Az a gond, hogy az évben - jó, legyen csak a tavasszal - egyszerűen nem kapott elegendő bizalmat. Én nem tudom elképzelni, hogy Touré edzésmunkájával gond lenne. Az meg botrányos, hogy jóformán nem kapott sorban két meccset, vagy többet, hogy formába lendüljön. S amikor játszott kezdőként, akkor nem is rosszul, legalábbis nem rosszabbul, mint Sergi, Keita, sokszor még Iniesta hellyel-közzel előforduló, közepes, ám még így is nem mindennapi produktumát is hozta.
Ez a perces dolog meg vicc. Vagy nézhetjük úgy, hogy nem mindegy, hogy valaki minden harmadik meccsen lép pályára, vagy valaki másfélszer annyit, inzenzív terhelés mellett. S akkor még nem vettem ide azt, ami már-már megalázó szerintem, hogy egyáltalán előfordul olyan, hogy 5-30 percekre taktikai jelleggel, vagy más pihentetése céljából becserélik. (Ennél a pontnál nem tudok elmenni, hogy ne példálózzak Zlatannal, aki bárhogy is játszott egy meccset /négy hónapon keresztül/, s ha egymás után többször is gyengén teljesített, akkor is a kezdőbe került. Ebben az olvasatban Torué formába lendítését is "erőltethette" volna a mester, ha másért nem is, azért amit Yaya az előző idényben letett az asztalra. )
Sergivel semmi bajom, ha végig koncentrálna és nem bizonytalankodna legalább a meccsek 80%-ban, akkor végképp nyugodt lennék. Persze, minden téren fejlődhet még, de van benne potenciál.
Touré ha más szempontból nem is, a sokoldalúsága és a védekező képessége révén más szintet képvisel.
Az tény, hogy nem volt meg az esélye elérnie a csúcsformáját. Keita pedig megint más tészta, nálam Touré nagyságrendekkel előrébb tart, de jelen esetben Guardiola a személyisége, meg a nem is tudom milyen posztja (mert igazából a balszélsőtől

kezdve a középső középpályáson és a támadó középpályáson át még trequartista és csatár szerepkörben is játszatta, kevesebb, mint több sikerrel) miatt használhatóbb számára. Ennyi belefér valóban, a többit legalább 50%-ban dilettantizmusnak és unszimpátiának tartom Pep részéről.
Sanama írta:Mikaos,
Azért ne nevettesd már ki magad.
Megtette:
Mikaos írta:Pep a Busq apja - aki egy nevenincs a klub történetében és a klub jelenlegi életében is - miatt csinálja ezt
A "noname" szót kényszerből kellett kicserélnem, jó magyarosra...