visca el barca írta:ujjlenyomat leolvasó, behuggyozok

amugy mihu h jött ki az a 7,5 év?
azért örömmel látom, hogy nem csak n vagyok maradi, nokia 6300-as telom van, immáron 5 éve. kb 3 éve betört a kijelző, csak a felső 1 centit látni

pont annyit látok h ki hív és elég. sms-t nem írtam 3 éve

Számolásaim magyarázásában nem vagyok valami jó, mert rengetegszer van olyan az egyetemen is, hogy én értem, és pofon egyszerűnek tűnik az az út, ahogy megértettem, de ha elmagyarázom egy csoporttársamnak, csak néz rám, hogy melyik tantárgyról beszélek?

Nem lennék jó tanár

Lehet, hogy túlmagyarázom, és az utolsó három sor elég lenne a kérdésed megválaszolására, de hogy teljesen világos legyen mindenkinek, hogy mire gondoltam akkor, amikor azt mondtam, hogy tökre megéri biztosítást kötni egy ilyen nagy értékű telefonra, itt a kis magyarázat:
Tehát adott egy telefon, ami 200.000 ft-ba kerül. Ha ellopják, akkor venned kellene egy újat, ami ugye 200.000 ft. Namármost, 2000 ft-os havidíjért kötsz rá biztosítást, és ha ellopják, akkor 20.000 ft-ot kell befizetni, és adják az újat. Amíg az X hónap szorozva a 2000-el, plusz a 20.000 önrész összesen ki nem jön 200.000 ft-ra, addig megéri a biztosítás, mert addig kevesebb pénzt fizettél ki erre, mint amennyibe egy vadi új telefon kerülne. És a 7.5 év úgy jött ki, hogy:
200.000-20.000=180.000 ft
180.000/2000=90 hónap
90/12 hónap=7.5 év.
Sanama írta:
Ugyanúgy költesz te is 200e-ret telefonra, csak nem ott helyben adod oda, hanem majd szépen a havidíjakban bújtatva kiperkálod, nem?
nekem 1,5éve van iphone 4s, és max. 2szer ejtettem le, semmi baja nem lett.
Nálam speciális eset áll fent, mivel családi csomagban vagyunk, és sokat beszélünk egymás között, és a lebeszélhető keret elég jó ebben a csomagban, általában elég közel vagyunk ahhoz, hogy ki is használjuk a teljes összeget. Emiatt ez a csomag nekünk pont jó ilyen szempontból.
Ez nálam is így van. Múltkor leejtettem, pont a sarkára érkezett, pattant egyet, akkor meg pont az oldalára, szóval még egyet pattant, majd ugye jött a hátlap, meg átfordulás, meg miegymás

Pont kijelzővel lefele pihent meg, na mondom ennek itt és most van vége. Felvettem, kutya baja. Pedig csempére ejtettem, nem parkettára, tehát elvileg az üvegnek szépen meg kellett volna repednie, de bírta a strapát