FC Barcelona 18/19

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Mit tippelsz szezon végére?

Nem nyerünk 1 kupát se a 3-ból
24
18%
Megnyerjük a Bajnokságot
21
16%
Megnyerjük a BL-t
3
2%
Megnyerjük a Kupát
15
11%
Megnyerjük a Bajnokságot és a Kupát
28
21%
Megnyerjük a Bajnokságot és a BL-t
11
8%
Megnyerjük a BL-t és a Kupát
1
1%
Triplázunk
32
24%

Szavazatok száma: 135
Chino
Llegenda del Barça

2018.04.19. 09:40:11

crixus írta:Nem igazán értem azokat, akik fanyalognak a játék képe miatt. Mondjon már valaki nekem egy olyan csapatot, aki a szezon egészében látványos és eredményes focit is produkált? PSG az egy szinttel gyengébb francia bajnokságban? Bayern? Madrid? Egyik sem ilyen játékkal ér el eredményeket. Egyedül a Manchester City van, akik összességében szebben játszanak nálunk és eredményesek is. Az előző körben zúgtak ki ők is kettős vereséggel a BL-ből... :roll:
2016 tavaszáig ment a látványfoci az MSN-nel a csúcsán, utána jött a hullámvölgy, először játékban, majd eredményekben is. Valverde visszahozta a csapatot nagyon mélyről, legalább az eredmények terén. Idén én ezzel tökéletesen elégedett vagyok. Igen, a római kiesés fájó pont marad, de nem von le a bajnoki menetelés értékéből. Tulajdonképp már bajnokok vagyunk, mellé nyerhetjük a spanyol haknikupát, Messi gólkirály lehet, akár aranycipős, megint. A nyáron nem fog játékosunk váratlanul távozni, aki után kapkodni kellene pótlásért, remélhetőleg nyugodt lesz az alapozás is a VB után. Ernesto tervezhet, igazolhat, alakíthatja mostmár kedve szerint a csapatot. Ha ezek után jövőre is gyenge lesz a játék képe, lehet majd így tavasszal károgni, de jelen esetben szerintem teljesen alaptalan az egész.
Általában nem szoktunk egyetérteni, de ezt a hsz-t szinte egy az egyben adom. A Cityt és talán a Bayernt tudnám elővenni, ha a játék képéről és eredményességről beszélünk.
Az, hogy már nem olyan, mint amikor egy csúcs Ini-Xavi duó volt itt, vagy Neymar és magasan a legszebb focit játszottuk nem tartható fent. De így sincs szégyenkezni való.
A támadásokról is úgy beszélnek sokan, hogy szenvedés és alig sikerül gólt rúgni. Nézzük meg hol is állunk ebben a tekintetben!? Folyamatosan átrohannak rajtunk? A 'tico után valahogy mégis a legkevesebb gólt kaptuk a topligák közül. Még a haknibajnokságban játszó PSG és Bayern is többet nyelt.
Gondolom ezeket a véleményeket nagyban a Roma elleni pofon váltja ki. De érdekes, hogy például a Realnál nem nagyon hallani ilyen hangokat, pedig a játék képe bőven elmarad a mienktől, a bajnokságban a harmadik helyért tepernek, ráadásul hajszál híján ők is ugyanúgy jártak, mint mi.

Nem nézem rózsaszín napszemüvegen keresztül a dolgokat, de nekem speciel az olyan dolgoktól lesz hányingerem, hogy egyesek okádnak már a meccsektől stb. Persze ez szubjektív és mindenkinek joga van hogy véleményt nyilvánítson, de sok esetben ez már a ló másik oldala.
Ráadásul most már van két olyan játékosunk, aki nem megy a szomszédba egy kis kreativitásért és szépségért, amit a csapatjátékba is át tud ültetni.
Attól pedig, miért csalódás egy szezon, hogy, ha a Real Bl-t nyer, ami bőven odébb van még. Arra baromi kíváncsi lennék, milyen temetőhangulat lett volna, ha a Roma itthon húz el 3:0-ra, ahogy az odaát megtörtént.
Forca Barca!!!!
mess2009
Director del Fútbol

2018.04.19. 08:57:04

azt hogy mi is van tu.képpen a csapatunkkal, elég nagy homály fedi annak tükrében(is) amiket itt olvasni lehet.
az hogy ehhez ki hogyan viszonyul mentalitás kérdése (közhely, de tény.) én pl. egy amolyan gyomorszorítós aggodalmat érzek, alapvetően azért mert azt látom, hogy a játékunk kezd lecsúszni színvonalban az európai elithez viszonyítva.
a játék kép? igen van egyetlen dolog ami nyilvánvaló és ha úgy veszem elég is a lecsúszáshoz ez pedig a LASSÚSÁG. az a helyzet, hogy ezt sokáig ellensúlyozni lehetett kreativitással, olyan egyéni kvalitásokkal amiben szintén nem a gyorsaság a döntő, egy a labdabirtoklást tökélyre fejlesztő taktikával(képességgel) ez azonban lássuk be, mára nem elég. nem elég, vagy már ez sem tökéletes.
nem elég, mert más csapatok is alapként kezelik és alkalmazni képesek - ha erre szükségük van!
a mai eredményes játék fő eleme a GYORSASÁG! ahogy , mondtam a labdabiztonság az az alap.
azért vagyok ebben abszolút biztos, mert mi magunk is ezt igazoljuk! akkor villan a csapat , akkor jön a gól, akkor látunk szép dolgokat ha van sebesség a játékban.
hogy akkor most mégis gyorsak(is) vagyunk?! nos igen ritkán és nem eléggé.
gyorsnak lenni nem könnyű! fárasztó, képességet is igényel, a csapatjátékban pedig tudatos törekvést......nos ennek a hiányát érzem én és ez szomorít el elsősorban!
az állandó passzkényszerek a gólra-törés helyett, a direkt lehetőségek mellőzése, az értelmetlen (alibi) hátra-játék,a félbe-lassított kontra kísérletek, az hogy lassan bármelyik hazai csapat átrohangál rajtunk....nos ezek nekem (sem) nem tetszenek de az ember azért szurkoló hogy reménykedjen és várja a csodát.
elnézést, ha a fentiek már nem először kerültek ide....de az okok is ismétlődnek, sajna.
crixus
Entrenador del Barça

2018.04.18. 21:58:30

Nem igazán értem azokat, akik fanyalognak a játék képe miatt. Mondjon már valaki nekem egy olyan csapatot, aki a szezon egészében látványos és eredményes focit is produkált? PSG az egy szinttel gyengébb francia bajnokságban? Bayern? Madrid? Egyik sem ilyen játékkal ér el eredményeket. Egyedül a Manchester City van, akik összességében szebben játszanak nálunk és eredményesek is. Az előző körben zúgtak ki ők is kettős vereséggel a BL-ből... :roll:
2016 tavaszáig ment a látványfoci az MSN-nel a csúcsán, utána jött a hullámvölgy, először játékban, majd eredményekben is. Valverde visszahozta a csapatot nagyon mélyről, legalább az eredmények terén. Idén én ezzel tökéletesen elégedett vagyok. Igen, a római kiesés fájó pont marad, de nem von le a bajnoki menetelés értékéből. Tulajdonképp már bajnokok vagyunk, mellé nyerhetjük a spanyol haknikupát, Messi gólkirály lehet, akár aranycipős, megint. A nyáron nem fog játékosunk váratlanul távozni, aki után kapkodni kellene pótlásért, remélhetőleg nyugodt lesz az alapozás is a VB után. Ernesto tervezhet, igazolhat, alakíthatja mostmár kedve szerint a csapatot. Ha ezek után jövőre is gyenge lesz a játék képe, lehet majd így tavasszal károgni, de jelen esetben szerintem teljesen alaptalan az egész.
ALEXDP
Capitá del Barça

2018.04.18. 16:48:12

Ronaldinho0408 írta:Kis túlzással sajnos okádnom kell ettől a csapattól. Ha nem az abszolút kedvenc csapatom lenne, aminek nagyjából 13 éve szurkolok, le sem ülnék megnézni többet a meccseiket. Lehet, hogy behúzunk egy kupát, meg egy bajnokságot. Ebből a bajnokság tök jó, a kupa, háát, senki se veszi komolyan. Valaki írta itt egyszer, hogy egy adott évük sikeressége nagyban függ a madrid szereplésétől. Sajnos ez így van, hozzájuk mérjük magunkat, ők is hozzánk. Ha ők BL-t nyernek, nos az az év számunkra kudarc. Nálam legalábbis mindenképp ez a helyzet és tudom, hogy nem vagyok egyedül vele.
De mindegy is, mert idén talán nem is a kupasikerek a leglényegesebbek. Az jutott eszembe, hogy játszunk egy évben 50-60 meccset, ami alsó hangon 75 óra. Ebből minden évben vannak meccsek, amik nagyon kínkeservesek és teljesen élvezhetetlenek, szóval maradjon 60 óra, ami szórakozást nyújt egy Barcelona szurkoló számára. Nos idén szinte nem volt olyan meccsünk, amit nem bántam volna meg, hogy leültem megnézni. 0 szórakozás. Szenvedés, és még rátesz egy lapáttal, hogy láthatjuk, ahogy a világ jelenlegi, de talán valaha volt legjobb játékosa játék és társak nélkül kedvtelenül sétálgat elől, miközben az idő ellene dolgozik és innen az ő teljesítménye inkább már csak lefele fog tartani.
És ez a legjelentősebb negatív, vagy bármilyen érzés, amit a jelenlegi Barca focija kivált belőlem. A győzelmeket nyugtázom (de hogy jó szájízzel kelnék fel a tv elől, nos az nem) a vereségen, döntetlenen Bl kiesésen szintén nem húzom fel magam. Tavaly egy nyamvadt kupát sikerült nyernünk, de volt egy Párizs elleni 6-1ünk és egy utolsó utáni pillanatban Messi góllal eldöntött el clasiconk. Egy futball szerető ember pedig szerintem az ilyenek miatt él. Így bármilyen sikertelen is volt az az év, van mire emlékezni belőle. Az ideiből mire fogunk?

Ma is, Messi bejött, persze, hogy szedjül le Coutinhot, nehogy már legyen kivel játszania. Persze a kiállítás is rosszkor jött, de mi a tojnak állt ma be Messi? Volt bármi értelme? És amúgy miért ma volt annyira felforgatott a csapatunk, mint a szezonban eddig soha? Kiestünk a BL-ből, gyorsan kezdjünk el rotálni? Nem az mondom, logikus, hogy most rotáltunk, de akkor eddig miért nem lehetett Suarezt és Messit leültetni? Hol a következetesség?

Szóval nagyon lehangol az idei csapat. És lehetne játék, mer vannak hozzá emberek, de semmi. És nem érdekel a stabilitás, mi értelme, ha egyszerűen elveszik az, amiért az ember leül a tv elé? És ha teszem azt tripláztunk volna idén. Persze, egy szót nem szólnék a játékunk miatt, de az, hogy triplázunk, az pár napig nagyon jó érzés, ha az ember eszébe jut éppen, később is jó dolog feleleveníteni, de ennyi. Viszont a jó és szórakoztató játék végigkísér egy egész szezonon át heti masfél-három órában.
Van igazság abban, amit írsz.
Csak ez a hsz is úgy született, mintha a Real már megnyerte volna a Bl-t.
Az is egy eshetőség, hogy így , vagy úgy a Real nem véd címet, és akkor egy rekorddal megfejelt bajnoki cím és esetleg kupagyőzelem áll szemben a semmivel....
hau30
Capitá del Barça

2018.04.18. 16:00:49

Ronaldinho0408 írta:Kis túlzással sajnos okádnom kell ettől a csapattól. Ha nem az abszolút kedvenc csapatom lenne, aminek nagyjából 13 éve szurkolok....
Szóval 2005 óta? Akkor tulajdonképpen a "fényes" Barca időszak óta.
Akkor számodra zivataros idők fognak jönni nemsokára, de bíztatlak,hogy majd annál jobban fognak ízleni a kis győzelmek és x-ek pár éven belül! Mondhatnám,hogy ne ezt a 13 évet vedd alapul, de ez ugye lehetetlen, hisz ezt tapasztaltad. B6 vitamin jó hányás ellen.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2018.04.18. 14:28:55

Néznél MU meccseket, változtatnál a véleményeden... :D
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2018.04.18. 08:49:15

Ronaldinho0408 írta:Kis túlzással sajnos okádnom kell ettől a csapattól.
akkor mi a sz.rnak nézed a meccseket meg irkálsz ide? én a politikától kapok okádhatnékot, nem is foglalkozom vele, jól is érzem magam. eszem eldobom az ilyen emberektől.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Ronaldinho0408
Jugador del Barça

2018.04.17. 23:34:33

S.Agüero írta:Nem értem, miért függne a Madrid teljesítményétől a szezonunk, de ti tudjátok...
Mert a szurkoló egy hülye állatfaj, ez van :D és nyilván nem mindenki van ezzel így, de akad aki
MatyiG
Adminisztrátor

2018.04.17. 23:22:00

Nem értem, miért függne a Madrid teljesítményétől a szezonunk, de ti tudjátok...
Ronaldinho0408
Jugador del Barça

2018.04.17. 23:11:40

Kis túlzással sajnos okádnom kell ettől a csapattól. Ha nem az abszolút kedvenc csapatom lenne, aminek nagyjából 13 éve szurkolok, le sem ülnék megnézni többet a meccseiket. Lehet, hogy behúzunk egy kupát, meg egy bajnokságot. Ebből a bajnokság tök jó, a kupa, háát, senki se veszi komolyan. Valaki írta itt egyszer, hogy egy adott évük sikeressége nagyban függ a madrid szereplésétől. Sajnos ez így van, hozzájuk mérjük magunkat, ők is hozzánk. Ha ők BL-t nyernek, nos az az év számunkra kudarc. Nálam legalábbis mindenképp ez a helyzet és tudom, hogy nem vagyok egyedül vele.
De mindegy is, mert idén talán nem is a kupasikerek a leglényegesebbek. Az jutott eszembe, hogy játszunk egy évben 50-60 meccset, ami alsó hangon 75 óra. Ebből minden évben vannak meccsek, amik nagyon kínkeservesek és teljesen élvezhetetlenek, szóval maradjon 60 óra, ami szórakozást nyújt egy Barcelona szurkoló számára. Nos idén szinte nem volt olyan meccsünk, amit nem bántam volna meg, hogy leültem megnézni. 0 szórakozás. Szenvedés, és még rátesz egy lapáttal, hogy láthatjuk, ahogy a világ jelenlegi, de talán valaha volt legjobb játékosa játék és társak nélkül kedvtelenül sétálgat elől, miközben az idő ellene dolgozik és innen az ő teljesítménye inkább már csak lefele fog tartani.
És ez a legjelentősebb negatív, vagy bármilyen érzés, amit a jelenlegi Barca focija kivált belőlem. A győzelmeket nyugtázom (de hogy jó szájízzel kelnék fel a tv elől, nos az nem) a vereségen, döntetlenen Bl kiesésen szintén nem húzom fel magam. Tavaly egy nyamvadt kupát sikerült nyernünk, de volt egy Párizs elleni 6-1ünk és egy utolsó utáni pillanatban Messi góllal eldöntött el clasiconk. Egy futball szerető ember pedig szerintem az ilyenek miatt él. Így bármilyen sikertelen is volt az az év, van mire emlékezni belőle. Az ideiből mire fogunk?

Ma is, Messi bejött, persze, hogy szedjül le Coutinhot, nehogy már legyen kivel játszania. Persze a kiállítás is rosszkor jött, de mi a tojnak állt ma be Messi? Volt bármi értelme? És amúgy miért ma volt annyira felforgatott a csapatunk, mint a szezonban eddig soha? Kiestünk a BL-ből, gyorsan kezdjünk el rotálni? Nem az mondom, logikus, hogy most rotáltunk, de akkor eddig miért nem lehetett Suarezt és Messit leültetni? Hol a következetesség?

Szóval nagyon lehangol az idei csapat. És lehetne játék, mer vannak hozzá emberek, de semmi. És nem érdekel a stabilitás, mi értelme, ha egyszerűen elveszik az, amiért az ember leül a tv elé? És ha teszem azt tripláztunk volna idén. Persze, egy szót nem szólnék a játékunk miatt, de az, hogy triplázunk, az pár napig nagyon jó érzés, ha az ember eszébe jut éppen, később is jó dolog feleleveníteni, de ennyi. Viszont a jó és szórakoztató játék végigkísér egy egész szezonon át heti masfél-három órában.
Chino
Llegenda del Barça

2018.04.17. 08:49:05

BarcafanTomee írta:
Talán jövőre erősebb lesz a padunk és az edző is merészebben nyúl majd hozzájuk, mert szerintem ez a kulcs, hogy tavaszra amikor igazán kell, akkor friss legyen a gerinc.
Én nem fognám a padra. Azért ül ott egy Dembelé, Coutinho/Iniesta, Vermaelen, Semedo/SR, Paulinho, Cilessen sor. Akárhogy nézem ez minden csak nem gyenge. Az utóbbi évek talán legerősebb cseresora, még Denis is jól tud beszállni a meccsekbe. Az összes játékos tud pluszt hozzátenni, ez nem lehet kifogás. Inkább ez a 4-4-2, ami eddig működött már nem eredményes. Suarez szélre "száműzve" nagyot csökken a hetékonyságával. Egyszerűen lassú és az 1vs1-ekben baromi gyenge.

A Roma ellen én azt éreztem, hogy úgy játszottunk, mint egy kiscsapat. Nem feltétlenül a mellény volt nagy, vagy elhitték hogy zsebben a továbbjutás, hanem teljesen az jött le, hogy tele a gatya, mintha féltek volna. Ez pedig a legérthetetlenebb dolog.
Forca Barca!!!!
zola8787
Director del Fútbol

2018.04.16. 19:12:01

visca el barca írta:
BarcafanTomee írta:Példát kell venni a Madridtól
adjuk fel novemberben a bajnokságot hátha összejön a BL? :lol: spanyol kupa miatt meg ne nyafogjatok már, 4 meccsel volt több nem 120al. roma ellen se azért estünk ki mert fáradtak voltunk, hanem mert a láma balverde aszitte' a bilbaot játszatja...
Ez az angolok védekezése, hogy a sok angol kupa miatt fáradtak a sztárok :D
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2018.04.16. 19:03:14

brazilfan írta:Az Espanyol elleni kupameccsen Suárez, Iniesta, Rakitic sem volt kezdő, ki is kaptunk. Lehet, hogy ha Messi és Busquets is pihent volna, talán még nagyobb baj történt volna.
Ha már felhoztad pont ezt a meccset, akkor azt is tegyük hozzá, hogy simán le voltak focizva, csak kihagytunk egy valag helyzetet és a végén ez a semmiből megbosszulta magát.
visca el barca írta:adjuk fel novemberben a bajnokságot hátha összejön a BL?
Hol írtam ilyet?
Ősszel gödörben voltak és el is ment nekik a bajnokság, de tavasszal még jobban rotálnak, de attól hozzák a bajnokikat, és a BL-ben is frissek. Vagy akkor ott van az előző szezon ahol ugyanígy pihentettek, és még a bajnokságot is megnyerték mellé.

Egyértelmű, hogy a Roma ellen nem a fáradság miatt estünk ki. 4-1ről nem lehet ez a kifogás. De az látszik, hogy mióta visszajöttek a válogatott szünetről valami nem a régi, mert minden meccsen(?) kaptunk gólt/gólokat. És ha már a védelmünk sem stabil, nem fér bele a gyér támadójáték sem. Ez meg adódhat abból, hogy elfáradtak. Dembéléék meg ülnek a padon.

Nem hiszem, hogy motivációs problémák lennének. Fáradság és rossz játékfelfogás egyvelege lehet a gond. 4-4-2 addig működött amíg a sztárok tudtak villanni, hátul meg lehoztuk 0-ra a meccseket.
visca el barca
Presidente del Barça

2018.04.16. 18:27:09

BarcafanTomee írta:Példát kell venni a Madridtól
adjuk fel novemberben a bajnokságot hátha összejön a BL? :lol: spanyol kupa miatt meg ne nyafogjatok már, 4 meccsel volt több nem 120al. roma ellen se azért estünk ki mert fáradtak voltunk, hanem mert a láma balverde aszitte' a bilbaot játszatja...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
brazilfan
Entrenador del Barça

2018.04.16. 18:22:00

BarcafanTomee írta: A probléma szerintem abban van, hogy EV nem merte rotálni a csapatot a kupában, és végig a 30+os gerinc játszott.
Az Espanyol elleni kupameccsen Suárez, Iniesta, Rakitic sem volt kezdő, ki is kaptunk. Lehet, hogy ha Messi és Busquets is pihent volna, talán még nagyobb baj történt volna. De az is lehet, hogy egy még inkább tartalékos csapat felszívta volna magát, és győzni tudott volna.
Lehet, hogy a Realnak nem fontos a kupa, de az olyanoknak, mint például az Espanyol vagy a Sevilla, a Király kupa az egyetlen esély, hogy nyerjenek valamit.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2018.04.16. 18:06:50

mess2009 írta:én sokkal egyszerűbb problémát látok: a menedzsmentnek nincsenek eszközeik az alul-teljesítés szankcionálására, egy részt másrészt pedig ha mondjuk Messi elhatározza, hogy a VB.-re készül Iniesta pedig a köv. szerződésén ügyködik esély sincs arra, hogy motivált legyen egy BL. daráló meccsen és nem is tudnák semmivel feldobni! egyszerűen azért mert más érdekli.
egyébként pedig ennek a kiesésnek semmi de semmi köze a fáradsághoz! ezt, egy hibás taktikából fakadó lélektani defekt okozta. úgy mentek ki, hogy a meccs meg van nyerve aztán két gól után már pánikoltak de még mindig azt gondolták, hogy megúszhatják, majd maradt pár perc a focira de az kevésnek bizonyult.
a játékosok menedzselése nem ér véget sajnos a megvásárlásnál! a remélt teljesítményt ki is kell tudni hozni belőlük, meg is kell tudni tartani és ami talán még fontosabb tudni kéne , hogy meddig érdemes egy embert sztárolni úgy hogy annak haszna is legyen.
tudom gonosz dolog: ...hiába mormoljuk, hogy Messi a világ legjobbja, ha egyre kevesebbet látunk ebből a pályán.... #-o
Azt gondolom, hogy jó helyen keresgélsz, csak nem a motivációs gondok vannak a játékainknál, hanem valami más. Például félelem, hogy megsérülnek, vagy nem tudom. De az látszik, hogy nem halnak meg a pályán 90 percen keresztül. Egy nullás vagy kettő nullás vezetésnél elhiszik, hogy megvan a meccs, alig játszunk, olyan mérkőzést mostanában ahol, kettőnél több gólt lövünk. Mert leállnak, aztán jön a baj, ha az ellenfél nem adja fel.
Folyamatosan tartalékolunk, csak nem tudni, hogy mire. bajnokságot se veszik komolyan, mert több, mint 10 pont az előny, nem nagyon látszik senkin, hogy érdekelné, a veretlenség, ami ilyen teljesítménnyel tutira nem lesz meg. Nem kell hozzá a Real, már holnap képes a Celta elkapni minket, ha végigtolják a meccset.
Ha meg nyernénk a BL-t jelentős prémiumot kapnak a játékosok, már ez is motiválhatná őket. Vagy mivel katalánok, az hogy ne a Madrid nyerjen. Azt gondolom motiváció az megvan, sőt meg is kell lennie, de amikor már jól állunk, megállunk elhiszik, hogy megvan a meccs. Lehet a vébé is ott van a fejekben, csak így nem lehet trófeákat nyerni.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2018.04.16. 17:34:00

Ami a spanyol kupát illeti:

Nekem igen is fontos minden évben. Óriási teljesítmény, hogy zsinórban 5. döntőt játsszuk. A rangsorban viszont egyértelműen a 3. helyen van, erről nem lehet vita.

Nagy baj azonban, hogy már januárban/február elején totál ki van zsigerelve a csapat a kupa menetelés miatt. A BL igazi szakasza viszont csak ekkor kezdődik. Nekünk meg pont ilyenkor jön a hullámvölgy. Nem lehet véletlen, hogy idegenbeli BL meccset a kieséses szakaszban évek óta nem nyertünk és rend szerint nagy zakókkal térünk haza, és ki is esünk.

A probléma szerintem abban van, hogy EV nem merte rotálni a csapatot a kupában, és végig a 30+os gerinc játszott. Meg lehetett volna oldani, hogy pl Messi csak a hazai meccseken játszik ha annyira kell. Piqué, Busi, Iniesta, Suárez, Rakitic, nekik mind pihenni kellett volna amikor csak lehet. Coutinho, Dembélé meg játszhattak volna végig. Nem azt mondom, hogy adtuk volna fel a kupát, mert írtam is, hogy nekem fontos, de azért lehetett volna bátrabban a padhoz nyúlni. Elismerem, hogy gyenge a pad, de voltak olyan ellenfelek akik ellen be lehetett volna vállalni Pacót meg Dembélét, stb. De egyszerűen nem merte meglépni EV, még a könnyű hazai bajnoki meccseken sem. Pedig le lehetett volna osztani a lapokat, hogy ki mikor pihen.

Nem lehet véletlen, hogy évről-évre tavasszal jön egy periódus amikor totális rövidzárlat uralkodik a csapaton. Példát kell venni a Madridtól, egyfolytában pihenteti ZZ a 30+os játékosait. Igen mert ők feladták a bajnokságot...mi meg 11 ponttal megyünk és senkit nem mer leültetni. Vicc. Ráadásul úgy, hogy Piqué, Busi, Ini és Messi is hány meccset van eröltetve sérülten.

Talán jövőre erősebb lesz a padunk és az edző is merészebben nyúl majd hozzájuk, mert szerintem ez a kulcs, hogy tavaszra amikor igazán kell, akkor friss legyen a gerinc.
senkialfonz40
Capitá del Barça

2018.04.16. 17:21:58

mess2009 írta: ... #-o
Teljesen adom Uram!
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
mvik
Jugador d'estrella

2018.04.16. 11:54:21

Stalkyard írta:Egyébként rettentő mód kíváncsi vagyok, hogy mitől olyan marhára fáradtak, mikor a 2018-as év gyakorlatilag abból áll, hogy átlag 50 perceket öljük a játékot minden meccsen, és a lehető legkevesebb erőfeszítést fejtjük ki. Tényleg nagyon érdekelne. Ahogy az is, hogy egy Roma, egy Bayern, egy Liverpool miért nem fáradt.
üdv. egyet értek azzal hogy végig takarékon focizik a csapat a meccsek nagy részében úgyhogy mibe fáradnak el. Róma meg a Pool hogy miért nem fárad el szerintem abban keresendő hogy többnyire csak heti 1 meccset játszanak, néha napján jön csak be nekik egy hétközi meccs. Poolt egyébként nagyon kedvelem második kedvenc csapatom így elég sok meccsüket látom és azt kell mondjam hogy Klopp nagyon jól rotálja a csapatot, nem hajtja agyon a legjobb játékosait és nem fél lecserélni a sztárjait (Szalah, Mané, Firmino stb.) ha fáradtnak látja őket, nagyon jó kis csapatuk van, szerintem ha védelmüket és a középpályát a nyáron sikerülne még egy kicsit megerősítenie akkor elég komoly tényező lehet jövőre a csapat a PL-ben és a BL-ben is.
mvik
brazilfan
Entrenador del Barça

2018.04.16. 11:23:18

Cestus írta:
Subinho írta:A kupát meg el kell felejteni, kit érdekel, de komolyan!?
A nemzeti kupák addig értek valamit, amíg a BL nem változtatta meg a BEK, KEK, UEFA-kupa (Vásárvárosok kupája) hármasra épített, több évtizedes szisztémát.
Anglián kívül nem nagyon sikerült megőrizni a presztízsét.
mess2009
Director del Fútbol

2018.04.16. 11:01:03

én sokkal egyszerűbb problémát látok: a menedzsmentnek nincsenek eszközeik az alul-teljesítés szankcionálására, egy részt másrészt pedig ha mondjuk Messi elhatározza, hogy a VB.-re készül Iniesta pedig a köv. szerződésén ügyködik esély sincs arra, hogy motivált legyen egy BL. daráló meccsen és nem is tudnák semmivel feldobni! egyszerűen azért mert más érdekli.
egyébként pedig ennek a kiesésnek semmi de semmi köze a fáradsághoz! ezt, egy hibás taktikából fakadó lélektani defekt okozta. úgy mentek ki, hogy a meccs meg van nyerve aztán két gól után már pánikoltak de még mindig azt gondolták, hogy megúszhatják, majd maradt pár perc a focira de az kevésnek bizonyult.
a játékosok menedzselése nem ér véget sajnos a megvásárlásnál! a remélt teljesítményt ki is kell tudni hozni belőlük, meg is kell tudni tartani és ami talán még fontosabb tudni kéne , hogy meddig érdemes egy embert sztárolni úgy hogy annak haszna is legyen.
tudom gonosz dolog: ...hiába mormoljuk, hogy Messi a világ legjobbja, ha egyre kevesebbet látunk ebből a pályán.... #-o
Cestus
Director del Fútbol

2018.04.16. 10:18:44

Subinho írta:A kupát meg el kell felejteni, kit érdekel, de komolyan!?
Ha most behúzzuk zsinórban negyedszer a kupát, és esetleg veretlenül megnyerjük a bajnokságot, akkor erősen elgondolkoznék azon, hogy a következő szezonban a BL-t tegyük a legfőbb céllá, és a kupát úgy ahogy van elengedjük, ha ez kell.

Nem azért, mert semmit sem ér, hanem mert minden évben a kupamenetelés hatására finganak ki a játékosaink, és könnyen lehet, hogy a 30-as játékosgerincünk már nem tud szezononként két olyan feszített tempójú időszakot lehozni, amikor minden héten van egy bajnoki meg egy kieséses párharc meccse is.

Lesarkítva, leegyszerűsítve kicsit az az érzésem, hogy a BL-t minden évben elcseréljük a kupára, ami szerintem nem jó biznisz.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Sinya22
Director del Fútbol

2018.04.11. 20:10:56

Stalkyard írta:

Egyébként rettentő mód kíváncsi vagyok, hogy mitől olyan marhára fáradtak, mikor a 2018-as év gyakorlatilag abból áll, hogy átlag 50 perceket öljük a játékot minden meccsen, és a lehető legkevesebb erőfeszítést fejtjük ki.
Pont ezért,mert ahelyett hogy tartanánk a labdát,mi átadjuk a területet,a támadásainkat leredukáljuk nullára,majd az ellenfél nyomásának hatására elkezdjük eladni a labdát már a saját térfelünkön,aztán védekezhetünk folyamatosan,ami sosem volt az erősségünk. A Tico elleni meccs a legjobb példa,pörögtünk,megvolt a gól,a madridiak meg kettőt nem bírtak passzolni.Kijöttünk a második félidőre,végig támadott a Tico,mi meg egyre zavarodottabbak lettünk. És ezt megcsináltuk még pár meccsen,ez szerintem sokkal többet kivesz emberekből,mintha az utolsó 20-25 percet tötyögnénk el passzolgatással,addig meg lehetne focizni.

És így értelme sem volt a meccsek felét "pihenni",mert a bl meccseinken is "pihentünk",hát most a maradék pár fordulóban akkor lehet focizni 90 percet,van még pár nehéz meccsünk a bajnokságban+a kupadöntő,kíváncsi leszek.
brazilfan
Entrenador del Barça

2018.04.11. 20:06:23

csababarca írta:
brazilfan írta:
Károsnak éreztem Miguella nyilatkozatát, érződött belőle a sértettség, hogy nem az ő jelöltjét választották edzőnek.
hát amikor kritika éri a csapatot, vezetőséget, főleg ha negatív, akkor az mindig káros. de attól még jogos lehet. és van benne valami.
amúgy nem edzőről volt szó, hanem sportigazgatóról, legalábbis amit én olvastam.
Igen, sportigazgató, bocs.
Stalkyard
Director del Fútbol

2018.04.11. 19:58:07

Az viszont mondjuk talán elvárható lenne, hogy lassacskán 3 év után a játékoskeretünknek, klubnívónknak és költségvetésünknek megfelelően teljesítsünk a BL-ben, és ne produkáljunk olyan szégyenletes eredményeket, mint a párizsi 4-0, a 3-0 a Juve és most a Roma ellen is.

Nem várja el senki, hogy megnyerjük a BL-t, de azt igen, hogy ne tegyük magunkat sorozatban közröhej tárgyává.

És engem speciel már tetves módon bosszant, hogy ilyen összevissza olasz csapatokkal veretjük ki magunkat.

Az meg, hogy egy Roma ellen továbbjutunk, az meg igenis egy alapelvárás. Azt nem is mondom, hogy 4-1-es első meccs után, mert még most is idegbajt kapok, ha csak rágondolok. Erre nincs semmi elfogadható mentség, se fáradság, se semmi.

Egyébként rettentő mód kíváncsi vagyok, hogy mitől olyan marhára fáradtak, mikor a 2018-as év gyakorlatilag abból áll, hogy átlag 50 perceket öljük a játékot minden meccsen, és a lehető legkevesebb erőfeszítést fejtjük ki. Tényleg nagyon érdekelne. Ahogy az is, hogy egy Roma, egy Bayern, egy Liverpool miért nem fáradt.

De megérdemli az egész bagázs, játékosostul, edzőstül. Remélem összeülnek és együtt nézik majd végig ahogy a madrid megnyeri újból, és remélem nagyon jól fogják érezni magukat, miközben eszükbe jut, hogy nekik volt pofájuk kifutni úgy egy BL negyeddöntőre, hogy nagyívből tojtak az egészre.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Lezárt