Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ti anno azt is megmagyaráztátok,hogy ez abszolút nem egy kirívó durvaság volt a részérőlREMY írta:és ebben most mi volt az újdonság? Ezt leadta a TV isMihu írta:Azt hiszem soha nem látott felvételek:
http://www.youtube.com/watch?v=CO5qgJUKEYc
Ezzel most nem balhét akarok indítani...
Hibás? viccelsz? Én tutira bepöccennék ha valamelyik barom szándékosan felrúgja a csapattársamat. A többiek meg inkább maradjanak padon ülve? Ők is bepöccentek. Erre jön a gyökér Spec16, azt ok nélkül benyúlkál Tito szemébe. Most mire fel? Ezzel csak benzint öntött a tűzre.Leomessi14 írta: Es ezert a Barca jatekosok illetve stab is hibas.
Ezt akarhanyszor megnezem a hanyinger kerulget...Mihu írta:Ebből a szemszögből? Nem hinném...itt több dolog is kristálytisztán látszik. Pl az, hogy miért kapott pirosat Villa. Vagy az, hogy Mourinho elment több méterre a csoporttól, majd hirtelen indíttatásból visszajött hogy belenyúljon Tito szemébe. Tisztán látszik, hogy semmi közük nem volt egymáshoz, nem ott a tömegben szóltak be egymásnak valamit, tehát nem ezért nyúlt bele a szemébe. Illetve az is, hogy az egyik realos szakmai stáb tag beleszáll Tito-ba. Ezeket a TV-ben nem lehetett látni, mert össze-vissza kapcsolgatott a kamera.REMY írta:és ebben most mi volt az újdonság? Ezt leadta a TV isMihu írta:Azt hiszem soha nem látott felvételek:
Ebből a szemszögből? Nem hinném...itt több dolog is kristálytisztán látszik. Pl az, hogy miért kapott pirosat Villa. Vagy az, hogy Mourinho elment több méterre a csoporttól, majd hirtelen indíttatásból visszajött hogy belenyúljon Tito szemébe. Tisztán látszik, hogy semmi közük nem volt egymáshoz, nem ott a tömegben szóltak be egymásnak valamit, tehát nem ezért nyúlt bele a szemébe. Illetve az is, hogy az egyik realos szakmai stáb tag beleszáll Tito-ba. Ezeket a TV-ben nem lehetett látni, mert össze-vissza kapcsolgatott a kamera.REMY írta:és ebben most mi volt az újdonság? Ezt leadta a TV isMihu írta:Azt hiszem soha nem látott felvételek:
és ebben most mi volt az újdonság? Ezt leadta a TV isMihu írta:Azt hiszem soha nem látott felvételek:
akkor mit?Mihu írta:Azt hiszem soha nem látott felvételek:
az első résszel részben egyetértek,részben nem. azért nem,mert az igazság bárhol lehet,nem tudhatjuk.Barcaman1993 írta: biztos vagyok benne, hogy utána már Kaká mezt a kutya nem vett, főleg a kiváló teljesítménye miatt.
És a brazilok is veszik még szerintem böcsülettel, és ők is vannak azért páran.Lego írta:Ez azért nem így van... Ázsiában még mindig sok Kaká mezt értékesítenek...függetlenül a formájától.biztos vagyok benne, hogy utána már Kaká mezt a kutya nem vett, főleg a kiváló teljesítménye miatt.
Ez azért nem így van... Ázsiában még mindig sok Kaká mezt értékesítenek...függetlenül a formájától.biztos vagyok benne, hogy utána már Kaká mezt a kutya nem vett, főleg a kiváló teljesítménye miatt.
Én úgy gondolom ez nem így van. Az általad mutatott forrásban kb. 1 millió Ronaldo mezt adtak el. A mezek árával beszorozva tényleg vissza is jön az ára. De azt senki nem veszi hozzá, hogy pl. (főként) Raul mezt már nem adtak el (ami biztos nem volt kevés). Kicsit matekozzunk. A Real minden évben mondjuk elad 1,5 millió mezt. Megveszik Ronaldot, mindenki az ő mezét veszi (tegyük fel jönnek vele új szurkolók is), eladnak az ő mezéből 1 milliót, meg mondjuk még máséból 500-800 ezret (de sztem ez is túlzás már). A mezekből így többet adnak, Ronaldo ára visszahozza az árát, de mégsem arról beszélünk, hogy konkrétan visszahozta, hanem a szurkolók nem Marcelo, meg Higuain, meg Raul, hanem Ronaldo mezeket vettek a többi helyett. Így meg már mindjárt más, hogy 1,5 millió helyett mondjuk 1,8 millió. Nem pedig 1,5 millió helyett 2,5 millió. A Kaká dolog meg vicc, nehogy becsapjuk magunkat emiatt. Az érkezésekor biztos vagyok benne, hogy jópár mezt eladtak, de néhány nap múlva jött Ronaldo, biztos vagyok benne, hogy utána már Kaká mezt a kutya nem vett, főleg a kiváló teljesítménye miatt.daffy írta:nem tudom,hogy van-e ténylegesen hivatalos forrás,de már az első év után lehetett hallani,hogy bizony az ára visszajött. hogy így van vagy sem,tök mindegy.
abban biztos vagyok,hogy ha a barca venné meg neymart,az ő ára is visszajönne. a nagy csapatok nagy igazolásai azért hozzák a bevételt is,főleg ha cr-hez hasonló reklámértékkel bírnak.
beckham pl ha jól emlékszem gazdaságilag főnyeremény volt,sportszakmailag viszont megkérdőjelezhető.
kaka dettó
Ebben annyira nem lennék biztos, az adidas sem azért fizet nagyobb összegeket, hogy aztán teljesen ingyen leszállítsanak 1 millió mezt. Ha jól tudom, a klub licencelni a nevét ezekhez a mezekhez, és aztán így kapnak pénzt utánuk.daffy írta:az adidas fizet azért,hogy ők gyártsák a mezeket,akkor a bevétel nagy részét is a realnak kell kapnia.
Meg, ugyanis ezt semmi nem tiltja.daffy írta: ha minden a pénz körül forog,márpedig... akkor vajon megengedheti-e egy klub,hogy hosszútávon veszteséges legyen?
egy mez 90 euró és feltételezem az adatok a real shop-ra vonatkoznak. nem gondolom,hogy a sarki vegyesboltban eladott mez is beleszámít20tek írta: Ezt nem csak neked írom, daffy, csak induljunk ki a te adatodból.
Akkor most mindenkinek, aki hisz abban, hogy a mezeladásokkal visszajön egy játékos árá: NEM!!!
Csak néhány percet kell agyalni rajta, hogy hogyan jönnek ki ezek a számok, és máris kiderül, hogy csak a töredékéről beszélünk az összegnek.
Induljunk ki abból, amit daffy írt: 1 millió mez. Nagyon szép, biztosan rekord is. De még ezzel együtt sincs a közelébe sincs a vételárnak.
Mennyi most egy eredeti mez? kb 60 euró. Az árbevétel ezek szerint 60 millió euró az első évben a sok idióta újságíró szerint. Na persze...
Csak egy kicsit gondolkodjunk már könyörgöm: a bolt szerinted haszon nélkül árulja a mezeket? A sportszergyártó ingyen gyártja le őket? Kiskeresdő, nagykereskedő, jogdíj ide oda (nem csak a klub kap jogdíjat). A lényeg az, hogy egy 60 eurós mezből, amit a klub tényleg megkap jogíjként csak egy töredék rész. Nem tudom a pontos összeget, de kb 10 euró körül lehet. Ami tök jó bevétel a klubnak, de a teljes vételárhoz köze sincsen.
De ha már úgyis gondolkodunk, megközelíthetjük egy teljesen más oldalról is. Ugyan miért kellene egy klubnak több tízmilliós kölcsönt felvennie több évre, hogy megvegyen 1-2 játékost, ha az már az 1 évben visszajön? Ugye, hogy így nem kerek a történet?
Ezt nem csak neked írom, daffy, csak induljunk ki a te adatodból.daffy írta:http://www.goal.com/en-india/news/2175/ ... no-ronaldo
tessék,az első évben több mint 1 millió cr mezt adtak el
Sztem három dolog van a háttérben:Barcaman1993 írta: Bár akkor sem fér a fejembe, hogy akkor a megaigazolások miért nem történnek meg minden évben, ha megtérül az áruk...
nem tudom,hogy van-e ténylegesen hivatalos forrás,de már az első év után lehetett hallani,hogy bizony az ára visszajött. hogy így van vagy sem,tök mindegy.Barcaman1993 írta: Lehet, hogy hülyeséget írtam akkor. Én kérek elnézést, ha tényleg igaz. Bár akkor sem fér a fejembe, hogy akkor a megaigazolások miért nem történnek meg minden évben, ha megtérül az áruk... Itt vmi turpisság van a dolgok hátterében...
Szerk: Egyébként nem ilyen statisztikák kellenének, hogy 1 emberből mennyit adtak, hanem az összes emberre lebontva.
Lehet, hogy hülyeséget írtam akkor. Én kérek elnézést, ha tényleg igaz. Bár akkor sem fér a fejembe, hogy akkor a megaigazolások miért nem történnek meg minden évben, ha megtérül az áruk... Itt vmi turpisság van a dolgok hátterében...daffy írta:http://www.goal.com/en-india/news/2175/ ... no-ronaldo
tessék,az első évben több mint 1 millió cr mezt adtak el
Ezt nem igazán értem, én semmilyen számadatot nem látok, csak egy bolt rangsorát. Éppenséggel az is lehet, hogy Ronaldo-mezből milliókat adtak el, de az is, hogy a Barca-mezből pár ezret.Barcaman1993 írta:http://footballfashion.org/wordpress/20 ... s-of-2012/
Akkor most megbukott az az elmélet, hogy Ronaldo mezből annyit adnak el, amiből visszajön az ára? Vagy a Barcának nem kell új játékost vennie, hogy vigyék a csapat mezét? Mert az oldal szerint ez így van.
Ne már...REMY írta:Új év van.. és nem akarok belekezdeni egy újabb hosszú vitába, de ez már megint óriási blődség.pezZy írta:De főleg azért, amit megint eszembe juttatott a régi El Clasico, hogy ott még tisztelték egymást, ami egyik oldalról most is meg van.. de sajna a másik oldalról, egy bizonyos ember miatt nincs.. !
Egyik oldalról sincs meg az a tisztelet ami jópár évvel ezelőtt volt.
Nálunk az edző, nálatok néhány játékos szokott olyanokat nyilatkozni amiből ez leszűrhető.
Tehát fifti-fifti....![]()
és ez elszomorító.