Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.03. 10:36:05

REMY írta:
Mihu írta:Azt hiszem soha nem látott felvételek:

http://www.youtube.com/watch?v=CO5qgJUKEYc

Ezzel most nem balhét akarok indítani...
és ebben most mi volt az újdonság? Ezt leadta a TV is :D
Ti anno azt is megmagyaráztátok,hogy ez abszolút nem egy kirívó durvaság volt a részéről :lol: :lol: sőt volt egy ismert 4betűs fórumozótok aki elkezdte téríteni a népet,hogy nem is a szemébe nyúlt,hanem a fülét pöckölte meg.... :lol: és amennyire én emlékszem,te kardoskodva osztottad jó néhány nézetét(nem feltétlen ezt),ezek után veled ezekben a témákban vitát folytatni,igen csak szélmalom harc,mivel nem tudom,hogy melyik az igazi arcod,amit odaát mutatsz,vagy amit itt..veled személyesen am nincs gondom,sokkal ink. azzal mennyire mást képviselsz itt,mint odaát,néha komolyan elgondolkodok,hogy RMCF feltörte az account-odat,és ő írkál a nevedben :lol: :lol:
Deus
Boixos Nois

2013.01.03. 10:00:13

Leomessi14 írta: Es ezert a Barca jatekosok illetve stab is hibas.
Hibás? viccelsz? Én tutira bepöccennék ha valamelyik barom szándékosan felrúgja a csapattársamat. A többiek meg inkább maradjanak padon ülve? Ők is bepöccentek. Erre jön a gyökér Spec16, azt ok nélkül benyúlkál Tito szemébe. Most mire fel? Ezzel csak benzint öntött a tűzre.
KépKép
Leomessi14
Entrenador del Barça

2013.01.03. 09:41:53

Mihu írta:
REMY írta:

Ebből a szemszögből? Nem hinném...itt több dolog is kristálytisztán látszik. Pl az, hogy miért kapott pirosat Villa. Vagy az, hogy Mourinho elment több méterre a csoporttól, majd hirtelen indíttatásból visszajött hogy belenyúljon Tito szemébe. Tisztán látszik, hogy semmi közük nem volt egymáshoz, nem ott a tömegben szóltak be egymásnak valamit, tehát nem ezért nyúlt bele a szemébe. Illetve az is, hogy az egyik realos szakmai stáb tag beleszáll Tito-ba. Ezeket a TV-ben nem lehetett látni, mert össze-vissza kapcsolgatott a kamera.
Ezt akarhanyszor megnezem a hanyinger kerulget... :evil: Nem szabadott volna ilyen megtortenjen... Es ezert a Barca jatekosok illetve stab is hibas. Peptol azert szep volt ahogy megprobalta megakadalyozni az elejen az egeszet. Azert erdekes hogy Mourinho erkezese elott sok sok Classico ment le ilyen gondolok nelkul...
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
Mihu
Director del Fútbol

2013.01.03. 01:20:12

REMY írta:

Ebből a szemszögből? Nem hinném...itt több dolog is kristálytisztán látszik. Pl az, hogy miért kapott pirosat Villa. Vagy az, hogy Mourinho elment több méterre a csoporttól, majd hirtelen indíttatásból visszajött hogy belenyúljon Tito szemébe. Tisztán látszik, hogy semmi közük nem volt egymáshoz, nem ott a tömegben szóltak be egymásnak valamit, tehát nem ezért nyúlt bele a szemébe. Illetve az is, hogy az egyik realos szakmai stáb tag beleszáll Tito-ba. Ezeket a TV-ben nem lehetett látni, mert össze-vissza kapcsolgatott a kamera.
Kép
REMY
Madridista

2013.01.03. 01:16:11

Atlantis
Capitá del Barça

2013.01.03. 01:08:05

akkor mit? :lol:
Mihu
Director del Fútbol

2013.01.03. 00:59:34

Azt hiszem soha nem látott felvételek:

Kép
daffy
Madridista

2013.01.02. 16:20:27

Barcaman1993 írta: biztos vagyok benne, hogy utána már Kaká mezt a kutya nem vett, főleg a kiváló teljesítménye miatt.
az első résszel részben egyetértek,részben nem. azért nem,mert az igazság bárhol lehet,nem tudhatjuk.
a beidézett rész viszont nem igaz. kína kaka első számú mezvásárlója. akármilyen formában van,megelőzi messit és ronaldot. legalábbis eddig így volt. ezért is nyilatkozta(?) valaki nemrég,hogy gazdaságilag a kaka biznisz nem volt bukás
sajnos amíg hivatalos adataink nincsenek(azok meg nem lesznek egyhamar),addig bármelyik fél is bizonygathatja a maga igazát,alátámasztani nem tudja,mert mindenki valami újságírói ténykedéssel bizonygatna. fogadjuk el azt,hogy piszok sok cr mezt adtak és adnak el,ezzel tízmilliós nagyságrendű bevételhez jut a klub. cserébe kifizette a 80as vételárat és a 1x milliós fizetését,amiért ronaldo a reklámbevétele 50%át lepasszolja a klubnak,ami szintén nem 2 fillér. itt mindenki jól jár,csak én nem :)
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.02. 14:50:41

Lego írta:
biztos vagyok benne, hogy utána már Kaká mezt a kutya nem vett, főleg a kiváló teljesítménye miatt.
Ez azért nem így van... Ázsiában még mindig sok Kaká mezt értékesítenek...függetlenül a formájától.
És a brazilok is veszik még szerintem böcsülettel, és ők is vannak azért páran.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Lego
Jugador del Barça

2013.01.02. 14:39:39

biztos vagyok benne, hogy utána már Kaká mezt a kutya nem vett, főleg a kiváló teljesítménye miatt.
Ez azért nem így van... Ázsiában még mindig sok Kaká mezt értékesítenek...függetlenül a formájától.
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.01.02. 13:25:40

daffy írta:nem tudom,hogy van-e ténylegesen hivatalos forrás,de már az első év után lehetett hallani,hogy bizony az ára visszajött. hogy így van vagy sem,tök mindegy.
abban biztos vagyok,hogy ha a barca venné meg neymart,az ő ára is visszajönne. a nagy csapatok nagy igazolásai azért hozzák a bevételt is,főleg ha cr-hez hasonló reklámértékkel bírnak.
beckham pl ha jól emlékszem gazdaságilag főnyeremény volt,sportszakmailag viszont megkérdőjelezhető.
kaka dettó
Én úgy gondolom ez nem így van. Az általad mutatott forrásban kb. 1 millió Ronaldo mezt adtak el. A mezek árával beszorozva tényleg vissza is jön az ára. De azt senki nem veszi hozzá, hogy pl. (főként) Raul mezt már nem adtak el (ami biztos nem volt kevés). Kicsit matekozzunk. A Real minden évben mondjuk elad 1,5 millió mezt. Megveszik Ronaldot, mindenki az ő mezét veszi (tegyük fel jönnek vele új szurkolók is), eladnak az ő mezéből 1 milliót, meg mondjuk még máséból 500-800 ezret (de sztem ez is túlzás már). A mezekből így többet adnak, Ronaldo ára visszahozza az árát, de mégsem arról beszélünk, hogy konkrétan visszahozta, hanem a szurkolók nem Marcelo, meg Higuain, meg Raul, hanem Ronaldo mezeket vettek a többi helyett. Így meg már mindjárt más, hogy 1,5 millió helyett mondjuk 1,8 millió. Nem pedig 1,5 millió helyett 2,5 millió. A Kaká dolog meg vicc, nehogy becsapjuk magunkat emiatt. Az érkezésekor biztos vagyok benne, hogy jópár mezt eladtak, de néhány nap múlva jött Ronaldo, biztos vagyok benne, hogy utána már Kaká mezt a kutya nem vett, főleg a kiváló teljesítménye miatt.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Kalap1988
Director del Fútbol

2013.01.02. 12:54:15

És akkor még adót nem fizettél, nem szállítottad a mezeket, nem alkalmaztál embereket, az Eu-n kívülre nem fizettél vámot stb. Nem vagyok közgazdász, de számomra is egyértelmű, hogy egy 90 eurós mezből nem maradhat 10-20-nál több a klubnál... De inkább a 10 felé tendál. Ettől függetlenül a 09/10-es szezon óta eltelt 3 és fél évben lehet már az árának a felét, 2/3-át behozta mindennel együtt, csak közben ugye nem kis fizetést is kapott. Anyagilag ennyi idő alatt még nem érte meg, ha tartja ezt a szintet hírnévben (miért ne tartaná?), akkor is jó pár év kell még ehhez, ameddig nem biztos, hogy itt lesz (persze, ha eladják, akkor abból visszajöhet 0 közelire az egyenleg).
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.02. 12:49:28

daffy írta:az adidas fizet azért,hogy ők gyártsák a mezeket,akkor a bevétel nagy részét is a realnak kell kapnia.
Ebben annyira nem lennék biztos, az adidas sem azért fizet nagyobb összegeket, hogy aztán teljesen ingyen leszállítsanak 1 millió mezt. Ha jól tudom, a klub licencelni a nevét ezekhez a mezekhez, és aztán így kapnak pénzt utánuk.
daffy írta: ha minden a pénz körül forog,márpedig... akkor vajon megengedheti-e egy klub,hogy hosszútávon veszteséges legyen?
Meg, ugyanis ezt semmi nem tiltja.
Ráadásul a klubok nem üzleti vállalkozásként működnek, senki nem vár el és kér számon profitot (kivéve Arsenal), hanem inkább csak ölik a pénzt beléjük, vagy egy olajmágnás, vagy a hitelezők. Ha megnézed, az összes klub hitelekből él és veszteséges hosszú távon.

szerk.: daffy, most kitörölted, amire válaszoltam? :D :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sjd 2013.01.02. 12:54:21-kor.
daffy
Madridista

2013.01.02. 12:47:11

20tek írta: Ezt nem csak neked írom, daffy, csak induljunk ki a te adatodból.

Akkor most mindenkinek, aki hisz abban, hogy a mezeladásokkal visszajön egy játékos árá: NEM!!!
Csak néhány percet kell agyalni rajta, hogy hogyan jönnek ki ezek a számok, és máris kiderül, hogy csak a töredékéről beszélünk az összegnek.
Induljunk ki abból, amit daffy írt: 1 millió mez. Nagyon szép, biztosan rekord is. De még ezzel együtt sincs a közelébe sincs a vételárnak.
Mennyi most egy eredeti mez? kb 60 euró. Az árbevétel ezek szerint 60 millió euró az első évben a sok idióta újságíró szerint. Na persze...
Csak egy kicsit gondolkodjunk már könyörgöm: a bolt szerinted haszon nélkül árulja a mezeket? A sportszergyártó ingyen gyártja le őket? Kiskeresdő, nagykereskedő, jogdíj ide oda (nem csak a klub kap jogdíjat). A lényeg az, hogy egy 60 eurós mezből, amit a klub tényleg megkap jogíjként csak egy töredék rész. Nem tudom a pontos összeget, de kb 10 euró körül lehet. Ami tök jó bevétel a klubnak, de a teljes vételárhoz köze sincsen.
De ha már úgyis gondolkodunk, megközelíthetjük egy teljesen más oldalról is. Ugyan miért kellene egy klubnak több tízmilliós kölcsönt felvennie több évre, hogy megvegyen 1-2 játékost, ha az már az 1 évben visszajön? Ugye, hogy így nem kerek a történet?
egy mez 90 euró és feltételezem az adatok a real shop-ra vonatkoznak. nem gondolom,hogy a sarki vegyesboltban eladott mez is beleszámít
a millió eladott mezből a realnak lehet kb 20millás haszna. ez nem 80,mint a vételár természetesen,ahogy az infó sem hivatalos,ami alapján visszahozta az árát.
a fizuk sokba vannak,de a reklámbevételek felét a real kapja,nem a játékos,ez szintén nem kis összeg,pláne cé esetében.
mess2009
Director del Fútbol

2013.01.02. 12:44:53

az a jó hír, hogy Tito már akár vasárnap újra a kispadon űlhet!! szorítok neki.
20tek
Jugador del Barça

2013.01.02. 12:21:07

daffy írta:http://www.goal.com/en-india/news/2175/ ... no-ronaldo

tessék,az első évben több mint 1 millió cr mezt adtak el
Ezt nem csak neked írom, daffy, csak induljunk ki a te adatodból.

Akkor most mindenkinek, aki hisz abban, hogy a mezeladásokkal visszajön egy játékos árá: NEM!!!
Csak néhány percet kell agyalni rajta, hogy hogyan jönnek ki ezek a számok, és máris kiderül, hogy csak a töredékéről beszélünk az összegnek.
Induljunk ki abból, amit daffy írt: 1 millió mez. Nagyon szép, biztosan rekord is. De még ezzel együtt sincs a közelébe sincs a vételárnak.
Mennyi most egy eredeti mez? kb 60 euró. Az árbevétel ezek szerint 60 millió euró az első évben a sok idióta újságíró szerint. Na persze...
Csak egy kicsit gondolkodjunk már könyörgöm: a bolt szerinted haszon nélkül árulja a mezeket? A sportszergyártó ingyen gyártja le őket? Kiskeresdő, nagykereskedő, jogdíj ide oda (nem csak a klub kap jogdíjat). A lényeg az, hogy egy 60 eurós mezből, amit a klub tényleg megkap jogíjként csak egy töredék rész. Nem tudom a pontos összeget, de kb 10 euró körül lehet. Ami tök jó bevétel a klubnak, de a teljes vételárhoz köze sincsen.
De ha már úgyis gondolkodunk, megközelíthetjük egy teljesen más oldalról is. Ugyan miért kellene egy klubnak több tízmilliós kölcsönt felvennie több évre, hogy megvegyen 1-2 játékost, ha az már az 1 évben visszajön? Ugye, hogy így nem kerek a történet?
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.02. 12:01:57

Barcaman1993 írta: Bár akkor sem fér a fejembe, hogy akkor a megaigazolások miért nem történnek meg minden évben, ha megtérül az áruk...
Sztem három dolog van a háttérben:
-egyrészt itt is pontatlanság van szvsz, mert nem hiszem, hogy a mez árából mind a 100 eurót a klub kapná, sztem a fele simán az Adidashoz/Nikehoz megy, a boltok hasznáról már nem is beszélve (kb. mint amikor azt gondoljuk egy film box-office bevétele láttán, h a stúdió annyit keresett, de valójában a mozijegyek fele a moziké)
-másrészt nyilván a többi igazolás is hoz ilyen számokat, a vételárukhoz fogható mértékben. Sztem Kaká mezből is adtak el 600 ezret, Xabi Alonsoból 300 ezret stb. És innen már látszik, hogy ez nem valami különleges bevétel, hanem az általános merchandising része. Innentől kezdve meg nem olyan hű de nagy dolog.
-ezeknek az embereknek nem csak a vételárát, hanem a fizetését is kell állni. Ami egy kicsit komolyabb tétel, Ronaldo-nak 5 év alatt gyakorlatilag kis híján kifizetik a saját értékét.

Nem mondom, hogy nem érné meg, de sztem korántsem térül meg annyira, h nullszaldósra kijöjjön, vagy hogy abból el lehessen tartani egy csapatot, hogy mindenkit összevásárolnak (ld. ManCity, Chelsea)
daffy
Madridista

2013.01.02. 11:58:44

Barcaman1993 írta: Lehet, hogy hülyeséget írtam akkor. Én kérek elnézést, ha tényleg igaz. Bár akkor sem fér a fejembe, hogy akkor a megaigazolások miért nem történnek meg minden évben, ha megtérül az áruk... Itt vmi turpisság van a dolgok hátterében...

Szerk: Egyébként nem ilyen statisztikák kellenének, hogy 1 emberből mennyit adtak, hanem az összes emberre lebontva.
nem tudom,hogy van-e ténylegesen hivatalos forrás,de már az első év után lehetett hallani,hogy bizony az ára visszajött. hogy így van vagy sem,tök mindegy.
abban biztos vagyok,hogy ha a barca venné meg neymart,az ő ára is visszajönne. a nagy csapatok nagy igazolásai azért hozzák a bevételt is,főleg ha cr-hez hasonló reklámértékkel bírnak.
beckham pl ha jól emlékszem gazdaságilag főnyeremény volt,sportszakmailag viszont megkérdőjelezhető.
kaka dettó
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.01.02. 11:45:05

daffy írta:http://www.goal.com/en-india/news/2175/ ... no-ronaldo

Lehet, hogy hülyeséget írtam akkor. Én kérek elnézést, ha tényleg igaz. Bár akkor sem fér a fejembe, hogy akkor a megaigazolások miért nem történnek meg minden évben, ha megtérül az áruk... Itt vmi turpisság van a dolgok hátterében...

Szerk: Egyébként nem ilyen statisztikák kellenének, hogy 1 emberből mennyit adtak, hanem az összes emberre lebontva.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
daffy
Madridista

2013.01.02. 11:41:03

http://www.goal.com/en-india/news/2175/ ... no-ronaldo

sjd
Llegenda del Barça

2013.01.02. 11:29:46

Barcaman1993 írta:http://footballfashion.org/wordpress/20 ... s-of-2012/

Akkor most megbukott az az elmélet, hogy Ronaldo mezből annyit adnak el, amiből visszajön az ára? Vagy a Barcának nem kell új játékost vennie, hogy vigyék a csapat mezét? Mert az oldal szerint ez így van.
Ezt nem igazán értem, én semmilyen számadatot nem látok, csak egy bolt rangsorát. Éppenséggel az is lehet, hogy Ronaldo-mezből milliókat adtak el, de az is, hogy a Barca-mezből pár ezret.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.01.02. 11:05:32

http://footballfashion.org/wordpress/20 ... s-of-2012/

Akkor most megbukott az az elmélet, hogy Ronaldo mezből annyit adnak el, amiből visszajön az ára? Vagy a Barcának nem kell új játékost vennie, hogy vigyék a csapat mezét? Mert az oldal szerint ez így van.
remontada
Barça B

2013.01.02. 10:42:04

Vannak emberek, akiket külső szabályokkal lehet kordában tartani. Mourinho ilyen alkat, tehát az, hogy szóbeli és fizikai hadjáratot indított 2010től, várható volt. Ami nem volt várható, hogy a spanyol labdarúgó szövetség nem szabott gátat még a legdurvább esetek után sem (Ramos, Marcelo utánrúgás, Pepe kézretaposás, Mou szemkinyomás). Elmaradtak az eltiltások. Ha az első durva Ramos utánrúgás+verekedés az 5-0 végén 3-5 meccses eltiltást ért volna, akkor nincs a többi. (És igen, kukucskáló Busi kapjon egy meccses eltiltást). Így viszont a Xavi-Casillas duó is kellett, hogy végképp ne ámokfutás legyen 2011/12. Mivel a Madrid megkapta/megszerezte a bajnoki címet, idénre érezhetően változott a szövetség hozzáállása. Mout rövidebb pórázon tartják, s mivel a Madrid belső viszályai felszínre törtek, a Barca pedig szárnyal,nincs (és szerintem nem is lesz) Barca-Real háború idén. Az biztos, hogy soha sem lesznek "happy hour" el Clasicok, de az biztos, hogy a Real portugál részének távozása után normálisabb lesz a viszony.
socio66

2013.01.01. 19:23:28

részünkről is voltak túlkapások, ez nem kérdés, de én sem gondolnám, hogy 'fifti-fifti' a dolog.
pályán és pályán kívül egyaránt olyan dolgok történtek, amik eddig soha, ezeket egyenlő súlyúnak beállítani néhány eltúlzott vezetői, illetve játékosok általi megnyilvánulással, érdekes.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.01.01. 18:56:57

REMY írta:
pezZy írta:De főleg azért, amit megint eszembe juttatott a régi El Clasico, hogy ott még tisztelték egymást, ami egyik oldalról most is meg van.. de sajna a másik oldalról, egy bizonyos ember miatt nincs.. !
Új év van.. és nem akarok belekezdeni egy újabb hosszú vitába, de ez már megint óriási blődség.

Egyik oldalról sincs meg az a tisztelet ami jópár évvel ezelőtt volt.
Nálunk az edző, nálatok néhány játékos szokott olyanokat nyilatkozni amiből ez leszűrhető.

Tehát fifti-fifti.... :wink:

és ez elszomorító.
Ne már...
Még ha komolyan gondolod, akkor sem fifti fifti, hanem kábé 80-20. Nyugodtan meg lehet nézni, hogy mi ment Mou előtt, és mi megy most. Ki az okozó, ha nem ő?!
És engem nem érdekel az ha a Barca részről 5x ennyire keményen vissza is szólnának neki, mert 1,5-2évig szó nélkül tűrte a csapat a hülyeségeit.
Válasz küldése