La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.08.31. 16:23:35

Azért ha csak a neveket nézzük, ez eléggé szép romlás.. :oops:
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
messibingyo
Jugador del Barça

2011.08.31. 16:19:59

Sanama írta:
19Messi19 írta:"Az Internazionale hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette Diego Forlánt, az Atlético Madrid uruguayi támadóját, a tavalyi világbajnokság legjobb játékosát."

Ezzel tovább gyengült az egyik nagy spanyol csapat.Hát így nehéz lesz szorosabb bajnokságot csinálni.Egyik legjobbját adta el a kisebbik madridi csapat!
Meg ugye Agüero sincs már ott...
de erkezett falcao es arda turan
bingyo
Sanama
Llegenda del Barça

2011.08.31. 16:13:19

19Messi19 írta:"Az Internazionale hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette Diego Forlánt, az Atlético Madrid uruguayi támadóját, a tavalyi világbajnokság legjobb játékosát."

Ezzel tovább gyengült az egyik nagy spanyol csapat.Hát így nehéz lesz szorosabb bajnokságot csinálni.Egyik legjobbját adta el a kisebbik madridi csapat!
Meg ugye Agüero sincs már ott...
19Messi19
Jugador del Barça

2011.08.31. 16:07:50

"Az Internazionale hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette Diego Forlánt, az Atlético Madrid uruguayi támadóját, a tavalyi világbajnokság legjobb játékosát."

„Magyarnak lenni: Büszke gyönyörűség! Magyarnak lenni nagy szent akarat, Mely itt reszket a Kárpátok alatt.”
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2011.08.31. 15:48:46

Valamilyen szinten egyet értek a Villareal és Sevilla elnökével. Szerencsére nagyon jó a csapatunk, és élvezem nézni minden egyes percét a meccseknek, de az izgalom tényleg nagyon hiányzik. Leülsz egy Villareal, Valencia, Sevilla meccsre, és azt várod, hogy majd jól megszorongatnak minket vagy éppen a Madridot, és általában sima meccs kerekedik belőle. A kisebb csapatoknak még kevesebb esélyük van. Néha-néha összejön egy pontszerzés vagy egy győzelem, de az ritka mint a fehér holló! Ahhoz hogy izgulnod kelljen Barca drukkerként (igaz ez a Mardidra is),el kell jutni a Bl kieséses szakaszába vagy El Classicot kell játszani. Mindemellett természetesen örülök, hogy ilyen jó korban élek, hogy láthatom játszani ezt a Barcát, de örülnék, ha kicsit közelebb kerülnének az alsóbb csapatok a két nagyhoz! Korábban lerágtam a körmömet minden hétvégén, és meg kell mondja egy kicsit hiányzik a stressz. Na mindegy! Hajrá Barca
kakasugynok007
Capitá del Barça

2011.08.31. 15:39:21

Szerintem is elég sok befektető fog menni Spanyolországba mert nem nehéz bekerülni az első 6-8.ba.
Kép
Visçค Єℓ Bคrçค Visçค Єℓ кคтคℓuภyค!
Robo
Barça C

2011.08.31. 15:05:59

Az nem valószínű, de nem hinném, hogy bárkitől is ki fognak kapni. Szerintem itt, aki bajnokságot akar majd nyerni, annak maximum 2-3 döntetlenje lehet.
Capon
Llegenda del Barça

2011.08.31. 14:57:34

Robo írta:Szerintem Idén a Real Madrid megnyerni a Bajnokságot. Nagyon erősek, nem fognak botlani.
Ezt a botlást hogy érted veretlenül 100%osan fejezik ba a bajnokságot?
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Robo
Barça C

2011.08.31. 14:48:53

Szerintem Idén a Real Madrid megnyerni a Bajnokságot. Nagyon erősek, nem fognak botlani.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.08.31. 14:03:12

Szerintem is, annyira mély és erős a kerete mind a RM-nak és nekünk is, hogy 90 feletti pont kell a bajnoki címhez!
Angliában tény, hogy a középcsapatok tudnak pontot rabolni, de ez Spanyolországban sem volt másként, amíg a 2 nagy ennyire meg nem erősödött!Akadnak nagy gólarányú győzelmek is, de a Ligában még a padon is általában spanyol vagy D-Amerikai edzők vannak, akiket a védekezés megszervezése nem nagyon érdekel!Míg az angoloknál még a legutolsó csapat is "megtanult" focizni!
És a nemzetközi porondon meg a spanyol középcsapatok azért ott vannak a tűz közelében!Nehéz eldönteni, melyik a jobb az angol izgalmasabb ez tény, de ettől még nem biztos, hogy jobb!
Mindkettőt szeretni és nézni! :lol:
Kép
Kép
Kép
ziipp
Capitá del Barça

2011.08.31. 13:34:32

Szerintem a közvetítési díjak elosztása igazságtalan Spanyolországban, míg Angliában mindenki ugyanannyit kap. Ezen kívül a fizetési sapka bevezetése is sokat segítene, mert a nagy csapatok míg így is - versenyellenesen - nagy fölényben vannak. Lásd. Manchester City, ahol évekig kellett lapátolni a pénzt, mire tényleg azt lehetett mondani, bajnokesélyesek. Amúgy azt gondolom, hogy azért nem fektetnek be annyira spanyol csapatokba, mert kevesebben járnak ki meccsre. A mezekre is kisebb a kereslet, mivel általánosan egy angolnak több pénze van, mint egy spanyolnak.
noname
Llegenda del Barça

2011.08.31. 13:28:32

Lassan jönni fognak a befektetők spanyolhonba is. A Malagánál ugyebár nagyon erős csapat épülget. Idén EL helyre esélyesek. A Racingnak is vmi gazdag fószer a tulaja, de ő nem nagyon feketet be. MIndamellett ha kiesés fenyegetné őket, valószínűleg adna pénzt játékosokra.
Remélem azért a Malaga jól teljesít. Egy jó teljesítmény vonzhat ás befektetőket.
A Fifa egy szégyen
Sanama
Llegenda del Barça

2011.08.31. 12:46:59

Tavaly is a 2 nagy csapatról szólt a bajnokság,de mégsem mondta ezt senki... Akkor azt hiszema Hercules cumiztatott meg minket a nyitó fordulóban, nemde?

Tény,hogy gyakrabban veri a Barca a közép/nagy csapatokat spanyolban,mint a MU angliában,sőt még a Real is de ez a két csapat benne van jelenleg EU top3-ban a többi csapat meg nem. Most mit várunk?
Biztos vagyok benne,hogy nem lennének ekkora zakók,ha itt is menne a kemény foci,mint Angliában, de ez nem az a kultúra szerencsére.

És én sokkal szívesebben nézek meg egy Real-Zaragoza 6-0át ilyen mentalitásban,minthogy lenne 2-1 de szét tördelve,vagy arról szólna mint az angol foci,hogy ki mennyit tud futni.

Tény,hogy több pénzre lenne szüksége a középcsapatoknak. Angliában hogy oldották meg? Jöttek a beruházok... Ez már itt is elkezdődött(Malaga).Szóval nem értem. A City se volt sehol 5éve, most meg azért Angliában nagy csapatnak számít...
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.08.31. 11:38:07

Fecooo írta:
ezek esetleg egyszeri alkalmak... Viszont a Barca meg a Real orba szájba aláz mindenkit.
Meg lehet nézni,tavaly hány meccset bukott a spanyol bajnok,utána meg azt,hogy ennyit az angol....
ezzel az a baj, h nem értetted meg, amit írtam... :roll:
Abban viszont igaza van hogy a nagy különbségű győzelmek az elvileg "top" teamek között nálunk gyakrabban fordulnak elő.

Ha egyszer nem látod mennyivel masszívabbak az angol kiscsapatok akkor nincs mit tenni. Meddő vita, részemről vége.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.08.31. 11:34:19

ezek esetleg egyszeri alkalmak... Viszont a Barca meg a Real orba szájba aláz mindenkit.
Meg lehet nézni,tavaly hány meccset bukott a spanyol bajnok,utána meg azt,hogy ennyit az angol....
ezzel az a baj, h nem értetted meg, amit írtam... :roll:
Initom
Entrenador del Barça

2011.08.31. 11:18:56

Fecooo írta:
A mostani 8-2-t leszámítva nagy verés nem nagyon fordul elő ezek között. Itt meg? Valenciának, Villarealnak 6-ot lő a Real, utóbbit most mi is megkínáltuk egy 5-sel, Atleticót mindig szétverjük...
hát azért én emlékszem, amikor a Chelsea 7-et rúgott a BL-résztvevő T'hamnek, az Arsenal az Evertonnak, a MU is meg szokta szórni időnként a csapatokat ;)

tavaly 3-4 forduló alatt 20 gól felett termelt a dinamo, szóval ott is jellemző már, h időnként egészen irreális eredmények születnek, más kérdés, h ott a nagyok kiegyensúlyozatlansága miatt úgy tűnik, mintha a kisebb csapatok erősebbek lennének, mint amilyenek valójában ;)
Meg lehet nézni,tavaly hány meccset bukott a spanyol bajnok,utána meg azt,hogy ennyit az angol.... :?
Abi & Tito
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.08.31. 11:13:49

A mostani 8-2-t leszámítva nagy verés nem nagyon fordul elő ezek között. Itt meg? Valenciának, Villarealnak 6-ot lő a Real, utóbbit most mi is megkínáltuk egy 5-sel, Atleticót mindig szétverjük...
hát azért én emlékszem, amikor a Chelsea 7-et rúgott a BL-résztvevő T'hamnek, az Arsenal az Evertonnak, a MU is meg szokta szórni időnként a csapatokat ;)

tavaly 3-4 forduló alatt 20 gól felett termelt a dinamo, szóval ott is jellemző már, h időnként egészen irreális eredmények születnek, más kérdés, h ott a nagyok kiegyensúlyozatlansága miatt úgy tűnik, mintha a kisebb csapatok erősebbek lennének, mint amilyenek valójában ;)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.08.31. 11:10:36

lluisllach89 írta:Részben igaz hogy nem a két nagyhoz kell viszonyítani, de - és itt jön megint a legnagyobb hülyeség, de ráharapunk mindig :mrgreen: - a Real és a Barca is több pontot hullajtana el a PL-ben.
Nem csak azért van itt kettős befutó mert annyival jobbak vagyunk, hanem alig találkozunk olyan ellenállással főleg a kiscsapatok részéről, mint ami a PL-ben szinte alap.
Hát sztem meg semmivel sem jobbak a PL-es csapatok, mint a spanyolok. Az tény, hogy az eleje szorosabb, de nem ennyire. Csak mondok egy példát. Tavaly a Blackpool ellen a MU-nak idegenben úgy sikerült 3-2-re nyernie, hogy még a Pool ment 2-0-ra. Ez még nem is lenne olyan nagy szám, de aki látta a meccset az el tudja mondani, hogy a Blackpool játékosoknak egymás után nem volt 2-3 jó passza. Vagy akár a tavalyi MU-Valencia párharcot is nézhetnénk. Manchesterben a MU kikonlódott nagy nehezen egy 1-1-et, míg Valenciában az utolsó percben szerzett góllal tudtak nyerni 1-0-ra. A Real meg mi oda-vissza ütöttük a Valenciát. AZ angol csapatok érzésem szerint semmivel sem jobbak, csak ott mindenki hibázik. Míg nálunk ha 1 meccset buksz akár már a bajnokságba is kerülhet. Ott meg nagy fölénnyel 80 ponttal bajnok a MU. Vicc az egész.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.08.31. 10:36:40

Fecooo írta:
Tocy írta:Különben ha kivennénk a két nagyot, és elindítanánk mondjuk a PL-ben, akkor meg a spanyol bajnokság kb az olasz liga alá süllyedne, Európa 4-5. bajnoksága lenne...
sztem ez tévhit...

ha azt nézzük, h a spanyol csapatok mennyire eredményesek az európai kupákban annak ellenére, h "szegények", akkor a helyzet jóval árnyaltabb...

egy angol kieső csapatnak is magasabb a költségvetése pl egy Bilbaoénál, mégis, versenyképesek...

nah meg ne feledjük el, h egy ilyen Barca-Real duó minden ligát bohócligává degradálna... tavaly a Sevilla kiverte a német bajnokot, a Villarreal meg a Napolit, Leverkusent és a Twentét is... a Portot is könnyedén kiverhették volna, de büntetlenül nem lehet kihagyni annyi helyzetet, amit az első meccsen elszórakoztak...

a bajnokság erejét nem a Barca-Real duóhoz kell viszonyítani. nem szabad összekeverni a szoros bajnokságot az erős bajnoksággal... előbbit a kevesebb bénázó is meg tudja nyerni, utóbbit csak valóban a legerősebb. a 2006-2007-es bajnokság valóban gyenge volt, de a tavalyi angol bajnokság is csak azért lett viszonylag szoros, mert rég nem voltak ennyire gyengék a top csapatok...

az egyetlen mutató, amely a valós erőviszonyokat mutatná, az a teljesítmény/költött pénz arány lenne...
A Villareal példája az égvilágon semmit nem bizonyít, a csóró olasz csapatoknak is csak a Serie A számít, EL-ben nem is fognak vitézkedni nagyon.

Sokkal de sokkal versenyképesebb a Premier League. Nálunk van 2 clássicó amikor megáll az élet, ott meg a 6 nagy(inkább 4+ Spurs+Arsenal) mindig nagy meccseket játszik egymással.

Részben igaz hogy nem a két nagyhoz kell viszonyítani, de - és itt jön megint a legnagyobb hülyeség, de ráharapunk mindig :mrgreen: - a Real és a Barca is több pontot hullajtana el a PL-ben.
Nem csak azért van itt kettős befutó mert annyival jobbak vagyunk, hanem alig találkozunk olyan ellenállással főleg a kiscsapatok részéről, mint ami a PL-ben szinte alap.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.08.31. 10:09:38

Tocy írta:Különben ha kivennénk a két nagyot, és elindítanánk mondjuk a PL-ben, akkor meg a spanyol bajnokság kb az olasz liga alá süllyedne, Európa 4-5. bajnoksága lenne...
sztem ez tévhit...

ha azt nézzük, h a spanyol csapatok mennyire eredményesek az európai kupákban annak ellenére, h "szegények", akkor a helyzet jóval árnyaltabb...

egy angol kieső csapatnak is magasabb a költségvetése pl egy Bilbaoénál, mégis, versenyképesek...

nah meg ne feledjük el, h egy ilyen Barca-Real duó minden ligát bohócligává degradálna... tavaly a Sevilla kiverte a német bajnokot, a Villarreal meg a Napolit, Leverkusent és a Twentét is... a Portot is könnyedén kiverhették volna, de büntetlenül nem lehet kihagyni annyi helyzetet, amit az első meccsen elszórakoztak...

a bajnokság erejét nem a Barca-Real duóhoz kell viszonyítani. nem szabad összekeverni a szoros bajnokságot az erős bajnoksággal... előbbit a kevesebbet bénázó is meg tudja nyerni, utóbbit csak valóban a legerősebb. a 2006-2007-es bajnokság valóban gyenge volt, de a tavalyi angol bajnokság is csak azért lett viszonylag szoros, mert rég nem voltak ennyire gyengék a top csapatok...

az egyetlen mutató, amely a valós erőviszonyokat mutatná, az a teljesítmény/költött pénz arány lenne...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2011.08.31. 11:12:07-kor.
Tocy
Director del Fútbol

2011.08.31. 09:52:41

Különben ha kivennénk a két nagyot, és elindítanánk mondjuk a PL-ben, akkor meg a spanyol bajnokság kb az olasz liga alá süllyedne, Európa 4-5. bajnoksága lenne...
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.08.31. 09:31:10

noname írta:De. Már megírtam a szöveget, amikor kiszúrtam a cikket és nem néztem utána. :oops:
Látom nyilatkozott a Sevilla és Villarreal elnöke a médipénzek losztásáról. Kicsit patthelyzet-szagú a dolog. Azért kapja a 2 nagy a pénz felét meg, mert messze a legerősebb csapatok, illetve az, hogy megkapják ezt a pénzt, segít, hogy a legerősebbek maradjanak. Ördögi kör.
Kétlem, hogy ez a dolog változhat. A kisebb csapatok max akkor lesznek erősebbek, ha még több milliárdos jön felvásárolni őket. A Valencia lecsúszásának például nincs köze a TV-s jogdíjakhoz sokkal inkább ahhoz, hogy elhamarkodták a stadionépítést.
Lehet, hogy kéne változtatni a dolgokon, de a változás a 2 nagy kárára lenne, miközben egyértelműen ők termelik a legtöbb profitot, ők hozták meg a VB-címet a spanyoloknak, stb. Jót tenne a bajnokságnak, ha még pár csapatot felvásárolnának.
Az is érdekes, hogy nem a Valencia elnöke panaszkodik, amelynek jelenleg egész stabillá vált az anyagi helyzete és a 3. hely is szinte biztos meglesz. A Sevilla és a Villarreal 2 csökkenő tendenciát mutató csapat, mindkettő gyengült a 3 évvel ezelőttihez képest, nem csoda, hogy panaszkodnak.
Addig nem lesz igazságosabban elosztva a pénz, amíg a játékerő nagy része ebben a 2 csapatban összpontosul. Emiatt lenne szükség még pár felvásárlásra.
Így van. Ha a Valencia nem kezd el építkezni, akkor most még mindig lenne egy David Villajuk, egy David Silvájuk vagy egy Juan Matajuk. Emellett meg olcsón nagyon jó játékosokat vesznek. Meg panaszkodhat itt a Villareal meg a Sevilla, de ha jól emlékszem a Sevilla egymás után 2x UEFA kupát nyertek és egy nagyon erős csapatuk volt. A Villareal is BL elődöntőben volt, ahol csak magának köszönhette, hogy nem jutott be a döntőbe. Elengedték a 2 legjobbjukat Forlánt és Riquelmét. Az is egy brutál csapat volt. Arról már nem a nagyok tehetnek, hogy mondjuk a BL-ben a kutyaütő csapatok ellen kiesnek és messze nem jön annyi pénz. Most meg jártathatják a szájukat, mert amilyen csapat itt és Madridban van azt meg úgyse fogják tudni utolérni, mert olyan erős a 2 nagy.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
noname
Llegenda del Barça

2011.08.31. 09:06:18

De. Már megírtam a szöveget, amikor kiszúrtam a cikket és nem néztem utána. :oops:
Látom nyilatkozott a Sevilla és Villarreal elnöke a médipénzek losztásáról. Kicsit patthelyzet-szagú a dolog. Azért kapja a 2 nagy a pénz felét meg, mert messze a legerősebb csapatok, illetve az, hogy megkapják ezt a pénzt, segít, hogy a legerősebbek maradjanak. Ördögi kör.
Kétlem, hogy ez a dolog változhat. A kisebb csapatok max akkor lesznek erősebbek, ha még több milliárdos jön felvásárolni őket. A Valencia lecsúszásának például nincs köze a TV-s jogdíjakhoz sokkal inkább ahhoz, hogy elhamarkodták a stadionépítést.
Lehet, hogy kéne változtatni a dolgokon, de a változás a 2 nagy kárára lenne, miközben egyértelműen ők termelik a legtöbb profitot, ők hozták meg a VB-címet a spanyoloknak, stb. Jót tenne a bajnokságnak, ha még pár csapatot felvásárolnának.
Az is érdekes, hogy nem a Valencia elnöke panaszkodik, amelynek jelenleg egész stabillá vált az anyagi helyzete és a 3. hely is szinte biztos meglesz. A Sevilla és a Villarreal 2 csökkenő tendenciát mutató csapat, mindkettő gyengült a 3 évvel ezelőttihez képest, nem csoda, hogy panaszkodnak.
Addig nem lesz igazságosabban elosztva a pénz, amíg a játékerő nagy része ebben a 2 csapatban összpontosul. Emiatt lenne szükség még pár felvásárlásra.
A Fifa egy szégyen
LM10
Director del Fútbol

2011.08.31. 08:54:39

noname írta:A Vale leigazolta Victor Ruizt a Napolitól. Egykori Espanyol játékos, ismeri a spanyol ligát. Középső védő. Jó párt alkothatnak Ramival. :wink:
Így végső sron jól zárult a Vale számára az átigazolási szezon. Mataért nagy kár, de a védelem alaposan megerősödött. A Racing ellen láthattuk, hogy a támadóerejük még minidg remek. Nagyon remélem, hogy Rami és Ruiz jó párost alkotnak majd és ebben az esetben a Vale bejuthat a legjobb 8 közé simán a BL-ben. A csoportból való kijutás így is kötelező. MOndjuk ha vesznek egy irányítót még, akkor igazán jól sikerült volna a nyaruk, de így se rossz.
Az Atletico közbe leigazolta Eliast a Sportingtól.
Elias nem inkább távozott, a Sportinghoz? :D
noname
Llegenda del Barça

2011.08.31. 07:32:51

A Vale leigazolta Victor Ruizt a Napolitól. Egykori Espanyol játékos, ismeri a spanyol ligát. Középső védő. Jó párt alkothatnak Ramival. :wink:
Így végső sron jól zárult a Vale számára az átigazolási szezon. Mataért nagy kár, de a védelem alaposan megerősödött. A Racing ellen láthattuk, hogy a támadóerejük még minidg remek. Nagyon remélem, hogy Rami és Ruiz jó párost alkotnak majd és ebben az esetben a Vale bejuthat a legjobb 8 közé simán a BL-ben. A csoportból való kijutás így is kötelező. MOndjuk ha vesznek egy irányítót még, akkor igazán jól sikerült volna a nyaruk, de így se rossz.
Az Atletico közbe leigazolta Eliast a Sportingtól.
A Fifa egy szégyen
Válasz küldése