Megmondom őszintén, még nem gondolkoztam rajta, hogy milyen is ez a keret pillanatnyilag, így most felsorakoztatom ide a játékosokat szépen magamnak, és aztán már látom hogyan okoskodjak:
Lesz egyszer egy ilyen kezdőcsapatunk:
-------------------Valdes-------------------
--Alves------Piqué------Puyol-----Abidal-
------------------Busquets-----------------
---------Xavi-----------------Iniesta-------
----Messi----------Ibra--------Villa--------
(azért hihetetlen,minden poszton a világ egyik legjobbja)
-------------------Pinto--------------------
--Maxwell----Milito-----?--------Adriano-
---------------------?-----------------------
----------?-------------------Keita---------
---Pedro---------Bojan---------Jeffren---
Ha nem tévedek, pillanatnyilag így néz ki az ezévi keretünk, hiszen elmen Rafa, Henry, Csigri, és Touré.
Azt mondatná velem a nagybevásárlós ösztönöm, hogy ugye van ott 3 kérdőjel, amit ki kell tölteni, és azon felül jöhetnek a fiatalok, 2-3 próbálgatni egész szezonban. Ez nyilván nem mehet így azonban.
A középső védő posztra ott ácsingózik 3 fiatal is kapásból: Fontás akit már a nagy kerethez jósoltak a nyáron, Muniesa a kicsit még túlfiatal, aki az akadémia pillanatnyilag legnagyobb ígérete, legalábbis tavaly még ígyvolt, és úgytünik pep számol Sergio Gomezzel is, aki jól játszott a szuperkupán. Ha van 3 ilyen opciónk, akkor nyugodtan lehet kísérletezni. Első cserének ottvan Milito, ha valaki sérül akkor is még Abidal. Henrique és Cáceres. Henriquét én azt hiszem eladnám mostmár, amúgy is túl statikus védőnek tartottam a mi védüelmünkbe. Cáceresről viszont érkeztek bíztató hírek a Juvéból, így én őt áthoznám egy spanyol csapathoz, hogy szem előtt legyen. Télen akár vissza is lehetne hívni, ha itthon gond van. (ha vmelyikük sorsa eldőlt időközben, akkor bocs..

)
Alvesnek akár Adriano, akár Maxwell lehet cseréje, akár csak Abidalnál, úgyhogy a védelem ki is pipálva.
Henrique el, Cáceres a primerába, és végül én mégiscsak Muniesát hoznám fel stabilan a kerethez.
Kapus poszton nincs kérdés, nyilván ha lesz szükség véletlen 3. számú kapusra, akár Oier akár Mino megállja a helyét, mindkettejüket láttuk már 1-1 felkészülési meccsen, és a másodosztály is tuti segít nekik fejlődni.
Csatároknál sincs kérdés, 3 hipergigamegaszupersztár, akik közül 1 a világ legjobbja, egy a primera legjobb góllövője soksok éve, Ibrával meglátjuk majd mi lesz. Ha csak kicsit is jobb lesz mint tavaly, vagy legalább gólerősebb, akkor már végülis oké.
Pedro nyilván az első csere, Bojantól félek, idén utoljára bizonyíthat szvsz, ha kap lehetőséget, Jeffren pedig szokott jó lendületet adni nagyon sokszor.
A középpálya a leginkább kérdőjeles csapatrész, nyilván.
Védekezni csak Busquets van , mondhatnánk. De ott van már Adriano, ha kell, és ott van Keita is, aki megoldja a szűrést, ha kell. Arról nem is beszélve, hogy ez a legkevésbé eredeti minőségében kihasznált poszt a Barcában. Persze ahogy Rafa adottságai megfeleltek anno, úgy most Piqué detto jó lehet akár kényszermegoldásnak.
Xavi és Iniesta itt az igazi probléma. Kétségtelenül a világ toronymagasan két legjobb középpályása, ezért a lehető legnagyobbak az elvárások az utódokkal és cserékkel kapcsolatban, arról nem is beszélve, hogy egy fia ember nincs a padon, aki az egyértelmű alternatívájuk posztot tekintve.
Na de ha nem Cesc, akkor ki? Persze ott van Keita és Adriano szintén, de merem remélni, hogy idén már nem ilyen megoldással akarja kiszúrni a szemünket Guardiola. Adrianot nem ismerem annyira, de nyilván védekezőbb felfogású, Keita meg itt van már 2+ éve és hát nem az a minőségi támadó játék jellemzi, a kreativitás vagy ütempasszok meg végképp nem. Ennyi erővel majdnem én is játszhatnék Xavi cseréjeként.
Akkor Dos Santos vagy Thiago? Vagy mindkettő? Erősen kétlem hogy ez megoldás volna, bár Dos Santost legalábbis már nem egyszer láttuk nagyon meggyőzően játszani. Azt mondanám, tökéletesen elégedett lennék vele mint Iniesta cseréje, és akkor Xavi mögé viszont valakit szerezni kell. És ez itt a nagy kérdés, hogy kit. Erről majd később talán, egy kicsit körülnézek a napokban szerintem a piacon. Ezt nem kéne megtennem, ha Guardiola végre feladná kicsit a makacsságát, és Hlebnek adna egy évnyi esélyt a saját posztján. Számomra továbbra is rejtély, hogy egy semmivel se jobb Keita (nálunk mutatott játékaik alapján) miért játszhat egy számára kevésbé ideális poszton, holott ugyanazt Hleb a sajátjának mondhatná, mégse kapott 1,5 meccsnél többet ott. Megjegyzem egy kupameccsen játszott végig kp-t, és adott egy gólpasszt, ha jól emlékszem, ami viszont biztos, hogy csereként az El Classicon volt középpályás, és szitnén kiosztott egy gólpassz értékű labdát, emlékszünk Henry még önzetlenül lepasszolta Messinek és úgy gól. Na mindegy, vele nem számolok mert a mi edzőnk sem hibátlan, nem bizony.
Végtére is tehát a középpályán: Hlebet nyilván eladjuk, pedig jó lenne, Dos Santost felhoznám végleg, és igazolnék valakit, na de kit ?
Így végül felhoztam Muniesát (vagy vmelyik másik fiatal kv-t), és felhoztam Dos Santost. Valamint vettem egy igazi támadó szellemű középpályást. 22 fősre bővült a keret tehát. Viszotn itt lenne Muniesa, Dos Santos, Jeffren, és Bojan is. Mind olyan fiatalok, akiknek kevesebb játékidejük lesz, és bizonyítaniuk, fejlődniük kell. Emellé szvsz már aligha fér be több ifi év közben, még 1-1 meccsre is csak neccesen. Ha pl Gomez v Fontás jön fel, Muniesának mindenképp biztosítanék néhány meccset. Valamint Thiagot is próbálgatnám vígan, mert igazolhatunk akárkit, vagy megvehetjük Cesct, egyik se garancia hogy a pár év múlva már gyengülő Xavit legalább közel maradéktalanul pótolni tudja. Úgyhogy próbálkozni kell mindennel. Cesc jövőre, Dos Santos idén, Thiago is talán idén, ezért javasoltam volna Özilt is próbas.zerencse, ha már olcsó, és ezért mondom h igazoljunk vkit, ha a törököt nem. Próbálkozni kell, kockázatmentesen nem lehet, de kis kockázattal igen.
22+2+3.sz kapus - szükség esetén 25 fős keret, minden posztra legalább kettő kielégítő megoldással.
Elismerésem aki ezt végigolvasta.
szerk: majd el felejtettem V.Sanchezt, akit csak a jóisten tudna ténylegesen bármelyik csapatrészhez odasorolni helytállóan, játszott ő már mindenütt.

De egy helyen sem elég jól, és ezzel el is mondtam mindent vele kapcsolatban.
szerk2: Ha már lúd, legyen kövér:
S.Agüero írta:
Clichyt ezért kell megvenni:
Abidal már nem lesz fiatalabb, se gyorsabb. Láthattuk, h elment mellette Navas és már szerintem nem fog egy jól szerepelni a szezonban és úgy hiszem, h most kiszoríthatja a kezdőből Maxwell. Clichy BARCA drukker és már minden évben van szó arról(még ha pletykaként is), hogy szeretne a barcához jönni. Gyors játékos és még ehhez nem is öreg, ha jól tudom 25-6 körül van.
Cesc-t ezért kell megvenni:
Mostanában láthatjuk, hogy Pep minden évben elad egy "négert" és jövőre is lesz egy kiszemeltje mégpedig Keita!
Bocs ha sok hülyeséget hoztam össze(még lehet a Humor topicba is mehetett volna) és a hosszú hsz-ért is bocs!
Clichyt
ezért nem kell megvenni:
A srácnak életelixír folyik otthon a csapból, vagy ő is öregszik mint Abidal.

Máskülönben meg: Navas egyrészt egy agyatlan gyalogkakukk, de még Boltot is lefutja 100on, másrészt Abidal még mindig a leggyorsabb védőnk. Igen, gyorsabb Alvesnél is, Maxwellnél meg nagyonbőven.
Ha már megemlítetted h szombaton hogy lefutották, gondolom arra is emlékszel, ahogy CRt simán megverte hosszú sprintben 1,5 éve. Ha most elküldenéd, akkor aranylabdát adtál volna neki?
Maxwell tavaly is remekül játszott, csak védekezni nemtud annyira védő létére. Már miért szorítaná ki idén Abidalt?
Cesc-t
nem ezért kell megvenni:
Remélem a "négerekre" pikkelős dumád csak poén. Oké h nembírta Eto'ot, nemjátszatta Tourét, és a tősgyökeres
gettófekánkat, Hlebet se akarja megtartani, de azért ez mégis erős lenne... Persze Keitánál énis sok jobb játékost tudnék elképzelni, de Cesc nem helyette érkezik nyilván.
S.Agüero írta:Clichy BARCA drukker
Mindig is mondtam, hogy én vagyok a tökéletes megoldás, még nem találtunk úgyse embert, akinek Messi lehet a cseréje.
Végtére is megbocsátunk, meg a humor topicba is beteheted, de legközelebb inkább ne koptasd a billentyűzetet ilyenért.

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila