Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Svédországban nem az ortodox kereszténység a legelterjedtebb,hanem az evangélikus. Így megkockáztatnám,hogy egy szerb bevándorló lehetett az elkövető aki otthonról hozta magával a bosnyákok elleni gyűlöletet.sjd írta:..... Úgy érzi azonban, hogy nem látják szívesen, és a horogkeresztet és a szerb keresztet mutatja, amelyet az általa látogatott mecset falára véstek."
Vannak érdekes muszlim államok, ez így igaz. De tudod mi a zavaró leginkább? Hogy a nyugat és az USA nem az alapján ítéli meg, vagy el őket, amiket te leírtál (valóban Szaud-Arábiát el lehetne ítélni, de épp ők az USA leghűbb szövetségesei a térségben az arab államok közül...). hanem az alapján, hogy milyen a viszonyuk Izraelhez. Ez csak politika, semmi más, miközben értékekről papolnak, háborúkat szítanak. Van tisztességes muszlim állam, mint ahogy tisztességtelen is, nem abból a fakad a különbség, hogy Korán hívők-e vagy sem (mondjuk azt is figyelembe kell venni egy nép lélektana kapcsán, hogy milyen belső és külső hatások érték a történelme során, ahogy nekünk magyaroknak meg van az okunk arra, hogy befogadóak vagyunk, nekik is meg van az okuk arra, hogy egyes esetekben nem. Ez nem megmagyarázza, felmenti őket, csak leírja a helyzetet). Szerintem az a legdühítőbb a "fejlett Nyugat" kapcsán, hogy képmutatóak vagyunk, úgy ánblokk. Papolunk, papolunk, miközben szó sincs itt értékekről, kettős mérce van és érdekpolitizálás.Boixos írta:a muszlimok érzékenységét a toleranciára minimum érdekesnek tartom.sjd írta: "Az embernek nehezére esik meghallgatni a híreket. Más sincs bennük, csak az, hogy a muszlimok így, a muszlimok úgy. Minden arról szól, hogy milyen rosszak vagyunk. A svédek semmit se mondanak az arcodba, de azért mégiscsak mondanak dolgokat" - világít rá.
Vagy csak szóba kell hozni a dániai Mohamed-karikatúrákat, mint a tolerancia és egymás (vallása) tiszteletének mintaképét...
próbálj meg bevinni mondjuk szaúd-arábiába keresztény irodalmat v egy Bibliát, ki sem engednek a reptérről, és akkor még mákod volt. azt már nem is mondom, h ugye európa tele van mecsetekkel, viszont egy templomról sem tudok mekkában v dzsiddában, v teheránban pl.
a mohamedet állítólag gyalázó karikatúrákról annyit, h ezekről a hírek elegendőek voltak ahhoz, h a muszlim világban található dán nagykövetségek személyzetét halálosan megfenyegessék, viszont arról semmit sem hallani, h mi történt pl azután, amikor a palesztin "szabadságharcosok" egy brigádja pár éve elfoglalta a názáreti születés templomát, akkor az ott fellelt Bibliák lapjait használták akkor miután kakilniuk kellett. vagy mi a helyzet az egyiptomi koptokkal mostanában, amikor nem egyszerű ilyen gyereknek lenni arrafelé.
nem azt mondom, h minden muszlim gyökér, nekem is van mohamedán barátom, de először a saját házuk táján sepregessenek, utána kritizáljanak másokat.
persze ez nem zárja ki azt, h ne előítélettel kezeljék őket mások.
a muszlimok érzékenységét a toleranciára minimum érdekesnek tartom.sjd írta: "Az embernek nehezére esik meghallgatni a híreket. Más sincs bennük, csak az, hogy a muszlimok így, a muszlimok úgy. Minden arról szól, hogy milyen rosszak vagyunk. A svédek semmit se mondanak az arcodba, de azért mégiscsak mondanak dolgokat" - világít rá.
Vagy csak szóba kell hozni a dániai Mohamed-karikatúrákat, mint a tolerancia és egymás (vallása) tiszteletének mintaképét...
Köszi sjd! Ez a lényeg, erre próbáltam én is utalni zárójelben Norvégia említésével. Ettől függetlenül én is élhetőnek és jónak tartom őket, de éppen azért, amit te írsz zárógondolatként (plusz otthon sem erőltetik az egyenlősdit, csak ésszerű keretek közt).sjd írta:google-ön első találat volt a "svédország bevándorlás" címszavakra:Tim írta: Válassz egy tetszés szerinti skandináv államot. Mondjuk legyen Svédország
http://hvg.hu/vilag/20110405_Svedorszag ... turalizmus_
"Egy boszniai menekült, Ask Gasi azt mondja, megérti, hogy a svédek vonakodnak magukhoz ölelni az idegen és nélkülöző bevándorlókat...... Úgy érzi azonban, hogy nem látják szívesen, és a horogkeresztet és a szerb keresztet mutatja, amelyet az általa látogatott mecset falára véstek."
"Az embernek nehezére esik meghallgatni a híreket. Más sincs bennük, csak az, hogy a muszlimok így, a muszlimok úgy. Minden arról szól, hogy milyen rosszak vagyunk. A svédek semmit se mondanak az arcodba, de azért mégiscsak mondanak dolgokat" - világít rá.
Azt egyébként aláírom én is, hogy kevés demokratikusabb és élhetőbb állam van a skandináv országoknál, de azért ők sem lehetnek tökéletesek. (Persze legalább ők nem próbálnak hangosan vigyázni más államok demokratikus berendezkedésére...)
google-ön első találat volt a "svédország bevándorlás" címszavakra:Tim írta: Válassz egy tetszés szerinti skandináv államot. Mondjuk legyen Svédország
Ebben részben igazad van (bár ott sincs kolbászból a kerítés, nem véletlen, hogy Norvégiában az történt, ami), de én egyrészről világszinten meghatározó országot kértem, másrészről olyat, ahol borzasztó nagy egyenlőséget hirdetnek. Igen, ezekben az országokban jólét van és egy tisztességes demokrácia, de talán éppen azért, mert nem akarnak erőszakos egyenlőséget és nem hiszik magukat prófétának.Tim írta:Válassz egy tetszés szerinti skandináv államot. Mondjuk legyen Svédország.Kalap1988 írta:.. a valóságban mindig is mindenkor láttuk, láthatjuk, hogy a nagy egyenlősdit hirdető rendszerek, birodalmak, kormányok a legnagyobb és undorítóbb diktatúrát, uralmat hoztak világunkra, saját országukra. Ez nem általánosítás, csak egy államot mondj, aki meghatározó és nem csak egyenlősdit hirdetett, de meg is próbálta beváltani, nem diktatúrát hozott népére. Kíváncsian várom,nem hiszem, hogy lesz ilyen.
Mivel élnek kint rokonok,magabiztosan mondhatom,hogy mintaszerű demokrácia van,és bizony jóléti országnak számít,az oktatás kiváló,meg tudsz élni a fizetésedből. És még királyság is ráadásul.
De lehetne Finnország,vagy Norvégia is.
Válassz egy tetszés szerinti skandináv államot. Mondjuk legyen Svédország.Kalap1988 írta:.. a valóságban mindig is mindenkor láttuk, láthatjuk, hogy a nagy egyenlősdit hirdető rendszerek, birodalmak, kormányok a legnagyobb és undorítóbb diktatúrát, uralmat hoztak világunkra, saját országukra. Ez nem általánosítás, csak egy államot mondj, aki meghatározó és nem csak egyenlősdit hirdetett, de meg is próbálta beváltani, nem diktatúrát hozott népére. Kíváncsian várom,nem hiszem, hogy lesz ilyen.
Minden további nélkülAsys írta:A moderátor uraktól (és ha vannak hölgyektől) kérdezem, hogy Andrés barátunk kirohanása ellenére azért folytathatjuk a diskurzust ugye? Természetesen kulturált keretek között![]()
Azt veszem ki a szavaidból, hogy nem látod a kérdés problematikusságát, a 'jog' és 'igazság' emberi fogalmak és a fogalmakon van a hangsúly, mi emberek töltjük meg tartalommal. Na már most minden ember szabadon töltheti meg ezt a fogalmat tartalommal, én azt mondom igazságos egy törpét fenékbe rúgni, szerinted meg nem... Három választásunk van, vagy megegyezünk a kérdésben, kompromisszum vagy meggyőzöl róla, hogy gondolkodjak úgy mint Te, vagy kimegyünk a hóra és eldöntjük...Bob_Marley írta: Asy amit írtál igaz, hogy genetikailag vannak különbségek, de a rasszizmus egyik kiváltó oka, az ezek a genetikai különbségek által generált jogi megkülönböztetés is.Az meg hogy midnen ember egyenlő, s amit írtam ki ér többet diplomásan vagy szegényen, jogi értelemben teljesen egyenlők, s egyenlő feltételeket is kellene biztosítson a társadalom, ami tudjuk mennyire nem igaz.Illetve genetikai eltérések ellenére is, egyenlőként tekintünk mindenkire.
Az én leszek. Ez nem a kurucinfo,és így,ebben a stílusban senki nem nyilvánulhat meg.miihii írta:
Ellenben ha a többiek közül vki kevésbé toleráns és törli (esetleg pihiztet téged is) ,azzal is egyetértek.
Legközelebb ne bocsánatot kérj előre,hanem vegyél egy-két mély levegőt meg számolj el 10-ig kétszer és csak utána reagálj. Hátha akkor kevesebb személyeskedő rész lesz a post-odban és kissé kultúráltabb formában is menni fog a véleményformálás. A heves érzelmek hamar parkolópályára állíthatnak,ha ilyen szövegkörnyezetben fejted ki.Egyenlő bánásmódot pedig megkapsz,ha a másik fél is hasonló stílusban adja elő a gondolatait.Amíg ez nem így van,nem egy kalap a kettő. Egyelőre csak figyelmeztetlek,mert közben lett reakció és talán belefér még,ha egy kicsit hajlok. Ellenben ha a többiek közül vki kevésbé toleráns és törli (esetleg pihiztet téged is) ,azzal is egyetértek. Csigalom,nyugavér!AndrésGerardHernandez írta: Előre is elnézést kérek(!)...
És mindezek után is, bár heves érzelmeket váltottál ki ...
AZONBAN ebben az esetben egyenlő bánásmódot kérek a fent említett fórum-társammal!
Először is nem tudom eldönteni, hogy most erre az egészre nekem kell-e reagálnom, vagy nem....Mint liberális terrorista (habár se nem vagyok meleg, se néger, se zsidó, se cigány, se transzfesztita)...Gratulálok kedves barátom szépen összeszedted a dolgokat...Csak valahogy mégse sikerült semmit írnod......AndrésGerardHernandez írta:
Szerintem abban mindenki egyetért, hogy a lét az élet és azon belül az emberi lét érték, önmegtagadás lenne úgy gondolkozni, hogy értéktelen, persze erre is vannak/voltak példák (öngyilkosságok és egyes aszketikus magatartás formák). Elsősorban azon polemizálunk, hogy minden élet ugyanakkora értékkel bír e?messideco írta:Én személy szerint nagy humanistának tekintem magamat. Az emberi élet, és emberi lét érték, nem vagyok egyik szélsőséges oldalnak sem a tagja.
Fekete,fehér, zöld, kék nekem nem számít. De az az ember, legyen ember és viselkedjen is úgy. Utópiákban lehet, és érdemes is gondolkozni, de megvalósításuk lehetetlen.
Egyenlőség addig nem tud szerintem lenni, amíg minden ember különböző, és mindenkiben van érték. És ez a szép.
Nem vettem kioktatásnak, Te se veddBoixos írta: nem érzem ledegradálónak azt, h a kezdetet és a véget megemlítettem. csak arra hívtam volna fel a figyelmedet, persze, ha megengeded és minden kioktatási szándék v rosszindulat nélkül, h senki sem születik vagy hal meg szebben kizárólag a származása miatt, arról nem beszélve, h akármilyen értékes volt vkinek itt az élete, abból semmit sem vihet el magával a végén, így ez sem lehet ok arra, h megkülönböztesse magát - mondom a származása alapján - bárki, bárkitől. és ha már tartalom, akkor hadd jegyezzem meg, h nagyon durva körülmények közé születő és rendkívűl hátrányos helyzetben felnövő emberekből is kijöhet a szupergéniusz, ha megkapja a lehetőséget rá és a hibátlan környezetben felcseperedő gyerekekből is lehet mihaszna, semmirekellő vaddisznó, ha nem élnek vagy visszaélnek a lehetőségeikkel.
Bocs, itt még Bob példáira reagáltam, de szvsz Asys példája a futókkal / Nobel-díjasokkal szerintem elég releváns a rassz szempontjábólBoixos írta:sjd, én nem arról beszélek, h tudás, tapasztalat, hozzáértés mittudomén alapján nem lehetne megkülönböztetni embereket, mert ez egyértelmű, h nem igaz. én arról beszéltem, h kizárólag származás, mondanám rassz alapján nem jelenthető ki senkiről sem, h szarabb, mint a másik.
nem érzem ledegradálónak azt, h a kezdetet és a véget megemlítettem. csak arra hívtam volna fel a figyelmedet, persze, ha megengeded és minden kioktatási szándék v rosszindulat nélkül, h senki sem születik vagy hal meg szebben kizárólag a származása miatt, arról nem beszélve, h akármilyen értékes volt vkinek itt az élete, abból semmit sem vihet el magával a végén, így ez sem lehet ok arra, h megkülönböztesse magát - mondom a származása alapján - bárki, bárkitől. és ha már tartalom, akkor hadd jegyezzem meg, h nagyon durva körülmények közé születő és rendkívűl hátrányos helyzetben felnövő emberekből is kijöhet a szupergéniusz, ha megkapja a lehetőséget rá és a hibátlan környezetben felcseperedő gyerekekből is lehet mihaszna, semmirekellő vaddisznó, ha nem élnek vagy visszaélnek a lehetőségeikkel.Asys írta:Hát azok után, hogy ledegradáltad az emberi életet puszta születés és meghalásra, szerintem jogosan tettem fel a kérdést, mert az emberi élet értékét a tartalma adja s nem a kerete...Boixos írta:
Asys, emberekről beszélgettünk, nem az állatokról.