FC Barcelona 14/15

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány trófeát nyerünk az új szezonban?

1
69
34%
2
42
21%
3
60
30%
Egyet sem
32
16%

Szavazatok száma: 203
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.11. 23:51:17

most, hogy távozik maxwell, elég érdekes lesz a jobb- és balhátvéd poszt.

van egy abidalunk, aki már a 33.-at tapossa, alves ugye a jobbszélen, meg egy univerzális adriano a két szélre.
és ennyi.

a kicsiknél ugye ott van még montoya és planas, de őket nem sűrűn láttam a tűz közelében idén.

van egy olyan érzésem, hogy 1-1 sérülés esetén posztidegen játékosok fognak szélsőhátvédet játszani, mert ez így nagyon vékony (még maxwellel sem volt nagy bőség...) :D

kíváncsian várom, de szerintem nyáron igazolunk amúgy.
jelwaz
Entrenador del Barça

2012.01.10. 09:19:00

barcalaci84 írta:a kérdésem adott újfent:

Mikor volt szerinted ez az erkölcsi csúcspont ahonnan lefelé tartunk, mert nem is olyan régen volt itt káosz meg holland válogatott stb (bár tiszta volt a mez )
Nálam a Laporta éra kezdeti évei. Sajnos Rosell előttipár évet már elpuhulta.
d írta:Hmm, megfigyeléseim szerint a játékosok a hivatalos katalán zászlóval szoktak ünnepelni. Mi több, ha jól emlékszem talán az Euórpai Szuperkupa meccs után volt, hogy Fabregas véletlenül az egyik nacionalista zászlót vette a vállára és utólag bocsánatot kért érte.
A hivatalos katalán zászló a sima piros-arany csíkos. A nacionalista a kék háromszöggel, fehér csillaggal. A sárga háromszög-piros csillag pedig a kommunista. Én így tudom, de ha belegondolok Barcelonában a közintézményeken az elsőt láttam.

d írta:Én azért nem sajnálom az Unicefet egy pillanatig sem.
Én se azt mondom (bár én sajnálom most már), csak azért kicsit kétarcú szituáció volt.
Ezek szakmai kérdések, attól, hogy az edző másként lát dolgokat még nem lesz kevesebb a klub.
Itt csak arra céloztam, hogy az nem volt egy nagy Mes que un club húzás, hogy Piquét visszavásárolták, Xavit meg Iniestát hagyták jatszani.

Egyébként nem tudom milyen régóta követed a Barcelonát, ennyi erővel jöhetnénk Laudruppal, aki egyike volt azoknak, akik megszerettették velem a focit. Nem saját nevelés, nem katalán, vele is ki lett cseszve, el is ment, ráadásul hova... Ez 20 éve volt.
Régóta, viszonylag, de mostanában már inkább nem annyira. De a régieket kritizálhatom, felesleges. Ott is vannak dolgok, amikkel nagyon nem értek egyet, de az már elmúlt.

Ezekkel a részekkel vannak fenntartásaim nekem is. Guardiola nem jó konfliktuskezelő. Ez egy hiba, ettől még azért nem lesz rossz ember. Egyébként mindegyik ilyen eset mellé lehet pro is érvelni, jócskán!
Szerintem meg ettől is rossz ember. Nyilván nem azt kell mondania, hogy ,,fúj XY mekkora gyökér, alig várom, hogy lelépjen innen", de mézes-mázosságban át szokott esni a ló túl oldalára. Lehet diplomatikusan is nyilatkozni, meg tenyérbemászóan is.

Szépen hangzik, de ne haragudj, de ez baromság! Akkoriban én csak olvasója voltam a blognak, de annak igen aktív. Nagyon sok kétely volt Guardiolával kapcsolatban és többen szerették volna Mourinhot is, de voltak a portugál ellen is nem kevesen. Sokan nem felejtették még el, hogy Guardiola milyen játékos volt (a vak is látta, hogy edző lesz belőle), akkoriban is nyílt a bicska Josétól már sokak zsebében.
A 4-5 "költői" túlzás volt. De nagyon nagy rész Mou-t favorizálta, akkor még azzal védték, hogy csak leveszi a terhet a játékosairól... haha. Még azok is, akik annyira nem szerették, őt favorizálták mondván, hogy ő az egyetlen elérhető top edző.

Most sikerkorszak van, jó reggelt. A szurkolók olyanok, amilyenek, ettől nem kellene se a klubot, se magadat kevesebbnek érezni. Az igazi gond NEM ezzel van, mert ez természetes és elkerülhetetlen folyamat. Ne haragudj ha tévedek, túl nagy követeztetéseket vonok le, de úgy látom neked egyszerűen nem tetszik, hogy nem vagy kisebbségben. Igen, barcásnak lenni sokáig alternatívnak számított a sok ajaxos, madridos, manchesteri, milános, vagy juvés közt, most megfordul a dolog, a "barikád" innenső oldalán találtuk magunkat, el kell fogadni. A klub nem változott annyit, mint gondolnánk, ezek az ügyek a mezszponzor kivételével régen is ugyanúgy megvoltak.
Nem kissebségben akarok lenni, de felkavaró, idegesítő, hogy ilyen emberekkel együtt szurkolok. Nekem legalábbis. Letépném a mezt azokról, akik "az Atyaúristent igazolnák le, de őt is csak padra, aki nem csilli villi sztár, az nem Barca szint, mehet Isten hírével, ha Abidal sok fizut akar, akkor adjuk meg, csak a legkirályabb nálunk legyen, a nem érdekel, hogy a mezszponzor milyen hagyomány, de rekord összeg, abból ha 3 évig spórolunk megvehetjük Cé-t, meg különben is mióta a csapatnak szurkolok még nem volt kupa nélküli év, én nem ezért veszem a gránátvörös-kék holmikat halomszámra, úgyhogy mindegy, hogy hogyan, de tessék nyerni most jövőre meg azután is" típusokat. Jobban idegesítenek, mint a realosok már-már...
d
Entrenador del Barça

2012.01.06. 11:44:45

jelwaz írta:
barcalaci84 írta:azért leépülésről beszélni finoman fogalmazva is nevetséges szerintem...
Jó, én fogalmaztam rosszul. Erkölcsi értelemben gondoltam. A klub egyértelműen elhatárolódik minden szélsőséges nacionalista irányzattól, de! Ha megfigyeled a jáátékosok mindig a NACIONALISTA katalán zászlót viszik ünnepelni, ahogy az élőképeken is azt jelenítik meg a stadionban. Bár néha az érzésem már, hogy ez is csak marketing...
Hmm, megfigyeléseim szerint a játékosok a hivatalos katalán zászlóval szoktak ünnepelni. Mi több, ha jól emlékszem talán az Euórpai Szuperkupa meccs után volt, hogy Fabregas véletlenül az egyik nacionalista zászlót vette a vállára és utólag bocsánatot kért érte.

A mezszponzor dologgal némileg egyetértek. Sajnálom, hogy ezt a szép hagyományt megtörtük (még ha egy ici-picit álszent dolog is volt), olyan nagy szükségét sem éreztem a lépésnek, nem kellett megmenteni a klubot az anyagi csődtől, az a pénz a nagy igazolásokra kellett.
Ez a rész viszont:
4. A nagy hangzatos UNICEF-ezés meg úgy kicsit háttérbe szorult nem? ,,Jajj, persze, maradhattok a pólón, de csak hátul, ott is a név meg a mezszám alatt. Ugye megértitek. Fontos a jótékonykodás, de csak azután, ha még mélyebben belemásztunk a zsírosbödönbe." Miért nem rakták hátra a QF-et? Már csak a cikkezésekből olyan hírverése volt a dolognak, hogy akármelyik csapat rakatja magára úgy, hogy még a játékosoknak is a homlokára tetoválják, akkor se hallottak volna róla ennyien.
Én azért nem sajnálom az Unicefet egy pillanatig sem. Az a reklám ugyanis inkább szólt a klubnak, mint a szervezetnek. Igen, marketing volt, hogy verhessük a mellünket, hogy mi nemhogy mezszponzort keresünk, hanem helyette jótékonykodunk. Ezek után visszás is lett volna otthagyni az Unicefet. Megjegyzem gondolom a hátrészért senki nem fizetett volna annyit, azt még Rosell se merte volna meglépni, hogy bagóért eladja a hagyományt.
A játékosok iránti bizalom. nem akarom felhozni a Touré ügyet megint, de abban is van valami (ugye ez Busquetset érinti). Valdes engem még nem győzött meg. Tartom, hogy, ha a csapatnak rosszul megy, akkor nem tud minket megmenteni. Piquét visszavásároltuk. xavi meg Iniesta meg akkora kincsek voltak, hogy még a vak is látta, nem nagy érdem volt nekik bizalmat szavazni.
Ezek szakmai kérdések, attól, hogy az edző másként lát dolgokat még nem lesz kevesebb a klub.
De nem tudom miért csak a saját nevelésű/katalán játékosoknak kell bizalmat szavazni. Kettéroppantottuk Ezquerro pályafutását (abban a srácban ennél sokkal több volt), Gudjohnsenét (szintén), Hlebét és gondolom van még.
Én nem érzem úgy, hogy Guardiola egészségtelen mértékben favorizálná a saját nevelésűeket. (Ellenpéldákat is lehet sorolni: Keita, Dani Alves, Abidal, Villa, Mascherano, Sanchez) Igen, az elmúlt 4 évben nagytakarítást tartott Guardiola, megszabadult a feleslegtől, javított pár elhibázott lépést. És nem érzem úgy, hogy bárkivel ki lett volna cseszve. Ezquerroban te többet láttál, én speciel nem nagyon. Kiegészítő embernek érkezett, annak jó volt, aztán kiszorult a padról. Hlebnek a hozzáállásával gondok voltak és vannak, én őt nem védeném egy cseppet sem. Gudjohnsen nem az igazi szerepkörében játszott, de hasznos tagja volt a csapatnak és szerintem ő se keserű szájízzel távozott.
Egyébként nem tudom milyen régóta követed a Barcelonát, ennyi erővel jöhetnénk Laudruppal, aki egyike volt azoknak, akik megszerettették velem a focit. Nem saját nevelés, nem katalán, vele is ki lett cseszve, el is ment, ráadásul hova... Ez 20 éve volt.
Persze rengetegen itt nyafogtak, hogy nem Barca szint, egy nagy 0, igazoljuk le inkább Jézust a helyére, padra meg Istent. blööö. Azt senki nem akarta látni, hogy az edző szrik a fejükre vagy, hogy látszik, hogy tud ez a gyerek, csak játszani kellene. Megint hangsúlyozom nekem a legnagyobb bajom az Eto'o-Yaya-Ibra üggyel az, ahogy Pep kommunikált előtte. ,,Persze-persze nagyon fontosak, reméljük itt maradnak életük végéig, már fejfát is csináltattunk nekik, de az élet változik" és blablablablabla. Befutott az első épkézláb ajánlat azt pá, az élet változott.
Ezekkel a részekkel vannak fenntartásaim nekem is. Guardiola nem jó konfliktuskezelő. Ez egy hiba, ettől még azért nem lesz rossz ember. Egyébként mindegyik ilyen eset mellé lehet pro is érvelni, jócskán!
És jajj milyen szép az élet. anno én Pep mellett kardoskodtam a Mou vs Pep vitában. azokkal az érvekkel jöttem, amikkel most általában itt védik. De nem, akkor voltunk vagy 3-4-en, akik azt mondták, hogy Mou patkány, nem kell, próbáljuk meg Guardiolát. Akkor senkit nem érdekelt, hogy a spec5 egy görény, csak most.
Szépen hangzik, de ne haragudj, de ez baromság! Akkoriban én csak olvasója voltam a blognak, de annak igen aktív. Nagyon sok kétely volt Guardiolával kapcsolatban és többen szerették volna Mourinhot is, de voltak a portugál ellen is nem kevesen. Sokan nem felejtették még el, hogy Guardiola milyen játékos volt (a vak is látta, hogy edző lesz belőle), akkoriban is nyílt a bicska Josétól már sokak zsebében.
Nagyon rosszul állunk szurkolóilag. A katalánoknak ugye az az elsődleges, hogy Katalóniát képviselje a klub. A fiatal szurkerek meg (szerte a világon) nincsenek hozzászokva a sikertelenséghez, ahhoz, hogy nem mi dominálunk. nekik így a kupa a mérce, és nem igazán érzik a ,,mes que un club"-ot szerintem. Ha nem jönne egy aranygeneráció megint, akkor úgyis légiósokkal akarnák feltölteni az egész csapatot. Azok, akik most a saját nevelésre verik a mellüket. Rosell ezt meg is tenné, semmi kétségem felőle. és akkor megint -1. 1-2 szűk esztendő, azért helyre rakna jó sok embert. Sajnos. Szerintem.
Most sikerkorszak van, jó reggelt. A szurkolók olyanok, amilyenek, ettől nem kellene se a klubot, se magadat kevesebbnek érezni. Az igazi gond NEM ezzel van, mert ez természetes és elkerülhetetlen folyamat. Ne haragudj ha tévedek, túl nagy követeztetéseket vonok le, de úgy látom neked egyszerűen nem tetszik, hogy nem vagy kisebbségben. Igen, barcásnak lenni sokáig alternatívnak számított a sok ajaxos, madridos, manchesteri, milános, vagy juvés közt, most megfordul a dolog, a "barikád" innenső oldalán találtuk magunkat, el kell fogadni. A klub nem változott annyit, mint gondolnánk, ezek az ügyek a mezszponzor kivételével régen is ugyanúgy megvoltak.
barcalaci84
Jugador d'estrella

2012.01.06. 11:37:24

jelwaz!

elfogadom, ha valaki nem tudott megbékélni a mezszponzor tényével ,és mondjuk elfogadom hogy ezt erkölcsi lejtmenetnek fogod fel
DE
azt hogy egy saját nevelésű klubikon az edzőnk és ő saját nevelésű játékosokat preferál csúnya szóval mondva "zsoldosokkal" szemben az inkább erkölcsi felemelkedés
érdekes hogy nacionalista eszmékről írsz mint érték, de a lokálpatriotizmus ilyen fajta megnyilvánulásával kapcsolatban meg értetlenkedsz

a kérdésem adott újfent:

Mikor volt szerinted ez az erkölcsi csúcspont ahonnan lefelé tartunk, mert nem is olyan régen volt itt káosz meg holland válogatott stb (bár tiszta volt a mez :) )
Mikaos
Director del Fútbol

2012.01.06. 11:26:24

jelwaz írta:A játékosok iránti bizalom. nem akarom felhozni a Touré ügyet megint, de abban is van valami (ugye ez Busquetset érinti). Valdes engem még nem győzött meg. Tartom, hogy, ha a csapatnak rosszul megy, akkor nem tud minket megmenteni. Piquét visszavásároltuk. xavi meg Iniesta meg akkora kincsek voltak, hogy még a vak is látta, nem nagy érdem volt nekik bizalmat szavazni. De nem tudom miért csak a saját nevelésű/katalán játékosoknak kell bizalmat szavazni.
Ez igazából nem nemzetiség és saját nevelés kérdése. Hanem a játék kérdése. Úgy értem: A Játék kérdése.
Amióta Pep az edző, azóta nagyon szigorúan azt a stílust játssza a csapat, amit a kölykök is játszanak az ifi csapatokban (nem taktikát, hanem stílust! - a taktika lehetne 3-5-2 is, attól még ugyanaz a tiki-taka megy).
Értelemszerűen azok a játékosok -függetlenül attól, hogy saját nevelés!!! (Bojan, Jeffren) vagy sem (Eto'o, Touré, Ibra)-, akik nem tudják ezt a játékot megfelelő intelligenciával és képességgel művelni, azoknak marad a padozás vagy a távozás.
Pedro pl. nem is katalán, és nem is saját nevelés (csak pár évet húzott le idősebb korában a B-ben), mégis sikerült kivívnia helyet a csapaton belül.

Mind Eto'o, mind Touré, mind Ibra szuper játékosok, és valószínűleg a csapatok 95%-ban megállják a helyüket, de az a probléma, hogy a Barcelona egy teljesen más helyzet: egy játékstílusnak alá kell rendelni magadat (főleg a Pep-érára vonatkozik), mert ha nem illeszkedsz ehhez, akkor összeomlik a gépezet. Egészen nüansznyi különbségek(nek tűnnek), de pl. Busquets-Touré esetében Busquets sokkal jobb volt már 21 évesen is a labdakihozatalban, ami a játékunk alapja (persze, ha szerelésről meg keménységről van szó, akkor Touré...de mérlegelni kellett Pep-nek, hogy egy 70-75%-os labdabirtoklással játszó csapatban melyik a fontos, és így teljesen érthető a döntése).
Szóval még1szer mondom, az egy szerencsés egybeesés a klub szlogenje szempontjából, hogy többnyire katalánok a saját nevelésű játékosaink (Iniesta pl. nem az), de még fontosabb az, hogy ezek a játékosoknak vérében van a Pep által diktált foci stílus.
jelwaz írta:Megint hangsúlyozom nekem a legnagyobb bajom az Eto'o-Yaya-Ibra üggyel az, ahogy Pep kommunikált előtte. ,,Persze-persze nagyon fontosak, reméljük itt maradnak életük végéig, már fejfát is csináltattunk nekik, de az élet változik" és blablablablabla. Befutott az első épkézláb ajánlat azt pá, az élet változott.
Pep nem mondhatta szezon közben, hogy: "nem vagyok elégedett XY-al, alig várom, hogy elhúzza a csíkot".
jelwaz
Entrenador del Barça

2012.01.06. 10:49:57

barcalaci84 írta:azért leépülésről beszélni finoman fogalmazva is nevetséges szerintem...
Jó, én fogalmaztam rosszul. Erkölcsi értelemben gondoltam. A klub egyértelműen elhatárolódik minden szélsőséges nacionalista irányzattól, de! Ha megfigyeled a jáátékosok mindig a NACIONALISTA katalán zászlót viszik ünnepelni, ahogy az élőképeken is azt jelenítik meg a stadionban. Bár néha az érzésem már, hogy ez is csak marketing...

Socio66 felvetése tetszik, de arra is reagálnák, amit lluisllach89 írt! A kérdés, hogy ki meddig látja kompromisszumképesnek a ,,mes que un club" komponenseit. Nekem a mezszponzor több szempontból is visszás.
1. Nagyon régi hagyomány, a Bilbao beadta a derekát, egyedül maradtunk ezzel. Ezt komolyan még marketing célokra is fel lehetett volna használni. Amikor még csak az UNICEF volt a mezen, akkor sokan kérdezték, hogy miért van az rajta. Elmeséltem a story-t kiszínezés nélkül, úgy ahogy van. Hát csak elismerő bólogatások jöttek vissza.
2. Maga a szponzor személye (ha valaki elkezdi a cionista dumát, felrúgom). Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy oktatást és kutatást támogató szervezet nem tudja jobb helyre tenni azt a rekord összeget! 30 millából évente mennyi oktatást és kutatást lehet finanszírozni?
3. mindezekért még mi lettünk a csicskák. Guardiola lobbizott a 2222-es vagy mikori quatari VB mellett, ami elég erős ellenérzéseket váltott ki sportszakmai szempontból is. azért ez elég csúnya klub hozzáállást mutat.
4. A nagy hangzatos UNICEF-ezés meg úgy kicsit háttérbe szorult nem? ,,Jajj, persze, maradhattok a pólón, de csak hátul, ott is a név meg a mezszám alatt. Ugye megértitek. Fontos a jótékonykodás, de csak azután, ha még mélyebben belemásztunk a zsírosbödönbe." Miért nem rakták hátra a QF-et? Már csak a cikkezésekből olyan hírverése volt a dolognak, hogy akármelyik csapat rakatja magára úgy, hogy még a játékosoknak is a homlokára tetoválják, akkor se hallottak volna róla ennyien.

A játékosok iránti bizalom. nem akarom felhozni a Touré ügyet megint, de abban is van valami (ugye ez Busquetset érinti). Valdes engem még nem győzött meg. Tartom, hogy, ha a csapatnak rosszul megy, akkor nem tud minket megmenteni. Piquét visszavásároltuk. xavi meg Iniesta meg akkora kincsek voltak, hogy még a vak is látta, nem nagy érdem volt nekik bizalmat szavazni. De nem tudom miért csak a saját nevelésű/katalán játékosoknak kell bizalmat szavazni. Kettéroppantottuk Ezquerro pályafutását (abban a srácban ennél sokkal több volt), Gudjohnsenét (szintén), Hlebét és gondolom van még. Persze rengetegen itt nyafogtak, hogy nem Barca szint, egy nagy 0, igazoljuk le inkább Jézust a helyére, padra meg Istent. blööö. Azt senki nem akarta látni, hogy az edző szrik a fejükre vagy, hogy látszik, hogy tud ez a gyerek, csak játszani kellene. Megint hangsúlyozom nekem a legnagyobb bajom az Eto'o-Yaya-Ibra üggyel az, ahogy Pep kommunikált előtte. ,,Persze-persze nagyon fontosak, reméljük itt maradnak életük végéig, már fejfát is csináltattunk nekik, de az élet változik" és blablablablabla. Befutott az első épkézláb ajánlat azt pá, az élet változott.

És jajj milyen szép az élet. anno én Pep mellett kardoskodtam a Mou vs Pep vitában. azokkal az érvekkel jöttem, amikkel most általában itt védik. De nem, akkor voltunk vagy 3-4-en, akik azt mondták, hogy Mou patkány, nem kell, próbáljuk meg Guardiolát. Akkor senkit nem érdekelt, hogy a spec5 egy görény, csak most.

Nagyon rosszul állunk szurkolóilag. A katalánoknak ugye az az elsődleges, hogy Katalóniát képviselje a klub. A fiatal szurkerek meg (szerte a világon) nincsenek hozzászokva a sikertelenséghez, ahhoz, hogy nem mi dominálunk. nekik így a kupa a mérce, és nem igazán érzik a ,,mes que un club"-ot szerintem. Ha nem jönne egy aranygeneráció megint, akkor úgyis légiósokkal akarnák feltölteni az egész csapatot. Azok, akik most a saját nevelésre verik a mellüket. Rosell ezt meg is tenné, semmi kétségem felőle. és akkor megint -1. 1-2 szűk esztendő, azért helyre rakna jó sok embert. Sajnos. Szerintem.
jelwaz
Entrenador del Barça

2012.01.06. 00:27:25

Húúú mennyi válasz. Ígérem válaszolok majd, csak elmentünk az év végi pihire, és nem néztem netet. Most meg fáradt vagyok hozzá!
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.01.05. 16:07:54

És az a csekk kitöltetlen is marad!

Egyébként ez inkább a Guardiola topicba való! :wink:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
mekkora
Jugador d'estrella

2012.01.05. 11:51:10

Ma 3 órát álltam a parkolni tilos zónában, holnap megpróbálom ugyanezt autóval .
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.01.03. 14:08:27

ab1daL írta:Pinto egy évvel meghosszabbította szerződését!

http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... s-contract
Tökéletes ember Valdés mögé, jó hír hogy hosszabbított. Sokszor halhattuk már hogy rendkívül pozitív hatással van a csapatra a pályán kívül is!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
ab1daL
Director del Fútbol

2012.01.02. 16:32:07

Pinto egy évvel meghosszabbította szerződését!

http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... s-contract
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Wolfy11
Jugador del Barça

2012.01.01. 15:16:51

A FIFA, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, és a FIFPro, a profi labdarúgókat tömörítő szervezet 2012. január 9-én adja át zürichi gáláján az Aranylabdát, és az év csapatát is megválasztják. Barca-és Real-dominancia.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) gáláján, Zürichben adják majd át az Aranylabdát az adott év legjobb futballistájának január 9-én. Ebből az alkalomból az év csapatát is megválasztják ugyanott. Most került nyilvánosságra a jelöltek listája.

A Barcelona tizenegy, a Real Madrid tíz futballistát ad a keretbe, az Atléticót erősítő Falcaóval alakul ki a 22-es szám a Priméra Divisiónból. A Premier League-et tizennyolcan, a Serie A-t kilencen képviselik a legjobbak között. Az egyetlen Európán kívül játszó esélyes itt is a Santos üdvöskéje, Neymar.

A gálán megválasztják majd a legjobb férfi és női futballedzőt, illetve a legszebb gólnak járó Puskás-díj is kiosztásra kerül.

A FIFPro év csapatának jelöltjei:

Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Iker Casillas (Real Madrid), Manuel Neuer ( Bayern München), Víctor Valdés (Barcelona), Edwin van der Sar (korábban Manchester United)

Védők: Éric Abidal (Barcelona), Daniel Alves (Barcelona), Ricardo Carvalho (Real Madrid), Ashley Cole (Chelsea), Patrice Evra (Manchester United), Rio Ferdinand (Manchester United), Vincent Kompany (Manchester City), Philipp Lahm (Bayern München), Lúcio (Internazionale), David Luiz (Chelsea), Maicon (Internazionale), Marcelo (Real Madrid), Alessandro Nesta (AC Milan), Pepe (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Carles Puyol ( Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Thiago Silva (AC Milan), John Terry (Chelsea), Nemanja Vidics (Manchester United)

Középpályások: Xabi Alonso (Real Madrid), Gareth Bale (Tottenham Hotspur), Sergio Busquets (Barcelona), Cesc Fabregas (Barcelona), Andrés Iniesta (Barcelona), Kaká (Real Madrid), Frank Lampard (Chelsea), Nani (Manchester United), Mesut Özil (Real Madrid), Andrea Pirlo (Juventus), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), David Silva (Manchester City), Wesley Sneijder (Internazionale), Yaya Touré (Manchester City), Xavi (Barcelona)

Támadók: Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Wayne Rooney (Manchester United), David Villa (Barcelona), Samuel Eto’o (Anzsi Mahacskala), Sergio Agüero (Manchester City), Neymar (Santos), Didier Drogba (Chelsea), Zlatan Ibrahimovic (AC Milan), Luis Suárez (Liverpool), Radamel Falcao (Atletico Madrid), Edinson Cavani (Napoli), Karim Benzema (Real Madrid), Mario Gomez (Bayern München), Robin van Persie (Arsenal)

Nem láttam még itt ezért kiteszem :D
Firefox
Capitá del Barça

2011.12.31. 10:30:37

http://barcanoticias.blog.hu/2011/12/30 ... rcelonarol

Érdekes felvetések, érdemes átolvasgatni és akár válaszolni is .. :wink:
A legjobb: Mikor találkozzon egymással a Barca és a Real : Sohára nyomtam :lol:
Gracias Pep Guardiola! Visca el Barcaaaaa!!!
Fuc*k off Madrid!
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.12.30. 10:17:49

HAnonymus írta:
Kalap1988 írta:...( ezt kb olyan mintha a román válogatott 2/3-a erdélyi magyar lenne. persze szimpatizálnánk velük és pl a hokiban van is egy kicsi ilyesmi, de ettől még nem kötődünk ahhoz a válogatotthoz, ahogy az erdélyi magyarok sem...).
Kezdünk elfelé menni a témától, de a hasonlatodra azért szeretnék reagálni, mert szerintem rossz.
Most majdnem leírtam azt, hogy "nem tudom megérteni azt a katalánt, aki..." de inkább finomítok:
Főleg a Kalap által hozott analógiát végiggondolva nem értek egyet egy olyan katalánnal, aki egy 6 katalánnal kiálló spanyol válogatottnak nem drukkol.
Hokiban nem kell feltételes módban beszélni arról, hogy mi lenne, ha a román válogatott 2/3-a székely lenne, tekintve, hogy valóságban a román válogatott 90 %-ban székely. Be is linkelem nektek a videót, ezt nézzétek kb 14:30tól kezdve. Én azzal a fickóval értek egyet, aki a CSÍKSZEREDAI VÁLOGATOTTNAK szurkol, ami ugye hivatalosan nem létezik, de román mezben mégis lehetőséget kapott arra, hogy valamilyen szinten Csíkszeredát képviselje.

Borzasztó [auto_cenzúra], és valamilyen szinten arrogáns hasonlat lesz, de ez a nem drukkolok a katalánoknak mert spanyol zászló alatt játszanak, és hasonló vélemények nekem egy olyan párhuzamot juttatnak eszembe, hogy az éhező nem hajlandó vajas kenyeret elfogadni, csak sültcsirkét. Ha a teljesítmény-alapon bekerül x darab katalán az egyetlen olyan válogatottba a világon, ahol jelenleg joga van szerepelni, akkor szerepeljen is. Sokkal rosszabb lenne, ha politikai alapon történne a válogatás, és Iniesta meg Xavi helyett sokkal tehetségtelenebb, de spanyolabb szívű arcok irányítanának pl.

A fickók véleménye, akikről jelwaz beszélt, nekem az Oleguer véleményére hasonlít. Én nem ismerem az ottani helyzetet, de innen a távolból Oleguer, és az emlegetett barátok véleménye igen szélsőségesnek tűnik, ahogy ezt valaki említette is. Kíváncsi lettem volna egyébként Presas úr véleményére abban a helyzetben, ha valóban válogatott szintű játékos lett volna, ráadásul nem abban a korszakban, amikor a csapat egy csődtömeg volt, hanem akkor, amikor gyakorlatilag mindenhol elsőszámú esélyes, ahol elindul. De ez végül mindegy is.

A lassú lecsúszást én sem látom egyébként. Jelwaz, az újabb, Guardiolával kapcsolatos kérdésfeltevésed kicsit más hangvételű, mint a gerinctelenezés. Ha az eredeti kérdést is ilyen stílusban tetted volna fel, akkor most semmit sem kéne magadnak kikérned.
A hokinál nem írtam feltételes módban, de azért pontosítok, mert látom, hogy nem értettétek meg maximálisan: Szerintem egy katalán ember úgy tud drukkolni a spanyol válogatottnak ( mert tud, nem írtam, hogy nem), ahogy mi mondjuk a székelyekkel teli román válogatottnak. Vagy a székelyek. Ugyanis mi is tudunk nekik szurkolni, szurkolunk is, de csak a egyének miatt. Az nem ugyanaz, mintha valaki az ország fanatikus szurkolója.. Nagyon nem. Ráadásul, ha a magyarok ellen játszanának akkor egyikünk sem szurkolna nekik ( és talán egy fontos tétmeccsen a székelyek nagyobb része sem,de ez csak spekuláció, ebbe szerintem ne menjünk bele). A kettő nem egyezik. Ahogy írtam, biztos sok katalán szurkol a spanyoloknak, de mégsem arról a szurkolásról beszélhetünk. Kicsit persze több, mint egy sima válogatott-szimpátia,de kevesebb, mint a hazaszeretet, mert az mindent felülír. Igen, nekem is többet jelentenek a spanyolok, mint egy sima együttes, aki jól játszik, de ettől függetlenül semmi kötődésem nincs az országhoz érdeklődésen és szimpátián felül. Egy dolog, hogy tetszik egy ország, olvasok róla ( bár, ha már az országról olvasok, akkor vannak ott fekete foltok ugyebár), szeretem a kultúráját és a többi, de ettől még nem a hazám. Azért írtam, hogy vannak kivételek, mert sajnos ( én ennek nem örülök,de el sem ítélem) sok a "kétlaki" ember, aki tud más hazára is ugyanúgy tekinteni, ők egyes esetekben lehetnek kivételek.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.12.30. 10:01:33

Kalap1988 írta:Én szurkolok a spanyol válogatottnak,de csak a focijuk és a játékosok miatt, ugyanis válogatottaknál teljesen logikusan szóba sem jöhet más erős érzelmi kötődés a magyaron kívül. Csak bizonyos szimpátiák lehetnek. Ergo én azt gondolom, hogy egy normális katalán ember is csak játékosoknak és a játéknak szurkol,de a szíve nem a spanyoloké
Az utóbbival egyetértek, de nem is olyan kevés a kivétel.

Visszatérve az első részhez: szeretem annyira Argentínát és Hollandiát a futballban mint a magyarokat. Viszont egyszerűen nem izgat maga az ország helyzete a futballon kívül.

Na most a Barcánál, és Katalóniánál nincs így. Ugye itt válogatottról egyszer beszélhetünk egy évben, de a kultúra, a helyzet, a történelem nagyon is érdekel.

És az a vicc hogy egy teszt volt számomra a 2010-s vb döntő. Sokan faggatak előre a szitum miatt, kinek fogok drukkolni. Nem tudtam válaszolni rá, soha nem drukkoltam a spanyoloknak, de mégis csak a mi fiaink voltak ott.
És a meccsen nem hogy kettősség nem volt, 100%-ban a hollandoknak drukkoltam.

Ez csak mellékes, csak azért említettem meg, mert el tudom képzelni a katalánoknál is valahogy így lehet, hiába imádják a Barca játékosokat.

De futballban drukkoklni valakinek a magyaron kívül is lehet, sőt, még jobban is, és nem csak azért mert nem jutunk ki soha.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
HAnonymus
Entrenador del Barça

2011.12.30. 03:17:56

Kalap1988 írta:...( ezt kb olyan mintha a román válogatott 2/3-a erdélyi magyar lenne. persze szimpatizálnánk velük és pl a hokiban van is egy kicsi ilyesmi, de ettől még nem kötődünk ahhoz a válogatotthoz, ahogy az erdélyi magyarok sem...).
Kezdünk elfelé menni a témától, de a hasonlatodra azért szeretnék reagálni, mert szerintem rossz.
Most majdnem leírtam azt, hogy "nem tudom megérteni azt a katalánt, aki..." de inkább finomítok:
Főleg a Kalap által hozott analógiát végiggondolva nem értek egyet egy olyan katalánnal, aki egy 6 katalánnal kiálló spanyol válogatottnak nem drukkol.
Hokiban nem kell feltételes módban beszélni arról, hogy mi lenne, ha a román válogatott 2/3-a székely lenne, tekintve, hogy valóságban a román válogatott 90 %-ban székely. Be is linkelem nektek a videót, ezt nézzétek kb 14:30tól kezdve. Én azzal a fickóval értek egyet, aki a CSÍKSZEREDAI VÁLOGATOTTNAK szurkol, ami ugye hivatalosan nem létezik, de román mezben mégis lehetőséget kapott arra, hogy valamilyen szinten Csíkszeredát képviselje.

Borzasztó [auto_cenzúra], és valamilyen szinten arrogáns hasonlat lesz, de ez a nem drukkolok a katalánoknak mert spanyol zászló alatt játszanak, és hasonló vélemények nekem egy olyan párhuzamot juttatnak eszembe, hogy az éhező nem hajlandó vajas kenyeret elfogadni, csak sültcsirkét. Ha a teljesítmény-alapon bekerül x darab katalán az egyetlen olyan válogatottba a világon, ahol jelenleg joga van szerepelni, akkor szerepeljen is. Sokkal rosszabb lenne, ha politikai alapon történne a válogatás, és Iniesta meg Xavi helyett sokkal tehetségtelenebb, de spanyolabb szívű arcok irányítanának pl.

A fickók véleménye, akikről jelwaz beszélt, nekem az Oleguer véleményére hasonlít. Én nem ismerem az ottani helyzetet, de innen a távolból Oleguer, és az emlegetett barátok véleménye igen szélsőségesnek tűnik, ahogy ezt valaki említette is. Kíváncsi lettem volna egyébként Presas úr véleményére abban a helyzetben, ha valóban válogatott szintű játékos lett volna, ráadásul nem abban a korszakban, amikor a csapat egy csődtömeg volt, hanem akkor, amikor gyakorlatilag mindenhol elsőszámú esélyes, ahol elindul. De ez végül mindegy is.

A lassú lecsúszást én sem látom egyébként. Jelwaz, az újabb, Guardiolával kapcsolatos kérdésfeltevésed kicsit más hangvételű, mint a gerinctelenezés. Ha az eredeti kérdést is ilyen stílusban tetted volna fel, akkor most semmit sem kéne magadnak kikérned.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.12.30. 00:18:49

Szigorúan csak a bilbaos részhez szólok hozzá, mert nem igazán értek a többihez, vagy ha értek is, nem akarok egyértelmű véleményt alkotni, mert többet kellene tudnom, nagyon nehéz kérdések ezek. Viszont ahhoz, annyit hozzáfűznék, hogy azt hiszem minden magyar ember át kell tudja élni azt az élményt, amit a bilbaóiak -mert a népnév autócenzúrás :D - és a katalánok éreznek és épp ezért szimpatizál is vele azt hiszem a magyarok többsége. Ugye nem kell magyaráznom miért? Én szurkolok a spanyol válogatottnak,de csak a focijuk és a játékosok miatt, ugyanis válogatottaknál teljesen logikusan szóba sem jöhet más erős érzelmi kötődés a magyaron kívül. Csak bizonyos szimpátiák lehetnek. Ergo én azt gondolom, hogy egy normális katalán ember is csak játékosoknak és a játéknak szurkol,de a szíve nem a spanyoloké ( ezt kb olyan mintha a román válogatott 2/3-a erdélyi magyar lenne. persze szimpatizálnánk velük és pl a hokiban van is egy kicsi ilyesmi, de ettől még nem kötődünk ahhoz a válogatotthoz, ahogy az erdélyi magyarok sem...).
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.12.29. 23:23:45

jelwaz írta:Elutasítom az olyan érveléseket, hogy Magyarországról nem tudunk megítélni dolgokat, csak a katalánoknak lehet olyan fontos.
SJD írta, hogy a focicsapatba szeretett bele. De am már a hímvesszőm kivan, hogy mindig ezt magyarázom. Én is, csak anno a Real Madrid is szépen játszott, amíg csak a focit néztem, drukkoltam a Realnak is. Ilyen lapon lehet mindig a topon lévő csapatnak szurkolni, mert az a focicsapat jó. Akkor lettem elkötelezett, fanatikus, amikor azért utánaolvastam a dolgoknak. Ettől lett különleges. Olyan cikk került a kezembe, ami megemlítette a mezszponzort, így szóba jött a Bilbao is, azután is utánaolvastam, úgyhogy párhuzamosan volt ez a 2 kedvenc csapatom. Habár Barca mezem volt, állandóan őket védtem, őket követtem (őket lehetett/ lehet most is jobban), mindig azt mondtam, hogy a Barca a kedvenc csapatom, a Bilbao_Barcákon rendre azon kaptam magam, hogy a Bilbaoért jobban izgulok. De csak azon az egy meccsen, amúgy a Barca érdekelt. Nehéz összerakni ezt.
Ezt nagyon adom. Erre tudnak reagálni a hungaro-katalán frappánsnak vélt kifejezéssel a madridisták, de ebből szvsz az is beszél, hogy ők nem érzik ezt át és picit irigyek, még ha nem is mondják. MERT ITT VAN PLUSZ IS. Amúgy épp az a vicc, hogy nem drukkolás szinten, de szimpatizálásnak nevezhető amit a Bilbao iránt érzek, csak én a Barca elleni meccseket leszámítva tudok nekik drukkolni.

De nekem se mondja senki, hogy attól kevesebb vagy mert nem Katalóniában dobott le a gólya.
jelwaz írta:Azt élet meg úgy hozta, hogy lett néhány igen kedves katalán ismerősöm. Katalán nacionalisták! Sok vita, eszmecsere folyt ezekről a dolgokról, többnyire egyet is értettünk. Nyilván nekik a prioritás Katalónia képviselete volt. (Azért érdekes, hogy ezek az emberek drukkolnak a Barcának, de a spanyol válogatott ellen drukkolnak. Ha 8 barcás van benne, ha 11, ha 28.)
Varatrix! Letojom, hogy ,,neked nem meséli be senki". Imádom az így vanasztkész kijelentéseket. Tán csak vannak a barátaim olyan fontosak nekem, hogyha nekik ez fontos kéárdés, akkor ezt én is a sajátomévá tudom neki... Ja bocs, ezt neked senki nem meséli be.
Itt tény hogy igazad van, de ezt nem tudhatta, ezért kicsit szerintem is hevesen estél neki :wink:
jelwaz írta:...
Itt megint csak megfogalmaztad ami bennem maradt múltkor. Ugye én hoztam fel Di María 1.8 millás keresetét. Vicc.

ÉS 3.5-t akar. Ez zavar egyedül, hogy ebből nem enged a Real, míg nekünk megmondhatják a játékosok a frankót. Tegyék össze a két kezüket hogy itt lehetnek. Ne pedig irányítsanak. Ha a pénz számít menjenek Isten hírével, több kupát máshol nem nyerhetnek.

És így prezentálva tényleg csak az arra érdemes maradna.
jelwaz írta:Egyébként kíváncsi lennék, hogy Valdest ki vitte volna az akkori fizujával együtt is. Már elnézést, de Valdes egy felső középkategóriás kapus. Ha még topnak is tartja valaki, akkor sem közelíti meg mondjuk Ikert. Ez az igazság. Casillas képes arra, amire VV nem, mégpedig tudja hátán vinni a csapatát, sőt tudja egy szezon jelentős részében is. kis túlzással Casillas nélkül a Real egy középcsapattá csúszott volna le nélküle a leggázabb időszakában (nem vagyok jó évszámokban, volt egy nagyon brutál rossz 1-1,5 szezonjuk).
Minden Barcás érzelmemet most félre szeretném tenni.

Szigorúan 2006 óta, NÜANSZOKKAL érzem Casillast jobbnak - HA egyáltalán így ítélem - mint VV-t.

Megkérdezném a médiát szajkózó tudatlan madridistáktól, hogy hol van az ilyenkor emlegetett kettős mérce?

Costa Rica ellen volt szó arról hogy mekkora bohóc Casillas? :lol:

Nem. Mert kivívta egyből a hírnevét. Getafe ellen - jogos hogy bokát is ért mikor szerelték - sehogy sem szabad labdát veszíteni, annyit se szabad kockáztatni hogy így vagy úgy elérjenek. Elveszítette, gólt kaptak.

Megint semmi az égvilágon. De ha Valdes csinál valamit, akkor ez "Zamora díjas?" Pfffffff.... És hiába jönnek azzal hogy klasszikuson hibázott, fordított esetben is egyedül VV-t savazták volna. Ráadásul itt még 2X úgy pattant a labda hogy jó legyen a Madridnak...

De ezen kívül hatalmas bravúrokat mutat be VV, egy az egy ellen a legjobb, plusz ő söprű is egyben...

De ha már szóba jött a szerencse. Vicc amit a madridisták mondanak :lol:

Cdr döntős gól volt az oké, meg Özil szuperkupás gólja. A többi szuperkupás gól pattogós össze-vissza, Bl-ben kapufáról pont lábra megy alaszti vissza, most meg... Nekem ne beszéljenek szerencséről :lol:
jelwaz írta:Azt maximálisan visszautasítom, és kikérem magamnak, hogy én Pepet azért kritizálom, mert csak 18/20 ésnem 20/20 kupát nyert meg. Egyedül annyit szeretnék tudni, hogy, akik Pep pártiak, és állandóan a kupákkal jönnek, azok azon is elgondolkodtak, hogy Pep mennyire teljesít erőn felül? Hogy ebből a keretből és nevelésből és mes que un clubból, ennyit lehet kihizni, többet hozott ki, kevesebbet hozott ki, mint amennyi benne van? Hogy egy Mou mondjuk csinált volna egy duplázást egy 6 kupás Barcából? Vagy Capello ugyanennyit tudott volna? Vagy senki nem tudta volna utána csinálni?

De akkor árulja már el valaki, hogy miben különbözik a klub így a szép lassú leépülése közepette a Realtól, vagy akármelyik más klubtól? Erre nekem van egy válaszom, de igazánérdekel, hogy azok mit mondanak, akik szerint semmi tragédia nem történt, és minden úgy van jól, ahogy van.
Pepről majd külön, mert ez így is terjedelmes.

Miért vagyunk leépülőben?

A Bilbaós vonalat megértettem, meg ha identitásról van szó. De azért ebből JELENTŐSEN nagy szerepet tulajdonítasz magának a mezszponzornak. Ráadásul egyedül QF-nek, a Petronasnak ugye nem :D

Ilyen világot élünk, ilyen sikereket. Nem értem azt, aki azt mondja kb 160 millió euróra hogy felejtsd el. De ha így vélekedsz, akkor meg idevehetjük most is a katalánokat, meg kell nézni mi lett a szavazás végeredménye.

Amúgy nem tudom elképzelni mi lehet a klubbal.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
davi10
Llegenda del Barça

2011.12.29. 23:17:40

socio66 írta:
itt van hat játékos,akikben példátlan módon hittünk,és hatalmas türelemmel voltunk irántuk,holott más csapatok(az általad említett real madrid például egészen biztosan) rég kukába vágták volna szinte mindannyiukat.
Ott a pont!
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
socio66

2011.12.29. 23:09:13

[quote="jelwaz"][/quote]
azt kérdezed,hogy miben különbözik a csapat a többi nagy klubtól.
melyik az a csapat,amelyik egy relatíve nehéz helyzetben,leszállóágban lévő együttes élére,mely tele van motiválatlan sztárokkal,leültet egy nulla tapasztalattal rendelkező volt játékost?
írod hogy mindig két út van,hát itt éppen hogy a nehezebbet választottuk,mert inkább egy olyan emberre bíztuk a csapatot akinek bár a kvalitásai teljesen meghatározhatatlanok,de a klub hagyományait ápolja és továbbviszi,mintsem egy neves edzőre,nagy fizetésért,aki talán teljesen átformálja a klub struktúráját.
melyik az a csapat,amelyik ilyen rendszerben,ilyen minőségben neveli a fiataljait,továbbá ilyen mértékben nyújt nekik lehetőséget az első keretben?
optimális esetben nyolc saját neveléssel áll fel a kezdőnk. erre mondhatnánk,hogy oké,hát összeállt egy nagy generáció,ilyen bárkinek kifuthat egyszer. de nézzük meg ezeket a játékosokat. valdes-t alighanem bármelyikünk eladta volna pár éve,mert megbízhatatlan volt. xavi és iniesta bár mindig megbecsült játékosok voltak,négy éve állandó téma volt hogy nem tudnak együtt játszani, valamint hogy xavi beleszürkült a csapatba,és rengeteg szó esett anno egy új irányító megvételéről.
piqué,pedro és busquets. emelje fel a kezét az,aki szerepvállalásuk kezdetén hitt ezekben a játékosokban.
itt van hat játékos,akikben példátlan módon hittünk,és hatalmas türelemmel voltunk irántuk,holott más csapatok(az általad említett real madrid például egészen biztosan) rég kukába vágták volna szinte mindannyiukat.
ez mi ha nem a nehezebb út? melyik az a másik nagy csapat,amelyik nem cserélte volna le őket drága sztárokra?
és végül a játékstílusunk. melyik az a csapat rajtunk kívül,amelyik mindig,minden körülmények között vállalja a stílusát,és nem hasonul meg?
az csak hab a tortán hogy általában ez nem is szükséges,de az elv a fontos.
szóval a lényeg az összes felvetett dologgal kapcsolatban,melyik az a csapat amelyik rajtunk kívül ezeket fel tudja mutatni most,vagy akár történelmi távlatban?
ugye,hogy semelyik.
lehet hogy azok a problémák,amiket leírtál,léteznek,de jelenleg a klub történelme aranyéveit éli,és ezeket olyan feltételek,elvek mentén teszi, melyekre mindent lehet mondani,csak azt nem hogy nem hagyománykövetőek és nem emelik ki a többi klub közül.
sjd
Llegenda del Barça

2011.12.29. 22:50:25

jelwaz írta: SJD írta, hogy a focicsapatba szeretett bele. De am már a hímvesszőm kivan, hogy mindig ezt magyarázom. Én is, csak anno a Real Madrid is szépen játszott, amíg csak a focit néztem, drukkoltam a Realnak is. Ilyen lapon lehet mindig a topon lévő csapatnak szurkolni, mert az a focicsapat jó. Akkor lettem elkötelezett, fanatikus, amikor azért utánaolvastam a dolgoknak. Ettől lett különleges.
Ezt így abszolút megértem, sőt nagyrészt én is így érzem, viszont teljesen másra ment ki a logikám. Ezt a kettősséget nem azért akartam megmutatni, hogy bebizonyítsam, hogy mindenki divatszurkoló, hanem azt akartam vele mondani, hogy mindenki elsősorban a fociért szerette meg a Barcát, és ezért nem értem azokat, akik azt mondják, hogy már nem fogják szeretni a csapatot, ha van mezszponzor, magas fizetés stb. Nyilván döntő tényező volt a "més que un club", de ha ez már nincs, attól még nem mondhatod azt, hogy ez a csapat semmit sem jelent a számodra.
barcalaci84
Jugador d'estrella

2011.12.29. 22:29:56

jelwaz írta: De akkor árulja már el valaki, hogy miben különbözik a klub így a szép lassú leépülése közepette a Realtól, vagy akármelyik más klubtól? Erre nekem van egy válaszom, de igazánérdekel, hogy azok mit mondanak, akik szerint semmi tragédia nem történt, és minden úgy van jól, ahogy van.
azért leépülésről beszélni finoman fogalmazva is nevetséges szerintem...

sportszakmailag a csúcson van a klub!!!
ezt soha nem látott mennyiségű saját nevelésű játékossal éri el a klub, melyek zöme katalán illetve spanyol...
katalán saját nevelésű klubikon vezette vezeti a csúcsra a csapatot a kispadon , aki a keméy munkában hisz, nem keresi a kibúvókat, nem mutogat ujjal másokra esetleges kudarcok esetén

bár a klub a katalán nemzet büszkesége,nem kíván semmilyen szélsőségesen nacionalista eszme eszköze lenni...

leépülésről beszélsz, a kérdésem az lenne mikor volt számodra a csúcspont???

vicces visszamenni akárcsak tíz évet is , amikor nyomozni kellet spanyol de főleg katalán játékos után , ellenben volt egy válogatottnyi holland játékosunk és egy pökhendi holland edzőnk,+soha nem látott adósságállományunk...
Varatrix
Director del Fútbol

2011.12.29. 21:55:51

jelwaz írta:Varatrix! Letojom, hogy ,,neked nem meséli be senki". Imádom az így vanasztkész kijelentéseket. Tán csak vannak a barátaim olyan fontosak nekem, hogyha nekik ez fontos kéárdés, akkor ezt én is a sajátomévá tudom neki... Ja bocs, ezt neked senki nem meséli be.
Feltételezem ha sok katalán barátod van, akkor töltöttél kint huzamosabb időt Katalóniában. Ezesetben megértem hogy saját ideológiádnak tartod ezt a fajta nemzetiségi kérdést. Ha így van boccs, de ebben az esetben "Akinek nem inge ne vegye magára. :wink:

(A stílusod viszont... :roll: )
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.12.29. 21:12:13

Ahogy a Sport.es is írja a KIRÁLYOK VISSZATÉRTEK! Már alig várom a következő meccsünket. Elvileg Iniesta az edzőteremben végez munkát, míg Alexis Sanchez külön edzett a többiektől. Pep felhívta a csapathoz Sergi Robertot, Cuencát, Muniesát és Montoyát.

Csak lenne már meccs. :D
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
jelwaz
Entrenador del Barça

2011.12.28. 21:07:58

HAnonymus, Initom!

Vége a karácsonynak reagálok is, köszi, hogy ti is reagáltatok.

Először is: az én kedvenc csapatom az Athletic Bilbao, ahogy HAnonymus javasolta is :)

Elutasítom az olyan érveléseket, hogy Magyarországról nem tudunk megítélni dolgokat, csak a katalánoknak lehet olyan fontos.
SJD írta, hogy a focicsapatba szeretett bele. De am már a hímvesszőm kivan, hogy mindig ezt magyarázom. Én is, csak anno a Real Madrid is szépen játszott, amíg csak a focit néztem, drukkoltam a Realnak is. Ilyen lapon lehet mindig a topon lévő csapatnak szurkolni, mert az a focicsapat jó. Akkor lettem elkötelezett, fanatikus, amikor azért utánaolvastam a dolgoknak. Ettől lett különleges. Olyan cikk került a kezembe, ami megemlítette a mezszponzort, így szóba jött a Bilbao is, azután is utánaolvastam, úgyhogy párhuzamosan volt ez a 2 kedvenc csapatom. Habár Barca mezem volt, állandóan őket védtem, őket követtem (őket lehetett/ lehet most is jobban), mindig azt mondtam, hogy a Barca a kedvenc csapatom, a Bilbao_Barcákon rendre azon kaptam magam, hogy a Bilbaoért jobban izgulok. De csak azon az egy meccsen, amúgy a Barca érdekelt. Nehéz összerakni ezt.

Azt élet meg úgy hozta, hogy lett néhány igen kedves katalán ismerősöm. Katalán nacionalisták! Sok vita, eszmecsere folyt ezekről a dolgokról, többnyire egyet is értettünk. Nyilván nekik a prioritás Katalónia képviselete volt. (Azért érdekes, hogy ezek az emberek drukkolnak a Barcának, de a spanyol válogatott ellen drukkolnak. Ha 8 barcás van benne, ha 11, ha 28.)
Varatrix! Letojom, hogy ,,neked nem meséli be senki". Imádom az így vanasztkész kijelentéseket. Tán csak vannak a barátaim olyan fontosak nekem, hogyha nekik ez fontos kéárdés, akkor ezt én is a sajátomévá tudom neki... Ja bocs, ezt neked senki nem meséli be.

Még jó amúgy, hogy kivártam a fizus dolog feljött máshol is. Én egyszerűen vagyok olyan naiv, hogy azon a szinten, amin ezek a focisták keresnek, akad nagyon sok olyan, aki kevesebb pénzért, de a szakmai motiváció miatt elszerződik egy olyan csapathoz, ami sikeres, profi, nagyon jó, mittomén, még akkor is, ha nem rekorder fizetése van. Olyan összegek ezek, hogy már elkölteni sem tudják. 18 vagy 19 pályás golfpálya? biztos vagyok benne, hogy lenne olyan aki 7 millió helyett elmegy 5 millióért is egy olyan csapatba, amelyiknek van esélye BL-t nyerni, bajnokságot, mert a történelembe akarja beírni magát. Nem véletlen, hogy a City, ahol annyi pénz van, mint a nyű, azért közel sem áll a piramis csúcsához. Olyan nagyon sokat a Chelsea sem mutathat fel, lehetne sorolni. Ilyen előnyünk volt/van/lesz, ezt meg kell lovagolni. nem azt mondom, hogy a játékosok fizuja a minimálbér legyen, de mindennek van egy ésszerű határa, kompromisszumot lehet kötni.

Egyébként kíváncsi lennék, hogy Valdest ki vitte volna az akkori fizujával együtt is. Már elnézést, de Valdes egy felső középkategóriás kapus. Ha még topnak is tartja valaki, akkor sem közelíti meg mondjuk Ikert. Ez az igazság. Casillas képes arra, amire VV nem, mégpedig tudja hátán vinni a csapatát, sőt tudja egy szezon jelentős részében is. kis túlzással Casillas nélkül a Real egy középcsapattá csúszott volna le nélküle a leggázabb időszakában (nem vagyok jó évszámokban, volt egy nagyon brutál rossz 1-1,5 szezonjuk).

Azt maximálisan visszautasítom, és kikérem magamnak, hogy én Pepet azért kritizálom, mert csak 18/20 ésnem 20/20 kupát nyert meg. Egyedül annyit szeretnék tudni, hogy, akik Pep pártiak, és állandóan a kupákkal jönnek, azok azon is elgondolkodtak, hogy Pep mennyire teljesít erőn felül? Hogy ebből a keretből és nevelésből és mes que un clubból, ennyit lehet kihizni, többet hozott ki, kevesebbet hozott ki, mint amennyi benne van? Hogy egy Mou mondjuk csinált volna egy duplázást egy 6 kupás Barcából? Vagy Capello ugyanennyit tudott volna? Vagy senki nem tudta volna utána csinálni?

De akkor árulja már el valaki, hogy miben különbözik a klub így a szép lassú leépülése közepette a Realtól, vagy akármelyik más klubtól? Erre nekem van egy válaszom, de igazánérdekel, hogy azok mit mondanak, akik szerint semmi tragédia nem történt, és minden úgy van jól, ahogy van.
Lezárt