Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
visca el barca
Presidente del Barça

2014.08.04. 17:43:39

persze, rajta mulik h mennyit tesz félre, de engem pl nem vonz az, hogy havi 300at keressek, közben meg együtt lakjak egy lakásba 5 vadidegennel, mert ebből a pénzből, egy ótvar lyukat tudsz max bérelni. ha valakinek ez megéri, szíve joga. én biztos nem mennék ki egy 3 hónapos munkára, mert azon kívül h buli, meg király sok értelme nincs. 3 hónap alatt nyelvet tanulni nem tudsz, pénzt félrerakni meg annyit, h utána itthon egy nyaralás alatt elverd, vagy veszel belőle egy használt ájfónt.

itthon amugy még mindig divat azt hinni, hogy milyen jó külföldön dolgozni. igen. van barátom a mercedesnel (mérnök, brutális fizetés, céges autó, olyan juttatásai vannak h sírok mikor mesél), van orvos barátom, aki normalis körülmények között, heti 40 órát dolgozva keres cirka 2 milliot, nekik megéri. de még megérheti annak is, aki kimegy csirkeüzembe ganéjt tolni, és minden forintot hazaküld, mert különben elviszik a házát, vagy éhen halnak a gyerekei.

persze ez csak az én véleményem, de láttam már ennek a "külföldön minden 5x jobb" dolognak az árnyoldalát is, mesélhetnék napestig (pl. eü ára, ott a kis tb-d sok mindent nem fedez stb stb), de a lényeg h ott sincs kolbászból a kerítés.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2014.08.04. 17:38:32

Abba a kérdésbe, hogy hova menj dolgozni shutter nem szeretnék belefolyni mert ilyen téren nincs semmi tapasztalatom.
daffy írta:
visca el barca írta: kint ez a pénz 0.
Nem
ráadásul usem spórolnál pénzt (mint arról sokan álmodoznak), simán el is vered amit keresel.
Ez rajta múlik.
a német meg gondolom vmi közvetítőn hirdetett baromság, amit leirnak szépnek és jónak, aztán az első napon kiderül, hogy a havi 300.000 ft-ért cserébe 10 albánnal kell megosztanod a szobádat és a fizetésed sem annyi amennyi
Ez pedig lehet.

Osztrákokhoz járunk vásárolni,mert
1. nem drágább az élelmiszerbolt
2. minőségibbek a termékek
3. nem rohad a banán a pulton,mint a tescoban
Az emberek abban a tévhitben élnek , hogy oké , hogy Németországban sokkal nagyobb a fizetés de az élet is sokkal drágább, és ez nem igaz az árak kb megegyeznek a magyar árakkal egyedül a nagy kontraszt a lakásnál van , mivel németben egy lakás baromi sokba kerül , ami nálad asszem ha jól értelmeztem az írásodat már adva van . És mielőtt úgy tűnne , hogy én is a német állásra szavaznék elmondanám , hogy nagyon sok sztorit lehet hallani arról , hogy valaki közvetítő cégeken keresztül talált egy jó állást aztán kiderült , hogy nagy átverés az egész.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
daffy
Madridista

2014.08.04. 17:11:43

visca el barca írta: kint ez a pénz 0.
Nem
szerk: Illetve ahogy érted... Ha arra gondolsz,hogy a német jobban keres,akkor igen. De 1067 euró a minimálbér és nem 30 óráért. Arra valóban kevés,hogy egyedül bérelj egy lakást és éldegélj,de ahogy nézem,erről szó sincs. Amit írt,arra meg bőven sok is.
ráadásul usem spórolnál pénzt (mint arról sokan álmodoznak), simán el is vered amit keresel.
Ez rajta múlik.
a német meg gondolom vmi közvetítőn hirdetett baromság, amit leirnak szépnek és jónak, aztán az első napon kiderül, hogy a havi 300.000 ft-ért cserébe 10 albánnal kell megosztanod a szobádat és a fizetésed sem annyi amennyi
Ez pedig lehet.

Osztrákokhoz járunk vásárolni,mert
1. nem drágább az élelmiszerbolt
2. minőségibbek a termékek
3. nem rohad a banán a pulton,mint a tescoban
shutterisland
Director del Fútbol

2014.08.04. 17:00:59

azért nem egy sertéstelepen lennék éjjeli őr.
a békés megyei rendőr-főkapitányság alatt működik az őrzött szállás, a fizetés nem csúszik, mert állami téma, és fix munkahely is, ha nincs veled gond, nem szokás onnan csak úgy elzavarni valakit.
persze, unalmas, de a 12 óra is úgy áll össze, hogy ülsz, állsz, egyedül is vagy, társaságban is vagy, kinn is vagy, benn is vagy, szóval próbálják változatossá tenni.
a másik meg az, hogy azért mindig van valami, elég sok náció van a "lakók" között.
a 115 ezer forintnyi juttatást + ingyen utazást a megyén belül pedig nem tartom rossznak, biztos nem 300 forintos órabér, 500 felett van simán.

a német melón nem agyalnék, ha legalább fél év lenne, attól félek, hogy 3 és fél hónap alatt semmit nem tudnék félretenni, mert a ki- és visszautazás, szülőknek besegítés és az ottani élet rengeteget elvinne belőle.
ismerős pedig, amit veb említett, nincsen, annyi, hogy keresztanyám barátnője szervezné nekünk, de hát őt még látásból sem ismerem.
elvileg korrekten, rendesek, fizetnek meg minden...
hank1ee
Director del Fútbol

2014.08.04. 16:55:24

visca el barca írta:
hank1ee írta:Van egy étterem a házunktól 50 méterre, az egyik pincér srác folyamatosan kap állást németben, és amikor teheti, lécel, mert brutálisan sokat keres az ittenihez képest, és így ezerszer jobb neki.
igen, csak amit shutter írt az vmi ganéj diákmunka, ahol ugyanugy lehuzzák az embert mint itthon. az, hogy a haverod elmegy pincérnek, vagy a sógorod kőművesnek ismerős mellé, az teljesen más világ.
Ezzel együtt biztos vagyok benne, hogy ott kint tiszteletben tartják a munkavállalót. Németország gazdasága a 3. legjobban működő a világon, ott mindenkinek van lehetősége, és meg is fogja kapni a pénzét, meg amit ígértek, én úgy gondolom. Ők korrekten kezelik ezt a kérdést, de ha nem is érvelünk emellett a lehetőség mellett, a másik melóra még mindig van annyi ellenérv, hogy ne azt válassza. Szerintem.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
visca el barca
Presidente del Barça

2014.08.04. 16:49:24

hank1ee írta:Van egy étterem a házunktól 50 méterre, az egyik pincér srác folyamatosan kap állást németben, és amikor teheti, lécel, mert brutálisan sokat keres az ittenihez képest, és így ezerszer jobb neki.
igen, csak amit shutter írt az vmi ganéj diákmunka, ahol ugyanugy lehuzzák az embert mint itthon. az, hogy a haverod elmegy pincérnek, vagy a sógorod kőművesnek ismerős mellé, az teljesen más világ.

ha kint nem tudsz tartós, normalis (szakmadnak megfelelő) munkát, ugyanaz a posvány vár mint itthon, csak közben tudod magadat ámítani, hogy milyen király, mert külföldön dolgozom, meg milyen rohadt sokat keresek.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2014.08.04. 16:35:23

Mivel rálátásom van a magyar személy-, és vagyonvédelemre, legyen szó fegyveres, fegyver nélküli szolgálatról, annyit el tudok mondani, hogy ez a szakma borzalmas itt Magyarországon. Ezek a cégek a végletekig kizsákmányolják a munkavállalót egyrészt. A havi teljesítés rengeteg, a nyomás folyamatosan jön felülről, abszolút nem tartanak tiszteletben, ha a személyes problémáidról lenne szó, teszem azt, ha netán lebetegednél (ne adj Isten), kiröhögnek a főnökeid a táppénzes papírral, és korántsem biztos, hogy ez fix munkahely, ne hidd azt, ide-oda rángathatnak, mint egy rongybabát, ha éppen máshova kell ember, aztán léphetsz, ha nem tetszik valami. Másrészt a fizetés nevetséges, a vagyonőrök 300-400 forintokat tesznek zsebre óránként, ami horribilisen kevés, a többi egyszerű zsákmány a vezetőknek. Kiszámolták, hogy törvényesen a vagyonőröknek ezer ft. felett kellene keresniük óránként, körülbelül 3x annyit, amennyit ebben a rendszerben kapnak.

Németországban dolgozott már fater, csomó ismerős, csak jót mondtak, persze teljesíteni kell becsületesen, mert basztatnak ám, hogy dolgozzál. De amennyit ott megkeresel, amennyi tapasztalattal gazdagodsz, látatlanban is ezt választanám. Van egy étterem a házunktól 50 méterre, az egyik pincér srác folyamatosan kap állást németben, és amikor teheti, lécel, mert brutálisan sokat keres az ittenihez képest, és így ezerszer jobb neki. Hidd el, itt ez számít igazán, meg az, hogy világot látsz, nyelvet tanulsz, a másik helyen meg gubbaszthatsz egy helyben folyamatosan, míg meg nem pusztulsz a tehetetlenségben, nem beszélve a felvázolt hátrányoktól.

Remélem, tudtam segíteni. :D
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
visca el barca
Presidente del Barça

2014.08.04. 15:57:35

én már öreg vagyok, kikalandoztam magam, a kettest választanám, biztosabbnak tűnik. tudom h havi 100ért 12 órázni gáz, de legalább van biztos munkád.

a német meg gondolom vmi közvetítőn hirdetett baromság, amit leirnak szépnek és jónak, aztán az első napon kiderül, hogy a havi 300.000 ft-ért cserébe 10 albánnal kell megosztanod a szobádat és a fizetésed sem annyi amennyi... ráadásul usem spórolnál pénzt (mint arról sokan álmodoznak), simán el is vered amit keresel. kint ez a pénz 0.
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2014.08.04. 15:53:12

en a nemet melot valasztanam. tobbet fizet, vilagot latsz, es meg ha hasznosan toltod el az idodet, es odafigyelsz ra, a nyelvet is tanulod, amit aztan itthon vagy akarhol kamatoztatni lehet.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.08.04. 15:29:30

Szerintem, ha elkezdted a tanfolyamot, vidd végig. Ahogy te is gondolkodtál, ha ez megvan, még mindig kimehetsz Németországba, ha nem jönne be ez. Németországban sem az az egy állás lesz, ha kimész, találsz majd munkát. A külföldi munka mindig rizikósabb, mert ki tudja, átbaszás-e. Főleg, ha egyedül mész egy ismeretlen szllásra. Sok olyan van a hírekben is, hogy többet vontak, [auto_cenzúra] volt a szállás, stb. Így, ha nem rokonhoz vagy baráthoz mész ki, a külföldi melo sokkal nehezebb.

Szóval szerintem, amit itthon elkezdtél, fejezd be, s attól függetlenül, hogy lenne állás, akkor is kimehetsz külföldre, mert az nem kérdés, hogy az 1000 EUR és a 100.000 HUF közül melyik a több :mrgreen:
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2014.08.04. 15:27:17

Kérésre, ezenfelül segédkeztem a szerkesztésben: https://www.youtube.com/watch?v=qioC0AZ ... viLwbgImZw

Shutter, szerintem a német kaland kifizetődőbb lehet, és kevésbé kell megszakadni, mint biztonsági őrként. Van biztonsági őr ismerősöm, nagyon nem szereti, fárasztó egész nap semmit sem csinálni. Kint jobb az életminőség, ha szerencséd van a "meló lejárta" után találsz egy jobb, jövedelmezőbb munkát, melyre a kinti tapasztalataid miatt több esélyed lesz. Ha van valamekkora alaptőkéd akkor szerintem mindenképpen menj ki.
daffy
Madridista

2014.08.04. 15:24:34

shutterisland írta:véleményekre lennék kíváncsi.
Nálam nincs kétség. Az egyik 3-4szeres pénzt fizet és a másiknál sem bankár lennél,hogy ne lehessen elszalasztani. Egyértelmű német. Komoly nyelvi hasznot is húzhatsz belőle,megkeresnéd 3,5 hónap alatt azt,amit az őrködéssel 1 év alatt. Ha visszajöttél,ráérsz akkor is tanfolyamra járni(nem jönnék vissza). Világot látsz,lehetőségeket látsz,teljesen egyértelmű a történet. Határ menti városból jövök,az ismeretségi köröm minimum 50%-a kint dolgozik(igaz osztrákiában,de az mindegy),megéri.
shutterisland
Director del Fútbol

2014.08.04. 15:08:15

véleményekre lennék kíváncsi.

két, számomra potenciális munkalehetőségről lenne szó.
hátha valaki tud nekem látatlanban is hasznos, fontos dolgokat hozzáfűzni, mert esetleg van tapasztalata bármelyik téren, stb.

1.

hely : németország
munkavégzés helye : változó, különböző cégek, áruházak
munkakör : leltározási feladatok
munkaidő : hetente kb. 30 óra munka, plusz utazgatás
időtartam : 3 és fél hónapos szezonális munka.
fizetés : pótlékoktól és a munka mennyiségétől, adózástól függően 1000-1200 euró, amelyből 200 eurót levonnak a szállásra.

2.

hely : a lakóhelyemhez közel
munkavégzés helye : őrzött szállás
munkakör : fegyveres biztonsági őr
munkaidő : két műszakban 12 órás munkaidőben, azt hiszem 12-24-12-48-as rendszerben.
időtartam : (később kifejtem, ezzel van a gond.)
fizetés : pótlékoktól, ünnepektől, stb. is függ, havi nettó 95-100 ezer, azon felül 12 ezer értékben utalványok, szép kártya, illetőleg az igazolvány okán ingyenes tömegközlekedés a megyén belül, ez nagyjából 20 ezer forint megtakarítás pluszban.

igazság szerint a probléma "csak" az, hogy a kettő üti egymást.

a fegyveres biztonsági őr tanfolyam (melyet a rendőrség biztosít egyébként) pont akkoriban ér majd véget, mikor már valószínűleg kinn kellene lenni.
a képzés már elkezdődött, az egészségügyi és pszichológiai szűrőn túl vagyok, most jön majd 5 modul (3 elméleti, 1 lövészet és 1 önvédelem) aztán a vizsgák meg minden.

a probléma azzal van, hogy nem kaptam/kaptunk egyértelmű ígéretet arra, hogy a sikeres vizsgát követően munkába is állhatunk.
habár folyosópletykák és ott dolgozó ismerősök szerint kelleni fognak az emberek, mert egyrészt bővítés lesz, másrészt pedig mindig ebből a csoportból töltik fel a távozókat, viszont ugye erre garancia nincsen.
lehet, hogy kapásból felvesznek, lehet, hogy 1 hónap múlva, lehet, hogy 3 hónap után, ezt nem lehet tudni.

konkrétan szinte biztosan nem tudom azt megtenni, hogy ha végzem a tanfolyammal, és egyértelműsítenék, hogy mostanában még nem tudnak felvenni, akkor legalább lesz egy szakmám és tudok lécelni németbe addig is.

én hajlok az egyik felé, de azért minden véleményt, tapasztalatot meghallgatnék, kíváncsi vagyok más szemszögből, kívülállóként hogyan lehet megítélni egy ilyen szitut.
PCsabi
aka Game90

2014.07.24. 22:50:14

vargaakos írta:
visca el barca írta:régen toltuk itt valami idióta online focis játékkal. emlékszik rá valaki hol lehetett azt játszani vagy mi volt a neve? :D lehetett speckó csukákat venni, lovizni stb stb :D
http://www.kongregate.com/games/siread/new-star-soccer" target="_blank
Ezt muszáj volt megint belinkelni? Csak mert újból elkezdtem vele játszani... :mrgreen:
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
shutterisland
Director del Fútbol

2014.07.23. 17:34:27

kérnék egy kis szívességet.
ezt az oldalt megköszönném, ha lájkolnátok.
jelenleg bedolgozok ide, és próbáljuk a virtuális közegben is felfuttatni a dolgot.
like után ki lehet venni a követés elől a pipát, így nem fog zavarni az üzenőfalon.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.22. 18:57:26

wháááá a legnagyobb game :lol: köszi!
Kép
vargaakos
Capitá del Barça

2014.07.22. 17:34:27

visca el barca írta:régen toltuk itt valami idióta online focis játékkal. emlékszik rá valaki hol lehetett azt játszani vagy mi volt a neve? :D lehetett speckó csukákat venni, lovizni stb stb :D
http://www.kongregate.com/games/siread/new-star-soccer" target="_blank
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.22. 17:11:00

régen toltuk itt valami idióta online focis játékkal. emlékszik rá valaki hol lehetett azt játszani vagy mi volt a neve? :D lehetett speckó csukákat venni, lovizni stb stb :D
Kép
messideco
Presidente del Barça

2014.07.19. 16:32:29

Az étvágyas témához: nekem annak idején a Béres-csepp sokat használt :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Boixos
Llegenda del Barça

2014.07.19. 16:27:17

StickyFingaz írta:
albicelesteX írta:Sziasztok!

Lehet nem ide kéne de hátha ezt többen olvassátok.

Ki vagy kik most az olasz foci nagy ígéretei,tehetségei?
Most hirtelen Ők ugranak be:Balotelli,Insigne,Verratti,Icardi,El Shaarawy,Berardi,Immobile
mattia destro
PUYOL-XAVI-INIESTA
StickyFingaz
Capitá del Barça

2014.07.19. 14:48:49

albicelesteX írta:Sziasztok!

Most hirtelen Ők ugranak be:Balotelli,Insigne,Verratti,Icardi,El Shaarawy,Berardi,Immobile
Alcantara
Director del Fútbol

2014.07.19. 14:19:10

albicelesteX írta: Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy nem tudnátok javasolni valami olyan szert természetesen teljesen legálisat ami étvágy fokozó hatású?

Előre is köszönöm!
Ásó, lapát, jó levegő! Csodákra képes! :lol:

Viccet félretéve sima, egyszerű B6 vitamin.
albicelesteX
A Vadász

2014.07.19. 12:27:09

Sziasztok!

Köszi!

Szerk: Ezt egy másik topikba raktam nem tudom miért, de ez is egy kérdésem lenne:

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy nem tudnátok javasolni valami olyan szert természetesen teljesen legálisat ami étvágy fokozó hatású?

Előre is köszönöm!
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.17. 20:20:25

ferninho írta:Pablo Escobar volt... mondta valamelyik kommentátor a VBn.
#-o
és tényleg azt mondta :lol: az idióták :lol:

mondjuk ha jól tudom őt is lelőtték
Kép
ferninho
Madridista

2014.07.17. 20:14:21

L.Messi 10 írta:
Alfa írta: Mint már lentebb írtam nekem is vannak kételyeim a sztorival kapcsolatban. Én nem vonulnék be az erdőbe viszont pl amikor Brazília kikapott Uruguaytól a Maracanába 200ezer brazil szeme láttára akkor nagyon sokan öngyilkosok lettek . Kolumbiában pedig nem tudom melyik VB-n de az egyik játékos lőtt egy öngólt és ezzel kiestek a VB-ről a válogatott szépen hazaért , a hazaérkezés másnapján az öngólt lövő játékosba beleengedtek egy tárat. Dél-Amerikában ha kikap a válogatott az emberek sokkal jobban kivannak akadva főleg Brazíliában meg Argentínában. Az egy egészen más világ sokkal komolyabban veszik a focit talán azért tartanak sokkal előrébb mint mi :roll:
Andrés Escobar rúgta azt az öngólt 1994ben az USA ellen.
Pablo Escobar volt... mondta valamelyik kommentátor a VBn.

#-o
madridista
Válasz küldése