kanty írta:
Normális, hogy inkább balesetek, halálesetek vannak előtérben. Egy halálesetnek egy gyilkosságnak sokkal nagyobb a hírértéke, mint pl. egy rally-s győzelemnek. Rally-s győzelmet is le kell adni, de nem feltétlenül a híradóban, arra ott van a sportrovat. Kiemelt rész pedig kicsit megdöbbentett. És mi van? És, ha meghaltak volna?
Ahogy én értelmezem a Te azt nehezményezed, hogy a rally háttérbe szorul. Ez normális is, hiszen nem egy népsport. Más sportágakkal is ez van, ami nem annyira népszerű, az nem annyira érdekli az embereket, ergo a TV-ben sem adják le.
Azért süllyedt a média mert sok a gyilkosságokkal kapcsolatos műsor? Ezt nem feltétlen a média számlájára írnám, hiszem ha ezek a dolgok nem történnek meg, akkor nem lenne, amit leadjon a TV.
Én sem nézem lassan másfél éve TV-t, egyszerűen nem érdekel. A híreket, amelyek érdekelnek eljutnak hozzám neten keresztül. Az sokféle show meg nem érdekel, nem köt le.
Drigo!
Persze abszolút igazad van, abban, hogy ha nem lenne igény, akkor hiába írnák helyenként a sok szennyet. Nem is az a szomorú, hogy vannak ilyen szenzációhajhász lapok, hanem az, hogy ezek tényleg a legolvasottabbak.
DE azért a "szerző" is ludas. Valahol magával szemben is lehetne annyi önkritikája, hogy a tőle telhető legjobbat adja ki a kezéből (Tudom kicsit naiv gondolat).
Szerk: Jah és kanty, a megdöbbenésedhez:
Pár éve élő egyenesben láttam egy balesetet egy kereszteződésnél. Úgy telibeverték egymást, hogy csak nah...az egyik fickónak ömlött a fejéből a vér, a másiknak nem lett semmi baja. Jöttek a mentősök, elállították a vérzést, kész. Senkinek nem lett semmi baja, csak a két kocsi lett TK-s. Mégse láttam a híradóban. Azt viszont egyből leadják, ha valaki meghalt egy balesetben. Úgyhogy a kérdésedre válaszolva: mi lett volna ha meghalnak? De nem haltak meg...mégis le kellett adni, miközben több TK-s baleset történik az országban egy nap alatt...arról mégse tudósítanak, mert nem halt meg senki, nem került az intenzívre senki.
Azon már réges régen túl vagyok, hogy ez érzékenyen érintsen, hogy a magyar rally háttérbe van szorítva

Engem csak az bánt hogy mindenről (és most nem csak a rallyról beszélek) csak akkor tudnak írni, amikor valami baleset, vagy mindenképpen negatív esemény történt.
Engem meg az döbbent meg, hogy azt írod, hogy normális hogy a halálesetek és a balesetek vannak előtérben...Nem történik ebben az országban semmi, csak rablás, baleset meg gyilkosság? Nem hiszem el. És nem értek egyet ebben se veled, se Bobbal. Manapság azért az élet nem éppen habos torta ebben az prszágban. Miért kell még az embereket pluszban azzal sokkolni, meg elszomorítani, hogy egy 40 perces híradóból 20 perc csak a rosszal foglalkozik? Azt se bánnám, ha 15 perc politika helyett lenne 30. Még azt is jobb hallgatni, mint azt hogy ezt így ölték meg, azt úgy erőszakolták meg, ez így ugrott részegen a Tiszába, ez így szakadt ketté az autóval együtt, ez így ugrott ki a 10.-ről, stb stb. Bár mondjuk nemtudom mi a jobb, ezeket hallgatni, vagy azt hogy "a kormány ma újabb adó bevezetéséről szóló javaslatot terjesztett a Parlament elé"...de ez egy másik téma, és félreértés ne essék, semmiképpen sem szeretnék ezzel egy politikai vitát elindítani.
A Senna filmben láttam a temetésénél, hogy egy brazil nő azt mondta: "a brazil népnek étel, ital, oktatás és egy kis öröm kell...ezt az öröm veszett el most tőlünk" Olyan nehéz lenne olyan dolgokkal telerakni a híradót, ami felvidítja az embereket? Ami pici örömöt okoz nekik. Mert szerintem senki se fogyasztja boldogan a vacsoráját azok után, hogy végighallgatta, hogy ki milyen módszerrel lett öngyilkos.
Azt mondjátok, hogy a sport részbe valók ezek a hírek, amiket említettem. Na most nem tudom kinek tűnt fel, hogy már régen nincs sport részleg a Híradóban, mint ahogy volt régen. Most visszanéztem, hogy milyen témák voltak pl a hétfői híradóban az RTL-en. Volt egy sporthoz kapcsolódó hír a legvégén. Mégpedig az, hogy nem az autó műszaki hibája okozta de Villota súlyos balesetét a teszten, aminek következtében a nő elveszítette a jobb szeme világát...Erről ennyit.
Itt nem arról beszélek, hogy a rally háttérbe van szorítva. Hanem arról, hogy az sem kap publicitást, aminek örülhetnének az emberek, hogy igen, ez a mi fiúnk, nem kis sportsikert ért el. De említhetném azt is, hogy egy magyar srác pár hónapja megnyerte a tésztahíd építő világbajnokságot. Erről se esett egy szó sem, pedig nem hiszem hogy színvonaltalanabb hír, mint az, hogy visszatért Los Angeles egyik kerületébe Húsgolyó, a fekete medve, aki kedvenc városrészében előszeretettel fosztogatja a kukákat, és már az interneten sztár lett, 24 ezer rajongója van. Hülyeségnek tűnik így, hogy tésztahíd építő verseny, de ha csak 2-3 mondatot említenének a részletekről, az emberek rájönnének, hogy ez egy elég komoly statikus mérnöki munka eredménye, és nem annyiból áll hogy belevágom a Gyermelyi tésztát a vízbe oszt főjjél...Nagyon komoly mérnöki számítások, és tervező munka előzi meg a híd elkészültét. De az hogy Los Angelesben egy mackó visszatért, miután arrébb vitték 50 km-el, az hír. Az amire büszkék lehetnénk, az nem...