Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
MR. TROMORT777

2015.11.15. 18:33:27

Én vagyok az egyetlen aki Szalait kezdetné? Akármennyire is röhejes, de védekezésben írtó fegyelmezett a pontrúgásoknál és ez a meccs egyik sarkalatos pontja lehet. Persze támadásban gyenge volt, de közel sem annyira mint amekkora arányban elő van véve. Más sem tudott volna annyira egyedül többet nyújtani szerintem. Értem én a Böde imádatot, szimpi srác, de nemzetközi szinten nincs meg a rutinja és szerintem a fegyelmezettsége sem kellő ehhez a szinthez.
Bödét csak abban az esetben játszatnám, ha ég a ház, de reméljük ez nem fog előfordulni. Kíváncsian várom a kezdőt.
Alcantara
Director del Fútbol

2015.11.15. 18:20:15

Eljött a nagy nap!

A kezdőben nem tudom, hogy Juhász vagy Lang kezd, de a csütörtöki meccs alapján Lang nagyon összeillik Guzmiccsal, Roli már be van lassulva, max. a rutinja érhet aranyat.
Nagy Ádám játékát Gera helyén én is biztosra veszem, nem tudom mi sül ki belőle, azért Gerzson nagyon ott van a védekezésben, szerintem hiányozni fog.

Nem lennék meglepve, ha Szalai helyett Böde kezdene, egyrészt otthon van, másrészt sok párharcot lenne képes megnyerni, szívvel-lélekkel küzdő játékos.

A stáb biztos precízen felmérte, ki az aki képes 3 nap alatt regenerálódni, ki az aki nem.
Ennek tekintetében biztos lesznek változások, gondolok itt esetleg egy Kleinheisler-Lovrencsics cserére.

Egy nyomorult kis gólt eltehetnénk az elején, legyen az öngól vagy bármilyen jellegű. [-o<

H A J R Á MAGYAROK!!!!!
Alfa
Entrenador del Barça

2015.11.15. 15:56:16

˝Még egyszer harcba szállok, megvívom az utolsó nagy csatát. Ma élek, és meghalok...˝

30 év után ma végre sikerülhet. Én bízom a fiúkban és a kapitányban. Hiszem , hogy most képesek megugrani a szintet.Nyerjük meg a meccset vagy legyen egy gusztustalan 0-0 nem érdekel csak jussunk ki. Egyet megígérhetek , hogy óriási hangulatot fogunk csinálni és a norvégok megtudják , hogy milyen is az igazi szurkolás.

Gyerünk gyerekek egy ország veletek!!!!
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.15. 15:27:37

Változások biztos lesznek, eddig is ha ilyen rövid időn belül játszottunk volt négy-öt változás a kezdőcsapatban (Juhász minden bizonnyal visszakerül a kezdőbe és Gera helyett pedig szerintem Nagy Ádi fog játszani, ez rögtön két változás). Én is úgy látom, hogy nagyon helyesen a vezetés nincsen elszállva, de a sajtó talán egy kicsit igen és láthattuk, hogy a norvégok is milyen súlyt tettek a sajátjaikra és mi lett belőle. Én is borzasztó nehéz meccsre számítok, s féltem a fiúkat. Nem csak a meccstől hanem egy esetleges kudarc esetén a "haragtól". Pedig ezek a srácok eddig is mindent megtettek és inkább az eget kéne áldjuk, hogy még versenyben vagyunk, mert ha szívére teszi valaki a kezét és körbe néz a magyar fociban akkor siralmas dolgokat tapasztal. És azért hogy itt lehessünk nagyot küzdöttek a fiúk és eredménytől én büszke leszek rájuk.

Gera témába én nem akarok belefolyni elfogultság is lenne iránta, miután Fradista, de a mai meccsen biztos vagyok benne hogy hiányozni fog. Ő talán az egyedüli olyan játékosunk, aki volt már hasonló téttel bíró meccsen. Rengeteget fog számítani, hogy feldolgozzák a játékosok a nyomást és pl ezért is örültem Mölleréknek, mert ők voltak már ilyen szituban és feltudják lelkileg készíteni a srácokat. Hiába vagyunk jó helyzetben vagy inkább jobb helyzetben mint Csütörtök előtt ez baromi nehéz lesz. A norvégok tuti megint megtolják az elejét és Osloban is voltak gondjaink, de megúsztuk. Most is túl kell élni a meccs elejét. Gyors szélsőkre megint lehet apellálni, de kérdés fizikálisan ki milyen állapotban van.

Nyilván a kapitány jobban tudja, de váratlanként meghúznék egy Kádár ki szélre és előtte nem Dzsudzsák hanem Leandro. Leandro jobb védekezésben és ő is odatudja rúgni a labdát ahova kell és talán jobban tudnánk fogni a jobb oldalukat. Az első meccsből kiindulva Elabdellaoui megfogása kritikus pont. Talán ő okozta nekünk a legtöbb gondot. Viszont ez csak elmélet, s Dzsudzsák mégiscsak a kapitány, s ez is sokat jelent lélektanilag. Szóval nagy változás nem lesz, de Balázsnak most nagyon oda kell tennie magát azon az oldalt sok múlhat.

Összegezve valóban nehéz lesz, de nagyon bízok benne sikerül, mert nagyon kellene a mi kis focinknak valamiféle siker. És ha esetleg el is buknánk, akkor is emelt fejjel tehetjük ezt meg, s már ez örömteli.
Mindenesetre HAJRÁ és menekülés a továbbjutásba kell legyen a mottó!!!!
Kép
Kép
Kép
MR. TROMORT777

2015.11.15. 13:23:03

Van egy izlandi ismerősöm(Fanaments egyik készítője) és a napokban úgy írt rám, hogy látta az összefoglalóját a meccsnek és, hogy az istenbe nyertük meg azt a meccset...

De, hogy a mai meccsről is írjak. Én nagyon bizakodom, de sokkal nehezebb lesz mint a kinti meccs. Hihetetlen nagy adag csoda kell, hogy jól süljön el, mert a Norvégoknak akármennyire is nem volt sok tiszta ziccere, azért nem lehet elvárni, hogy azok ma sem mennek be. Ami tetszik, hogy Storck is úgy áll hozzá, legalábbis a nyilatkozata alapján, hogyha egyet lövünk akkor kint vagyunk. Egy 1-0át nem lehet védeni 180 percen keresztül. Muszáj lesz játszani és jó kontrákat vezetni. Kíváncsian várom a kezdőt. Lovrencsics vagy Stieberre is látok esélyt, nekik örülnék.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2015.11.15. 12:54:04

Vakmacska írta:ebből is látszik, hogy mennyire frusztráltak. Azért ez nem olyan bekkelés volt, mint anno a Barca- Cselszkij. Ott azért rengeteg ziccer maradt ki. Itt egy, a meccs legvégén. A szögleteik semmit nem értek, mindet kifejeltük. Volt pár távoli lövés, azt ennyi. Azért, mert ők egy védelmet képtelenek feltörni, azért miért mi vagyunk a gusztustalanok? Annak viszont nagyon örülök, hogy a fiúknak nem nőtt meg az arcuk, mint régen. A norvégok meg dühösek ránk. Könnyen kinézem, hogy ha nem jön nekik a gól, elgurulhat a gyógyszer.
Azért ez erős sarkítás. :D Egyáltalán nem azt mondom, hogy jobban játszottak, de voltak azért helyzeteik, csak rendre rossz megoldást választottak. Volt, hogy csak Király bravúrján múlt, hogy nem kaptunk gólt, illetve Söderlundnak is megvoltak a helyzetecskéi, de tényleg borzasztóan sáfárkodott velük. Nézd meg az összefoglalót, 20. perc környékén 3v3-ban vezették ránk, Söderlund lepasszolta Királynak 20-ról, a baloson meg ott futott a társa, akinek ha odateszi elé (kb egy 5 méteres passzt kellett volan végrehajtani a gyatra lövés helyett), akkor tiszta gólhelyzet. És voltak még ilyenek a meccsen, úgyhogy nem teljesen valótlan, hogy voltak lehetőségeik, de rendre elbénázták. Gusztustalannak meg én se nevezném a játékunkat, de egyrészt bennünk van egy elfogultság a saját válogatottunk iránt, a norvégoknak meg az övéik iránt. És azért mi se játszottunk űrfocit, de mondom, a sikernek kell örülni, nem a norvég nyilatkozatokon háborogni. :)
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Vakmacska
Llegenda del Barça

2015.11.15. 10:51:31

ebből is látszik, hogy mennyire frusztráltak. Azért ez nem olyan bekkelés volt, mint anno a Barca- Cselszkij. Ott azért rengeteg ziccer maradt ki. Itt egy, a meccs legvégén. A szögleteik semmit nem értek, mindet kifejeltük. Volt pár távoli lövés, azt ennyi. Azért, mert ők egy védelmet képtelenek feltörni, azért miért mi vagyunk a gusztustalanok? Annak viszont nagyon örülök, hogy a fiúknak nem nőtt meg az arcuk, mint régen. A norvégok meg dühösek ránk. Könnyen kinézem, hogy ha nem jön nekik a gól, elgurulhat a gyógyszer.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2015.11.14. 19:59:16

Mascherano írta:
Messias2 írta:Én azt nem értem, h mire fel ilyen nagyképűek!?
A csürtöki meccsen úgy játszottak, mint egy lelkes iskola csapat. Ügyesek voltak, de taktikailag nagyon gyengék, illetve a támadásaik is nagyon ad hoc jellegüek voltak. Szvsz csapatként és egyénileg se vannak előttünk.
Egyetertek kikaptak otthon.Akkor megis mire buszkék?
Nem büszkék semmire, nem is nyilatkoztak ilyet. Ez egy tipikus sablonnyilatkozat volt, 1 gólos hátrányban a visszavágó előtt valamit is magára adó csapat nem mondhat mást azért. :) Bizakodnak benne, hogy itt meg tudnak verni minket, nyilván abból kiindulva, hogy voltak azért helyzeteik az első meccsen is, a végén üres kapura fejeltek kapufát és nem kaptak meg egy jogos tizenegyest sem.

Az pedig, hogy gusztustalan védeni az 1-0-t... Hát Istenem... :) Ezt tudjuk játszani, ez kellett most. Mourinho összes csapatára rámondtuk már, hogy gusztustalan, de ettől függetlenül, ha holnap is csak ennyit gusztustalankodunk, én már maximálisan elégedett leszek. :D
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Mascherano
Jugador del Barça

2015.11.14. 17:39:57

Messias2 írta:Én azt nem értem, h mire fel ilyen nagyképűek!?
A csürtöki meccsen úgy játszottak, mint egy lelkes iskola csapat. Ügyesek voltak, de taktikailag nagyon gyengék, illetve a támadásaik is nagyon ad hoc jellegüek voltak. Szvsz csapatként és egyénileg se vannak előttünk.
Egyetertek kikaptak otthon.Akkor megis mire buszkék?
Més que un club !
Messias2
Director del Fútbol

2015.11.14. 14:53:15

Én azt nem értem, h mire fel ilyen nagyképűek!?
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
szekelygyula
Jugador del Barça

2015.11.14. 14:42:07

Normandia írta:
Messias2 írta:„Tudtuk előre, hogy milyen lesz a magyarok támadójátéka ebben a párharcban. Gusztustalan az egy-nullás előnyt védeni. Egy gól nem túl sok. A párharc félidejénél járunk, de ez a szünet nem tizenöt perces. Két és fél napunk van, ezt a visszavágóra való felkészülésnek szenteljük” – idézi a vg.no Per-Mathias Högmót, aki nem aggódik, mivel szerinte a lehetőségeik megvoltak az első mérkőzésen is, csak jobban kellett volna azokkal sáfárkodniuk.

Ezek a norvégok napról-napra egyre nagyobb bohócot csinálnak magukból. :lol:
Annyira unszimpatikusok ezekkel a pökhendi kijelentésekkel, hogy már fáj. Kìvánom, hogy legalább két góllal verjük őket. Persze tudom, hogy jobbak meg minden, de ennyire győzelmet még nem akartam, mint most. Meg kell mutatni ezeknek a senkiháziaknak, hogy visszább kell venni az arcból.
Jöjjenek nyugodtan olyan nagy mellénnyel amilyennel az első meccsre is érkeztek és akkor megint belefutnak egy zakóba
MatyiG
Adminisztrátor

2015.11.14. 14:27:31

Gusztustalan az egy-nullás előnyt védeni. Egy gól nem túl sok.
1-2-nél kíváncsi lennék, mit csinálnának. :) De nem lesz így.
Normandia
Director del Fútbol

2015.11.14. 14:14:17

Messias2 írta:„Tudtuk előre, hogy milyen lesz a magyarok támadójátéka ebben a párharcban. Gusztustalan az egy-nullás előnyt védeni. Egy gól nem túl sok. A párharc félidejénél járunk, de ez a szünet nem tizenöt perces. Két és fél napunk van, ezt a visszavágóra való felkészülésnek szenteljük” – idézi a vg.no Per-Mathias Högmót, aki nem aggódik, mivel szerinte a lehetőségeik megvoltak az első mérkőzésen is, csak jobban kellett volna azokkal sáfárkodniuk.

Annyira unszimpatikusok ezekkel a pökhendi kijelentésekkel, hogy már fáj. Kìvánom, hogy legalább két góllal verjük őket. Persze tudom, hogy jobbak meg minden, de ennyire győzelmet még nem akartam, mint most. Meg kell mutatni ezeknek a senkiháziaknak, hogy visszább kell venni az arcból.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Messias2
Director del Fútbol

2015.11.14. 14:00:04

„Tudtuk előre, hogy milyen lesz a magyarok támadójátéka ebben a párharcban. Gusztustalan az egy-nullás előnyt védeni. Egy gól nem túl sok. A párharc félidejénél járunk, de ez a szünet nem tizenöt perces. Két és fél napunk van, ezt a visszavágóra való felkészülésnek szenteljük” – idézi a vg.no Per-Mathias Högmót, aki nem aggódik, mivel szerinte a lehetőségeik megvoltak az első mérkőzésen is, csak jobban kellett volna azokkal sáfárkodniuk.

mess2009
Director del Fútbol

2015.11.14. 13:08:07

átfutottam a hsz.-eket röviden a magam reakciója néhány kérdésben.
-a válogatott értéke az európai mezőnyben? ha nem jutunk ki önmagáért beszél, ha igen akkor mi leszünk azok akiket minden csapat a csoportjába kíván majd... :mrgreen:
-Kleiheisler: amikor a Vidiben Kovács I. mint a tehetség-reménység szerepelt, egyszer csak elkezdték le cserélgetni és egy kis tömzsi vörös gyerek jött helyette. nos én (már?!) akkor azt láttam, hogy ez a srác masszívabb, gyorsabb, kvázi hasznosabban játszik a kis Kovácsnál akivel kapcsolatban ma is az az érzésem, hogy nagy neki egy focipálya...
-Szalai:én nem gyakran de figyelek a statisztikákra is. nos egy beidézett neves szaklap szerint ő volt a leg gyengébb osztályzatú, Dzsudzsákkal egyetemben
-a kapitány : most sem tudok mást mondani: a kis vörös be jött neki, Szalai berakása több mint hiba, Dzsudzsákot min. félidőben le kellett volna vinnie, a taktikája: bejött.
- magam is Guzmicsot ítéltem a legjobbnak be is jött a fentebb említett osztályzás szerint is.(ők Királyt hozták leg magasabb pontszámmal)
Gera:az egyetlen a csapatban aki nemzetközi szintű foci-kultúrával bír, kár hogy 36 éves.
-a Barca szint és mi...nincs mit hozzá tennem , én is így vagyok
Normandia
Director del Fútbol

2015.11.14. 08:15:11

eimenis1212 írta:
de egyszerűen én már a barca szint után nem tudom ezt a színvonalat nézni
Na ezzel én is sokszor vagyok ìgy. Előbb mindig tudatosìtom magamban, hogy mit nézek.:-D Ez van, ettől még a mi kutyánk kölkei.:-D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
eimenis1212
Jugador d'estrella

2015.11.13. 21:03:00

olvasgatom a hozzászólásokat, van egy pár egyéni kritika, de mindenki örül.... Persze tudom tök nagy dolog, hogy az EB kapujában vagyunk, de...
kezdem azzal, hogy kb. a 30. perctől láttam a meccset.
Szval gyalázatos volt amit foci címen műveltünk. A 2. félidőben 1 db épkézláb támadásunk nem volt, ez ellen a gyenge norvég csapat ellen. Olyan gyalázatos technikai megoldásokat toltunk (pl. amikor Dzsudák a félpályánál gyorsan elvégzett szabadrúgásból próbálta kiugratni Szalayt - 10 éve nem fociztam, de a rosszabbik lábammal jobb lett volna az átadás). Nem Szalayval, meg Gerával volt itt gond hanem mindenkivel a középpályától felfelé. A 75. perctől a szögletzászlóhoz vitte a támadó szekciónk a labdát. Szval értem én h öröm van, és persze h szurkol az ember a magyaroknak, de ezt nekem kínszenvedés volt végignézni (lehet nem állandóan barca meccset kellene nézni). És a nagy kérdés: ez mire lesz elég az EB-n? Egyébként vmelyik norvég volt válogatott mondott vmi ilyesmit ami mindent összefoglal: " a magyarok pont olyan gyengék voltak, mint amilyenre számítottunk, csak épp mi még gyalázotasabbak voltunk"
Egyébként tökre bízom benne h kijutunk, de egyszerűen én már a barca szint után nem tudom ezt a színvonalat nézni

szóval csak nekem bántja ez az egész a szemem? persze nem barca szintet várok, de azért olyan szintű technikai megoldásokat nem szeretnék látni amiért már IFI-ben is leordítja a hajad az edző
Messias2
Director del Fútbol

2015.11.13. 20:15:26

Alcantara írta: Nem kell sarkítani, sehol nem szerepelt, hogy én biztos voltam benne, de nem is írtam degradáló, fejfogós smiley-s sorokat.

Az az információ elegendő ahhoz, hogy kétségesnek találd esetleg, de maga a stílus, amit te is és páran megengedtek maguknak vele kapcsolatban enyhén szólva is nevetséges.

Erre mondják, ha hallgattál volna...
Akkor nem fogalmaztam egyértelműen a meccs előtt. Én nem a srácot illettem degradáló jelzőkkel, hanem a kapitányt. Egyértelmű, h egy játékos se tehet arról, ha beteszik a kezdőbe. Én egyszerűen Storckon akadtam ki, mert eddig a meccsig nem tetszett, amit csinált. Kezdve a románok elleni meccstől, egészen Tőzsér mellőzéséig, és ez a tegnapi kezdő teljesen felidegelt, és ezért "fakadtam" ki. De a tegnapi meccs után revideálnom kell a véleményemet Kleinheisler beállításával kapcsolatban, és emelni a kalapom. =D>
Alcantara
Director del Fútbol

2015.11.13. 19:34:57

Messias2 írta:Kleinheisler László a Videoton labdarúgója, de a székesfehérváriak első és második csapatában sem lépett pályára ebben a szezonban. Legutóbb az U21-es válogatott Albánia elleni Eb-selejtezőjén játszott október 13-án, azaz majdnem egy hónapja.
Ebbőll indultam ki. Szerintem ez elegendő információ.
De ha te a meccs előtt biztos voltál abban, h ő a legjobb megoldás, akkor emelem kalapom. =D> Én úgy gondoltam, h Lovrencsics, és Stieber is biztosabb pont lenne, mint a most debütáló Kleinheisler, de tévedtem, mint ahogyan több millióan az országban.

Nem kell sarkítani, sehol nem szerepelt, hogy én biztos voltam benne, de nem is írtam degradáló, fejfogós smiley-s sorokat.

Az az információ elegendő ahhoz, hogy kétségesnek találd esetleg, de maga a stílus, amit te is és páran megengedtek maguknak vele kapcsolatban enyhén szólva is nevetséges.

Erre mondják, ha hallgattál volna...
barca_bome
Jugador d'estrella

2015.11.13. 17:18:41

Sziasztok, hosszú idő után újra hozzászólást írok.

Büszke vagyok a srácokra! Guzmicsot korábban nagyon szidtam, de az utóbbi meccseken, de főleg tegnap nagyon oda tette magát. Tegnap szerintem klasszis szintet hozott. Jó persze nem egy Barca támadósor ellen kellett védekeznie, de összehasonlítva az erőviszonyokat szerintem tanári volt, amit hozott a meccsen.

Tudnék még 6 millió sort írni, Király Gabi is oda tette magát, Kleinheisler is nagyon nagy húzás volt. Dzsudzsák egy rakás ... volt, de legalább hajtott. Majdnem az egész csapat tetszett, viszont volt egy valaki, aki szerintem vérlázítóan játszik folyamatosan: Szalai. Nem tudom mit keres a válogatottban. Böde Danit követelem a csapatba vagy bárki mást. Nikolics, de még Priskin is jobb.

Ami még tetszett, hogy a fiatal csere Nagy Ádám, jól szállt be a meccsbe a futsalos múltjával jól tolta a szögletzászló környékén a meccs végén.

Igen tudom, hogy lehetett volna 2 tizi is az ellennél, meg Fülöp Marci (isten nyugosztalja szegényt!) tolta felső lécre a végén a fejest, de nagyon tudnék örülni, ha legalább egy ilyen szintet hozna konstans a csapat. Igaz, most elég ittas vagyok, ezért is hallgatom végtelenítve, hogy Hajdúszoboszló, Hajdúszoboszló, lesz még Oslo Hajdúszoboszló!!!

Nem mellesleg, ha nem mi lennénk a Norvégok ellenfele, akkor is a másik csapatnak szurkolnék, mert ez az öntelt mentalitás és lenézés nagyon unszimpatikus nekem. Mondjuk pont ez fog minket kijuttatni az EB-re!

Tisztelet! :)

Szerk.: Nincsenek véletlenek, hogy pont utánad kommentelek ide Gyula. Ezer évben egyszer írok a fórumra, de akkor pont utánad! :D
Piquenbauer
Jugador d'estrella

2015.11.13. 16:19:55

Grat a válogatottnak a tegnapi győzelemhez, ehhez a győzelemhez pedig nagyon kellett az elején Király bravúrja.

Ami pozitívum volt a számomra, hogy az első pár percet leszámítva, nem csak arra rúgtuk a labdákat amerre álltunk, és csak ívelgettünk, hanem meg is próbáltuk rendre játszani azokat (még a hátvédjeink is). A mérkőzés legjobbja nálam Guzmics volt, ez a srác mindenhol ott volt, ahol lennie kellett hátul, rengeteg támadás és beadás akadt el rajta. Ha egy meccs alapján valaki eladhatta volna magát ezen a mérkőzésen, akkor szerintem az mindenképpen ő lett volna.

Emellett pedig azt is pozitívumnak tartom, ahogy a játékosok hozzá álltak ehhez a mérkőzéshez, és ahogyan a szívüket és a lelküket kitették a pályára. (Azt azért megjegyzem, hogy ennek elvárhatónak kéne lennie egy válogatott játékostól).

Negatívum pedig számomra első sorban Dzsudzsák és Szalai játéka volt a mérkőzés folyamán. Dzsudzsi szerintem csak a neve miatt (vagy a románoknak lőtt szabadrúgásgólja miatt?!) van ott a válogatottban, igazából szerintem jó ideje semmi pluszt nem tudott hozzá adni a válogatott játékához. Az pedig szomorú, hogy sokan őt tartják a legjobb magyar játékosnak, kérdem én miért? Szalainak pedig igazából egyetlen haszna volt, hogy a szögleteknél hátul el tudta fejelgetni a labdákat, előre játékban pedig teljesen 0 volt. Azt nem értetettem, hogy a második félidőben például miért nem érkezett egy mozgékonyabb csatár (pl Nikolics) a helyére, a lassabb norvég védők közé? Egyet remélek, hogy a visszavágón a helyén Böde vagy Nokilics kezd majd.

Gerával kapcsolatban pedig csak annyit írnék, hogy tisztelem a pályafutását, meg azt is, amit Angliában például a Fulhamnél végig vitt (EL döntőig vezette őket). De elég szomorú az, hogy 36 évesen még ő rá van szüksége a válogatottnak, és ezzel nem őt akarom megbántani. Egyébként egy esetleges EB részvétel, amire jelenleg nagyon jó esélyünk van, megérdemelne ő is és Király is.

A norvégokról pedig annyit, ezen a mérkőzésen is kiderült, hogy ők nem egy világ verő csapat. A meccs elején ott volt az a nagy helyzetük de onnantól kezdve, hogy meglőttük a gólunkat, teljesen azt éreztem, hogy ezek fogalmatlanok, és ha holnap estig játszanánk, akkor se tudnák azt, hogy most mit kéne tenniük? Úgy látszik nem igen számoltak azzal az eshetőséggel, hogy mi ott kint majd vezetni fogunk ellenük. Annak pedig külön örülök, hogy ennek a nagyképű hozzáállásuknak (örültek, hogy minket kaptak) ez lett az eredménye. Jó volt a mérkőzés végén látni azt, ahogyan síri csendben volt a norvégok stadionja.

Egyébként ezeket a mérkőzés utáni nyilatkozatokat nem értettem: "a magyarok pont olyan gyengék voltak, mint amire számítottunk." "Két tizenegyest vettek el tőlünk".

Az elsőre a kérdésem, hogyha olyan gyengék voltunk, akkor miért nem tudták normális helyzeteket kialakítani? (Kivéve az első pár perc, és a kapufa előtti passz.)
A két tizenegyes szitu pedig szerintem teljesen röhejes volt, meg egy angol bíró ilyen szitukra nem fog tizit adni. (Bár a sárga lapjait nem értettem neki, pl Tettey-ét és Geráét sem,)

Egy szó mint száz, óriási lépést tettünk a kijutás felé, és szerintem hazai pályán be fogjuk biztosítani a továbbjutást.
Messias2
Director del Fútbol

2015.11.13. 16:16:11

Alcantara írta: Nem gondolnám teljesen normális szurkolói reakciónak. Semmilyen információ birtokában valakit így, ebben a stílusban ledegradálni (nem csak rá vonatkozik, mert többen megtették, többek között orbánkedvenc és egyéb jelzőkkel)ez olyan tipikus magyar mentalitás, mert itt mindenki jobban tudja a szövetségi kapitánynál.
A normális reakció Zozzy részéről íródott le, aki furcsállotta, de nem ócsárolta a meccs előtt a játékost és a kapitányt.

Illett volna megvárni a meccset, mielőtt egy magyar játékost véleményezünk.
Kleinheisler László a Videoton labdarúgója, de a székesfehérváriak első és második csapatában sem lépett pályára ebben a szezonban. Legutóbb az U21-es válogatott Albánia elleni Eb-selejtezőjén játszott október 13-án, azaz majdnem egy hónapja.
Ebbőll indultam ki. Szerintem ez elegendő információ.
De ha te a meccs előtt biztos voltál abban, h ő a legjobb megoldás, akkor emelem kalapom. =D> Én úgy gondoltam, h Lovrencsics, és Stieber is biztosabb pont lenne, mint a most debütáló Kleinheisler, de tévedtem, mint ahogyan több millióan az országban.
defender3
Entrenador del Barça

2015.11.13. 14:46:11

Alcantara írta:Ez a Király téma érdekes. Többen simán kihagynátok.
Nekem is sokszor volt ellenérzésem vele, a selejtezőkön. Viszont a legtöbb meccsen meggyőzött, akár csak tegnap. Volt bravúrja, hihetetlen nyugalmat áraszt a védelem felé.

1.Lehet ezeket magyarázni másképpen is, de 14 szövetségi kapitány bizalmát élvezte, ami azért nem lehet véletlen vagy protekció.
2. Felnőtt két generáció is mellette, de senki nem tudta tartósan kiszorítani.
3. Hazajött befejezni és megtámasztja olyan mértékben még, egy gyenge Haladást, hogy dobogóért tudnak küzdeni.

Én sem rajongok érte, de a fenti érvekkel nehéz vitatkozni.
Ilyen meccsen pont egy rutinos kapus kellett, aki árassza magából az önbizalmat az egész csapatnak.

1. Pontosan ezt nem lehet annak betudni csak annak, hogy valakinek a valakije.

2. Jelen pillanatban akik kiszoríthatnák: Bogdán Liverpool csere, Dibusz az NB1 szerintem legkevesebbet foglalkoztatott kapusa aki ha akarna valamit lépne külföldre. Aki még lenne az Köteles de ő valami miatt soha nincs behívva. Meg Megyeri de ő meg a Getafében csere.

3. Ez meg a bajnokságot minősíti, hogy egy levezető Királlyal dobogóért küzdő csapat lett a Hali.

Volt, hogy amikor még az 1860-ban játszott az ő mackóalsója volt a legnépszerűbb relikvia a szurkolók körében. Meg szerintem mindenhol szívesen emlékeznek rá.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.11.13. 14:30:36

Nem látom az ellentmondást abban amiket írtam. Elvétve elkapok egy egy meccset, vagy egy félidőt de ez nem jelenti azt hogy nézem folyamat, követem.
Illetve nem a technika dominál a pl-ben amikor én látom, legalàbbis a közönségnél nem. Én így vettem észre.

Érvelni nehéz, de én amikor nézem a magyar válogatott meccseit, ezt látom, hogy kivonja magát a játékból. Ezt valami hangzatos statisztikàval vagy hőtérképp nem tudom megtámasztani, ény így látom, lehet akkor rosszul.
De a dicshimnuszok meg a teljesítmény hogy nincsenek egy szinten kezelve az biztos.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MR. TROMORT777

2015.11.13. 14:00:24

csababarca!

Egyszer sarkítsz és olyat írsz, hogy:
Angliában ha leveszel egy labdát csettintenek, őket nem nehéz lenyűgözni, egy bedobásra tapsolnak kb.
Majd olyat írsz, hogy
Szerintem Anglia nem a technika mekkája, ott ez huszadrangú dolog, közönséget se érdekli különösebben, mondjuk évek óta nem nézem a PL-t,mert hányok, szóval lehet már megváltozott, akkor elnézést.
majd
Szoktam nézni, elvétve.
Elnézést de ezek után nehezen értelek meg.

Amúgy meg elfogadom a véleményedet én is, félre értés ne essék, csak nem látom sehol az érvelésedet. Alibizett mert miért? Mi volt az alibi a játékában? Értem én, hogy mit írsz de mégsem tudom mögé társítani azt amit Te gondolsz, mert csak leírod a tiszta véleményedet de én ebből nem értem meg az okát. Nem is ide való téma már. De számomra ezért nehéz megérteni a mondandóat és nem tiszteletlenségből akadékoskodom.
Válasz küldése