Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Hát akkor ennyit arról hogy komolyan kell venni a csoportkört mert könnyebb ágon leszel és nem a szerencse dönt az egészrőlEl Sie7e írta: ↑2025.01.30. 20:39:44
https://i.redd.it/zzelxv18c0ge1.jpeg
így néz ki az egész bl szezon. Felső ág és alsó ág a képen. a bejutott 1-8 között kisorsolják melyik ágon lesznek és a playoffosok közül is 4-esével szétszedik a 2 oldalra. Tehát ha mondjuk ez a Barca ága akkor az első meccse a Monaco-PSG, Brest-Benfica páros győztese lesz vagy a Monaco-Benfica,Brest-PSG győztese attól függően, hogy melyik oldalra sorsolják azt a két meccset. Aki most igazán megszívta az az Atma-Leverkusen páros mert ők kapják meg a Real-City,BM-Celtic vagy Real-Celtic,City-BM 4-esből a 2 győztest. Atma,Lever megszívta de pl a Lille,Aston Villa hátrébb végzett mint ők mégis elég hoki ágon vannak.
Az eddigi információk alapján egy előre (az alapszakasz végeredménye alapján) kialakított ágakon fog lebonyolódni a kiesés szakasz minimális sorsolással.Damask írta: ↑2025.01.30. 19:26:27Nem követem hogy mi alapján fog zajlani a kieséses szakasznál az ágak besorolása, de nem itt is a szerencse fogja eldönteni, hogy melyik a csoportot komolyan vevő csapat fogja majd megkapni az ágára a csoportot ellazázó PSG / City / Real egyikét az első olyan meccsére, ahol már az 1-8 is játszik megint?
https://i.redd.it/zzelxv18c0ge1.jpegDamask írta: ↑2025.01.30. 19:26:27Nem követem hogy mi alapján fog zajlani a kieséses szakasznál az ágak besorolása, de nem itt is a szerencse fogja eldönteni, hogy melyik a csoportot komolyan vevő csapat fogja majd megkapni az ágára a csoportot ellazázó PSG / City / Real egyikét az első olyan meccsére, ahol már az 1-8 is játszik megint?
Nem követem hogy mi alapján fog zajlani a kieséses szakasznál az ágak besorolása, de nem itt is a szerencse fogja eldönteni, hogy melyik a csoportot komolyan vevő csapat fogja majd megkapni az ágára a csoportot ellazázó PSG / City / Real egyikét az első olyan meccsére, ahol már az 1-8 is játszik megint?Sonoma írta: ↑2025.01.30. 18:54:19Az új rendszerben a pozitívum pont az, hogy minden meccset komolyan kell venni, különben hátrébb kerülsz a rangsorban, ahol csak nehéz (nehezebb) párharcokon keresztül juthatsz el a döntőig. Aki meg komolyan vette és ott van az élen, hagy legyen már kicsit könnyebb neki. Ha sorsolás útján játszanának a play offban, meg a legjobb 16 között, megint csak egy rakás unalmas mérkőzés látnánk, mert nem lenne értelme a minél jobb helyezés eléréséért küzdeni, hiszen úgyis a szerencse dönti el, hogy kivel játszol az egyenes kiesés rendszerben.
Én is azok közé tartozom, akiknek (eddig) jobban bejön ez a fajta lebonyolítás, mint a régi.El Sie7e írta: ↑2025.01.30. 15:08:09Nem tudom nekem valahogy nem jön be, hogy mindenki más ellen játszik de mégis egy tabellára van vezetve. Nem ugyanolyanok az ellenfelek. Ezek után meg ez az előre eldöntött ágak nekem elveszik az izgalmát egy kupának, hogy majd kivel kerülök össze. Most eldöntik melyik oldalra kerül a csapat és a döntőig tudom ki lesz az ellenfél. Megértem az elismerők érveit is de az biztos, hogy túl híg a mezőny. Akár egy 24 fős mezőny is elég lenne.
Nekem ez is tetszett, de a régit is szerettem. Érdekes volt ez a káosz, ahogy folyamatosan változott a tabella. Ebben a formátumban viszont nagy csapatként nagyon nehéz kiesni, akármilyen gyalázatos teljesítményt nyújtanak. Valljuk be, hogy a City és a PSG is nyugodtan kizúghattak volna, mégis 1 másodpercig se volt kétségem, hogy továbbmennek. Nincs kétségem afelől sem, hogy a végén ugyanazok a csapatok fognak maradni, akik a régi rendszerben is maradtak volna. Annyi pozitívum van, hogy sok volt a meglepetés eredmény, főleg a francia csapatok részéről, de nem lepődnék meg, ha jövőre helyre állna a világ rendje és a TOP8-ban tényleg a legerősebbek lennének. Olyan érzésem van, hogy nem lett jobb, csak másabb. Pár év múlva ugyanaz lesz a vélemény, mint a régi rendszerről.El Sie7e írta: ↑2025.01.30. 13:40:53Most, hogy lement az új rendszer eleje kinek mi a véleménye róla? Szerintem semmit nem tett hozzá a régivel szemben csak mégtöbb töltelék érdektelen meccset adtak minden héten. A City vergődése miatt most kijött az, hogy a Real,BM,City hármasból az egyik ki fog esni de ez elég extrém helyzet ami a régi formában is megvalósulhatott volna, sőt ott a City már fixen kiesett volna. Még ha a formátumtól el is tekint az ember, egyszerűen túl sok csapat van benne. Vége van januárnak és még mindig 24 csapat van. Nem is ez a playoff kör a nagy cucc, hogy plusz 2 meccs mert az egy csepp a tengerben hanem ha ragaszkodnak is ehhez a formátumhoz ami szerintem nem túl jó akkor is redukálni kéne a résztvevőket de az meg már sportpolitika miatt nem lesz. Egyszerűen annyi meccs van, hogy májusig nem lesz olyan hét ahol nincs hétközi meccs is a hazai és nemzetközi kupák miatt.
Nekem nagyon tetszik, hogy két meccsel többet láthattam a csapatból. A bővítésnek nem látom értelmét, az utolsó 4 csapat gyalázatosan gyengén zárta az alapszakaszt, teljesen felesleges volt négy további töltelékcsapattal hígítani a mezőnyt, ami már addig is nagyon híg volt. Nincs szükség 36 csapatra, már a 32 is sok volt. Bővítés helyett inkább szűkíteni kellene, és az erős csapatoknak kellene egymással többször játszaniuk. A Bayern, a Dortmund és a Benfica elleni meccseket kifejezetten élveztem, és a kiállítás nélkül a Monaco elleni meccs is izgalmasnak ígérkezett (volna). Szűkíteni kellene a mezőnyt, és az ilyen mérkőzésekből kellene több, amelyeken mindkét csapat győzni akar, mindkét csapat focizni akar. Ez gyakorlatilag a szuperliga koncepciója. Töltelékcsapatok nélkül, sok rangadóval, ez kellene hogy legyen az irány. Annak nem sok értelmét látom, hogy a BL-meccseknek majdnem a fele (3/8) kisebb kihívás volt, mint egy átlagos bajnoki. De 5/8 egész jó meccs volt, így a töltelékcsapatos iránytól eltekintve maga a lebonyolítás tetszett. A két-két ellenfél az első és második kalapból máris több jó meccset garantál, mint az előző formátum. A többi meg ugyanaz lesz. De ez az alapszakasz több jó meccset adott, mint a korábbi, csoportmeccses formátum, és többféle csapattal is megmérkőzhettünk, ami színesítette a naptárat.El Sie7e írta: ↑2025.01.30. 13:40:53Most, hogy lement az új rendszer eleje kinek mi a véleménye róla? Szerintem semmit nem tett hozzá a régivel szemben csak mégtöbb töltelék érdektelen meccset adtak minden héten. A City vergődése miatt most kijött az, hogy a Real,BM,City hármasból az egyik ki fog esni de ez elég extrém helyzet ami a régi formában is megvalósulhatott volna, sőt ott a City már fixen kiesett volna. Még ha a formátumtól el is tekint az ember, egyszerűen túl sok csapat van benne. Vége van januárnak és még mindig 24 csapat van. Nem is ez a playoff kör a nagy cucc, hogy plusz 2 meccs mert az egy csepp a tengerben hanem ha ragaszkodnak is ehhez a formátumhoz ami szerintem nem túl jó akkor is redukálni kéne a résztvevőket de az meg már sportpolitika miatt nem lesz. Egyszerűen annyi meccs van, hogy májusig nem lesz olyan hét ahol nincs hétközi meccs is a hazai és nemzetközi kupák miatt.
Ha csak csoportmeccsek vannak, ott is sok a töltelék csapat. Ha ott megnyeri valaki az első 3 meccsét és a többi meccs úgy alakul, akkor az utolsó 3-at ellazázhatja B csapattal. Érdektelen, élvezhetetlen élőben is és a tv előtt is a nézőknek.
Bakker, ezt nem néztem meg, elnézést, így már akkor értem, mondom 6-1, az csúnya, de azért annyira nem, hogy ne tudják, merre a kapu
Vagy nem.
Akkor nem vagyok egyedül, ezeket a transzfereket én is széttárt kézzel néztem. Ez baromi sok pénz, és vettek 2 zöldfülű, még semmit nem bizonyított játékost a piaci áruk sokszorosáért, meg egy mindjárt 26 éves támadót, aki idén produkálta az első extrább félszezonját, 75 millióért.bence0330 írta: ↑2025.01.23. 11:47:32A Cityben a legviccesebb dolgot amúgy a következőben látom.
Kiesett ugye Rodri, összeomlott a rendszer. Asszem ezt a vak is látja. Rendben, Pep valamiért nem tudta ezt rendszerszinten megoldani legalább félig-meddig, jön a téli transzfer ablak.
Elköltenek 152 milliót(!!!) januárban, és kiket vesznek? Egy centert 75-ért, és két fiatal középhátvédet 40-37-ért.
Ez számomra teljesen elképesztő. Persze gondolom van valami olyan elképzelés, hogy majd az egyik kh feljebb megy, de na.
Szerintem pont a Real nem szeretne velünk játszani, ők sokkal magabiztosabbak bárki más ellen, a Bayernnek gondolom kb mindegy. De összességében sem gondolom, hogy a hullámzó teljesítmény ellenére nagy tapsviharban tör ki annak a playoffnak a két résztvevője, ahol a győztes velünk fut össze a nyolcaddöntőben.Mascherano14 írta: ↑2025.01.23. 13:33:00Mekkora számolgatás lesz az utolsó meccseken, hogy ki hányadik legyen! Most ugye nekünk nagyon rossz az águnk, de a real és a bayern is bizonyára elkerül.