2018.04.17. 23:11:40
Kis túlzással sajnos okádnom kell ettől a csapattól. Ha nem az abszolút kedvenc csapatom lenne, aminek nagyjából 13 éve szurkolok, le sem ülnék megnézni többet a meccseiket. Lehet, hogy behúzunk egy kupát, meg egy bajnokságot. Ebből a bajnokság tök jó, a kupa, háát, senki se veszi komolyan. Valaki írta itt egyszer, hogy egy adott évük sikeressége nagyban függ a madrid szereplésétől. Sajnos ez így van, hozzájuk mérjük magunkat, ők is hozzánk. Ha ők BL-t nyernek, nos az az év számunkra kudarc. Nálam legalábbis mindenképp ez a helyzet és tudom, hogy nem vagyok egyedül vele.
De mindegy is, mert idén talán nem is a kupasikerek a leglényegesebbek. Az jutott eszembe, hogy játszunk egy évben 50-60 meccset, ami alsó hangon 75 óra. Ebből minden évben vannak meccsek, amik nagyon kínkeservesek és teljesen élvezhetetlenek, szóval maradjon 60 óra, ami szórakozást nyújt egy Barcelona szurkoló számára. Nos idén szinte nem volt olyan meccsünk, amit nem bántam volna meg, hogy leültem megnézni. 0 szórakozás. Szenvedés, és még rátesz egy lapáttal, hogy láthatjuk, ahogy a világ jelenlegi, de talán valaha volt legjobb játékosa játék és társak nélkül kedvtelenül sétálgat elől, miközben az idő ellene dolgozik és innen az ő teljesítménye inkább már csak lefele fog tartani.
És ez a legjelentősebb negatív, vagy bármilyen érzés, amit a jelenlegi Barca focija kivált belőlem. A győzelmeket nyugtázom (de hogy jó szájízzel kelnék fel a tv elől, nos az nem) a vereségen, döntetlenen Bl kiesésen szintén nem húzom fel magam. Tavaly egy nyamvadt kupát sikerült nyernünk, de volt egy Párizs elleni 6-1ünk és egy utolsó utáni pillanatban Messi góllal eldöntött el clasiconk. Egy futball szerető ember pedig szerintem az ilyenek miatt él. Így bármilyen sikertelen is volt az az év, van mire emlékezni belőle. Az ideiből mire fogunk?
Ma is, Messi bejött, persze, hogy szedjül le Coutinhot, nehogy már legyen kivel játszania. Persze a kiállítás is rosszkor jött, de mi a tojnak állt ma be Messi? Volt bármi értelme? És amúgy miért ma volt annyira felforgatott a csapatunk, mint a szezonban eddig soha? Kiestünk a BL-ből, gyorsan kezdjünk el rotálni? Nem az mondom, logikus, hogy most rotáltunk, de akkor eddig miért nem lehetett Suarezt és Messit leültetni? Hol a következetesség?
Szóval nagyon lehangol az idei csapat. És lehetne játék, mer vannak hozzá emberek, de semmi. És nem érdekel a stabilitás, mi értelme, ha egyszerűen elveszik az, amiért az ember leül a tv elé? És ha teszem azt tripláztunk volna idén. Persze, egy szót nem szólnék a játékunk miatt, de az, hogy triplázunk, az pár napig nagyon jó érzés, ha az ember eszébe jut éppen, később is jó dolog feleleveníteni, de ennyi. Viszont a jó és szórakoztató játék végigkísér egy egész szezonon át heti masfél-három órában.