Labdarúgó-Európa-bajnokság 2012

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ki nyeri az idei EB-t?

Spanyolország
118
56%
Hollandia
12
6%
Németország
51
24%
Olaszország
8
4%
Anglia
3
1%
Portugália
3
1%
Franciaország
9
4%
Más
7
3%

Szavazatok száma: 211
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.15. 14:00:06

Az angolok aktuális ellenfeleinek mindig szurkolok, úgyhogy ma hajrá svédek. Ibra az első meccsen elég jó volt, nem bánnám, ha az angolok ellen is alkotna, azt meg főleg nem, ha ez ma pontot, pontokat is érne. 8)

A másik meccset viszont semlegesen fogom nézni, de kíváncsian várom. Az ukránok kellemes meglepetést okoztak az első meccsen, kérdés, h egy FRA szintű csapattal mit tudnak kezdeni. A franciák pedig gyengén kezdtek, de most megmutathatják, h igenis kell velük számolni. Legyen jó meccs, sok gól, és győzzön a jobb.

A tippjeim:
UKR-FRA 1:2
SWE-ENG 1-1
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.15. 13:54:14

érdekesek lesznek a mai meccsek is

angol-svéd

az angolok ahogy olvasom nagyon lenézik a svédeket, remélem zlatan 5-öt rúg majd ennek a szerencsetlen bagázsnak. bár ha megint olyan bátran fociznak az angolok (9 védő) mint a franciák ellen, akkor garantált a 0-0

ukrán-francia

nem voltam elájulva a franciáktól, a torna eddigi leggyengébb meccse volt... sztem ők inkább kontracsapat, a felállt fal ellen nem sok mindet tudtak csinálni. mvlia visszatér, uhogy a védekezés még biztosabb lesz. az ukránoknak sztem bőven jó az egy pont, nagyon nem fogják erőltetni a támadásokat. 0-1 lesz nasri góljával.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.06.15. 13:43:31

Körülbelül ezt vártam a spanyoloktól. :D
Torres két gólt rúgott, el se hittem, azt hittem. álmodom. Vicces, hogy két meccs alatt rúg annyit, amennyit a Chelseaben félév alatt... (Ugyanez érvényes Fabregasra is.)
Az eddigi meccsek alapján szerintem egyértelműen a spanyolok és a németek között fog eldőlni az Eb-cím sorsa, talán még az oroszok (esetleg az olaszok vagy a franciák) beleköphetnek a levesbe, de ezt nem tartom valószínűnek.

A várható kezdők mára:
UKRAJNA: Pyatov - Husyev, Mykhalik, Hacherydy, Selin - Yarmolenko, Timoshchuk, Nazarenko, Konoplyanka - Voronin, Shevchenko.
FRANCIAORSZÁG: Lloris - Debuchy, Rami, Mexés, Evra - Cabaye, M'Vila, Malouda - Nasri, Benzema, Ribéry.

SVÉDORSZÁG: Isaksson - Granqvist, Mellberg, J. Olsson, M. Olsson - Svensson, Källström - Larsson, Ibrahimovic, Elm - Elmander.
ANGLIA: Hart - Johnson, Lescott, Terry, Cole - Milner, Gerrard, Parker, Young - Carroll, Welbeck.

Tippek: Ukrajna 1-2 Franciaország, Svédország 1-1 Anglia. :)
MatyiG
Adminisztrátor

2012.06.15. 12:56:05

Sajnos nem láttam a tegnapi meccseket és valószínűleg a maiakat sem fogom(bankett), de úgy hallottam, h jók voltak.

Mai meccseken szerintem az angolok az utolsó percben behúzzák a meccset, 0-1, ukránoktól meg meglepetést várok, talán 1-1 lesz az a meccs.

Btw, kíváncsi vagyok mikor lesz már egy 0-0-ás meccs+egy nagy bombagól is lehetne már. :P
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2012.06.15. 12:55:21

Barcaman14 írta: Ennek örülök mert csípem Torrest és hiába van mögötte egy pocsék időszak, Llorentet vagy Negredo jó csatár, de az igazi klasszis Torres illetve Villa.
Általában hasonló a gondolkodásunk, sokszor ugyanazt írjuk le, illetve én nem is mindig írom, mert max. egy +1et érdemelne a hsz, de Llorente helyzetét én máshogy látom. Egyszerűen nem kapja meg azt a lehetőséget, amire szerintem rászolgált, ez az ő nagy tornája lehetett volna, ehelyett örülhet, ha egyáltalán pályára lép. Remélem, azért a horvátok ellen bedobja legalább egy félidőre VDB...
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.06.15. 12:48:10

Úgy néz ki hogy mindegyik csoportban, óriási drámák és izgalmak lehetnek az utolsó körben. Eddig sokkal jobban élvezem ezt az EB-t, ahhoz képest amit vártam!

A spanyolok ismét előléptek esélyesekké, bár alapból azok voltak, de nálam ez csak most dőlt el, mert bevallom, én egy nagyon gyenge EB-re számítottam spanyol szempontból. Bár ez a 4-0 nem teljesen mérvadó, mivel az Ír válogatott a leggyengébb láncszem a tornán szerintem, de mindenképp biztató ez az első két meccs. Torres tegnapi 2 gólján kívül meg nem nagyon érdekel, hogy rosszul játszott. Ez a 2 gól most mindennél többet ér neki, egy kicsit helyretette az önbizalmát. Ennek örülök mert csípem Torrest és hiába van mögötte egy pocsék időszak, Llorentet vagy Negredo jó csatár, de az igazi klasszis Torres illetve Villa. Mivel utóbbi sajnos nem bevethető, így nagyon fontos lehet Torres szerepe, úgyhogy örülök, hogy végre betalált. Xavi és Iniesta pedig ismét zseniálisak.

Mindent összevetve komoly esélyük van a címvédésre a spanyoloknak, már csak, de ehhez nagy szerencse és összeszedettség is kell majd.

A másik (nálam) legnagyobb favorit Németország. Eddig 2 győzelem, úgy hogy szerintem még mindig messze vannak a legjobb formától. Velük amúgy is mindig számolni kell, és továbbra is tartom, hogy ezúttal nem fognak megállni az ezüstnél. Ha még jobban lendületbe jönnek, nehéz lesz megállítani őket.

De én még a hollandokat sem írnám le. Mert ha valamilyen csoda folytán 2 vereség után továbbjutnak a csoportból, szerintem ők is elférnek a németek, és a spanyolok mellett favoritként a listán, attól függetlenül hogy látszik hogy egyelőre akadozik a gépezet. A keretük bombaerős, a dánok ellen nem voltak rosszak, de semmi nem jött össze, a németek ellen megérdemelt vereség, de a portugálokat szerintem elpáholják. És ez nagy lökést adna nekik. Én nagyon sajnálnám, ha csúfosan érne véget ez az EB nekik. :roll:

Az olaszok szerintem továbbmennek a csoportból. 2 döntetlennel és egy 1-0-ás sikerrel az írek ellen, a szokásukhoz méltóan. :) De meglepően jók szerintem, úgyhogy ha nem is esélyesként de komolyan számolni kell velük szerintem.

Az oroszok egyelőre nagyon jók és szurkolok is nekik, de van egy olyan érzésem hogy el fogynak a végére, amiért kár lenne. :?

Na de minden kiderül a 3. kör után! :)

Ma derül fény a franciák igazi erejére szerintem, mivel az angolok ellen gyanúsan x-re játszottak a felek. Az ukránok pozitív meglepetések számomra, nem lesz könnyű dolguk a franciáknak, de szerintem valamelyik klasszisuk jó teljesítményével behúzzák.

Az angol-svéden egy unalmas x-et várok, és remélem hogy ennél többre már nem is lesznek jók ezen az EB-n az angolok!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
daffy
Madridista

2012.06.15. 11:08:43

Kash írta:ezért ezt most köszönjétek nekem
te olyan jó vagy hozzánk,meg sem érdemlünk.
így jó? :D
Kash
Entrenador del Barça

2012.06.15. 11:06:18

Jó meccsek voltak.
Az Olasz-Gorvát 2-3 nem jött be, viszont a Spanyol-Ir 4-0 igen, ezért ezt most köszönjétek nekem, bár én azért sajnáltam az ireket. :cry:
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.06.15. 10:57:43

LG írta:Most akkor pl. te és Kalap most szurkoltok a spanyoloknak, mert Barca játékosok is játszanak az kezdőjében. Gondolom akkor a kb. úgy kb. 2006/2007-ig nem szurkoltatok nekik, mert akkor nem volt benne túl sok Barca játékos, viszont sok volt a Madridista. Ha mondjuk egy 5-6 év múlva megint csak elvétve lesz benne Barca játékos, akkor megint nem fogtok nekik szurkolni? Ha 10-12 év múlva meg megint több, akkor meg ismét nekik:mrgreen:

Csak ezt emeltem ki. Nem a Barcelonától függ elsősorban, de ha így fog focizni a válogatott, akkor pontosan így van, ahogy írod. Vannak nemzetek, akiket szeretek nem a foci miatt (horvát, lengyel, ír stb, ha lenne tornákon induló katalán válogatott, akkor nekik is, mert szeretem a népet), nekik szoktam szorítani, plusz vannak mások, akiknek a futballjuk miatt szurkolok, mindig annak, aki épp tetszik, vagy ha úgy tetszik, ahol sok Barcelona játékos játszik. Ugyanis számomra egy válogatott van, akinek kitartóan szurkolni tudok, tiszta szívből, ez pedig a MAGYAR. A többinek csak a foci miatt, mondhatjuk, hogy divatból, csak azért nem jó a szó, mert nem a divat része dönt. Ez van, az én szívemben csak egy csapatnak van hely, ez pedig nem lehet más, mint Magyarország válogatottja. szorítotok?
A matek részhez: a 23 fős keretben kb 10 fő is lehet ideális esetben (felsoroltam) az 1,5 :D játékos híján a fele. Hol van ennyi bármelyik másik csapatból?
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.15. 10:20:29

Messidona10 írta:Úgy látszik, hogy Torresnek EB kell, hogy belejöjjön. Végre berugdosta tegnap a helyzeteket, ennek örülök. Nem vagyok Torres-fan, a spanyol válogatottnak sem szurkolok, de a focinak szerintem jót tesz, ha több gól is van egy meccsen. Jó meccs volt a tegnapi, mint ahogyan nagyjából az összes eddig (francia-angolt kivéve).
Szerintem a spanyolok újfent esélyesek a végső győzelemre, én német-spanyol döntőt várok, de most a németeknek szerintem jóval nagyobb esélye van megnyerni, mint 4 éve. Ott sem szurkolok senkinek sem, ha összejön, csak a sok gólnak, és az élvezetes játéknak.
Azért inkább úgy lenne korrekt, h azt mondanánk, Torres berúgott a sok helyzetéből 2-t. Én csak azt nem értem, h ezek után már mindenki úgy beszél róla, mintha jól játszott volna, vagy mintha a régi lenne, meg most visszanyerte az önbizalmát.... ellenünk is betalál, utána vmelyik angol kupában mester3t lőtt, mégsem nyerte vissza az önbizalmát, mert utána megint gyatra volt. Most ez miért lenne más? Emlékszem, amikor Ronaldinho már leszálló ágban volt, de még a Barcában játszott, ha lőtt egy gólt, v. volt egy jobb meccse, máris sokan a az önbizalma visszatéréséről beszéltek, meg hogy újra a régi lesz. De nem lett, ahogy véleményem szerint Torres sem lesz az ez után meccs után, mert már ő is olyan stádiumba ért a lejtőn, ahonnan nincs visszaút felfelé. Aztán majd meglátjuk, lehet nektek lesz igazatok, és ezek után megtáltosodik, de én erre a verzióra túl sok pénzt nem tennék. Sokkal valószínűbbnek tartom, h a horvátok elleni meccs után már ismét VdB lesz kritizálva, h miért Torres, miért nem Negredo, Llorentte, stb...
albicelesteX
A Vadász

2012.06.15. 10:14:38

Ez nagyon komoly volt...Barátnőmmel néztük ő már majdnem aludt,de aztán meghallotta ezt és felkelt...be is könnyezte... :D
Boixos
Llegenda del Barça

2012.06.15. 09:19:30

PUYOL-XAVI-INIESTA
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.06.15. 08:54:50

Úgy látszik, hogy Torresnek EB kell, hogy belejöjjön. Végre berugdosta tegnap a helyzeteket, ennek örülök. Nem vagyok Torres-fan, a spanyol válogatottnak sem szurkolok, de a focinak szerintem jót tesz, ha több gól is van egy meccsen. Jó meccs volt a tegnapi, mint ahogyan nagyjából az összes eddig (francia-angolt kivéve).
Szerintem a spanyolok újfent esélyesek a végső győzelemre, én német-spanyol döntőt várok, de most a németeknek szerintem jóval nagyobb esélye van megnyerni, mint 4 éve. Ott sem szurkolok senkinek sem, ha összejön, csak a sok gólnak, és az élvezetes játéknak.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.15. 08:39:14

szerk: Kalapnak köszi Smile még a matek részében is feljövök a végén Very Happy (szegény Villát kihagytam, mint fix kezdőt az utóbbi 4 évben Smile. cserékről nem is beszélve.
Mondjuk az sem lenne rossz, ha rájönnétek, h keret, és kezdő 11 között különbség van. Te pedig keretet emlegették.
Akkor a ti logikátok szerint, ha épp sok Barca játékos van a kezdőben, akkor szeretni kell a spanyolokat, ha nem, akkor nem? Vagy most már mindig szeretni kell, mert volt egy olyan időszak, amikor sok volt benne?

Jaj LG, ne fokozd már :D Írtam, hogy nem kell szeresd a spanyol csapatot, de mivel azok játszanak benne akik, tisztelni tisztelheted, ergo legalább ne kocsis szinten írj róluk. Ennyi azért Xaviéknak kijárna, nem csak 2012től... Ozsi

Nem tudom, én bőven emlékszem az olyan időkre, mikor 2 darab Barca játékos volt a spanyol keretben, és csak Puyol volt állandó kezdő. Bő 10 éve utálom a spanyol válogatottat, és ez soha sem fog változni. Miattam fel állhatnak 11 Barca játékossal is. Mert akkor is oriási különbség lenne a két csapat között, az egyik a Barca sikereiért játszik, amit szeretek, a másik a spanyol válogatott sikeréjért, amit meg nem. DE erről sincs szó, mert messze nem ugyanazok játszanak jelenleg a két csapatban. Pl. a Barcában hála istennek nem kell nézni Torres bohóckodását, Silva töketlenkedését, vagy a világ legszerényebb könyvtárával rendelkező ember favágását nézni :!:
Azt meg köszönöm,hogy végre 2012-re megpróbálsz nem bicskanyitogató stílusban beszélni egy olyan válogatottról amelynek kulcsfiguráit elvileg bírod,és szereted a játékukat.
Özilt, Benzemát, Higuain-t, Mourinhot is birom, ettől még a Madridot utálom. Számomra nem azok határozzák meg egy csapat szimpatikusságát, h kik játszanak benne, sem klub, sem válogatott szinten.

Most akkor pl. te és Kalap most szurkoltok a spanyoloknak, mert Barca játékosok is játszanak az kezdőjében. Gondolom akkor a kb. úgy kb. 2006/2007-ig nem szurkoltatok nekik, mert akkor nem volt benne túl sok Barca játékos, viszont sok volt a Madridista. Ha mondjuk egy 5-6 év múlva megint csak elvétve lesz benne Barca játékos, akkor megint nem fogtok nekik szurkolni? Ha 10-12 év múlva meg megint több, akkor meg ismét nekik szorítotok? :mrgreen:

Nem, én alapból is szurkolok a spanyoloknak, a 3 fő kedvencem között vannak, keret miatt jelenleg első helyen. Viszont ha egy általam rühellt csapatot magját alkotnák Barca játékosok, akkor tuti nem írnék róluk olyan stílusban, mint Te tetted azt jó sokáig. :wink: Ozsi
de mondom, ha 5-6 év után végre elkezdesz mérlegelni, akkor csak így tovább!
Vki fejlődőképes, vki nem. :wink: Bár te csak nyilván azért tartozol az utóbbi csoportba, mert neked már nincs hova fejlődni. :mrgreen:

E téren tényleg nincs, neked meg volt honnan feljönni, szóval tényleg grt. Ozsi
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.15. 01:20:00

VictorValdes19 írta:Volt egy érdekes adat a VB-n, hogy Sneijder, messze van Persie-nek passzolt a legkevesebbet, szinte alig. Érdekes.

Még a 2006-os VB-n meg arról olvastam, hogy RvP és Robben utálja egymást kb. :D
Mondjuk ha Robbennél ezt passzokban mérnék, akkor az jönne ki, hogy ő mindenkit utál a csapatból :D

Egyébként nekem a hollandokból valamiféle koncepció vagy tudatosság hiányzik. Elég csak megnézni a németek két gólját, ahogy tökéletesen százszázalékos ziccerig játszották a labdát (és még sok ilyen támadásuk volt), na ez nem volt meg az ellenfelükben
Csak tologatják a labdát, egy jó kényszerítő vagy beadás kell a helyzethez, de ez mindig nagyon esetlegesen jön ki (náluk is jellemző volt erre a góljuk). A dánok ellen volt nagyon durva, hogy a 30 kapura lövéshez max két ziccert tudtam társítani, a többi távoli lövés volt vagy alapvetően veszélytelen kísérlet
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.06.15. 01:02:32

Az egész szerintem nem igaz, de ami tuti, hogy így van/volt;
vdV nem érti, hogy miért csak ennyit játszik, plusz szóvá tette, hogy vannak játékosok, akiknek bérelt helyük van, nem lehet őket kirobbantani a kezdőből.
Sneijder és RvP nem igazán szívlelik egymást, legalább is régen így volt, de gondolom ma se puszipajtások, s ugye vereség után jobban előjönnek az indulatok. Volt egy érdekes adat a VB-n, hogy Sneijder, messze van Persie-nek passzolt a legkevesebbet, szinte alig. Érdekes.

Még a 2006-os VB-n meg arról olvastam, hogy RvP és Robben utálja egymást kb. :D
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.15. 00:49:20

Máshol olvastam, hogy a holland keretben vannak összezördülések. Ez mennyire igaz ki mit tud erről?

Más fórumról idézve:
Van Bommel kérdőjelezik meg többen, van der Vaart nem érti miért nem játszik többet és de Jong is morgolódik, illetve pár ember szerint Huntelaarnak kéne kezdenie, nem van Persie-nek, ráadásul állítólag Sneijder és RvP nem bírják egymást - ezt írta a goal.com holland helyszíni tudósítója.
Kép
Kép
Kép
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.06.15. 00:38:31

Ozsi! (Miki) :D

Az első negyed órában jobbak voltak a hollandok, bár igazán komoly helyzetet így se tudtak kialakítani, de ők irányítottak. Az első gól előtt nem volt német nyomás, szal nem is lógott a levegőbe, hogy mikor szerzik meg a vezetést. A gól viszont teljesen megfogta a hollandokat, azután a németek akkor kerültek helyzetbe az első félidő hátralévő részeiben, amikor akartak.

2.-ba 10 perc után éledeztek a hollandok, RvP gólja után volt egy 5-6 perc amikor lehetett érezni valami lendületet a csapaton, de az utolsó 10 percben már a németek akarata érvényesült.
1 szó, mint 100 :D nem érdemtelenül nyertek a németek, de a sors kompenzálhatta volna a dánok elleni szerencsétlenséget.
Valami nem klappol a csapatnál, nincs meg az összhang, s még a szerencse se áll a csapat mellett, Sneijder lövését bordával sikerült akadályoznia Boatengnek, pedig már majdnem üvöltöttem, hogy gól. :)

Sneijdert lehet kiemelni az eddigi 2 meccsen, ő rajta látszik, hogy nagyon akar nyerni, a brazíliai VB-re neki adnám a csk szalagot.
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.06.15. 00:26:37

Tezsvír! (VV19)

Nem láttam, csak kisebb összefoglalókat a tegnapi Holland-Németről...

visszaolvasni most nincs erőm, szóval, milyen volt a meccs képe?

Németek 2-0ig ennyivel jobban is játszottak? Hollandok hozzájuk képest mezőnyben mit alkottak? Mert kapu előtt mit, azt láttam...

Szóval ha nem néznénk a helyzetkihasználást (persze alap,h kell), akkor melyik csapat volt a jobb? :D:D:D

köszi a választ vévé!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.06.15. 00:18:03

K900 írta:Egyszerűen botrány ahogy Marweijk irányitja a holland csapatot.:x
De Wrij,Maduro,Bruma,Anita,Emanuelson,Douglas......ezek az emberek nem férnek be a keretbe. :idea: Ehelyett van két béna védő:Heitinga vs Mathijsen.A másik pedig Castaignos,Bacuna,Lens,Wijnaldum,Cabral mind szupertehetségeknek vannak tartva,és meglepetésre őksem férnek be.Ez botrány!!!!!! :evil: :evil: Van bommel pedig.....áhh!!!egy vén ember. :cry: Helyette ott lenne Strootman,J.Claise,Brama,Leroy Fer és egyiksem kap lehetőséget.Ez hihetetlen..... :shock:
Részben egyetértek, de csak tehetségekkel nem lehet tornát nyerni. De Vrij simán befért volna a Kannibál helyett, de pl van Rhijn is. Maduro pályafutása egyre lefelé ível, így őt egyáltalán nem hiányolom. Emanuelson tényleg mehetett volna. Strootman jó lesz a VB-re, Clasie is kb. addigra lesz majd válogatott, de ez a generáció a következő EB-n mutathat majd valamit. :)
Amit sajnálok nagyon, hogy a Sneijder-féle generáció is arany nélkül fog maradni. :roll:

Több pénzt kéne pumpálni a holland klubokba, hogy sikerüljön megtartani a fiatalokat, mert az eddig pályára lépő hollandusok közül egy se játszik azonos klubban!!!
Kösz Bosman!
PUNK'S NOT DEAD!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.15. 00:17:05

A pólókkal tudjuk gondjai vannak Marionak, de ezek szerint a cipőjét se tudja bekötni, vagy én nem tudom, de megint alkotott Balotelli :
http://www.youtube.com/watch?v=xNVv_B1E ... r_embedded#!
:mrgreen: Vagy csak szimplán ezzel akarja elsunnyogni az edzést :D
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.06.14. 23:49:27

LG írta:Ugyan már, szó szerint az írtad, h a keret fele Barca játékos. Most meg már a múltat kevered bele. De hiába, mert a múltban sem volt a keret fele Barca játékos. :mrgreen:
Azért ha azok a bizonyos játékosok szablyák meg a spanyol csapat játékát (többek között), és ezek után olyan stílusban beszélni a spanyolokról, akkor azért csak érthető, ha nem tetszik pár Barcás ÉS Spanyol drukkernek.
A barcás és spanyol drukkerek meg más csapatokat nem szeretnek, és enne sokszor is hangot adnak, sokszor nem is túl szép stílusban. Pl. nagyon sok holland szurkoló is van a fórumon, és ha már a felhoztad a múltat, meg a spanyol válogatott barcás kötődését, akkor a múltban bizony a hollandoknál is megvolt ez. A holland szurkolók közül mégsem sír senki, amikor a hollandokat ócsárolják itt, pedig sokkal durvább stílusban írnak róluk, mint én a spanyolokról írtam régebben. És igen, RÉGEBBEN írtam úgy róluk, ezen az EB-n direkt mellőztem az ilyeneket, mert nem akart sírást. Ennek ellenére mégis sírás van, mert sikerült belekötni egy olyan hsz-be, ami nem is a spanyolokról, hanem TORRES-ről szólt. De sajnos mindig lesznek olyan emberek, akik találnak vmit, amibe bele lehet kötni. :(
:)

gondolom teljesen véletlen,hogy a te hszeidet olykor furcsán látják itt egyesek (jómagam) is. Ezért akkor elnézést kérek, velünk lehet a baj.

Azt meg köszönöm,hogy végre 2012-re megpróbálsz nem bicskanyitogató stílusban beszélni egy olyan válogatottról amelynek kulcsfiguráit elvileg bírod,és szereted a játékukat.

Igen, tudom, volt,hogy a holland vonal volt erősebb a Barcánál, mikor is volt ez kb LG? + mióta van ez a fórum? (ezt arra,h miért nem sír egy holland szurkoló se mostanában) Valamint azért csak számít,hogy jelenleg kik játszanak a Barcában, és ugyanazok játszanak JELENLEG abban a válogatottban amiről szó van, mint az,hogy kik játszottak 2003ban, akik már a válogatottban sem játszanak. (Spanyol-Holland összevetés)

de mondom, ha 5-6 év után végre elkezdesz mérlegelni, akkor csak így tovább! :wink:

szerk: Kalapnak köszi :) még a matek részében is feljövök a végén :D (szegény Villát kihagytam, mint fix kezdőt az utóbbi 4 évben :). cserékről nem is beszélve.

jah, meg amúgy is egyetértek a hszével :)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.06.14. 23:47:31

LG írta:Ugyan már, szó szerint az írtad, h a keret fele Barca játékos. Most meg már a múltat kevered bele. De hiába, mert a múltban sem volt a keret fele Barca játékos. :mrgreen:
Azért ha azok a bizonyos játékosok szablyák meg a spanyol csapat játékát (többek között), és ezek után olyan stílusban beszélni a spanyolokról, akkor azért csak érthető, ha nem tetszik pár Barcás ÉS Spanyol drukkernek.
A barcás és spanyol drukkerek meg más csapatokat nem szeretnek, és enne sokszor is hangot adnak, sokszor nem is túl szép stílusban. Pl. nagyon sok holland szurkoló is van a fórumon, és ha már a felhoztad a múltat, meg a spanyol válogatott barcás kötődését, akkor a múltban bizony a hollandoknál is megvolt ez. A holland szurkolók közül mégsem sír senki, amikor a hollandokat ócsárolják itt, pedig sokkal durvább stílusban írnak róluk, mint én a spanyolokról írtam régebben. És igen, RÉGEBBEN írtam úgy róluk, ezen az EB-n direkt mellőztem az ilyeneket, mert nem akart sírást. Ennek ellenére mégis sírás van, mert sikerült belekötni egy olyan hsz-be, ami nem is a spanyolokról, hanem TORRES-ről szólt. De sajnos mindig lesznek olyan emberek, amik találnak vmit, amibe bele lehet kötni. :(
Azért volt ilyen kezdő még anno:
Casillas-Ramos-Puyol-Pique-Capdevilla-Busquets-Xabi Alonso-Xavi-Iniesta-Villa-Torres (sőt a vb végére Pedro játszott)
Ez akkor 6 barca játékos volt a kezdőben (te is tudod, hogy egy egészséges Villa és Puyol esetén ez most is így lenne), Pedroval akár 7 is (volt ilyen meccs a vb-én). Plusz ott van a padon Valdes, ott van Fabregas (az utóbbi rettentő fontos "12-ik" ember már régóta, ha nem kezd). Ez mi, ha nem a Barcelona képére és stílusára formált alakulat? Tök ugyanúgy játszanak és, ha nem lenne ennyi sérült akkor kezdő csapat több, mint felét barcások adnák, de a keretből is majd 10 főt.... Aztán ott kopogtat lassan pl Thiago is, Jordi Alba meg lehet barca játékos lesz.... Én is erősnek tartom az utálatod, bármennyire nem szereted a spanyol válogatott futball múltját. Ez a Barcelona 2.0, kicsit eltorzítva. ( a Madridosokról annyit, hogy sem Arbeloat, sem Ramost nem tekinthettük eddig a sikerek kovácsának... Alonso teljesítménye Busival említhető kb egy lapon, egyedül Casillas az, akinek reaálosként komoly szerepe volt az eb és vb címben. Míg Barcelona részről: Xavi, Iniesta, Puyol és Pique, majd a később barcás Villa és Fabregas). Tehát nem csak a taktika, de egyénileg is sokkal inkább a Barcelonára épül ez a válogatott ( számszakilag, de teljesítmény szintjén is).
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2012.06.14. 23:44:01

Sanama írta:kimondom... ez a VdB hülye. Torrest most minek kellett lehozni? Esküszöm nem értem.

most az az önbizalma is elment, amit ma szerzett
kétlem, hogy releváns volt az önbizalma szempontjából, hogy lehozta. profikról beszélünk. rúgott kettőt, lecserélték, szerintem már átélte ezt karrierje során ezerszer, nyilván tisztában volt azzal, hogy nem azért ment le, mert $zar volt.
az lesz a döntő az önbizalma szempontjából, hogy kiélezett meccsekre berakja-e az öreg és ott mennyire lesz vele toleráns a meccs folyamán, ha esetleg nem jönnek be az első húzásai.
VDB akkor lett volna hülye, ha úgy áll hozzá az olaszok után, mint a rengeteg laikus, akik kihagyott ziccerek után küldenék haza rögtön, ehhez képest kezdőbe rakta. nem mondom, hogy torres innentől megtáltosodik mert ezt a mai két helyzetet rajta kívül senki nem rúgta volna be, vagy, hogy nem nézném meg én is szívesen, hogy mit tud mondjuk llorente, de VDB tudja, mit csinál.
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.14. 23:41:30

Most visszakaptam a spanyolokba vetett hitemet, végre minden úgy ment, ahogy kéne. Xabi Alonso viszont bűnrossz volt (nem véletlenül jött le ő először), legalább két olyan eladott labdája is volt, amiért a tizenéves kölköket páros lábbal rúgják ki a Masiáról. Arbeloa meglepően sokat tett hozzá támadásban is (most mondjuk könnyebb is volt, de ahhoz képest is szinte alvesi mennyiségben volt megjátszható az ír 16osnál), és alapvetően senkire nem lehet panasz. Fabregas-Alonso cserét nagyon szorgalmaznék, főleg ha Cesc olyan gólképes lesz továbbra is, mint a Barcában év elején

A Torrest fikázókat meg már tényleg nem értem, szerencsétlen srác végre lőtt két gólt, ilyen kb. 2x történt vele az elmúlt másfél évben, de még mindig nem elég? :shock: Mennyit kellett volna lőnie, 6-ot? Én már annak is örülök, hogy egyáltalán eltalálta a kaput, mert ez se nagyon fordult elő vele az elmúlt időben...
Lezárt