Sztem három dolog van a háttérben:Barcaman1993 írta: Bár akkor sem fér a fejembe, hogy akkor a megaigazolások miért nem történnek meg minden évben, ha megtérül az áruk...
-egyrészt itt is pontatlanság van szvsz, mert nem hiszem, hogy a mez árából mind a 100 eurót a klub kapná, sztem a fele simán az Adidashoz/Nikehoz megy, a boltok hasznáról már nem is beszélve (kb. mint amikor azt gondoljuk egy film box-office bevétele láttán, h a stúdió annyit keresett, de valójában a mozijegyek fele a moziké)
-másrészt nyilván a többi igazolás is hoz ilyen számokat, a vételárukhoz fogható mértékben. Sztem Kaká mezből is adtak el 600 ezret, Xabi Alonsoból 300 ezret stb. És innen már látszik, hogy ez nem valami különleges bevétel, hanem az általános merchandising része. Innentől kezdve meg nem olyan hű de nagy dolog.
-ezeknek az embereknek nem csak a vételárát, hanem a fizetését is kell állni. Ami egy kicsit komolyabb tétel, Ronaldo-nak 5 év alatt gyakorlatilag kis híján kifizetik a saját értékét.
Nem mondom, hogy nem érné meg, de sztem korántsem térül meg annyira, h nullszaldósra kijöjjön, vagy hogy abból el lehessen tartani egy csapatot, hogy mindenkit összevásárolnak (ld. ManCity, Chelsea)