sjd írta:
Bob, egyébként csináltam már valamit a filmklubban, amibe nem kötöttél volna bele?

Nem kötözködni volt a célom, ha így jön/jött le akkor bocs.Egyszerűen ha nagyon lesarkítom teljesen máshogy állunk a filmekhez.
S ez hogy nem tudok dönteni de mi döntsük el, ez nekem fura.Azt hogy miért szeretnéd értem, csak nem értek vele egyet, én nagyon örülök hogy olyan ez a kör amikor igenis mindenki próbál olyan filmet hozni ami nem "mainstream" s akár óriási szakadékok vannak pontok között.Amit írtál dolog, hogy látókör szélesítés értem meg az egész logikádat, csak szerintem meg egy filmklub pont hogy olyan kellene legyen, hogy filozofikus filmek, "művészfilmek", igenis régebbi filmek, hogy lehessen látni egy másik kor gondolkodását, erkölcsi szintjét stb.Ez ad egy szépséget az egésznek, s ebből lehet tanulni.
Te nem ezt szeretnéd meg alapból más filmek vonzanak téged is meg engem is.
S majd jön v.e.b is hogy neki ez a kör csalódás meg milyen filmek vannak, megértem őt is, majd mikor jön a változtatásos "vitázás" majd mindenki leírhatja érveit, de spec én mint említettem iszonyat örülök hogy ilyen filmek vannak mint most, pontjaimon is látszódik.
Ezt arra írtam, hogy pl megemlítetted mindenki örüljön 2000+ a filmek amit ajánlsz, ezt valahol degradációnak érzem a többivel kapcsolatban, s főleg úgy hogy én meg pont azt látom ha valami régebbi film, akkor páran már attól hogy régebbi rosszul lesznek (s nekem le ne írd hogy én meg a scifivel vagyok így, mert megnéztem most is nem nyafogtam aztán lepontoztam mert továbbra is kiemelem a futurisztikus szót, illetve a nem reálisat ) pedig pont hogy egy régebbi filmben lehet olyan dolgokat meglátni ami mára (sajnos vagy nem sajnos mindenki döntse el...) kivesztek a filmekből.Nem mindegyikből és biztos hogy pl amiken te gondolkozol nem rossz darabok, de pont legyen az ellen oldal is hogy attól hogy régi lehet nem rossz.Scifire ilyet nem tudok írni, mert elképzelt dolog, így számomra semmilyen érzést nem vált ki, miután nem tudom magamat "beleképzelni". És értem valaki azt mondja régire hogy lassú, de könyörgöm azért aközött hogy valami azért nem tetszik mert lassabb vagy azért mert olyan nincs is azért aközött van különbség, az egyik legalább egy VALÓS problémát próbál boncolgatni, ha valaki unja megértem mert nem ehhez szokott, de legalább lát egy kis kultúrát, de egy Scifi az kb olyan mintha elkezdenél hupikék törpikéket nézni....Hol van az érték egy scifiben??Lehet benne csak paradox az egész, mert úgy lehet hogy a szituáció nincs....
Na megint túlragoztam de csak kijött belőlem pár gondolat amit akartam már írni mikor vitáztatok a változtatásokról, Eazzy múltkor kiakadt, abban tényleg egyet értek vele állandóan megy a nyafogás, ez nem jó mert régi, ez mert hosszú, ez mert lassú, ez mert fekete fehér, ez mert csak feliratos, ez mert rossz a zene, hát valami jó???

S a felvetést is úgy érzem ezért jött elő, mert megy a "nyafogás".
S amúgy meg drámát ajánlasz, úh már alapból nálam pluszpont

De pl beírtad s most nem messideco a lényeg, de írta hogy ő nem akar A-t ezért B, ez mi???Akkor csináljunk szavazást, hogy ki mit szeretne látni???Érted a problémámat gondolom, meg oké empátia stb, de azért felnőtt emberek vagyunk eltudjuk dönteni mi legyen, olyan úgyse lesz ami mindenkinek jó, sőt ebben a körben csak a panaszkodás megy
S nem kell megint órákat erről vitázni, hogy kinek mi tetszik mi nem, megtettük ezerszer én most csak "kifakadtam"

az eredeti dolog, hogy döntsünk egyedül, nem az hogy bedobom ki mit szeretne, legalábbis szerintem.