Nero. írta: ↑2021.05.20. 16:14:28

Hát azért ennyire nem látom rossznak magamat, hogy orvoshoz kellene fordulni. Arról nem beszélve, hogy ma már egy normális pszichológus 15 ezret kér egy 50 perces beszélgetésért, amitől szerintem még idegesebb leszek.
Én csak erre a részre reflektálnék. Szerintem a pszichológushoz fordulás egyáltalán nem feltétlenül egy betegség jele vagy ilyesmi.
A mai világban rengeteg hatás ér minket, végtelen mennyiségű információ, érzelmi löket, stb. Ezeknek pedig egy jelentős része mögött pedig szándékos manipuláció van (reklámok, social media, politika, és így tovább). Emiatt sokszor észre sem vesszük, hogy igazából már mi magunk sem tudjuk mi az ami valójában fontos nekünk, vagy hogy miért is fontos az ami. A külső társdalami nyomás elnyomja a valós énünket, ezáltal elképesztően nehéz tényleg boldognak lenni, és nem állandóan stresszelni valamin, hogy épp megfelelünk-e az adott elvárásoknak másoktól.
Szerintem az emberek többségére igenis ráférne, hogy egy kis időt szánjon arra, hogy átgondolja a saját értékrendjét, működését, és hogy valójában mi is fontos neki. Mik azok a mozgatórugók amik igazán boldoggá tudják tenni, vagy éppen jelenleg hátráltatják valamiben.
A WHO adatai alapján az Európai Unióban évente 70 milliárd eurós veszteséget jelent a major depresszió okozta termelékenységcsökkenés. Népbetegségről van szó, világszerte becslések szerint 300 millió, Európában pedig nagyjából 40 millió ember érintett.
És ez csak 1 dolog. Nem véletlenül van egyre több life-coach is. Igazából majdnem ugyanazt csinálják, mint a pszichológusok, csak rövidebb képzést végeznek el, mint egy orvos.
A múlton rágódás például nekem is komoly problémám, én jelenleg is járok pszichológushoz például hogy segítsen ezt kezelni, megfejteni honnan ered mert sajnos ez rányomja a bélyeget a hangulatomra nagyon gyakran, ami aztán a munkában a teljesítményemre is hatással van, és így tovább.
Azt elismerem, hogy elég drága dolog, de ha valakinek belefér anyagilag, akkor szerintem nem szabad azért nemet mondani rá, mert cikinek tartja. Viszont TAJ kártyával is lehet menni államilag támogatottan, csak ott kicsit több idő amíg sorra kerül az ember.
ui.: félre ne értsd Nero, nem akarlak rábeszélni, mert abszolút a Te döntésed. Csak azért írtam ezt le, mert szerintem nagyon sokan nem veszik elég komolyan a lelki problémákat és azoknak a hatásait az életükre.