Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025

Micsoda kincseid vannak.visca el barca írta:lehet inkább beteszek vhs-ről egy getafe-eibart a 2. félidő helyett

Részben egyet is értek, de Ronaldo olyan játékos hogy bakker bepattan róla ha sóhajt egyet....És kupapárharcban ez sokat jelent. Főleg idegenben mikor ennyire megy neki, mert nagyon rugdossa a gólokat, az bizony hátrány. Nem konkrétan a játékstílusa hanem a gólérzékenysége.Nero. írta:Ez a LV gyerek elég jól muzsikál mostanában. Ronaldo hiába hányja a gólokat összjátékban és védekezésben sehol sincs már. Inkább kell nekik egy csapatember mint az hogy CR elönzözzön mindent. Bale átveszi a vezér szerepét simán.

Szerintem meg komoly hátrány. Nagy szerepe van benne, hogy még versenyben vannak itt is, meg a bajnokságban is.CR nincs a kezdőben, bár nemvagyok róla meggyőződve, hogy ez akkora hátrány nekik.
Szerintem egy több gólos X.Vagy egy több gólos Real győzelem kesz a vege.visca el barca írta:a támadósoruk jó, a védelem viszont nagyon gyenge. ronaldo 5x körbefogja futni clichyt/zabaletat, otamendiről meg ne is beszéljünk, 3 méterre nem tud passzolni...Nero. írta:Kíváncsi vagyok mit alkot ma a City. Én nagyon remélem hogy tovább mennek, de sajnos a realitás az hogy semmivel se jobbak mint a Real. Remélem azért egy Xet összehoznak hogy még legyenek izgalmak.
sztem legjobb esetben is egy döntetlen lesz...

a támadósoruk jó, a védelem viszont nagyon gyenge. ronaldo 5x körbefogja futni clichyt/zabaletat, otamendiről meg ne is beszéljünk, 3 méterre nem tud passzolni...Nero. írta:Kíváncsi vagyok mit alkot ma a City. Én nagyon remélem hogy tovább mennek, de sajnos a realitás az hogy semmivel se jobbak mint a Real. Remélem azért egy Xet összehoznak hogy még legyenek izgalmak.

Így van simán megoldható.zola8787 írta:
Az eset után 5 másodperccel már mutatják is a tv-ben, hogy les volt-e vagy sem. A videóbíró igen is kellene a fociban is.
ez sem elvetendő,de túl drasztikus, nem vezetnek be ilyet egyik napról a másikra.visca el barca írta:nekem a lesek amugy is a gyengéim, én húznék a kaputól 25-30 métere egy szaggatottat és az mögött nincs les. teljesen megöli a focit ez az idióta 3 centivel belógott történet...

Az eset után 5 másodperccel már mutatják is a tv-ben, hogy les volt-e vagy sem. A videóbíró igen is kellene a fociban is.hajnesz írta: Ez olyan nem realisztikus nekem, hogy megáll a játék
amerikai fociban,meg a teniszben ígyis úgyis áll, szóval ott nem ekkora probléma.
90. perc, 1-1 a Real ellen, Douglas bevágja 30ról. Felpattan az egész stadion, a játékosok ünnepelnek. Zidane meg challanget kér, mert szerinte a lesen álló Suarez gátolta a kapustLG írta: Én sem konkrétan videóbíróra gondoltam, de szerintem az is kivitelezhető lenne. Nyilván minden necces szituációt nem lehetne visszanézni, de sokan felvetették már, hogy olyan módon meg lehetne oldani, mint a teniszbe. Minden csapatnak lenne 1 lehetősége rá meccsenként, vagy max 2, az szerintem beleférne, és jelentősen nem is törné meg a játékot, kétes szituációknál úgyis reklamálás meg balhé van, szóval eleve áll a játék.
Én sem konkrétan videóbíróra gondoltam, de szerintem az is kivitelezhető lenne. Nyilván minden necces szituációt nem lehetne visszanézni, de sokan felvetették már, hogy olyan módon meg lehetne oldani, mint a teniszbe. Minden csapatnak lenne 1 lehetősége rá meccsenként, vagy max 2, az szerintem beleférne, és jelentősen nem is törné meg a játékot, kétes szituációknál úgyis reklamálás meg balhé van, szóval eleve áll a játék.Viszont a videóbíróval egy teljesen más játékot csinálnának a fociból. Lassítások, várakozások, visszafújások... A hiba meg eddig is benne volt, mégis így szeretjük, viszont könnyíthetnének a bírók dolgán.
Nagyjából egyetértek, de még hozzátenném, hogy a játékosok se könnyítik meg a játékvezetők dolgát. Régen az olaszok voltak a nagy színészkedők, főleg, ha vezettek 1-0ra, mostmár nagyjából mindenki, tisztelet a kivételnek. Ide nem feltétlenül kell videóbíró, elég lenne csak utólag szankcionálni a színészkedőket, és a durva szabálytalanságokat.LG írta: Csak a 11-nél is elfogult az ember. Ha pl. nekünk van egy véleményes esetünk a 16-on belül, arra barcások azt mondják jogos 11-es volt/lett volna, a madridisták meg nem. És mindkét tábor szentül hisz is benne, hogy igaza van.![]()
De tényleg ne keverjük a bajnokságot a BL-el. Nagyon remélem, egyik meccsen sem lesz főszereplő a játékvezető. De félek tőle, hogy nem így lesz. Szidjuk a spanyol bírókat, de máshol sem nagyon jobb a helyzet, nemzetközi szinten sem.
Mondhatjuk, hogy játékvezetői tévedések mindig is voltak, és lesznek is, és ez is a játék része, ez igaz is, de az én véleménye az, hogy az utóbbi évben igenis megszaporodtak a hibák jól láthatóan.
Hogy ez miért van? Egy logikus magyarázat lehet, hogy annyira felgyorsult a játék, hogy a játékvezetők dolga sokkal nehezebb, és egyre nehezebben tudja követni a meccseket. Ha viszont tényleg így van, akkor lehet el kéne gondolkodni, hogy a 21. században már nem elegendőek az emberek a korrekt játékvezetéshez, és segítségül kell hívni a modern technikát.