zsoltfree írta:
+ez a rasszistázás szerintem annyira de annyira fel van fújva. A világon senki sem azért niggerezik a stadionokban mert annyi bajuk lenne a négerekkel, hanem egyszerűen csak azért mert a többség fehér bőrű és ha be akar szólni egy néger játékosnak akkor az első ami eszébe jut a büdösniggerezés, és nem azért mert titokban valami népírtó ambíciói lennének.
Mindig azt mondják ami eszébe jut. Ha te lennél Barca játékos és Marcelo aládrúgna biztos nem makiznád le. De ha egy játékosról tudod hogy meleg, akkor lebüdösbuzizod. Ha egyik sem akkor csak simán az anyját kezded el szidni. A meccs hevében ezek mind normális dolgok, vagy lehet hogy ilyen szinten már taktikai provokáció. De egy ilyenért azt mondani egy emberről hogy ő most utálja az összes négert csak azért mert néger... főleg hogy több csapattársa is van aki szintén néger.
Azért emellett a sületlenség mellett amit előadtál már ne is haragudj, de nehéz elmenni szó nélkül...
Iszonyat off téma, s nem Messi topikhoz való, de neked fogalmad sincs mit jelent valójában az hogy rasszizmus.Ez egy megnyilvánulási forma, nem kell neked mindenkit "utálnod"... bőrszínre, szexuális hovatartozásra, társadalmi réteghez való hovatartozásra (és még sok minden másra, de ezek a leggyakoribbak)tett bármi féle NEGATÍV kifejezés egyfajta gondolkodásmódot predesztinál.
Népirtás meg rasszista gondolkodásmód rohadtul nem egyenlő dolog.
És ez a szomorú, hogy az első ami eszedbe jut, hogy leniggerezed....Komolyan ember te olvasod amiket írsz???
És ha szerinted a rasszizmus egy felfújt dolog, akkor....Komolyan kérlek olvasd el még egyszer amiket írtál, s gondold végig....A legszebb mikor azt írod mert a többség fehér...WTF???Pont ez a lényeg, attól hogy én fehér bőrű vagyok több diplomával többet érek mint ember egy esetleg néger homoszexuális alul iskolázott embernél???
NEM
Ne menjünk bele jobban, mert ez egy sportoldal, de szerettem volna ezt tisztázni.A rasszizmus egy gondolkodásmód.
És nagyon leegyszerűsítve minden ember rasszista, mert előítéletek sokasága határozza meg cselekedeteinket nap mint nap.Már az egyfajta rasszizmus ha azt mondom jobban szeretem a barna hajú nőket, mint a szőkéket.Ezeket az évek folyamán kapott impulzusokat nehéz töröltetni az agyunkból, de azért teljesen más ha egy színesbőrű embert leniggerezel vagy "csak szimplán" azt mondom jobban szeretem a barna hajú nőket.
És akkor a fizikai cselekedetekké fajuló dogokról nem beszéltünk, hogy fekete srácot vernek meg Budapest utcáin, mert néger, mikor már fizikai bántalmazásba csap át a rasszista gondolkodásmód, na az már az igen kemény súlyos probléma s az egész világ gondolkodásmódban benne van, NA EZ A NAGY GOND ÉS SZERINTED FELFÚJT DOLOG, nem mintha valaki esetleg hátrányos dolgai miatt (már ez kérdés mi nevezhető hátrányosnak....) előítéletek sokaságával találja szemben magát, s megkülönböztetés éri, rosszabb vagy jobb lenne....Ez kérlek szépen nem felfújt dolog!!!!!