Na jólvan, úgylátom azért megmozgatta a fantáziátokat a téma
Igazság szerint én mindig is azok közé tartoztam, akik mérhetetlenül utálják a Real Madridot, minden velejárójával együtt. A Barca-könyvben is olvastam, asszem, hogy épp Xavi nyilatkozta, hogy a Madridról mindig sugárzott a felsőbbrendűség...(van erre egy spanyol kifejezés, de mivel most nincs itt a könyv, nem tudom idézni) Mindig is virított róluk a nagyképűség, felsőbbrendűség. És ez egyébként meggyőződésem, vagy legalábbis személyes tapasztalat, hogy a szurkolókon is meglátszik. Néztem a hétvégén a Betis elleni meccsüket, Ramos úgy belépett a gyerek elé, hogy az majdnem vágott egy előre szaltót, és Sergio odahajolt fölé, és kérdőre vonta, hogy mit fetreng, hozzá se ért, mikor meg a bíró felmutatta neki a sárgát, akkor megtapsolta, persze gúnyos arckifejezés kíséretében. Azért ilyet például Barca játékostól én még nem láttam, pedig 2003 óta megfordultak páran a klubnál. De azt is mondhatom, hogy szinte ezt a fajta nagyképűséget egyik európai klubnál sem tapasztalom.
Visszatérve az eredeti témához, ez az a tulajdonság, ez az a szellem, ami körülveszi a klubot, és többek között emiatt sem tudnék a Madridba igazolni, még akkor sem, ha évi 8 millió forint helyett évi 4 millió eurót keresnék. Egyszerűen nem tudnék abban a közegben lenni, azt a stílust felvenni, nem tudnék a Barca ellen harcolni. Az biztos, hogy mindig téma a Real-nál, hogy mi van a Barcával, a bírókkal, stb...ehhez nem tudnék asszisztálni. Nem tudnám azt a fehér törlőkendőt magamra húzni hétről hétre. Példának okáért nem szeretem a Chelsea-t, sőt, egyenesen utálom őket, de ha a Chelsea hívna, akkor én sem időt kérnék, hanem egy tollat...