jelwaz írta:barcalaci84 írta:azért leépülésről beszélni finoman fogalmazva is nevetséges szerintem...
Jó, én fogalmaztam rosszul. Erkölcsi értelemben gondoltam. A klub egyértelműen elhatárolódik minden szélsőséges nacionalista irányzattól, de! Ha megfigyeled a jáátékosok mindig a NACIONALISTA katalán zászlót viszik ünnepelni, ahogy az élőképeken is azt jelenítik meg a stadionban. Bár néha az érzésem már, hogy ez is csak marketing...
Hmm, megfigyeléseim szerint a játékosok a hivatalos katalán zászlóval szoktak ünnepelni. Mi több, ha jól emlékszem talán az Euórpai Szuperkupa meccs után volt, hogy Fabregas véletlenül az egyik nacionalista zászlót vette a vállára és utólag bocsánatot kért érte.
A mezszponzor dologgal némileg egyetértek. Sajnálom, hogy ezt a szép hagyományt megtörtük (még ha egy ici-picit álszent dolog is volt), olyan nagy szükségét sem éreztem a lépésnek, nem kellett megmenteni a klubot az anyagi csődtől, az a pénz a nagy igazolásokra kellett.
Ez a rész viszont:
4. A nagy hangzatos UNICEF-ezés meg úgy kicsit háttérbe szorult nem? ,,Jajj, persze, maradhattok a pólón, de csak hátul, ott is a név meg a mezszám alatt. Ugye megértitek. Fontos a jótékonykodás, de csak azután, ha még mélyebben belemásztunk a zsírosbödönbe." Miért nem rakták hátra a QF-et? Már csak a cikkezésekből olyan hírverése volt a dolognak, hogy akármelyik csapat rakatja magára úgy, hogy még a játékosoknak is a homlokára tetoválják, akkor se hallottak volna róla ennyien.
Én azért nem sajnálom az Unicefet egy pillanatig sem. Az a reklám ugyanis inkább szólt a klubnak, mint a szervezetnek. Igen, marketing volt, hogy verhessük a mellünket, hogy mi nemhogy mezszponzort keresünk, hanem helyette jótékonykodunk. Ezek után visszás is lett volna otthagyni az Unicefet. Megjegyzem gondolom a hátrészért senki nem fizetett volna annyit, azt még Rosell se merte volna meglépni, hogy bagóért eladja a hagyományt.
A játékosok iránti bizalom. nem akarom felhozni a Touré ügyet megint, de abban is van valami (ugye ez Busquetset érinti). Valdes engem még nem győzött meg. Tartom, hogy, ha a csapatnak rosszul megy, akkor nem tud minket megmenteni. Piquét visszavásároltuk. xavi meg Iniesta meg akkora kincsek voltak, hogy még a vak is látta, nem nagy érdem volt nekik bizalmat szavazni.
Ezek szakmai kérdések, attól, hogy az edző másként lát dolgokat még nem lesz kevesebb a klub.
De nem tudom miért csak a saját nevelésű/katalán játékosoknak kell bizalmat szavazni. Kettéroppantottuk Ezquerro pályafutását (abban a srácban ennél sokkal több volt), Gudjohnsenét (szintén), Hlebét és gondolom van még.
Én nem érzem úgy, hogy Guardiola egészségtelen mértékben favorizálná a saját nevelésűeket. (Ellenpéldákat is lehet sorolni: Keita, Dani Alves, Abidal, Villa, Mascherano, Sanchez) Igen, az elmúlt 4 évben nagytakarítást tartott Guardiola, megszabadult a feleslegtől, javított pár elhibázott lépést. És nem érzem úgy, hogy bárkivel ki lett volna cseszve. Ezquerroban te többet láttál, én speciel nem nagyon. Kiegészítő embernek érkezett, annak jó volt, aztán kiszorult a padról. Hlebnek a hozzáállásával gondok voltak és vannak, én őt nem védeném egy cseppet sem. Gudjohnsen nem az igazi szerepkörében játszott, de hasznos tagja volt a csapatnak és szerintem ő se keserű szájízzel távozott.
Egyébként nem tudom milyen régóta követed a Barcelonát, ennyi erővel jöhetnénk Laudruppal, aki egyike volt azoknak, akik megszerettették velem a focit. Nem saját nevelés, nem katalán, vele is ki lett cseszve, el is ment, ráadásul hova... Ez 20 éve volt.
Persze rengetegen itt nyafogtak, hogy nem Barca szint, egy nagy 0, igazoljuk le inkább Jézust a helyére, padra meg Istent. blööö. Azt senki nem akarta látni, hogy az edző szrik a fejükre vagy, hogy látszik, hogy tud ez a gyerek, csak játszani kellene. Megint hangsúlyozom nekem a legnagyobb bajom az Eto'o-Yaya-Ibra üggyel az, ahogy Pep kommunikált előtte. ,,Persze-persze nagyon fontosak, reméljük itt maradnak életük végéig, már fejfát is csináltattunk nekik, de az élet változik" és blablablablabla. Befutott az első épkézláb ajánlat azt pá, az élet változott.
Ezekkel a részekkel vannak fenntartásaim nekem is. Guardiola nem jó konfliktuskezelő. Ez egy hiba, ettől még azért nem lesz rossz ember. Egyébként mindegyik ilyen eset mellé lehet pro is érvelni, jócskán!
És jajj milyen szép az élet. anno én Pep mellett kardoskodtam a Mou vs Pep vitában. azokkal az érvekkel jöttem, amikkel most általában itt védik. De nem, akkor voltunk vagy 3-4-en, akik azt mondták, hogy Mou patkány, nem kell, próbáljuk meg Guardiolát. Akkor senkit nem érdekelt, hogy a spec5 egy görény, csak most.
Szépen hangzik, de ne haragudj, de ez baromság! Akkoriban én csak olvasója voltam a blognak, de annak igen aktív. Nagyon sok kétely volt Guardiolával kapcsolatban és többen szerették volna Mourinhot is, de voltak a portugál ellen is nem kevesen. Sokan nem felejtették még el, hogy Guardiola milyen játékos volt (a vak is látta, hogy edző lesz belőle), akkoriban is nyílt a bicska Josétól már sokak zsebében.
Nagyon rosszul állunk szurkolóilag. A katalánoknak ugye az az elsődleges, hogy Katalóniát képviselje a klub. A fiatal szurkerek meg (szerte a világon) nincsenek hozzászokva a sikertelenséghez, ahhoz, hogy nem mi dominálunk. nekik így a kupa a mérce, és nem igazán érzik a ,,mes que un club"-ot szerintem. Ha nem jönne egy aranygeneráció megint, akkor úgyis légiósokkal akarnák feltölteni az egész csapatot. Azok, akik most a saját nevelésre verik a mellüket. Rosell ezt meg is tenné, semmi kétségem felőle. és akkor megint -1. 1-2 szűk esztendő, azért helyre rakna jó sok embert. Sajnos. Szerintem.
Most sikerkorszak van, jó reggelt. A szurkolók olyanok, amilyenek, ettől nem kellene se a klubot, se magadat kevesebbnek érezni. Az igazi gond NEM ezzel van, mert ez természetes és elkerülhetetlen folyamat. Ne haragudj ha tévedek, túl nagy követeztetéseket vonok le, de úgy látom neked egyszerűen nem tetszik, hogy nem vagy kisebbségben. Igen, barcásnak lenni sokáig alternatívnak számított a sok ajaxos, madridos, manchesteri, milános, vagy juvés közt, most megfordul a dolog, a "barikád" innenső oldalán találtuk magunkat, el kell fogadni. A klub nem változott annyit, mint gondolnánk, ezek az ügyek a mezszponzor kivételével régen is ugyanúgy megvoltak.