La Liga / Copa del Rey
- Victor_Valdes
- Az EuroBarca Utánpótlása
Azért ha csak a neveket nézzük, ez eléggé szép romlás.. 

http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
-
- Jugador del Barça
de erkezett falcao es arda turanSanama írta:Meg ugye Agüero sincs már ott...19Messi19 írta:"Az Internazionale hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette Diego Forlánt, az Atlético Madrid uruguayi támadóját, a tavalyi világbajnokság legjobb játékosát."
Ezzel tovább gyengült az egyik nagy spanyol csapat.Hát így nehéz lesz szorosabb bajnokságot csinálni.Egyik legjobbját adta el a kisebbik madridi csapat!
bingyo
Meg ugye Agüero sincs már ott...19Messi19 írta:"Az Internazionale hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette Diego Forlánt, az Atlético Madrid uruguayi támadóját, a tavalyi világbajnokság legjobb játékosát."
Ezzel tovább gyengült az egyik nagy spanyol csapat.Hát így nehéz lesz szorosabb bajnokságot csinálni.Egyik legjobbját adta el a kisebbik madridi csapat!
- 19Messi19
- Jugador del Barça
"Az Internazionale hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette Diego Forlánt, az Atlético Madrid uruguayi támadóját, a tavalyi világbajnokság legjobb játékosát."
„Magyarnak lenni: Büszke gyönyörűség! Magyarnak lenni nagy szent akarat, Mely itt reszket a Kárpátok alatt.”
-
- Entrenador del Barça
Valamilyen szinten egyet értek a Villareal és Sevilla elnökével. Szerencsére nagyon jó a csapatunk, és élvezem nézni minden egyes percét a meccseknek, de az izgalom tényleg nagyon hiányzik. Leülsz egy Villareal, Valencia, Sevilla meccsre, és azt várod, hogy majd jól megszorongatnak minket vagy éppen a Madridot, és általában sima meccs kerekedik belőle. A kisebb csapatoknak még kevesebb esélyük van. Néha-néha összejön egy pontszerzés vagy egy győzelem, de az ritka mint a fehér holló! Ahhoz hogy izgulnod kelljen Barca drukkerként (igaz ez a Mardidra is),el kell jutni a Bl kieséses szakaszába vagy El Classicot kell játszani. Mindemellett természetesen örülök, hogy ilyen jó korban élek, hogy láthatom játszani ezt a Barcát, de örülnék, ha kicsit közelebb kerülnének az alsóbb csapatok a két nagyhoz! Korábban lerágtam a körmömet minden hétvégén, és meg kell mondja egy kicsit hiányzik a stressz. Na mindegy! Hajrá Barca
-
- Capitá del Barça
Szerintem is elég sok befektető fog menni Spanyolországba mert nem nehéz bekerülni az első 6-8.ba.

Visçค Єℓ Bคrçค Visçค Єℓ кคтคℓuภyค!
Az nem valószínű, de nem hinném, hogy bárkitől is ki fognak kapni. Szerintem itt, aki bajnokságot akar majd nyerni, annak maximum 2-3 döntetlenje lehet.
- Capon
- Llegenda del Barça
Ezt a botlást hogy érted veretlenül 100%osan fejezik ba a bajnokságot?Robo írta:Szerintem Idén a Real Madrid megnyerni a Bajnokságot. Nagyon erősek, nem fognak botlani.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Szerintem Idén a Real Madrid megnyerni a Bajnokságot. Nagyon erősek, nem fognak botlani.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Szerintem is, annyira mély és erős a kerete mind a RM-nak és nekünk is, hogy 90 feletti pont kell a bajnoki címhez!
Angliában tény, hogy a középcsapatok tudnak pontot rabolni, de ez Spanyolországban sem volt másként, amíg a 2 nagy ennyire meg nem erősödött!Akadnak nagy gólarányú győzelmek is, de a Ligában még a padon is általában spanyol vagy D-Amerikai edzők vannak, akiket a védekezés megszervezése nem nagyon érdekel!Míg az angoloknál még a legutolsó csapat is "megtanult" focizni!
És a nemzetközi porondon meg a spanyol középcsapatok azért ott vannak a tűz közelében!Nehéz eldönteni, melyik a jobb az angol izgalmasabb ez tény, de ettől még nem biztos, hogy jobb!
Mindkettőt szeretni és nézni!
Angliában tény, hogy a középcsapatok tudnak pontot rabolni, de ez Spanyolországban sem volt másként, amíg a 2 nagy ennyire meg nem erősödött!Akadnak nagy gólarányú győzelmek is, de a Ligában még a padon is általában spanyol vagy D-Amerikai edzők vannak, akiket a védekezés megszervezése nem nagyon érdekel!Míg az angoloknál még a legutolsó csapat is "megtanult" focizni!
És a nemzetközi porondon meg a spanyol középcsapatok azért ott vannak a tűz közelében!Nehéz eldönteni, melyik a jobb az angol izgalmasabb ez tény, de ettől még nem biztos, hogy jobb!
Mindkettőt szeretni és nézni!

Szerintem a közvetítési díjak elosztása igazságtalan Spanyolországban, míg Angliában mindenki ugyanannyit kap. Ezen kívül a fizetési sapka bevezetése is sokat segítene, mert a nagy csapatok míg így is - versenyellenesen - nagy fölényben vannak. Lásd. Manchester City, ahol évekig kellett lapátolni a pénzt, mire tényleg azt lehetett mondani, bajnokesélyesek. Amúgy azt gondolom, hogy azért nem fektetnek be annyira spanyol csapatokba, mert kevesebben járnak ki meccsre. A mezekre is kisebb a kereslet, mivel általánosan egy angolnak több pénze van, mint egy spanyolnak.
- noname
- Llegenda del Barça
Lassan jönni fognak a befektetők spanyolhonba is. A Malagánál ugyebár nagyon erős csapat épülget. Idén EL helyre esélyesek. A Racingnak is vmi gazdag fószer a tulaja, de ő nem nagyon feketet be. MIndamellett ha kiesés fenyegetné őket, valószínűleg adna pénzt játékosokra.
Remélem azért a Malaga jól teljesít. Egy jó teljesítmény vonzhat ás befektetőket.
Remélem azért a Malaga jól teljesít. Egy jó teljesítmény vonzhat ás befektetőket.
A Fifa egy szégyen
Tavaly is a 2 nagy csapatról szólt a bajnokság,de mégsem mondta ezt senki... Akkor azt hiszema Hercules cumiztatott meg minket a nyitó fordulóban, nemde?
Tény,hogy gyakrabban veri a Barca a közép/nagy csapatokat spanyolban,mint a MU angliában,sőt még a Real is de ez a két csapat benne van jelenleg EU top3-ban a többi csapat meg nem. Most mit várunk?
Biztos vagyok benne,hogy nem lennének ekkora zakók,ha itt is menne a kemény foci,mint Angliában, de ez nem az a kultúra szerencsére.
És én sokkal szívesebben nézek meg egy Real-Zaragoza 6-0át ilyen mentalitásban,minthogy lenne 2-1 de szét tördelve,vagy arról szólna mint az angol foci,hogy ki mennyit tud futni.
Tény,hogy több pénzre lenne szüksége a középcsapatoknak. Angliában hogy oldották meg? Jöttek a beruházok... Ez már itt is elkezdődött(Malaga).Szóval nem értem. A City se volt sehol 5éve, most meg azért Angliában nagy csapatnak számít...
Tény,hogy gyakrabban veri a Barca a közép/nagy csapatokat spanyolban,mint a MU angliában,sőt még a Real is de ez a két csapat benne van jelenleg EU top3-ban a többi csapat meg nem. Most mit várunk?
Biztos vagyok benne,hogy nem lennének ekkora zakók,ha itt is menne a kemény foci,mint Angliában, de ez nem az a kultúra szerencsére.
És én sokkal szívesebben nézek meg egy Real-Zaragoza 6-0át ilyen mentalitásban,minthogy lenne 2-1 de szét tördelve,vagy arról szólna mint az angol foci,hogy ki mennyit tud futni.
Tény,hogy több pénzre lenne szüksége a középcsapatoknak. Angliában hogy oldották meg? Jöttek a beruházok... Ez már itt is elkezdődött(Malaga).Szóval nem értem. A City se volt sehol 5éve, most meg azért Angliában nagy csapatnak számít...
-
- Director del Fútbol
Abban viszont igaza van hogy a nagy különbségű győzelmek az elvileg "top" teamek között nálunk gyakrabban fordulnak elő.Fecooo írta:ezzel az a baj, h nem értetted meg, amit írtam...ezek esetleg egyszeri alkalmak... Viszont a Barca meg a Real orba szájba aláz mindenkit.
Meg lehet nézni,tavaly hány meccset bukott a spanyol bajnok,utána meg azt,hogy ennyit az angol....
Ha egyszer nem látod mennyivel masszívabbak az angol kiscsapatok akkor nincs mit tenni. Meddő vita, részemről vége.

"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
ezzel az a baj, h nem értetted meg, amit írtam...ezek esetleg egyszeri alkalmak... Viszont a Barca meg a Real orba szájba aláz mindenkit.
Meg lehet nézni,tavaly hány meccset bukott a spanyol bajnok,utána meg azt,hogy ennyit az angol....

ezek esetleg egyszeri alkalmak... Viszont a Barca meg a Real orba szájba aláz mindenkit.Fecooo írta:hát azért én emlékszem, amikor a Chelsea 7-et rúgott a BL-résztvevő T'hamnek, az Arsenal az Evertonnak, a MU is meg szokta szórni időnként a csapatokatA mostani 8-2-t leszámítva nagy verés nem nagyon fordul elő ezek között. Itt meg? Valenciának, Villarealnak 6-ot lő a Real, utóbbit most mi is megkínáltuk egy 5-sel, Atleticót mindig szétverjük...
tavaly 3-4 forduló alatt 20 gól felett termelt a dinamo, szóval ott is jellemző már, h időnként egészen irreális eredmények születnek, más kérdés, h ott a nagyok kiegyensúlyozatlansága miatt úgy tűnik, mintha a kisebb csapatok erősebbek lennének, mint amilyenek valójában

Abi & Tito
hát azért én emlékszem, amikor a Chelsea 7-et rúgott a BL-résztvevő T'hamnek, az Arsenal az Evertonnak, a MU is meg szokta szórni időnként a csapatokatA mostani 8-2-t leszámítva nagy verés nem nagyon fordul elő ezek között. Itt meg? Valenciának, Villarealnak 6-ot lő a Real, utóbbit most mi is megkínáltuk egy 5-sel, Atleticót mindig szétverjük...

tavaly 3-4 forduló alatt 20 gól felett termelt a dinamo, szóval ott is jellemző már, h időnként egészen irreális eredmények születnek, más kérdés, h ott a nagyok kiegyensúlyozatlansága miatt úgy tűnik, mintha a kisebb csapatok erősebbek lennének, mint amilyenek valójában

- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Hát sztem meg semmivel sem jobbak a PL-es csapatok, mint a spanyolok. Az tény, hogy az eleje szorosabb, de nem ennyire. Csak mondok egy példát. Tavaly a Blackpool ellen a MU-nak idegenben úgy sikerült 3-2-re nyernie, hogy még a Pool ment 2-0-ra. Ez még nem is lenne olyan nagy szám, de aki látta a meccset az el tudja mondani, hogy a Blackpool játékosoknak egymás után nem volt 2-3 jó passza. Vagy akár a tavalyi MU-Valencia párharcot is nézhetnénk. Manchesterben a MU kikonlódott nagy nehezen egy 1-1-et, míg Valenciában az utolsó percben szerzett góllal tudtak nyerni 1-0-ra. A Real meg mi oda-vissza ütöttük a Valenciát. AZ angol csapatok érzésem szerint semmivel sem jobbak, csak ott mindenki hibázik. Míg nálunk ha 1 meccset buksz akár már a bajnokságba is kerülhet. Ott meg nagy fölénnyel 80 ponttal bajnok a MU. Vicc az egész.lluisllach89 írta:Részben igaz hogy nem a két nagyhoz kell viszonyítani, de - és itt jön megint a legnagyobb hülyeség, de ráharapunk mindig- a Real és a Barca is több pontot hullajtana el a PL-ben.
Nem csak azért van itt kettős befutó mert annyival jobbak vagyunk, hanem alig találkozunk olyan ellenállással főleg a kiscsapatok részéről, mint ami a PL-ben szinte alap.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
-
- Director del Fútbol
A Villareal példája az égvilágon semmit nem bizonyít, a csóró olasz csapatoknak is csak a Serie A számít, EL-ben nem is fognak vitézkedni nagyon.Fecooo írta:sztem ez tévhit...Tocy írta:Különben ha kivennénk a két nagyot, és elindítanánk mondjuk a PL-ben, akkor meg a spanyol bajnokság kb az olasz liga alá süllyedne, Európa 4-5. bajnoksága lenne...
ha azt nézzük, h a spanyol csapatok mennyire eredményesek az európai kupákban annak ellenére, h "szegények", akkor a helyzet jóval árnyaltabb...
egy angol kieső csapatnak is magasabb a költségvetése pl egy Bilbaoénál, mégis, versenyképesek...
nah meg ne feledjük el, h egy ilyen Barca-Real duó minden ligát bohócligává degradálna... tavaly a Sevilla kiverte a német bajnokot, a Villarreal meg a Napolit, Leverkusent és a Twentét is... a Portot is könnyedén kiverhették volna, de büntetlenül nem lehet kihagyni annyi helyzetet, amit az első meccsen elszórakoztak...
a bajnokság erejét nem a Barca-Real duóhoz kell viszonyítani. nem szabad összekeverni a szoros bajnokságot az erős bajnoksággal... előbbit a kevesebb bénázó is meg tudja nyerni, utóbbit csak valóban a legerősebb. a 2006-2007-es bajnokság valóban gyenge volt, de a tavalyi angol bajnokság is csak azért lett viszonylag szoros, mert rég nem voltak ennyire gyengék a top csapatok...
az egyetlen mutató, amely a valós erőviszonyokat mutatná, az a teljesítmény/költött pénz arány lenne...
Sokkal de sokkal versenyképesebb a Premier League. Nálunk van 2 clássicó amikor megáll az élet, ott meg a 6 nagy(inkább 4+ Spurs+Arsenal) mindig nagy meccseket játszik egymással.
A mostani 8-2-t leszámítva nagy verés nem nagyon fordul elő ezek között. Itt meg? Valenciának, Villarealnak 6-ot lő a Real, utóbbit most mi is megkínáltuk egy 5-sel, Atleticót mindig szétverjük...
Részben igaz hogy nem a két nagyhoz kell viszonyítani, de - és itt jön megint a legnagyobb hülyeség, de ráharapunk mindig

Nem csak azért van itt kettős befutó mert annyival jobbak vagyunk, hanem alig találkozunk olyan ellenállással főleg a kiscsapatok részéről, mint ami a PL-ben szinte alap.

"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
sztem ez tévhit...Tocy írta:Különben ha kivennénk a két nagyot, és elindítanánk mondjuk a PL-ben, akkor meg a spanyol bajnokság kb az olasz liga alá süllyedne, Európa 4-5. bajnoksága lenne...
ha azt nézzük, h a spanyol csapatok mennyire eredményesek az európai kupákban annak ellenére, h "szegények", akkor a helyzet jóval árnyaltabb...
egy angol kieső csapatnak is magasabb a költségvetése pl egy Bilbaoénál, mégis, versenyképesek...
nah meg ne feledjük el, h egy ilyen Barca-Real duó minden ligát bohócligává degradálna... tavaly a Sevilla kiverte a német bajnokot, a Villarreal meg a Napolit, Leverkusent és a Twentét is... a Portot is könnyedén kiverhették volna, de büntetlenül nem lehet kihagyni annyi helyzetet, amit az első meccsen elszórakoztak...
a bajnokság erejét nem a Barca-Real duóhoz kell viszonyítani. nem szabad összekeverni a szoros bajnokságot az erős bajnoksággal... előbbit a kevesebbet bénázó is meg tudja nyerni, utóbbit csak valóban a legerősebb. a 2006-2007-es bajnokság valóban gyenge volt, de a tavalyi angol bajnokság is csak azért lett viszonylag szoros, mert rég nem voltak ennyire gyengék a top csapatok...
az egyetlen mutató, amely a valós erőviszonyokat mutatná, az a teljesítmény/költött pénz arány lenne...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2011.08.31. 11:12:07-kor.
Különben ha kivennénk a két nagyot, és elindítanánk mondjuk a PL-ben, akkor meg a spanyol bajnokság kb az olasz liga alá süllyedne, Európa 4-5. bajnoksága lenne...
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Így van. Ha a Valencia nem kezd el építkezni, akkor most még mindig lenne egy David Villajuk, egy David Silvájuk vagy egy Juan Matajuk. Emellett meg olcsón nagyon jó játékosokat vesznek. Meg panaszkodhat itt a Villareal meg a Sevilla, de ha jól emlékszem a Sevilla egymás után 2x UEFA kupát nyertek és egy nagyon erős csapatuk volt. A Villareal is BL elődöntőben volt, ahol csak magának köszönhette, hogy nem jutott be a döntőbe. Elengedték a 2 legjobbjukat Forlánt és Riquelmét. Az is egy brutál csapat volt. Arról már nem a nagyok tehetnek, hogy mondjuk a BL-ben a kutyaütő csapatok ellen kiesnek és messze nem jön annyi pénz. Most meg jártathatják a szájukat, mert amilyen csapat itt és Madridban van azt meg úgyse fogják tudni utolérni, mert olyan erős a 2 nagy.noname írta:De. Már megírtam a szöveget, amikor kiszúrtam a cikket és nem néztem utána.
Látom nyilatkozott a Sevilla és Villarreal elnöke a médipénzek losztásáról. Kicsit patthelyzet-szagú a dolog. Azért kapja a 2 nagy a pénz felét meg, mert messze a legerősebb csapatok, illetve az, hogy megkapják ezt a pénzt, segít, hogy a legerősebbek maradjanak. Ördögi kör.
Kétlem, hogy ez a dolog változhat. A kisebb csapatok max akkor lesznek erősebbek, ha még több milliárdos jön felvásárolni őket. A Valencia lecsúszásának például nincs köze a TV-s jogdíjakhoz sokkal inkább ahhoz, hogy elhamarkodták a stadionépítést.
Lehet, hogy kéne változtatni a dolgokon, de a változás a 2 nagy kárára lenne, miközben egyértelműen ők termelik a legtöbb profitot, ők hozták meg a VB-címet a spanyoloknak, stb. Jót tenne a bajnokságnak, ha még pár csapatot felvásárolnának.
Az is érdekes, hogy nem a Valencia elnöke panaszkodik, amelynek jelenleg egész stabillá vált az anyagi helyzete és a 3. hely is szinte biztos meglesz. A Sevilla és a Villarreal 2 csökkenő tendenciát mutató csapat, mindkettő gyengült a 3 évvel ezelőttihez képest, nem csoda, hogy panaszkodnak.
Addig nem lesz igazságosabban elosztva a pénz, amíg a játékerő nagy része ebben a 2 csapatban összpontosul. Emiatt lenne szükség még pár felvásárlásra.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
- noname
- Llegenda del Barça
De. Már megírtam a szöveget, amikor kiszúrtam a cikket és nem néztem utána. 
Látom nyilatkozott a Sevilla és Villarreal elnöke a médipénzek losztásáról. Kicsit patthelyzet-szagú a dolog. Azért kapja a 2 nagy a pénz felét meg, mert messze a legerősebb csapatok, illetve az, hogy megkapják ezt a pénzt, segít, hogy a legerősebbek maradjanak. Ördögi kör.
Kétlem, hogy ez a dolog változhat. A kisebb csapatok max akkor lesznek erősebbek, ha még több milliárdos jön felvásárolni őket. A Valencia lecsúszásának például nincs köze a TV-s jogdíjakhoz sokkal inkább ahhoz, hogy elhamarkodták a stadionépítést.
Lehet, hogy kéne változtatni a dolgokon, de a változás a 2 nagy kárára lenne, miközben egyértelműen ők termelik a legtöbb profitot, ők hozták meg a VB-címet a spanyoloknak, stb. Jót tenne a bajnokságnak, ha még pár csapatot felvásárolnának.
Az is érdekes, hogy nem a Valencia elnöke panaszkodik, amelynek jelenleg egész stabillá vált az anyagi helyzete és a 3. hely is szinte biztos meglesz. A Sevilla és a Villarreal 2 csökkenő tendenciát mutató csapat, mindkettő gyengült a 3 évvel ezelőttihez képest, nem csoda, hogy panaszkodnak.
Addig nem lesz igazságosabban elosztva a pénz, amíg a játékerő nagy része ebben a 2 csapatban összpontosul. Emiatt lenne szükség még pár felvásárlásra.

A Fifa egy szégyen
- LM10
- Director del Fútbol
Elias nem inkább távozott, a Sportinghoz?noname írta:A Vale leigazolta Victor Ruizt a Napolitól. Egykori Espanyol játékos, ismeri a spanyol ligát. Középső védő. Jó párt alkothatnak Ramival.
Így végső sron jól zárult a Vale számára az átigazolási szezon. Mataért nagy kár, de a védelem alaposan megerősödött. A Racing ellen láthattuk, hogy a támadóerejük még minidg remek. Nagyon remélem, hogy Rami és Ruiz jó párost alkotnak majd és ebben az esetben a Vale bejuthat a legjobb 8 közé simán a BL-ben. A csoportból való kijutás így is kötelező. MOndjuk ha vesznek egy irányítót még, akkor igazán jól sikerült volna a nyaruk, de így se rossz.
Az Atletico közbe leigazolta Eliast a Sportingtól.

- noname
- Llegenda del Barça
A Vale leigazolta Victor Ruizt a Napolitól. Egykori Espanyol játékos, ismeri a spanyol ligát. Középső védő. Jó párt alkothatnak Ramival. 
Így végső sron jól zárult a Vale számára az átigazolási szezon. Mataért nagy kár, de a védelem alaposan megerősödött. A Racing ellen láthattuk, hogy a támadóerejük még minidg remek. Nagyon remélem, hogy Rami és Ruiz jó párost alkotnak majd és ebben az esetben a Vale bejuthat a legjobb 8 közé simán a BL-ben. A csoportból való kijutás így is kötelező. MOndjuk ha vesznek egy irányítót még, akkor igazán jól sikerült volna a nyaruk, de így se rossz.

A Fifa egy szégyen