Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
gergo9
Director del Fútbol

2013.09.13. 00:14:12

- mert Apple, mert iPhone, mert egy tárgyaláson egész más ezt elővenni, mondhat nekem bárki bármit
bizony. szünetig biztos nem bírnám röhögés nélkül :mrgreen:
remélem csak részegen nem tűnt fel az irónia.
- rohadt elegáns, nagyon tetszik maga a hardver, az arany meg számomra fenomenális
hardveren pontosan mit értünk?
iPhone soha nem fagy le, ellentétben a Samsungokkal. Androidon vírusosak a programok, AppStore-ba nem kerülhetnek fel ilyenek. Androidon hibásan futnak alkalmazások, iPhone-on nem fordul elő ilyen.
tisztázzunk valamit, 100+ért telefont venni az emberi butaság netovábbja legyen az s3 , s4, vagy a bohóc apple bármelyik generációs okostelefonja.
ios "nagyszerűsége" az azonos architektúrából fakad nagyrészt de nem kell különleges képesség az android problémamentes használásához se tizedáron persze.
h3x0r
Madridista

2013.09.13. 00:08:58

recrea írta:mert Apple, mert iPhone, mert egy tárgyaláson egész más ezt elővenni, mondhat nekem bárki bármit
Van egy kis kulonbseg a kozott, hogy valaki oltonyosen elovesz egy iPhone-t vagy a 14 eves kislany iskolabol hazafele menet a buszon eloveszi.
sjd írta:Mondjuk ehhez tegyük hozzá, hogy a Mac-termékek Magyarországon a legdrágábbak kb. egész Európában. Nemrég láttam erről valami összeállítást, Svédországgal versenyzünk ilyen téren. USA-ban ehhez képest mindegyik feleennyibe kerül, de Vaterán is relatíve olcsón vágnak hozzád angol hálózatfüggő iPhoneokat.
Nem csak a Mac termekek, hanem minden elektronikai cucc dragabb Europaban.
Nekem mondjuk szerencsem van, mert ismerosom Amerikaban el es evente 3 alkalommal is jon haza. A laptopomat is o vette meg, itthon masfelszer annyiba kerult volna. Volt, hogy 6 vagy 7 laptopot hozott haza, a vamosok mondtak is neki, hogy ennel tobbet ok meg nem lattak egy embernel se :lol:
Nemreg olvastam, hogy tobb laptopot gyarto ceg is nyilatkozta, hogy Amerikaban vesztesegesek, vagy epp hogy kijonnek nullara, Europaban viszont hatalmas profitjuk van.
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2013.09.12. 23:57:14

recrea írta:...
- mert Apple, mert iPhone, mert egy tárgyaláson egész más ezt elővenni, mondhat nekem bárki bármit
...

Akkor én most mi vagyok?
Nekem álszentnek tűnik az, akinél nem szempont a 3. pont, egy esetben hiszem el, ha céges telefont kap, de az meg a legritkább esetben szifon! Mindannyian - és nemcsak ez esetben - a marketing áldozatai vagyunk.
Ha a Galaxy S4 jobb lenne, mint az iPhone, akkor azt vennék, nem törődve azzal, hogy minden ötödik embernek almás Nokia van a zsebében. Ha egyszer valami rossz, akkor csak azért nem fogom megvenni, mert az a divat. Utána meg szívjak vele mi? :D Hát hogyne...én régen így voltam a focicipőkkel, még olyan 12-13 éves koromban. Akkoriban Nike b.zi voltam, és valljuk be, marketing téren a Nike még mindig toronymagasan jobb, mint az adidas. Szebb, és designosabb csukákat is gyártanak. Nálam a Nike-adidas olyan mint az iPhone-Samsung. Az egyik sokkal nagyobb divat, mint a másik. Csak éppen az első két Nike csukám 2 hét illetve 4 hónapig bírta a lábamon, az első adidasomat meg azért kellett 1 év után lecserélni, mert kinőttem, a másodikat 2 év után azért, mert belerúgtam az aszfaltba és felszakadt a "csavaró csíknál" a varrás, a harmadik meg még most is megvan. Ha egyszer valami rossz, akkor nem fogom megvenni azért, mert mindenki másnak olyan van. Ugyan így vagyok a telefonnal is. Volt Samsungom, fél év után mindig előjött rajta egy fajta hiba, másodjára a szervízben közölték, hogy ez ilyen, típushiba. Aztán jött az iPhone, és azóta el se tudnám képzelni, hogy más telefonom legyen. Ez annyira egyben van, annyira megbízható, szoftverileg és hardverileg is annyira rendben van, hogy nem is tudom megérteni, hogy mások hogy tudnak szenvedni az androiddal, meg főleg a windows phone-al :D Ha lesz rá lehetőségem, akkor ezentúl csak iPhoneom lesz.
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2013.09.12. 23:50:11

Nálam cseppet sem szempont az ios7
nálam nagyon is. nem a 7, mert még nem próbáltam, de a 6tól visszafelé mindegyik.
recrea
Llegenda del Barça

2013.09.12. 23:29:11

Ha megveszem, akkor a következő 4 dolog miatt fogom megvenni az újat:
- le akarom cserélni a mostani sima 4-est
- rohadt elegáns, nagyon tetszik maga a hardver, az arany meg számomra fenomenális
- van rá pénzem

Nálam cseppet sem szempont az ios7, a kamera, tököm tudja mi, mert nem is értek hozzá és mert amire használom, arra bármelyik netezésre használható - nem is feltétlenül - okostelefon alkalmas.

Akkor én most mi vagyok?
Nekem álszentnek tűnik az, akinél nem szempont a 3. pont, egy esetben hiszem el, ha céges telefont kap, de az meg a legritkább esetben szifon! Mindannyian - és nemcsak ez esetben - a marketing áldozatai vagyunk.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.09.12. 23:05:06

Ez egyébként abból a szempontból is nagyon találó, hogy a iPhone-t olyanoknak tervezik, akiknek a start menü megtalálása is ekkora problémát jelent.
Mondjuk azt hiszem ez az egész arról szólt, hogy valami cseles módszerrel lehetett előhozni a start menüt, vagy az asztalt, nem tudom már pontosan.
csaba vs sanama témához meg annyit, én még nem láttam olyan embert aki bevallotta volna h divatból vette, mindenki megmagyarázza h neki milyen hihetetlenül nagy szüksége van rá )
:D hát azért pár ész érvet leírtam :P De amúgy tényleg dviatból vettem meg :mrgreen: :mrgreen:
Mondjuk ehhez tegyük hozzá, hogy a Mac-termékek Magyarországon a legdrágábbak kb. egész Európában. Nemrég láttam erről valami összeállítást, Svédországgal versenyzünk ilyen téren.
USA-ban ehhez képest mindegyik feleennyibe kerül, de Vaterán is relatíve olcsón vágnak hozzád angol hálózatfüggő iPhoneokat.

Épp ezt akartam írni. USA-ban annyira megszokott, hogy majdnem mindenki iphoneal, sőt macbookokkal rohangál, hogy az hihetetlen, mert egyszerűen sokkal olcsóbban hozzá lehet jutni ezekhez. De még EU-ban is Magyarország az élen van, olyan értelemben, hogy kinél a legdrágább a cuccos
sjd
Llegenda del Barça

2013.09.12. 22:51:44

h3x0r írta: Pont ki is telt belole egy Samsung Galaxy S2-es, de neztem hogy a tudasra szinte ugyan olyan iPhone 4s 20-25 ezerrel dragabb.
Mondjuk ehhez tegyük hozzá, hogy a Mac-termékek Magyarországon a legdrágábbak kb. egész Európában. Nemrég láttam erről valami összeállítást, Svédországgal versenyzünk ilyen téren.
USA-ban ehhez képest mindegyik feleennyibe kerül, de Vaterán is relatíve olcsón vágnak hozzád angol hálózatfüggő iPhoneokat.
Sanama írta: Volt egy videó, nagyon érdemes megnézni, és szerintem tök jól megmutatja, hogy miért van ekkora sikere az egész ios/osx-nek. Win8 elég leültette a srác az apját, és 30percig kereste a start menüt... ezzel szemben osx-en 2perc alatt már netezett is. sarkított dolog, de látszik mi a lényeg az egészben.
Ez egyébként abból a szempontból is nagyon találó, hogy a iPhone-t olyanoknak tervezik, akiknek a start menü megtalálása is ekkora problémát jelent. :D

Egyébként én ha nagyon gazdag leszek, biztosan fogok venni egyszerre egy iPhonet és valami Androidos telót is. Egyiken lehet majd telefonálni (nem a hívás felénél tölti be a névjegyzéket), facebookozni, skypeolni, meg szaggatásmentesen Temple Runozni, a másikon meg 3 segédprogram nélkül is tudok majd olvasni, fényképezni, zenét hallgatni, meg filmet nézni.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.09.12. 22:35:02

amugy durva dolog ez a menjunk a divat után. vmelyik nap láttam egy blogon, hogy milyen designer láb meg kar protéziseket terveznek. Vmi brutálisan jol néztek ki, tiszta olyan mint amiket a legdurvább fantasy filmekben látsz.

azon gondolkoztam, hogy tuti nemsokára eljön az az idő amikor valaki csak azért le fogja vágatni a lábát h megkapjon egy ilyen protézist

(nagy nehezen meg is találtam:
http://neverordinary.blog.hu/2013/05/13 ... s_kigyokar" target="_blank)

csaba vs sanama témához meg annyit, én még nem láttam olyan embert aki bevallotta volna h divatból vette, mindenki megmagyarázza h neki milyen hihetetlenül nagy szüksége van rá :mrgreen: )
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2013.09.12. 22:27:40

Bocs,tisztelet a kivételnek.
Főleg a videoban felbukkanó arcokra reagáltam...nem sértésnek szántam,vannak az ios felhasználok kozott is olyanok,akik utánajárnak a dolgoknak,nem csak azért veszik mert ez ájfón ecsém...
Nem vettem sértésnek, csak reagáltam, persze vannak akik azért veszik, mert apple. de az ilyen mindenben megfigyelhető, hogy pl. ruhából is azért vesz egy "másmilyet" mert annak jobb a neve, tök mindegy mennyire áll jól neki, stb.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.09.12. 22:02:03

Sanama írta:
Ez csak státuszszimbólum, az ember nem azért veszi,mert tisztában van vele mit tud,hanem azért,mert apple.
Ezt miért veszed ennyire tutira? Én azért vettem mert tetszett a rendszer, tetszett, hogy nem fagyott be, tetszett, hogy nincs 125féle beállítás minden programnál, tetszett az egész úgy ahogy össze volt rakva.
tetszett az,hogy olyan képernyője van, amit még más telefontól nem láttam.

Nyilván 90%-t tudja a többi android is, de nem hiába van az, hogy aki egyszer HUZAMOSABB IDEIG használja az ios-t, az nem akar mást többé.(nagy átlagban)
És én nem szólok le semmit, nem mondom, hogy az ios sokkal jobb, én annyit mondok, nekem ez jobban tetszik, és sokkal jobban szeretem használni.

Volt egy videó, nagyon érdemes megnézni, és szerintem tök jól megmutatja, hogy miért van ekkora sikere az egész ios/osx-nek. Win8 elég leültette a srác az apját, és 30percig kereste a start menüt... ezzel szemben osx-en 2perc alatt már netezett is. sarkított dolog, de látszik mi a lényeg az egészben.
Bocs,tisztelet a kivételnek.
Főleg a videoban felbukkanó arcokra reagáltam...nem sértésnek szántam,vannak az ios felhasználok kozott is olyanok,akik utánajárnak a dolgoknak,nem csak azért veszik mert ez ájfón ecsém...:D

(Mégegyszer,nem vagyok apple ellenes,viszont tény,hogy elég nagy % csak azért vesz iphonet,mert az menő,fogalma sincs róla,hogy mit kap a pénzéért....)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.09.12. 21:58:06

visca el barca írta:azért ez is mekkora parasztság: "butamobil". akkor én most kevesebb leszek ha ilyet veszek? :? :D
Igen! :mrgreen:

Amúgy én csak butaphonenak hívom a sajátomat. Ugyan már előrább jár egy lépéssel a sima nyomógombosok között, de távolról sem okos. Egy samsung gt-s5230cal nyomom, de semmi gondom nincs vele. Már gondolkoztam többször új telón, de aztán vhogy mindig maradtam nála, noha a pénzem meglenne rá.
Igazából arra használom csak, amire telót kell + facebookot tudom csekkolni róla hála a t-mobile ingyen facebookjának. Ami hasznos, mert nem kell el sms ezgetni a pénzemet, hanem ott ingyen tudok írni akárkinek.
h3x0r
Madridista

2013.09.12. 21:53:31

recrea írta:
h3x0r írta: Ebben teljesen egyetertek velem.
Ezzel általában én is így vagyok.
:mrgreen:
:mrgreen:
recrea írta: Azért majd megnézlek Titeket, mikor a 13 éves lányotok kitűnő bizonyítvánnyal meg boci szemekkel elétek áll év végén, h kéne egy szifon, mert mindenkinek az van az osztályban. Gyengék lesztek... :D
Majd meglatjuk :P Addigra mar lehet nem is az iphone lesz a divat :P

Van egy ismerosom, Amerikaban dolgozik, eleg jo fizetese van es kb minden evben lecsereli az iphone-jat. A csaladja mondjuk orul neki, mert ok kapjak meg a regi darabokat :lol:

Tavaly Karacsony elott terveztem telefont venni, nekem volt 30 ezrem es meg szuleimtol kaptam ra 40-et, szoval kb 70-bol kellett gazdalkodjak. Pont ki is telt belole egy Samsung Galaxy S2-es, de neztem hogy a tudasra szinte ugyan olyan iPhone 4s 20-25 ezerrel dragabb. Tesomnak iphone 4-ese van, jo parszor hasznalom en is, de nem ertem, hogy mitol lenne annyival dragabb. Amikor a cegtol kikuldtek kulfoldre dolgozni 2 vagy 3 hetre, kapott egy S2-est ottani sim kartyaval es mondta, hogy eleinte fura volt hasznalni, de semmivel se rosszabb mint az o iphone-ja.
Kép
Rumig
Entrenador del Barça

2013.09.12. 21:43:21

Gareth Tello írta:
visca el barca írta:é is a nyomogombos telefonok hive vagyok, és egyszeruen hihetetlen h egyetlen cég sem lát fantáziát ilyen telefonokban....pedig h a nokia kijönne vmi franko kis oldschool teloval simán beruháznék rá
Ahogy én is, jó is lenne. :D Csak sajnos az a helyzet, hogy ezzel a véleményünkkel majdhogynem egyedül vagyunk a világon :mrgreen: , 10-ből 9 ember az érintőképernyős telefonok híve, ...
Valószínűleg a hagyományos telók szépen lassan (vagy nem is lassan) kihalnak a Nokia halálával, nem hiszem, h a Microsoft nagyon törekedni fog ezen szegmens fejlesztésére.
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.09.12. 21:38:38

Ez csak státuszszimbólum, az ember nem azért veszi,mert tisztában van vele mit tud,hanem azért,mert apple.
Ezt miért veszed ennyire tutira? Én azért vettem mert tetszett a rendszer, tetszett, hogy nem fagyott be, tetszett, hogy nincs 125féle beállítás minden programnál, tetszett az egész úgy ahogy össze volt rakva.
tetszett az,hogy olyan képernyője van, amit még más telefontól nem láttam.

Nyilván 90%-t tudja a többi android is, de nem hiába van az, hogy aki egyszer HUZAMOSABB IDEIG használja az ios-t, az nem akar mást többé.(nagy átlagban)
És én nem szólok le semmit, nem mondom, hogy az ios sokkal jobb, én annyit mondok, nekem ez jobban tetszik, és sokkal jobban szeretem használni.

Volt egy videó, nagyon érdemes megnézni, és szerintem tök jól megmutatja, hogy miért van ekkora sikere az egész ios/osx-nek. Win8 elég leültette a srác az apját, és 30percig kereste a start menüt... ezzel szemben osx-en 2perc alatt már netezett is. sarkított dolog, de látszik mi a lényeg az egészben.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.09.12. 21:36:21

azért ez is mekkora parasztság: "butamobil". akkor én most kevesebb leszek ha ilyet veszek? :? :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2013.09.12. 21:16:47

visca el barca írta:
http://www.nokia.com/hu-hu/termekek/tel" target="_blank ... jellemzok/

olyan mint a blackberry
Erre gondoltam: http://www.origo.hu/techbazis/20130829- ... obilt.html" target="_blank
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
socio66

2013.09.12. 21:05:40

Ha már teló téma, erősen gondolkozom egy Lumia 520-asban, a T-Mobile-nál most 28-ért elvihető a webshop-ból, jól gondolom hogy ez best buy?
2 magos processzor ugye, igen jó kijelző, egyedül az op. rendszerétől félek egy kicsit, az androidot már megszoktam.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.09.12. 20:21:06

Capon írta:
visca el barca írta:é is a nyomogombos telefonok hive vagyok, és egyszeruen hihetetlen h egyetlen cég sem lát fantáziát ilyen telefonokban. épp most néztem meg a tmobilenál, van két blackberry és annyi. pedig h a nokia kijönne vmi franko kis oldschool teloval simán beruháznék rá
Nemrégiben olvastam, Indexen vagy Origón, hogy talán pont a Nokia dobott most megint ki ilyen telefont, mert megint van rá igény. Meg is örültem neki, mert lassan megint esedékes lesz nálam egy új teló és már nézelődtem, de sehol semmi csak a horribilis összegű okosok. Remélem minnél előbb eljut Mo-ra is.
http://www.nokia.com/hu-hu/termekek/tel ... jellemzok/" target="_blank

olyan mint a blackberry
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2013.09.12. 20:07:00

visca el barca írta:é is a nyomogombos telefonok hive vagyok, és egyszeruen hihetetlen h egyetlen cég sem lát fantáziát ilyen telefonokban. épp most néztem meg a tmobilenál, van két blackberry és annyi. pedig h a nokia kijönne vmi franko kis oldschool teloval simán beruháznék rá
Nemrégiben olvastam, Indexen vagy Origón, hogy talán pont a Nokia dobott most megint ki ilyen telefont, mert megint van rá igény. Meg is örültem neki, mert lassan megint esedékes lesz nálam egy új teló és már nézelődtem, de sehol semmi csak a horribilis összegű okosok. Remélem minnél előbb eljut Mo-ra is.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Mihu
Director del Fútbol

2013.09.12. 19:35:14

gergo9 írta: És ezek közül melyik az iphone specifikus ?
Ezek közül egyik sem előny hanem alapkövetelmény.
Veszel egy Ferrarit és jársz vele a teszkóba akkor kihasználod?
Mondjuk az iphone közel sem képviseli azt a mobil piacon mint a Ferrari a sajátján.
Inkább egy sufni tuningos ladához hasonlítanám.
iPhone soha nem fagy le, ellentétben a Samsungokkal. Androidon vírusosak a programok, AppStore-ba nem kerülhetnek fel ilyenek. Androidon hibásan futnak alkalmazások, iPhone-on nem fordul elő ilyen. Soroljam még? Sufnituningos Lada...jól gondolom, hogy Samsung fan, vagy legalábbis iPhone ellenes vagy? Meg ha mindenképpen bele akarsz kötni abba amit mondtam, akkor igazad van, más kérdés, hogy aki akarja, az megérti, és nem kötözködik... De hát magyarok vagyunk, lételemünk, hogy azt keressük egy kijelentésben, hogy hol lehet belekötni...

Egyébként meg akkor mondjam azt, hogy kihasználom az okostelefonomat, nem pedig az iPhone-omat? Ez így jobb megfogalmazás?
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.09.12. 19:05:07

Ahogy én is, jó is lenne. :D Csak sajnos az a helyzet, hogy ezzel a véleményünkkel majdhogynem egyedül vagyunk a világon :mrgreen: , 10-ből 9 ember az érintőképernyős telefonok híve, hogy divatmajmolásból vagy azért, mert tényleg szükség van rá, az már más kérdés.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.09.12. 18:45:35

Miért nem látnak fantáziát a dobozos tévékben, a centrifugás régi mosógépben, a walkmanben,stb...
elavultak, ma már kutyának sem kellenek, mint ahogy nyomógombos telefon se nagyon kell senkinek, leszámítva egy nagyon szűk réteget. Apum,anyum pl még olyat használ, nokiát, de nekik tényleg csak hívásra van,semmi másra nem használják.
Ez van sajnos. De a nyomógombos telefonok korának is megvoltak a csúcstelefonjai, elég csak a nokiára gondolni, az ő telefonjaikat aranyárban mérték (persze nem véletlen), a kor appleje volt,és akkor arra irigykedtek az emberek, akinek a legújabb nokiája volt.
Az ilyeneket inkább el kell engedni, felesleges vele foglalkozni, mert úgysem lesz olyan,hogy csak a 25 év feletti,diplomás, két nyelvet minimum beszélők vehetnek iPhone-t. Ez most a nagy brand,lesz ez még ígyse.
(mégegyszer, nem bántom az almásokat, én is vennék, ha tehetném, de nem tehetem meg.)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

2013.09.12. 18:13:18

é is a nyomogombos telefonok hive vagyok, és egyszeruen hihetetlen h egyetlen cég sem lát fantáziát ilyen telefonokban. épp most néztem meg a tmobilenál, van két blackberry és annyi. pedig h a nokia kijönne vmi franko kis oldschool teloval simán beruháznék rá
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.09.12. 17:52:12

na jah, a 60-70 ezer forintos vuttyon kézi táskák jutnak mindig eszembe a státusszimbólum szóról.
mondjuk abból a brand-ből magyarországon az utánzat a menő (jó, miből nem, de itt nagyon nagy a differencia árban), aztán amikor fizetni kell a gyrost, akkor az erzsébet utalványt veszik ki a kis vuitton pénztárcából. :mrgreen:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.09.12. 17:42:27

shutterisland írta:egyébként a paraméterekhez nem igazán értek, de az iphone 5 például tudásra mennyivel veri a nála 30-40-50 ezer forinttal olcsóbb, nem apple okostelefonokat ?

máskülönben én vagyok itt az egyetlen, akinek a hagyományos, nyomógombos telefonok sokkal jobban a kezére állnak ?

semmivel,anyaghasználatban esetleg, meg a kamerája jobb.
Amúgy nekem az lg optimus G-m röhögve nyitja meg 4G-n a weboldalakat, mire én már olvasom, iphonos haverok még várakoznak...

Egyébként nem ítélek el senkit, aki iphonet vesz, vegye,ha ő ettől keményebb.
Én is megvenném,ha a reális árán, 100ezer környékén lehetne kapni,rabláncok nélkül.
Válasz küldése