EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.13. 20:07:14

Jól leírtam, hogy valaki vagy imádni, vagy utálni fogja, erre egyből jött két 7,5 értékelésként :D És ráadásul úgy néz ki, mindenki látta már :?
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.10.13. 20:00:48

A forrás

Régebben láttam már, így elnézést, ha nem értékelem hosszabban, tetszett, de így sincs nagyon időm mostanában filmet nézni, meg vannak is elmaradásaim, szóval ezt most nem nézném újra.

Kétségtelenül érdekes film, szerintem sok ember 5 perc után kinyomja. Én is néztem egy nagyot, de mivel nővérem nagyon bizonygatta, h milyen jó film így nem is fordult meg a fejemben, h offoljam. Nem is csalódtam a a filmben. Nem egy egyszerű film és most nem is emlékszem, h mennyire értettem akkor, de azért arra emlékszem, h olyan nagy fekete lyuk nem vt az agyamban.
A zene az nagyon ott van! Azt szívesen hallgatom meg bármikor.
Érdekes, ez a film tetszett, de nekem a Mr Nobody megy nem, pedig hasonló filmek.

7.5/ 10
REMY
Madridista

2012.10.13. 19:25:56

Bob_Marley írta: Remy nem láttam végig, fél óra után én "meguntam" meg logikátlannak tartottam.
ezért is mondta, hogy mint film nem nagy durranás, mert sok hiba van benne, de a fő témája miatt érdemes végig ülni. Mert van benne realitás, csak mi még egy kicsit máshogy éljük ezt meg.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.10.13. 19:23:03

Na király, ezt láttam, Érdekes egy film. Holnap majd értékelem :)
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.13. 19:22:55

sjd mondom értettem az álláspontodat, remélem te is az enyémet :D Nekem fura volt hogy így bekérdezted mi legyen?

Remy nem láttam végig, fél óra után én "meguntam" meg logikátlannak tartottam.

Forrást meg szerintem már láttam, de jó lesz újra nézni mert pl most hirtelen fogalmam sincs mi van benne :D
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.10.13. 19:20:28

király.

a forrás az iskolapéldája az olyan filmeknek, amit legalább 3szor meg kell nézned ahhoz h megértsd. mert bár lehet h elsőre is össze áll a kép. de nem, csak azt hiszed, hogy érted :D

én eddig 2x láttam, de sok minden elég ködös még benne, régóta tervezgetem a 3. nézést, de eddig nagyon húztam :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
REMY
Madridista

2012.10.13. 19:15:50

A forrás

Rendkívül érdekes film volt. És a mondani valója is remek volt. A fő témája az élet, ami általában mindig gondolkodásra készteti az embert.
Kicsit ködös volt néha az egész, de egy kis segítséggel sikerült megvilágosodnom.

Színészek jók voltak, de kiemelkedőt egyik sem nyújtott. Szimplán csak a nevük hangzott jól és hozták a szintet.
A zene és a képi világ fantasztikus volt. Egészen magával ragadó.

Jó film volt, de néha kissé leült. Elvesztettem a fonalat néha és összevisszaságnak tűnt az egész. Ez kicsit rontott a film élményen.
Érdemes megnézni és a filmklubban érdekes téma lehetett volna.

7,5/10

Aronofsky meg hatalmas rendező.

Örülök, hogy az elmúlt 2 körben olyan filmek jöttek, amiket már láttam, mert időhiányban szenvedek :D
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.13. 19:08:42

Azt hiszem ezek után nagyon nem tartogathatom:
lui1698 írta:Nah, szerintem akkor én itt befejeztem a filmekről való pofázást. Múltkor Bence ajánlását lőttem le, most meg a tiédet. :lol:
sjd írta: -B opció: szintén egy dráma, ez talán már ismertebb egy picit, viszont alaposan megosztotta a közönséget, vagy utálja valaki, vagy imádja. (nálam utóbbi, 10/10es) Szerintem egészen elképesztő élmény képileg és zeneileg is.
lui1698 írta: Szerintem ez pont olyan film lesz, mint a Forrás vagy a Mr. Nobody. Vagy utálja majd valaki, vagy imádja.
Mondhatnám, tökéletes időzítés :D

A forrás (The Fountain)
http://www.imdb.com/title/tt0414993/

Szóval adott egy történet, amely három szálon fut (amelyek akár idősíkokként is értelmezhetőek, de máshogyan is), és eszméletlen jó. (És hatalmasat dob rajta Clint Mansell zenéje). Aronofsky-t gondolom nem kell bemutatnom senkinek, de elég sokat elmond, hogy ez még jobban tetszett, mint a Reqiuem for a Dream. Többet nem is nagyon írnék a spoiler elkerülése végett.
Még annyi, hogy lehetőleg ne facebookozás, evés, wc-zés közben üljetek neki, mert szvsz akkor igazán hatásos, ha hagyod, hogy beszippantson az egész.
(linkek a doc-ban, tessék feliratosan nézni :wink: )
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.10.13. 19:01:17

sjd írta: Srácok, ha ennyire nagy a türelmetlenség, akkor dobjam be? :D
Szerintem tartsuk magunkat a szabályokhoz. Persze, ha kurdt engedi, akkor jöhet a film, de most az az 1 napot (akár csak pár órát, h éjfél elmúljon) nem olyan sok kivárni.
kanty
Llegenda del Barça

2012.10.13. 18:56:12

Dobd be szerintem.
A határidőket már nem annyira tartjuk be, úgyhogy nem látom akadályát annak, hogy most ne jöhetne az ajánlásod. Plusz még tényleg felkavartad az állóvizet, ezzel a kérdéssel, többünket kíváncsivá tettél.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.13. 18:50:09

soadroli írta:sjd, az egyik egy Lars von Trier-film? :D
Nem.

Srácok, ha ennyire nagy a türelmetlenség, akkor dobjam be? :D
soadroli
Llegenda del Barça

2012.10.13. 18:47:31

sjd, az egyik egy Lars von Trier-film? :D
Kép
REMY
Madridista

2012.10.13. 18:33:46

hihetetlen, hogy miket tudtok vitázni :D több vita hsz van, mint társalgás a filmekről :D
amúgy Bobtól kérdezném (semmi piszkálódás miatt), de láttad a Lopott Idő című filmet?? mint film nem egy hű de nagy valami, de a lényege annál inkább. ugyebár sci-fi film, de ha a dolgok mélyére nézünk, akkor van benne realitás, sajnos :S

érdekelne a te látásmódod is ezzel a filmmel kapcsolatban ;) lehet a lényegéről jókat dumálni.
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.13. 18:28:20

[quote="Bob_Marley"][/quote]

Azért nem kell ennyire kisarkítani, kiválasztottam 2 (!) filmet az általam látott több százból és ezeket bocsátottam szavazásra, nem azt mondtam, hogy mindenki nézzen azt, amit akar. Szerintem elég jól le is írtam, hogy miért tettem. És azt is leírtam, hogy nem arról van szó, hogy nem tudok dönteni, hanem meg akartam adni a lehetőséget a jelenleg mutatkozó két tendencia közötti választásban.
Az, hogy számodra tulajdonképpen a minél végletesebb, különlegesebb filmeket jelenti a klub, ezek közül csak az egyik, ezért is nem éreztem szükségszerűnek, hogy így járjak el én is, és amint láthatod, a társaság nem is ezt választotta. (bár a másik is különleges eléggé)
Valamennyire az is benne van, hogy az előző köri ajánlásom kapcsán most nem szeretnék mellé nyúlni, és kicsit a többiekre is terhelem a felelősséget. Ugyanis talán az első film kapcsán lehetett volna egy "na megint egy ilyen" érzésetek.

A filmek dátumával kapcsolatban meg nem tudom, mi volt degradáló, volt jó pár negatív vélemény, ezekre reagáltam. Írhattam volna Neked is, hogy "és hogy megnyugtassalak, nem sci-fi lesz"
(btw ezt a sci-fi vs. "valós témák" dolgot is kiveséztük egyszer, pont a Gattaca kapcsán, ami sztem igenis valós témát dolgozott fel)
messideco
Presidente del Barça

2012.10.13. 17:42:44

S a filmet is :mrgreen:
Kép
"And my heart will leave you never."
kurdt
Megmentő :)

2012.10.13. 17:38:19

Dani, én nagyon kíváncsi lettem! Told be a 10/10-est! :D
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.13. 17:35:33

sjd írta:
Bob, egyébként csináltam már valamit a filmklubban, amibe nem kötöttél volna bele? :D
Nem kötözködni volt a célom, ha így jön/jött le akkor bocs.Egyszerűen ha nagyon lesarkítom teljesen máshogy állunk a filmekhez.
S ez hogy nem tudok dönteni de mi döntsük el, ez nekem fura.Azt hogy miért szeretnéd értem, csak nem értek vele egyet, én nagyon örülök hogy olyan ez a kör amikor igenis mindenki próbál olyan filmet hozni ami nem "mainstream" s akár óriási szakadékok vannak pontok között.Amit írtál dolog, hogy látókör szélesítés értem meg az egész logikádat, csak szerintem meg egy filmklub pont hogy olyan kellene legyen, hogy filozofikus filmek, "művészfilmek", igenis régebbi filmek, hogy lehessen látni egy másik kor gondolkodását, erkölcsi szintjét stb.Ez ad egy szépséget az egésznek, s ebből lehet tanulni.
Te nem ezt szeretnéd meg alapból más filmek vonzanak téged is meg engem is.
S majd jön v.e.b is hogy neki ez a kör csalódás meg milyen filmek vannak, megértem őt is, majd mikor jön a változtatásos "vitázás" majd mindenki leírhatja érveit, de spec én mint említettem iszonyat örülök hogy ilyen filmek vannak mint most, pontjaimon is látszódik.

Ezt arra írtam, hogy pl megemlítetted mindenki örüljön 2000+ a filmek amit ajánlsz, ezt valahol degradációnak érzem a többivel kapcsolatban, s főleg úgy hogy én meg pont azt látom ha valami régebbi film, akkor páran már attól hogy régebbi rosszul lesznek (s nekem le ne írd hogy én meg a scifivel vagyok így, mert megnéztem most is nem nyafogtam aztán lepontoztam mert továbbra is kiemelem a futurisztikus szót, illetve a nem reálisat ) pedig pont hogy egy régebbi filmben lehet olyan dolgokat meglátni ami mára (sajnos vagy nem sajnos mindenki döntse el...) kivesztek a filmekből.Nem mindegyikből és biztos hogy pl amiken te gondolkozol nem rossz darabok, de pont legyen az ellen oldal is hogy attól hogy régi lehet nem rossz.Scifire ilyet nem tudok írni, mert elképzelt dolog, így számomra semmilyen érzést nem vált ki, miután nem tudom magamat "beleképzelni". És értem valaki azt mondja régire hogy lassú, de könyörgöm azért aközött hogy valami azért nem tetszik mert lassabb vagy azért mert olyan nincs is azért aközött van különbség, az egyik legalább egy VALÓS problémát próbál boncolgatni, ha valaki unja megértem mert nem ehhez szokott, de legalább lát egy kis kultúrát, de egy Scifi az kb olyan mintha elkezdenél hupikék törpikéket nézni....Hol van az érték egy scifiben??Lehet benne csak paradox az egész, mert úgy lehet hogy a szituáció nincs....

Na megint túlragoztam de csak kijött belőlem pár gondolat amit akartam már írni mikor vitáztatok a változtatásokról, Eazzy múltkor kiakadt, abban tényleg egyet értek vele állandóan megy a nyafogás, ez nem jó mert régi, ez mert hosszú, ez mert lassú, ez mert fekete fehér, ez mert csak feliratos, ez mert rossz a zene, hát valami jó??? :D
S a felvetést is úgy érzem ezért jött elő, mert megy a "nyafogás".

S amúgy meg drámát ajánlasz, úh már alapból nálam pluszpont :D De pl beírtad s most nem messideco a lényeg, de írta hogy ő nem akar A-t ezért B, ez mi???Akkor csináljunk szavazást, hogy ki mit szeretne látni???Érted a problémámat gondolom, meg oké empátia stb, de azért felnőtt emberek vagyunk eltudjuk dönteni mi legyen, olyan úgyse lesz ami mindenkinek jó, sőt ebben a körben csak a panaszkodás megy :D

S nem kell megint órákat erről vitázni, hogy kinek mi tetszik mi nem, megtettük ezerszer én most csak "kifakadtam" :D az eredeti dolog, hogy döntsünk egyedül, nem az hogy bedobom ki mit szeretne, legalábbis szerintem.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.10.13. 17:47:58-kor.
Kép
Kép
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.13. 17:10:16

messideco írta:Amúgy nekem a Midnight in Paris nem a kedvencem :P Csak éreztem, hogy ezt látnia kell minél több embernek :)
És milyen rosszul érezted. :lol:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
messideco
Presidente del Barça

2012.10.13. 17:04:26

Amúgy nekem a Midnight in Paris nem a kedvencem :P Csak éreztem, hogy ezt látnia kell minél több embernek :)
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.13. 16:59:32

kurdt írta: Dani, te pedig azt ajánlasz amit akarsz, tényleg nem érzek én sem komoly különbséget a két körülírás közt, úgyhogy részemről rád van bízva a dolog. De ha tényleg nagyon nem tudsz dönteni, akkor persze szívesen segítek/segítünk! :)
Nem feltétlenül arról van szó, hogy nem tudok dönteni, mert szívem szerint természetesen a 10/10eset tolnám, de megérdeklődtem, hogy hányan kíváncsiak a látókörszélesítésre. :D Az A opció talán kevésbé szokványos felépítésében és eszközeiben, és elég sok ilyen pesszimisztikus dráma megfordult már itt a filmklubban (egyébként ha már említettem, leginkább a Detachmenthez tudnám hasonlítani). A másik meg egy kicsit olyan "megnézetem a kedvenc filmemet mindenkivel" típusú, ami ellen erősen ágáltam, szóval ezért adtam meg a választás lehetőségét :D

Bob, egyébként csináltam már valamit a filmklubban, amibe nem kötöttél volna bele? :D
messideco
Presidente del Barça

2012.10.13. 16:46:08

Ez a gyengém, egyszer pókerben is szívtam emiatt, akkor ugye ittasan (hatos helyett kilencest láttam).
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.10.13. 16:38:29

Bob_Marley írta:Látom offtopikban leírtad, s javítottad ok :D S nem csesztetésből de a 6os meg a 9es mióta van egymás mellett? :mrgreen: Csupán 2 szám van köztük :D
NumPad. Ott egymás mellett/fölött vannak.
Bob_Marley írta: Ez a szavazósdi dolog meg számorma elég furcsa, s szerintem így valahol értelmét is veszti a dolog.Az hogy ha az ember nem tud dönteni az megesik, akkor szoktunk kurdt-hoz sietni és tanácsot kérni, gyakorlatilag amit ő nem látott film az nem is létezik :D
Viszont ez a bedobom és szavazzunk dolog ez elég fura, oké hogy nem írta le sjd a filmcímeket, de azt hogy mit választ neki kellene eldönteni.
Pont a filmklub az ellenpélda. Minndkét körben volt ugyan kb. 4-5 film amit már láttam, de a legtöbb nekem is új volt! :)

Dani, te pedig azt ajánlasz amit akarsz, tényleg nem érzek én sem komoly különbséget a két körülírás közt, úgyhogy részemről rád van bízva a dolog. De ha tényleg nagyon nem tudsz dönteni, akkor persze szívesen segítek/segítünk! :)
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.13. 16:38:17

Szerintem numerikuson nyomta, de az a baj, hogy ott meg egymás fölött vannak. Mindenképp sántít a sztorid Előd.

Dani, te nyomjad a 10/10-eset! 8)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.10.13. 16:37:04

kanty írta:Nekem az jön le, hogy sok különbség nincs a kettő között, tehát nekem mindegy, ami szerinted a jobb/megfelelőbb.
én sem érzek tul nagy különbséget a két film között igy leiras alapján, uhogy whatever, amelyik jol esik.

toljad a brutálisabbat, aztán erre a körre mindenki tudja le a depressziót :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.13. 16:32:25

messideco írta:Egymás mellett van a két szám, megesik na :lol:

Na még más jelentkező, aki csesztetni akar? :P :evil:
Látom offtopikban leírtad, s javítottad ok :D S nem csesztetésből de a 6os meg a 9es mióta van egymás mellett? :mrgreen: Csupán 2 szám van köztük :D

Ez a szavazósdi dolog meg számorma elég furcsa, s szerintem így valahol értelmét is veszti a dolog.Az hogy ha az ember nem tud dönteni az megesik, akkor szoktunk kurdt-hoz sietni és tanácsot kérni, gyakorlatilag amit ő nem látott film az nem is létezik :D
Viszont ez a bedobom és szavazzunk dolog ez elég fura, oké hogy nem írta le sjd a filmcímeket, de azt hogy mit választ neki kellene eldönteni.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése