Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
visca el barca
Presidente del Barça

2016.01.28. 18:56:22

recrea írta:Sztem is. Attól, h pl CR marketing pénzének felét leveszik, nem muszaj Neymarral is így megegyezni. Amúgy sem tiszta ez nekem, h működik ez ott pontosan?!
ha jol tudom mindenkinek elveszik a marketing pénz felét.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.28. 18:26:50

daffy írta:
visca el barca írta:pénz az mondjuk lenne. zselét elsózzák 100-ért, a másik százat meg simán kiköhögik. valszeg a fizetése is meglenne, mert gyanítom egy az egyben megkapná cuncus heti 300.000 euróját (ott sanszos nagyobb fizetése lenne, viszont a real lenyúlja a marketing pénzek 50%-át, szóval, gyakorlatban nem hiszem h sokkal többet kapna mint itt egy új szerződéssel)
Szerintem pedig ha azt mondja Pereznek,hogy ennyi,akkor ennyi. Max elsunnyogják egy részét.
Sztem is. Attól, h pl CR marketing pénzének felét leveszik, nem muszaj Neymarral is így megegyezni. Amúgy sem tiszta ez nekem, h működik ez ott pontosan?!
daffy
Madridista

2016.01.28. 18:16:11

visca el barca írta:pénz az mondjuk lenne. zselét elsózzák 100-ért, a másik százat meg simán kiköhögik. valszeg a fizetése is meglenne, mert gyanítom egy az egyben megkapná cuncus heti 300.000 euróját (ott sanszos nagyobb fizetése lenne, viszont a real lenyúlja a marketing pénzek 50%-át, szóval, gyakorlatban nem hiszem h sokkal többet kapna mint itt egy új szerződéssel)
Szerintem pedig ha azt mondja Pereznek,hogy ennyi,akkor ennyi. Max elsunnyogják egy részét.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.01.28. 18:07:18

pénz az mondjuk lenne. zselét elsózzák 100-ért, a másik százat meg simán kiköhögik. valszeg a fizetése is meglenne, mert gyanítom egy az egyben megkapná cuncus heti 300.000 euróját (ott sanszos nagyobb fizetése lenne, viszont a real lenyúlja a marketing pénzek 50%-át, szóval, gyakorlatban nem hiszem h sokkal többet kapna mint itt egy új szerződéssel)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.28. 17:49:16

Jó meglátások meg érvek, egyet is értek mindegyikkel.

Nálunk nagyobb a türelem, bár ez nem biztos, h végül pozitívan hat a játékos karrierjére. Nem beszélve arról, h a Real eurómilliókkal jobban ad el nálunk, aztán rendre meg is szívatja őket az eladott ember (Adan, Morata, Borja, Negredo) :mrgreen:
Feast4
Director del Fútbol

2016.01.28. 17:04:43

Samper írta:Ha a Real komolyan csábítaná Neymart, akkor a két csapat között soha nem látott vad harc kezdődne, amire a spanyol foci menne rá. Remélem, hogy Ney tudja: aki az MSN-t önként megbontja, az csúnyán megfizet érte.
Komolyan jövőre jelölni kell téged az ev fórumozójának!

Hogy gondoltad ezt a megfizetést?Bedob a szégyenperselybe?Tudjuk már hogy bármi megtörténhet.Ez Figo óta egyértelmű.

Viccet félretéve.Van az a pénz amiért elmenne és van az a pénz is amennyiért el is adnank.Azért ne felejtsük el ez üzlet.Mindenkinek van egy ára.Pl persze egyértelmű hogy nem most fog távozni.De nem hiszem hogy 28-29 évesen is játszik majd.De ki tudja.Nem tudjuk milyen szerződést akarnak adni neki.

Azt sem szabad elfelejteni hogy brazil.A brazil csillagok képesek fényük csúcsán seperc alatt kialudni.Lehet három év is mi akarjuk már elpasszolni bárhova.

Ezzel csak azt akarom mondani marha fiatal még.Barmi lehet meg belőle az útja elején van.Lehet innen megy nyugdíjba de lehet olyan helyről ami perpillanat totálisan szürreális.
Kép
noname
Llegenda del Barça

2016.01.28. 16:41:49

Az is benne van a dologban h a Real elsősorban középcsatárokat szokott kinevelni, akik jobban kitűnnek a csapatukból, mint a Barca specialitása, az osztogató kp. Negredo, Soldado egyik se egy nagy szám, de hamarabb észreveszi őket az ember mint mondjuk Verdut vagy Victor Sanchezt. Konkrétan tele van a liga Barca nevelésekkel.
Említenék még 2 okot:
1. A Realban ha valaki kissé kitűnik, hamar eladják jó pénzért, miközben nálunk próbálják beépíteni az első csapatba. Lásd Bojan vs Morata. Moratát az első komolyabb ajánlatra elengedték, miközben mi Bojant addig tartottuk itt, amíg már biztos volt h nem elég az első csapathoz. Sose jó egy fiatalnak, ha csere. Példák: Bojan, JdS, Jeffren(neki pl sérülések tették tönkre a karrierjét. Ha elengedjük pár évvel hamarabb ma lehet az egyik legjobb lenne a posztján).
2.Az, hogy konkrétan senkit se tart meg a Real. A real akadémiája létszámra hasonló a La Masia-hoz. Asszem kb kétharmad annyi. Viszont, amíg a Barca a legnagyobb tehetségeket megtartja, addig a Real elengedi. Itt fel lehetne sorolni az utóbbi év összes saját nevelését. A példa kedvéért megemlíteném külön Matát, aki Madridba semmire se becsültek, most viszont sikeres. Nálunk pl itt van SR, akit akkor is sokra becsültek, amikor rosszul ment neki és a türelem megérte.

UI: azzal is egyetértek h a stílusból is adódik. Amíg a Barca egy konkrét stílusra tanítja a gyerekeket, addig a realnál ilyen nincs. Egy Real-nevelés könnyebben beilleszkedik emiatt, mint egy Barca nevelés.
A Fifa egy szégyen
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.28. 15:02:53

recrea írta:Csak nekem érdekes az, h a Real saját nevelései, vagy azon igazolásai, akik nem fértek be a csapatba, rendre sikeresek más egyesületnél, más országban, míg a mi játékosaink mennek a süllyesztőbe, ha nem férnek be hozzánk?

Sőt, akik nálunk jók, azok máshol sokszor nem tudnak teljesíteni. Most nem akarok egyik csapatnál sem nevekkel dobálózni, de számomra markáns a különbség.
Deulofeunak nagyon jó szezonja van gólpasszok terén, hosszú távon nagy erőssége lehet az Evertonnak, és a posztja, játék stílusa tökéletesen passzol Angliába. 21 meccs, 1157 perc, 55 perc/meccs

Bojan, sikerült neki fokozatosan felépítenie magát és úgy néz ki, a legutolsó sérülését is maga mögött hagyta, fontos tagja a Stokenak, ahogy Muniesa is rendszeres játéklehetőséget kap, ha egészséges. 18 meccs, 1216 perc, 67,55 p/m Muniesa: 5 meccs 450 perc 90 p/m

Gio, nagyon nagy reménység volt itt, aztán itt sem jött neki össze, és máshol sem indult túl jól a karrierje, de a másodosztályban felépítette magát, és az első osztályban is fontos tagja volt a Villarealnak, csak gondolt egyet és elment az USA-ba. 10 meccs 800 perc 80 p/m Az öcsi pedig rendre játszik. Jonathan: 17 meccs 1195 perc, 70 p/M

Thiago-t lehet, hogy túlzás lenne itt említeni, de tény, hogy nem fért be hozzánk alap kezdőként. Sajnos sok sérülés hátráltatja amióta átigazolt. 12 meccs 639 perc 53 p/m

Hasonló a helyzet Pedroval, de tény, hogy ő is azért ment el, mert nem fért be. 18 meccs 1361 perc 75p/m

Fontás nem tudom, hogy milyen szintet képvisel a Celtában. 7 meccs 541 perc 77p/m

Cuenca jelenleg a Bursasporban nyomja, a mi Balázsunk mellett. 12 meccs 527 perc 44p/m

Tello és Jeffrén na ők tényleg csődöt mondtak.

Ahogy Montoya helyzete is aggasztó. 3 meccs 255 perc 85p/m

Ezek csak az utóbbi pár év játékosai, akikre most így emlékeztem.
De korábbról meg lehetne említeni ilyen játékosokat, mint: Thiago Motta, Arteta, de la Peña, Víctor Sánchez, Trashorras, és ők csak az ismertebbek.

De vannak olyan példák is, mint pl. Bellerin, Fabregas akiket elhalásztak még az utánpótláscsapataink egyikéből.

Amúgy a fent említett játékosok, szinte mind olyanok, akik addig eljutottak, hogy a keret tagjai legyenek, olyanokról felesleges hosszan beszélni, akik közel sem jártak.

szerk: mivel nem volt kedvem annyit írni, ezért még itt van pár említésre való példa.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.28. 14:39:59

recrea írta:Csak nekem érdekes az, h a Real saját nevelései, vagy azon igazolásai, akik nem fértek be a csapatba, rendre sikeresek más egyesületnél, más országban, míg a mi játékosaink mennek a süllyesztőbe, ha nem férnek be hozzánk?

Sőt, akik nálunk jók, azok máshol sokszor nem tudnak teljesíteni. Most nem akarok egyik csapatnál sem nevekkel dobálózni, de számomra markáns a különbség.
Most ha hirtelen erre magyarázatot kell adnom,akkor azt mondanám,hogy nálunk elég zárt rendszert játszatnak már gyerekkoruk óta. Beleivódik ez a fajta játék a gyerekekbe, és nehezen alkalmazkodnak új rendszerekhez. Van ellenpélda, Cesc pl az arsenalban fiatalon tudott meghatározó lenni, de az a senal hasonló rendszerben játszott,lehet emiatt volt.

Persze lehet hülye gondolatmenet volt ez, de én logikusnak látom.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.28. 14:14:20

Csak nekem érdekes az, h a Real saját nevelései, vagy azon igazolásai, akik nem fértek be a csapatba, rendre sikeresek más egyesületnél, más országban, míg a mi játékosaink mennek a süllyesztőbe, ha nem férnek be hozzánk?

Chino
Llegenda del Barça

2016.01.27. 16:11:45

indikal írta:Talán az FC Barcelona sem lenne olyan nagy klub, de Piqué szerintem biztosan nem lenne olyan nagy játékos ha történetesen nem egy katalán kisebbség része és büszkesége lenne. Úgy értem, hogy minden vélt vagy valós sérelemért amit mint nemzetiségi kisebbség kapnak a sporton keresztül és a futbalpályán nyújtott teljesítménnyel büntetlenül és látványosan vissza tudnak vágni. Ezek a sérelmek olyan plussz energiákat szabadítanak fel az egyes játékosokban és vezetőkben, amik 100x erősebbek mint bármilyen doppingszer. Ráadásul nemis kimutathatóak az emberi szervezetben. Ezért is fontosak a hazai saját nevelésű játékosok, mert a tudáson kívül ezt a "szükséges plusszt" is beléjük tudják nevelni.
Én nem mondom azt, hogy Piqué-ben nincsenek nacionalista érzelmek, de nem találom szerencsésnek őt elővenni mint ilyen példakép, meg, hogy ő mennyire kiáll Katalónia mellett. Ő egy olyan ember, aki ahol lehet odaszúr, beszól mindenkinek. Hányszor gerjesztett már indulatokat. (és nem csak a Real felé) Ehhez hozzátartozik az is, ami nála ez a katalán-öntudat. Úgy érzem ez is egy apropó, hogy ennyire kinyithassa a száját.
Forca Barca!!!!
Kash
Entrenador del Barça

2016.01.27. 11:29:52

recrea írta:
Samper írta:Ha a Real komolyan csábítaná Neymart, akkor a két csapat között soha nem látott vad harc kezdődne, amire a spanyol foci menne rá. Remélem, hogy Ney tudja: aki az MSN-t önként megbontja, az csúnyán megfizet érte.
Feldobtad a reggelemet, köszönöm :)

Perez megmondta, h nem igazolnak télen, meg egyéb okosakat...."Senkit nem fogunk igazolni januárban, de csakis azért, mert nálunk futballoznak a világ legjobb játékosai és nálunk van a világ legjobb edzője." Imádom :D

Vagyis nyárig kihúzzák a bünti nélkül, szóval lehet ész nélkül igazolni, ami ebben számomra a rossz hír, h vélhetően CR lelép, lesz lehetőség pótolni őt, bár önmagában a távozása előny lesz náluk.
És mióta lehet adni Perez szavára?
Annó is aztmondta, hogy Benitez teljes bizalmat élvez a vezetőség részéről, és nem fognak a helyére hozni senkit, hiszen Benitez a megoldás...Tudjuk, mi lett a vége, a menesztése nem csak sunyi húzás volt, de kicsit megalázó is.
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.27. 09:50:37

Feldobtad a reggelemet, köszönöm :)

Perez megmondta, h nem igazolnak télen, meg egyéb okosakat...."Senkit nem fogunk igazolni januárban, de csakis azért, mert nálunk futballoznak a világ legjobb játékosai és nálunk van a világ legjobb edzője." Imádom :D

Vagyis nyárig kihúzzák a bünti nélkül, szóval lehet ész nélkül igazolni, ami ebben számomra a rossz hír, h vélhetően CR lelép, lesz lehetőség pótolni őt, bár önmagában a távozása előny lesz náluk.
daffy
Madridista

2016.01.27. 06:02:05

Neymar nem megy sehova. Viszont ha a pénz miatt elmegy,akkor egy utolsó szarházi,nem lenne érdemes sajnálni. De a Barca megadja majd szépen a Real által kínált bér 80%-át,plusz apukának pár milliót és hosszabbít.
Samper
Director del Fútbol

2016.01.27. 05:51:36

Ha a Real komolyan csábítaná Neymart, akkor a két csapat között soha nem látott vad harc kezdődne, amire a spanyol foci menne rá. Remélem, hogy Ney tudja: aki az MSN-t önként megbontja, az csúnyán megfizet érte.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.26. 23:58:47

Én sem példaképként akartam említeni, hanem simán példaként, hogy a nacionalista szellem a teljesítményére pozitívan hat, miközben tiszteletben tud tartani más értékeket. Pique tud kifejezetten provokálni és olykor hencegni, hogy ő katalán "hagyják békén".

Xavis dolgot nem ismerem, pályán azért mond dolgokat az ember, de utána vége a háborúnak és Xavi nem állt soha olyan harcban a szövetséggel meg az emberekkel mint Pique. Vagy említhetném Puyolt is, aki szintén katalán volt, de tisztelettel viseltetett ez iránt meg az iránt is hogy spanyol színekért játszik.

Nem baj ha valaki nacionalista, legyen az, de az nálam picit képmutatás, hogy a nacionalizmus eszméi mögé rejti a saját érdekeit és nekem Pique ilyen. Vagy legyünk elvhűek lsd Olegeur és ne vállaljunk szerepet. Vagy legyünk olyanok mint Xaviék, akik szintén büszkék a gyökereikre, de megértik, hogy miért és kiért kell játszani. Egy Pique pedig pl ha nem tetszik neki egy kérdés perhecc elkezd katalánul nyilatkozni. Szövetség, játékostársak megvédik mindenki elől, ő meg tovább osztja az észt. :D Nem csak a RM-nak tett beszólásai miatt fütyülték (amiatt is) hanem hogy en bloc nem tartotta tiszteletben a spanyol értékeket.
Kép
Kép
Kép
indikal
Barça C

2016.01.26. 21:51:13

Bob_Marley írta:
indikal írta:Talán az FC Barcelona sem lenne olyan nagy klub, de Piqué szerintem biztosan nem lenne olyan nagy játékos ha történetesen nem egy katalán kisebbség része és büszkesége lenne. Úgy értem, hogy minden vélt vagy valós sérelemért amit mint nemzetiségi kisebbség kapnak a sporton keresztül és a futbalpályán nyújtott teljesítménnyel büntetlenül és látványosan vissza tudnak vágni. Ezek a sérelmek olyan plussz energiákat szabadítanak fel az egyes játékosokban és vezetőkben, amik 100x erősebbek mint bármilyen doppingszer. Ráadásul nemis kimutathatóak az emberi szervezetben. Ezért is fontosak a hazai saját nevelésű játékosok, mert a tudáson kívül ezt a "szükséges plusszt" is beléjük tudják nevelni.
A plusz energiákban biztos vagyok, de Piquet nem tartom szerencsésnek felhozni példaként, mert ő mostanában nem véletlenül húzta kis sok embernél a gyufát. Oleguer is elég nagy nacionalista volt, de ő ki is állt emellett. Pique meg tud elég furán viselkedni.

Xavi sokkal inkább lehetne példa, mert mindig büszke volt rá, hogy katalán, de tiszteletben tartotta a spanyol dolgokat.
Egyetértek, de én Piquét nem úgy említettem, mint példakép, hanem csak annyit mondtam, hogy a teljesítményéhez nagyban hozzájárul a nacionalizmusából merített energia.
Egyébként tiszteletben tartva az írásodat és Xavi szimpatikus személyiségét is, nem ő volt az véletlenül, aki egy Real vs. Barca kupadöntő előtt a játékoskijáróban odaszúrt a madridiaknak, hogy " most elhódítjuk a ........ királyotok kupáját" ?
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.26. 15:03:47

A plusz energiákban biztos vagyok, de Piquet nem tartom szerencsésnek felhozni példaként, mert ő mostanában nem véletlenül húzta kis sok embernél a gyufát. Oleguer is elég nagy nacionalista volt, de ő ki is állt emellett. Pique meg tud elég furán viselkedni.

Xavi sokkal inkább lehetne példa, mert mindig büszke volt rá, hogy katalán, de tiszteletben tartotta a spanyol dolgokat.
Kép
Kép
Kép
indikal
Barça C

2016.01.26. 14:11:57

Talán az FC Barcelona sem lenne olyan nagy klub, de Piqué szerintem biztosan nem lenne olyan nagy játékos ha történetesen nem egy katalán kisebbség része és büszkesége lenne. Úgy értem, hogy minden vélt vagy valós sérelemért amit mint nemzetiségi kisebbség kapnak a sporton keresztül és a futbalpályán nyújtott teljesítménnyel büntetlenül és látványosan vissza tudnak vágni. Ezek a sérelmek olyan plussz energiákat szabadítanak fel az egyes játékosokban és vezetőkben, amik 100x erősebbek mint bármilyen doppingszer. Ráadásul nemis kimutathatóak az emberi szervezetben. Ezért is fontosak a hazai saját nevelésű játékosok, mert a tudáson kívül ezt a "szükséges plusszt" is beléjük tudják nevelni.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2016.01.26. 10:32:02

recrea írta:Azért Katalóniát Erdéllyel összemosni elég nagy marhaság.

Az Fc Barcelonanak, mint klubnak és mint gazdasági szerveztnek sokkal több negatívummal járna a független Katalónia, mint pozitívummal, nem is nyilvánítja ki a klub a véleményét a dologról. Soha, sehol nem volt egy közlemény Katalóniával kapcsolatban. Se spanyol bajnokság, se automatikus BL csoportkör, se válogatott, se gazdasági erő, mert ugyan most Katalónia netto befizető, és a GDP szép részét termeli, de egy eurozónán kívüli, kis ország vélhetően nem tudná tartani a gazdasági fejlődést, mert a két említett dolog miatt minek menne oda a tőke.

Semmi racionalitása nincs a független Katalóniának, nem is lesz soha.
Egyetértek azzal, amit leírtál, de pont ez is alátámasztja, hogy van azért párhulyam Erdély és Katalónia között, ebben noname-mel értek egyet. Mindkét esetben van egy nagyobb országon belül egy kisebb régió, ahol egy jelentős számú kisebbség szeretne "nem a többséghez tartozni". És amit leírtál, hogy miért nem racionális egy független Katalónia a 21. században, ugyanez igaz Erdélyre is. Egyik esetben sincs gazdaságilag értelme, bármennyire érzik jogosan a katalánok is azt, amit az erdélyi magyarok. Mindkét esetben az erős autonómia lehetne a megoldás, ahol a kisebbség megkaphatja az őt megillető jogokat, az önállóság érzését, nem kell elnyomásban élnie, ugyanakkor nem kell lemondania a nagyobb ország adta előnyökről. A probléma inkább az, hogy ebben se a román, se a spanyol többségi társadalom nem igazán partner... :)

Úgyhogy van szerintem analógia a kettő között és ezen keresztül jobban meg lehet érteni a katalánok helyzetét nekünk magyaroknak is.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League #1 - 2013
EuroBarca Keeper League #1 - 2025 & #2 - 2014, 2018, 2020, 2023, 2024
noname
Llegenda del Barça

2016.01.26. 10:08:10

Mint erdélyi annyit tudok igazolni, hogy innen nézve valóban sok a párhuzam. Adott egy országrész, ami az ország legfejlettebb és legtöbbet termelő vidéke, ahol a kisebbség ugyan nem olyan típusú elnyomásban él, mint egy gyarmaton, de azért mindig van 1-1 bunkó, aki be-be szól, a politikai döntések is mindig kicsit ellened szólnak. Különösen meg tudom érteni Barcelona helyzetét, ahol azért jelentős a spanyolok száma, ugyanis Margittán kb 45-55 a románok javára és Barcelona és környékén is jelentős mennyiségben vannak spanyolok. Értsd: nem az a helyzet mint pl székelyföldön, ahol egyes helyeken szinte 100% székely.
A Fifa egy szégyen
indikal
Barça C

2016.01.26. 08:32:03

ntibi67 írta: Igen ha valakit nem csak a foci érdekli van mit kutatni a Barcelona és Katalónia történelmében.Biztos kevesen tudják vajon mit és miért énekelnek minden sportesemény.17.percében.Nem értik miért áll ki Piqué a katalán függetlenség mellet.Azoknak ajánlom utazzanak ki Erdélybe és lehet egy kicsit átérzik mit élnek-éltek meg az ottani emberek az elnyomás alat.
Ez igaz, én is pontosan átérzem Piqué emócióját. Azonban háklis téma és nem is erre a fórumra való, mivel ezeket az érzelmeket csak azok tudják igazán megérteni, akik kisebbségben és elnyomásban élnek. Jóllakott ember sose fogja igazán megérteni az éhezők világát. Emóciók és sérelmek terén igenis van analógia Katalónia és Erdély között.
ntibi67
Capitá del Barça

2016.01.25. 23:36:52

Először olvassatok,utána értelmezzetek,ha ez sikerül utána megprobálhattok belekötni a mondandómba.Nem hasonlítottam össze Erdélyt Katalóniával,hanem érzésekröl írtam,hogy meg lehet érteni a régóta elnyomás alat élőket csak ki kell menni Erdélybe és beszélgetni kinti magyarokkal.Tehát ne magyarázatok bele olyasmit a mondandómba ami nem volt benne.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.01.25. 23:21:38

Én sem értem az összehasonlítást, mert míg az erdélyi magyarokat, elszakították az anyaföldjüktől és ide akartak/akarnak visszakerülni, addig a katalánok egy független államot szeretnének, másrészt nem nagyon fognak ők függetlenedni, Barcelona jelenleg ha jól tudom a spanyol kereskedelem legforgalmasabb kikötő városa, ráadásul az nem úgy működik, hogy a felgyülemlett adósságokat majd Spanyolország megoldja ahogy akarja, ők meg élnek mint hal a vízben...
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.25. 23:11:45

Azért Katalóniát Erdéllyel összemosni elég nagy marhaság.

Az Fc Barcelonanak, mint klubnak és mint gazdasági szerveztnek sokkal több negatívummal járna a független Katalónia, mint pozitívummal, nem is nyilvánítja ki a klub a véleményét a dologról. Soha, sehol nem volt egy közlemény Katalóniával kapcsolatban. Se spanyol bajnokság, se automatikus BL csoportkör, se válogatott, se gazdasági erő, mert ugyan most Katalónia netto befizető, és a GDP szép részét termeli, de egy eurozónán kívüli, kis ország vélhetően nem tudná tartani a gazdasági fejlődést, mert a két említett dolog miatt minek menne oda a tőke.

Semmi racionalitása nincs a független Katalóniának, nem is lesz soha.
Válasz küldése