Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Gondolom olyan "kalandvágy", hogy míg itthon keresek egy mosodai munkával havi 65.000ret (diákmunka), kint ugyanezzel keres ismerősöm 370.000-ret. Mellette neki állják a kaját is, nekem nem állták itthon. Durva milyen árak vannak sajnos :/shutterisland írta:hát nem egy tündérmese, amit leírtál, az szent.
igen, az a húzós a dolgokban, hogy van egy költsége a kiutazásnak, az esetleges visszautazásnak, minimum egy havi lakbérnek, és ha ott felsülsz a melóval, flop.
magyar viszonylatban nagy pénzek forognak kockán.
én is ezért vagyok inkább úgy vele, hogy amíg nem muszáj, nem akarok külföldre menni, de a kalandvágy () és a világra való kíváncsiság viszont megvan bennem.
ez okoz egy kettős érzést.
Nagyjából én is ezt érzem. Itt nem is dönteni akartál a 2 között, hanem megerősítést akartál kapni, hogy a hazait kell választani.Shutter,ha komolyan gondoltad volna a német dolgot,akkor
A. nem lenne ilyen jellegű kérdés
B. utánanéznél mindennek
Az első hsz-nél is egyértelmű volt hogy maradsz,szerintem most is az.
Le is döbbentem magamon,szakmát akartam írni.visca el barca írta:ez megint ilyen kábító dumának hangzik.daffy írta:Egy érettségivel megadhatod magadnak a lehetőséget az olyan életre,amilyen
ez megint ilyen kábító dumának hangzik. érettségivel kimész, szakma (esetleg nyelvtudás) nélkül, sokkal több esélyed ott sincs h normalis keretek között "életet építs".daffy írta:Egy érettségivel megadhatod magadnak a lehetőséget az olyan életre,amilyen
Egy érettségivel megadhatod magadnak a lehetőséget az olyan életre,amilyen itthon sosem lesz. Mi a kérdés? Hazajönni mindig lehet.Barca_10 írta:nekem faterom él kint angliában a barátnőjével, itthon vállalkozó volt aztán ki kellett mennie..azt nem irom le mi miatt, kapnám a warnt "cserébe".
a barátnőjét ott ismerte meg,magyar lány,manager egy burger kingben,fater 2 évig gyárban dolgozott havi 1000 fontért,túlórával 1200-ért. a gyárba protekcióval került be, de félre tudott tenni annyit, h vállalkozást inditson kint is,most autómosója van,elég szépen termel neki,valószinüleg én is követni fogom jövőre aztán melózok nála egy darabig ameddig össze nem kapom magam.
ennyit erről, szerintetek megérné kimenni? jövőre fogok érettségizni,idén leszek 19(nem buktam,5 éves tagozaton vagyok) viszont továbbtanulásra annyi az esélyem minthogy zubiéknak megjön az eszük, szakmát akarok csinálni viszont azt kint is megtudom, és addig se lennék munka nélkül. jelenleg úgy vagyok vele ahogy Dávid, csak forditva, 70-30 h megyek.
az túlzás, de hajlok erősen ebbe az irányba.Alcantara írta:Látom én, hogy te már döntöttél, csak körbejárod még kicsit!
Nem fogsz te sehová menni, itthon maradsz szerintem.
Amúgy az ingyenes megyebeli utazás látom fontos dolog neked, mert többször írtad.
Hová mennél ezen a sok szép helyen?Roliékhoz?
nézőpont kérdése, ugyanis ingyenes, azon kiválasztottak között voltam, akiket a rendőrség behívott, hogy az ő "szárnyuk" alatt indul.biztonsági őr tanfolyam gondolom fizetős volt és nem lehet 4 hónappal később vizsgázni. szóval ha kimész és ezt nem fejezed be, buksz egy rakat lovettát.
hát az, hogy mi a jó munka, és mi nem jó, az relatív.Az itthonit bármikor csinálhatod és hidd el nagyon nem jó munka az. Kivéve, ha nehezen válsz meg az itthoniaktól, mert akkor inkább maradj.
nekem a prioritás, hogy ITTHON, JÓL FIZETŐ és FIX munkahelyet találjak, amiből alapot rakhatok össze a további életemhez. (család, esetleg külföldi kitelepülés, stb.)Egyébként most, hogy kaptál véleményeket, melyiket választanád inkább?
Nekem ismerőseim,barátaim,rokonaim dolgoznak kint. Egyikük sem diplomás munkát végez,sokuk a legalját mezőgazdaságban. Gazdasága válogatja,de (ha nem magyar a főnököd,akkor) nem jellemző a szolgasor(nem vicc). Tisztes fizetés,a lehetőségekhez mérten tisztes körülmények. Éves szinten 3000 euró családi pótlék,1400nettó fizetés. Mezőgazdaságban. Napi 2x45 perc autónyira. Itthon mérnökként teperhetek a 200.000-ért. Ez a szomorú. Ott nevetve teszik elém a 3000+ eurós szerződést. Lakás drága,autó drága. Minden más mint itthon(persze ha nem vagy rest 3-4 boltba járni vásárolni). Viszont egyikük sem lakik kint. Egy lakás kb 300.000ft,így természetesen sok. De mondom,ez az alja a munkának és a fizetésnek is.visca el barca írta:persze, rajta mulik h mennyit tesz félre, de engem pl nem vonz az, hogy havi 300at keressek, közben meg együtt lakjak egy lakásba 5 vadidegennel, mert ebből a pénzből, egy ótvar lyukat tudsz max bérelni. ha valakinek ez megéri, szíve joga. én biztos nem mennék ki egy 3 hónapos munkára, mert azon kívül h buli, meg király sok értelme nincs. 3 hónap alatt nyelvet tanulni nem tudsz, pénzt félrerakni meg annyit, h utána itthon egy nyaralás alatt elverd, vagy veszel belőle egy használt ájfónt.
itthon amugy még mindig divat azt hinni, hogy milyen jó külföldön dolgozni. igen. van barátom a mercedesnel (mérnök, brutális fizetés, céges autó, olyan juttatásai vannak h sírok mikor mesél), van orvos barátom, aki normalis körülmények között, heti 40 órát dolgozva keres cirka 2 milliot, nekik megéri. de még megérheti annak is, aki kimegy csirkeüzembe ganéjt tolni, és minden forintot hazaküld, mert különben elviszik a házát, vagy éhen halnak a gyerekei.
persze ez csak az én véleményem, de láttam már ennek a "külföldön minden 5x jobb" dolognak az árnyoldalát is, mesélhetnék napestig (pl. eü ára, ott a kis tb-d sok mindent nem fedez stb stb), de a lényeg h ott sincs kolbászból a kerítés.
Erre viszont nemet mondok. Aki kint él,kint lakik és aljamunkát végez,annak nem marad tetemes pénzmag.a német élettel kapcsolatban vannak kételyeim, nincsen megbízható forrásom arról, hogy a szállás levonása után maradó 900-1000 euróból a 3 és fél hónap alatt egy normális életszínvonal mellett (1-1 bundesliga meccs, néha étterem, vásárolgatás) de nem kidobálva a pénzt, és kicsit haza is segítve tudok e értékelhető mennyiséget félretenni,
ezzel picit rávilágítottál arra, amiben én is gondolkoztam mindig.de még megérheti annak is, aki kimegy csirkeüzembe ganéjt tolni, és minden forintot hazaküld, mert különben elviszik a házát, vagy éhen halnak a gyerekei.
Az emberek abban a tévhitben élnek , hogy oké , hogy Németországban sokkal nagyobb a fizetés de az élet is sokkal drágább, és ez nem igaz az árak kb megegyeznek a magyar árakkal egyedül a nagy kontraszt a lakásnál van , mivel németben egy lakás baromi sokba kerül , ami nálad asszem ha jól értelmeztem az írásodat már adva van . És mielőtt úgy tűnne , hogy én is a német állásra szavaznék elmondanám , hogy nagyon sok sztorit lehet hallani arról , hogy valaki közvetítő cégeken keresztül talált egy jó állást aztán kiderült , hogy nagy átverés az egész.daffy írta:Nemvisca el barca írta: kint ez a pénz 0.
Ez rajta múlik.ráadásul usem spórolnál pénzt (mint arról sokan álmodoznak), simán el is vered amit keresel.
Ez pedig lehet.a német meg gondolom vmi közvetítőn hirdetett baromság, amit leirnak szépnek és jónak, aztán az első napon kiderül, hogy a havi 300.000 ft-ért cserébe 10 albánnal kell megosztanod a szobádat és a fizetésed sem annyi amennyi
Osztrákokhoz járunk vásárolni,mert
1. nem drágább az élelmiszerbolt
2. minőségibbek a termékek
3. nem rohad a banán a pulton,mint a tescoban
Nemvisca el barca írta: kint ez a pénz 0.
Ez rajta múlik.ráadásul usem spórolnál pénzt (mint arról sokan álmodoznak), simán el is vered amit keresel.
Ez pedig lehet.a német meg gondolom vmi közvetítőn hirdetett baromság, amit leirnak szépnek és jónak, aztán az első napon kiderül, hogy a havi 300.000 ft-ért cserébe 10 albánnal kell megosztanod a szobádat és a fizetésed sem annyi amennyi