Úgy néz ki hogy mindegyik csoportban, óriási drámák és izgalmak lehetnek az utolsó körben. Eddig sokkal jobban élvezem ezt az EB-t, ahhoz képest amit vártam!
A spanyolok ismét előléptek esélyesekké, bár alapból azok voltak, de nálam ez csak most dőlt el, mert bevallom, én egy nagyon gyenge EB-re számítottam spanyol szempontból. Bár ez a 4-0 nem teljesen mérvadó, mivel az Ír válogatott a leggyengébb láncszem a tornán szerintem, de mindenképp biztató ez az első két meccs. Torres tegnapi 2 gólján kívül meg nem nagyon érdekel, hogy rosszul játszott. Ez a 2 gól most mindennél többet ér neki, egy kicsit helyretette az önbizalmát. Ennek örülök mert csípem Torrest és hiába van mögötte egy pocsék időszak, Llorentet vagy Negredo jó csatár, de az igazi klasszis Torres illetve Villa. Mivel utóbbi sajnos nem bevethető, így nagyon fontos lehet Torres szerepe, úgyhogy örülök, hogy végre betalált. Xavi és Iniesta pedig ismét zseniálisak.
Mindent összevetve komoly esélyük van a címvédésre a spanyoloknak, már csak, de ehhez nagy szerencse és összeszedettség is kell majd.
A másik (nálam) legnagyobb favorit Németország. Eddig 2 győzelem, úgy hogy szerintem még mindig messze vannak a legjobb formától. Velük amúgy is mindig számolni kell, és továbbra is tartom, hogy ezúttal nem fognak megállni az ezüstnél. Ha még jobban lendületbe jönnek, nehéz lesz megállítani őket.
De én még a hollandokat sem írnám le. Mert ha valamilyen csoda folytán 2 vereség után továbbjutnak a csoportból, szerintem ők is elférnek a németek, és a spanyolok mellett favoritként a listán, attól függetlenül hogy látszik hogy egyelőre akadozik a gépezet. A keretük bombaerős, a dánok ellen nem voltak rosszak, de semmi nem jött össze, a németek ellen megérdemelt vereség, de a portugálokat szerintem elpáholják. És ez nagy lökést adna nekik. Én nagyon sajnálnám, ha csúfosan érne véget ez az EB nekik.
Az olaszok szerintem továbbmennek a csoportból. 2 döntetlennel és egy 1-0-ás sikerrel az írek ellen, a szokásukhoz méltóan.

De meglepően jók szerintem, úgyhogy ha nem is esélyesként de komolyan számolni kell velük szerintem.
Az oroszok egyelőre nagyon jók és szurkolok is nekik, de van egy olyan érzésem hogy el fogynak a végére, amiért kár lenne.
Na de minden kiderül a 3. kör után!
Ma derül fény a franciák igazi erejére szerintem, mivel az angolok ellen gyanúsan x-re játszottak a felek. Az ukránok pozitív meglepetések számomra, nem lesz könnyű dolguk a franciáknak, de szerintem valamelyik klasszisuk jó teljesítményével behúzzák.
Az angol-svéden egy unalmas x-et várok, és remélem hogy ennél többre már nem is lesznek jók ezen az EB-n az angolok!