Hehe
Direkt nem siettem el a dolgot, mert sok videó és kép még nincs nálam. Készülök rá, hogy a nagyját felteszem valami elérhető tárhelyre, csak még ki kell gondolnom, mi lesz az és meg kell kapnom a közel 1000 fotót, mert én csak 400 körül készítettem.
A városról annyit, hogy hazaértem

Azt leszámítva, hogy első éjszaka a nagy bódulattól vezérelve sikerült kizsebeltetnem magam egy kissráccal.... Mindegy, ideiglenes iratokkal meg van oldva minden és minden folyamatban van.
Szóval: Mindenki laza, a buszvezető visszanyitja az ajtót, szélesek az utak, autóutak minimum 2, de inkább 3-4 sávosak, ami engem elsőre meglepett. Az idő nagyon szép volt az első két napot leszámítva, éjjel arrá is áztunk, de legalább túl voltunk rajta
Szerencsére sikerült egy kis színt is magamra operálni.
Na, az unalmas bevezető után jöjjön a meccs napja. Kissé csúszásban voltunk, mivel egy nővel és az unokaöccsével voltam. Hármunk közül én voltam csak oda-vissza a meccs miatt, ők maximum csak oda, ha így sikerül érzékeltetnem, mennyire vártam már. Végig azon izgultam, nehogy lemaradjak bármiről. Gyakorlatilag 3 méterrel mindvégig előttük mentem - kivéve a buszon -, a stadionig, ami hatalmas létesítmény. Valóban, nem a legkorszerűbb, látványban talán még az új Grupama is veri, de a méretei azért tekintélyt parancsolóak. Erre jön a történelme, ami nálam mindent visz. A beléptetés nagyon sima volt: a 20 kapu után kapunként le vna osztva 2-4 további bejáratra, lépcsőházakra, tehát minden akadály nélkül, túlzás nélkül mondhatom, 5 perc alatt bent vagy, amint megtaláltad a számodra kijelölt kaput.
Egy órával a kezdés előtt értünk ki, ezt egyébként nem bántam meg, hogy nem mentünk ki kettővel előbb. Így láthattam szinte üresen is a lelátókat, majd fokozatosan megtelni a stadiont. Kis felvezető zene után előbb a Depor kapusai, majd Bravoék érkeztek, akik hatalmas tapsot kaptak. (Én nem is tudom, hány Depor szurkoló lehetett, de hangjukból ítélve 1000 fő alatt

) A melegítés nekem most nem adott akkorát, érezhető volt, hogy az utolsó meccs, természetesen itt is látszott, hogy Messi és Ney más kategória a csapaton belül. Mindent külön csináltak. Alves hiányában most Neymarral ívelgettek a bemelegítés során, de a futóiskolán kivül semmi sem volt olyan nagy iramú. Személy szerint vártam egy kis rondot, de sajnos kimaradt
Nagyon örültem Verma kezdetésének, s az egész kezdő kedvemre való volt, Rafinha, Adriano, Bartra miatt. Vermát nagyon szeretik, a mögöttem ülő srác minden mozdulatánál ordította a nevét, de egyébként az egész stadion mindent megtapsolt, amit ő csinált. Ezen felül pedig szerintem végig tanárian játszott. Sajnos ez nem mondható el Adrianoról és Bartráról sem. Bartra idővel belejött, de érzésem szerint most Adriano nagyon offon volt szegény

Az első félidőben az összes alkalommal elmentek mellette, simán megzavarható volt.
A lényeg egyébként nem ezen volt, nyilván a döntetlen is be volt tervezve, a Depor pedig két nem kis gólt vert, azért azt ne vegyük el.
Az ünneplés: Felemelő, megható, szívszorító, hosszú, pompás, egyszerűen belehaltam volna, ha kihagyom. Xavit megkönnyeztem, a legnagyobb pillanatok között lesz mindig az életemben ez a búcsú. A meccset követően pedig a köszöntések, s a tisztelet körök, amik még egy órán keresztül tartottak. Aztán Milan Piqué még lőtt egy gólt, amit állva tapsolt a közönség, s szépen lassan lecsengtek az események.
Hangulat: Említettétek, hogy szotyizós, színházas a hangulat. Nyilván nem egy ultra szintű szurkolás volt, egy maroknyi ultra van az egyik kapu mögött, akik végig adják a koreográfiát, de szerintem egész szépen felnőtt hozzájuk a stadion. Volt itt minden: Katalán autonómiáért való felszólalás, ki nem ugrál madridista, Champions, XAvizás felváltva, szinte megállás nélkül.

Nyilván sok már az idős, arányaiban sokkal nagyobb, mint egy magyar bajnokin. A mellettem ülő házaspár például végig diskurált, valószínű politizáltak
Összegzésképp csak annyit írnék, hogy előzetesen volt, aki mondta, hogy mit fogunk csinálni ott egy teljes hétig. Annyit válaszolnék, hogy jövőre ismét megyek, mert még ez sem volt elég.