Általában nem szoktunk egyetérteni, de ezt a hsz-t szinte egy az egyben adom. A Cityt és talán a Bayernt tudnám elővenni, ha a játék képéről és eredményességről beszélünk.crixus írta:Nem igazán értem azokat, akik fanyalognak a játék képe miatt. Mondjon már valaki nekem egy olyan csapatot, aki a szezon egészében látványos és eredményes focit is produkált? PSG az egy szinttel gyengébb francia bajnokságban? Bayern? Madrid? Egyik sem ilyen játékkal ér el eredményeket. Egyedül a Manchester City van, akik összességében szebben játszanak nálunk és eredményesek is. Az előző körben zúgtak ki ők is kettős vereséggel a BL-ből...![]()
2016 tavaszáig ment a látványfoci az MSN-nel a csúcsán, utána jött a hullámvölgy, először játékban, majd eredményekben is. Valverde visszahozta a csapatot nagyon mélyről, legalább az eredmények terén. Idén én ezzel tökéletesen elégedett vagyok. Igen, a római kiesés fájó pont marad, de nem von le a bajnoki menetelés értékéből. Tulajdonképp már bajnokok vagyunk, mellé nyerhetjük a spanyol haknikupát, Messi gólkirály lehet, akár aranycipős, megint. A nyáron nem fog játékosunk váratlanul távozni, aki után kapkodni kellene pótlásért, remélhetőleg nyugodt lesz az alapozás is a VB után. Ernesto tervezhet, igazolhat, alakíthatja mostmár kedve szerint a csapatot. Ha ezek után jövőre is gyenge lesz a játék képe, lehet majd így tavasszal károgni, de jelen esetben szerintem teljesen alaptalan az egész.
Az, hogy már nem olyan, mint amikor egy csúcs Ini-Xavi duó volt itt, vagy Neymar és magasan a legszebb focit játszottuk nem tartható fent. De így sincs szégyenkezni való.
A támadásokról is úgy beszélnek sokan, hogy szenvedés és alig sikerül gólt rúgni. Nézzük meg hol is állunk ebben a tekintetben!? Folyamatosan átrohannak rajtunk? A 'tico után valahogy mégis a legkevesebb gólt kaptuk a topligák közül. Még a haknibajnokságban játszó PSG és Bayern is többet nyelt.
Gondolom ezeket a véleményeket nagyban a Roma elleni pofon váltja ki. De érdekes, hogy például a Realnál nem nagyon hallani ilyen hangokat, pedig a játék képe bőven elmarad a mienktől, a bajnokságban a harmadik helyért tepernek, ráadásul hajszál híján ők is ugyanúgy jártak, mint mi.
Nem nézem rózsaszín napszemüvegen keresztül a dolgokat, de nekem speciel az olyan dolgoktól lesz hányingerem, hogy egyesek okádnak már a meccsektől stb. Persze ez szubjektív és mindenkinek joga van hogy véleményt nyilvánítson, de sok esetben ez már a ló másik oldala.
Ráadásul most már van két olyan játékosunk, aki nem megy a szomszédba egy kis kreativitásért és szépségért, amit a csapatjátékba is át tud ültetni.
Attól pedig, miért csalódás egy szezon, hogy, ha a Real Bl-t nyer, ami bőven odébb van még. Arra baromi kíváncsi lennék, milyen temetőhangulat lett volna, ha a Roma itthon húz el 3:0-ra, ahogy az odaát megtörtént.