Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nálam a Laporta éra kezdeti évei. Sajnos Rosell előttipár évet már elpuhulta.barcalaci84 írta:a kérdésem adott újfent:
Mikor volt szerinted ez az erkölcsi csúcspont ahonnan lefelé tartunk, mert nem is olyan régen volt itt káosz meg holland válogatott stb (bár tiszta volt a mez )
A hivatalos katalán zászló a sima piros-arany csíkos. A nacionalista a kék háromszöggel, fehér csillaggal. A sárga háromszög-piros csillag pedig a kommunista. Én így tudom, de ha belegondolok Barcelonában a közintézményeken az elsőt láttam.d írta:Hmm, megfigyeléseim szerint a játékosok a hivatalos katalán zászlóval szoktak ünnepelni. Mi több, ha jól emlékszem talán az Euórpai Szuperkupa meccs után volt, hogy Fabregas véletlenül az egyik nacionalista zászlót vette a vállára és utólag bocsánatot kért érte.
Én se azt mondom (bár én sajnálom most már), csak azért kicsit kétarcú szituáció volt.d írta:Én azért nem sajnálom az Unicefet egy pillanatig sem.
Itt csak arra céloztam, hogy az nem volt egy nagy Mes que un club húzás, hogy Piquét visszavásárolták, Xavit meg Iniestát hagyták jatszani.Ezek szakmai kérdések, attól, hogy az edző másként lát dolgokat még nem lesz kevesebb a klub.
Régóta, viszonylag, de mostanában már inkább nem annyira. De a régieket kritizálhatom, felesleges. Ott is vannak dolgok, amikkel nagyon nem értek egyet, de az már elmúlt.Egyébként nem tudom milyen régóta követed a Barcelonát, ennyi erővel jöhetnénk Laudruppal, aki egyike volt azoknak, akik megszerettették velem a focit. Nem saját nevelés, nem katalán, vele is ki lett cseszve, el is ment, ráadásul hova... Ez 20 éve volt.
Szerintem meg ettől is rossz ember. Nyilván nem azt kell mondania, hogy ,,fúj XY mekkora gyökér, alig várom, hogy lelépjen innen", de mézes-mázosságban át szokott esni a ló túl oldalára. Lehet diplomatikusan is nyilatkozni, meg tenyérbemászóan is.Ezekkel a részekkel vannak fenntartásaim nekem is. Guardiola nem jó konfliktuskezelő. Ez egy hiba, ettől még azért nem lesz rossz ember. Egyébként mindegyik ilyen eset mellé lehet pro is érvelni, jócskán!
A 4-5 "költői" túlzás volt. De nagyon nagy rész Mou-t favorizálta, akkor még azzal védték, hogy csak leveszi a terhet a játékosairól... haha. Még azok is, akik annyira nem szerették, őt favorizálták mondván, hogy ő az egyetlen elérhető top edző.Szépen hangzik, de ne haragudj, de ez baromság! Akkoriban én csak olvasója voltam a blognak, de annak igen aktív. Nagyon sok kétely volt Guardiolával kapcsolatban és többen szerették volna Mourinhot is, de voltak a portugál ellen is nem kevesen. Sokan nem felejtették még el, hogy Guardiola milyen játékos volt (a vak is látta, hogy edző lesz belőle), akkoriban is nyílt a bicska Josétól már sokak zsebében.
Nem kissebségben akarok lenni, de felkavaró, idegesítő, hogy ilyen emberekkel együtt szurkolok. Nekem legalábbis. Letépném a mezt azokról, akik "az Atyaúristent igazolnák le, de őt is csak padra, aki nem csilli villi sztár, az nem Barca szint, mehet Isten hírével, ha Abidal sok fizut akar, akkor adjuk meg, csak a legkirályabb nálunk legyen, a nem érdekel, hogy a mezszponzor milyen hagyomány, de rekord összeg, abból ha 3 évig spórolunk megvehetjük Cé-t, meg különben is mióta a csapatnak szurkolok még nem volt kupa nélküli év, én nem ezért veszem a gránátvörös-kék holmikat halomszámra, úgyhogy mindegy, hogy hogyan, de tessék nyerni most jövőre meg azután is" típusokat. Jobban idegesítenek, mint a realosok már-már...Most sikerkorszak van, jó reggelt. A szurkolók olyanok, amilyenek, ettől nem kellene se a klubot, se magadat kevesebbnek érezni. Az igazi gond NEM ezzel van, mert ez természetes és elkerülhetetlen folyamat. Ne haragudj ha tévedek, túl nagy követeztetéseket vonok le, de úgy látom neked egyszerűen nem tetszik, hogy nem vagy kisebbségben. Igen, barcásnak lenni sokáig alternatívnak számított a sok ajaxos, madridos, manchesteri, milános, vagy juvés közt, most megfordul a dolog, a "barikád" innenső oldalán találtuk magunkat, el kell fogadni. A klub nem változott annyit, mint gondolnánk, ezek az ügyek a mezszponzor kivételével régen is ugyanúgy megvoltak.
Hmm, megfigyeléseim szerint a játékosok a hivatalos katalán zászlóval szoktak ünnepelni. Mi több, ha jól emlékszem talán az Euórpai Szuperkupa meccs után volt, hogy Fabregas véletlenül az egyik nacionalista zászlót vette a vállára és utólag bocsánatot kért érte.jelwaz írta:Jó, én fogalmaztam rosszul. Erkölcsi értelemben gondoltam. A klub egyértelműen elhatárolódik minden szélsőséges nacionalista irányzattól, de! Ha megfigyeled a jáátékosok mindig a NACIONALISTA katalán zászlót viszik ünnepelni, ahogy az élőképeken is azt jelenítik meg a stadionban. Bár néha az érzésem már, hogy ez is csak marketing...barcalaci84 írta:azért leépülésről beszélni finoman fogalmazva is nevetséges szerintem...
Én azért nem sajnálom az Unicefet egy pillanatig sem. Az a reklám ugyanis inkább szólt a klubnak, mint a szervezetnek. Igen, marketing volt, hogy verhessük a mellünket, hogy mi nemhogy mezszponzort keresünk, hanem helyette jótékonykodunk. Ezek után visszás is lett volna otthagyni az Unicefet. Megjegyzem gondolom a hátrészért senki nem fizetett volna annyit, azt még Rosell se merte volna meglépni, hogy bagóért eladja a hagyományt.4. A nagy hangzatos UNICEF-ezés meg úgy kicsit háttérbe szorult nem? ,,Jajj, persze, maradhattok a pólón, de csak hátul, ott is a név meg a mezszám alatt. Ugye megértitek. Fontos a jótékonykodás, de csak azután, ha még mélyebben belemásztunk a zsírosbödönbe." Miért nem rakták hátra a QF-et? Már csak a cikkezésekből olyan hírverése volt a dolognak, hogy akármelyik csapat rakatja magára úgy, hogy még a játékosoknak is a homlokára tetoválják, akkor se hallottak volna róla ennyien.
Ezek szakmai kérdések, attól, hogy az edző másként lát dolgokat még nem lesz kevesebb a klub.A játékosok iránti bizalom. nem akarom felhozni a Touré ügyet megint, de abban is van valami (ugye ez Busquetset érinti). Valdes engem még nem győzött meg. Tartom, hogy, ha a csapatnak rosszul megy, akkor nem tud minket megmenteni. Piquét visszavásároltuk. xavi meg Iniesta meg akkora kincsek voltak, hogy még a vak is látta, nem nagy érdem volt nekik bizalmat szavazni.
Én nem érzem úgy, hogy Guardiola egészségtelen mértékben favorizálná a saját nevelésűeket. (Ellenpéldákat is lehet sorolni: Keita, Dani Alves, Abidal, Villa, Mascherano, Sanchez) Igen, az elmúlt 4 évben nagytakarítást tartott Guardiola, megszabadult a feleslegtől, javított pár elhibázott lépést. És nem érzem úgy, hogy bárkivel ki lett volna cseszve. Ezquerroban te többet láttál, én speciel nem nagyon. Kiegészítő embernek érkezett, annak jó volt, aztán kiszorult a padról. Hlebnek a hozzáállásával gondok voltak és vannak, én őt nem védeném egy cseppet sem. Gudjohnsen nem az igazi szerepkörében játszott, de hasznos tagja volt a csapatnak és szerintem ő se keserű szájízzel távozott.De nem tudom miért csak a saját nevelésű/katalán játékosoknak kell bizalmat szavazni. Kettéroppantottuk Ezquerro pályafutását (abban a srácban ennél sokkal több volt), Gudjohnsenét (szintén), Hlebét és gondolom van még.
Ezekkel a részekkel vannak fenntartásaim nekem is. Guardiola nem jó konfliktuskezelő. Ez egy hiba, ettől még azért nem lesz rossz ember. Egyébként mindegyik ilyen eset mellé lehet pro is érvelni, jócskán!Persze rengetegen itt nyafogtak, hogy nem Barca szint, egy nagy 0, igazoljuk le inkább Jézust a helyére, padra meg Istent. blööö. Azt senki nem akarta látni, hogy az edző szrik a fejükre vagy, hogy látszik, hogy tud ez a gyerek, csak játszani kellene. Megint hangsúlyozom nekem a legnagyobb bajom az Eto'o-Yaya-Ibra üggyel az, ahogy Pep kommunikált előtte. ,,Persze-persze nagyon fontosak, reméljük itt maradnak életük végéig, már fejfát is csináltattunk nekik, de az élet változik" és blablablablabla. Befutott az első épkézláb ajánlat azt pá, az élet változott.
Szépen hangzik, de ne haragudj, de ez baromság! Akkoriban én csak olvasója voltam a blognak, de annak igen aktív. Nagyon sok kétely volt Guardiolával kapcsolatban és többen szerették volna Mourinhot is, de voltak a portugál ellen is nem kevesen. Sokan nem felejtették még el, hogy Guardiola milyen játékos volt (a vak is látta, hogy edző lesz belőle), akkoriban is nyílt a bicska Josétól már sokak zsebében.És jajj milyen szép az élet. anno én Pep mellett kardoskodtam a Mou vs Pep vitában. azokkal az érvekkel jöttem, amikkel most általában itt védik. De nem, akkor voltunk vagy 3-4-en, akik azt mondták, hogy Mou patkány, nem kell, próbáljuk meg Guardiolát. Akkor senkit nem érdekelt, hogy a spec5 egy görény, csak most.
Most sikerkorszak van, jó reggelt. A szurkolók olyanok, amilyenek, ettől nem kellene se a klubot, se magadat kevesebbnek érezni. Az igazi gond NEM ezzel van, mert ez természetes és elkerülhetetlen folyamat. Ne haragudj ha tévedek, túl nagy követeztetéseket vonok le, de úgy látom neked egyszerűen nem tetszik, hogy nem vagy kisebbségben. Igen, barcásnak lenni sokáig alternatívnak számított a sok ajaxos, madridos, manchesteri, milános, vagy juvés közt, most megfordul a dolog, a "barikád" innenső oldalán találtuk magunkat, el kell fogadni. A klub nem változott annyit, mint gondolnánk, ezek az ügyek a mezszponzor kivételével régen is ugyanúgy megvoltak.Nagyon rosszul állunk szurkolóilag. A katalánoknak ugye az az elsődleges, hogy Katalóniát képviselje a klub. A fiatal szurkerek meg (szerte a világon) nincsenek hozzászokva a sikertelenséghez, ahhoz, hogy nem mi dominálunk. nekik így a kupa a mérce, és nem igazán érzik a ,,mes que un club"-ot szerintem. Ha nem jönne egy aranygeneráció megint, akkor úgyis légiósokkal akarnák feltölteni az egész csapatot. Azok, akik most a saját nevelésre verik a mellüket. Rosell ezt meg is tenné, semmi kétségem felőle. és akkor megint -1. 1-2 szűk esztendő, azért helyre rakna jó sok embert. Sajnos. Szerintem.
Ez igazából nem nemzetiség és saját nevelés kérdése. Hanem a játék kérdése. Úgy értem: A Játék kérdése.jelwaz írta:A játékosok iránti bizalom. nem akarom felhozni a Touré ügyet megint, de abban is van valami (ugye ez Busquetset érinti). Valdes engem még nem győzött meg. Tartom, hogy, ha a csapatnak rosszul megy, akkor nem tud minket megmenteni. Piquét visszavásároltuk. xavi meg Iniesta meg akkora kincsek voltak, hogy még a vak is látta, nem nagy érdem volt nekik bizalmat szavazni. De nem tudom miért csak a saját nevelésű/katalán játékosoknak kell bizalmat szavazni.
Pep nem mondhatta szezon közben, hogy: "nem vagyok elégedett XY-al, alig várom, hogy elhúzza a csíkot".jelwaz írta:Megint hangsúlyozom nekem a legnagyobb bajom az Eto'o-Yaya-Ibra üggyel az, ahogy Pep kommunikált előtte. ,,Persze-persze nagyon fontosak, reméljük itt maradnak életük végéig, már fejfát is csináltattunk nekik, de az élet változik" és blablablablabla. Befutott az első épkézláb ajánlat azt pá, az élet változott.
Jó, én fogalmaztam rosszul. Erkölcsi értelemben gondoltam. A klub egyértelműen elhatárolódik minden szélsőséges nacionalista irányzattól, de! Ha megfigyeled a jáátékosok mindig a NACIONALISTA katalán zászlót viszik ünnepelni, ahogy az élőképeken is azt jelenítik meg a stadionban. Bár néha az érzésem már, hogy ez is csak marketing...barcalaci84 írta:azért leépülésről beszélni finoman fogalmazva is nevetséges szerintem...
És az a csekk kitöltetlen is marad!
Tökéletes ember Valdés mögé, jó hír hogy hosszabbított. Sokszor halhattuk már hogy rendkívül pozitív hatással van a csapatra a pályán kívül is!ab1daL írta:Pinto egy évvel meghosszabbította szerződését!
http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... s-contract
A hokinál nem írtam feltételes módban, de azért pontosítok, mert látom, hogy nem értettétek meg maximálisan: Szerintem egy katalán ember úgy tud drukkolni a spanyol válogatottnak ( mert tud, nem írtam, hogy nem), ahogy mi mondjuk a székelyekkel teli román válogatottnak. Vagy a székelyek. Ugyanis mi is tudunk nekik szurkolni, szurkolunk is, de csak a egyének miatt. Az nem ugyanaz, mintha valaki az ország fanatikus szurkolója.. Nagyon nem. Ráadásul, ha a magyarok ellen játszanának akkor egyikünk sem szurkolna nekik ( és talán egy fontos tétmeccsen a székelyek nagyobb része sem,de ez csak spekuláció, ebbe szerintem ne menjünk bele). A kettő nem egyezik. Ahogy írtam, biztos sok katalán szurkol a spanyoloknak, de mégsem arról a szurkolásról beszélhetünk. Kicsit persze több, mint egy sima válogatott-szimpátia,de kevesebb, mint a hazaszeretet, mert az mindent felülír. Igen, nekem is többet jelentenek a spanyolok, mint egy sima együttes, aki jól játszik, de ettől függetlenül semmi kötődésem nincs az országhoz érdeklődésen és szimpátián felül. Egy dolog, hogy tetszik egy ország, olvasok róla ( bár, ha már az országról olvasok, akkor vannak ott fekete foltok ugyebár), szeretem a kultúráját és a többi, de ettől még nem a hazám. Azért írtam, hogy vannak kivételek, mert sajnos ( én ennek nem örülök,de el sem ítélem) sok a "kétlaki" ember, aki tud más hazára is ugyanúgy tekinteni, ők egyes esetekben lehetnek kivételek.HAnonymus írta:Kezdünk elfelé menni a témától, de a hasonlatodra azért szeretnék reagálni, mert szerintem rossz.Kalap1988 írta:...( ezt kb olyan mintha a román válogatott 2/3-a erdélyi magyar lenne. persze szimpatizálnánk velük és pl a hokiban van is egy kicsi ilyesmi, de ettől még nem kötődünk ahhoz a válogatotthoz, ahogy az erdélyi magyarok sem...).
Most majdnem leírtam azt, hogy "nem tudom megérteni azt a katalánt, aki..." de inkább finomítok:
Főleg a Kalap által hozott analógiát végiggondolva nem értek egyet egy olyan katalánnal, aki egy 6 katalánnal kiálló spanyol válogatottnak nem drukkol.
Hokiban nem kell feltételes módban beszélni arról, hogy mi lenne, ha a román válogatott 2/3-a székely lenne, tekintve, hogy valóságban a román válogatott 90 %-ban székely. Be is linkelem nektek a videót, ezt nézzétek kb 14:30tól kezdve. Én azzal a fickóval értek egyet, aki a CSÍKSZEREDAI VÁLOGATOTTNAK szurkol, ami ugye hivatalosan nem létezik, de román mezben mégis lehetőséget kapott arra, hogy valamilyen szinten Csíkszeredát képviselje.
Borzasztó [auto_cenzúra], és valamilyen szinten arrogáns hasonlat lesz, de ez a nem drukkolok a katalánoknak mert spanyol zászló alatt játszanak, és hasonló vélemények nekem egy olyan párhuzamot juttatnak eszembe, hogy az éhező nem hajlandó vajas kenyeret elfogadni, csak sültcsirkét. Ha a teljesítmény-alapon bekerül x darab katalán az egyetlen olyan válogatottba a világon, ahol jelenleg joga van szerepelni, akkor szerepeljen is. Sokkal rosszabb lenne, ha politikai alapon történne a válogatás, és Iniesta meg Xavi helyett sokkal tehetségtelenebb, de spanyolabb szívű arcok irányítanának pl.
A fickók véleménye, akikről jelwaz beszélt, nekem az Oleguer véleményére hasonlít. Én nem ismerem az ottani helyzetet, de innen a távolból Oleguer, és az emlegetett barátok véleménye igen szélsőségesnek tűnik, ahogy ezt valaki említette is. Kíváncsi lettem volna egyébként Presas úr véleményére abban a helyzetben, ha valóban válogatott szintű játékos lett volna, ráadásul nem abban a korszakban, amikor a csapat egy csődtömeg volt, hanem akkor, amikor gyakorlatilag mindenhol elsőszámú esélyes, ahol elindul. De ez végül mindegy is.
A lassú lecsúszást én sem látom egyébként. Jelwaz, az újabb, Guardiolával kapcsolatos kérdésfeltevésed kicsit más hangvételű, mint a gerinctelenezés. Ha az eredeti kérdést is ilyen stílusban tetted volna fel, akkor most semmit sem kéne magadnak kikérned.
Az utóbbival egyetértek, de nem is olyan kevés a kivétel.Kalap1988 írta:Én szurkolok a spanyol válogatottnak,de csak a focijuk és a játékosok miatt, ugyanis válogatottaknál teljesen logikusan szóba sem jöhet más erős érzelmi kötődés a magyaron kívül. Csak bizonyos szimpátiák lehetnek. Ergo én azt gondolom, hogy egy normális katalán ember is csak játékosoknak és a játéknak szurkol,de a szíve nem a spanyoloké
Kezdünk elfelé menni a témától, de a hasonlatodra azért szeretnék reagálni, mert szerintem rossz.Kalap1988 írta:...( ezt kb olyan mintha a román válogatott 2/3-a erdélyi magyar lenne. persze szimpatizálnánk velük és pl a hokiban van is egy kicsi ilyesmi, de ettől még nem kötődünk ahhoz a válogatotthoz, ahogy az erdélyi magyarok sem...).
Ezt nagyon adom. Erre tudnak reagálni a hungaro-katalán frappánsnak vélt kifejezéssel a madridisták, de ebből szvsz az is beszél, hogy ők nem érzik ezt át és picit irigyek, még ha nem is mondják. MERT ITT VAN PLUSZ IS. Amúgy épp az a vicc, hogy nem drukkolás szinten, de szimpatizálásnak nevezhető amit a Bilbao iránt érzek, csak én a Barca elleni meccseket leszámítva tudok nekik drukkolni.jelwaz írta:Elutasítom az olyan érveléseket, hogy Magyarországról nem tudunk megítélni dolgokat, csak a katalánoknak lehet olyan fontos.
SJD írta, hogy a focicsapatba szeretett bele. De am már a hímvesszőm kivan, hogy mindig ezt magyarázom. Én is, csak anno a Real Madrid is szépen játszott, amíg csak a focit néztem, drukkoltam a Realnak is. Ilyen lapon lehet mindig a topon lévő csapatnak szurkolni, mert az a focicsapat jó. Akkor lettem elkötelezett, fanatikus, amikor azért utánaolvastam a dolgoknak. Ettől lett különleges. Olyan cikk került a kezembe, ami megemlítette a mezszponzort, így szóba jött a Bilbao is, azután is utánaolvastam, úgyhogy párhuzamosan volt ez a 2 kedvenc csapatom. Habár Barca mezem volt, állandóan őket védtem, őket követtem (őket lehetett/ lehet most is jobban), mindig azt mondtam, hogy a Barca a kedvenc csapatom, a Bilbao_Barcákon rendre azon kaptam magam, hogy a Bilbaoért jobban izgulok. De csak azon az egy meccsen, amúgy a Barca érdekelt. Nehéz összerakni ezt.
Itt tény hogy igazad van, de ezt nem tudhatta, ezért kicsit szerintem is hevesen estél nekijelwaz írta:Azt élet meg úgy hozta, hogy lett néhány igen kedves katalán ismerősöm. Katalán nacionalisták! Sok vita, eszmecsere folyt ezekről a dolgokról, többnyire egyet is értettünk. Nyilván nekik a prioritás Katalónia képviselete volt. (Azért érdekes, hogy ezek az emberek drukkolnak a Barcának, de a spanyol válogatott ellen drukkolnak. Ha 8 barcás van benne, ha 11, ha 28.)
Varatrix! Letojom, hogy ,,neked nem meséli be senki". Imádom az így vanasztkész kijelentéseket. Tán csak vannak a barátaim olyan fontosak nekem, hogyha nekik ez fontos kéárdés, akkor ezt én is a sajátomévá tudom neki... Ja bocs, ezt neked senki nem meséli be.
Itt megint csak megfogalmaztad ami bennem maradt múltkor. Ugye én hoztam fel Di María 1.8 millás keresetét. Vicc.jelwaz írta:...
Minden Barcás érzelmemet most félre szeretném tenni.jelwaz írta:Egyébként kíváncsi lennék, hogy Valdest ki vitte volna az akkori fizujával együtt is. Már elnézést, de Valdes egy felső középkategóriás kapus. Ha még topnak is tartja valaki, akkor sem közelíti meg mondjuk Ikert. Ez az igazság. Casillas képes arra, amire VV nem, mégpedig tudja hátán vinni a csapatát, sőt tudja egy szezon jelentős részében is. kis túlzással Casillas nélkül a Real egy középcsapattá csúszott volna le nélküle a leggázabb időszakában (nem vagyok jó évszámokban, volt egy nagyon brutál rossz 1-1,5 szezonjuk).
Pepről majd külön, mert ez így is terjedelmes.jelwaz írta:Azt maximálisan visszautasítom, és kikérem magamnak, hogy én Pepet azért kritizálom, mert csak 18/20 ésnem 20/20 kupát nyert meg. Egyedül annyit szeretnék tudni, hogy, akik Pep pártiak, és állandóan a kupákkal jönnek, azok azon is elgondolkodtak, hogy Pep mennyire teljesít erőn felül? Hogy ebből a keretből és nevelésből és mes que un clubból, ennyit lehet kihizni, többet hozott ki, kevesebbet hozott ki, mint amennyi benne van? Hogy egy Mou mondjuk csinált volna egy duplázást egy 6 kupás Barcából? Vagy Capello ugyanennyit tudott volna? Vagy senki nem tudta volna utána csinálni?
De akkor árulja már el valaki, hogy miben különbözik a klub így a szép lassú leépülése közepette a Realtól, vagy akármelyik más klubtól? Erre nekem van egy válaszom, de igazánérdekel, hogy azok mit mondanak, akik szerint semmi tragédia nem történt, és minden úgy van jól, ahogy van.
Ott a pont!socio66 írta:
itt van hat játékos,akikben példátlan módon hittünk,és hatalmas türelemmel voltunk irántuk,holott más csapatok(az általad említett real madrid például egészen biztosan) rég kukába vágták volna szinte mindannyiukat.
Ezt így abszolút megértem, sőt nagyrészt én is így érzem, viszont teljesen másra ment ki a logikám. Ezt a kettősséget nem azért akartam megmutatni, hogy bebizonyítsam, hogy mindenki divatszurkoló, hanem azt akartam vele mondani, hogy mindenki elsősorban a fociért szerette meg a Barcát, és ezért nem értem azokat, akik azt mondják, hogy már nem fogják szeretni a csapatot, ha van mezszponzor, magas fizetés stb. Nyilván döntő tényező volt a "més que un club", de ha ez már nincs, attól még nem mondhatod azt, hogy ez a csapat semmit sem jelent a számodra.jelwaz írta: SJD írta, hogy a focicsapatba szeretett bele. De am már a hímvesszőm kivan, hogy mindig ezt magyarázom. Én is, csak anno a Real Madrid is szépen játszott, amíg csak a focit néztem, drukkoltam a Realnak is. Ilyen lapon lehet mindig a topon lévő csapatnak szurkolni, mert az a focicsapat jó. Akkor lettem elkötelezett, fanatikus, amikor azért utánaolvastam a dolgoknak. Ettől lett különleges.
azért leépülésről beszélni finoman fogalmazva is nevetséges szerintem...jelwaz írta: De akkor árulja már el valaki, hogy miben különbözik a klub így a szép lassú leépülése közepette a Realtól, vagy akármelyik más klubtól? Erre nekem van egy válaszom, de igazánérdekel, hogy azok mit mondanak, akik szerint semmi tragédia nem történt, és minden úgy van jól, ahogy van.
Feltételezem ha sok katalán barátod van, akkor töltöttél kint huzamosabb időt Katalóniában. Ezesetben megértem hogy saját ideológiádnak tartod ezt a fajta nemzetiségi kérdést. Ha így van boccs, de ebben az esetben "Akinek nem inge ne vegye magára.jelwaz írta:Varatrix! Letojom, hogy ,,neked nem meséli be senki". Imádom az így vanasztkész kijelentéseket. Tán csak vannak a barátaim olyan fontosak nekem, hogyha nekik ez fontos kéárdés, akkor ezt én is a sajátomévá tudom neki... Ja bocs, ezt neked senki nem meséli be.