FC Barcelona 10/11

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány kupát nyer idén a csapat?

Minden sorozatot elbukunk
27
7%
Bajnokság vagy BL meglesz
127
32%
Duplázni fogunk
127
32%
Sima tripla
94
24%
Hala Madrid?! :D
17
4%

Szavazatok száma: 392
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.02.10. 15:02:10

LG írta:Ezzel nagyon egyetértek, jelenleg az a 45 millió elégnek tűnik, még soknak is. Fölösleges semmikép nem kéne pénzt szórni, mint ahogy korábban gyakran tettük, valóban amit nem költünk el játékosokra abból lehet törleszteni az adósságot.
Lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de sztem most következő 1-2 évben el kéne kezdeni a nagy fiatalítást. Sokan vannak az Athleticben, akiket simán be lehetne építeni. Én ebből a 45 millióból igazán egy centet sem költenék el. Mondom is, hogy miért és én ezt, hogy képzeltem el. Szinte minden posztra van egy tehetségünk:

védelem: Fontás, Bartra, Muniésa? :arrow: Ebből sztem az első kettőt simán be lehetne dobni a mély vízbe, több mint, bíztató a játékuk
középpálya: Thiago, Dos Santos, Romeu :arrow: Az első már úgyis tagja lesz az első csapatnak, míg a másik kettő nagyon tehetséges, csak kicsit sokan vannak előttük a ranglétrán.
csatárok: Keirrison (remélem jól írtam) :arrow: Talán itt kicsit szűkösebben vagyunk, de a srácot meg lehetne próbálni. A kezdő csatársorunk sztem ennél már nem igazán lehetne erősebb, de viszont a padon lenne mit erősíteni.

Ezekkel a változtatásokkal építeni lehetne a jövő nagy csapatát, ráadásul a klubnak egy fillérjébe nem kerülne a dolog. És K9-et leszámítva ugye mind sajátnevelés. Persze én ezt a fiatalítást nem úgy képzelem el, mint az Arsenal-nál, mert ugye azért egy Bl meccsen nem valószínű, hogy a fiatalokra még lehetne számítani, de időnként pár meccs erejéig szívesen megnézném, hogyan muzsikálnak. A nyárnál pedig nem is lenne semmi sem alkalmasabb, hogy megmutassák a tudásukat.

Erről mi a véleményetek?
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.02.10. 14:21:14

Capon írta:Ez a 45 millió bőven elég kell hogy legyen a nyárra, sőt szerintem nem is nagyon lesz elköltve. Ami ezen felül jön be pénz lehetséges játékos eladásokból az olyan mint ha nem is lenne el kell felejteni. Olvastam, hogy 2 év alatt akarják a klub tartozásait rendezni :shock: ha sikerül ha nem mindegy, de minden pluszba befolyt pénz ennek a projektnek a fedezésére fog elmenni. Na meg Dani barátunk fizetésére :) :evil:
Ezzel nagyon egyetértek, jelenleg az a 45 millió elégnek tűnik, még soknak is. Fölösleges semmikép nem kéne pénzt szórni, mint ahogy korábban gyakran tettük, valóban amit nem költünk el játékosokra abból lehet törleszteni az adósságot.
menczel
Entrenador del Barça

2011.02.10. 14:20:06

Sztem meg annyit költünk majd amennyit Pep akar, szóval semmi értelme ennek a 45 milliónak. Ha akarja Cesct, akkor többet mint 45 millio, ha nem akarja idén még, akkor jóval jóval kevesebbet (egy támadó, és egy középső védő a padra, talán egy normális jobbekk is és akkor Adriano megy).

Idén egyébként nem fogjuk akarni, az árak irreálisak. 60 ért biztos nem fogjuk megvenni, emlékeztek még arra amit anno Txiki mondott, hogy saját nevelésért nem fogunk nagy összeget adni? Nyilván módosult már ez,de azért 60 millió egy saját nevelésre, hát nagyobb hülyék lennénk mint az Ibra-üggyel...

Thiago (és ha így fejlődik Afellay, valamint JDS-ről sem mondtam még le) miatt pedig két év múlva már nem is fog kelleni. Az ügy legnagyobb vesztese, pont Cesc lesz, amiért olyan hülye volt, hogy idén nem igazolt át. Egész életében bánhatja majd.
Capon
Llegenda del Barça

2011.02.10. 14:08:34

Ez a 45 millió bőven elég kell hogy legyen a nyárra, sőt szerintem nem is nagyon lesz elköltve. Ami ezen felül jön be pénz lehetséges játékos eladásokból az olyan mint ha nem is lenne el kell felejteni. Olvastam, hogy 2 év alatt akarják a klub tartozásait rendezni :shock: ha sikerül ha nem mindegy, de minden pluszba befolyt pénz ennek a projektnek a fedezésére fog elmenni. Na meg Dani barátunk fizetésére :) :evil:
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
noname
Llegenda del Barça

2011.02.10. 13:57:16

d írta:Félreértesz. Én arra gondolok, hogy most a gazdasági igazgató lenyilatkozta, hogy 45 millió lesz igazolásra, és szerintem EBBE az összegbe már beleszámolta az Ibra-pénzt is. Mert miért ne tette volna, ha a megállapodás már megvan?
Nem hinném h beleszámolta volna, hiszen hivatalosan még nem a miénk ez a pénz. Az ilyesmit sose szokás beleszámolni. Valószínűleg Caceres is el lesz adva, azt meg végképp lehetetlen beleszámolni, hiszen 8-12 milla lehet az ára, de pontosat nem tudunk. Az is kiderült h Rosselék célja h rövidtávon minél rosszabbnak tüntessék fel a csapat gazdasági helyzetét, így még inkább célszerű nem beleszámolni semmibe az úgymond "rejtett tartalékokat". Más szempontból pedig politikai öngyilkosság lenne egy gazdasági igazgató részéről olyan pénzzel számolni, amit még nem kapott meg.
A Fifa egy szégyen
LM10
Director del Fútbol

2011.02.10. 13:46:00

Szerintem van fix 45 milla, ennyit költünk majd max, ennyi. Ha jön be plusz pénz, azok pedig a tartozásokra fognak menni. Am sem kellenek nagy igazolások nekünk a nyárra, bőven elég a 45 milla.
d
Entrenador del Barça

2011.02.10. 13:20:06

Félreértesz. Én arra gondolok, hogy most a gazdasági igazgató lenyilatkozta, hogy 45 millió lesz igazolásra, és szerintem EBBE az összegbe már beleszámolta az Ibra-pénzt is. Mert miért ne tette volna, ha a megállapodás már megvan?
noname
Llegenda del Barça

2011.02.10. 12:07:32

d írta:Miért számoljuk az a bizonyos 45 milla mellé még Ibra eladását is? Szerintem azt már bevésték rég a bevételi rubrikába.
A kölcsönjátékosokból még befolyhat némi aprópénz és én attól félek beáldozzuk Alvest például a szent cél érdekében...
Pont hogy nem. Ibra most csak kölcsönben van a Milannál, van egy vételi opciójuk 24 millióval, de van egy záradék, mely szerint kötelesek megvenni nyáron. Így oldották meg Rosselék, hogy az Ibra-bevétel(még a szókapcsolat is furcsán hangzik)ne a múlt, hanem a most nyári bevételekhez kerüljön, ezáltal a tavalyi veszteség megnőhetett 24 millával. Szóval Ibra most tulajdonképpen kölcsönben van, nyáron pedig 100%, hogy megveszik 24 milláért.
Szóval elég tekintélyes összeg fog befolyni játékoseladásból,, ugyanis Ibra tuti, Caceres a Sevillában végre megtalálta a helyét, így valszeg ők is megveszik(ha nem tévedek van is vásárlási opciójuk, de lehet h csak a Juvénak volt). Henrique és Hleb ügye már bonyolultabbnak tűnik, hiszen Hleb kérdéses h kell-e bárkinek, ahogy elnézem a Birminghamben se váltotta meg a világot, Henriquenek elég jó neve van, szóval sztem őt még el lehet adni. Aki nagy kérdőjel, az Keirrison.
A Fifa egy szégyen
d
Entrenador del Barça

2011.02.10. 11:43:19

Miért számoljuk az a bizonyos 45 milla mellé még Ibra eladását is? Szerintem azt már bevésték rég a bevételi rubrikába.
A kölcsönjátékosokból még befolyhat némi aprópénz és én attól félek beáldozzuk Alvest például a szent cél érdekében...
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.02.10. 09:34:45

A Cesc-ügyről annyit, ha Rosell tényleg meghúzza a nadrágszíjat és nem felelőtlenül költekezni, akkor nem hozza ide a gyereket. Szakmailag sem indokolt és gazdaságilag pedig hatványozottan igaz ez. Inkább fogadja csak el a Chelsea 60 milliós ajánlatát, nem bánnám, ha odamenne, vagy akár maradna az Arsenalban.
Kép
Kép
Kép
noname
Llegenda del Barça

2011.02.10. 09:01:12

LM10 írta:Én most nagyon nem érzem azt, hogy hová kell igazolni a csapatba :shock: .
Én Bojan helyett mindenképp hoznék vkit, hiszen ott erősödhetünk nem is keveset, azonkívül nem garantált Fontas jó szereplése, tehát ha Milito távozik(valószínűleg ez lesz), ebben az esetben megeshet h kell majd egy középső védő, mindamellett Fontast favorizálnám. Továbbá nyilván Cesc is meg lesz környékezve. Legalább némi puhatolózás biztosan lesz Cesc-kel kapcsolatban.
A Fifa egy szégyen
LM10
Director del Fútbol

2011.02.10. 08:52:53

Én most nagyon nem érzem azt, hogy hová kell igazolni a csapatba :shock: . Milito lesz az aki távozik szerintem, és szvsz egy Athletices srác ,fog a csapathoz csatlakozni. Thiago 100%, hogy jövőre felnőtt tag lesz. Keitával nem rég hosszabbítottunk 2014-ig, és Pep nagyon kedveli, nem hiszem, hogy eladnánk. A támadótrió is nagyon ott van, de a pótlás elég szegényes. De azért kell szélső, középcsatár helyett, mert Messi a meccsek 98%-án játszik, és ő a középcsatár. És mivel Jeffren alig játszik, és mikor lehetősége is lenne bekerülni, akkor meg sérült, kell ide igazolni egy szélsőt. Vagy ha Afellay ebben a szezonban jól teljesít a szélen, akkor lehet még igazolni sem kell.
Egy biztos, van még idő nyárig, és bízok a jó döntésekben(már csak a 45 millás sapka miatt is)
noname
Llegenda del Barça

2011.02.10. 08:04:03

Valahogy nem bánom a 45 millás sapkát. Kevés helyen lehetséges egyáltalán a keret megerősítése. 45 millából igazi sztárjátékost is lehet venni, de sztem erre nincs is szükség. Mindamellett egyáltalán nem kizárt a sport vagy mundo által említett lehetőség, mely szerint Keita menne a Bayernbe 12ért, ide meg jönne Cesc. Legalább nem lesz több Ibra transzfer! Mondjuk azért számítsuk bele a nyáron azt is, hogy ha szükség lesz esetlegesen Cescre, akkor a 60 millát is könnyedén össze lehet szedni, hiszen Ibra megy 24ért, Caceres is kb 8-10ért, Henrique eladása se lene meglepetés és valószínűleg Hlebből is összejön vmennyi. Szóval az a 45 bőven lesz 80 mire minden folyóügyet lerendeznek. De sztem nincs szükség költekezésre. Ha Fontas jól teljesít az előszezonban, akkor csak támadóposzton erősíthetnénk, ami nálam annyiból állna, hogy Bojan végleg menne(ebből is összejönni kb 10 milla) és jönne egy használható csatár(alias Llorente, mondjuk 25be lehetne).
Nem bánom h spórol egy kicsit a vezetőség. A mostani piaci viszonyok mellett nem is érdemes vásárolni. Ahol Carrollok 40-be kerülnek, miközbe Villa ugyanannyiba, Afellay 3-ba, míg Pepe 30-ba. Teljes a káosz. Megfontoltan lehet jól vásárolni(Pique,Maxwell,Afellay:össz-vissz 15be se voltak, transfermarkt szerint 59-et érnek), de ők csak a kivételek, amik erősítik a szabályt. Szerencsére remek keretünk van, még néhány évig a kiöregedés veszélye se fenyegető, hiszen csak a középső-védő és esetlegesen egy osztogató kp-poszt érintett, de utóbbi inkább csak 1-2 év múlva. Jobb lesz lazulni az igazolásokkal, néhány kiegészítőember jöhet, más nem kell, az se lepne meg ha pozitívan jönnénk ki a nyári átigazolásokból.

A lényeg: igazolások terén bízom a mostani vezetőségben és Pep-ben is. Az utóbbi 2 átigazolási időszakban már szinte mindenki bevált, akit hoztunk, ráadásul meggyőződésem, hogy Villa(mondjuk ez még Laporta érdeme), Masche és Afellay messze áron alul jöttek. Sokat elmond h a legkevésbé bevált játékos Adriano, aki mindamellett a legtöbb meccsén egész jól teljesített. :wink:
A Fifa egy szégyen
Tocy
Director del Fútbol

2011.02.07. 17:27:47

ab1daL írta:Jó kis cikk, az általam most nagyon megkedvelt kifejezés, az MVP(Messi, Villa, Pedro) gólterméséről szól. :lol: :wink:
http://www.origo.hu/sport/focivilag/201 ... rioja.html
Nem semmi, hogy 3an lőttek 50et, a teljes Madrid meg 52-őt. Mennyit lőtt a MU és az Arsenal?
ab1daL
Director del Fútbol

2011.02.07. 17:15:05

Jó kis cikk, az általam most nagyon megkedvelt kifejezés, az MVP(Messi, Villa, Pedro) gólterméséről szól. :lol: :wink:
http://www.origo.hu/sport/focivilag/201 ... rioja.html
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.02.06. 11:15:52

Egy kis szösszenet az idei Barçáról, sok igazságot elmond. Lehet vele egyetérteni vagy ellenkezni:

http://hey.blog.nepsport.hu/archives/20 ... nfel_kell/
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.01.31. 19:22:54

Én még most is bízom ebben a kettőben. Caceres a Vb-n sem volt rossz, Keirrisont egyszer sem láttam. Meg ott van Henrique is...
Kép
"And my heart will leave you never."
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.01.31. 18:58:00

Messa írta:
lluisllach89 írta:Cáceres meg Keirrison pedig a vicckategóriába tartozik.
A brazilt mikor láttad (utoljára) játszani? Honnan veszed, hogy nem lenne jobb perpillanat, mint Bojan?

Cácerest én is egyre kevésbé tudom itt elképzelni, középső védőnek túl forrófejű, emlékszem anno mikor megindult, passzolt, rossz helyre, és rögtön az egész csapat spurizott visszafelé, nehogy gólt kapjunk. Jobbhátvédnek egyszer láttam a Juvéban, jól nyomta, de szvsz nálunk gyökeresen mást játszik a jobbhátvéd, mint ott.
Cáceresnek Sevillában tökéletes helye van. Nem is várom vissza. Remélem leszerződteti a Sevilla és boldog lesz :)

Keirrisont én bevallom 2x láttam játszani és abból sem tudtam lekövetkeztetni semennyit sem..
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.01.31. 18:51:53

lluisllach89 írta:Cáceres meg Keirrison pedig a vicckategóriába tartozik.
A brazilt mikor láttad (utoljára) játszani? Honnan veszed, hogy nem lenne jobb perpillanat, mint Bojan?

Cácerest én is egyre kevésbé tudom itt elképzelni, középső védőnek túl forrófejű, emlékszem anno mikor megindult, passzolt, rossz helyre, és rögtön az egész csapat spurizott visszafelé, nehogy gólt kapjunk. Jobbhátvédnek egyszer láttam a Juvéban, jól nyomta, de szvsz nálunk gyökeresen mást játszik a jobbhátvéd, mint ott.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.01.31. 18:43:10

ElBartimaeus írta:És ha jól emlékszem, akkor a triplázós évben a klasszikuson szerezte meg Piqué a 100. gólt. Ehhez képest azért elég durva a fejlődés. Ez a csapat képes volt még tovább fejlődni. Csak azt nem tudom, hogy van-e még ennél is feljebb? :o
Furcsa, de van. Hiába lesz erősebb a madrid és a kissebb csapatok, a Barcelonától kitelik, hogy a következő szezonban a bajnokságot vereség nélkül végignyomja mert annyira összeáll a csapat, hogy lehetetlen lesz tőlük nem csak elvenni a labdát, hanem gólt lőni.

És rühelljék bármennyire is őket más országokban a BL meccseken csupán azért mert nem hagynak pl egy Arsenalt labdához jutni, ők akkor is a világ legjobbjai lesznek.

És ebben az egészben az a legjobb, hogy megéljük :)
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2011.01.31. 18:38:33

És ha jól emlékszem, akkor a triplázós évben a klasszikuson szerezte meg Piqué a 100. gólt. Ehhez képest azért elég durva a fejlődés. Ez a csapat képes volt még tovább fejlődni. Csak azt nem tudom, hogy van-e még ennél is feljebb? :o
Leomessi14
Entrenador del Barça

2011.01.30. 23:46:21

Tudjatok mire jottem ra?Pont 100 golt lottunk eddig a szezonban,ha nem szamitjuk ide a szuperkupat...Ez azert nem semmi.... :D
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
barca44
Jugador del Barça

2011.01.27. 17:09:15

A lehetséges klasszikusokhoz hozzászólva:
Ma gondolkodtam rajta. Egy kupadöntő nem +1, hanem egyből + 3 el clásicot jelent, ugyanis akkor a szuperkupát is mindenképp velük játssza a csapat. Érdekes lenne velük kezdeni jövőre :)
FORCA BARCA!!
kakasugynok007
Capitá del Barça

2011.01.27. 10:11:13

samy85 írta:
kakasugynok007 írta:Ápr. 17: Real Madrid - Barca a bajnokságban
Ápr. 20. Real Madrid - Barca a kupa döntőjében
Ápr 27: Lehetséges BL-elődöntő

Ezeken a meccseken majd szükség lesz Pep megfelelő rotálására.
Az Április 17-20.-ai meccsek már most szenzációsak lennnének de akkor amikor már mindkettő csapat valószínűleg (remélem a Barca biztos) Laughing bombaformába lesz.

Szenzációs.

Az egyik kommentben pont azt kérdeztem hogy 1 héten 2 klasszikus is lessz??
Most már tudom hogy igen!! Kössz!!
Hát igen,nagyon érdekes lesz.Valljuk be nem sűrűn szokott lenni egy héten belül(vagy ha jobban tetszik 3 napon belül) 2 El Clasíco.
Kép
Visçค Єℓ Bคrçค Visçค Єℓ кคтคℓuภyค!
samy85
Capitá del Barça

2011.01.27. 10:02:10

kakasugynok007 írta:Ápr. 17: Real Madrid - Barca a bajnokságban
Ápr. 20. Real Madrid - Barca a kupa döntőjében
Ápr 27: Lehetséges BL-elődöntő

Ezeken a meccseken majd szükség lesz Pep megfelelő rotálására.
Az Április 17-20.-ai meccsek már most szenzációsak lennnének de akkor amikor már mindkettő csapat valószínűleg (remélem a Barca biztos) Laughing bombaformába lesz.

Szenzációs.
Remélem én is.Lehet nagy szükség lesz egy jó formába lévő Bojanra tavaszra.

Az egyik kommentben pont azt kérdeztem hogy 1 héten 2 klasszikus is lessz??
Most már tudom hogy igen!! Kössz!!
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
Lezárt