Barça vs. Real

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Petixy
Jugador d'estrella

2006.03.21. 11:36:19

Jól emlékszel,de előtte már volt első számú kapus!
Boixos
Llegenda del Barça

2006.03.21. 11:28:23

az utánpótlásnál rengeteg függ attól is, h az adott csapatnál mennyire akarják beépíteni a tehetséges fiataljaikat. amíg könnyebben hoznak a boltból egy neves külföldi zsugást, minthogy a sajátot betegyék, addig nem nagyon lehet összehasonlítani a klubot egy olyannal, ahol ezt másképp csinálják. ez a barcára és a madridra is vonatkozik.
egyébként ha jól emlékszem, casillas is "véletlenül" került a kapuba, mert az első zsugás megsérült. más kérdés, h kiderült, ő az ország legjobb kapusa. (nem tudom, h jól emlékszem-e, de nem a leverkusen elleni bl-döntőn volt ez? :oops: )
PUYOL-XAVI-INIESTA
Petixy
Jugador d'estrella

2006.03.21. 11:27:48

Funghi:te általában reálisan szoktad látni a dolgokat,persze van egy-két kivétel!Sorolhatsz ilyen középszintű neveket,de azokkal nem mész sokra,még pénzt sem sokat kaptatok értük!
Beszéljünk CSAK a nagy nevekben(bár ez néha nem jelent semmit).
Messi,Puyol,Xavi,Iniesta,Fabregas,Reina(Motta)
Mondhatsz ugyanennyi jó játékost,de ne Eto'o meg Raullal gyere,akik 18évesen érkeztek!
real_funghi

2006.03.21. 11:08:35

Mr. Master írta:Névadatok megfelelnek?
Valdes, Reina, Puyol, Oleguer, Iniesta, Messi, dos Santos, Krkic, Fabregas, Bernabeu, Xavi, Sergio Garcia, L. Garcia,Damia, F. Navarro. Most hirtelen csak enny Barca-nevelésű játékos jut az eszembe, akik nemzetközleg is jegyzettek. Kérdem én: Holvan ugyanez a Madridnál?
Pavón, MEjia, Casillas Raul Bravo, Guti, Raul, Soldado, Juanfran, Jurado?

Azt hiszem igencsak érezhetőa különbség a két csapat utánpótlás-játékosainak minősége között.
Ha már így megkérdezted :D Akkor csak akik így hirtelen eszembe jutnak: Canizares, Mista, Víctor, Eto'o, Urzáiz, Corrales, Tote, Valdo, Aganzo, Luis Garcia, Riki, Rivera, Portillo, Borja. Te meg kihagytad a Getafe-s Nano-t. Asszem ő Barça-nevelés :D

Cooltiszo: minden rendben :D

Aki az Eto'o-val való bánásmódról írt: teljesen igaza van. Aki ezt tudja, az nem is szokott vele foglalkozni. Csak 1-2 kölöknek jut mindig eszébe Eto'o-val foglalkozni, meg erősen segít a média is kavarni a sz.rt.

Más: Az el clásico lehet akár ápr. 2-én is, mert a Barcelona-Benfica meccs április 5-én lesz (az UEFA.com szerint).
BaRcADINHO10
Jugador d'estrella

2006.03.21. 10:47:00

én eddig úgy tudtam , április 1-én lesz.
NEM??
SINCE 1899
Jugador d'estrella

2006.03.21. 09:44:06

8-án vagy 9-én lessz a real elleni meccs?
Kép Mi a világ leghosszabb meccse?---A real-barca,mert majdnem 2-7-ig tartott:)
Mental_Theo
Capitá del Barça

2006.03.21. 09:21:42

izgalmas lesz ez a mai meccs ,mert játszik Giuly,és Oleguer is. :)
de a reál is nehéz meccsre számithat szerintem
---=FORCA BARCA=---
ELADÓ DEDIKÁLT Barcelona mezek Certificate-tel, továbbá dedikált Spanyol,Barcastb fotók,kártyák. Iniesta és Messi KLUBVB-s logóval MEZ és NADRÁG!
ha érdekel írj: batikaa@freemail.hu
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2006.03.21. 07:45:33

Funghi: jó túloztam, mint ahogy ti is a cikkben, hogy a realnak van a legjobb utánpótlása. Nekem sajnos nincs rá módom hogy végigkövessem a korosztályos csapatok( ja és ha tud vki, vmiylen oldalt, ahonnan lehetne nagyon szívesen venném), viszont én mivel nem vagyok annyira tájékozott, viszont amit tudok, az a Barca akadémiájáról kikerült tehetségek. Messi(vb gólkirály és legjobb playa), Dos Santos(2.legjobb a vbn), Krikic(a spanyol válogatott minden követ megmozgat hogy spanyol válogatott legyen a fiú, fogunk még róla hallani), de említhetném Fabregast,Reinat, stb., vannak egy páran akik nálunk nevelődtek és most is európai szinten jegyzett játékosok. Én erre értettem hogy iylen értelemben jobb a Barca utánpótlása nálam, több ,jobb játékos került fel. És hát azért a tehetségek mindig fel tudnak kerülni, volt rá sokszor példa. Félre ne érts, nem becsülöm le a Real utánpótlását, szó sincs róla.
Mr. Master
Director del Fútbol

2006.03.21. 06:04:26

Névadatok megfelelnek?
Valdes, Reina, Puyol, Oleguer, Iniesta, Messi, dos Santos, Krkic, Fabregas, Bernabeu, Xavi, Sergio Garcia, L. Garcia,Damia, F. Navarro. Most hirtelen csak enny Barca-nevelésű játékos jut az eszembe, akik nemzetközleg is jegyzettek. Kérdem én: Holvan ugyanez a Madridnál?
Pavón, MEjia, Casillas Raul Bravo, Guti, Raul, Soldado, Juanfran, Jurado?

Azt hiszem igencsak érezhetőa különbség a két csapat utánpótlás-játékosainak minősége között.
------------------ pisti.blog.hu --------------------

--------------- napverse.blog.hu -----------------
Kluivertinho
Entrenador del Barça

2006.03.21. 01:09:09

LG írta:Lebaxom az utánpotlásotokat :D , bár még pár még pár Etoo szintu játékost elfogadnék toletek 8)
Gyakorlatilag Eto'o sem úgy került hozzájuk h kimentek Afrikába tehetségek után kutatni. Eto'o edzőjének egyik barátja ien játékos ügynök volt és ő ajánlotta be a Milannál a Realnál, meg valami 3. nagy klubnál, és mind el is vitte volna. Szal ha nem viszi a Real, akkor viszi a Milan. Azért lett végleg száműzött Madridban Eto'o mert azt a fizetést kérte amit Mallorcában kapott. Ezen felháborodott az egyik főmuksi és elkezdett kiabálni Eto'o-val hogy ha meg kell adja hát megadja, de bevágja a tartalékok közé és soha nem fog játszani. Apropó bánásmód... Ki sem mentek Eto'o elé a reptérre mikor megérkezett Afrikából Madridba. Fél napjába telt mire eljutott a tréningközpontba.
és csodáljátok h Eto'o utálja a Realt mint a sz@rt?
Kép
Kép
Patje forever!!Visca el Barca!!!
"Mi lehetne bölcsebb tanács annál, mint amit magadnak is adnál?"
"A szex jó, de a póker tovább tart." - Alfred Alvarez
LG
Az Év fórumozója 2016

2006.03.20. 22:52:39

Lebaxom az utánpotlásotokat :D , bár még pár még pár Etoo szintu játékost elfogadnék toletek 8)
real_funghi

2006.03.20. 22:37:59

Cooltiszo írta:"A Real Madrid jelenleg a legjobb utánpótlással rendelkezik Spanyolországban...."

Vagy nem. a mostnában realba felkerült tehetséges gyerekekeltől hangos a sajtó, hagyjuk már,a korosztályos csapatokban messze a Barca a legjobb, és nálam az az utánpótlás,nem a b csapat, persze az is valamennyire. Ja és csakn nézzk meg a neveket, igen kb. 4 éve került föl értelmes átékos a realhoz a bből, és majd nézzük meg a következő pár évet, lesznek itt nálunk csillógó fiatalok(Dos Santos, Krkic), mindegy, nem idegesítem magam...
El vagy egy kicsit tévedve. A Real Madrid 14 korosztályos csapatából csak 8 vezeti a saját bajnokságát. Hú, de szégyellem magam emiatt... :oops: llyen tréh utánpótlást... Főleg, hogy pl. a Benjamin A -s csapat 15 meccsből 15-öt nyert és ebből csak ötször fordult elő, hogy több, mint 10 góllal szórja meg az ellenfelét. Aztán amiatt is csak szégyenkezhetünk, hogy ugyanebben az osztályban az egy évvel fiatalabb gyerekek a harmadikak... Egyedül csak az Infantil B kategóriában áll 4. helyen a csapatunk, akiket nem soroltam, azok másodikok. Maradt még a Castilla, amely friss feljutóként a középmezőnyben szerepel, egész jó eredményeket is elérve néha. Már csak azért is akarom , hogy jusson fel a B csapatotok, mert tavaly igencsak tolta a szöveget 1-2 nagytudású odaát, hogy a Real B feljutása az "semmit nem ér". Persze a Barça B feljutása az igen... Ugyanabból az kategóriából ugyanoda... Nem tudom, mivel érnénk mi kevesebbet... Ráadásul állandóan cserélődik a mi csapatunk is, mielőtt még azzal a szöveggel jönnél, hogy túlkorosak. Ugyanaz a korosztály, mint a tietek. Kiváncsi lennék, mit tudnának egymás ellen kezdeni, mert ezt így ne akarja megmondani senki míg nem játszottak egymás ellen egy oda-visszavágós párharcot. Amúgy ha ti nyernétek, az lenne, hogy milyen überkirályak vagytok, ha meg mi, akkor jönnének a kifogások, hogy "persze ti már egy éve ott játszotok, meg blablablablablabla". Ismerlek már titeket, mindig találtok kifogást. :D De ez természetes dolog.

Azt meg senki sem tudja előre, hogy mikor lesz egyáltalán kerettag Dos Santos vagy Krkic a felnőtt Barcában, nemhogy kezdő. Lehet itt fikázni Raúl Bravo-t meg Pavónt, de nehéz elgondolni, hogy miért pont ők kerültek fel a nagycsapathoz? Mert azokra a posztokra egyszerűen nem volt hajlandó a vezetőség pénzt áldozni, inkább közepes szintű játékosokkal oldották meg a dolgokat. És mondd meg nekem, ha van egy Ronaldod, aki 1 évvel korábban VB-döntőben 2 gólt lőtt és formában van, kit fogsz játszatni? Ronaldot, vagy egy csatártehetséget a B csapatból? (Ez pl. 2003-ban fennállt nálunk.) Mellette ott volt Raúl, Morientes... Ezért nem jöttek fel támadók (kivéve Portillo). Most lehetne kisérletezgetni, mondhatnád te. De akkor a Barça mért nem kisérletezgetett, amikor nem ment nektek? Kérdezem én... Mert egy ilyen csapatnál nem lehet. Nincs idő, nincs rá mód!!! Bármilyen nagy ígéret valaki, egyből bevágni a mélyvízbe, az nagy kockázat! Erről tudna mindkét klub mesélni. Nyáron lenne, de mi a nyarat el szoktuk szórakozni, ez viszont a mi dolgunk (egyébként helytelennek tartjuk, de ebbe ne menjünk bele).

Összegezve: elnézve a két csapat keretét, nálunk még mindig több a saját nevelés, mint nálatok. A középpályássorba pedig ezen a szinten idény közben nem lehet belebolygatni utánpótlásjátékosokkal. Ha nálatok neadjisten kidőlne a középpályássor, kivel pótolnátok? Nem B-sekkel, hanem a felnőttkeret csereközéppályásaival. Tehetség ide, tehetség oda... Amúgy várom, hogy számadatokkal alátámaszd, hogy "a korosztályos csapatokban messze a Barca a legjobb". Ebből különösen kiváncsi vagyok arra, hogy mit értesz azon, hogy messze. Mondjuk ha valahogy kihozod, hogy minden korosztályos csapatotok első a saját osztályában, akkor már bebizonyítottad, hogy a Barça a legjobb, de a fenti eredmények tekintetében miért messze? A felnőtt keretetekben benne van mondjuk Puyol, Xavi esetleg Oleguer, Valdés a többieket hadd ne tartsam már meghatározónak (ti. szinte az összes többi külföldi...)... Míg nálunk Guti, Raúl a szűk keret tagjai. De mondhatnám kicsit lejjebb Mejía játszik annyit, mint mondjuk Iniesta. Casillas-Valdés: megint nem tudok mit mondani. Aki még viszonylag sokat játszik, az Messi, illetve nálunk Raúl Bravo. Most 1-2 emberrel több itt vagy ott, az még nem jelent az égvilágon semmit. (Megjegyzem, a nevek felsorolásánál nehogy párhuzamot vonjon valaki, mert egyáltalán nem annak szántam.)

És ha megfigyeled, én nem nyilatkoztam egyik utánpótláscsapatotokról sem lekicsinylően. És nem is állítottam , hogy mi "messze jobbak vagyunk". Mivel nem ismerem igazán őket. Te meg a miénket nem. Most adtam egy kis képet (tudod: ennek a hosszú szövegnek az elején), lehet a tényeimmel vitatkozni (bár, fölösleges, mert ezekre van bizonyíték). De még a saját igazadat bizonyíthatod.
Petixy
Jugador d'estrella

2006.03.20. 14:52:33

Miért?Az utánpótlásukból érkezett Casillas, az egyetlen értelmes az utóbbi években,meg a gyönyörű Guti!Persze vannak olyan csiszolatlan gyémántok mint pl Soldado :D :D

Gondolom emlékeztek,év elején volt egy hosszú szép sorozata a Madridnak,hoztak is a Barcán vagy 3pontot.Beírtam nekik,hogy ideje lenne Raulnak visszajönnie,mert túl sok gólt lőnek.(persze kitörölték)
És láss csodát,visszajött és megoldódott a támadójáték :twisted:
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2006.03.20. 14:36:37

"A Real Madrid jelenleg a legjobb utánpótlással rendelkezik Spanyolországban...."

Vagy nem. a mostnában realba felkerült tehetséges gyerekekeltől hangos a sajtó, hagyjuk már,a korosztályos csapatokban messze a Barca a legjobb, és nálam az az utánpótlás,nem a b csapat, persze az is valamennyire. Ja és csakn nézzk meg a neveket, igen kb. 4 éve került föl értelmes átékos a realhoz a bből, és majd nézzük meg a következő pár évet, lesznek itt nálunk csillógó fiatalok(Dos Santos, Krkic), mindegy, nem idegesítem magam...
Boixos
Llegenda del Barça

2006.03.19. 18:27:35

ha ők 600ezret, akkor mi kb hatmilliót.
milyen jó, h mindenben a világ legjobbja a madrid, csak a fociban nem akar összejönni az utóbbi években a bugi. a francba. :D :D
PUYOL-XAVI-INIESTA
laci18
Jugador d'estrella

2006.03.19. 14:53:55

http://www.madridista.hu/hirek.php?hir_id=3655

A Reál szerint ők nekik van a legjobb jegyeladó rendszerük.
Érdekes ők örülnek hogy eladtak 600ezer jegyet.
Kíváncsi vagyok mi mennyit adtunk el.
Barca 4ever
Bapszi
Jugador del Barça

2006.03.19. 13:05:13

Petixy írta:Találtam egy kis érdekességet a madridistán!Sajna nem tudok reagálni :D :D
"puyol CSAK arról híres, hogy agresszív. semmi más jó tulajdonsága nincs."
"brutális, agresszív, néha már egy állat. mondjuk egy középső védőnek kb iennek is kell lennie. mégis. ott van nesta, cannavaro, gallas, meg még egy-két ember, akiket a legjobbak közt tartanak számon, mégse annyira vadállatok, mint puyol. de a legundorítóbb benne, hogy sima sárgalapos szabálytalanságnál is üvölt a bíróval, hogy semmi nem volt.
"

Mondja ezt a liga legjobb és legsportszerűbb védőjéről!Ilyenkor szokott felmenni az agyvizem
Mit vársz egy embertöl aki képes ilyesmit írni:iennek :shock: :D :D
Petixy
Jugador d'estrella

2006.03.19. 12:09:30

Találtam egy kis érdekességet a madridistán!Sajna nem tudok reagálni :D :D
"puyol CSAK arról híres, hogy agresszív. semmi más jó tulajdonsága nincs."
"brutális, agresszív, néha már egy állat. mondjuk egy középső védőnek kb iennek is kell lennie. mégis. ott van nesta, cannavaro, gallas, meg még egy-két ember, akiket a legjobbak közt tartanak számon, mégse annyira vadállatok, mint puyol. de a legundorítóbb benne, hogy sima sárgalapos szabálytalanságnál is üvölt a bíróval, hogy semmi nem volt.
"

Mondja ezt a liga legjobb és legsportszerűbb védőjéről!Ilyenkor szokott felmenni az agyvizem
Saviola
Júdás 2, az áruló

2006.03.18. 00:33:12

Petixy írta: Mondod te,aki az első hozzászólása után hazazavarod,az összes nem Barca szurkolót.....
Mondom én,aki megpróbálom először normális hangnemben..és mutasd meg pls,hogy hol zavartam haza real_funghit,Sacchit vagy Raulitot,ha találsz ilyet szóljál és kitöröltetem az előbbi hozzászólásomat....elore is koszi..az olyan embereket,akik láthatóan csak piszkálódni jönnek,azokat term. elkuldom,főleg az olyanokat,akik összevissza irkalnak..bocs,nem lehetek olyan kibah tökeletes mint te..inkabb magaddal foglalkozz,me lenne mivel..szanalmas,hogy a masikba kotsz bele,főleg,hogy a "te oldalad"-on áll..csak leírtam a véleményem..ennyi..de nem hiszem,hogy láttál az ellen oldalan okoskodni..ennyit erről.. :roll:
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Aix
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2006.03.17. 22:22:45

Sziasztok
Segitseg kenne, de nagyon surgusen, mert vasarnap estig meg kellene tudonom egy dolgot.
KI MEGY A BARCA – REAL MADRID MECCSRE, es AKI MEGY, AZ AUTOVAL INDUL UTNAK?
Mert elviekben mennek a meccsre, de Franciaorszagban lakom, de pont utba esek, s beleadnek a benzinbe. Igy aki felvenne, annak is jo lenne, mert valamivel olcsobb lenne;
Elore is koszonom, s tenyleg jo lenne ha vasarnapig irna valaki.
Koszonom
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.03.17. 16:40:58

Nem tudom ki, mit, miért csinált ezzel a topic-kal, de visszaraktam ide, tessék pörgetni. 8)
Petixy
Jugador d'estrella

2006.03.14. 14:12:30

Saviola írta:Ezt támogatom..semmi értelem átmenni a másik oldalra okoskodni..hülyeség az egész..mindenki a saját csapatával foglalkozzon és a megfelelő fórumban..csak akkor menjetek át az ellen oldalára,ha normálisan tudtok hozzászólni a dologhoz.. :roll:

Szerintem.. :roll:
Mondod te,aki az első hozzászólása után hazazavarod,az összes nem Barca szurkolót.....
SINCE 1899
Jugador d'estrella

2006.03.14. 14:12:28

Gyerekek! A következő real elleni meccs a NOU CAMP-ban mindenre választ ad majd,maradjunk ennyiben!
Kép Mi a világ leghosszabb meccse?---A real-barca,mert majdnem 2-7-ig tartott:)
Lezárt