La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.12. 09:22:27

https://www.sport.es/es/noticias/athlet ... -120495166
Egy jó írás a Bilbao helyzetéről (nem akarok felülni a Nico Williams fikázó vonatra)
Az új szerződésébek beillesztése nehezebb helyzettel jár.
Közben kidőlt (pozitív dopping tesztet produkált) a védelem és Sancet.
Történelmi esély előtt állna a Bilbao a BL-ben, esetleges óriási bevételekkel, de az előszezonjukat elnézve, lehet ebből is egy Girona történet lesz.
A baszk mentális miatt azért gondolom odateszik majd magukat.
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.08.10. 23:15:12

gránit írta:
2025.08.10. 23:06:00
Ekkora késést semmi nem indokol. Csődbe ment az acélgyár? Szerezzenek máshonnan, nem egy acélgyár létezik a világon. Oldják meg. A vis maior nem megoldható, piszlicsáré dolgokat takar. Nem történt földrengés, aszteroida-becsapódás, szökőár, vulkánkitörés, semmi olyan armageddon nem következett be, hogy ennyit késlekedjenek. Időjárás? Spanyolországnál szerencsésebb hely nincs. Ha azt mondják, Alaszkában nem tudnak télen dolgozni, még el is hiszem. De Spanyolországban? Télen is jó idő van, lehet télen is haladni a munkálatokkal, mint a nyíl.

Csak a szokásos töketlenkedés a klubvezetés részéről. Ez a nagyszerű csapat nem ilyen klubvezetést érdemel.
Soha nem lesz olyan klubvezetés akivel megleszünk elégedve! Ez fix! Én ködbérezném a kivitelezőt. De egyébént nagyon sokat talányozunk meg kimondunk, de egyébként csomó mindenről sejtelmünk sincs!
gránit
Director del Fútbol

2025.08.10. 23:06:00

Ekkora késést semmi nem indokol. Csődbe ment az acélgyár? Szerezzenek máshonnan, nem egy acélgyár létezik a világon. Oldják meg. A vis maior nem megoldható, piszlicsáré dolgokat takar. Nem történt földrengés, aszteroida-becsapódás, szökőár, vulkánkitörés, semmi olyan armageddon nem következett be, hogy ennyit késlekedjenek. Időjárás? Spanyolországnál szerencsésebb hely nincs. Ha azt mondják, Alaszkában nem tudnak télen dolgozni, még el is hiszem. De Spanyolországban? Télen is jó idő van, lehet télen is haladni a munkálatokkal, mint a nyíl.

Csak a szokásos töketlenkedés a klubvezetés részéről. Ez a nagyszerű csapat nem ilyen klubvezetést érdemel.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.08.10. 19:31:36

Tobbszoros atok ul a Limakon, csodbe ment az acelgyar, ahonnan rendeltek a vasat a stadionhoz, meg hasonlokat olvastam a Cruyfistan, idojaras, szomszedok feljelentese, sajat hibajukon kivul keslekedtek, kotbert sem lehet alkalmazni ilyenkor.
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.08.10. 17:12:20

gránit írta:
2025.08.10. 15:41:23
Nekem nem kell bemutatnod a Ligát, én már évek óta azt mondom, hogy ott kéne hagyni a francba. Ilyenkor meg jönnek a litániák arról, hogy miért is kellene a Liga szoknyája alatt maradnunk. Döntsük el, hogy mit akarunk.

Én mindössze azt állítom, hogy regisztrálva lesznek a játékosok. Lehet, hogy egy nappal a rajt előtt is ül még rajta a Liga.

A bevételek növelésével egyetértek. Például tessék érvényesíteni a késedelmi kötbért a Limakon. Kifogások helyett várjuk a határozott intézkedést az elnök úrtól.
Èn is lelèpnék a ligából, mert a leejtő már vilagos. Simi ismét utolsó napokig szivatva minket végül regezve lesz mindenki.. azt én sem értem, h Laporta mièrt nem ködbérezi meg őket?
Egyébként elég sokàig tart minden nagy épitkezési projekt spanyolba ugyanis ehhez vannak hozzászokva egyik kedves barátom nyaraló hoteleket stb épít kint és csak is magyarokat visz ki, mert a spanyol munkásoknak más a munkatempójuk. Ezzel azt akarom mondani, h Laportaból simán kinézem azt, h “majd kész lesz” gondolkodást..
gránit
Director del Fútbol

2025.08.10. 15:41:23

Nekem nem kell bemutatnod a Ligát, én már évek óta azt mondom, hogy ott kéne hagyni a francba. Ilyenkor meg jönnek a litániák arról, hogy miért is kellene a Liga szoknyája alatt maradnunk. Döntsük el, hogy mit akarunk.

Én mindössze azt állítom, hogy regisztrálva lesznek a játékosok. Lehet, hogy egy nappal a rajt előtt is ül még rajta a Liga.

A bevételek növelésével egyetértek. Például tessék érvényesíteni a késedelmi kötbért a Limakon. Kifogások helyett várjuk a határozott intézkedést az elnök úrtól.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.10. 15:23:33

gránit írta:
2025.08.10. 15:17:53
Az egész liga szenved.
Ez nem csak az eladósításról szól.
Csökken a versenykêpesség, csökennek a bevételek, áron alul mennek a játékosaik
https://www.football-espana.net/2022/08 ... lary-rules
Nem fogok végigmenni az összes klubon, de tudtommal 37 csapat benne van a CVC-be 1-2. osztályból
+ Visszakeresheted a TM-en az utóbbi évek La Liga költéseit, tavaly nem volt a Top 10!-bajnokságban a transzferek terén
https://www.transfermarkt.com/laliga/tr ... bewerb/ES1
Most -27 millió a mérleg, az Atletico és Real költekezése miatt
gránit
Director del Fútbol

2025.08.10. 15:17:53

FcBarcelona1 írta:
2025.08.10. 15:12:23
el lesz adósítva, vagy kétes üzletekbe megy az összes klub
Semmi olyasmi nem következett a hozzásólásomból, amit beleláttál. Mindössze annyi, hogy (véleményem szerint) regisztrálva lesznek a játékosok.

Rajtunk és a Sevillán kívül melyik klub adósította el magát a túlzott költekezések, a felelőtlen gazdálkodás miatt? Másról nem tudok.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.10. 15:12:23

gránit írta:
2025.08.10. 13:43:10
Két éve is meg voltunk ijedve, amikor pár nappal a start előtt 13 regisztrált játékosunk volt csupán. Aztán a Liga egy gombnyomással jóváhagyta az összes függőben levő ügyet.
Na ezért van mindig vita. Már eladták a jövő egy részét, hogy gombnyomásra regisztrálni tudjuk a saját neveléseinket, és az igazolásokat, hogy versenyképesek maradjunk, hogy tudjuk növelni a bevételeket.
Az ilyen kommentek viszik el az egész fórumot. Hogy jöhessen a végeláthatatlan rosszul adunk el, magas fizetéseket adunk, stb. hozzáállás, mert nem érted meg, hogy milyen helyzetben vagyunk.
104 igazolásból 50 van regisztrálva. Minden játékos be lesz regisztrálva, csak közben vagy el lesz adósítva, vagy kétes üzletekbe megy az összes klub, vagy eladják az értékeiket, amivel a versenyképességüket csökkentik.
gránit
Director del Fútbol

2025.08.10. 13:43:10

Elképesztő, milyen színvonaltalan ez a Nemzeti Sport.

"A címvédő FC Barcelona az átigazolási időszakban csupán két új játékost szerződtetett (Joan García, Marcus Rashford)."

Roony?

"Inigo Martínez eladása"

Eladása? Mindenki tudja, hogy ingyen távozott. Ezt még anyám is tudja, aki szökőévente olvas valamit a labdarúgásról.

Döbbenet, hová süllyedt le mára az újságírás színvonala. Már minden kontár firkálhat, ez borzasztó. Az újságírás régebben egy szakma volt. Most meg minden dilettáns terjesztheti a tévhiteket.

Két éve is meg voltunk ijedve, amikor pár nappal a start előtt 13 regisztrált játékosunk volt csupán. Aztán a Liga egy gombnyomással jóváhagyta az összes függőben levő ügyet.
Sonoma
Capitá del Barça

2025.08.09. 19:55:34

Az igazolásokról. Tegnapi hír az nso-n.
https://www.nemzetisport.hu/spanyol-lab ... gisztralni
Ezek szerint nem csak nálunk van gond a regisztrációkkal.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.09. 15:38:47

Ha tudjuk regisztrálni, úgy néz ki Rashford kezdhet a Mallorca ellen a jövő héten Lewy sérülése miatt.

Marca szerint 104 igazolásból 50 van regisztrálva
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.08.01. 20:55:04

Chino írta:
2025.08.01. 15:57:15
Az NFL már évtizedek alatt így működik
Ez mondjuk nem oszt, nem szoroz, más sportág, más szabályrendszer. Ráadásul más földrész, amerikai szokásokkal, hiszen az európai rögbiben nincs bemikrofonozott bíró, nincs sisak, zenebona és szerintem challenge sincs.

Az persze igaz, hogy több lenne az action, a show elem, ahogyan a VAR-ozás is növeli az adrenalint, kétségtelenül izgalmas, amikor a percekig tartó ácsorgás után, amikor már minden játékos elmondta a magáét, a bíró végre odafárad a monitorhoz. De a döntése után ugyanúgy forrnak az indulatok, és a károsultak még napokig a hátrányos ítéleten lovagolnak.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.01. 15:57:15

bence0330 írta:
2025.08.01. 14:26:08
davi10 írta:
2025.08.01. 14:13:26

Talán a Que Pasa podcastben mondták (amit amúgy a Laporta 10 főbűne c. résszel ismertem meg és meglepően jó, tudom ajánlani), hogy a harmadosztályban és a női ligában fogják csak tesztelni.
Igen, szoktam nézni, legalábbis azokat az adásokat, amik érintenek minket. :) Ja oké, köszi! Minden ilyen yahoo sport meg hasonló oldal La Ligára írta, de gondolom akkor ez a szájról szájra módi volt. De ha már tesztelik, az is valami, gondolom akkor már így is gyanús, hogy hamar bekerül a "nagyok" közé is a rendszer, akár év közben is bevezethető lenne, gondolom.

De kicsit akkor is durva belegondolni, hogy a teniszben pl. ez 20 éve jelen van, amcsi sportágakban nem vagyok otthon, de felteszem, ott is jó régóta.
Az NFL már évtizedek alatt így működik. Elég sűrűn nézek amerikai focit és tökéletes a működése, bár lehet, hogy azért mert ott már teljesen beépült a játékba. A különbség annyi (itt a teniszt is meg lehet említeni), hogy ott nem futóóra van, így egy kicsit könnyebb megoldani. (Bár ott is lehet szívatni az ellent, hogy gyorsan elindítják a támadást, hogy ne dobhassa már be), . Illetve annyiban tér el, hogy szubjektív ítéleteket (értsd. holding stb. szabálytalanságok) nem lehet challengelni, csak ami objektíven megállípítható, (ahogy a teniszben is).. Lent volt-e a térd, áthaladt-e a labda a vonalon és hasonlók. Itt pedig ugyanúgy a bírónak kell eldönteni egy kezezést, sárga lapot, ami szintén megítélés kérdése. Előbbi esetében is folyamatosan megy a vita még azután is, ha használták a VAR-t. És akkor még az is plusz nyomást helyez a bíróra és befolyásolja, hogy ha nem változtat ítéleten nemcsak a visszanézendő döntés marad helyben, hanem egy challenge lehetőséget is elvesznek a csapattól, tehát gyakorlatilag duplán "bünteti".

Úgyhogy olyan sokat szerintem nem változtatna, nem tudom mennyivel kevesebb vitatott eset lenne.
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.08.01. 15:22:28

bence0330 írta:
2025.08.01. 14:38:44
Az én ízlésemnek már így is nagyon sok a játékmegszakítás. Még közel sincs annyi, mint pl. a vízilabdában, ahol a bírók megállás nélkül fütyülnek. De nagyon sok ahhoz képest, hogy én folyamatos, minél ritkábban megállított, időhúzásmentes, és ennek köszönhetően minél rövidebb hosszabbítással járó focit szeretek nézni. Például a lesek le nem fújása és másodpercekkel későbbi visszafújása vagy a mozgó labdával elvégzett szabadrúgások visszarendelése is fölöslegesen megakasztja a folyamatos játékot, lehetőséget ad az ellenfélnek a visszaállásra, és növeli a toporgás és a hosszabbítás perceit.
Még nem indult el a tesztidőszak, még nyilván semmit nem lehet sejteni a tapasztalatokról, de szerintem egy újabb játékmegszakítót építenének be vele a futballba.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.01. 15:21:24

Deluigi írta:
2025.08.01. 14:57:38
Nem ket lehetoseg lesz, hanem ket megalapozott lehetoseg.

Ha jogos a keres, megmarad a tovabbi szamonkeres, csak akkor vesz el, ha a VAR dontes nem valtozik meg, vagyis tevedett az edzo...
Persze, írtam is. :) Viszont ha jogos volt, és megmarad, ergo több, akár 3 vagy 4 kikérés lesz egy meccsen, akkor meg aztán senki nem fanyaloghat a meccsritmus megszakítása miatt, hisz igazik volt, és tévedést akadályoztak meg.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.08.01. 15:02:55

Szükség lenne rá, mert a VAR jellemzően csak a gólok szabályosságát vizsgálja, büntetőgyanús eseteket, vagy kirívóan súlyos szabálytalanságokat, de akkor sem mindig. Sok büntetőt érő esetet vissza se néznek. Nagyon sok esetben nem alkalmazzák a VAR-t, így szükség lenne a challenge-ekre. Szinte minden más, sokak által nézett sportágban már réges régóta alap. Amerikai foci, kosárlabda, tenisz, jégkorong, röplabda, vízilabda stb. Ez már alap kéne hogy legyen, nagyon régóta.

Nagyon le van maradva a labdarúgás. Sokaknak tetszett az is, hogy a tengerentúlon megrendezett klubvb meccsein a bírók a vitatottabb esetek visszanézése után élőben, nyilvánosan megindokolták a döntésüket. Ez is alap ott már nagyon régóta. Ez is csökkenti a bírói pofátlanság lehetőségeit.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.08.01. 14:57:38

Nem ket lehetoseg lesz, hanem ket megalapozott lehetoseg.

Ha jogos a keres, megmarad a tovabbi szamonkeres, csak akkor vesz el, ha a VAR dontes nem valtozik meg, vagyis tevedett az edzo...
bence0330

2025.08.01. 14:38:44

brazilfan írta:
2025.08.01. 14:32:15
bence0330 írta:
2025.08.01. 14:11:13
A La Liga elvileg bevezeti idéntől a tenisz-szerű challenge rendszert! Minden edzőnek lesz két lehetősége meccsenként, amikor kikérheti.
A vízilabdában ősszel vezették be, mondjuk ott hetente vannak új szabályok, követhetetlen, hogy épp melyik van érvényben.
A futballban szerintem nincs értelme, mert ha a VAR magától nem jelez a bírónak, akkor nem hiszem, hogy az edző kérésére égetnék magukat.
Egyébként a nyári vízilabda vb-n inkább éreztem időhúzásnak, ritmuskizökkentésnek, mint az igazságos ítélet utáni vágynak.
Ritkán néztem vízilabdát, de azért ott nagyon sok esemény van gondolom, mert sok a gól, stb. Itt ugye ez meccsenként kettő lenne, semmit nem számítana kb a meccsidőbe, de közben meg láttuk, mennyi evidens eset felett siklik el egyszerűen a tekintete a szobában ülőknek, az ilyen meccseket eldöntő eseteket ki lehet kérni.

Meccs vége felé, amikor már kevés esemény történhet, és még megvannak a kikérések, akár már egy téves szögletnél is jelezhet a játékos pl. Mert az ugye tipikusan az a tévedés, amit nem lehet már visszafújni, nagyon sok gól születik érvénytelen szögletből, vagy akár 16-os előterében történt "szabálytalanságból". A játékos ezt általában tudja, szerintem jelezheti egy előre megbeszélt kézfeltartással, hogy nem róla ment ki a labda, az edző kikérheti, és már meg is akadályoztak egy potenciális gólt.

Fociban az a baj, hogy elég kevés a meccset eldöntő szituáció, jellemzően kicsik az eredménybeli különbségek, kevés gól van más sportágakhoz viszonyítva, ezért annak a szituációnak komoly a súlya. Szerintem 2 edzői lehetőség semmi ritmust nem fog megszakítani, cserébe rengeteg vitát tud majd elfojtani csírájában, pályán és azon kívül is. Tökéletes az sem lesz, mert a bíró dönt, de sok rossz döntés lesz majd megakadályozva, az tuti. VAR-szobára is kevéssé lehetne csalást kiáltani, kevésbé lehetnek majd ott elfogultak, mert ők ott eddig istent játszottak, senkinek nem feletek soha.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.08.01. 14:32:15

bence0330 írta:
A La Liga elvileg bevezeti idéntől a tenisz-szerű challenge rendszert! Minden edzőnek lesz két lehetősége meccsenként, amikor kikérheti.
A vízilabdában ősszel vezették be, mondjuk ott hetente vannak új szabályok, követhetetlen, hogy épp melyik van érvényben.
A futballban szerintem nincs értelme, mert ha a VAR magától nem jelez a bírónak, akkor nem hiszem, hogy az edző kérésére égetnék magukat.
Egyébként a nyári vízilabda vb-n inkább éreztem időhúzásnak, ritmuskizökkentésnek, mint az igazságos ítélet utáni vágynak.
bence0330

2025.08.01. 14:26:08

davi10 írta:
bence0330 írta:
Már vagy 15 éve léteznie kellene a futbal
A La Liga elvileg bevezeti idéntől a tenisz-szerű challenge rendszert! Minden edzőnek lesz két lehetősége meccsenként, amikor kikérheti. Ugyanúgy, mint teniszben, ha a kikérés sikeres, tehát a bíró úgy dönt, hogy az edzőnek volt igaza, akkor az a lehetősége nem vész el, hanem továbbra is megmarad.
Talán a Que Pasa podcastben mondták (amit amúgy a Laporta 10 főbűne c. résszel ismertem meg és meglepően jó, tudom ajánlani), hogy a harmadosztályban és a női ligában fogják csak tesztelni.
Igen, szoktam nézni, legalábbis azokat az adásokat, amik érintenek minket. :) Ja oké, köszi! Minden ilyen yahoo sport meg hasonló oldal La Ligára írta, de gondolom akkor ez a szájról szájra módi volt. De ha már tesztelik, az is valami, gondolom akkor már így is gyanús, hogy hamar bekerül a "nagyok" közé is a rendszer, akár év közben is bevezethető lenne, gondolom.

De kicsit akkor is durva belegondolni, hogy a teniszben pl. ez 20 éve jelen van, amcsi sportágakban nem vagyok otthon, de felteszem, ott is jó régóta.
davi10
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
Már vagy 15 éve léteznie kellene a futbal
A La Liga elvileg bevezeti idéntől a tenisz-szerű challenge rendszert! Minden edzőnek lesz két lehetősége meccsenként, amikor kikérheti. Ugyanúgy, mint teniszben, ha a kikérés sikeres, tehát a bíró úgy dönt, hogy az edzőnek volt igaza, akkor az a lehetősége nem vész el, hanem továbbra is megmarad.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330

Már vagy 15 éve léteznie kellene a futballban, szóval nem ujjongok örömömben, de azért mégiscsak nagy lépés, kb az első igazi nagy a VAR bevezetése óta. Sok sportoldal hozta le az elmúlt 1-2 napban, bár hivatalosan a Ligától még nem láttam, de remélem igaz.

MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.07.26. 21:29:03

gránit írta:
2025.07.26. 12:05:25
vg99 írta:
2025.07.26. 07:46:36
Azért az vicc, h DeJong még mindig nem hosszabbított. Hány éve játssza ezt?
Remélem is, hogy nem hosszabbít. Jó lenne pénzért kiszórni, de a klubvezetésnek sajnos nem célja. Nem lenne jó, ha jövőre ingyen távozna, még idén be kéne fenyíteni egy "lelátó = nem játszol a világbajnokságon" kombóval. Jó pénzért el lehetne sózni.
Mivel szerencsére kicsit összeszedte magát a szezonban így én felajánlanék neki egy EG-környéki bruttó 6 milliós szerződést, ha sikerül megegyezni vele max bruttó 7m-ért akkor maradhat, ha meg nem megy bele akkor mehet a lelátó a szezonra, főleg hogy a nagy ígéret Bernal végre bevethető lesz és megkapja a Flick-féle alapozást, szerintem így De Jong harmadszámú választás lesz Casado és Bernal mögött, de még Christensenen is elgondolkozhat ott Flick.
Peter
Director del Fútbol

2025.07.26. 17:24:47

vg99 írta:
2025.07.26. 07:46:36
Azért az vicc, h DeJong még mindig nem hosszabbított. Hány éve játssza ezt?
Ez jópofi, mert a foci (is.... :D ) ugye olyan, hogy mindenki annyit játszik, amennyit a másik enged neki.
Szóval érdekes ez a vicc, mert de Jong jó meccseket játszik a vezetőséggel, kihasználja a lehetőségeit, ügyes gyerek, vitathatatlanul tehetséges.
Kár, hogy a pályán ezt az oldalát kevésbé képes megmutatni.
gránit írta:
2025.07.26. 12:05:25
Jó pénzért el lehetne sózni.
Jó pénzért nyakamat teszem rá, hogy elsózhatatlan, de én rossz pénzt is nagy örömmel látnék belőle.
Szerintem két opció létezik vele kapcsolatban:
a.) innen megy nyugdíjba
b.) nem hosszabbítunk vele, kifut a szerződése és megy amerre gondolja

mondjuk én az a.) jelű opcióra tippelnék
Válasz küldése