2007.02.16. 10:50:09
FCB_Gábor írta, hogy a barca-sztárok alacsony végzettségű ösztönlények. Már ne is haragudj Gábor, de ilyen előítéletes, szűklátókörű megállapítást nem vártam volna ezen a honlapkn. Mert:
1. Oleguernek igaz, hogy van diplomája, de ez nem jelent semmit. Mert diplomás ember nem nyilatkozik olyanokat, mint ő. Hogy a terrorista baszk szeparatistát szabadon kéne engedni, mert ez a szabadságjogok megsértése, hogy ő börtönben ül. Azoknak az élethez való jogát ki védi meg, akiket ez a senkiházi börtöntöltelék meggyilkolt? Épeszű ember ilyet nem mond. Oleguer meg csak kolonc a csapat nyakán. Mert lehet nagy katalán, de egy dolgot tudomásul kéne vennie: katalónia a Spanyol Királyság része, széleskörű autonómiával, és önrendelkezési joggal, és az is marad amíg világ a világ. Szóval lehet oleguernek egyetemi diplomája, attól még faragatlan.
2. A diploma és az intelligencia nem jár együtt. A kettő nincs egymással összefüggésben. Találkoztam és négyelemis emberrel, akinek viselkedése, intelligenciája messze meghaladta egy egyetemi végzettségű emeberét. Az én apámnak is csak érettségi+technikumja van, de többet tud a világról, mint sok diplomás ember.
3. Azt hiszem Iniesta is jár felsőfokú intézménybe.
4. Meg aztán Pelé, Puskás, Maradona, Ronaldinho - és még sokan mások - sem volt egyetemi tanár, de ettől még a világ legnagyobb futballistáivá váltak. Ők mindannyian a labdarúgás egyetemén summa cum laude végeztek, míg ide Oleguert fel sem vennék.
5. Sztem pedig Oleguer egy faragatlan tuskó, aki csak hátráltatja a csapatot.
6. Az Eto'o-ügyről pedig mi nem tudunk igazán semmit, mert ami megjelent a sajtóban, az csak hímezés-hámozás. Nem tudjuk, mi az igazság, mit-miért mondott a kameruni. Én egyet tudok: mindezt házon belül kellett volna elintézni, nem pedig a nagy nyilvánosság előtt. Eto'o sem járt el korrektül, de Rijkaard legalább enyire hibás sztem - így kívülről. Mert az nem igaz, hogyha felépült, és játszhatna - akkor 30 percig melegítteti és a végén 4-5 percre beküldi. Mert ha ennyit ad neki, akkor még jövő ilyenkorra sem nyeri vissza a formáját.
7. Attól, hogy Rossel már 2 éve nincs a körön belül, attól még keverheti a 'mit is' ?. Amit én el is tudok hinni: nem hiszem, hogy könnyen emésztette meg a kitúrását, és most minden erővel vissza akar térni a klubba. És ne hinném, hogy válogat az eszközökben.