FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.21. 12:53:15
Én is így látom. Lejjebb írtam, ostoba FFP. Most egy tavalyi Cancelo, Felix, Gündogan sorral azt mondom elég jó esélyünk lenne döntőzni.
Nem tudom, hogyan, de el kellene érni, hogy Yamal, Raphinha, Pedri, Olmo és Lewy jó formában legyen a BL-ben. Most még a bajnokságot és a kupát is beáldoznám, mert többet számít a pénz és az esetleges nyári igazolások, mint 1 kupa.
Én hasonló taktikát tudnék elképzelni:
*Most pihentek a srácok, a bemelegítő Las Palmas utáni CDR-ben az Atleticot a Montjuicban ütni kéne több góllal, és akkor az áprilisi visszavágó már inkább csak formalitás, kupa kipipálva. Ha ez nem jön össze el akkor elengedném, egy potenciális BL elődöntő előtt 3-4 nappal döntőzni a RM ellen az nem hangzik jól.
(Miért is nem április 20 vagy május közepefele van a döntő mint régebben?
2015-ben május 30-án döntőztünk a június 6-ai BL döntő előtt 1 héttel)
*Közben forgatni a csapatot ésszel, de nem túlrotálva(mint ahogy régen Lucho csinálta amikor az egész kezdőt lecserélte), esetleg próbálkozni a 2 csatáros játékkal kisebb csapatok ellen, így Raphi/Yamal pihenhetne felváltva, esetleg TorresLewandowski kettőssel rohamozni, fent a gólratörőbb Olmo-Ferminnel a KP-n.
*Fort nem volt az első félideig meggyőző, de második félidőben jó volt. Kiscsapatok ellen otthon bőőőven mehetne rotációban, és Koundé is pihenhetne. Mikor Koundé játszik akkor pedig Baldét tehermentesíteni GM-el.
Közben most jön vissza Christensen is, Flicknek nagyon fontos lenne a Raphinha-Yamal kettőst frissen tartani, ha sikerül és a sérülések is elkerülik a csapatot akkor bármi meglehet, de nagyon pengeélen táncolunk.
csababarca írta: ↑2025.02.21. 12:40:25
Pech, mi is járhattunk volna így.
De ez a régi BL-ben is tendencia volt, összesorsolták az értelmes csapatokat, meg a becsorgó, félvakokat egybe, hogy legyen egy ilyen futottak még kategóriás csapat is a 8 között.
Nekünk innen azt mondom kötelező a legjobb 4-be kerülni, és blama lenne ezt nem megugrani.
Persze egy sérüléshullám átírhatja ezt, de amíg a Yamal, Pedri, Raphinha fogat egészséges, addig a többiek kb mindegy is.
Csak az ne legyen, hogy egy Dortmund/Lille kiver minket, aztán olvashatom a mosdatást a fórumon, hogy jajj ezek mennyire kiváló és jó csapatok, és igazából nem is volt realitás továbbjutás. Mint ahogy szokott lenni.
Ez egy EL-ág, ideje lenne teljesíteni a BL-ben is a kötelezőket.
Aztán egy ki-ki párharc a bayernnel, ott meg győzzön a jobb.
Ebben leginkább az a pech hogy a PSG eszméletlen módon feljavult, az őszi forma alapján nem lett volna csoda ha kimaradnak, most viszont TOP5 csapatba benne vannak, míg a Citynek ezt nem sikerült meglépni. Azért az a PSG-Liverpool párharc nagyon komoly lesz, remélem nem egy nap lesz a miénkkel, én a Liverpoolt várom továbbjutónak.
A Bayernt én nem érzem hogy bekerülne az elődöntőbe, most a Celtic ellen is szenvedtek, simán kinéz nekik hogy a Leverkusen vagy Inter búcsúztatja őket, ami főleg azért fájó nekik mert otthon lenne a döntő.
Most azért össze tehetjük a 2 kezünket, tény hogy innen minden meccs számunkra döntőnek ér fel és úgy is kell felfogni, de jobb esélyekkel indulunk a Benfica-Dortmund/Lille ellen mint egy PSG-Aston Villa ellen. Nagyon kéne az az elődöntő, presztízsnek is, a srácoknak bizalomnövelőnek, illetve nyáron is kicsit jobban fog hangzani a "minimum BL elődöntős Barcelona" mint az ha a PSG ellen kihullunk a legjobb 16 között, plusz ugye a pénz, az a több tízmillió euro 1:1-ben sokat fog számítani.