene kondiba járnom, ha csak hobbiszinten csinálnám! Esetleg írhatnál érveket, ha gondolod! :D Nem tudom mi az a gyakorlat, amire nekem szükségem lehetne még, amit itthon nem tudok megcsinálni! De ha másért gondolod hasznosnak a termet, akkor szives meghalltaglak! :D

Sztem kezdetnek itthon is tudnék fejlődni szépen (10 kg-re gondoltam ami persze nem tiszta izom)! Most vékony vagyok, és a célom a vastagodás nem pedig a nagyon szálkás test (egyelőre) :D !

Ha pedig kinövöm az itthoni gyúrást, akkor lehet váltanék (mivel elköltözök a továbbtanulás miatt, akkor valszeg már nem is leszek annyit itthon, hogy itthon gyúrjak, hanem kelleni fog a terem valszeg!

De addig is sztem tudnék itthon fejlődni sokat!

Előre is kössz a választ! :D

szerk: ja és még mindig érdel h lehet e egy ilyen géphez hozzáadni súlyt az alap 50 kg mellet, ha véletlenül kevés lenne! :D
daffy
Madridista

2012.02.19. 21:38:16

gorkilist írta:...
nézd,én segítek szívesen. nem szeretnék bunkó lenne,de nem kertelek:
otthon edzeni normálisan lehetetlen. minden testrészre KELL edzeni. nem baj,hogy focizol,balettozol,úszol. nincs a világon olyan sport,amivel kiváltható a súlyzós edzés. azt a terhelést semmi nem helyettesíti és ha kipróbálod,akkor rájössz,hogy igazam van. az edzés ELŐTT javaslom tanuld meg ezeket: link1 , link2 . ezek annyira alap dolgok,mint a futáshoz a két lábra állás. nem elolvasni kell,tudni. már nem lesznek ilyen kérdéseid,mint alant látható.
mennyi súly elég? semennyi. én 73 kilósan kezdtem 80at nyomtam fekve,szóval már kevés lett volna a gép. a következő dolgokra figyelj:
koncentráció,étkezés,pihenés,szabályosság. ha elolvastad a linkelt dolgokat,akkor megérted. sose légy rest olvasni neten és tanulni,mert eleget tudni nem lehet semmiről,így erről sem. felesleges lenne most étrendet,edzéstervet,kiegészítőket írni,mert előbb olvass!
és hidd el,szükséged van rá,mi jobban tudjuk egyelőre!
a body.builder amúgy is kötelező olvasmány,így mindent el lehet olvasni rajta,azzal is csak több leszel
Sanama
Llegenda del Barça

2012.02.19. 21:27:48

gorkilist írta:Más is írhat! :D

Esetleg lehet növelni a súlykészletet rajta?

Kb mennyi lenne normális súlykészlet egy 75-85 kg-s embernek?

Bocs a hülye kérdésekért, de időm nincs konditeremre, és azért nem olcsó mulatság ez, hogy fizetek 350 eurot, hogy aztán kevés legyen a súly! :D

Szóval, aki tud ezekről vmit az ossza meg velem! :D
Hát én azt az elvet vallom,hogy otthon nem lehet edzeni. Mindig lesz más dolgod,stb.
80kiló meg szerintem jó ha van egy ilyen gépen,amin ennyi mindent lehet csinálni.
gorkilist
Barça C

2012.02.19. 21:24:12

Más is írhat! :D

Esetleg lehet növelni a súlykészletet rajta?

Kb mennyi lenne normális súlykészlet egy 75-85 kg-s embernek?

Bocs a hülye kérdésekért, de időm nincs konditeremre, és azért nem olcsó mulatság ez, hogy fizetek 350 eurot, hogy aztán kevés legyen a súly! :D

Szóval, aki tud ezekről vmit az ossza meg velem! :D
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.02.19. 21:13:34

gorkilist írta:Senki nem tud segíteni a kérdésemmel kapcsolatban? :?: :( :D
Hát figyelj, én eléggé kezdő vagyok, de maga a gép elég praktikus, arról fogalmam sincs, hogy elehet-e rá még súlyt rakodni, de az az 50 kiló az lópikula. :D
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
gorkilist
Barça C

2012.02.19. 21:12:02

Senki nem tud segíteni a kérdésemmel kapcsolatban? :?: :( :D
ziipp
Capitá del Barça

2012.02.19. 19:03:12

Kis tapasztalat a diétázásról:

Szerintem minden embernél van olyan étel, amiről csak alig tud lemondani, legyen bármilyen eltökélt is. Mint kiderült, nekem a sajtok a gyengéim. (Gondolni se mertem volna...) Szerencsére vannak alacsony zsírtartalmú sajtok, bár azért vigyázni kell, mert némelyik már csak kellő jóindulattal nevezhető sajtnak. Ami nekem bejött: brie sajt, amibe joghurtot kevertek készítéskor 16 %-ra csökkentve a zsírtartalmat, és növelve a fehérjetartalmat.

Megjegyzés: a body.builder.hu-n a sajtokkal kapcsolatosan van egy elég durva fail, ugyanis a cottage cheese-t ajánlják, mint különleges sajtfajta, holott az nem más, mint túró. Ezzel párhuzamosan a túrót viszont nem javasolják.

Sok diétában az 1,5-ös tejet írnak. Ezt egy kicsit szőrszálhasogatásnak tartom, mivel 100 g-ra vetítve igazán nem sok az a két gramm zsír különbség, amit az 1,5-ös és a 3,5-ös között van.

Végezetül a legfontosabb: mindig legyen otthon diétás kaja. A félrekajálásnak nálam akkor van a legnagyobb veszélye, ha üres gyomorra nem találok semmi diétás ehetőt. Az éhség nagy úr! ;)
barcafan007
Barça C

2012.02.18. 18:51:09

gergo9 írta:http://www.youtube.com/watch?v=DEjmdR50wX4

Nah ez után érzem hogy széttépném a vasat ill ellent bárkit vagy bármit :)
Ez nagyon jó, de akkor ajánlom hozzá ezt a vidit:

http://www.youtube.com/watch?v=vf3dKCWu6nA

Nekem a kedvenc motivációs videom :D :D
gorkilist
Barça C

2012.02.18. 18:36:06

hello!

Azon gondolkodtam, hogy veszek itthonra egy ilyen gépet!

http://www.energetics.eu/products/mg-multi-gym-51_p108

Van valakinek tapasztalata hasonló gépekkel? :?:

A legfontosabb kérdés, hogy lehet e növlni a súlyt az alap 50 kg-n felül?
Ha nem akkor elegendő -e ez az 50 kg? :?:

Most vagyok 75 kg és 85-ig szeretnék felmenni! Egy 85 kg-s ember kb mennyivel csinálja a mellhez, vállhoz húzást + evezést? (nem kevés ahhoz ez az 50 kg?)

Igazából csak hobbiszinten szeretnék gyúrni foci mellett, azért nincs is nagyon kedvem terembe járni!

Ja és fekpadom + egykezesim már vannak külön! :D

Aki segít nekem annak köszönöm! :D
shutterisland
Director del Fútbol

2012.02.18. 03:22:14

már jobban van a könyököm, de kattog, mikor a "kulcsotfordítomazárban" mozdulatot csinálom, vagy ki-be nyújtom.
jövőhéten kedden megyek terembe (ezen a héten ugye nem voltam)

lehet, hogy még pihentetni kéne, de az utóbbi 3 napban stagnál, és már nem is fáj, csak ez a kattogás mérgel kicsit.

lehet kéne valami izületvédő... ?
gergo9
Director del Fútbol

2012.02.18. 00:47:10

http://www.youtube.com/watch?v=DEjmdR50wX4

Nah ez után érzem hogy széttépném a vasat ill ellent bárkit vagy bármit :)
Vid:
http://www.youtube.com/watch?v=KoIhxtw4vx8
Sanama
Llegenda del Barça

2012.02.17. 22:47:27

Drigo írta:
Sanama írta:LM10 (asszem miatta lett nyitva a topik) irhatna,ogy mi van vele, hogy halad :twisted:
Ha csak az 1%-át valódi edzésbe fektette annak a sok baromságnak, amit itt összehordott, már a Mr. Olimpia résztvevői között kell keresnünk.

De olvasva a tanulószoba topicot a testépítés után most a továbbtanulásba fekteti az energiáit...
Ilyesmire gondoltam én is :)
Visszagondolva amúgy, a topik neve is jobban tetszett :D
Drigo
Eurobarca Staff

2012.02.17. 20:11:47

Sanama írta:LM10 (asszem miatta lett nyitva a topik) irhatna,ogy mi van vele, hogy halad :twisted:
Ha csak az 1%-át valódi edzésbe fektette annak a sok baromságnak, amit itt összehordott, már a Mr. Olimpia résztvevői között kell keresnünk.

De olvasva a tanulószoba topicot a testépítés után most a továbbtanulásba fekteti az energiáit...
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Sanama
Llegenda del Barça

2012.02.17. 19:52:04

LM10 (asszem miatta lett nyitva a topik) irhatna,ogy mi van vele, hogy halad :twisted:
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.02.17. 19:46:21

Én csupasz kézzel zsákoltam hogy szokja a kezem és elég jól néz ki.. :D
+ úgy orrba vágott haverom mikor kesztyűztünk hogy majd összeestem :D
Egyébként én is edzem a testem. Egyenlőre szálkásítok mert van mit és egész jó úton haladok.
daffy
Madridista

2012.02.17. 19:43:16

shutterisland írta: gondolom el kéne menni röntgenre, de volt már valakinek hasonló ? gondolom ficam vagy zúzódás lehet, törés csak nem...
menj el,max azt mondják,hogy minden oké. viszont ha van baj és nem mész el,akkor sokkal nagyobb gáz is lehet
Sanama
Llegenda del Barça

2012.02.17. 19:22:18

Foci nekem is jól betett most :D
Csuklóm fáj mert ráestem,meg a térdem,mert megrúgták,szóval a holnapi lábazás kilőve :evil:
shutterisland
Director del Fútbol

2012.02.13. 17:35:29

tegnap meccsen nyújtott karral estem a parkettára (olyan pózba, mint pl egy hát mögötti tolózkodás) és már akkor is fájt a könyökömnél, azóta meg alig bírom mozgatni, kattog, meg fáj.
le van kötve hidegvizes fáslival, meg hoztam be rá zacskóban havat, de nem tudom, hogy akkor ez most mi lehet ?

belilulva nincs, azt sem érzem rajta, hogy túlságosan be lenne dagadva, csak mikor behajlítom vagy kinyújtom, akkor fáj a végpontokon, és ugye, ha forgatom (mint amikor kulcsot forgatunk el, olyan mozdulattal.)

gondolom el kéne menni röntgenre, de volt már valakinek hasonló ? gondolom ficam vagy zúzódás lehet, törés csak nem...
Sanama
Llegenda del Barça

2012.02.11. 17:35:30

shutterisland írta:a pultos gyerek (vagy hogy mondjam) szokott rajta boxozni általában, mert rányílik az a helyiség a teremre is amúgy, és akkor bejön néha boxozni :D

hogy ne legyek off : a "huszonegyezést" szerintetek be lehet vetni több testrészre is ? vagy az csak bicepszre az igazi ? :D
Hát mindenre szerintem nem. Nem mindegyik gyakorlatot tudod úgy elkülöníteni,hogy 3részre bontod. Bár nem vagyok szakértő :)

Én ma lábaztam egyet, olyan jól sikerült a guggolás hogy utána a lábtolón majd meg haltam, mintha tűkkel szurkálták volna a lábaimat... :) Most meg nem tudok állni,mert remeg a lábam :twisted:
shutterisland
Director del Fútbol

2012.02.11. 17:09:34

a pultos gyerek (vagy hogy mondjam) szokott rajta boxozni általában, mert rányílik az a helyiség a teremre is amúgy, és akkor bejön néha boxozni :D

hogy ne legyek off : a "huszonegyezést" szerintetek be lehet vetni több testrészre is ? vagy az csak bicepszre az igazi ? :D
Válasz küldése