Barca Igazolások 2010-2011

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Elégedett vagy-e az idei igazolásokkal/igazoláspolitikával?

Igen
95
34%
Nem
186
66%

Szavazatok száma: 281
barca99
Llegenda del Barça

2010.07.09. 13:56:11

Abidal középre? Szerintem szimpla kitaláció. A válogatottban is sokat hibázik (nem egyszer döntő jelentőségűt), itt meg nagyon is jól tolta balszélen. Plusz ugye Puyol és Piqué előtte van, sőt, Milito is. Kezdő balbekkből, negyedik számú középhátvéd. Nagyon meglepne ez a döntés.
Viszont jövő nyáron már el tudnám képzelni, hogy Filipe jön balbekknek (idén majd kiderül, milyen formában van a lábtörés után), Abidal meg csönben átadja a helyét, és esetleges a jó képet sem rombolja le magáról. Gio is időben lépett, holott bőven volt benne, talán egy Larssonban is... de ők csak addig maradtak, amíg 100%-ig tudták szolgálni a csapatot.
El fanático
Entrenador del Barça

2010.07.09. 13:32:22

Elég érdekes dolgokat olvastam a mai Sport.es -ben:

http://www.sport.es/default.asp?idpubli ... cio_PK=803

Ez a egyik:

Ezek szerint Pep és Zubi szeretnék lehozni a Deporból Filipe Luís-t, mégpedig baloldali védőnek Maxwell mellé és Abidal-t inkább középen játszatni - ha szükséges - mivel a Francia válogatottban is azon a poszton nyomja.
Fontást szeretnék beépíteni majd a nagycsapatba, de idén még nem lehetséges, mert kell neki még ez az idény, hogy fejlődjön és gyorsuljon - a West Ham érdeklődött iránta, de nem adjuk...

A másik Marquez esete:

Már leültek tárgyalni az ügynökével, de elvileg az ő helyére jöhetne Zabaleta vagy van der Wiel.

Aztán itt van még Mascherano ügye is:

Az Inter is érdeklődik iránta és Rafa Benítezzel jó viszonyt ápol, így lehetséges, hogy az olaszok mellett döntene, de a Liverpool 36 millió Eurót kér érte...
Kép
Alberto10
Capitá del Barça

2010.07.09. 13:16:27

Szerintem nem szükséges igazolnia a klubnak a bal támadó posztra, ugyanis egyes médiumok felvetették opciónak Matat/Robinhot/(Robbent) erre a posztra.
Ide tökéletesen megfelel Villa (ebben az esetben Ibra a center), valamint Pedro. Ha Ibrának nem menne, mint idén tavasszal, akkor Villa válna középcsatárrá, Pedro töltené be pedig a balszélső pozicióját.
Ugyanis véleményem szerint Pedrito egyre inkább beérik, a tavalyi szezonban mutatott lendületes, gólerős, hatásos játéka alapján, valamint a világbajnoki elődöntőben nyújtott kíváló produkciója után. Ezt Pep is látja, és sztem inkább szerepelteti saját nevelésű sztárjelöltjét, mint azt a Robinhot, akit egyébként Xaviék is elleneznek.
És ezzel abszolút egyetértek!
Lionel Kicsi Messi
Capitá del Barça

2010.07.09. 12:50:02

Zibra16 írta:Szerintem ilyen játékosokat kellene igazolni még most nyáron:
csere jobboldali védő
baloldali védő pl.Filipe Luis
támadó balszélső pl.Luis Suárez
védekező kp
a támadó alakzathoz felesleges vásárolni.. televagyunk klasszisokkal.. és szerintem suárez jó képességű játékos, de azért a spanyol bajnokság nem egy holland.. nézd meg mi lett a többi nagy sztárral akik hollandok és itt jáccotak a LaLigába : Sneijder, Robben, Huntelaar.. mondjuk ez lehet hogy a Real hibája..xD

Szerk.: Tom hogy Suárez nem hollandXD
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2010.07.09. 12:43:17

A támadószekció szerintem is le van zárva, úgy tökéletes ahogy van. Pedro kapni fog elég játéklehetőséget, jobb és bal oldalon is képes jó teljesítményre. (így Messinek se kell Alves-helyettes és kellő időt pihizhet)
Ha nem jön Fabregas (amit nem igazán szeretnék), nem ilyen Özil-féléket kellene venni. Jobban megérné Thiagot beépíteni a csapatba. Sztem fel tudna nőni a feladathoz. A jh kérdéséhez annyi, hogy ott Maxwell tényleg klasszis teljesítményt nyújtott, de csak egy meccsen láttam ott. Hosszútávon nem biztos hogy tudná azt hozni és a keretet bőviteni kellene nem szűkíteni. Tapasztalhattuk milyen probléma rövid kispad. Ha hosszú és minőségi a pad a siker egyik legnagyobb kulcsa.

Marquez-zel én is inkább vkp-ként számolnék, középre pedig 4. játékosnak pedig az Atleticből vkire. (Muniesa)
Két fiatalra számítok az ifiből, a Bartra - Muniesa- Thiago/JDS tengelyből, bár lehet, hogy ez az év inkább Jeffrené lesz.

Remélem Villa-ra Pep ez egész szezonban a bal oldalon számol, így Krkic-nek is lenne lehetősége játszani. Nagyon nem kellene eltékozolni a srácot, tehetsége és Barca iránti szeretete is indokolttá tenné a játszatását, amellett hogy nagyon fiatalon is bizonyított már. (sorra döntötte Messi rekordjait, és az utolsó pár fordulóban is klasszis teljesítményt nyújtott, pedig ha valaki, akkor ő szenvedhetett meccshiányban)

Hátvédnek egyáltalán nem indokolt tíz millákat "kidobni" az ablakon, megvan a lehetőség rá, hogy más alternatíva után nézzünk.
Cesc érkezésében bízom, azon kívül néhány posztra még kellhet erősítés, mert a távozók aránya 3:1 és a nyár az csapatbővítés jegyében telt, legalábbis minden ettől volt hangos.

Az pedig sehogy nem fér a fejembe, hogy Guardiola miért nem számol a kölcsönjátékosokkal. Mindenképp indokolt lenne minimum Caceres, de remélem az idő őt igazolja.
Forca Barca!!!!
tekergő
Barça C

2010.07.09. 12:42:24

franco jara..
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.07.09. 12:18:31

Attika 25 írta:A másik variációtól meg a hátamon is feláll a szőr. Ez csak úgy nekem jutott eszembe,de mi van ha Marquez is távozik (még nincs eldöntve,Pep-é az utolsó szó) s Abidal-ból lesz középhátvéd,s azért hoznánk Filipe-t? A válogatottban láttuk mire képes középen Abidal,meg a Barca-ban is "bizonyitotta" már,szóval ha ez esetleg eszébe jutott valakinek akkor gyorsan felejtse is el.
Ha Pep is látta a franciák vergődését a vb-n, akkor tutira nem fogja Abidalt középen játszatni. A Barçában maximum kényszermegoldás lehet, ha kiállítanak valakit, ha már elfogyott Pepnek a cserelehetőség. De konkrétan középen játszatni hülyeség. Domenech nem Guardiola, a sűrű szemöldökével inkább hasonlít egy tudálékos matektanárra, mint egy szövetségi kapitányra. :lol:
Kép
Kép
Kép
Puyol05
Entrenador del Barça

2010.07.09. 12:11:49

Zibra16 írta:Szerintem ilyen játékosokat kellene igazolni még most nyáron:
csere jobboldali védő
védekező kp
1., miért akarnál bal védőt igazolni? ott van 2 olyan játékos, akik eléggé jól toják. sőt Maxwell még a jobb oldalon is tud játszani.
2., támadó balszélső? minek... ott van Villa, Pedro, meg Jeffren is. sőt, ha nagy a baj, akkor még Iniesta is.

a többivel nagyjából egyet értek...
Üdv: Laci
I can't do this all on my own. I know, I'm no Superman!!
Koorpiklaani - Tequila
Zibra16
Jugador del Barça

2010.07.09. 12:05:33

Szerintem ilyen játékosokat kellene igazolni még most nyáron:
csere jobboldali védő
védekező kp
Attika 25
Capitá del Barça

2010.07.09. 11:31:30

Nem láttam azt a meccset,mert akkor nem voltam itthon,azt tudtam,hogy játszott már Alves cseréjeként Maxwell,de azt nem tudtam milyen volt. Ha valóban annyira jó akkor legyen,de azt azért ne felejtsük el,hogy egy meccsen bárki,bárhol lehet jó. De nem akarok vitázni,ha láttad és tényleg olyan jó volt akkor legyen :wink:
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.07.09. 11:26:06

Attika 25 írta:
Tocy írta: Sztem akkor Maxwell lenne a cserejobbhátvéd...
Nekem egyáltalán nem tetszenek ezek a nem posztra menő dolgok,ez az "ott is tud játszani" téma,ennyi erővel akár Ibra lehetne vkp is,magas,erős, jól le tudná ütközni az ellenfelet (tudom ez azért túlzás,de akkor is). Ha jobb hátvéd kell akkor hozzunk jobb hátvédet,ne bal hátvédből csináljunk azt és hozzunk egy 3. bal hátvédet.

A másik variációtól meg a hátamon is feláll a szőr. Ez csak úgy nekem jutott eszembe,de mi van ha Marquez is távozik (még nincs eldöntve,Pep-é az utolsó szó) s Abidal-ból lesz középhátvéd,s azért hoznánk Filipe-t? A válogatottban láttuk mire képes középen Abidal,meg a Barca-ban is "bizonyitotta" már,szóval ha ez esetleg eszébe jutott valakinek akkor gyorsan felejtse is el.
Mondjuk erre azért nem sok esélyt látok,mert ezzel akkor a jhv kérdés még mindig nincs megoldva,s nem állunk úgy anyagilag,hogy csak úgy beruházzunk egy tök felesleges bal hátvédbe,de csináltunk azért már cifra dolgokat szóval......
Nem tudom, hogy emlékszel-e arra, amikor Maxwell jobbhátvédet játszott, de biztosíthatlak, hogy az idényben nyújtott teljesítménye azon a poszton volt a legjobb. ;) Bőven tökéletes oda. És amúgy ha Abidal nem bajlódna állandóan sérülésekkel, akkor bőven le lehetne hozni egy idényt egy szélső hátvédcserével, aki mind a két oldalon megállja a helyét. De biztonságosabb, ha veszünk egyet valamelyik oldalra. Vagy felhozza Pep Bartrát, vagy Montoyát. Már várom az idei ifit. :D
Attika 25
Capitá del Barça

2010.07.09. 11:01:23

Tocy írta: Sztem akkor Maxwell lenne a cserejobbhátvéd...
Nekem egyáltalán nem tetszenek ezek a nem posztra menő dolgok,ez az "ott is tud játszani" téma,ennyi erővel akár Ibra lehetne vkp is,magas,erős, jól le tudná ütközni az ellenfelet (tudom ez azért túlzás,de akkor is). Ha jobb hátvéd kell akkor hozzunk jobb hátvédet,ne bal hátvédből csináljunk azt és hozzunk egy 3. bal hátvédet.

A másik variációtól meg a hátamon is feláll a szőr. Ez csak úgy nekem jutott eszembe,de mi van ha Marquez is távozik (még nincs eldöntve,Pep-é az utolsó szó) s Abidal-ból lesz középhátvéd,s azért hoznánk Filipe-t? A válogatottban láttuk mire képes középen Abidal,meg a Barca-ban is "bizonyitotta" már,szóval ha ez esetleg eszébe jutott valakinek akkor gyorsan felejtse is el.
Mondjuk erre azért nem sok esélyt látok,mert ezzel akkor a jhv kérdés még mindig nincs megoldva,s nem állunk úgy anyagilag,hogy csak úgy beruházzunk egy tök felesleges bal hátvédbe,de csináltunk azért már cifra dolgokat szóval......
ab1daL
Director del Fútbol

2010.07.09. 10:54:56

Tegnap gondolkodtam az átigazolásokon, és úgy gondolom a védelmi pozicíókat ingyen megtudnánk oldani. Ugyanis láthattuk Márquezt a vb-n, jó teljesítményt nyújtani a vkp poszton, Businak meg is van a csere. Így a védelemből ugye Rafa miatt kiesik egy ember, ezért jöhetne vissza helyette Henrique, egy szezon a Racingnál, csak meghozta számára a tapasztalatot, valamint ahogy az már felvetődött Cáceres pedig jhv csere. Csak ugye a hírek szerint Pep nem számít egyik kölcsönjátékosra sem, pedig így gazdaságilag olcsón megúsznánk az egészet, valamint az Átleticből is néha-néha fel lehetne hívni egy-két emberkét, lásd: Muniesa, Fontás, Bartra, Montoya.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
xavi12
Barça B
Kapcsolat:

2010.07.09. 10:45:31

Nincs tuti 100% hogy bevál-e ez a jatékos vagy nem szerencse is kell meg minden . persze vannak olyan játékosok akik könnyebben .mások nehezebben illeszkednek be. Remélem hogy Ibrahimovic most a bajnokságvan minimum 20 at lö majd s Hozzunk fel pár fiatalt, nem ismerem Thiagot és DosSantost de annyit beszéltek róluk hogy tuti nem rosszak , és Jeffrent is kéne játszatni , nem pedig másokat igazolni ,mert ők is lehetnének annyira jok mint Fabregas ha kapnának lehetőséget.Mondjuk Pep töl meg is fogják kapni ahogy Pedro is !
SZILIandBARCA
Tocy
Director del Fútbol

2010.07.09. 10:09:39

Attika 25 írta:
MessiFan írta:Nagyon remélem hogy úgy fognak mostantól igazolni hogy tuti 100% hogy(szóismétlééééééééééééés) kelleni fog a Barca játékába
Ezt én is remélem,ehez képest a legujabb pletyka egy bal hátvéd,Filipe Luis ujra,csak tudnám ő minek kellene jelenleg.
Sztem akkor Maxwell lenne a cserejobbhátvéd...
albicelesteX
A Vadász

2010.07.09. 09:37:17

Továbbra is tartom,hogy már csak egy "nagy durranás" várható a kerethez mégpedig Fabregas!Ha nem jön itt más nagyobb név nem lesz mert szerintem akkor jövőre is indul érte majd offenzíva egyszer úgy is hazatér a tékozló fiú! :D Szerintem Ibra is marad és jövőre a Messi Ibra Villa trió ütni fog!Egy két kiegészítő még persze beeshet főleg azokat a híreket olvasva,hogy a kölcsönben lévő játékosok közül senki nem kell Pep-nek illetve minimum egy fiatal berobbanását várom idén is!Mondjuk Jeffrent!Villaval nagyon nagy üzletet csináltunk!örülök,hogy Larsson után van egy újabb értelmes 7-es mezben játszó játékosunk akinek szintén érdemes megvásárolni a 7es mezét! :wink:
Kép
gonosz
Jugador d'estrella

2010.07.09. 09:33:03

galamb írta: Villának nagyon örülök, jól játszott végig, leszámítva a tegnapi meccset, ahol centerként számított rá a szöv. kapitány. Baloldalon jobban ment neki és lehet, hogy ez lesz Ibra esélye a maradásra.
Jóbeszélsz, és nem "lehet", hanem szinte biztos, hogy ez a dolog lényege, nagy játékos ez a Pep!:))
Més que un club!!! CsakaBarca!!!!
sjd
Llegenda del Barça

2010.07.09. 09:27:29

zsoltfree írta:meg Maiconon, aki asszem 28? Nem beszélve ilyen Kolarov és Di Maria ügyeken.
Azért ezt nem csináljuk már, hogy Maicon 28 évesen öreg, meg hogy Villát kockázatos 29 évesen leigazolni..... Mi lesz a következő? Fabregasnál is keresünk fiatalabbat, mert 24 évesen már csak 7-8 jó évev lehet?

Azért a Kolarov meg Di Maria ügyekhez csak annyi, h CR is "csak" egy portugál bajnokságban bizonyított, mielőtt a Manchesterhez került, vagy éppen említhetném Yaya Tourét, aki egy francia középcsapattól érkezett

Tehát bőven lehet jó vételeket csinálni, csak ügyesnek kell lenni
zsoltfree
Capitá del Barça

2010.07.09. 09:17:02

Én továbbra sem bánnám, ha a kölcsönadottak közül a Caceres visszajönne, a többiből pénzt csinálni, a B-ből pedig felhozni 1 jobb hátvédet és a Tiago/Dos Santos párosból valakit.

Körbe nézve a Real azért egy olyan csapat aki hidegvérrel tud költekezni, de ő is egy Gerrardon erőlködik, aki kb 30 éves, meg Maiconon, aki asszem 28? Nem beszélve ilyen Kolarov és Di Maria ügyeken. Ezzel csak azt akarom mondani hogy a piacon tényleg nincsenek emberi árakon jó vételek. Ők vettek egy argentin játékost, aki eddig csak a portugál bajnokságban bizonyított majdnem annyiért, mint mi egy Villát, aki a spanyol bajnokságot nagyon ismeri, és minden évben termeli a gólokat. Szerintem nem lesz túlerőltetve ez a vásárlás dolog, mert szinte minden posztra meg vannak a srácok, és Pepet ismerve előszeretettel nyúl a B-kerethez is.

Nekem Fabregas még nem sürgős. 2014-ig van szerződése, tehá brutálisan drága. Őt ismerve, nem valószínű hogy menne más csapatba. A klubja sem akarja elengedni, ha pedig kiderül, hogy el akarja, akkor a Barcának adná el úgy is, és ha róla kiderülne mondjuk 2 év múlva hogy megszerezhető, akkor már az ára sem lenne 50 milla, aki hozzánk akar jönni, és 1-2 év van a szerződéséből....

Nekem bejön a hazai anyag. Ha a válogatottban egy exReal tréner is egy Pedrot állít a kezdőbe, egy Silva, Navas, Mata, Capel (őt nem vitte ki a VB-re, de akkor is előtte van a rangsorban) előtt, akkor valószínűleg tud valamit.
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.07.09. 08:42:30

Attika 25 írta: Igen,azért játszana,hogy tehermentesitve legyen,ne legyen kifacsarva és esetleg valami hasznát is vehessük a Bl-ben a komolyabb meccseken.

Lehet,hogy Sevilla ellen nem,de jelenleg a La Liga-ban van talán 5 csapat (Real,Sevilla,Villareal,Valencia,Atma) aki elen nem állnék ki Bartra-val vagy Zabaleta-val,de az összes többi ellenfél közül bármelyik ellen ki lehetne állni.

Még a Vb elött mikor szó volt az igazolásokról nem véletlenül mondta Txiki (asszem ő volt),hogy jobb hátvédet is akarunk hozni,ezekszerint ők is úgy gondolják,hogy az nem normális,hogy Alves ennyit játszik,s látszik is a teljesitményén.
Így van. A La liga legtöbb csapata egyszerűen annyival gyengébb a Barcánál, h még ha az öreganyám lenne a jhv, akkor is ke mernék állni ellenük. De pl. Zabaletával a Sevilla ellen is gond nélkül. Ha anno Presassal végigvertük Európát...
Attika 25
Capitá del Barça

2010.07.09. 08:39:58

MessiFan írta:Nagyon remélem hogy úgy fognak mostantól igazolni hogy tuti 100% hogy(szóismétlééééééééééééés) kelleni fog a Barca játékába
Ezt én is remélem,ehez képest a legujabb pletyka egy bal hátvéd,Filipe Luis ujra,csak tudnám ő minek kellene jelenleg.
Attika 25
Capitá del Barça

2010.07.09. 08:15:02

sjd írta: Azon is gondolkodtam, hogy ha lenne egy ilyen tehermentesítő cserénk, akkor csak azért játszana, hogy Daninak ne menjen rosszul márciusban? Pályára küldene bárki is egy Bartrát vagy egy Zabaletát a Sevilla ellen?
Igen,azért játszana,hogy tehermentesitve legyen,ne legyen kifacsarva és esetleg valami hasznát is vehessük a Bl-ben a komolyabb meccseken.

Lehet,hogy Sevilla ellen nem,de jelenleg a La Liga-ban van talán 5 csapat (Real,Sevilla,Villareal,Valencia,Atma) aki elen nem állnék ki Bartra-val vagy Zabaleta-val,de az összes többi ellenfél közül bármelyik ellen ki lehetne állni.

Még a Vb elött mikor szó volt az igazolásokról nem véletlenül mondta Txiki (asszem ő volt),hogy jobb hátvédet is akarunk hozni,ezekszerint ők is úgy gondolják,hogy az nem normális,hogy Alves ennyit játszik,s látszik is a teljesitményén.
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.07.08. 21:30:04

Nagyon remélem hogy úgy fognak mostantól igazolni hogy tuti 100% hogy(szóismétlééééééééééééés) kelleni fog a Barca játékába és nem 5 meccsen hanem minimum 15ön lép pályára. Nem szabad még1x pénzt kidobni olyanra aki látszólag jó játékos de van esély rá hogy nem fog kelleni. Cácerest mindenképp vissza kell hozni mert jó védő akár szélen akár középen.
Fabregas nem lenne pénzkidobás az biztos.
Szerény véleményem szerint :D
sjd
Llegenda del Barça

2010.07.08. 21:23:08

palesz77 írta: De a Henrique ügyhöz... A felkészülés alatt rémes volt. Muniesa és Fontas sokkal jobb volt mint ő. Lehet hogy amúgy jó védő, de ez a Barca féle labdakihozatal nem ment neki... Szóval őt énis eladnám.

kerrisson meg szerintem nem vészes. Láttam pár meccsét, kényszerítőkben elég jó a gyerke, ami ide ugye kell... Gólt lőni meg szintén tud, nem véletlenül lett Brazil gólkirály. Csak szerintem azért Bojan többre fogja vinni a Barcában azon a poszton... :twisted:
Na ja, a felkészülést nem néztem, azért brazil védőtől elég gáz, amit írtál

Keirrisonnál a legnagyobb félelmem az, hogy nem kap elég játéklehetőséget a Fiorentinában (bár ha Mutut hosszabb távra elmeszelik, ez is megoldódik). Egyébként Piquén és Pedron kívül csak ő lőtt gólt az Internek a Barcából :)
galamb
Jugador del Barça

2010.07.08. 21:16:37

Fabregasszal kapcsolatosan nekem is kételyeim vannak, de természetesen nagy játékosnak tartom és előbb-utóbb bizonyára jönni fog. Igaz, hogy nem kapott sok percet a vb-én, de jobban élhetett volna a lehetőséggel.
Pastore szerintem is jó játékos, és nem csak egyszer passzolt Messinek, hanem látszott rajta, hogy nagyon együtt él a játékkal és szívesen összejátszik vele. Persze ez még nem jelenti azt, hogy alkalmas volna a Barcába, de nekem is tetszett a játéka.
Villának nagyon örülök, jól játszott végig, leszámítva a tegnapi meccset, ahol centerként számított rá a szöv. kapitány. Baloldalon jobban ment neki és lehet, hogy ez lesz Ibra esélye a maradásra.
Lezárt